#شرح مختصر
#دعا_چهل_هفت_60
فلسفه وجود #امام
اللَّهُمَّ إِنَّكَ أَيَّدْتَ دِينَكَ فِي كُلِّ أَوَانٍ بِإِمَامٍ أَقَمْتَهُ عَلَمًا لِعِبَادِكَ، وَ مَنَارًا فِي بِلَادِكَ بَعْدَ أَنْ وَصَلْتَ حَبْلَهُ بِحَبْلِكَ، وَ جَعَلْتَهُ الذَّرِيعَةَ إِلَى رِضْوَانِكَ، وَ افْتَرَضْتَ طَاعَتَهُ، وَ حَذَّرْتَ مَعْصِيَتَهُ، وَ أَمَرْتَ بِامْتِثَالِ أَوَامِرِهِ، وَ الِانْتِهَاءِ عِنْدَ نَهْيِهِ، وَ أَلَّا يَتَقَدَّمَهُ مُتَقَدِّمٌ، وَ لَا يَتَأَخَّرَ عَنْهُ مُتَأَخِّرٌ فَهُوَ عِصْمَةُ اللَّائِذِينَ، وَ كَهْفُ الْمُؤْمِنِينَ وَ عُرْوَةُ الْمُتَمَسِّكِينَ، وَ بَهَاءُ الْعَالَمِينَ.
خداوندا، همانا تو دين خود را در هر زمانى به امامى تأييد كردهاى، كه او را نشانهاى براى بندگانت و علامتى در شهرهايت بهپا داشتى، پس از آنكه ريسمان او را به ريسمان خود پيوستى و او را سبب رسيدن به خوشنودىات قرار دادى و فرمانبرى او را واجب گرداندى و از نافرمانىاش برحذر داشتى و فرمان دادى كه به امرهاى او امتثال كنند و از نهىهاى او بازايستند و هيچ پيشىگيرندهاى از او پيشى نگيرد و هيچ بازماندهاى از او بازنماند. پس او نگهدارنده پناهندگان و پناهگاه مؤمنان و دستاويز چنگزنندگان و ارجمندىِ جهانيان است.
از این فراز برای امام حاضر دعا می کنیم ....
«دِينَك»: منظور از آن اسلام است كه خداوند اسلام را در تمامى زمانها، بنابر قاعده لطف، عقل و نقل به وجود امامى كه از جنس بشر و جانشين خداوند بر روى زمين مىباشد، تأييد مىنمايد.
«بِإِمَام»: كسى است كه نايب و جانشين كامل رسول خدا صلى الله عليه وآله باشد و اين جانشينى و نيابت در تمامى امورى كه امّت اسلامى در امور دنيا و آخرت به آن نياز دارد جارى است و آن شخص بايستى علم القرآن (فهم ظاهر و باطن قرآن و اطّلاع از تفسير و تأويل آن) و جميع علوم انبيا را دارا بوده و از تمامى گناهان معصوم و پاك باشد.
«عَلَمًا لِعِبَادِك»: يعنى مردم به سبب امام به امور دنيا و آخرت و معاش و معاد خود آگاه مىشوند. همانگونه كه عَلَم نشانهاى بود براى اينكه اهل كاروان به وجود كاروان و سمت و سوى حركت آن پى ببرند و نيز مبارزانْ در ميدان نبرد، با وجود عَلَم و حركتى كه در آن ايجاد مىشد، از دستورات فرمانده خود در ادامه مبارزه يا عدم ادامه آن، آگاه مىشدند.
«مَنَارًا فِي بِلَادِك»: در شهرهاى قديم، جهتْ مشخص بود. در شهر براى كسانى كه در بيابان حركت مىكردند، منارهاى بلند ساخته مىشد و آتشى در بالاى آن افروخته مىگشت تا از فرسخها، اين آتش نمايان باشد و در شب، نشانهاى از وجود شهر باشد، تا كسى به بيراهه نرود. امام نيز مشعلهاى هدايت به سوى خداوند است. يعنى مردم به سبب ايشان هدايت مىشوند و روايات و آثار امام، قلبهاى مردم را روشن و نورانى مىكند و موجب هدايت آنان مىگردد. همانگونه كه مشعلِ آتش در برجها، راه را به مسافران مىنماياند.
