قرآن درباره ى منافقين افسادگر فرموده است:
و اذا قيل لهم لاتفسدوا فى الارض قالوا انما نحن مصلحون. الا انهم هم المفسدون و لكن لايشعرون.
وقتى به اينان گفته مىشود در زمين افساد نكنيد، مىگويند ما مصلح و برقراركنندهى صلاح جامعه هستيم. آگاه باشيد اينان مفسدند و نمىدانند با اعمال نارواى خويش افساد مىنمايند.
پيمبران الهى و جانشینان بر حقشان علاقهمند بودند كه مفاسد اجتماعى را براندازند و مردم را به راه صلاح و رستگارى سوق دهند،
ولى در هر عصر، افراد مخالف و مزاحم وجود داشتند كه سد راه اصلاح جامعه مىشدند و پيمبران مىدانستند كه در نيل به هدف انسانسازى خود موفقيت كامل نخواهند داشت، ولى از فعاليت دست نمىكشيدند و زبان حال همه ى آنان مانند زبان قال حضرت شعيب بود كه مىفرمود:
ان اريد الا الاصلاح ما استطعت.
من به قدر تواناييم اراده دارم در اصلاح جامعه مجاهده كنم.
ولى با همه ى مزاحمتها كه مخالفين به وجود آوردند، پيمبران الهى به پيروزيهاى شايان ملاحظهاى نايل آمدند و در اخلاق و اعمال بسيارى از مردم اثر گذاردند و آنان را به راه پاكى و درستى سوق دادند. آنچه از خلقيات حميده و سجاياى انسانى در جهان مشاهده مىشود، منشا اصلاح آنها پيمبران بودهاند. در دنياى مادى امروز كه لذتگرايى بر جهان حاكم شده و به قول يكى از غربيها، انسانيت پيش پاى بت اقتصاد قربانى گرديده، هنوز هم عدهى زيادى متوجه مكتب پيمبراناند و مىخواهند خويشتن را با تعاليم آسمانى آنان منطبق نمايند. خلاصه، پيشوايان دين و فرستادگان خداوند مجراى فيض الهى در اصلاح مفاسد بودهاند، كوشش داشتند تا جايى كه قادرند افكار مردم را بسازند و آنها را مهياى قبول فيض اصلاح بارى تعالى بنمايند و در مواردى كه فعاليتهاى بشرى جوابگوى مفاسد نباشد و نتواند وضع موجود را دگرگون سازد، بايد براى رفع فساد از قدرت رفع قيوم استفاده نمود و اين قبيل مفاسد گاهى جنبهى عمومى دارد و مربوط به همهى مردم است و گاه جنبهى خصوصى دارد و هدف، اصلاح مفاسد شخص معين است و اين هر دو، قسمت در ادعيهى ائمهى معصومين عليهمالسلام آمده است.
در دعاى معروفى كه ما در ماه رمضان مىخوانیم، ضمن درخواستهاى متعدد عرض مىكنند:
اللهم اصلح كل فاسد من امور المسلمين.
بار الها تمام مفاسدى را كه مسلمانان جهان گرفتار آنها هستند با قدرت لايزال خود اصلاح فرما.
اما مفاسدى كه از جهت خصوصى مورد دعا و درخواست واقع مىشود
مانند بيمارى كه اصلاح مفاسد مزاجى خود را درخواست مىكند
يا تاجرى كه در امر كسب دچار اختلال گرديده و از بارى تعالى اصلاح آن را مىطلبد،
يا پدرى كه فرزندش به فساد اخلاق مبتلا شده و اصلاحش را از خداوند مىخواهد
و اين نيز در ادعيه ى ائمه ى معصومين عليهمالسلام آمده است
حضرت زينالعابدين (ع) اصلاح خود را به كرم پروردگار كريم درخواست نموده است.
ولى ملاحظه مىنماييد كه امام متعلق اصلاح را در دعا ذكر نكرده و به زبان نياورده است.
اگر اين دعا را يك فرد مسلمان غيرمعصوم به پيشگاه خدا عرض مىكرد احتمال داده مىشد كه درخواستش براى اصلاح پارهاى از عقايد فاسد و اخلاق بد باشد يا مىخواهد انديشهها و افكارش، يا گفتار و رفتارش اصلاح شود، يا ديگر مفاسد جسمى و روحى از اين قبيل.
ولى در مورد امام معصوم كه منزه از انحرافهاى اعتقادى و اخلاقى و مبرى از نقايص قولى و عملى است، چنين احتمالاتى راه ندارد و بايد بگوييم كه از اراده ى امام در اين قطعه از دعا ناآگاهيم و نمىدانيم اصلاح چه امورى را از پيشگاه الهى خواسته و در گفته ى خود اراده نموده است.
