🔹وقایع و مناسبت های ماه #ذی_الحجه
🔹ماه #ذیحجه از ماه های مقدس و شریف در نزد مسلمانان است. وقتی این ماه فرا می رسید مسلمانان اهتمام ویژه ای به عبادت داشتند به خصوص در دهه اول ماه ذی الحجه که در احادیث پیامبر(ص) بر فضیلت آن تاکید شده است. چنان که رسول ا... در حدیثی می فرمایند: «عمل خیر و عبادت در هیچ ایامی در نزد حق تعالی محبوب تر از دهه اول ذی الحجه نیست.». در بعضى از روایات آمده است، شب هاى دهگانه اى که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شب هاى دهه اوّل این ماه شریف است (تفسیر قمى، جلد 2، صفحه 419) و این سوگند به خاطر عظمت آن است.
• اول ماه ذیالحجه: روز ولادت حضرت ابراهیم خلیل (ع)، پیامبر بزرگ و بت شکن و بنا کننده خانه کعبه است.
همچنین بنا بر نقل «شیخ طوسی» این روز، روز ازدواج امیر مومنان علی (ع) و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) (در سال دوم هجری ) است.
• روز هفتم ماه ذی الحجه: وفات امام محمد باقر (ع) ( در سال ۱۱۴) در چنین روزی واقع شده است.
• روز هشتم ماه ذیالحجه: این روز را روز« ترویه» مینامند. «ترویه در لغت به معنای سیراب کردن، و آب ذخیره نمودن است». در سابق که در عرفات آب نبود، حجاج روز هشتم آب برای وقوف در عرفات در روز نهم از مکه با خود میبرند.
• روز نهم ذی الحجه: روز عرفه است که روزی بسیار با فضیلت است و حاجیان آن روز را در صحرای عرفات به یاد خدا هستند، همچنین این روز مصادف است با سال روز شهادت حضرت مسلمبن عقیل (ع) در شهر کوفه ( در سال ۶۰ هجری قمری).
• روز دهم ماه ذیالحجه: روز عید قربان است که از اعیاد مهم اسلامی است.
• روز پانزدهم ماه ذیالحجه: در چنین روزی میلاد مسعود حضرت امام علی النقی (ع) در سال ۲۱۲ هجری قمری واقع شده است.
• روز هیجدهم ماه ذی الحجه: روز عید سعید غدیر، عید ولایت و امامت، از اعیاد مهم اسلامی است. آن روز پیامبر گرامی اسلام (ص) به فرمان خداوند، علی (ع) را به امامت و جانشینی خود منصوب کرد. این واقعه در سال دهم هجری در سرزمین «خم» نزدیکی مکه کنار غدیر (برکه آبی) واقع شد. و لذا آن را عید «غدیر خم» مینامند. مرحوم «علامه امینی» در کتاب شریف «الغدیر» که در ۱۱ جلد نوشته شده است، روایات فراوانی را از طریق اهل سنت راجع به جریان غدیر خم، نقل میکند که جای تردیدی برای هیچ فرد با انصافی باقی نمیگذارد.
• روز بیست و چهارم ماه ذی الحجه: روز «مباهله» است، روزی است که رسول خدا (ص) با نصارای نجران «مباهله» کرد، و پیش از آن که مباهله صورت گیرد مسیحیان نجران، پشیمان شده و از مباهله صرف نظر کردند. این جریان در سال دهم هجری واقع شده است. ( داستان آن را در ذیل اعمال روز مباهله شرح خواهیم داد).
همچنین در این روز حضرت امیرالمومنین علی (ع) در حال رکوع انگشتر خود را به سائل داد و آیه (انما ولیکم الله و رسوله) در همین رابطه نازل شد.
