با عشق حسین هر که سر و کار ندارد
خشکیده نهالیست، پر و بال ندارد
ما غرق گناهیم و ز آتش نهراسیم
آتش به محبان حسین کار ندارد
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
در گذشت #سیدجواد_خامنه_ای
🔶️سید جواد خامنهای در ۱۶ آذر ۱۲۷۴ (بیستم جمادیالثانی ۱۳۱۳) در نجف زاده شد از علما و مجتهدان شیعه و پدر آیتالله خامنه ای او تحصیلات خود را در تبریز و مشهد و نجف گذراند و به مشهد مهاجرت کرد
🔹️در ۱۳۴۵ق به نجف رفت و از حوزهٔ درس میرزا محمدحسین نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی و آقاضیاءالدین عراقی کسب فیض کرد و از سه نفر مذکور اجازهٔ اجتهاد گرفت.
🔸️او گرچه مخالف نحوهٔ برخورد شاه با روحانیون بود، اما از فعالیت سیاسی پرهیز میکرد و نشست و برخاست پسرش (سید علی) با سیاسیون و روشنفکران را تأیید نمیکرد.
🔹️ایشان از جمله علمای باسواد امّا گوشه گیر مشهد به شمار میرفت و چون فصاحت و بلاغت کمی در گفتار داشت درس عمومی نمیگفت، امّا در جلسات خصوصی ایشان شاگردان فاضل معروفی مثل آقا میرزا حسین عبایی و حاج شیخ نصرالله شبستری تربیت یافتند.
🔶️️سید جواد خامنهای در ۱۴ تیر ۱۳۶۵ مصادف با ۲۷ شوال ۱۴۰۶ درگذشت و در رواق توحیدخانه آستان قدس رضوی مدفون گشت. امام خمینی در ۱۵ تیرماه در پیام تسلیتی ایشان را عالمی باتقوا و متعهد برشمردند.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🌟بسماللهالرحمنالرحیم🌟
🌹قالَ رَسولُ الله صلیاللهعلیهوآله
🌺من کانَ فی طَلَبِ العِلمِ کانَتِ الجَنَّةُ فی طَلَبهِ.
🌹پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
🌺هر که در جستجوى دانش باشد، بهشت در جستجوى او برآید.
📚منتخب میزان: ۳۹۸
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔴 انتقاد امام عصر عجلالله فرجه از شیعیان غافل از روایات...
كَيْفَ يَتَسَاقَطُونَ فِي اَلْفِتْنَةِ وَ يَتَرَدَّدُونَ فِي اَلْحَيْرَةِ وَ يَأْخُذُونَ يَمِيناً وَ شِمَالاً فَارَقُوا دِينَهُمْ أَمِ اِرْتَابُوا أَمْ عَانَدُوا اَلْحَقَّ أَمْ جَهِلُوا مَا جَاءَتْ بِهِ اَلرِّوَايَاتُ اَلصَّادِقَةُ وَ اَلْأَخْبَارُ اَلصَّحِيحَةُ أَوْ عَلِمُوا ذَلِكَ فَتَنَاسَوْا
🌕 شيخ ابو جعفر رضى اللّٰه عنه گويد اين توقيع را سعد بن عبداللّٰه رحمه اللّٰه چنين ثبت كرده است: «بنگر که چگونه در فتنهها سقوط میکنند و در وادى تحیر و سرگردانى گام مىزنند و به چپ و راست مىروند، و از دينشان دست برداشتهاند. آیا آنها در مورد حقّ دچار تردید شدهاند؟ و يا آنكه عناد و دشمنى میورزند؟ یا اینکه از روایات راست و خبرهای صحیحی که به آنها رسیده است بیخبرند؟ و يا آن را مىدانند و خود را به فراموشى مىزنند؟»
📗کمال الدين، ج ۲، ص ۵۱۰
📗بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۱۹۰
📗تفسير کنز الدقائق، ج ۱۰، ص ۱۱۸
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
✍نقل است ...
جوانی نزد شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی آمد و گفت: سه قفل در زندگی ام وجود دارد و سه کلید از شما می خواهم!
قفل اوّل این است که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم، قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد و قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم.
شیخ نخودکی فرمود: برای قفل اوّل، نمازت را اوّل وقت بخوان. برای قفل دوم نمازت را اوّل وقت بخوان. و برای قفل سوم هم نمازت را اوّل وقت بخوان!
جوان عرض کرد: سه قفل با یک کلید؟! شیخ نخودکی فرمود: نماز اوّل وقت «شاه کلید» است
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طلبگی رو چند میفروشی؟
#طلبگی ، #شهید_ادواردو_آنیلی
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰درگذشت #میرزاجواد_تبریزی (1427)
🔹میرزا جواد تبریزی در سال ۱۳۰۵ ش (مطابق با ۱۳۴۵ هـ.ق) در شهر تبریز در محله منجم باشی چشم به جهان گشود.
