هدایت شده از نکاتی از قرآن
نکاتی از قرآن 91
بدانید اموال و اولاد برای امتحان شما هستند و اجر عظیم نزد خداست. اگر تقوا داشته باشید خدا به شما چشم بصیرت می دهد. کافران با شما مکر می کنند و خدا جواب مکرشان را می دهد.
تا زمانی که مردم استغفار کنند عذاب نخواهند شد.
ولی چرا کسانی که راه مسجد الحرام را بسته عذاب نکند و لیاقت تولیت آن را ندارند مگر متقین.
نمازشان در کعبه جز کف و هورا بیش نیست. بچشید عذاب را به خاطر کفرتان.
هزینه کردن در راه بستن راه خدا جز حسرت و شکست و جهنم نیست. بالاخره باید خبیث و پاک مشخص شوند.
هدایت شده از آیات الهی
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 موهبتی عظیم از جانب پروردگار:
الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ....
فرشتگانى که حاملان عرشند و آنها که گرداگرد آن (طواف مى کنند)، تسبیح و حمد پروردگارشان را مى گویند و به او ایمان دارند و براى مؤمنان آمرزش مى طلبند(و مى گویند) پروردگارا! رحمت و علم تو همه چیز را فرا گرفته است. پس کسانى را که توبه کرده و راه تو را پیروى مى کنند بیامرز، و آنانرا از عذاب دوزخ نگاه دار. ۷ غافر.
تفسیر: این آیه در حقیقت براى این نازل شده که به مؤمنان راستین، بشارت دهد که شما هرگز تنها نیستید، هرگز احساس غربت نکنید، حاملان عرش الهى، و مقرب ترین و بزرگترین فرشتگان او، با شما همصدا و دوستدار و طرفداران شما هستند، آنها پیوسته براى شما دعا مى کنند، و پیروزیتان را در این عالم و عالم دیگر، از خدا مى طلبند، و این بزرگترین وسیلهء دلگرمى است براى مؤمنان.
👈 سپس در ادامه، اینگونه برای مومنان دعا می کنند که:
🌹 رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدتَّهُمْ وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ.
پروردگارا! آنها را در باغهاى جاویدان بهشتى که به آنها وعده فرموده اى وارد کن و، (همچنین) از پدران و همسران و فرزندانشان هر کدام که صالح بودند. به یقین تو توانا و حکیمى. ۸ غافر.
🍃 👈 در این آیه، مومنان، به دو گروه تقسیم شده اند. گروه اول مومنانی هستند که در حفظ و یادگیری، و عمل به فرامین خدا کوشا بوده و لحظه ای را از دست نداده اند. آنها در ردیف اول قرار دارند.
گروه دوم، مومنانی هستند در سطح پایین تر، اما بواسطهء پیروی از گروه اول، از جایگاه آنها بهره مند شده و خداوند تفضل فرموده و اجازه می دهد تا با آنها وارد بهشت شوند (دقت کنیم).
👈 سپس در چهارمین دعا از خداوند منان اینطور درخواست می کنند که:
🌹 وَقِهِمُ السَّيِّئَاتِ ۚ وَمَن تَقِ السَّيِّئَاتِ يَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ ۚ وَذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ.
و آنانرا از بدیها نگاه دار، و هر که را در آنروز از بدیها نگاه دارى، مشمول رحمتت ساخته اى. و این همان رستگارى بزرگ است. ۹ غافر.
چه رستگاری از این برتر که، گناهان انسان بخشوده شود، عذاب و بدیها از او دور گردد، مشمول رحمت الهى شود، و در بهشت جاویدانش، قدم بگذارد و بستگان مورد علاقه اش، نیز به او ملحق گردند؟!
👈 نکتهء بسیار مهمی در این آیات وجود دارد که بعلت طولانی شدن پیغام، إن شاءالله فردا می خوانیم.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
🍎🍏خرافه ترین خرافه
🪴🪴🪴🪴
آیت الله جوادی آملی :
از خرافات ترین خرافه ها ، خرافه شانس است.
کسی که می گوید شانس اوردیم یعنی مدیر و مدبر عالم که پروردگار متعال است را فراموش کرده و امور عالم را به دست حوادث و اتفاقات طبیعی هستی سپرده و این بزرگترین خرافه است.
👇👇
در قرآن آمده است هرکه کار نیکی انجام دهد برای خود انجام داده و هرکار بدی کند به زیان خود کرده است. یعنی هر کسی محصول عمل نیک و بد خود را میچیند و در این جهان نه و جهان دیگر با نتایج آن روبه رو خواهد شد. آیه فوق مردم را به مسئولیت خود و عواقب کار خویش متوجه میسازد و شانس و طالع و اقبال و... را باطل میداند.
[۲]
خواننده محترم چیزهایی مانند شانس و طالع و بخت و... اصلاً پایه دینی ندارد و صحیح نیست قرآن با صراحت کامل این چیزها را رّد میکند و سرنوشت هرکس را به دست خودش میداند.