در حادثه ى خونين كربلا و در واقعه ى بسيار سنگين و دردناك روز عاشورا و همچنين در طول ايام اسارت اهلبيت عليهمالسلام در سفر كوفه و شام، افرادى پست و فرومايه براى جلب توجه يزيد و راضى ساختن آلاميه، مفاسدى بزرگ به بار آوردند، ظلمها و ستمهايى جبرانناپذير درباره ى خانوادهى معظم رسول اكرم (ص) مرتكب شدند و پس از مراجعت به مدينه، اذيتها و آزارها به شكلهاى مختلف از ناحيهى عمال حكومت نسبت به حضرت على بن الحسين عليهماالسلام كم و بيش ادامه داشت.
آن همه اعمال ناروا از ناحيه ى آن عناصر فاسد و دنياپرست، آثارى بسيار تلخ و خاطراتى رنجآور و فراموش ناشدنى در روح امام (ع) به جاى گذارد و با ياد آنها همواره در عذاب روحى به سر مىبرد،
تنها خداوند است كه با قدرت لايزال خود مىتواند آن ويرانيهاى درونى و آن ضايعات روحى و معنوى را زايل فرمايد.
با توجه به اينكه منشا تمام ناگواريها، سياست ظالمانه ى خليفه ى وقت بود، و با در نظر گرفتن اختناقى كه از ناحيهى دولت بنىاميه بر مردم حكومت مىكرد،
حضرت زينالعابدين (ع) نمىتوانست وقايع تلخ گذشته را شرح دهد و نمىشد متعلق اصلاح را حتى به صورت دعا به زبان آورد،
به همين جهت در كلام خود از متعلق اصلاح نام نبرده و تنها از پيشگاه خداوند كريم اصلاح را درخواست نموده است.
«#كريم»
فى اسماء الله تعالى الكريم هو الجواد المعطى الذى لاينفد عطاوه و هو الكريم المطلق و الكريم الجامع لانواع الخير و الشرف و الفضائل.
از جملهى اسماء حضرت بارى تعالى، «كريم» است.
او جوادى است بخشنده كه هرگز عطايش پايان نمىيابد، او كريم مطلق است،
او كريمى است كه جامع انواع خوبى و شرف و فضايل است.
كريم در قرآن:
*انه لقرآن كريم اى كثير النفع لاشتماله على اصول العلوم المهمه فى المعاش و المعاد.
بيگمان اين قرآن كريم است، زيرا نفعش بسيار و دانستنيهاى مهم راجع به امور معاش و معاد را در بر دارد.
*و لقد كرمنا بنىآدم.
ما انسان را از كرامت و بزرگوارى برخوردار ساختهايم.
كرامت انسان براى دارا بودن عقل، نطق، وجدان اخلاقى، تمايلات عالى انسانى، هوش سرشار، صورت زيبا، اندام معتدل، سلطه بر تمام منابع ارضى، قدرت بهرهبردارى از ذخاير طبيعى، و ديگر مزايايى از اين قبيل است. كرامتى كه خداوند به انسان اعطا فرموده، مزيتى است تكوينى و عطيهاى است الهى كه در آفرينش او به كار برده،
اما كرامت اكتسابى انسان در پيشگاه خداوند از راه تقوى و پاكى به دست مىآيد و هر كس تقواى بيشترى دارد، نزد بارى تعالى از كرامت فزونترى برخوردار است. قرآن شريف فرموده:
*ان اكرمكم عند الله اتقيكم.
كريمترين و پرارجترين شما نزد بارى تعالى، كسانى هستند كه واجد تقواى بيشترند.
بعضى از سعادتمندان علاوه بر كرامت طبيعى انسان و كرامت اكتسابى تقوى، از كرامتهاى ديگرى نيز بهرهمندند و حضرت يوسف صديق از جملهى آنان است.
در حدیثی آمده :
ان الكريم ابن الكريم يوسف بن يعقوب لانه اجتمع له شرف النبوه. و العلم. و الجمال. و العفه. و كرم الاخلاق. و العدل. و رياسه الدنيا و الدين.