▫️در سال ۱۳۲۷ وارد حوزه علمیه قم شد. وی در قم، دوره سطح را به پایان رساند و به مدت پنج سال در درس خارج فقه و اصول از اساتیدی همچون سید محمد حجت کوه کمره ای و سید حسین طباطبایی بروجردی استفاده کرد.
💠وی در دوران تحصیل خود در نجف، در درس علمایی همچون سید حسین بروجردی، سید محمد حجت، سید عبدالهادی شیرازی و سید ابوالقاسم خوئی شرکت میکرد و بعدها به عضویت دفتر استفتائات آیت الله خوئی در عراق در آمد.
⚡️شاگردان ایشان از مهدی شبزندهدار، سید محمدرضا مدرسی یزدی نام برده می شود. از هم بحثها و هم درسهای او میتوان از شهید سید محمد باقر صدر، شیخ مجتبی لنکرانی، شیخ صدرا بادکوبه ای، آیتالله وحید خراسانی، آیتالله سید علی سیستانی، شیخ علیاصغر شاهرودی را نام برد.
🌀ایشان سرانجام پس از گذران یک دوره بیماری، دوشنبه ۱۳۸۵/۸/۲۹ برابر با ۲۸ شوال ۱۴۲۷ درگذشت و چهارشنبه ۱۳۸۵/۹/۱، پس از تشییع و اقامهٔ نماز توسط آیت الله حسین وحید خراسانی، در قسمت بالاسر حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
💠 حضرت آیتالله #محمدتقی_بهجت ره
▫️بلا، با صدقه رفع میشود؛ اگرچه محکمِ محکم شده باشد.
نه اینکه فقط روایت است که صدقه، دافع بلیات است؛ نخیر، درایت هم هست.
🍃 میدانیم که از لطف و احسان است که شارع فرموده: «إِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة» (روزی را با صدقه نازل کنید).
📚 گوهرهای حکیمانه، ص١٣٧
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔴«تکلف» و «تخلق»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عالمان اخلاق برای تخلق به فضایل راهها و روشهای فراوانی بیان کردهاند. بنده هم در کتاب «راههای اصلاح اخلاق اجتماعی» به تفصیل در این باره سخن گفتهام.
یکی از راههای «تخلق» به خوبیها، «تکلف» است. یعنی وادارسازی نفس به رفتارها و خلقیات خوب. اگر کسی مدت زمان قابل توجهی علیرغم میلش، خود را به آداب و اخلاقیات خاصی وادار کند، بعد از مدتی همان آداب و اخلاق خاص ملکه او میشود.
این روش در روایاتی از #امیرمؤمنان و امام صادق علیهما السلام هم مورد تأکید قرار گرفته است:
امیرمؤمنان(ع) میفرمایند:
«إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ فَإِنَّهُ قَلَّ مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ إِلَّا أَوْشَكَ أَنْ يَكُونَ مِنْهُم.»
آن حضرت در سخنی دیگر چنین فرمودهاند:
مَنْ تَحَلَّمَ حَلُمَ.
#امام_صادق(ع) نیز میفرماید:
«إِذَا لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلّْ».
تَحَلُّم یعنی «خود را به حلم زدن یا خود را وادار به حلم کردن» به تعبیر دیگر اگر کسی فطرتاً فاقد اخلاق خاصی باشد میتواند با تمرین و ممارست و ریاضت متخلق به آن شود. و حتی در روایتی از امام علی(ع) گفته شده است که حلم اکتسابی و حلمی که با ریاضت و تمرین و ممارست حاصل شود ارزشمندتر از حلم فطری و غیراکتسابی است: «خير الحلم التّحلّم»
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
با نالۀ یا حسین بیتاب شدی
از داغ لب تشنۀ او آب شدی
با زمزمههای «أو سمعتم بغریب»
یک عمر تو روضهخوان ارباب شدی
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
امیرالمؤمنين #امام_علی علیهالسلام:
💠 قُلوبُ العِبادِ الطّاهِرَةُ مَواضِعُ نَظَرِ اللّهِ سبحانَهُ، فمَن طَهَّرَ قَلبَهُ نَظَرَ إلَيهِ
❇️ دلهاى پاکِ بندگان، نظرگاه خداى سبحان است. پس هر كه دل خويش را پاک گرداند خداوند به آن نظر افكند.
📚 غررالحكم، حدیث ۶۷۷۷
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸انسانِ درختی و انسانِ بوتهای!🔸
مشکلی که در آخرالزمان پیش میآید، این است که انسانهای کمریشه پیدا میشوند. ریشهدار شدن انسان خیلی مهم است. اینکه کسی به فضای مجازی میرود و کافر برمیگردد، به این دلیل است که بیریشه بوده یا ریشهاش کم بوده و باد ریشهاش را کنده است. این آیه را نگاه کنید: {أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ}. اعتقاد محکم به خدا مثل درختی است که در برابر بادهای شدید مقاومت میکند. {وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ}. شجرۀ خبیثه از بالای زمین ریشه زده و قراری ندارد. لذا یک باد تند، این بوته را از زمین میکَند.