• روز بیست و پنجم ماه ذی الحجه: روز نزول سوره «هل اتی» است. پس از آن که حضرت علی (ع) حضرت فاطمه (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و جناب #فضه، برای ادای نذر خویش که برای شفای امام حسن و امام حسین (ع) کرده بودند، سه روز روزه گرفتند و در روز اول غذای افطار خود را به مسکین دادند و با آب افطار کردند و در روز دوم به یتیم و روز سوم به اسیر دادند این سوره در مدح آنان نازل شد
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺 اهمیت دهه اول #ذی_الحجه از نظر ۴ استاد اخلاق
🔹ماه ذیالحجه دوازدهمین و آخرین ماه سال هجری قمری است و همچنین ماه حج است و بسیار پربرکت. بزرگان دین هنگامی که این ماه وارد میشد، اهمیت ویژهای به عبادت در آن میدادند، مخصوصاً در دهه اول این ماه. در بعضی از روایات آمده است، شبهای دهگانهای که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شبهای دهه اول این ماه شریف است و این سوگند به خاطر عظمت آن است. به همین مناسبت سخنرانی اساتید اخلاق " #مجتهدی #حق_شناس #خوشوقت #مجتبی_تهرانی " درباره فضیلت و جایگاه دهه اول #ذیحجه در ادامه میآید :
🔹 yon.ir/Msu0T
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«اسرار #اربعین_موسوی (ع)؛ ادب حضور (دفتر چهارم)»
✍️محمدتقی #فیاض_بخش
ماه #ذیقعدة الحرام از یک سو آغاز #ماههای_حرام و از سوی دیگر، شروع اربعین حضرت موسی(ع) در کوه طور برای درک لقاء الهی است. این دو جهت باعث شده که این ماه حائز شرافت های منحصر بفردی شود و بین ایام سال به «اربعین موسوی» (یعنی ماه ذی قعده و دهه اول ذی حجّه) معروف گردد.
ویژگی مهم این کتاب آنست که مؤلف، برخی ظرایف و لطایفی را گرد آورده اند که خود مستقیماً و سینه به سینه از محضر اساتید اخلاق و سیر و سلوک، به ویژه مرحوم آیت الله #سعادت_پرور دریافت نموده اند و لذا بسیاری مطالب آن در کتب مشابه ذکر نشده.
” به من فرمود پیر راه بینی
مسیح آسا دمی خلوت گزینی
که از جهل چهل سالت رهاند
اگر با دل نشینی، اربعینی “
https://taaghche.com/book/36767
🆔 @sahife2
🔹 اهمیت و جایگاه #اربعین_موسوی
🔹 حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر #ناصری
🎥 yon.ir/F4HjX
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔹 یک اربعین حسّاس باشیم
🔹 ما باید یک اربعینهایی داشته باشیم برای اینکه خدای متعال به ما نورانیّتی بدهد، صداقتی بدهد، حقیقتی بدهد، وقتی به آنجا رفتیم ببینیم که ما چیزی هم ذخیره کردهایم، ما هم جهادِ مالی داشتهایم، جهادِ عمری داشتهایم، این اربعینها برای خودسازی است. اربعین ، انسان را در برابرِ نفسِ خبیثِ خود پیروز میکند، یک اربعین حسّاس باشیم که یکی از گناهانمان را مطلقا در زندگیمان نبینیم، یک چلّه دروغ نگوییم، یک چلّه غیبتِ کسی را نکنیم، یک چلّه در منزلِ خود دعوا نکنیم، یک چلّه در منزلِ خود بگومگو نکنیم… این چلّهها برای انسان ثبات میآورد، وگرنه یک روز خوب هستیم و به مسجد میآییم و دو کلام حرف میشنویم و تصمیم میگیریم، اما هنوز به منزل نرسیدهایم که فراموش میکنیم…
🔹 آیت الله #صدیقی
#اربعین_موسوی
#جهاد_با_نفس
🆔 @sahife2
🔹 اصلی ترین دستور آیت الله قاضی در ایام #اربعین_موسوی
🔹 " حضرت استاد #سعادت_پرور (ره) می فرمود: اصلی ترین دستور مرحوم آیت الله آقا #سید_علی_قاضی (ره) در این ایام به شاگردانش « #مراقبه » بود. البته مراقبه ی هر کس بنا بر مرتبه ای که دارد متفاوت است، ولی اصل جامع همه ی آن ها حفظ حریم ادب بندگی است که ابتدایی ترین آن حفظ حریم گناه و پرهیز از محرمات الهی است، و بعد مراتب بالاتر آنست که سالک می بایست مراقبات سخت تری را در رعایت ادب بندگی انجام دهد. آیت الله #کشمیری (ره) در این باره می فرمود: « آقای قاضی همیشه به ما میگفتند اذکار و ادعیه با شرایط تأثیر میکند و مراقبه حرف اول را میزند. » "
🔹 آیت الله #فیاض_بخش
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2