#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_نوزدهم_3
دعای سیدالساجدین (ع ) در خواستن باران:
🔹تحْيِى بِهِ مَا قَدْ مَاتَ، وَ تَرُدُّ بِهِ مَا قَدْ فَاتَ وَ تُخْرِجُ بِهِ مَا هُوَ آتٍ، وَ تُوَسِّعُ بِهِ فِى الْأَقْوَاتِ، سَحَابا مُتَرَاكِما هَنِيئا مَرِيئا طَبَقا مُجَلْجَلا، غَيْرَ مُلِثٍّ وَدْقُهُ، وَ لا خُلَّبٍ بَرْقُهُ🔹
🔸تا هر چه مرده است بدآن زنده كنى، و هر چه در گذشته باز گردانى، و آنچه روييدنى است بيرون آرى، و روزى ها را فراخ گردانى، از توده ابرى برهم نشسته، گوارا و خوش،بی رنج و تعب ،در همه جا سایه گستر ، پر سر و صدا نه چندان كه به ويرانى انجامد و برقش فریب و نیرنگ باشد🔸
through which Thou revivest what has died, returnest what has vanished,
bringest forth what is coming,
and providest plentiful foods,
through heaped up, wholesome, productive clouds, in reverberating layers,
the rain's downpour not without cease,
the lightning's flashes not without fruit!
#نوزدهم #باران
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
FatemiNia-13950804-Sahifeh57(2).MP3
19.12M
#سیری_در_صحیفه_سجادیه 57
🔹 در این دعا حضرت از خدا در خشکسالی #باران می خواهد. در این دعا امام علیه السلام می خواهد اهمیت نعمت های دنیایی را بیان کند اولین نعمت آب است که مایه حیات است و منشا برکات فراوان می شود. امام سجاد علیه السلام در اینجا به جای واژه "الْغَيْثَ"، "مَطَر" نگفته است چون خداوند در قرآن به باران های رحمت "مَطَر" نگفته و به باران های بلا همیشه "مَطَر" گفته است در قران به باران های رحمت "الْغَيْثَ" گفته است.
خدایا ما را به باران سيراب كن، و رحمت خويش را بر ما بگستر. در همه جاى زمين براى گياهان زيبا و خوش منظر ابرى بارنده روانه كن. از امام سجاد علیه السلام باید نظربلندی را بیاموزیم چون طلب باران برای همه مناطق زمین خواسته اند.
🔹شرح آیت الله #فاطمی_نیا بر دعای#نوزدهم صحیفه سجادیه
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
شرح (اللَّهُمَّ وَ امْنُنْ عَلَى عِبَادِكَ بِإِينَاعِ الثَّمَرَةِ) @SAHIFE2 .pdf
328.5K
#شرح #دعا_نوزدهم_2
بند 2 تا 4
🔸خداوندا .. و بر بندگانت با به بار آمدن و رسيدن ميوه منّت گذار، و سرزمينهاى مردهات را با شكفتن شكوفهها زنده كن، و فرشتگان بزرگوار نويسندهات را با فرستادن بارانى سودمند و پيوسته، از جانب خودت گواه گير؛ بارانى كه فراوانى و انبوهش وسيع، و باريدنش بسيار تند و آمدنش سريع و زود باشد تا به آن #باران ، هر چه از زمين و گياه مرده است، زنده كنى، و به سبب آن از دست رفتهها را بازگردانى، و آنچه از دل زمين آمدنى است، بيرون آرى، و از بركت آن باران، روزىها را وسعت بخشى، از ابرى انباشته، لذّت بخش، گوارا، فراگير و غرّان كه بارانش اندك نباشد، و برقش نفريبد. خدايا! براى ما بارانى فريادرس و برطرف كننده قحطى فرست؛ بارانى روياننده گياه، و سرسبز كننده دشت و دمن، و بارانى وسيع و فراوان كه به وسيله آن گياه از رشد ايستاده را به عرصه رشد و نموّ بازگردانى و در سايه آن، مردگى و خشكى زمينى كه علف و گياهش از بين رفته جبران كنى.🔸
دعا #نوزدهم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
طرح انس با نهج البلاغه @sahife2.pdf
505K
🔸 طرح #ختم_نهج_البلاغه
روزانه یک یا یک و نیم صفحه ترجمه
#روز_32
♦️ خطبه 90
♦️ نامه 26
♦️ حکمت 136 - 140
📱 لطفا بر اساس برنامه ی روزانه ی ما از روی #نرم_افزار #بلاغه و یا آدرسهای زیر در ختم ما مشارکت فرمایید .
