فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
꧁༼﷽༽꧂
💠💠 #سلوک و دستورالعمل های سلوکی _ عرفانی
🔸عالم ربانی آیت الله سید حسین یعقوبی قائنی رضوان الله تعالی علیه
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
«««««اولیاء الهی »»»»»»
خصوصیات اولیاءالهي
١/مخفی بودن اولیاءالهی
٢/ گمنامی اولیاءالهی
۳/از مدح خدای متعال لذت می برند .
۴/اولیاءخدا دلبرند
۵/نظر خدایی دارند
۶/اولیاءخدا مجرای فیض حق
۷/ولی خدا آئینه حالات ما
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
✅@safine_s
꧁༼﷽༽꧂
💠💠 #سلوک و دستورالعمل های سلوکی _ عرفانی
🔸عالم ربانی آیت الله سید حسین یعقوبی قائنی رضوان الله تعالی علیه
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
اولیاءالهي
خصوصیات اولیاءالهي
١/مخفی بودن اولیاءالهی
در حديث است كه خداوند متعال چهار چيز را در چهار چيز پنهان نموده است: خوشنودى اش را در طاعاتش تا هيچ طاعتى را كوچك نشمرى، چه بسا همان عمل كوچك موافق رضاى او باشد و تو ندانى. هم چنين سخطش را در معاصى مخفى فرموده تا هيچ معصيتى را كوچك به حساب نياورى، چه بسا همان معصيت به ظاهر كوچك او را به غضب آورد و تو آگاه نباشى. و نيز اجابتش را در دعاها پوشانده است تا هيچ دعايى را كم نبينى، بسا همان مقرون به اجابت باشد و تو علم نداشته باشى. و بالاخره ولىّ خود را بين بندگانش پنهان فرموده تا هيچ يك از بندگان خدا را كوچك و بى ارزش ندانى، بسا همان فرد از اولياى او باشد و تو جاهل باشى.
و اگر خداى نكرده به آنها توهين كنى، گر چه نشناخته باشى اثر وضعى آن بسيار بد و خطرناك خواهد بود و - نستجير بالله - منجر به سوء خاتمه خواهد شد، مگر اينكه آن ولىّ خدا از انسان در گذرد و غالبا هم چنين است.
📚(سفینة الصادقین/۱۵)
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۲/گمنام بودن اولیاءالهی :
نوعا اولياى خدا هر قدر قرب شان بيشتر باشد گمنام تر و مخفى تر خواهند بود.
📚(سفینةالصادقین /۲۷)
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۳/از مدح خدای متعال لذت می برند :
يكى از نشانه هاى اولياى خدا و افراد موحد و كسانى كه دعوت به حق مى كنند اين است كه وقتى انسان مدح خدا مى كند لذت مى برند، ولى اگر از شخص آنها تعريف كردى خوش شان نمى آيد. از خصوصيات عالم نفس نيز اين است كه اگر از اهلش تعريف كنى خرسند مى شوند و تحويلت مى گيرند و چنانچه بى اعتنايى كردى به آنها بر مى خورد و مطرودشان خواهى شد.
البته در اينجا نكته ى دقيقى را هم بايد در نظر داشت. همين خوشنودى و ناراحتى ممكن است در بندگان خاص خداى متعال نيز مشاهده شود، لكن در مورد اين افراد بايد علت هر يك از اين عكس العمل ها و انفعالات را مطالعه نمود.
هنگامى كه كسى به شما بى احترامى نمايد چه بسيار فاصله است بين اينكه شما ناراحت شويد به خاطر اينكه به شخص جناب عالى بى اعتنايى شده است و بين اينكه ناراحتى شما به اين جهت باشد كه به يك مؤمن احترام لازم گذاشته نشده است؛ لذا اگر انسان اولياى خدا را به خاطر اينكه نزد خداى متعال موجه و محترم هستند احترام و تكريم كند آنها خوشحال مى شوند و البته اين خوشنودى به خاطر اين نيست كه شخص آنان گرامى داشته شده است. هم چنين وقتى مؤمن مقربى مورد اهانت و يا بى اعتنايى قرار گيرد آنها ناراحت خواهند شد، چه خودشان مصداق آن باشند چه ديگرى. به خلاف آنجا كه به شخص آنها توهين شود كه به راحتى گذشت مى كنند.
