#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_25
#دعای_25_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_پنجم_4
#اولاد_انسان 13
#فرزند_بازوی_پدر_مادر 4
✳️ امام سجّاد عليه السلام از عوامل رستگارى و كامروايى يك انسان را، داشتن فرزند خدمتكار برمى شمرد و مى فرمايد:
مِنْ سَعادَةِ الرَّجُلِ أَنْ يَكُونَ لَهُ وُلْدٌ يَسْتَعينُ بِهِمْ.
يكى از خوشبختى هاى مرد اين است كه فرزندانى داشته باشد كه كمك كار او باشد.
و خداوند به وسيله اين نعمت دنيوى به بسيارى از مردم لطف بزرگى نموده است. و درباره امت حضرت #نوح عليه السلام فرمود: اگر آنان طلب آمرزش و مغفرت كنند؛ پروردگار نعمتهاى معنوى و مادى را بر آنها فرو مى فرستد و نوح عليه السلام هم در پاسخ مىفرمايد:
فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا* يُرْسِلِ السَّمَآءَ عَلَيْكُم مّدْرَارًا* وَ يُمْدِدْكُم بِأَمْوَ لٍ وَ بَنِينَ وَ يَجْعَل لَّكُمْ جَنتٍ وَ يَجْعَل لَّكُمْ أَنْهرًا» «نوح 10»
پس [به آنان] گفتم: از پروردگارتان آمرزش بخواهيد كه او همواره بسيار آمرزنده است.* تا بر شما از آسمان #باران پى در پى و با بركت فرستد،* و شما را با اموال و فرزندان يارى كند، و برايتان باغها و نهرها قرار دهد.
به اين ترتيب خداوند منّان، با نعمت بزرگ معنوى كه بخشودگى و پاك شدن از آلودگى كفر و عصيان است و به بركت چند نعمت مادى، از جمله ريزش باران هاى مفيد و فراوان و يارى رسانى با اموال و فرزندان و باغ و آب؛ قدرت انسانى را افزون مى كند و همه اينها پاداش هاى الهى است.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 326
ادامه دارد ...
#بیست_پنجم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#مناجات_نامه_خواجه_عبدالله_انصارى 5
به نام آن خداى، كه نام او راحت روح است و پيغام او مفتاح فتوح است و سلام او در وقت صباح مؤمنان را صبوح است و ذكر او مرهم دل مجروح است و مهر او بلانشينان را كشتى نوح است، اى جوانمرد! در اين راه مرد باش، و در مردى فرد باش، و با دل پردرد باش.
الهى! خواندى، تأخير كردم، فرمودى، تقصير كردم.
الهى! عمر خود بر باد كردم، و بر تن خود بيداد كردم.
الهى! بساز كار من، منگر به كردار من. هرگاه كه گويم برستم، شغلى ديگر دهى به دستم.
الهى، از پيش خطر، و از پس راهم نيست، دستم گير كه جز فضل تو پناهم نيست.
اى بود و نبود من ترا يكسان، از غم مرا به شادى رسان.
الهى! اقرار كردم به مفلسى و هيچ كسى، اى يگانه اى كه از همه چيز مقدسى، چه شود اگر مفلسى را به فرياد رسى؟
الهى! اگر با تو نمى گويم افكار مى شوم، چون با تو مى گويم سبكبار مى شوم.
الهى! ترسانم از بدى خود، بيامرز مرا به خوبى خود.
ابليس در آسمان زنديق شد، ابو بكر در بتخانه صديق شد.
بر گناه دليرى مكن كه حق صبور است، خويشتن را غرور مده كه او غفور است.
بيدار شو كه بيگاه شود، نبايد كه آخر كار تو تباه شود.
گناه را به تقدير الله دان تا بى گناه آيى، طاعت را به تقدير الله دان تا به راه آيى.