📱 b2n.ir/97440
📱 b2n.ir/16895
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_نهج_البلاغه
♦️ تدريس #نهج_البلاغه در مصر
🔸 نهج البلاغه ،
محمد #عبده (مفتى مصر) را چنان تكان داد و با مطالعه آن به حدى مسحور شد، كه رسما نوشت اين كتاب بايد در مدارس مصر تدريس شود. او در باره آشنائیش با نهج البلاغه می نویسد:
« بر حسب تقدير و بطور تصادف با كتاب «نهج البلاغه» آشنا شدم. اين برخورد و تصادف در وقتى بود كه دچار دگرگونى و تشويش خاطر و افسردگى شده و از كارهايم بازمانده بودم. از اين رو كتاب مستطاب «نهج البلاغه» را وسيلهاى براى تسليت روح و چارهاى براى برطرف ساختن اندوههاى خويش يافتم بدينگونه بعضى از صفحات آن را تصفح نمودم و جملههائى چند از عبارات آن را از قسمتهاى مختلف و موارد پراكنده، مورد دقت و تأمل قرار دادم. «نهج البلاغه» را وسيلهاى براى تسليت روح و چارهاى براى برطرف ساختن اندوههاى خويش يافتم بدينگونه بعضى از صفحات آن را تصفح نمودم و جملههائى چند از عبارات آن را از قسمتهاى مختلف و موارد پراكنده، مورد دقت و تأمل قرار دادم. »
👤مرحوم آيت الله #خزعلى ره
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_نهج_البلاغه
♦️ شیخ محمد #عبده شارح و مبلغ #نهج_البلاغه در #مصر
🔸 او از مفتیان پیشین مصر از جمله کسانی بود که به شرح و تبلیغ نهجالبلاغه در میان جوانان مصری پرداخت. وی در مقدمه شرح خود گفتهاست: «در همهٔ مردم عربزبان، یک نفر نیست مگر آنکه معتقد است سخن علی بعد از قرآن و کلام نبوی شریفترین و بلیغترین و پرمعنیترین و جامعترین سخنان است. »
از گفتههای وی است که : رفتم به غرب اسلام را دیدم ولی مسلمان ندیدم. برگشتم به شرق مسلمان دیدم اما اسلام ندیدم.
🔸 1da.ir/W8JH1FtH
🔸 1da.ir/FOQs4
🔸 1da.ir/d6VF6w
🔸 1da.ir/sGppeA
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
👈 برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_2 #اخلاقی
- و قال عليه السلام: اَزْرى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِىَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَ هانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ اَمَّرَ عَلَيْها لِسانَهُ.
- امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: كسى كه #حرص را شعار خود قرار دهد ، خود را خوار كرده است و كسى كه #راز گرفتارى خود را فاش سازد تن به ذلت داده است و آنكه زبان خويش را بر خود فرمانروا سازد، مقام و منزلتش از بين خواهد رفت.
۱ - شناخت ضد ارزشها
أزرى بنفسه.. من كشف عن ضرّه (خود را ذليل كرد كسى كه طمع ورزيد و اسرارش را فاش كرد)
۲ - عوامل پستى و هلاكت انسان
و هانت عليه.. عليها لسانه (كسى كه زبانش بر او حاكم باشد خود را نابود كرد)
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ معرفی بهترین راه وصول الی الله
📜 بيان نوراني #امام_حسن_عسگری (سلام الله عليه) اين است که:«إنّ الوصول الي الله سفرٌ لا يُدرك الاّ بالامتطاء الليل»؛ وصول به خدا و نِيل به مقام قُرب الهي يک راه طولاني است و پیمودن این راه طولانی مرکب ميخواهد و بهترين و راهوارترين مرکب اين سفر، نماز شب است. سفر با مركب قابل طي است و بدون وسيله نقليه آدم سفر طولاني را چطور طي كند؟ فرمود اين راه، راه طولاني است اين سفر، سفر طولاني است «إنّ الوصول الي الله سفرٌ» كه اين بدون مركب نميشود مركبش هم #نماز_شب است. نماز شب يك مركب خوبي است سوار اين مركب بشويد و برويد. اگر ميخواهيد عزيز و گرامي بشويد بايد از خيلي از چيزها صرف نظر كنيد.