📚( سفینةالصادقین /۳۲)
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۴/ اولیاءخدا دلبرند
اولياى خدا دلبرند، حيات بخش اند، در اثر معاشرت با آنها يقين انسان به خدا زياد شده، دنيا در نظرش كوچك مى گردد. اضطرابات و نگرانى هايش از بين رفته، آرامش پيدا مى كند. محبت خدا و اولياى او در دلش زيادتر مى شود. اينك ببين آيا آثار قرب به خدا را در خود مى يابى؟
📚(سفینةالصادقین/۱۷)
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۵/ نظر خدایی دارند
بندگان خدا و آنان كه با خداوند متعال ارتباطى پيدا كرده اند با نظر خدايى نگاه مى كنند؛ لذا اگر خداى نكرده نسبت به كسى بى اعتنا باشند بى اعتنايى آنها كاشف از بى اعتنايى خداست
📚(سفینةالصادقین /۲۳)
┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۶/ اولیاءخدا مجرای فیض حق :
در هر حال، اولياى خدا در صورتى تو را دوست دارند و تحويل مى گيرند كه به واسطه ى آنان خدا را بخواهى. و گمشده ى آنان نيز همين است كه كسى خدا را از آنان بخواهد. در دعاى روز جمعه مى خوانيم: حتى لا نعتمد به غيرك و لا نطلب به الاّ وجهك و درخواست مى كنيم كه به واسطه ى امام عصر - عجل الله فرجه - به غير خدا اعتماد نكنيم و توسط آن حضرت غير خدا را نخواهيم
چگونه اين احتمال متصور است كه به واسطه ى امام زمان - صلوات الله عليه - به غير خدا اعتماد كنيم؟ اگر امام را «غير» فرض كردى و به او اعتماد كردى به غير خدا اعتماد كرده اى! همين كه او را در عرض آوردى، مى شود «غير». و اعتماد به وى اعتماد به غير خدا مى شود، اگر چه منصب الهى هم داشته باشد.
در صورتى كه اگر آن بزرگوار را مجراى فيض حق ديدى اعتماد به او اعتماد به خداست و از آن حضرت خدا را خواسته اى.
📚( سفینةالصادقین /۳۲)
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
✅@safine_s
꧁༼﷽༽꧂
💠💠 #سلوک و دستورالعمل های سلوکی _ عرفانی
🔸عالم ربانی آیت الله سید حسین یعقوبی قائنی رضوان الله تعالی علیه
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿
۷/ ولی خدا آئینه حالات ما :
يكى ديگر از ويژگى هاى ايشان كه در واقع خصوصيت همه ى بندگان مقرب خداست اين بود كه هرگاه ما خود در مراقبه كوتاهى مى كرديم و تاريك مى شديم ايشان را يك شخص عادى مى ديديم و وقتى به درگاه خدا تضرع مى كرديم و صفاى ما بيشتر مى شد ايشان را بنده ى مقرب خدا مى يافتيم. در واقع ايشان براى ما به مثابه ى آيينه اى بود كه حالات ما در آن انعكاس مى يافت.
از ديگر خصايص مهم ايشان اين بود كه انسان در شخص او غرق نمى شد، بلكه وقتى با آن بزرگوار مى نشستيم جز ياد خدا در فكر چيز ديگرى نبوديم و آنچه كه اصلاً ملحوظ نبود تشخص ايشان بود. و اين براى من از هر كرامتى بالاتر و ارزشمندتر است.
📚(سفینة الصادقین/۳۵)
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
✅@safine_s
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا