#دعا_بیست_چهارم_9
🔹 اللَّهُمَّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ، أَوْ أَسْرَفَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ فِعْلٍ، أَوْ ضَيَّعَاهُ لِى ....
🔹 خدایا
کوتاهی های #پدر و #مادر م را
در تربیت و بزرگ کردن من
ببخش
🔹 بحق حضرت #زینب سلام الله علیها
#بیست_چهارم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
#شرح
#دعا_بیست_چهارم_9
🔹اللَّهُمَّ َّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ أَوْ أَسْرَفَا ...
👤 حجهالاسلام #حاج_علی_اکبری (قسمت اول ) 👇
🔸 در این فراز مسئله برعکس فراز قبل (#دعا_بیست_چهارم_8 )میشود. حقوق فرزند بر #پدر و #مادر خیلی حقوق سنگینی است. پدری به پسرش میگفت که اگر مثلاً فلان کار را بکنی من عاقت میکنم. فرزند گفت: اگر تو این کار را بکنی من هم عوقت میکنم. خیال میکنی این جادّه یک طرفه است، گفت اگر تو عاق کنی، من هم عوقت میکنم. پس حقوق فرزند هم محترم و بجا است. حقوق فرزند بر پدر مادر هم حقوق سنگینی است. یک عطیهی الهی از عالم معنا در آغوش پدر و مادر قرار گرفته، این فرزند، حقّ دین اینها، ایمان اینها، برقراری ارتباط اینها با خدای متعال، حقّ بزرگی است که فرزند بر پدر و مادر دارد. خداشناسیشان، رشدشان، سلامتشان، سلامت دینشان، سلامت جسمشان، همهی اینها حقوقی میشود که بر عهدهی پدر و مادر قرار میگیرد.
امام (عَلَیهِ السَّلَام) ما را این سمت قرار میدهند: «اَللَّهُمَّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ»؛ یعنی اگر آنها چون پدر و مادرند در ارتباطشان با من، با زبانشان، با سخنشان به من تعدّی کردند و به خودشان اجازه دادند حرفهایی به من بزنند که نباید میزدند؛ «أَوْ أَسْرَفَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ فِعْلٍ»، یا در کارهایی که انجام میدادند از حدّ و مرزهای صحیح و اعتدال عبور کرده و گرفتار افراط و تفریط شده باشند؛ البتّه اخیراً این چیزها خیلی کم است. در قدیم یکی از مصداقهای «أَسْرَفَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ فِعْلٍ» کتککاریهای حسابی بود. زدن جزء شیوهی تربیت بود. بچهها هم در خانه کتک میخوردند، هم در مدرسه. مثلاً آقا معلّم ما یک آقا پسر را که هیکل خیلی بزرگی داشت، مبصر کرده بود. مأموریّتش هر روز این بود که او را میفرستاد از باغ کنار مدرسه یک ترکهی تازهی درخت آلبالو میکند و کنار دست معلّم میگذاشت. او هم به کوچکترین بهانهای بچه ها را میزد و خدا میداند اگر میزد به دست طرف چه حسّی پیدا میکرد. غرض اینکه معلّمها هم از پدر مادرها یاد گرفته بودند؛ زیرا در خانهها کتک اصلاً مرسوم بوده است. «أَسْرَفَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ فِعْلٍ» یک چنین فعلی داشت. این اسرافگرییها بیشتر از انواع اسرافگریهای تربیتی است.
👌 ادامه دارد ...
دعا #بیست_چهارم
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح
#دعا_بیست_چهارم_9
🔹اللَّهُمَّ َّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ أَوْ أَسْرَفَا ...
👤 حجهالاسلام #حاج_علی_اکبری (قسمت دوم ) 👇
🔸 «أَوْ ضَيَّعَاهُ لِي مِنْ حَقٍّ»، اگر از حقّ معرفت، حقّ ولایت، حقّ ایمان، به خاطر غفلت یا بیتوجّهی یا اینکه خودشان خوب تربیت نشده بودند، تضییعی صورت گرفته؛ «أَوْ قَصَّرَا بِي عَنْهُ مِنْ وَاجِبٍ» یا در مورد یک واجبی نسبت به من کوتاهی کرده باشند. واجبات اینجا معانی مختلفی دارد، از جمله میتوانیم در این فهرست واجبات دینی را بیاوریم. در اینکه مثلاً من مؤدّب به آداب دینی بشوم که واجباتم را انجام بدهم؛ در اینکه من نمازخوان بشوم؛ روزه بگیر بشوم؛ یا حتی بعضی از واجباتی که دربارهی من بر عهدهی خود آنها بوده مثل اینکه به من نان حلال بدهند؛ راجع من کوتاهی کرده باشند. اگر این چیزها از طرف پدر و مادر دربارهی من اتّفاق افتاده، «فَقَدْ وَهَبْتُهُ لَهُمَا»؛ من همه را به آنها بخشیدم.
در دعای قبلی (دعای #بیست_سوم ) وقتی ما دربارهی دیگران صحبت می کردیم، گفتیم که اگر میخواهد انسان ارتباط خودش را با خدای متعال اصلاح کند، باید از دیگران بگذرد. حالا راجع به پدر و مادر باید با هزاران برابر آن را مطرح کرد. «فَقَدْ وَهَبْتُهُ لَهُمَا وَ جُدْتُ بِهِ عَلَيْهِمَا وَ رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِي وَضْعِ تَبِعَتِهِ عَنْهُمَا»، حالا من از آنها گذشت کردم و اصلاً در پیشگاه تو از آنها به خاطر این کم و کاستیهایی که دربارهی من روا داشتهاند بازخواستی نخواهم کرد. امام اینجا به ما یادآوری میکند که حقّ النّاس اینطور است که اگر تو گذشتی، فقط یک طرف قضیه حل شده است. یک طرف دیگرش حقّ اللهای است که باقی میماند. ببینید چقدر جامع است، میگوید: «وَ رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِي وَضْعِ تَبِعَتِهِ عَنْهُمَا» خدایا از تو میخواهم که آن چیزی هم که بر عهدهی آنها باقی مانده از دوش آنها برداری. در این فراز یک جایی از جهت ادب خیلی اوج میگیرد: «فَإِنِّي لَا أَتَّهِمُهُمَا عَلَى نَفْسِي»؛ من نسبت به آنها دربارهی خودم بدگمان نیستم؛ زیرا آنها پدر و مادر هستند و قصد بدی نداشتند. پدر مادر هیچ وقت بدی فرزندشان را نمیخواهند. پس من آنها را دربارهی خودم متّهم نمیکنم و نمیخواهم بگویم آنها بدخواه من بودند. «وَ لَا أَسْتَبْطِئُهُمَا فِي بِرِّي»، نمیگویم آنها در نیکی به من کم گذاشتند، «وَ لَا أَكْرَهُ مَا تَوَلَّيَاهُ مِنْ أَمْرِي» و نه اینکه من کارهای آنها درباره خودم را زیر سؤال ببرم و همه آنها را بد بدانم. این اوج ادب است. اینجا پس از آنکه از کمی و کاستیها و تضییع حقوق و اسراف و مثلاً بدزبانی و بدرفتاری از سمت پدر و مادر سخن به میان آمد، سریع شما را به مرز ادب میبرد که نه، من آنها را متّهم نمیکنم. من دربارهی آنها بدگمان نیستم و کارهای آنها را دربارهی خودم زیر سؤال نمیبرم و با چه کلمهای تمام میشود؟ «يَا رَبِّ». عالیترین اسمی که انسان بخواهد خدای متعال را بخواند و با آن اسم همهی لطف و کرم و مهر خدای متعال را حاضر کند، این کلمه است. پس بخش دوم این شد که من از تو میخواهم که از آنها بگذری و من هم هیچ توقّع و خواستهای از آنها ندارم.
در این جملات بسیار نورانی ، امام (عَلَیهِ السَّلَام) به شما وقتی که این دعا را میخوانید و پدر و مادر هستید، یادآوری میکند حق و حقوق سنگینی که دربارهی فرزند بر عهدهی شما است.
ضمن اینکه امام (عَلَیهِ الصَّلَاةُ وَ السَّلَام) با این تعابیر لطیف و زیبا و با قرار دادن شما در این موضع عالی در پیشگاه پروردگار متعال، فضاسازی لطیف و زیبا و دوست داشتنی بین انسان و پدر و مادرش میکند. به این ترتیب بارتان را سبک میکند، دلتان را خنک میکند، قلبتان را راحت میکند؛ چون انسان گاهی از پدر و مادرش گلهمند است. امام (عَلَیهِ السَّلَام) میبرد شما را در یک خطّ ارتباطی خاصّی با خدای متعال و دل و جان شما را از این بار سنگین، سبک میکند. با خدا معامله میکنید، سبک میشوید. بعد همین شخص وقتی فردایش با پدر و مادرش روبهرو می شود، احساس دیگری دارد. این یک بهسازی ارتباطی است که در این دعا مطرح میشود.
دعا #بیست_چهارم
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح ( اللَّهُمَّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ أَوْ أَسْرَفَا عَلَيَّ فِيه__ _ ... ).pdf
367K
#شرح
#دعا_بیست_چهارم_9
🔹اللَّهُمَّ َّ وَ مَا تَعَدَّيَا عَلَيَّ فِيهِ مِنْ قَوْلٍ أَوْ أَسْرَفَا ...
🔸 خدايا! آنچه را پدر و مادرم،
در سخن گفتن با من از اندازه بيرون رفتند،
يا در كارى نسبت به من زيادهروى كردند،
يا حقى را از من به تباهى كشيدند،
يا واجبى را نسبت به من كوتاهى كردند،
همه را به آنان بخشيدم،
و تمام آنها را بر هر دو نثار كردم،
و از تو مىخواهم كه وزر و وبال آن را از دوش آنان بردارى؛
زيرا من آنان را نسبت به خود، در كوتاه آمدنشان از حقم متهم نمىكنم
و آنان را در نيكوكاريشان درباره خود سهل انگار نمىدانم،
و از آنچه دربارهام انجام دادهاند ناراضى نيستم.
دعا #بیست_چهارم
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ زیارت نامه حضرت #زینب علیها سلام
اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا أُمَّ الْمَصائِبِ يا زَيْنَبُ...
📜 plink.ir/MHePL
🔈 plink.ir/9Npxh
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
وظایف والدین.pdf
715.1K
#دعا_بیست_چهارم_9
🔸 وظایف پدر و مادر
پرسش: پدر و مادر چه وظایفی در برابر فرزندان دارند؟
پاسخ: تربیت ، انتخاب نام نیکو، تعلیم، ازدواج ، فراهم ساختن محیط مناسب تربیتی، دوستی با کودک از جمله وظایف والدین در قبال فرزندان است.
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
وظایف و مسئولیت های پدر در تربیت فرزند.pdf
464.1K
#دعا_بیست_چهارم_9
🔸 وظایف و مسئولیت های پدر در تربیت فرزند
با عنایت به اینکه بیشتر متخصصان تعلیم و تربیت به نقش مادر در تربیت فرزند پرداخته اند و نقش پدر با وجود اهمیت بسزایی که در رشد و تربیت فرزند دارد کمتر به آن توجه شده است. در این مقاله سعی گردیده به مهم ترین وظایف و مسئوولیت های پدران در تربیت فرزندان پرداخته و اشاراتی به آموزه های دینی در این زمینه خواهیم نمود. برای واژه تربیت معانی گوناگونی در فرهنگ لغات ذکر شده است، از جمله؛ پروردن، پروراندن، پرورش، تهذیب و غیره می باشد. ولی آنچه بیشتر در معنای تربیت ذکر شده همان پرورانیدن و ادب و اخلاق را به کسی یاد دادن است.
