🔵 اول دلت را دُرست کن!
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه:
واجبات را انجام بده؛ محرمات را ترککن؛ بقیهاش را فکرکن و به آثار جهانِ غیب و آثاری که از اولیایِ خدا صادر شده، نگاهکن.
✅ هرچیزِ درستی که داشته باشی، از این کانالها میگیری.
✅ وقتی گرفتی، لازم نیست من بگویم چه کار کن. خودت دیگر خوابت کم میشود؛ خودت دلت میخواهد قرآن بخوانی؛ خودت دلت نمیخواهد در خیابان این طرف و آن طرف را نگاه کنی. من چرا بگویم؟
✅ اول دلت را دُرست کن، بعد راه بیُفت. گفتن ندارد. اول باورکن که پسِ پرده چیزهایی از نقمتها و نعمتها هست؛ این را که باورکردی، خودت میروی، هُل دادن لازم نداری.
✅ فقط اطلاعاتی نداری که رعایت ضوابط را بکنی، میگویی آقا ضابطه چیست؟ تمام شد و رفت!
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۱۱۸.
#تهدیب_نفس
#آقا_مرتضی_تهرانی
@saghalein1414
#شبهه_روز
❓❓ آیا خدا تحت تأثیر دعا و گناه ما قرار میگیرد؟ اینکه خدا به خاطر گناه ما غضب میکند و به خاطر دعای ما اجابت میکند، آیا به معنای این است که او تحت تأثیر اعمال ما قرار میگیرد؟
✍️ پاسخ: در مورد راضی شدن خدا در پی دعا ما و يا خشمگين شدن او همچنين خوشحال يا ناراحت شدن خداوند بايد گفت:
🔹 صفاتی كه برای خداوند بكار میروند گاه برای انسانها هم استعمال میشوند؛ اما نبايد فراموش كرد كه معنای بكار رفته برای ذات باریتعالی هيچ جهت نقصی را نبايد داشته باشد. چرا که در جای خود ثابت شده است. خداوند متعال صفات را بهطور تمام و كمال داراست و هیچگونه نقص و عدمی در او راه ندارد. مثلاً غضب در انسان حالتى است كه در اثر عوامل مخصوصى به فرد عارض مىشود و آن توأم با تأثر و تغيير حالت است. میدانیم كه ذات باری تعالی ثابت و نامتغیر است. پس بايد ديد مراد از غضب خدا كه در بسيارى از آيات آمده است چيست؟
🔸 بخشايش و رحمت و گذشت به معنی حالت نفسانی خاصی است كه موقع مشاهده منظره نيازمندان و بيچارگان به انسان دست میدهد. او را وادار میكند كه برای رفع نواقص و تأمين احتياجات آنان بكوشد. اين معنی بعد از تحليل به «بخشش و عطا برای رفع نيازمندیها» بازمیگردد و هرگاه در مورد خداوند به كار رود، منظور همين معنی است، نه آن حالت نفسانی، چون تغيير حالت برای خداوند محال است.
🔹 غضب حالتی است كه برای رفع ناملايمات و انتقام عارض انسان میگردد. در مورد خداوند عبارت است از كيفر عذاب. يكی از ياران امام باقر (ع) گويد: از حضرت سؤال شد: چه میفرماييد در آيه «و مَنْ يَحْلِلْ عَلَيْهِ غَضَبي فَقَدْ هَوى؛ و هر كس غضبم بر او وارد شود، سقوط میكند».
🔸بعد از حضرت سؤال شد مراد از غضب چيست؟ حضرت فرمود: «مراد همان عذاب است، چه اگر كسی بپندارد خداوند از حالتی به حالتی ديگر متحول میشود، او را به صفتی از صفات مخلوقات توصيف (تشبيه) نموده است، زيرا خداوند را هیچچیزی تحريک نكند تا او را دگرگون سازد».
