برای انهدام یک تمدن ۳ چیز لازم است:
خانواده
نظام آموزشی
الگوها
برای اولی منزلت زن را باید شکست،
دومی منزلت معلم
برای سومی منزلت بزرگان و اسطوره ها ...
☘️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج☘
#نبرد_روایتها
#جهاد_تبیین
✅@sahebzamanchanel
❁❅❁❅❁❅❁
🎯 *سالگرد شهادت استاد آیةالله مرتضی مطهری*
یکی از تئوریسین های نظام جمهوری اسلامی ایران، ۹ روز بعد از ترور و شهادت سرلشگر محمدولیالله، اولین نظامی ترور شده در خیابان پهلوی تهران، توسط گروهک منحط فرقان، به شهادت رسید.
روز ۱۲ اردیبهشت، سالگرد ترور آیتالله شهید دکتر مرتضی مطهری، دومین شخصیت ترور شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ است.
*ترور مغز متفکر ۹ روز بعد از قتل سرلشگر*
سه عضو گروهک منحط و افراطی فرقان به نام های حمید نیکنام، محمدعلی بصیری و وفا قاضیزاده با پرسه زدن در کوچه پارک امینالدوله در تقاطع کوچه هفدهم خیابان فخرآباد تهران، استاد را ترور کردند.
*قاتل استاد*
محمدعلی بصیری فردی بود که با اسلحه کلت از فاصله 2 تا 3 متری به استاد مطهری شلیک کرد. او در یکی از دانشگاههای فیلیپین درس خواند و اطلاعات دینی و عقیدتی کمی داشت. او در ایران با همفکرانش تحت تاثیر عقیدتی سیدمحمدعلی موسوی خوئینی ها بودند. این گروهک تروریستی 9 روز قبل نیز در 3 اردیبهشت 1358، سرلشگر محمدولیالله قرنی اولین رییس ستاد کل ارتش ایران را ترور کرد.
*مرتضی مطهری کیست؟*
بانو سکینه و آقا محمدحسین مطهری در تابستان 1284 (یعنی یک سال قبل از امضای فرمان مشروطه توسط مظفرالدین شاه) ازدواج کردند و مرتضی، چهارمین فرزندشان در تاریخ 13 بهمن 1298 در فریمان خراسان به دنیا آمد. او 4 برادر و 2 خواهر داشت.
مادرش دختر آخوند ملاجعفر و پدرش شیخ محمدحسین پسر ملا محمدعلی کیخا، به هوش، صداقت، طب و خیرخواهی برای مردم شهره بودند.
مرتضی نوه ملا محمدعلی کیخا از روحانیون برجسته اواسط قرن 13 هجری، ساکن دهکده کنگپیران بخش پشت آب شهرستان زابل بود. مهدی، محسن و محمدحسین فرزندان ملا بودند. این عالم دینی در پاییز سال 1257 به همراه خانواده این روستا را ترک کرد و در 75 کیلومتری شهر مشهد در روستای فریمان سکونت کرد.
محمدحسین اواخر دهه 1260 به قصد تحصیل علوم دینی و حوزوی از فریمان به نجف نزد ملا محمدکاظم خراسانی ملقب به آخوند خراسانی، همشهری ملا محمدعلی کیخا، پدربزرگش رفت و برای اعمال حج راهی مکه و مدینه شد و در سال 1275، (سال ترور ناصرالدین شاه به دست میرزا رضا کرمانی)، به ایران برگشت.
پدر مرتضی از زمان رواج یافتن سجل، نامفامیلش را به مطهری تغییر داد.
مرتضی مطهری، درس روخوانی قرآن و صرف و نحو عربی را نزد پدرش شیخ محمدحسین آموخت و از 12 سالگی همزمان با سالهای قحطی بزرگ ایران در سال 1296 (در دوره سلطنت احمدشاه) به حوزه علمیه مشهد رفت. او به اتفاق برادرش محمدعلی به مدت 2 سال در مدرسه ابدال خان مشهد مقدمات علوم اسلامی را فرا گرفت و چون در سال 1314 منزل مسکونی خانوادگیشان به منظور احداث فلکهای در فریمان تخریب شد مرتضی و برادرش به زادگاه خود برگشتند و نتوانستند ادامه تحصیل دهند. آنان به مطالعه کتابهای پدر پرداختند تا سال 1315 به حوزه علمیه قم رفت.
