«رزق» در فرمایشات امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه
https://mahdi-gandomkar.blog.ir/post/16
✳️ اللهم وَ حَصِّنْ رِزْقِى مِنَ التَّلَفِ
خدایا روزی مرا از تلف شدن نگه دار.
به عبارت دیگر مدیریت نعمت هایت را به من بیاموز.
مهم ترین نعمتی که تلف می شود«عمرانسان»است و مدیریت عمر به این است که بدانی «کل نفس بما کسبت رهینه»انسان در گرو مکتسبات خویش است.اگر بخواهد رشد کند،قدرتمند شود،باید تابع دستورات دین باشد. در مکتسبات خویش تامل کند کدام خوب است کدام بد؟
والا اتلاف عمر می شود و این بزرگترین خسران است.
makarem_al-akhlaq-_083.mp3
11.62M
🔊 توضیح عبارت « وَ امْنَعْنِی مِنَ السَّرَفِ، وَ حَصِّنْ رِزْقِی مِنَ التَّلَفِ »
👤 استاد مرتضی #مخملباف
@SAHIFE2
✳️ اللهم وَ حَصِّنْ رِزْقِى مِنَ التَّلَفِ : خدایا روزی (زیارت امام حسین علیه السلام ) مرا از تلف شدن نگه دار.
✳️ مرحوم #دولابی ره : زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذ کر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و... نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
@SAHIFE2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #انعام
#انعام_48
#انعام_49
✳️ وَمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ فَمَنْ ءَامَنَ وَ أَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
وَالَّذِينَ كَذَّبُواْ بَِايَتِنَا يَمَسُّهُمُ الْعَذَابُ بِمَا كَانُواْ يَفْسُقُونَ
و ما پیامبران را جز به عنوان بشارت دهنده و بیم دهنده نمى فرستیم، پس كسانى كه ایمان آورند و (كار خود را) اصلاح كنند، پس بیمى بر آنان نیست و اندوهگین نمى شوند.
و كسانى كه آیات ما را تكذیب كردند، عذاب الهى به خاطر فسق و گناهشان، دامنگیر آنان مى شود.
✍️ سؤال: با اینكه در آیات متعددى نسبت به اولیاى الهى آمده است كه ترسى بر آنان نیست، «لا خوف علیهم» پس چرا از ویژگى هاى اولیاى الهى، بیم از خدا مطرح شده است، «انّا نخاف من ربّنا...»؟
پاسخ: اوّلاً گاهى بیمار، از عمل جراحى و مداوا مى ترسد، ولى پزشك به او اطمینان مى دهد كه جاى نگرانى و ترس نیست. جاى نگرانى نبودن، منافاتى با دلهره ى خود بیمار ندارد.
ثانیاً: معناى «لاخوف علیهم» آن است كه ترس بر آنان حاكم نمى شود. (حرف «عَلى » به معناى استعلا و غلبه است) نه اینكه اصلاً ترسى ندارند و «یحزنون» یعنى اندوه دائم ندارند (فعل مضارع رمز تداوم است) نه اینكه براى لحظه اى هم نگران نیستند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
48-49 (1).mp3
4.34M
#شرح_صوتی_قرائتی
سوره #انعام
#انعام_48
#انعام_49
👤 استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_162
*️⃣ وَ مِنْ كَلَامٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ لبعض أصحابه و قد سأله: كيف دفعكم قومكم عن هذا المقام. و أنتم أحق به؟
از سخنان امام عليه السلام است در پاسخ بعضى از يارانش كه از آن حضرت پرسيد: چگونه قوم شما، شما را از اين مقام (خلافت) كنار زدند، در حالى كه شما سزاوارتريد؟
👈 این خطبه نورانی در 2 بخش می آید :
✳️ بخش اول: علت اصلی #غصب خلافت
*️⃣ يَا أَخَا بَنِي أَسَدٍ، إِنَّكَ لَقَلِقُ الْوَضِينِ، تُرْسِلُ فِي غَيْر سَدَدٍ، وَ لَكَ بَعْدُ ذِمَامَةُ الصِّهْرِ وَ حَقُّ الْمَسْأَلَةِ، وَ قَدِ اسْتَعْلَمْتَ فَاعْلَمْ: أَمَّا الِاسْتِبْدَادُ عَلَيْنَا بِهَذَا الْمَقَامِ -وَ نَحْنُ الْأَعْلَوْنَ نَسَباً وَ الْأَشَدُّونَ بِالرَّسُولِ (صلی الله علیه وآله) نَوْطاً- فَإِنَّهَا كَانَتْ أَثَرَةً شَحَّتْ عَلَيْهَا نُفُوسُ قَوْمٍ وَ سَخَتْ عَنْهَا نُفُوسُ آخَرِينَ؛ وَ الْحَكَمُ اللَّهُ وَ الْمَعْوَدُ إِلَيْهِ يَوْمُ الْقِيَامَةِ.