👤 آیت الله #جوادی_آملی
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ معرفی بهترین راه وصول الی الله
📜 بيان نوراني #امام_حسن_عسکری (سلام الله عليه) اين است که:«إنّ الوصول الي الله سفرٌ لا يُدرك الاّ بالامتطاء الليل»؛ وصول به خدا و نِيل به مقام قُرب الهي يک راه طولاني است و پیمودن این راه طولانی مرکب ميخواهد و بهترين و راهوارترين مرکب اين سفر، نماز شب است. سفر با مركب قابل طي است و بدون وسيله نقليه آدم سفر طولاني را چطور طي كند؟ فرمود اين راه، راه طولاني است اين سفر، سفر طولاني است «إنّ الوصول الي الله سفرٌ» كه اين بدون مركب نميشود مركبش هم #نماز_شب است. نماز شب يك مركب خوبي است سوار اين مركب بشويد و برويد. اگر ميخواهيد عزيز و گرامي بشويد بايد از خيلي از چيزها صرف نظر كنيد.
جريان شب زندهداري در حقيقت آموزش و پرورش روز است، براي اينکه وقتي ما شب برخاستيم و حداقل چهل نفر را دعا کرديم، روز هم حداقل به فکر حلّ مشکلات چهل نفر هستيم، اگر کسي شب برخيزد و از خداي سبحان حل مشکلات چهل نفر را طلب کند يقيناً روز به فکر آن چهل نفر هم است، چنين انساني نه بيراهه ميرود نه راه کسي را ميبندد، آن وقت اين نظام ميشود نظام ولايي، ميشود نظام قرآن و عترت و منشأ برکت.
بيان نوراني امام حسن عسكري(سلام الله عليه) اين است كه «الوصول الي الله عزّوجل سفرٌ لا يُدرَك الاّ بامتطاء الليل»؛ مَطيّه یعنی مركب راهوار. انسان وقتی سحر برميخيزد و با خدايش گفتگو ميكند و خودش را به او ميسپارد به بركت او از لغزشها مصون ميماند. كساني كه اين راه را طي ميكنند به قدري از زندگي لذّت ميبرند كه هيچ كسي به اندازهٴ آنها لذّت نميبرد.
اگر آدم بينياش بسته باشد وقتي يك سلسله غذاهاي به حسب ظاهر شيرين را ميبيند طمع ميكند اما وقتي شامّهاش باز باشد و بوي بد اينها را استشمام کند اصلاً رغبت ندارد و خودش را به زحمت نمياندازد. اين باز بودن شامّه و بيني و باز بودن باصره و سامعه همين است. در قرآن كريم فرمود يك عده چشمشان بسته است ﴿أَعْيُنُهُمْ فِي غِطَاءٍ عَن ذِكْرِي﴾ اگر كسي بوي غذاي خوبي را به مشامش برسد اما چشمش بسته باشد نداند كه اين آلوده است و نبيند آلوده است ، هوس ميكند. لذا اين نماز شب آدم را سميع و بصير ميكند، شامّه باز به آدم ميدهد؛حالا آن مراحل عالياش مخصوص انبيا و اولياست اما مراحل ابتدايي كه مشكل ما حل ميشود به ما ميرسد.
[بعنوان نمونه] وجود مبارك يعقوب(سلام الله عليه) به فاصله هشتاد فرسخ با جمله ی اسميه و با حرف تأكيد «إنّ» فرمود: من بوي يوسف را ميشنوم ﴿إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْلاَ أَن تُفَنِّدُونِ﴾ ما حالا فاصلهٴ هشتاد فرسخ لازم نيست همين هشت سانتي كه بالأخره بفهميم اين آقا كه اين زيرميزي را به ما داده اين بدبوست اين را كه ميتوانيم بفهميم اين راندخواري، اين رشوهخواري اين بدبوست.
ذلّت مؤمن به چيست؟ ذلّت مؤمن به اين است كه نزد كسي مثل خودش سَر خم بكند، نزد غير خدا سر خم بكند و به غير خدا محتاج باشد اين ذلّت است بنابراین هم قرآن كريم فرمود: تنها محور عزّت،ذات اقدس الهي است ، حالا اگر مؤمن بخواهد عزيز بشود بايد نزد عزيز برود بايد اين راه را طي كند و تا به لقاي الهي نرسد تا مقرّب عندالله نشود عزيز نميشود اين راهش چيست؟ در بيان نوراني امام حسن عسكري(سلام الله عليه) اين است كه «الوصول الي الله عزّوجل سفرٌ لا يُدرَك الاّ بامتطاء الليل»
👤 آیت الله #جوادی_آملی
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2