#پرسش_و_پاسخ
❓در مورد بدبينی نظر و احاديث اسلام چيست؟ (#بخش_دوم)
✅ ضررهای بدبينی:
🔸 نخستين نتيجه بدگمانى، به خود انسان برميگردد؛ از آن جا كه افراد بدگمان نميتوانند اعمال ديگران را خالي از غرض و آلودگي تصور نمايند، همواره در رنج روحي و درد رواني سختي به سر ميبرند و سوز و گداز خيال و پندار، همواره آنان را شكنجه ميدهد.
🔹 بدبينى، رشته الفت و دوستي را از هم ميگسلد و بر اثر گمان بدي كه انسان به ديگران دارد، همواره آنها را خيانتكار و در ميدانِ دوستى، ناپايدار ميپندارد، ناچار ميشود كه همه گونه روابط خود را با آنها قطع كند؛ از اينرو پيشوايان ما فرمودهاند: «مَنْ غَلَبَ عَلَيْهِ سوءُ الظَّنِ لَمْ يَترُكْ بَيْنَهُ وَبَيْنَ خَليلٍ صُلْحاً ؛ بدگماني بر هر كس كه غلبه كند، هر نوع صلح و صفايي را كه ميان او و دوستان وي برقرار است، از بين ميبرد»
🔸 افراد بدبين هميشه منزوي و گوشه گيرند، و بر اثر رعب و ترسي كه از مردم دارند، هرگز نميتوانند با كسي انس بگيرند؛ از اينرو در روايات، آمده است كه: «مَنْ لَمْ يَحْسُنْ ظَنُّهُ اِسْتَوْحَشَ مِنْ كُلِّ اَحَدٍ؛ افراد بدبين از همه مردم وحشت دارند»
🔹 بدبيني آفت بزرگي براي سنجش منطق انسان است؛ بدبيني نوعي اختلال در طرز تفكر و ادراك انسان به وجود ميآورد كه هرگز نميتواند در موضوعي به صورت خِردپسند و واقع بينانه داوري كند.
🔸 بدبيني از بيماريهاي سرايت كننده است كه همنشينان انسان را نيز آلوده ميسازد.
🔹 بدبيني نه تنها در روح انسان اثر ميگذارد، بلكه براساس ارتباطي كه ميان تن و جان وجود دارد، تن نيز از گزند آن سالم نميماند، و به قول دكتر كارل: بدبيني و عادت به انتقاد از همه چيز، حتي از قدرت زندگي نيز ميكاهد؛ زيرا اين عادت منفي رواني روي دستگاه اعصاب (سمپاتيك) و غدد داخلي اثر ميكند و ميتواند مبدأ اختلالات عملي و حتي عضوي شود.
🔸بدگمانيهاي بي مورد، به همسر و يا شاگرد مغازه و كارگر و خدمتكار منزل، آنان را به خيانت و جنايت ميكشاند؛ زيرا كنجكاويهاي زياد ارباب و بزرگ خانه و يا شوهر، بر اثر (تداعي معانى) صور و اشباح خيانت و كارهاي زشت را در نظر آنها مجسم ميسازد و فكر خيانت را در دل آنها احيا مينمايد و به قول برخي از دانشمندان: نوكراني كه مورد سوء ظن آقا هستند و او پيوسته احتمال ميدهد كه آنان به اثاث خانه دستبردي بزنند، چنين نوكراني بالاخره دست به دزدي ميزنند، و به سوي دزدي كشيده ميشوند. از اين رو، در دين مقدس اسلام، تظاهر به غيرتمندىِ بي مورد و افراطي درباره همسر، مذموم شمرده شده است؛ زيرا چه بسا افراد پاكي را به ناپاكي بكشاند و درستكار را به نادرستي دعوت نمايد؛ چنان كه امام علي (ع) فرموده است: «ايّاكَ وَالتَّغايرَ في غَيْرِ مَوْضِعِه فَاِنَّ ذلِكَ يَدعُوا الصَّحيحة اِلَي السُّقم و البريئةَ اِلَي الرَّيبِ؛ اظهار غيرتهاي بيمورد، زنان پاك را به ناپاكي و زنان بيگناه را به سوي گناه دعوت ميكند»
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@saghalein1414
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی در سازمان ملل: رسیدگی عادلانه قضایی به جنایت ترامپ را از طریق دادگاه عادلانه دنبال خواهیم کرد.
#حاج_قاسم
#شهید_انسانیت
#عکس_حاج_قاسم
@saghalein1414
آیت الله جوادی آملی.mp3
2.71M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«در يكی از جبهه ها يكی از اصحاب حضرت به حضرت عرض كرد: كه ای كاش برادر من در اين صحنه و جبهه حاضر بود و ثواب مبارزه و جهاد را ميبرد! حضرت يك جمله فرمود، ما اين جمله را مكرّر از ديگران شنيديم، خودمان هم ميگفتيم؛ ولي معنايش برای ما روشن نبود.
حضرت فرمود: «أَ هَوَي أَخِيكَ مَعَنَا»؛ آيا در خطّ فكری ماست؟ عرض كرد: بله يا اميرالمؤمنين، فرمود:در تمام ثوابهای ما شريك است.
بعد از انقلاب اين تفسير به وسيله خود انقلاب برای ما روشن شد....»