✳️ 1. علل و عوامل غصب امامت:
*️⃣ اى برادر بنى اسدى تو مردى پريشان و مضطربى كه نابجا پرسش مى كنى، ليكن تو را حق خويشاوندى است،(1) و حقّى كه در پرسيدن دارى و بى گمان طالب دانستنى. پس بدان كه:
آن #ظلم و خود كامگى كه نسبت به خلافت بر ما تحميل شد، در حالى كه ما را نسب برتر و پيوند خويشاوندى با رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم استوارتر بود، جز خودخواهى و انحصار طلبى چيز ديگرى نبود كه:
گروهى بخيلانه به كرسى خلافت چسبيدند، و گروهى سخاوتمندانه از آن دست كشيدند، داور خداست، و بازگشت همه ما به روز قيامت است.
___________________________________________
(1). زينب دختر جحش، يكى از همسران پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم از قبيله بنى اسد بود.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را " اینجا " بخوانید
*خطبه در يك نگاه
*چرا خلافت علوى غصب شد؟
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_19
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "هنگام خواستن #باران"
https://eitaa.com/sahife2/55026
#نوزدهم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_19
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نوزدهم_1
#نعمت_ابر_باران_باد 2
#نعمت_ابر_باد 2
#هوا_و_باد 2
#معجزه_علمى_هوا_باد
✳️ حضرت صادق عليه السلام در رابطه با مسئله #هوا و #باد در گفتگوئى با مفضّل بن عمر كوفى مىفرمايد:
اى مفضل! تو را بر باد و آنچه در آن است آگاه كنم: آيا نبينى چون بايستد، چگونه اندوهى جان ستان آرد، و تندرستها را پريشان كند، و بيماران را بكاهد، و ميوهها را تباه سازد و سبزىها را بگنداند، و جسمها را وبائى سازد و غلات را دچار آفت كند.
با توجه به اين همه مسائل روشن است كه وزش باد تدبير حكمتدار و مصلحت جوى خلق است، و از هوا خاصيت ديگرى هم به تو گوشزد كنم، آواز اثرى است كه از برخورد اجسام در هوا نقش بندد، و هوا آن را به گوش رساند، مردم روز و شب در كارها و حوايج خود سخن گويند، و اگر اثرش در هوا بجا ماند، چنانچه نوشته در كاغذ، جهان از آن پر شود و آنها را گرفتار سازد، و نيازشان به تازه كردن و عوض كردنش بيش از نياز به تازه كردن كاغذ است؛ زيرا گفته بيش از نوشته است.
و آفريننده حكيم جلّ قدسه اين هوا را كاغذى سبك ساخته تا سخن را تا هر جا برساند و باز پس رود تا صفحه تازه و پاكى به جاى آن آيد، و پيوسته تو را همين نسيم به نام «هوا» بس كه از مصالحش عبرتگيرى و خدا را بشناسى؛ زيرا كه آن زندگى تن است، و با نفس آن را به درون كشد و از برون نسيم روح بخش آن را فرا گيرد، و مركب آواز باشد تا آن را از دور به گوش رساند و بوها را از جائى به جائى برساند، ننگرى كه بوى از آن سوى آيدت كه باد وزد و هم آواز، و هم او پذيراى گرما و سرماى پى در هم است كه وسيله خوبى و نشاط جهانند، و اين باد وزنده از اوست.
باد از اجسام تراود و ابر را از اين جا به آن جا براند تا سودش همگانى باشد، ابر را درهم كند تا ببارد، و از هم بگسلد تا سبك شود و نازك گردد، و درخت را آبستن كند و كشتى را به راه برد، و خوراكها را نرم سازد، و آب را خنك كند و آتش را برافروزد، و هرچهتر است خشك كند و خلاصه هر چه در زمين است زنده كند، اگر باد نبود گياه پراكنده مىشد، جاندار مىمرد، هر چيزى داغ مىشد و تباه مىگرديد!
