eitaa logo
حقیقت ناب
1.1هزار دنبال‌کننده
9.8هزار عکس
4.9هزار ویدیو
448 فایل
سوالات دینی خود در جنبه های مختلف دینی. یافتن پاسخ سوالات فقهی طبق نظرمراجع تقلید، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود در مورد مطالب کانال، ومطالب زیبا و آموزنده تان، با آیدی زیر👇 @Sajadi82 درارتباط باشید.
مشاهده در ایتا
دانلود
حقیقت ناب
💎درّ و یاقوت علوی💎 #دُرّ_و_یاقوت_علوی 2️⃣1️⃣ 👈چرا فقط خدا⁉️ گرفتار برخی از علمای ناصبی(دشمن اهلب
💎درّ و یاقوت علوی💎 3️⃣1️⃣ 👈مگر می شود همه اشتباه کنند⁉️ آیا ممکن است همۀ امّت اسلام پس از رحلت رسول اعظم خدا، راهِ اشتباه را برگزیده و گمراه شوند؟ و فقط عده ای انگشت شمار بر حق باشند؟ حضرت علیه السلام به فرمان الهی، برادرش را جانشین خود قرار داد و به آنان توصیه کرد تا بازگشتش از ایشان پیروی کنند، اما پس از آن که آمدنش طولانی شد... ادامه ماجرا را از زبان قرآن می شنویم: «...و پيش از آن، هارون به آنها گفته بود: «اى قوم من! شما به اين وسيله(گوساله) مورد آزمايش قرار گرفته ‏ايد! پروردگار شما خداوند رحمان است! پس، از من پيروى كنيد، و فرمانم را اطاعت نماييد!» ولى آنها گفتند: «ما هم چنان گرد آن مى‏ گرديم (و به پرستش گوساله ادامه مى ‏دهيم) تا موسى به سوى ما بازگردد!» (طه، 90 و 91) واقعیت امر در مورد امّت اسلام نیز همین است، فرد دیگری را جلو انداختند و گفتند: با او بیعت کنید چرا که اگر بیاید فتنه و جنگ به پا می شود و همه چیز از دست می رود❗️ این کلام افشاگرانه راه ولایت است که فرمود: «زَعَمْتُمْ‏ خَوْفَ‏ الْفِتْنَةِ» آیا گمان کرده اید (اگر علی بیاید) خوف فتنه خواهد بود؟! «أَلا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكافِرِين‏» بدانید در فتنه سقوط کردند و قطعاً جهنم کافران را در بر خواهد گرفت. (دلال الامامه، ص 116) و در یک کلمه، مردم را بر دنیایشان ترساندند و شد آن چه نباید می شد! و این سیاستی است دیرینه!
حقیقت ناب
🏝فرازی از #عطردل‌آرای‌غدیر (۱۵) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر⚘ 💎 م
[در پاسخ به عاشقان مولا علی علیه السلام] 🏝فرازی از (۱۶) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر⚘ 💎 فاحْذَرُوا أَنْ تُخالِفوهُ. فَتَصْلُوا ناراً وَقودُهَا النَّاسُ وَالْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْکافِرینَ. 💠 از مخالفت او (علی) بهراسید و گرنه در آتشی درخواهید شد که آتش گیری آن مردمانند؛ و سنگ، که برای حق ستیزان آماده شده است.
📌اگر پیام بعد از رحلت رسول الله(ص) فراموش نمی شد، ، در دوران خلافت در مسجد النبی با سخنانی صریح، خاندان پيامبر را ‏ و امیرمومنان (ع) را پیامبر دانست و به مردم نهيب زد: «اگر کسي را که خدا مقدم داشته است، مقدم مي‌کرديد... و را در اهل‌بيت پيامبرتان مي‌نهاديد، از آسمان و زمين روزي مي‌خورديد و هيچ يک از دوستان خدا نمي‌شد و هيچ يک از از بين نمي‌رفت.» 📚يعقوبي، تاریخ، ج‏2، ص171.