🔹 بنابراين اجابت خدا به معنی نعمت بخشی و عنايت نعمتی جديد به فردی است كه با دعا خود را در معرض بهرهمندی از اين نعمت جديد قرار داد و غضب خدا به معنی مجازات و عذاب كردن است، نه تغيير حالت نفسانی كه در مورد انسانها صادق است. از اینرو از امام صادق (ع) كه فرمود: «فرضاه ثوابه و سخطه عقابه مِن غير شيء يتداخله فيهيّجه و ينقله من حال إلي حال...؛ رضای خدا، ثواب او و خشم خدا انتقام اوست، بیآنکه چيزی در خدا تأثير كرده و او را از حالی به حالی درآورد».
🔸 توجه و عنایت هنگامی که در مورد خداوند به كار مىرود به معنى آثار خارجى آن است و در بسيارى از اوصاف و افعال الهى، عين اين مطلب وجود دارد، مانند آنچه براي غضب الهی گفتيم كه خداوند، گنهکاران را «غضب» مىكند، به معنای اين است كه همچون يک شخص غضبناک با آنها رفتار مىنمايد، وگرنه خشم و غضب كه به معنى هيجان و برآشفتگى نفس آدمى است، در مورد خدا هرگز صادق نيست.
🔹 عنايت خداوند میتواند ابعاد گوناگونی داشته باشد و با تعابيری همچون مورد تأیید بودن يا مشمول عنايات ويژه قرار گرفتن تبيين و تصوير شود؛ ولی در تمام اين امور نمیتوان فعل يا حالتی را به خداوند نسبت داد كه حاكی از تأثر و دگرگونی ذاتی باشد چون اين تأثرات مربوط به موجودات حادث و متغير و ممكن است نه خداوند كه اين پیرایهها در حريم وجوبی او راه ندارد.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#پاسخ_به_شبهات_اعتقادی
#صفات_خدا
@saghalein1414
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 فضیلت زیارت #امام_حسین علیه السلام
🍃 هر لحظه دعا بهر فرج دارم من
🍃 این لطف ز ثامن الحجج دارم من
🍃 با پای پیاده میروم کرببلا
🍃 در هر قدمی ثواب حج دارم من
#اربعین
@saghalein1414
#حدیث_روز
💢 دنیا شناسی
🔹 امام حسن مجتبی علیه السلام؛
🌍 دنیا، نه نعمتش دائمی است و نه از گرفتاریاش ایمنی وجود دارد و نه از بدیهای آن میتوان مصون ماند. فریب دهندهای است{ که تورا از راه حق} باز میدارد و تکیه گاهی است کج و بی اساس.
📚 تحف العقول ، ج۱،ص236
✍ و چقدر حسرت خواهیم خورد اگر به خاطر ساختن این دنیای زودگذر، ابدیت و آخرت خویش را تباه کنیم.
@saghalein1414
#احکام_روز
❓❔اگر بین وضو، شیر آب را در حالیکه خیس است ببندیم، آیا وضویمان باطل میشود؟
✅ پاسخ؛
بعد از آنکه شستن دست چپ تمام شد، اگر به شیر آب دست زده شود و آب وضو به رطوبت شیر غلبه نکند و با آن مسح انجام گیرد، وضو باطل میشود.
👌 از این رو بهتر است همیشه بعد از آب ریختن روی صورت یا دستها، نخست شیر آب بسته شود و سپس روی صورت یا دستها به نیت وضو دست کشیده شود.
✍ سعی کنیم روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 هیچ نیستیم
🔶 #امام_خمینی
🍃 انسان وقتی ادعیه
ائمه ـ علیهم السلام ـ را می بیند...
اگر نبود اینکه نهی شدیم از مأیوس شدن از رحمت خدا،
ما باید وقتی آنها را می بینیم
به کلی مأیوس بشویم.
🤔 مسأله غیر از این مسائلی است که در فکر ما یا در عقل عقلا یا در عرفان عرفا بیاید.