*بحار الأنوار: 3/ 119، باب 4، حديث 1؛#توحید_مفضل ، 140 - متن کامل حدیث اینجا
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 130
#نوزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "هنگام خواستن #باران"
#نوزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737514T12856615(Web).mp3
1.01M
👈🔊 دعای #نوزدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری ( اینجا )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚#کتاب
«#توحید_مفضل»
✍️ #محمد_مهدی_رضایی
https://taaghche.com/book/9044
👌کتاب توحید مفضل، روایتی از مفضل بن عمر جعفی کوفی از زبان امام صادق (علیه السلام) است.
توحید مفضَّل یا کتاب فَکِّر: کتابٌ فی بدء الخلق و الحثّ علی الاعتبار، کتابی است مشتمل بر حدیثی طولانی از امام صادق (ع) با موضوع #حکمت و خداشناسی و اسرار #آفرینش ( #توحید )که طی چهار جلسه بر مفضل بن عمر جعفی املا شده است.
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ مرشد چلویی ، بهترین کاسب قرن!!!
*️⃣ ضلع شرقی مسجد جامع بازار تهران دکان غذاخوری بود که بالای پیشخوان دکانش نوشته بود :
"نسیه و پول دستی داده میشود به قدر قوه"
و هر وقت کودکانی که برای بردن غذا برای صاحبکارانشان می آمدند را میدید لقمه ای چرب و لذیذ از بهترین گوشت و کباب و ته دیگ زعفرانی درست می کرد و خود با دستانش بر دهان آنها میگذاشت و میگفت مبادا صاحبکارش به او از این غذا ندهد و او چشمش به این غذا بماند و من شرمنده خدا شوم.
او بهترین کاسب قرن حاج میرزا عابد نهاوندی بود معروف به "#مرشد_چلویی"
پیرمردی بلندقامت با چهره ای بسیار نورانی و خوشرو و با محاسنی سفید.
خدا رحمتش کند
چقدر در این دوره نیاز به اینجور انسانها داریم.
این شعر از آن مرحوم است:
کو آن کسی که کار برای خدا کند؟
به جای بی وفایی مردم وفا کند
هرچند خلق سنگ ملامت بر او زنند
به جای سنگ نیمه شبها دعا کند؟
🎥 #مستند کامل «مرشد چلویی» اینجا
👈 آدرس آرامگاه نورانی این عارف وارسته در شهر ری - ابن بابویه : https://nshn.ir/e2sbQNlNyxuxfD
#حدیث_سرو
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #انعام
#انعام_50
✳️ قُل لَّآ أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِى خَزَآئِنُ اللَّهِ وَلَا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلَا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّى مَلَكٌ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَى إِلَىَّ قُلْ هَلْ يَسْتَوِى الْأَعْمَى وَ الْبَصِيرُ أَفَلَا تَتَفَكَّرُونَ
(اى پیامبر! به مردم) بگو: من ادّعا نمى كنم كه گنجینه هاى خداوند نزد من است و من غیب هم نمى دانم و ادّعا نمى كنم كه من فرشته ام، من جز آنچه را به من وحى مى شود پیروى نمى كنم. بگو: آیا نابینا و بینا برابرند؟ آیا نمى اندیشید؟
✍️ گویا مردم بى ایمان خیال مى كردند كسى مى تواند پیامبر باشد كه خزائن الهى در اختیارش باشد، یا انتظار داشتند تمام كارهاى خود را از مسیر علم غیب حل كند، پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله در این آیه مأمور مى شود با صراحت جلوى توقّعات نابجا و پندارهاى غلط آنان را بگیرد و محدوده ى وظائف خود را بیان كند و بگوید: معجزات من نیز در چهارچوب وحى الهى است، نه تمایلات شما و بدانید كه هر كجا به من وحى شد معجزه ارائه خواهم داد، نه هر كجا و هرچه شما هوس كنید.
در این آیه، غیب دانستن پیامبر به صورت مستقل نفى شده، ولى گاهى آگاهى هایى از غیب به پیامبر عطا شده است. خداوند بارها درباره ى تاریخ حضرت یوسف و مریم و نوح و... به پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله فرموده است: «ذلك من انباءالغیب نوحیه الیك» این قصه ها، اطلاعات غیبى است كه به تو مى دهیم. در آخر سوره ى جنّ هم فرموده است: خداوند علم غیب دارد و آن را جز به اولیاى خویش عطا نمى كند. پس علم غیب مخصوص خداست و اگر بخواهد گوشه اى از آن را در اختیار اولیاى خود قرار مى دهد.