در قرآن آمده است: خداوند وضعیت هیچ قومی را تغییر نمیدهد، مگر خود آن خود وضعیت خود را تغییر دهند.
[۳]
این یک قانون کلی است که یکی از پایههای اساس جهانبینی و جامعه شناسی در اسلام است. این قانون به ما میگوید: مقدرات و سرنوشت شما قبل از هر چیز و هر کس در دست خود شما است. و هر گونه تغییر و دگرگونی در خوشبختی و بدبختی اقوام در درجه اول به خود آنها بازگشت میکند، شانس و طالع و بخت و... هیچ پایه و اساسی ندارد.
[۴]
امام علی علیهالسلام میفرمایند:« کسی که اخلاقش خوب و گشاده باشد، گنجهای روزی نصیب او میشود».
[۵]
و همچنین میفرمایند:« رزق را به وسیله صدقه دادن فرود آورید».
[۶]
رزق و روزی نزد خدا محفوظ و معین است و در وقت موعود خداوند آن را به صاحبش میدهد کسی هم نمیتواند مانع شود و در روایت آمده است که:« خداوند سبحان ابا دارد که روزی بندگان مؤمنش را جز از جایی که گمان نمیکنند قرار دهد».
[۷]
حال اینگونه رزق دادن خدا را ما چون به علت آن آشنا نیستیم و علت آن معنوی است، میگوئیم شانس یا بخت خوب به وی روی کرده است حتی خود انسان هم در بیشتر اوقات متوجه نمیشود که این رزق ناگهانی چرا به او رسیده است؟
۲.۲ - تنگی روزی مادی و معنوی
درمقابل این گروه کسانی هستند که در بعضی روزها و اوقات شانس بد و یا بخت سیاه بختی به او روی میآورد که این بدبختی هم عوامل مختلقی دارد که در روایات اشاراتی به آنها شده است. مثلا حضرت امیر علیهالسلام میفرمایند:« هیچ کس گناهی را شب مرتکب نشد، مگر صبح کرد درحالی که خواری آن گناه بر او وارد شد».
[۸]
و همچنین فرمودند:« ستمگری ، نعمت را از بین میبرد».
[۹]
و نیز فرمودند:« ستمگری،جذب کننده بلاهاست».
[۱۰]
۳ - نتیجه
با توجه به آیات و روایات مذکور برای خواننده محترم روشن شد که هر خوشبختی و یا بدبختی به انسان رو کند، حاصل عملکرد خود انسان در گذشته است و شانس چیزی جز این نیست چرا که جهان طبق نظام اسباب و مسببی پیش میرود، از این رو اگر خوشبختی و نعمتی خاص به او شده یا بالعکس این نتیجه معلول یک علّت خاصی است حال یا علّت و سبب آن عادی و مادی است و آنرا درک می کنیم و یا غیر مادی و معنوی است که شاید از چشم ظاهری ما پنهان باشد.
۴ - پانویس
۱.↑ بدایة الحکمه، محمدحسین طباطبایی، ص۱۲۰، چاپ اول، انتشارات دارالفکر.۲.↑ تفسیر نمونه، ج۴، ص۴۰۱، ناصر مکارم شیرازی، انتشارات دار الکتب الاسلامیه.۳.↑ رعد/سوره۱۳، آیه۱۱. ۴.↑ تفسیر نمونه، ج۱۰، ص۱۴۵. ۵.↑ نهج البلاغه، حکمت۳۰۰.۶.↑ نهج البلاغه، حکمت۱۳۷.۷.↑ غررالحکم، ج۱، ص۲۲۵.۸.↑ شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۲۰، ص۳۷۵.۹.↑ غررالحکم، ج۱، ص۲۵.۱۰.↑ غررالحکم، ج۱
🪴🪴🪴🪴
هدایت شده از نکاتی از قرآن
نکاتی از قرآن 92
بجنگید با کافران تا فتنه ای نماند.
یک پنجم ( خمس ) آنچه سود می کنید را به خدا و رسول و نزدیکانش و یتیم و مسکین و در راه مانده اختصاص دهید، اگر به خدا و قرآن ایمان دارید. یکی از نصرت های الهی در جنگ های پیامبر، کم نشان دادن دشمن در چشم مومنین بود تا بر آنها پیروز شوند. اگر فوج دشمن هم به سمت شما آمدند پایداری کنید. از تفرقه بپرهيزيد که قدرت شما را نابود خواهد کرد پس صبور باشید که خدا پشتیبان صابران است.
هدایت شده از آیات الهی
🌹🌹فَلْیُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یَشْرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالْآخِرَةِ وَمَنْ یُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیُقْتَلْ أَوْ یَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِیهِ أَجْرًا عَظِیمًا.
آنها که زندگی دنیا را به آخرت فروخته اند باید در راه خدا پیکار کنند، و آن کسیکه در راه خدا پیکار کند و کشته شود یا پیروز گردد، پاداش بزرگی به او خواهیم داد. ۷۴ نساء.
💚💚 خداوندا! زندگی و مرگ ما را برای خودت و در راه خودت قرار ده.