🌸دعای هفتم صحیفه سجادیه🌸 🌸یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکَارِهِ وَ یَا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ وَ یَا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ المَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ ذَلَّتْ لِقُدْرَتِکَ الصِّعَابُ وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِکَ الْأَسْبَابُ وَ جَرَى بِقُدْرَتِکَ الْقَضَاءُ وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِکَ الْأَشْیَاءُ فَهِیَ بِمَشِیَّتِکَ دُونَ قَوْلِکَ مُؤْتَمِرَةٌ وَ بِإِرَادَتِکَ دُونَ نَهْیِکَ مُنْزَجِرَةٌ أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمَّاتِ لا یَنْدَفِعُ مِنْهَا اِلّا مَا دَفَعْتَ وَ لا یَنْکَشِفُ مِنْهَا اِلّا مَا کَشَفْتَ وَ قَدْ نَزَلَ بِی یَا رَبِّ مَا قَدْ تَکَادَنِی ثِقْلُهُ وَ أَلَمَّ بِی مَا قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ وَ بِقُدْرَتِکَ أَوْرَدْتَهُ عَلَیَّ وَ بِسُلْطَانِکَ وَجَّهْتَهُ إِلَیَّ فَلا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ وَ لا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ وَ لا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ وَ لا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ وَ لا مُیَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ وَ لا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ افْتَحْ لِی یَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِکَ، 🌸و اکْسِرْ عَنِّی سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِکَ وَ أَنِلْنِی حُسْنَ النَّظَرِ فِیمَا شَکَوْتُ وَ أَذِقْنِی حَلاوَةَ الصُّنْعِ فِیمَا سَأَلْتُ وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً وَ فَرَجا هَنِیئا وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِکَ مَخْرَجا وَحِیّا وَ لا تَشْغَلْنِی بِالاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِکَ وَ اسْتِعْمَالِ سُنَنِکَ [سُنَّتِکَ‏] فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِی یَا رَبِّ ذَرْعا وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَیَّ هَمّا وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى کَشْفِ مَا مُنِیتُ بِهِ وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِیهِ فَافْعَلْ بِی ذَلِکَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْکَ یَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِیمِ [وَ ذَا الْمَنِّ الْکَرِیمِ فَأَنْتَ قَادِرٌ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ‏] 💐💐💐💐💐💐💐💐💐 (برای سلامتی همه مریض ها) برای ظهور امام زمان علیه السلام .
❓چرا به امام موسی بن جعفر علیه السلام؛ کاظم می گویند؟! ✅پاسخ کوتاه: امام هفتم نام مبارکش موسی و القاب و کنیه‌هایش متعدد است؛ مشهورترین لقبش کاظم و صابر و معروف‌ترین کنیه‌اش ابوالحسن است. به جهت کثرت زهد و عبادتش معروف به (العبد الصالح) و به جهت حلم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و آلام زمانه مشهور به (الکاظم) شد. امام موسی کاظم(ع) در میان شیعیان به «باب الحوائج» معروف است. به جهت علم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و آلام زمانه مشهور به (الکاظم) شد. شرایط زندگی تحمیلی از طرف خلفای جور عباسی بر این امام مظلوم چنان سخت بودکه ناچار بودن خشم و ناراحتی خود را کتمان کنند و برو نیاورند. ♦️دین اسلام برای گسترش خوی پسندیده حلم، در جان های مسلمانان بسیار کوشیده است. این صفت برجسته از برجسته ترین صفات امام موسی کاظم علیه السلام بوده است. ایشان از هر کسی که به او بدی می کرد و بر او ستم روا می داشت، می گذشت و به این مقدار نیز بسنده نمی فرمود، بلکه به آنها نیکی و احسان می کرد تا روح شرارت و خودخواهی، از نفوس آنان رخت بربندد. 🌸ولادت حضرت امام موسی بن جعفر الکاظم علیه السلام مبارکباد🌹 ~ •┈┈••✾•✨☘️⁦⁩✨•✾••┈┈• ~
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند دو خلیفه بجای می گذارم: و ⁉️سوال: جزء کدامیک از اینهاست؟؟؟ 🔊 💥ببینید و انتشار دهید
🔰 اسفناج و دستگاه تنفسی 🔹خاصیت آنتی اکسیدان بالای این سبزی سبب شده است تا در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد. 🔸اسفناج دارای خاصیت ضدالتهابی داشته و تب بر است، همچنین برای برطرف کردن التهاب حلق، گلو، سرفه‌های خشک و سوزش ادرار مفید خواهد بود 🔹قرار دادن اسفناج در وعده‌های غذایی بیماران دستگاه تنفسی و خصوصا ریوی ب شدت توصیه می‌شود زیرا مصرف این سبزی برطرف کردن درد و خشونت سینه را بهمراه خواهد داشت. 🔸افرادی ک از یبوست رنج می‌برند، اسفناج بخورند. اسفناج ب دلیل دارا بودن فیبر بسیار زیاد نه تنها در درمان یبوست موثر خواهد بود بلکه ب هضم سریع‌تر غذا نیز کمک می‌کند. ✔️از دیدگاه طب سنتی، اسفناج ارزش غذایی بالایی داشته و هضم سریعی دارد، همچنین ملین بوده و باعث پاکسازی دستگاه گوارش می‌شود ⚠️معمولا افراد برای درمان کم خونی این سبزی را در وعده غذایشان قرار می‌دهند، اما باید توجه داشت که اگزالات موجود در آن جذب آهن را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد ⚠️ با توجه به طبع سرد اسفناج، بهتر است طبایع سرد در مصرف آن احتیاط کنند.