حضور مرتضی مطهری جوان در قم، چند روز پس از درگذشت آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، موسس حوزه علمیه قم بود.
او که 15 سال در مدرسه فیضیه قم حضور داشت، کتابهای مطول و شرح لمعه را نزد آیتالله محمد صدوقی سومین شهید محراب پس از انقلاب و آیتالله سیدشهابالدین مرعشی نجفی از مراجع تقلید بزرگ شیعه آموخت و فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول را نزد حضرت امام خمینی، فلسفه الهیات شفای بوعلی و برخی دروس دیگر را نزد علامه سید محمدحسین طباطبایی، اخلاق و عرفان را نزد آیتالله حاج میزرا علی آقا شیرازی، اصول را نزد آیتالله سید محمدحجت و فقه را نزد آیتالله سیدمحمد محقق داماد آموخت. او برای یاد گرفتن برخی علوم دینی مدتها به بروجرد نزد آیتالله سیدحسین طباطبایی بروجردی در رفت و آمد بود.
شیخ مرتضی در سال 1331 با خانم عالیه روحانی (دختر یکی از روحانیون مشهدی) ازدواج کرد و صاحب 4 دختر و 3 پسر شد.
او در سال 1331 از قم به تهران مهاجرت کرد و در مدرسه مروی در بازار بزرگ تهران به تدریس و تألیف کتب دینی و انجام سخنرانیهای مختلف در دانشگاهها و مساجد تهران پرداخت.
استاد مطهری در سال 1334 اولین جلسه تفسیر قرآن انجمن اسلامی دانشجویان را برگزار کرد و چند ماه بعد جزو اساتید دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران شد و تدریس را علاوه بر مدرسه مروی در دانشکده الهیات تهران نیز آغاز کرد. استاد مطهری پس از تشکیل انجمن اسلامی پزشکان در سال 1337 از سخنرانان اصلی این انجمن بود که این حضور تا زمان شهادت ایشان تا سال 1358 ادامه داشت. او علاوه بر تحصیل علوم دینی و عقلی در امور اجتماعی و سیاسی نیز فعال بود و با گروههای مختلف سیاسی از جمله گروه فداییان اسلام در ارتباط بود.
*درخشش مرتضی مطهری*
وضعیت اجتماعی و سیاسی ایران در دهه 1340 (و علنی شدن مبارزات امام خمینی علیه رژیم دست نشانده و منحوس پهلویِ)، استاد مطهری را از سال 1341 مصمم به حضور مستمر و پیوسته کنا
مستقیم شد. استاد مطهری با سفر به تبعیدگاه امام در نجف از نزدیک درباره مسائل مهم نهضت با ایشان همفکری و مشورت کرد. نقش استاد مطهری در اداره نهضت به خصوص پس از شهادت پرابهام سید مصطفی خمینی پسر بزرگ امام خمینی، پررنگتر از قبل شد. ایشان در سالهای تبعیدِ امام در نوفل لوشاتو به آنجا هم سفر کرد و نقش حلقه اتصال امام و امت را محکمتر از قبل کرد. در سفر استاد مطهری به فرانسه، امام خمینی وی را *مسؤول تشکیل شورای انقلاب* کردند.
در طلیعه انقلاب اسلامی و روز بازگشت امام خمینی(ره) به ایران در 12 بهمن 1357، استاد مطهری مسؤول کمیته استقبال شد.
نقش آفرینی شگرف و ایدهپردازی عمیق استاد مرتضی مطهری، از ایشان در ذهن و دل دشمنان نظام جمهوری اسلامی چنان کینهای ایجاد کرد که تصمیم به حذف فیزیکی ایشان گرفتند.
*ماجرای ترور استاد مطهری*
ساعت 22:20 دقیقه روز سهشنبه شب 11 اردیبهشت 1358 ، پس از خروج استاد مطهری از جلسه شورای انقلاب (که در منزل یکی از اعضاء برگزار شده بود)، سه عضو یکگروه منحرف فکری به نام فرقان، به نام های حمید نیکنام، علی بصیری و وفا قاضیزاده (از اعضای گروهک تروریستی فرقان)، در تاریکی شب و خلوتی تقاطع کوچه پارک امینالدوله و کوچه هفدهم فخرآباد، با شلیک چند گلوله ایشان را از ناحیه سر هدف قرار دادند و به شهادت رساندند.