👌 مسأله ای است که اولیا می دانند چیست قضیه، این قضیه چه بزرگ است و در مقابل چه عظمتی ما هستیم و سر و کار ما با کیست!
🤲 اینها به ما تعلیم می دهند و اینطور نیست که دعا برای تعلیم ما باشد،
دعا برای خودشان بوده است،
خودشان می ترسیدند،
از گناهان خودشان گریه می کردند تا صبح، از پیغمبر گرفته تا امام عصر سلام الله علیه ـ
👌 گناه آنها غیر اینی است که من و شما داریم،
آنها یک عظمتی را ادراک می کردند
که توجه به کثرت،
از گناهان کبیره است پیش آنها.
مساله، مسأله بزرگی است،
آنها در مقابل عظمت خدا
وقتی که خودشان را حساب می کنند، می بینند که هیچ نیستند و هیچ ندارند.
@saghalein1414
💢 توصیههای آیتالله وحید خراسانی خطاب به زائران اربعین حسینی
🔹️زوار قبر سیدالشهداء علیه السلام اگر بدانند کجا می روند و به زیارت چه کسی مشرف می شوند، سر از پا در این سفر نمی شناسند.
🔹️خوشا به حال کسانی که قدر این نعمت را بدانند و بعد از این سفر که از هر گناهی پاکیزه میشوند، مراقب باشند که خود را آلوده نکنند، و خدا و امام زمان علیه السلام را هرگز فراموش ننمایند.
🔹️سزاوار است کسانی که از ایران مشرف می شوند ، به نیابت امام هشتم علی بن موسی الرضا علیهما السلام بروند.
🔹️امید است زوار محترم و مواکب خدوم همه با هم صبح روز اربعین با قرائت دعای فرج برای تعجیل فرج آن حضرت و رفع گرفتاری از مسلمانان دعا کنند که از مهمترین موارد اجابت دعا، دعای دسته جمعی است إن شاء الله.
#زیارت_اربعین
#دعای_فرج
#زیارت_به_نیابت_از_امام_رضا
@saghalein1414
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 أین عمار؟
🎞 برشی از سریال امام علی علیه السلام
📆 سالروز شهادت جناب عمار رضی الله عنه؛ (۹ #صفر المظفر ۳۷ ق)
🔹 #دشمنان مذهب #شیعه، همانهایی که نه #نماز شان، نه #حج شان و نه #عقاید شان مثل ماست، احادیثی نقل کردهاند که خداوند به واسطهی اینکه میخواسته ما سند داشته باشیم، اینها را کور و کر کرده تا این احادیث را نقل کنند و ما دیگر #شبهه ای در #روایت نداشته باشیم.
میفرماید: حضرت #رسول (صلیاللهعلیه وآله) خطاب به #عمار فرمود: «تقتلک الفئة الباغیة». همان دستهای که نویسندگان این #حدیث وقتی اسم بزرگشان #معاویه را میبرند، یک "رضیاللهعنه" نیز میگویند این حدیث را نقل کردهاند. به طوری در #تاریخ_اسلام این مطلب ثابت است که در روز #جنگ با معاویه، وقتی که جناب عمار #شهید شدند، در لشکر معاویه همهمهای رخ داد و همه به یاد این کلام حضرت افتادند و معاویه که دستپاچه شده بود گفت: #علی، عمار را کشت نه ما، چون او عمار را به جنگ آورد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@saghalein1414
20.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺انیمیشن #ناسور #قسمت_دوم
انیمیشنی زیبا در مورد واقعه کربلا🌹
«ناسور» راوی جراحتی است که از شهادت مظلومانه امام حسین (ع) و یارانش در دل همه آزادی خواهان جهان ایجاد شده است🖤
@saghalein1414
#پرسش_و_پاسخ
❓❔ در شرایطی که فساد در جامعه وجود دارد، حضور انسان در اجتماع، باعث ترس از آلوده شدن به گناه خواهد شد، در این صورت بریدن کامل از زندگی اجتماعی و پناه بردن به گوشهای خلوت و دور از اجتماع چه حکمی دارد؟
✍️ پاسخ: گوشهگیری گاهی کامل و همیشگی است و گاهی ناقص و مقطعی، کنارهگیری کامل و همیشگی به جهاتی اشکال دارد؛ زیرا:
1️⃣ گوشهگیری کامل و همیشگی خلاف طبع بشر و سنت الهی است؛ چون سنت و مشیت ذات حق تعالی بر این است که بشر از راه اختیار و فراهم کردن ابزارهای آن، یعنی فراهم بودن راه ضلالت و هدایت، به تکامل برسد.