برخورد همه ى انبیا با مردم یكسان بوده است. همین سخنان را حضرت نوح هم به مردم خود مى گفت.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_162
*️⃣ وَ مِنْ كَلَامٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ لبعض أصحابه و قد سأله: كيف دفعكم قومكم عن هذا المقام. و أنتم أحق به؟
از سخنان امام عليه السلام است در پاسخ بعضى از يارانش كه از آن حضرت پرسيد: چگونه قوم شما، شما را از اين مقام (خلافت) كنار زدند، در حالى كه شما سزاوارتريد؟
👈 این خطبه نورانی در 2 بخش می آید :
✳️ بخش دوم: نکوهش #معاویه
*️⃣ وَ دَعْ عَنْكَ نَهْباً صِيحَ فِي حَجَرَاتِهِ
وَ لَكِنْ حَدِيثاً مَا حَدِيثُ الرَّوَاحِلِ
وَ هَلُمَّ الْخَطْبَ فِي ابْنِ أَبِي سُفْيَانَ، فَلَقَدْ أَضْحَكَنِي الدَّهْرُ بَعْدَ إِبْكَائِهِ، وَ لَا غَرْوَ وَاللَّهِ، فَيَا لَهُ خَطْباً يَسْتَفْرِغُ الْعَجَبَ وَ يُكْثِرُ الْأَوَدَ؛ حَاوَلَ الْقَوْمُ إِطْفَاءَ نُورِ اللَّهِ مِنْ مِصْبَاحِهِ وَ سَدَّ فَوَّارِهِ مِنْ يَنْبُوعِهِ،
وَ جَدَحُوا بَيْنِي وَ بَيْنَهُمْ شِرْباً وَبِيئاً،
فَإِنْ تَرْتَفِعْ عَنَّا وَ عَنْهُمْ مِحَنُ الْبَلْوَى، أَحْمِلْهُمْ مِنَ الْحَقِّ عَلَى مَحْضِهِ وَ إِنْ تَكُنِ الْأُخْرَى،
«فَلا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيْهِمْ حَسَراتٍ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِما يَصْنَعُونَ».
✳️ 2. شكوه از #ستم هاى معاويه:
*️⃣ (در اينجا شعر امرء القيس را خواند كه:)
«واگذار داستان تاراج آن غارتگران را، و به ياد آور داستان شگفت دزديدن اسب سوارى را».(1)
بيا و داستان پسر ابو سفيان را به ياد آور، كه روزگار مرا به خنده آورد از آن پس كه مرا گرياند. سوگند به خدا كه جاى شگفتى نيست، كار از بس عجيب است كه شگفتى را مى زدايد و كجى و انحراف مى افزايد.
مردم كوشيدند نور خدا را در داخل چراغ آن خاموش سازند، جوشش زلال حقيقت را از سر چشمه آن ببندند، چرا كه ميان من و خود، آب را وبا آلود(2) كردند،
اگر محنت آزمايش از ما و اين مردم برداشته شود، آنان را به راهى مى برم كه سراسر حق است، و اگر به گونه ديگرى انجامد:
(با حسرت خوردن بر آنها جان خويش را مگذار، كه خداوند بر آنچه مى كنند آگاه است).