شاهدان صحنه ترور، به سرعت استاد مطهری را به بیمارستان طُرفه در خیابان بهارستان میرسانند، اما پزشکان نظر میدهند که ایشان شهید شده است و امکان مداوا و بهبودی او به هیچ وجه ممکن نیست چون گلوله از زیر بناگوش راست، وارد و از بالای ابروی چپ خارج شده بود.
پیکر آیتالله دکتر مرتضی مطهری یک روز در بیمارستان طٌرفه نگه داشته شد و صبح پنجشنبه 13 اردیبهشت 1358 از دانشگاه تهران تشییع و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری در تقویم کشورمان روز معلم نامگذاری شد.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
ر امام خمینی کرد. اقدامات اجتماعی و فرهنگی او در این دوره به مرور جایگاه ایدئولوژیک، مدیریتی و اجرایی او نزد رهبر فقید انقلاب اسلامی را نمایانتر از قبل کرد.
مشهودترین این اقدامات سازماندهی قیام 15 خرداد 1342 در تهران بود. اگر چه سخنرانی مهیج استاد علیه شخص محمدرضا شاه پهلوی در ساعت 1 بامداد چهارشنبه 15 خرداد 1342 انجام شد اما این ساعت مانع بازداشت و زندانی شدن 43 روزه استاد توسط شهربانی تهران نبود. اما او و دیگر بازداشتشدگان یک ماه و نیم بعد و در اواخر تیر 1342 به دلیل اعتراض علمای تهران و مهاجرت جمع دیگری از روحانیون به تهران و فشار افکار عمومی بر رژیم، آزاد شدند.
استاد مطهری پس از آزادی از زندان به دایره سخنرانیهایش افزود. سخنرانی دردانشگاه تهران، انجمن اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی پزشکان و مساجد هدایت جمهوری و مسجد جامع نارمک از محلهای ثابت سخنرانی های استاد بود. استاد مطهری همراه جمعی دیگر، حسینیه ارشاد تهران را در سال 1346 تاسیس کرد و 6 سال بعد به دلیل برخی اختلاف نظرها با برخی از اعضای هیات مدیره آن، از عضویت در آن استعفاء داد.
او پس از تشکیل هیات های مؤتلفه اسلامی به نمایندگی از امام خمینی به همراه چند روحانی دیگر عهدهدار مدیریت و رهبری این هیاتها شد. نفوذ و شناخت او در کادر رهبری هیاتهای موتلفه اسلامی بارز بود. پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر محمدرضا شاه، ضارب به اسم محمد بخارایی دستگیر و بازجویی و به شهادت رسید. او عضو گروه فداییان اسلام و از شاگردان استاد مطهری (یکی از کادرهای رهبری هیاتهای مؤتلفه اسلامی) بود. استاد مطهری بر همین اساس بازداشت شد اما قاضی پرونده ایشان که مدتی دانشجوی استاد در قم بود از زندان و اعدام نجات یافتند.
پس از تبعید امام خمینی (ره) در 13 آبان 1343 به ترکیه، مسؤولیت استاد مطهری سنگینتر شد. رژیم پهلوی به بهانه صدور اعلامیهای مشترک به امضای آیات عظام علامه محمدحسین طباطبایی، شیخ سید ابوالفضل مجتهد زنجانی و دکتر مرتضی مطهری در سال 1348 برای حمایت از آوارگان فلسطینی و جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی و قرائت این اعلامیه در مراسم رسمی حسینیه ارشاد، استاد را دستگیر و مدتی در زندان انفرادی محبوس کرد.
با استمرار فعالیتهای فرهنگی – سیاسی دکتر مطهری در سالهای 1349 تا 1354 در مراکز مذهبی معروف تهران از جمله مسجدالجواد میدان هفت تیر، حسینیه ارشاد و مسجد جاوید، وی توسط ساواک تعطیل و ایشان بار دیگر دستگیر و مدتی زندانی شد.
رژیم پهلوی که تحمل روشنگریها و تئوریزه کردن شریعت اسلام را نداشت استاد را از همان سالِ دستگیری در سال 1354 تا پایان عمر رژیم پهلوی ممنوعالمنبر کرد.