درس اخلاق ۹۵/١٠/٩
#انقلاب_اسلامی
#هوای_انقلاب
@saghalein1414
#حدیث_روز
🔹 امام حسن مجتبی علیه السلام:
🍃 بَيْنَ الْحَقِّ وَالْباطِلِ أرْبَعُ أصابِع، ما رَأَيْتَ بَعَيْنِکَ فَهُوَ الْحَقُّ وَ قَدْ تَسْمَعُ بِأُذُنَيْکَ باطِلاً کَثيرا.
🍀 فرمود: بين حقّ و باطل چهار انگشت فاصله است، آنچه که را با چشم خود ببيني حقّ است؛ و آنچه را شنيدي يا آن که برايت نقل کنند چه بسا باطل باشد.
📚 تحف العقول ص۲۲۹
@saghalein1414
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#احکام_روز
💠 احکام نماز قضای پدر و مادر به زبان ساده
✍ سعی کنیم روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#درس_اخلاق
🔰 دین انسان ساز
🎙#امام_خمینی
🌴 همه مکتب های توحیدی برای انسان سازی آمدهاند.
ما مکلفیم انسان بسازیم.
مقصد اسلام و مقصد همه انبیا این است که آدم ها را تربیت کنند؛
صورتهای آدمی را آدم معنوی و واقعی کنند.
مهم در نظر انبیا این است که انسان درست بشود.
👌 اگر انسان تربیت شد، همه مسائل حل است.
#دین
#انسان_سازی
#تربیت
@saghalein1414
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نظر صاف و ساده امام خمینی راجع به گشت ارشاد.
ای قربون اون ساده گویی و لهجه شیرنش
خدایش بیامرزد
@saghalein1414
#پرسش_و_پاسخ
❓ آيا پیامبر أعظم (ص) وصيتنامه كتبی داشتند؟
✅ پاسخ: چگونه میتوان باور كرد كه پیامبر با وجود چنین آیهای مبنی بر لزوم وصیت، وصیت ننموده باشند؟ «كُتِبَ عَلَیْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَ الأقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَي الْمُتَّقِینَ» هرگاه يكي از شما را مرگ فرا رسد و مالي بر جاي گذارد، مقرر شد كه درباره پدر و مادر و خويشاوندان، از روي انصاف وصيت كند. و اين شايسته پرهيزگاران است.
🔹 آنچه در واقعه یوم الخمیس (روز پنج شنبه) اتفاق افتاد، مبنی بر درخواست دوات و قلم برای نگاشتن وصیت مطلب تازهایی نبوده است، بلكه تاكید بر وصایت علی (ع) بوده است كه از آغاز دعوت پیامبر به اسلام تا زمان رحلت در موقعیتهای مختلف پیامبر به آن تصریح مینمودند.
🔸 اما از اهمیت این نوشته نیز نباید غافل شد كه اگر در واپسین لحظات عمر پیامبر نیز این وصیت مكتوب و مجددا به وصایت حضرت تصریح میگشت، میتوانست تا حدودی از بروز اختلافات بسیاری جلوكیری كند.
🔹 به هر روی نگارش وصیت پیامبر اگر چه عملی نشد اما اعلان ولایت و وصایت امام علی (ع) توسط پیامبر (ص) در موقعیتهای گوناگونی بیان گشته، مانند آیههای ولایت، تبلیغ، اولوالامر و ... نیز ماجرای یوم الدار، وزارت، منزلت، غدیر و ... در واقع وصیت شفاهی حضرت در مقابل انبوهی از مردم بوده و اینكه در روز پنجشنبه به علت كارشكنی برخی موفق به نگارش وصیت نگشت، منافات با اصل وصیت ندارد.
🔸 تأخیر در نگارش وصیت ممكن است به دلایل متعدد باشد، از جمله این كه وصیت در آخرین لحظات عمر عاطفی و بیشتر تأثیرگذار است. از همه مهمتر معمولاً وصیتهای مهم سیاسی و اخلاقی در آخر عمر صورت میگیرد.
🔹 افزون بر آن شاید حضرت از طرف خداوند مأمور بود كه در آخرین لحظات عمر خود، آن وصیت خاص را بنماید. شاید هم این تأخیر بدان جهت بود كه اهمیت موضوع را نشان دهد. همچنان در وصیتهای مهم به همین صورت عمل میشود. شیعیان باور دارند در حدیث موسوم به حدیث دوات كه مانع تدوین آن شدند حضرت میخواست بار دیگر مردم را به ولایت امام علی (ع) سفارش كند؛ و اهمیت آن را نشان دهد از این رو برخی مانع بیان آن شدند.
🔸 نتيجه آن كه در واقع پیامبر در لحظه آخر عمر چیزی را میخواست بگوید كه قبلاً گفته بود، با این تفاوت كه درخواست كرد قلم و كاغذی بیاورند تا آن را مكتوب نماید. اگر چه از نوشته شدن آن وصیت جلوگیری شد، اما این بدان معنا نبود كه پیامبر آن وصیت و سفارش را قبلاً انجام نداده باشد.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@saghalein1414
🛑 #پوستر؛ به بهانه کشیدن چادر از سر یک زن ایرانی توسط اغتشاشگران
🔹کسانی که به بهانه مرگ مهسا امینی ، شعار آزادی زنان را فریاد زدند ولی در اقدامی شنیع و بیسابقه با کتک زدن یک بانوی محجبه چادر از سر او کشیدند، نقاب تزویرشان در همین ابتدای کار افتاد.
#جهاد_تبیین
#عفت
#حیاء
#چادر_نماد_پاکدامنی
@saghalein1414