هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_261
دعای #چهل_پنج
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در وداع با ماه #رمضان "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_پنج_43
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِى شَرَّفْتَنَا بِهِ، وَ وَفَّقْتَنَا بِمَنِّكَ لَهُ حِينَ جَهِلَ الْأَشْقِيَاءُ وَقْتَهُ، وَ حُرِمُوا لِشَقَائِهِمْ فَضْلَهُ🔹
🔸خداوندا! ما اهل اين ماهيم، ما را بدين شرف لايق دانستى و توفيق ادراك آن دادى، در زمانى كه بدبختان قدر آن را نشناختند و به بدبختى از فضيلت آن محروم گشتند🔸
#چهل_پنج #رمضان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_پنج_44
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹أنْتَ وَلِيُّ مَا آثَرْتَنَا بِهِ مِنْ مَعْرِفَتِهِ، وَ هَدَيْتَنَا لَهُ مِنْ سُنَّتِهِ، وَ قَدْ تَوَلَّيْنَا بِتَوْفِيقِكَ صِيَامَهُ وَ قِيَامَهُ عَلَى تَقْصِيرٍ، وَ أَدَّيْنَا فِيهِ قَلِيلا مِنْ كَثِيرٍ🔹
🔸تويى كه معرفت آن را مخصوص ما گردانيدى و به سنن آن ما را هدايت فرمودى، با آن كه كوتاهى كرديم اما به توفيق تو روزه گرفتيم و شب ها به عبادت برخاستيم و اندكى از بسيار حق آن را ادا كرديم🔸
#چهل_پنج #رمضان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺 طبقهبندي انسانها در مواجهه با ماه #رمضان - قسمت اول
✅ « امام سجاد عليهالسلام در دعاي وداع ماه رمضان ميفرمايند:
🙏 اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِي شَرَّفْتَنَا بِهِ، وَ وَفَّقْتَنَا بِمَنِّكَ لَهُ حِينَ جَهِلَ الْأَشْقِيَاءُ وَقْتَهُ، وَ حُرِمُوا لِشَقَائِهِمْ فَضْلَهُ، أَنْتَ وَلِيُّ مَا آثَرْتَنَا بِهِ مِنْ مَعْرِفَتِهِ، وَ هَدَيْتَنَا لَهُ مِنْ سُنَّتِهِ، وَ قَدْ تَوَلَّيْنَا بِتَوْفِيقِكَ صِيَامَهُ وَ قِيَامَهُ عَلَى تَقْصِيرٍ، وَ أَدَّيْنَا فِيهِ قَلِيلًا مِنْ كَثِيرٍ ...
🙏 مضمون دعا با عبارتي ديگر که شايد بيانش آسانتر باشد اين است که خدايا! مردم در مقابل اين ماهي که بر ما گذشت دو دسته بودند؛ يک دسته اهل اين ماه بودند و دسته ديگر کساني بودند که اين ماه را نشناختند و اهليت نداشتند. خدايا! تو ما را به اين ماه شرف بخشيدي و با نعمت و احسان خود، ما را توفيق دادي که اين ماه را روزه بگيريم و عبادات مستحبِ اين ماه را انجام دهيم. اين در حالي بود که اشقيا و بدبختان قدر اين ماه را ندانستند و به واسطه شقاوتشان از فضل اين ماه محروم شدند. ظاهرا تعبير «وقتش را نشناختند» تعبيري کنايهاي است و مقصود اين است که قدرش را ندانستند. اما اين معرفت را تو به ما دادي و ما را براي اين معرفت انتخاب کردي و اين توفيق در سايه ولايت تو بر ما حاصل شد و تو بودي که ما را راهنمايي کردي که در اين ماه چه روشي را در پيش بگيريم و به چه سنتهايي عمل کنيم. اما ما کوتاهي کرديم و بهدرستي حق اين ماه را ادا نکرديم و اندکي از آنچه را که بايد انجام دهيم انجام داديم.
امام سجاد عليهالسلام نخست مردم را به دو دسته تقسيم ميکند؛ دستهاي که اهل اين ماه بودند و قدرش را دانستند و دسته ديگر اهل شقاوت بودند که قدر اين ماه را ندانستند. اين تقسيمبندي اين ايهام را دارد که کسي که اين تقسيمبندي را انجام ميدهد ميخواهد خود را در مقابل اشقيا گذاشته، بگويد من که تکاليف اين ماه را انجام دادم از آنها بهترم. اين برتري يک واقعيت است و حقيقتا در برابر دسته دوم سعادتي نصيب دسته اول شده است، اما ادب عبوديت و توحيد اقتضا ميکند که همين خوبيها را هم از خدا بدانيم. بايد به خداي متعال عرض کرد: درست است که ما نماز خوانديم و روزه گرفتيم، اما اگر تو اين معرفت را به ما نداده بودي که ماه رمضان چهقدر شرف دارد و چه استفادهاي ميتوان از آن کرد، ما نيز از بهرههاي آن محروم ميشديم. پس تو بر ما منت داري که اين ماه عزيز را به ما شناساندي. البته اگر خداوند اين توفيق را به اشقيا نداد بهخاطر بخل نبود، بلکه آنها در اثر اعمال بدشان اين توفيق را از خودشان سلب کرده و لياقت درک اين معرفت را از دست داده بودند. به هر حال بايد در درگاه الهي اعتراف کرد که اين معرفت ما توفيقي است که تو به ما ارزاني داشتي و اين در سايه ولايتي است که تو بر ما داري »
✅ادامه دارد ....