2️⃣ گوشهگیری کامل مورد نهی ادیان الهی قرار گرفته و بدعتی بود که در میان عدهای، پیدا شده است. از این جهت دیده نشده است که انبیای الهی و اوصیای آنها به طور کامل از اجتماع انسانی بریده باشند.
3️⃣ این نوع کنارهگیری به هر دلیل که باشد، با روح آموزههای دینی و انسانی؛ مانند ادای حقوق مؤمنان، خوشرفتاری با پدر و مادر، دیدار برادر دینی، روا ساختن حاجت مؤمن، اصلاح میان مردم و...، منافات دارد.
4️⃣ بین رعایت آداب و دستورات دینی با زندگی اجتماعی، منافاتی وجود ندارد. انسان میتواند در عین التزام به دستورات دینی، در بین مردم زندگی کند و در جهت خدمترسانی به آنان کوشا باشد. کنارهگیری کامل و همیشگی از مردم با روح آموزههای دینی؛ مانند ادای حقوق مؤمنان، خوشرفتاری با پدر و مادر، دیدار برادران دینی، روا ساختن حاجت مؤمن، اصلاح میان مردم، اطعام مؤمن، خیرخواهی مؤمن، همّت گماشتن به امور مسلمانان و صلۀ ارحام و ...، منافات دارد.
▪️شهید مطهری در اینباره میگوید: «همه میدانیم اسلام با رهبانیت و زهدگرایى به مخالفت برخاسته، آن را بدعتى از راهبان شمرده است. پیامبر اکرم (ص) به صراحت فرمود: «لا رَهْبانِیَّةَ فِى الْاسْلامِ» هنگامى که به آن حضرت اطلاع دادند گروهى از صحابه پشت به زندگى کرده، از همه چیز اعراض نمودهاند و به عزلت و عبادت روى آوردهاند، سخت آنها را مورد عتاب قرار داد، فرمود: من که پیامبر شما هستم چنین نیستم. پیامبر اکرم به این وسیله فهماند که اسلام دینى جامعهگرا و زندگیگرا است نه زهدگرا. به علاوه تعلیمات جامع و همه جانبهی اسلامى در مسائل اجتماعى، اقتصادى، سیاسى، اخلاقى بر اساس محترم شمردن زندگى و روى آوردن به آن است، نه پشت کردن به آن»
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@saghalein1414
#حدیث_روز
🔹 امام حسن مجتبی علیه السلام؛
🍃 ای فرزند آدم! همانا از لحظهای که از شکم مادر به دنیا آمدهای، در مسیر تباه ساختن عمر خویشتنی.
✅ پس از آنچه در دست توست، برای آیندهات توشه بر گیر.
❇️ همانا مؤمن توشه بر میگیرد ولی کافر به بهرهبرداری میپردازد.
📚 کشف الغمة، ج1، ص556
@saghalein1414
#احکام_روز
💢 حکم یقین و یا شک به وضو در بعد از نماز و یا قبل از نماز و یا در حین نماز
👌 به صورت دسته بندی در عکس نوشته ملاحظه فرمائید.
✍ سعی کنیم روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414