الهى! در دل هاى ما جز تخم محبّت خود مكار، و بر تن و جانهاى ما جز الطاف و مرحمت خود منگار، و بر كٍشته هاى ما جز باران رحمت خود مبار.
پادشاها! گريخته بوديم، تو خواندى، ترسان بوديم، بر خوان لا تقنطوا تو نشاندى.
الهى! بر سر از خجالت، گرد داريم، در دل از حسرت درد داريم، و رخ از شرم گناه زرد داريم.
الهى! اگر دوستى نكرديم، دشمنى هم نكرديم! اگر چه بر گناه مصرّيم، بر يگانگى حضرت تو مقرّيم.
الهى! در سر خمار تو داريم، و در دل اسرار تو داريم، و بر زبان استغفار تو داريم.
الهى! اگر گوييم، ثناى تو گوييم، و اگر جوييم، رضاى تو جوييم.
الهى! بنياد توحيد ما را خراب مكن، و باغ اميد ما را بى آب مكن، و به گناه روى ما را سياه مكن.
الهى! بر تارك ما خاك خجالت نثار مكن، و ما را به بلاى خود گرفتار مكن.
الهى! آنچه ما را آراستى خريديم، و از دو جهان محبّت تو بر گزيديم، و جامه بلا بريديم، و پرده عافيت دريديم.
الهى! بايسته تو بيش از طاعت مقبول، و نابايسته تو بيش از معصيت مهجور.
👈 ادامه دارد ....
#مناجات #مناجات_عارفان #خواجه_عبدالله_انصاری
🆔 @sahife2
#إلهی ،
گویند که بُعد، سوز و گداز آوَرَد،
حسن را به قرب سوز و گداز ده!
https://eitaa.com/sahife2/44255
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #توبه
#توبه_56
#توبه_57
✳️ وَ يَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنَّهُمْ لَمِنكُمْ وَمَا هُم مِّنكُمْ وَلَكِنَّهُمْ قَوْمٌ يَفْرَقُونَ
منافقان به خدا #سوگند و #قسم مى خورند كه همانا آنان از شمایند، در حالى كه (دروغ مى گویند و) از شما نیستند، بلكه آنان گروهى هستند كه (از شما) مى ترسند (یا میان دل و زبان و عملشان جدایى است).
✍️ «یَفرَقون»، به معناى شدّت خوف است، گویى قلبشان از ترس متلاشى مى شود.
✳️ لَوْ يَجِدُونَ مَلْجَاً أوْ مَغَرَتٍ أَوْ مُدَّخَلًا لَّوَلَّوْاْ إِلَيْهِ وَهُمْ يَجْمَحُونَ
اگر (منافقان) پناهگاه یا غارها یا گریزگاهى بیابند، البتّه شتابان به آن روى مى آورند.
✍️ «مَلجَأ»، پناهگاه است و «مَغارات»، جمع «مَغارة» به معناى غار. «مُدّخل» راه پنهان و نقب گونه ى زیرزمینى است. «یَجمحون» از «جماح» به معناى حركت شتابانى است كه نتوان جلوى آن را گرفت، و به اسب چموش، «جموح» مى گویند.