🌐📝🌐📝🌐 ✅پرسش: چرا بین معصومین علیهم السلام، به امام موسی کاظم علیه السلام ،باب الحوائج می گویند؟ 🌺پاسخ: 👈برآورنده حاجت‏ها خداوند است ‌‌ 📌پیامبران و ائمه و صلحا و شهدا باب الحوایج اند. 🔹این بزرگواران به جهت قربی که نزد خدا دارند، اگر ما خدا را به حق اینان بخوانیم و یا از روح بلند این بزرگواران بخواهیم که برای ما دعا کنند ، ممکن است به نتیجه برسیم و این عمل اشکالی ندارد ‌ ‌🌼این مطلب اختصاص به برخی از اولیای خدا ندارد. زیرا همه این بزرگواران ، باب الحوائج و وسيله تقرّب به خداوند و موجب گشايش گره هاي زندگي هستند ‌ ‌ 🍃اگر امامان معصوم ، هر كدام به اسم خاص شهرت پيدا كرده اند ، به لحاظ مناسبت هايي بوده كه آن اسامي مبارك در آن تجلّي كرده است .چنانكه از حكمت دعاي توسل اين چنين استفاده مي شود كه هر حاجتي را بايد به يكي از ائمه متوسل شد 🌸همانگونه كه درباره خداوند نيز چنين است كه انسان مريض به اسم شافي و انسان بدهكار به اسم غني و انسان گناهكار به اسم غفور به خداوند توسل جوید ؛ 🌱 به همین جهت در راه توفيق طاعت الهي مستحب است به اسم مبارك رسول اكرم(صلی الله علیه و آله) ، فاطمه زهرا سلام الله علیها و امام حسن علیه السلام و امام حسين (علیه السلام) توسل جست . انسان گرفتار ، دردمند و مريض به اسم مبارك امام كاظم (ع) توسل يابد.(ملكي تبريزي، آقاجواد، المراقبات في اعمال السنّة، ص ۳۰) ‌ ‌ ☘️پس آنچه كه امام كاظم (علیه السلام) به آن شهرت يافته ، از اين باب بوده كه بسياري كه به مشكلات مبتلا بوده اند ، به آن امام متوسل شده و آن حضرت نيز از آنان شفاعت كرده و مقبول واقع شده است و آن حضرت به باب الحوائج شهرت يافته است ✨همه امامان معصوم باب رحمت الهي اند و به همان دليل كه مي توان به امام كاظم (ع)باب الحوائج گفت براي سائر ائمه(ع) نيز مي توان اين لقب را بكار برد.( اشتهاردي، محمد، سوگنامه آل محمد (ص) ، ص۴۹۷) ‌ علیه السلام
🔴 امامِ معصوم به هر زبان و لغتی داناست 🔵 أبو بصير مى‌گويد: به حضرت امام کاظم عليه‌السّلام گفتم: قربانت گردم، امام با چه مدركى شناخته مى‌شود؟ 🔺 در جواب فرمود: به چند خصلت: 🔹 با چيزى كه از پدر دربارۀ او سابقه دارد(مانند تصريح به امامت و سپردن سلاح و ساير نشانه‌ها به او) تا براى مردم حجت باشد. 🔹 هرچه از او بپرسند جواب گويد و اگر در برابر او خاموش نشينند او خود آغاز سخن كند. 🔹 مى‌تواند از فردا خبر دهد. 🔹 با مردم به هر لغت و زبانى مى‌تواند سخن گويد. 🔺 سپس فرمود: اى ابا محمد! من پيش از اينكه تو از جاى خود برخيزى، نشانه‌اى به تو نشان می‌دهم. طولی نکشید كه مردى از اهل خراسان وارد مجلس ما شد و به زبان عربى با آن حضرت سخن گفت ولى حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام به فارسى جوابش را داد. 🔺 آن خراسانى گفت: قربانت گردم، به‌خدا من از سخن گفتن به زبان خراسانی با شما منعی نداشتم جز اينكه گمان می‌كردم شما آن لغت را خوب نمی‌دانيد. حضرت فرمود: سبحان اللّه! اگر من نتوانم به‌خوبی جواب تو را بگويم، چه فضيلتى بر تو دارم‌؟ 🔺 سپس به من فرمود: اى ابا محمد! همانا سخن هيچ يك از مردم بر امام پوشيده نيست و نه سخن پرندگان و نه سخن چار پايان و نه سخن هيچ جانداری، پس هر كه اين ویژگی‌ها را نداشته باشد، امام نيست. 📚 کافی، ج ۱، ص ۲۸۵ ح ۷ 🌕 حضرت مهدی علیه السلام نیز در عصر ما بر تمامی لغات و زبانهای مرسوم در دنیا احاطه کامل دارند. ان حضرت نه تنها بر تمامی زبانها و گویش ها اشراف کامل دارند بلکه صدای پرندگان و حیوانات و حشرات را نیز به خوبی می فهمند.