#چهل_هفت #امام_زمان عجل
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️دعای امام سجاد علیه السلام برای #امام_زمان عجل
🙏 بار خدايا تو دين خود (اسلام) را در هر زمان و روزگارى به وسيله ى امام و پيشوائى (يكى از ائمه ى معصومين عليهم السلام) كه او را براى (گمراهان) بندگانت علامت (راهنما) و در شهرهايت نشانه ى (راه حق) برپا داشته اى، تاييد و كمك كرده اى پس از آنكه پيمان (دوستى) آن امام را به پيمان (به دوستى) خود پيوسته، و او را سبب خشنودى (افاضه ى رحمت) خويش گرداننده اى، و طاعت و فرمانبرى از او را واجب نموده، و از فرمان نبردن از او ترساندی اى، و به فرمانبرى فرمان هايش، و بازايستادن از نهى و بازداشتنش، و به اينكه كسى از او پيشى نگيرد (جز پيروى از فرمان او از پيش خود كارى نكند) و از او واپس نماند (خلاف فرمانش قدمى برندارد) فرمان داده اى، پس او است نگهدار پناهندگان (به خود از واقع شدن در يكى از دو طرف افراط و تفريط) و پناه اهل ايمان (در رهائى از تاريكيهاى نادانى و شبهات) و دستاويز چنگ زدگان (از كيفرها) و جمال و نيكوئى جهانيان (زيرا به راهنمائى و روش او تراز وى عدل و داد در بين مردم برابر مىگردد)
✍️ترجمه مرحوم #فیض_الاسلام
#چهل_هفت #دعا_چهل_هفت_60
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
ما هم با الگو گیری از امام سجاد علیه السلام و زمزمه این فراز نورانی ، از خدا میخواهیم :
خدایا امام غریبمان را یاری کن و #فرج او را برسان
#چهل_هفت #دعا_چهل_هفت_60
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1879514881_-210030.m4a
24.56M
#شرح_صحیفه_سجادیه
#آشنایی_با_صحیفه_سجادیه
👌جلسه 2
آشنایی اجمالی با دوران تاریخی امام سجاد علیه السلام
👤استاد علی اصغر #ابراهیمی_فر
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1_499568162.m4a
43.34M
#شرح_صحیفه_سجادیه
#پیمایش_روانشناختی_صحیفه_سجادیه
👌جلسه 3
#دعا_بیست_هشتم_1
استاد علی اصغر #ابراهیمی_فر
دعا #بیست_هشتم #انقطاع
دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در ترس از خدا "
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
دعا #بیست_هشتم
دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در ترس از خدا "
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_201
◀️ پایان زندگی با آمدن اجل
إِنَّ مَعَ كُلِّ إِنْسَانٍ مَلَكَيْنِ يَحْفَظَانِهِ، فَإِذَا جَاءَ الْقَدَرُ خَلَّيَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَهُ؛ وَ إِنَّ الْأَجَلَ جُنَّةٌ حَصِينَةٌ.
و درود خدا بر او، فرمود: با هر انسانى دو #فرشته است كه او را حفظ مى كنند، و چون تقدير الهى فرا رسد، تنهايش مىگذارند، كه همانا زمان عمر انسان، سپرى نگهدارنده است.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ اجل همچون سپرى محافظ است!