منافقان یا از ترس، اظهار ایمان مى كنند، یا از روى طمع به مال و مقام. آیه گروه اوّل را مى گوید.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
🆔 @sahife2
56-57.mp3
2.9M
#شرح_صوتی_قرائتی
سوره #توبه
#توبه_56
#توبه_57
👤 استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_25
«6» وَ أَعِذْنِي وَ ذُرِّيَّتِي مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ فَإِنَّكَ خَلَقْتَنَا وَ أَمَرْتَنَا وَ نَهَيْتَنَا وَ رَغَّبْتَنَا فِي ثَوَابِ مَا أَمَرْتَنَا وَ رَهَّبْتَنَا عِقَابَهُ وَ جَعَلْتَ لَنَا عَدُوّاً يَكِيدُنَا سَلَّطْتَهُ مِنَّا عَلَى مَا لَمْ تُسَلِّطْنَا عَلَيْهِ مِنْهُ أَسْكَنْتَهُ صُدُورَنَا وَ أَجْرَيْتَهُ مَجَارِيَ دِمَائِنَا لَا يَغْفُلُ إِنْ غَفَلْنَا وَ لَا يَنْسَى إِنْ نَسِينَا يُؤْمِنُنَا عِقَابَكَ وَ يُخَوِّفُنَا بِغَيْرِكَ
و مرا و #فرزند ان و نسلم را از #شيطان رانده شده پناه ده؛ چرا كه تو ما را آفريدى، و به ما امر و نهى فرمودى، و ما را در ثواب آنچه به آن امر كردى ترغيب، و به عذاب آنچه از آن نهى فرمودى تهديد كردى، و براى ما دشمنى قرار دادى كه با ما نيرنگ مىكند، و او را بر ما تسلّطى دادى كه ما را به آن اندازه بر او تسلّط نيست، در دلهايمان جايش دادى، و در رهگذرهاى خونمان روانش ساختى، اگر ما از او غفلت ورزيم، او از ما غافل نمىشود، و اگر او را فراموش كنيم، او ما را فراموش نمىكند. ما را از عذاب تو ايمنى مىدهد، و از غير تو مىترساند.
«7» إِنْ هَمَمْنَا بِفَاحِشَةٍ شَجَّعَنَا عَلَيْهَا وَ إِنْ هَمَمْنَا بِعَمَلٍ صَالِحٍ ثَبَّطَنَا عَنْهُ يَتَعَرَّضُ لَنَا بِالشَّهَوَاتِ وَ يَنْصِبُ لَنَا بِالشُّبُهَاتِ إِنْ وَعَدَنَا كَذَبَنَا وَ إِنْ مَنَّانَا أَخْلَفَنَا وَ إِلَّا تَصْرِفْ عَنَّا كَيْدَهُ يُضِلَّنَا وَ إِلَّا تَقِنَا خَبَالَهُ يَسْتَزِلَّنَا
«8» اللَّهُمَّ فَاقْهَرْ سُلْطَانَهُ عَنَّا بِسُلْطَانِكَ حَتَّى تَحْبِسَهُ عَنَّا بِكَثْرَةِ الدُّعَاءِ لَكَ فَنُصْبِحَ مِنْ كَيْدِهِ فِي الْمَعْصُومِينَ بِكَ
چون آهنگ كار زشتى كنيم، ما را بر آن دلير كند، و چون قصد كار شايسته اى كنيم، ما را از آن باز دارد. ما را به شهوات مىطلبد، و بناى شبهه ها را براى ما برپا مىكند. اگر به ما وعده دهد، دروغ مىگويد، و اگر به آرزويمان نشاند، تخلف مىكند، و اگر تو نيرنگش را از ما نگردانى، ما را گمراه مىكند، و اگر از فسادش، حفظمان نكنى، ما را به لغزش مىاندازد.
خدايا! سلطه اش را نسبت به ما با سلطنتت مغلوب كن تا به سبب كثرت دعايمان به پيشگاهت، او را از ما باز دارى تا به وسيله تو، از نيرنگش در زمره حفظ شدگان از شرّ او قرار گيريم.
#دعا_بیست_پنجم_6
#دعا_بیست_پنجم_7
#دعا_بیست_پنجم_8
#بیست_پنجم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_25
#دعای_25_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_پنجم_7
#اولاد_انسان 14
نويد و #اميد_دروغين_شيطان 1
✳️ عقل سالم حكم مىكند كه انسان از دشمن خطرناك كه به هيچ موجودى رحم نمىكند و قربانيش در هر گوشه و كنارى بر خاك هلاكت افتاده؛ سخت بپرهيزد.
قرآن تأكيد مىكند كه حساب شيطان و همكارانش از ساير دشمنان جداست او و همكارانش شما را مىبينند درحالى كه شما آنها را نمىبينيد.