اینکه بعضیها به فضای مجازی میروند و ضایع میشوند، به خاطر قدرت فضای مجازی نیست؛ بلکه به خاطر این است که اعتقاداتِ بوتهای دارند، نه اعتقادات درختی.
چگونه اعتقادات انسان درختی و ریشهدار میشود؟ در موجودات عالَم فکر کن. وقتی خدا را در این موجودات دیدی، اعتقاداتت درختی میشود.
چرا میگویند قرآن بخوانید؟ برای اینکه درخت بشوید.
چرا میگویند برای امام حسین (ع) گریه کنید؟ برای اینکه گریه بر حضرت، به اعتقاداتتان آب میدهد و ریشۀ این درخت، قوی و پایدار میشود. قدیمها هفتهای یک بار روضهخوان محله میآمد در خانهها روضه میخواند و مردم گریه میکردند. این مثل درختی است که هفتهای یک بار به ریشۀ آن آب میدهی.
🔰درگذشت آیت الله #محمدباقر_وحید_بهبهانی (۱۲۰۵ ق)
🔶️محمدباقر وحید بهبهانی (۱۲۰۵-۱۱۱۷ ق)، از علما و فقهای بزرگ شیعه در قرن ۱۲ هجری و معروف به استاد الکلّ فی الکلّ می باشد.
🔹️برخی از شاگردان ایشان عبارتند از سید محمدمهدی بحرالعلوم، سید علی طباطبایی، شیخ جعفر کاشف الغطاء و علامه بهبهانی.
💠ایشان قریب شصت کتاب تصنیف نمود که نمونه ای از ان (الفوائد الحائریه) (الرسائل الفقهیة)می باشد
🔸️از اساتید وحید بهبهانی پدر علامهاش ملا محمد اکمل اصفهانی، سید محمد طباطبایی بروجردی و سید صدرالدین رضوی قمی را می توان نام برد.
🔹️بحرانی که اخباری معتدلی بود و به تعبیر خودش راه میانه را برگزیده بود، خود به دستهبندی علمای شیعه به اخباری و اصولی و بدگویی از مجتهدان بزرگ شیعه انتقاد داشت. از اینرو مجلس درس خود را که بزرگترین حلقه درسی در آن زمان بود، به آقامحمدباقر بهبهانی واگذار کرد و او ظرف سه روز با تبیین نظریه اجتهاد و نقد نظریات اخباریان، نزدیک به دو سوم شاگردان بحرانی را از مرام اخباری رویگردان ساخت.
🔶️ایشان در ۲۹ شوال ۱۲۰۵(۱۰ تیر ۱۱۷۰) در کربلای معلی وفات یافت و جوار حرم امام حسین (علیهالسّلام)، پایین پای شهدا مدفون گردید.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
امام رضا علیه السلام:
🔺آن کسی که نفسش را محاسبه کند، سود برده و آن کسی که از محاسبه نفس غافل بماند، زیان دیده است.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰انتخاب حضرت آیتا... العظمی خامنهای به مقام ولایت فقیه و رهبری انقلاب (۱۳۶۸)
🔹بر اساس اصل پنجم قانون اساسی، در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عج) ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است که طبق اصل 107 عهدهدار آن میشود.
🔅 بر اساس اصل 107، پس از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی که از طرف اکثریت قاطع مردم ایران به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شده بودند، تعیین رهبری به عهده خبرگان منتخب مردم است. رهبر منتخب خبرگان، ولایت امر و همه مسؤولیتهای ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت.
💠با درگذشت امام خمینی در شب ۱۳ خرداد ۱۳۶۸، اعضای مجلس خبرگان شبانه برای جلسه اضطراری فراخوان شدند و مجلس خبرگان رهبری عصر روز چهاردهم تشکیل جلسه داد.
🔹 پس از بحث درباره شورایی یا فردی بودن رهبری و رد شدن رهبری شورایی (۲۰ رای موافق و ۴۵ رای مخالف) و بعد از مطرح شدن نام آیتالله خامنهای، برخی از نمایندگان از نظر امام خمینی مبنی بر صلاحیت آیتالله خامنهای برای رهبری نظام خبر دادند.
⚡️ در پی آن رأی گیری به عمل آمد و اکثریت قاطع نمایندگان مجلس خبرگان(۶۰ رای از ۷۴ رای) آیتالله خامنهای را به طور موقت به رهبری نظام جمهوری اسلامی انتخاب کردند.
🔸پس از بازنگری در قانون اساسی و انجام همه پرسی، مجلس خبرگان رهبری یک بار دیگر بر اساس قانون اساسی جدید در مورد رهبری ایشان رأی گیری کرد و اکثریت قاطع مجددا ایشان را به رهبری دائمی نظام انتخاب کردند.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب@safirn_gatab