*زایش ایدئولوژی*
تبیین ایدئولوژی اسلامی و مانیفست دینی نظام جمهوری اسلامی توسط استاد مطهری منحصر به فردترین اقدام و ارثیه ایشان بود. ایشان این جهان بینی را از طریق سخنرانیها، تدریس در مساجد و دانشگاهها و نوشتن کتابهای فراوان به یادگار گذاشت. اهمیت تبیین ایدئولوژی جمهوری اسلامی زمانی مضاعف شد که گروهکهای التقاطی و تندرو و انحرافی، به دلیل افزایش تبلیغات گروههای چپ در دانشگاهها و محیط های پر تردد جوانان در سالهای 1351 تا 1357 بیشتر شد.
استاد به خطر فکری و التقاطی سازمان مجاهدین خلق (یا همان گروهک تروریستی و خونریز منافقین) پی برد و تلاش زیاد کرد تا مردم و مسوولان در دام این سازمان تروریستی نیفتند. ایشان شاگرد باهوش و سیاس امام خمینی بودند و به خوبی توانست پی به ماهیت ناپایدار و غیرقابل اعتماد ایدئولوژی فکری فرقه تروریستی منافقین ببرد.
به دلیل نیاز شدید حوزه علمیه قم به علوم جدید و قرائتهای نوین از فقه شیعه، امام خمینی در سال 1355 از استاد مطهری خواست تا هفتهای دو روز به شهر قم سفر کند و طلاب و فضلای حوزه علمیه قم را با مسائل سیاسی روز و قرائت جدید از فقه اسلامی آشنا کند.
استاد مطهری در سال 1355 به دلیل شدت گرفتن اختلافات فکری با امیرحسین آریانپور (استاد کمونیست دانشکده الهیات دانشگاه تهران و عضو حزب توده)، خودش را زودتر از موعد مقرر از دانشکده بازنشسته کرد. او معتقد بود نباید یک مارکسیست در دانشکده الهیات تدریس کند اما به دلیل حمایت رژیم از مارکسیستها ایشان ناچار به استعفا شد.
پس از شکست موقتی قیام 15 خرداد 1342 که علت آن فقدان وجود تشکیلات منسجم بود ایشان به فکر آسیب شناسی این قیام افتاد. امام در سال 1356 با حمایت از استاد مطهری، *نخستین هسته جامعه روحانیت* را شکل داد و اساسنامه آن در سال 1357 نوشته شد.
*برنامهریزی برای انجام راهپیماییها، سخنرانی در مساجد، تهیه شعارها و هماهنگی و سازماندهی مبارزه ضد رژیم وابسته پهلوی عمدتا بر عهده جامعه روحانیت مبارز بود.*
*ارتباط در تبعید*
ارتباط استاد مطهری با امام (ره) در دوران تبعید از طریق یک واسطه انجام میشد اما این ارتباط از سال 1355 با سفر او به نجف اشرف به صورت
🎯 در اقدامی بیشرمانه اینستاگرام ۵ هزار پست با هشتگ نادر طالب زاده را حذف کرد
☘️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج☘
#نبرد_روایتها
#جهاد_تبیین
✅@sahebzamanchanel
❁❅❁❅❁❅❁
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥وقتی سام رجبی رسما اعتراف میکنه سگ نگهبانه
🔹میگه میترسم پاچه کسی رو بگیرم اینجا ایرانی نباشه. رفیقش ازش میپرسه دستت چطوره میگه دستم خوبه ... چی شد؟ تو که اسیب جسمی و روحی دیده بودی دلقک دو روزه خوب شد؟
☘️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج☘
#نبرد_روایتها
#جهاد_تبیین
✅@sahebzamanchanel
❁❅❁❅❁❅❁
🔴رضا کیانیان خطاب به فحاشان ضدانقلاب: شما که الان ناسزا میگویید اگر به قدرت برسید چه میکنید؟
🔹اگر حکومتی بر مبنای عقاید شما برپا شود، مطمئنید آن زمان همه آزادند؟ مطمئنید آن زمان همه میتوانند عقاید خودشان را داشته باشند؟ یا فقط به خودیها آزادی میدهید و بقیه را از میدان به در میکنید؟
🔹باید به هر عقیدهای که پرویز پرستویی دارد، احترام بگذارید. در همان آمریکا وقتی از کسی سوال میکنید و طرف نمیخواهد پاسخ دهد، حق ندارید پرسشتان را تکرار کنید. اگر به دموکراسی معتقدید اجازه دهید هرکس عقیده خودش را داشته باشد. بازجویی نکنید. به همین سادگی و به همین دردآوری.
☘️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج☘
#نبرد_روایتها
#جهاد_تبیین
✅@sahebzamanchanel
❁❅❁❅❁❅❁