هدف از تربیت، پرورش صحیح و یاد دادن آداب نیکو به فرزند است یعنی کودک را به گونه ای تربیت کنیم که بتواند به راه صحیح قدم گذاشته و آداب و اخلاق و رفتار منطقی داشته باشد و برای جامعه و نیز پدر و مادرش در دنیا و آخرت مفید باشد. و لذا تربیت صحیح فرزند برای پدر و مادر نوعی «باقیات الصالحات» است و چراغ این باقیات الصالحات هرگز خاموش نمی شود. سید الساجدین(ع) امام بزگوار در صحیفه سجادیه می فرماید: «خدایا مرا در تربیت فرزندان خود و نیکی کردن به آنها کمک کن.»
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ کانال انس با صحیفه سجادیه برگزار می کند
👌🏾 طرح " #حفظ دعای #هفتم صحیفه سجادیه
لطفا به گروه ما در لینک زیر مراجعه فرمایید
لینک گروه کلاس مجازی " حفظ صحیفه سجادیه"
در روزهای یکشنبه سه شنبه و جمعه از ساعت 16 تا 17
📲 http://eitaa.com/joinchat/2659581984Cf21b9b2fd8
🙏لطفا نشر حداکثری در کانال ها و گروه های خود دهید
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
34.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔈 دعای امام سجاد علیه السلام در هنگام سختی
👤حاج مهدی #رسولی
دعای #هفتم #کرونا
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📌علامه #حسن_زاده_آملی :
🙏الهی! خفتگان را نعمت بیداری ده و بیداران را توفیق شب زنده داری و گریه و زاری.
🙏الهی! آن که #سحر ندارد، از خود خبر ندارد.
🙏الهی! روزم را چو شبم روحانی گردان و شبم را چون روز نورانی.
#نماز_شب
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_364
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔈 دعای امام سجاد علیه السلام در هنگام سختی
👤حسین #غریب
دعای #هفتم #کرونا
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
❇️ جمالت آفتاب هر نظر باد
ز خوبی روی خوبت خوبتر باد
همای زلف شاهین شهپرت را
دل شاهان عالم زیر پر باد
کسی کو بسته زلفت نباشد
چو زلفت درهم و زیر و زبر باد
دلی کو عاشق رویت نباشد
همیشه غرقه در خون جگر باد
بتا چون غمزهات ناوک فشاند
دل مجروح من پیشش سپر باد
چو لعل شکرینت بوسه بخشد
مذاق جان من ز او پرشکر باد
مرا از توست هر دم تازه عشقی
تو را هر ساعتی حسنی دگر باد
به جان مشتاق روی توست #حافظ
تو را در حال مشتاقان نظر باد
#حافظ_غزل_104
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️زندگی شاد
🔴 می گویند که دین شما دین غم و گریه و اندوه است، آیا به راستی این گونه است؟ و در دین ما تشویقی نسبت به زندگی با نشاط و شاد نشده است؟ آیا اهل ایمان روحیه ای خمود و خموش دارند یا با نشاط و سر زنده اند؟ و اساساً شادی از چه نشأت می گیرد؟ و برای زندگی شادتر چه باید کرد؟ راههای مقابله با ناشادی چیست؟ و نقش شیطان در القاء کینه و غمگینی چیست؟
👤حجت الاسلام #پناهیان در 3 جلسه شرح می دهد ... 👇
جلسه 1: کسی که شاد است شکر می کند
جلسه 2: شادی در زندگی
جلسه 3: اهل ایمان و شادی
🔈 http://panahian.ir/post/93
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2