👤 آيت اللّه #مصباح_يزدى
#چهل_پنج #دعا_چهل_پنج_43
❇️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺 طبقهبندي انسانها در مواجهه با ماه #رمضان - قسمت دوم
« وقتي خدا به ما توفيق ميدهد که روزه بگيريم، روزه را ما ميگيريم، اما قدرت روزه گرفتن را خدا به ما داده است. ما اراده ميکنيم که روزه بگيريم، اما قدرت اراده کردن را او به ما داده است. پس کار با اراده من انجام ميگيرد، ولي از ملک خدا هم خارج نميشود، زيرا هم ما و هم کار ما همه ملک خداست. در چنين فضايي که ما اين حقيقت را درک کردهايم که ما کار اختياري داريم، بايد بدانيم که انتساب برخي کارها به خدا صحيح نيست. برخي امور را ميتوان هم به انسان نسبت داد، هم به خدا. براي مثال درباره دانستن ميتوان گفت: خدا به من علم ميدهد، بنابراين هم من ميدانم و هم خدا ميداند، اما آنچه من ميدانم چيزي است که خدا به من داده است. اما درباره خوردن نميتوانم بگويم من ميخورم و خدا هم ميخورد. اين تفاوت ناشي از خصوصيت مفاهيم است. در برخي مفاهيم چيزهايي است که قوام آنها به موجودات جسماني است و به همين خاطر اين مفهوم بر فراتر از جسمانيات صدق نميکند. البته درباره مفاهيمي مثل خوردن ميتوان گفت: وجود خوردن و قدرت انجام خوردن از خدا و مال خدا است، اما خوردن را به اين معنا که چيزي را در دهان بگذارند و ببلعند نميتوان به خدا نسبت داد. به طور کلي آنچه موجب يا ملازم با نقص است نميتوان به خدا نسبت داد، اما وجود همه چيز (حتي وجود شيطان) را ميتوان به خدا نسبت داد.
حتي در مواردي که ميتوان کاري را هم به خدا و هم به بنده نسبت داد، در عين حال، وقتي ميخواهيم با خدا مناجات کنيم، ادب عبوديت اقتضا ميکند انسان خوبيها را به خدا و بديها را به خودش نسبت دهد. در حديثي قدسي خداي متعال ميفرمايد: يَا ابْنَ آدَمَ أَنَا أَوْلَى بِحَسَنَاتِكَ مِنْكَ وَ أَنْتَ أَوْلَى بِسَيِّئَاتِكَ مِنِّي؛ بنده از خود هيچ ندارد، پس کارهاي بد به خاطر نقصي است که در او است. گناهان به اصطلاح به خاطر جهات عدمي بنده از او سرميزند. نقص، کمبود است و اين با بنده مناسب است. پس ادب عبوديت اقتضا ميکند که انسان توفيق کارهاي خوب را در مقام ستايش خدا و ذکر نعمتهاي خدا ذکر کند. ازاينرو امام سجاد عليهالسلام ميفرمايد: أَنْتَ وَلِيُّ مَا آثَرْتَنَا بِهِ مِنْ مَعْرِفَتِهِ؛ همين معرفتي که ما داريم چيزي است که تو ما را براي آن انتخاب کردي و با اين توفيق بود که ما روزه گرفتيم و نماز خوانديم. در عين حال اين نماز و روزه ما توأم با تقصير بود و همين هم که ما انجام داديم، اندکي از بسياري است که بايد انجام ميگرفت. پس نقصها و کمبودها از ماست، و حسنات و کمالها و ارزشها ازآنِ توست.»
👤 آيت اللّه #مصباح_يزدى
#چهل_پنج #دعا_چهل_پنج_43
❇️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
940417.mp3
12.33M
🔈#شرح
#دعا_چهل_پنج_43
🔹اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِى شَرَّفْتَنَا بِهِ ....
👤 آیت الله #مصباح_یزدی
دعای #چهل_پنج
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ ماه #رمضان ، ماه فرصت های طلایی : فرصت تبلیغ فرصت تبیین فرصت اُنس با مردم فرصت کمک به فقرا... لکن از همه اینها بالاتر، فرصت تعبد است، فرصت تقرّب است، فرصت روزهای است که میگیرید، فرصت نشستن سر سفره رحمت الهی، سر سفره ضیافت الهی است. ( #مقام_معظم_رهبری )
#دعا_چهل_پنج_43
🔹اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِى شَرَّفْتَنَا بِهِ .....
خدایا ما اهل ماه #رمضان هستیم ....
دعای #چهل_پنج
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2