كريم و پسر كريم، يوسف فرزند يعقوب است، زيرا در وجود او برتريهاى متعددى جمع شد: شرافت پيمبرى، علم و زيبايى، عفت و كرامت خلق، عدل و رياست دنيا و دين.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«دوای درد ما ، #ظهور #امام_زمان عجل »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اجرای ساخت ضریح برای ائمه #بقیع توسط ایرانیها
👈 تصاویری از ضریح ساخته شده توسط ایرانیان برای امامان بقیع که پس از تخریب بقیع توسط وهابیون مفقود شده بود
(فایل کامل اینجا )
#تخریب_بقیع
⏺کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
📚برشی از کتاب کهکشان نیستی
داستان زندگی سید علی قاضی ره
👈بخشی از نامه مرحوم محمد #بهاری ره به یکی شاگردانش به نام احمد
https://eitaa.com/sahife2/53796
#منتخب_کتاب
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #مائده
#مائده_71
✳️ وَحَسِبُواْ أَلَّا تَكُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُواْ وَصَمُّواْ ثُمَّ تَابَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ثُمَّ عَمُواْ وَصَمُّواْ كَثِيرٌ مِّنْهُمْ وَاللَّهُ بَصِيرُ بِمَا يَعْمَلُونَ
✳️ (یهودیان چون خود را برتر از مردم و اولیاى خدا مى پنداشتند) گمان كردند كیفر و آزمایشى (برایشان) نخواهد بود، پس (از دیدن حقایق) كور و (از شنیدن حقایق) كر شدند. سپس خداوند (لطف خویش را بر آنان باز گرداند و) توبه شان را پذیرفت. دگر بار بسیارى از آنان (از دیدن و شنیدن آیات الهى) كور و كر شدند و خداوند به آنچه مى كنند، بیناست.
#فتنه » در آیه، یا به معناى آزمون و یا به معناى عذاب است.
بنى اسرائیل مى پنداشتند آزمایش ها یا قهر و عذاب الهى، مربوط به دوران حضرت موسى علیه السلام بوده و شامل آنان نمى شود. از این رو سرگرم زندگى مادّى، رفاه طلبى و بى تفاوتى نسبت به آیات الهى شدند.
امام صادق علیه السلام درباره ى «وحسبوا ان لا تكون فتنة» فرمود: مقصود زمانى است كه پیامبر در بین آنان نبود، «فعموا و صمّوا» زمانى است كه پیامبر از دنیا رفت، «ثمّ تاب اللّه» زمانى است كه امیرالمؤمنین علیه السلام به خلافت رسید و «ثمّ عموا و صمّوا» تا روز قیامت است.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_133
وَمِنْ خطبة لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ يعظّم اللَّه سبحانه و يذكر القرآن والنبي صلى الله عليه و آله ويعظ الناس.
از خطبه امام عليه السلام است كه پيرامون عظمت خداوند و يادآورى قرآن و پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و اندرز مردم سخن مى گويد.
این خطبه در 7 بخش ارائه می گردد.
❇️ بخش دوم: جاودانگی #قرآن کریم
وَ كِتَابُ اللَّهِ بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ، نَاطِقٌ لَا يَعْيَا لِسَانُهُ، وَ بَيْتٌ لَا تُهْدَمُ أَرْكَانُهُ، وَ عِزٌّ لَا تُهْزَمُ أَعْوَانُهُ.
❇️ 2. ويژگى هاى قرآن:
كتاب خدا، قرآن، در ميان شما سخنگويى است كه هيچ گاه زبانش از حق گويى كند و خسته، و همواره گوياست، خانه اى است كه ستون هاى آن هرگز فرو نمى ريزد، و صاحب عزّتى است كه يارانش هرگز شكست ندارند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 قرآن کتاب جاويدان
*قرآن ناطق
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_16
#دعای_شانزدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " آنگاه که از گناهانش آمرزش میخواست یا در طلب گذشت از عیوبش تضرع میکرد" (بند 25 تا 28 )
https://eitaa.com/sahife2/53830
دعای #شانزدهم صحیفه سجادیه
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_16
#دعای_شانزدهم_صحیفه_سجادیه
شرح بند های 25 تا 28 دعای شانزدهم
#درنگ_درباره_خواست_انسان 3
✳️ امام سجاد عليه السلام در #مناجات #شاكرین ( مناجات ششم #خمس_عشر ) به اين نكته اشاره مىفرمايد:
الهى اذْهَلَنى عَنْ إِقامَةِ شُكْرِكَ تَتَابُعُ طَوْلِكَ وَ اعْجَزَنى عَنْ احْصاءِ ثَنائِكَ فَيْضُ فَضْلِكَ وَ شَغَلَنى عَنْ ذِكْرِ مَحامِدِكَ تَرادُفُ عَوائِدِكَ وَ اعْيانى عَنْ نَشْرِ عَوارِفِكَ تَوالى اياديكَ.
خدايا! پياپى آمدن كرمت، برپاداشتن سپاست را از ياد من برد و فراوانى بخششت مرا از شمارش ستايشت درمانده ساخت، در پى هم آمدن احسانت مرا از ياد اوصاف نيكت بازداشت و پشت سرهم رسيدن نعمتهايت مرا از گسترش خوبىهايت درمانده نمود.