قسمت اول
📜امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به حقيقتى اشاره مى كند كه بسيارى از آن غافلند، مى فرمايد: «همراه هر انسانى دو فرشته است كه وى را (از خطرات) محافظت مى كنند، اما هنگامى كه روز مقدّر فرا رسد او را در برابر حوادث رها مى سازند و (بنابراين) اجل و سرآمد زندگى (كه از سوى خداوند تعيين شده) سپرى است محافظ و نگهدار»; (اِنَّ مَعَ كُلِّ إِنْسَان مَلَكَيْنِ يَحْفَظَانِهِ، فَإِذَا جَاءَ الْقَدْرُ خَلَّيا بَيْنَهُ وَبَيْنَهُ، وَإِنَّ الاَْجَلَ جُنَّةٌ حَصِينَةٌ).
از مجموع آيات قرآن و روايات اسلامى به خوبى استفاده مى شود كه انسان داراى دو اجل و سرآمد عمر است: يكى اجل معلق يا مشروط كه اگر در برابر آن دقت شود مى توان از آن پرهيز كرد، مانند انواع بيمارى هاى قابل علاج، خطرات رانندگى كه بر اثر بى احتياطى پيش مى آيد، خطرات زلزله ها و طوفان ها كه بر اثر سستى ساختمان خانه ها دامن انسان را مى گيرد تمام اينها از امورى است كه ممكن است به زندگى انسان پايان دهد ولى در عين حال قابل اجتناب است.
در حدیث معروفى از امیرمؤمنان(علیه السلام) مى خوانیم که در زیر دیوار کجى نشسته بود. هنگامى که چشمش به وضع دیوار افتاد از زیر آن دیوار بلند شد و در جاى امنى نشست. کسى عرض کرد: «یا أمیرَالْمُؤمِنِینَ تَفِرُّ مِنْ قَضاءِ اللهِ؟; از قضاى الهى فرار مى کنى؟» امام(علیه السلام) فرمود: «أفِرُّ مِنْ قَضاءِ اللهِ إلى قَدَرِ اللهِ; من از قضاى الهى به قدر الهى فرار مى کنم». اشاره به این که قضاى الهى در اینجا مشروط به این است که من در زیر این دیوار بمانم ولى قدر و اندازه گیرى ها به من مى گوید: نمان.
در واقع این یک قضاى مشروط بود که امام(علیه السلام) با تقدیر دادن شرط آن قضا را منتفى کرد.
ولى اجل حتمى سرآمدى است که قابل اجتناب نیست و خواه ناخواه دامن انسان را مى گیرد; مثلاً مى دانیم قلب و عروق و مغز یک انسان توان محدودى دارند، هرچند تمام دستورات حفظ الصحة را رعایت کند زمانى که به آخر برسد این چراغ خاموش مى شود و زندگى پایان مى گیرد و یا این که خداوند مقرر کرده است فلان قوم و جمعیت بر اثر کارهایشان به فلان بلا مبتلا شوند در اینجا به مصداق (فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لاَ یَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ یَسْتَقْدِمُونَ) مرگشان حتمى است.
در داستان قوم لوط مى خوانیم که ابراهیم(علیه السلام) درباره آنها شفاعت کرد. از سوى خدا به او خطاب شد: «(یَا إِبْرَاهِیمُ أَعْرِضْ عَنْ هَذَا إِنَّهُ قَدْ جَاءَ أَمْرُ رَبِّکَ وَإِنَّهُمْ آتِیهِمْ عَذَابٌ غَیْرُ مَرْدُود); (گفتیم) اى ابراهیم! از این (درخواست) صرف نظر کن، که فرمان پروردگارت فرا رسیده; و به یقین عذاب بدون بازگشت (الهى) به سراغ آنها مى آید».
از آیات قرآن نیز استفاده مى شود فرشتگانى هستند که به فرمان خداوند خطرات را از انسان دفع مى کنند (لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللهِ) و به راستى اگر آنها نباشند انسان از زمان کودکى آماج انواع بلاها و خطرات است ولى عنایت پروردگار او را حفظ مى کند; ولى هنگامى که اجل حتمى انسان فرا رسد این فرشتگان او را رها مى سازند و کلام امام(علیه السلام) در واقع از این آیه برگرفته شده است.
👈 ادامه دارد ...
#نهج_البلاغه_حكمت_201
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2