___________________________________________
(1). شعر از امرأ القيس است. وى پس از كشته شدن پدرش، به خالد بن سدوس پناهنده شد. مردم بنى جديله به او حمله كرده اموال و شترهايش را بردند. خالد به او گفت اسب سوارى ات را به من ده تا اموال تو را باز پس گيرم. خالد بر اسب او سوار شده خود را به مردم (بنى جديله) رساند و اعلام كرد اين شتران و اموال از آن پناهنده من است آن را برگردانيد، مردم حمله كردند و اسب سوارى را هم از دست او در آوردند! وقتى خبر به امرأ القيس رسيد اين شعر را سرود يعنى: غارت گذشته را واگذار، هم اكنون سخن از دزديده شدن اسب سوارى من بگو. امام عليه السّلام مى خواهد بفرمايد كه: واگذار صحبت از غصب خلافت در گذشته را و به اين بينديش كه با معاويه چه بايد كرد؟
(2). جاى شگفتى است كه امام عليه السّلام در 14 قرن قبل، آب را محل رشد و تكثير انگل «وبا» مطرح مى كند كه پاستور پس از كشف #ميكروب در تداوم تحقيقات خود با استفاده از كتاب صحيفه سجّاديّه از واژه وبى اين حقيقت را از نظر تجربى ثابت كرد. #دعا_بیست_هفتم_12
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را " اینجا " بخوانید
*حق پرسشگرى
*هدف اصلى اين پرسش و پاسخ (سوال مرد اسدى درباره خلافت و پاسخ امام(عليه السلام) )
*#بنى_اميه و توطئه محو اسلام
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
⬅️ #پاستور اعتراف کرد که #میکروب را من از طریق صحیفة سجادیه کشف کردم. پاستور می گوید: وقتی بیماری وبا افراد زیادی را تلف کرد، من هر جا گشتم این میکروب را نیافتم؛ تا عاقبت در سخنی از یکی از پیشوایان جهان اسلام که وقتی در حق کافران نفرین کرد و گفت: خدایا آب های اینها را به وبا آلوده کن. #دعا_بیست_هفتم_12 من از این سخن فهمیدم که هر خبری هست، در آب است و سرانجام، من میکروب را در آب یافتم. مرحوم حسین عماد زاده در صفحه 241 کتاب " جهان اسلام: اسلام در جهان " به این موضوع اشاره کرده است که چگونه یک جمله امام سجاد(ع) موجب کشف میکروب توسط پاستور دانشنمد فرانسوی شد.در این کتاب نوشته شده که امام سجاد(ع) در جایی دشمنانش را نفرین کرده که خداوند آب آنها را با وبا و غذایشان را با دوا بیامیزد که همین جمله موجب شد پاستور به دنبال کشف میکروب برود و موفق هم شد.
✅ آیت الله #نعیم_آبادی
https://eitaa.com/sahife2/24426
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_19
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "هنگام خواستن #باران"
https://eitaa.com/sahife2/55026
#نوزدهم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_19
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نوزدهم_1
#نعمت_ابر_باران_باد 2
#نعمت_ابر_باد 2
#هوا_و_باد 3
#آثار_هوا_و_باد 2
✳️ ده مورد از آثار هوا و باد :
1- نورزيدن باد علّت غم و اندوه، تبديل سلامتى به بيمارى، باعث تشديد مرض، گنديدن گياهان، از بين رفتن ميوهجات، باعث پخش ميكرب وبا، و به آفت خوردن غلّات است.
2- هوا علّت رساندن صوت به گوش، و پخش صدا در تمام كره زمين است.
3- هوا باعث حيات موجودات زنده است.
4- هوا علت رساندن بو به حس شامه است.
5- هوا مؤثّر در گرما و سرما و تعديل آن دو در تمام كره زمين است.
6- هوا، جا به جا كننده ابرها، و به هم رساننده آنها جهت توليد باران و از هم شكافنده ابر براى صافى فضاست.
7- تلقيح كننده نباتات براى به وجود آمدن ميوه هاست.
8- حركت دهنده كشتىها دردرياهاست.
9- خنك كننده آبهاى روى زمين است.
10- علت برافروخته شدن آتش است.
براى هر يك از موارد دهگانه بالا مىتوان مقالات جالب و مفصلى نوشت. در اين زمينه مىتوانيد به كتابهاى مفصل و مهم علمى مراجعه كنيد تا بيش از پيش ارزش و قيمت علم معصوم براى شما روشن شود.
كيست كه بتواند آثار نعمتهاى حضرت حق را به شماره آورده و به اداى شكر نعمتى از نعمتهاى آفريننده جهان هستى اقدام كند؟!
#مناجات:
الهى! غرق جهليم، درنادانى و نفهمى دست و پا مىزنيم، از هستى و عناصر آن بى خبريم، عمرى است دچار معصيت و گناهيم، از خط هدايت و صراط مستقيم دوريم، از لطف و عنايت و رحمت خاصت مهجوريم، در هر صورت به عجز و ذلت و بى خبرى و ضعف و زبونى خود و اين كه جز گناه و معصيت كار ديگرى از ما صادر نشده معترفيم، ما را به نور هدايت منور فرما، و از بند هواى نفس آزاد كن، وتوفيق شكر نعمت هايت را همراه با بصيرت و روشندلى به ما مرحمت كن.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 130
#نوزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2