و گاهى حضرت جسارت در خطاب را به خاطر بندگان نادان و غفلت زده بالا برده و به محضر حق عرضه مىدارد ( در #دعای_ابوحمزه_ثمالی ) :
الهى لاتُؤَدِّبْنى بِعُقُوبَتِكَ وَ لاتَمْكُرْ بى فى حِيْلَتِكَ مِنْ ايْنَ لِىَ الخَيْرُ يا رَبِّ وَ لايُوجَدُ الَّا مِنْ عِنْدِكَ وَ مِنْ ايْنَ لِىَ النَّجاةُ وَ لاتُسْتَطاعُ الَّا بِكَ.
خدايا! مرا با كيفرت ادب منما و با نقشهاى با من نيرنگ مكن، پروردگارا! از كجا برايم خيرى هست، در حالى كه جز نزد تو يافت نمىشود و از كجا برايم نجاتى است در حالى كه جز به تو فراهم نمىگردد.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 371
#شانزدهم
#دعا_شانزدهم_25 #دعا_شانزدهم_26 #دعا_شانزدهم_27 #دعا_شانزدهم_28
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737509T13056590(Web).mp3
4.26M
👈🔊 دعای #شانزدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری (اینجا)
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ #مناجات #خمس_عشر را بخوانید که بسیار زیبا ست ...
👤 مرحوم #شیخ_رجبعلی_خیاط
https://eitaa.com/sahife2/38252
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚برشی از کتاب کهکشان نیستی
داستان زندگی سید علی قاضی ره
👈بخشی از نامه مرحوم محمد #بهاری ره به یکی شاگردانش به نام احمد
https://eitaa.com/sahife2/53796
#منتخب_کتاب
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #مائده
#مائده_72
✳️ لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ وَقَالَ الْمَسِيحُ يَبَنِى إِسْرَ ءِيلَ اعْبُدُواْ اللَّهَ رَبِّى وَرَبَّكُمْ إِنَّهُ مَن يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ وَمَأْوَيهُ النَّارَ وَمَا لِلظَّلِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ
✳️ همانا كسانى كه گفتند: خداوند، همان #مسیح پسر مریم است، قطعاً كافر شدند. (چگونه چنین مى گویند) در حالى كه مسیح خود مى گفت: اى بنى اسرائیل! خدا را بپرستید كه پروردگار من و شماست، یقیناً هركس به خداوند شرك ورزد، خداوند بهشت را بر او حرام كرده و جایگاهش دوزخ است و ستمگران را هیچ یاورى نیست.
✍️ این آیه عقیده بعضى از مسیحیان را بیان مى كند كه خداوند را همان مسیح مى دانند و آیه بعد عقیده گروه دیگرى را نقل مى كند كه تثلیث را پذیرفته اند.
امام صادق علیه السلام در بیان گناهان كبیره فرمودند: بزرگ ترین گناهان كبیره، شرك به خداست و سپس این آیه را تلاوت فرمودند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_133
وَمِنْ خطبة لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ يعظّم اللَّه سبحانه و يذكر القرآن والنبي صلى الله عليه و آله ويعظ الناس.
از خطبه امام عليه السلام است كه پيرامون عظمت خداوند و يادآورى قرآن و پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و اندرز مردم سخن مى گويد.
این خطبه در 7 بخش ارائه می گردد.
❇️ بخش سوم: رسالت #پیامبر_اکرم صل الله غلیه و آله
*️⃣ أَرْسَلَهُ عَلَى حِينِ فَتْرَةٍ مِنَ الرُّسُلِ وَ تَنَازُعٍ مِنَ الْأَلْسُنِ، فَقَفَّى بِهِ الرُّسُلَ وَ خَتَمَ بِهِ الْوَحْيَ، فَجَاهَدَ فِي اللَّهِ الْمُدْبِرِينَ عَنْهُ وَ الْعَادِلِينَ بِهِ.
✳️ 3. ويژگى هاى #پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم:
*️⃣ خدا پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را پس از يك دوران طولانى كه ديگر پيامبران نبودند، فرستاد: زمانى كه ميان طرفداران مذاهب گوناگون نزاع در گرفته و راه اختلاف مى پيمودند. پس او را در پى پيامبران فرستاد و وحى را با فرستادن پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ختم فرمود. پس پيامبر صلّى اللّه عليه و آله با تمام مخالفانى كه به حق پشت كردند، و از آن منحرف گشتند به مبارزه پرداخت.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 رسالت خاتم الأنبيا
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2