به راستى بايد در برابر چنين دشمن ناپيدايى كه لحظات حمله او را با دقت نمىتوان پيش بينى كرد، هميشه آماده دفاع بود.
خداوند كريم در سوره ابراهيم از دعوت هاى شيطان با عنوان وعده و آرزو و اميدهاى پوچ ياد نموده وحقيقت امر را روشن ساخته و فرموده است:
وَ قَالَ الشَّيْطنُ لَمَّا قُضِىَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَ عَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقّ وَ وَعَدتُّكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ وَ مَا كَانَ لِىَ عَلَيْكُم مّن سُلْطنٍ إِلَّآ أَن دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لِى فَلَا تَلُومُونِى وَلُومُواْ أَنفُسَكُم مَّآ أَنَا بِمُصْرِخِكُمْ وَ مَآ أَنتُم بِمُصْرِخِىَّ إِنّى كَفَرْتُ بِمَآ أَشْرَكْتُمُونِ مِن قَبْلُ إِنَّ الظلِمِينَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ» «ابراهیم 22»
و #شيطان [در قيامت] هنگامى كه كار [محاسبه بندگان] پايان يافته [به پيروانش] مىگويد: يقيناً خدا [نسبت به برپايى قيامت، حساب بندگان، پاداش و عذاب] به شما وعده حق داد، و من به شما وعده دادم [كه آنچه خدا وعده داده، دروغ است، ولى مىبينيد كه وعده خدا تحقّق يافت] و [من] در وعده ام نسبت به شما وفا نكردم، مرا بر شما هيچ غلبه و تسلّطى نبود، فقط شما را دعوت كردم [به دعوتى دروغ و بىپايه] و شما هم [بدون انديشه و دقت دعوتم را] پذيرفتيد، پس سرزنشم نكنيد، بلكه خود را سرزنش كنيد، نه من فريادرس شمايم، و نه شما فريادرس من، بى ترديد من نسبت به شرك ورزى شما كه در دنيا درباره من داشتيد [كه اطاعت از من را همچون اطاعت خدا قرار داديد] بيزار و منكرم؛ يقيناً براى ستمكاران عذابى دردناك است.
از آيه فوق استفاده مىشود كه دعوت هاى شيطان، هرگز اختيار و آزادى اراده را از انسان نمىگيرد، بلكه او يك اميد دهنده اى بيش نيست ولى انسان با علاقه و ميل خود، زمينه هاى قبلى و پيوستگى به خواسته هاى او را فراهم مىسازد.
زمينه هاى كار خلاف وضع انسان را به جايى مىرساند كه حالت بى اختيارى در برابر وسوسه ها در وجودش پيدا مى شود، همان گونه كه در همه معتادان به مواد افيونى مشاهده مىشود كه با اراده خودشان راه اسارت را براى خود باز مىكنند. و با اولين پُكى كه به سيگار مىزنند تير مسموم شيطان را به سوى خود مى رهانند، سپس براى توجيه دعوت شيطان مىگويند، اين نشانه مرادنگى و بزرگى است و يا براى تفريح و سرگرمى و آرامش فكرى چنين مىكنيم.
شيطان به اين ترتيب در قيامت، پاسخ دندان شكنى به همه كسانى كه گناهان خويش را به گردن او مى اندازند و او را عامل انحرافات خود مى شمرند و به او لعنت مى فرستند، مىدهد. و اين شيوه كودكان را كه گروهى از گنهكاران براى تبرئه خويش دارند، مىكوبد؛ و مىگويد: مرا سرزنش نكنيد بلكه خود را ملامت كنيد؛ زيرا خودتان كرديد كه لعنت بر خودتان باد. در حقيقت سلطان حقيقى بر انسان، اراده و عمل اوست نه چيز ديگر.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 330
ادامه دارد ...
#بیست_پنجم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2