📚📏📚📏📚 💢 ✅پرسش: با استناد به آیات و روایات، آیا می‌توان گفت که اهدای خون یک عمل نیکو به شمار آمده و پاداش اخروی دارد؟ ✍️پاسخ: اهدای خون اگرچه - مانند بسیاری از موضوعات جدید – سابقه چندانی ندارد، اما مواردی از این دست، تحت عنوان کلی خیرات و اعمال نیکو؛ مانند صدقه، انفاق، احسان و... قرار می‌گیرند؛ لذا هر نوع رفتار نیک، پاداش اخروی خواهد داشت. بر این اساس نیازی نیست که برای هر کار خیری که سابقه تاریخی ندارد به دنبال یک آیه و روایت خاص بود. همین که خیر بودن کاری اثبات شود، پاداش اخروی آن نیز ثابت خواهد بود. قرآن کریم در این زمینه می‌فرماید: «وَ ما یَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ فَلَنْ یُکْفَرُوهُ‏ وَ اللَّهُ عَلیمٌ بِالْمُتَّقین‏»؛ و هر کار نیک که کنند نادیده انگاشته نشود؛ زیرا خدا به پرهیزگاران آگاه است. •┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هر چه را پايانى‌ست و پايان تمام دلتنگي‌ها، دردها و سختي‌ها ظهور سراسر مهر شماست و من خوشم با اين پايان و تمام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
- سلامتی 🌷دعا برای سلامتی و فرج امام عصر علیه السلام موجب سلامتی و فرج آن حضرت و نیز سلامتی، فرج و گشایش در زندگی منتظران می شود. 🙏 در این ساعت همه با هم دست به دعا بر می داریم و برای سلامتی و ظهور همه دعا می کنیم.
💴 🌐 💻 🆔 💵 〽️ خرید وفروش صفحه های اینترنتی 〽️ ✳️ سوال: در شبکه های اینترنتی هر فردی یه صفحه برای خودش دارد و همچنین اعضایی را عضو کرده و بعضی از این سایت یا صفحه ها پر مخاطب هستند. 💯 آیا خرید و فروش این صفحه های شبکه‌های مجازی یا ای دی های مجازی اشکال شرعی دارد ❓ 🔽 پاسخ: ⛳️ آیت الله خامنه ای: اگر عرفاً ماليت داشته باشد و صفحات مذكور مرتبط با امور حرام نباشد، مانعى ندارد. ⛳️ آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه این کار بر خلاف مقررات نباشد و عرفا مالیت داشته باشد، خرید و فروش آن مانعی ندارد. ⛳️ آیت الله فاضل لنکرانی: فروش امتیاز وبلاک یا صفحه های شبکه های مجازی و امثال آن به دیگران در صورتی که خلاف مقررات کشور نباشد و ایجاد مفسده هم نکند و مطالبی ضاله و مستهجن هم در آن نگذارند، اشکال ندارد. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 📚منبع: استفتاء‌ از سایت مراجع عظام ----------------------------------
🍃زنده کننده غدیر غدیر عیدی است که شادی‌اش دیری نپایید و با سقیفه، به عزایی نشستیم که تا امروز ادامه دارد. سقیفه، هلهلۀ غدیریِ فرشته‌ها را به هقهقی تبدیل کرد که داغش دل عالمی را به آتش کشید. گلواژه‌های مبارک بادی که در غدیر به علی رسید، در سقیفه به تیرهای خیانتی بدل شد که دل ولی خدا را درید. میان غدیر تا سقیفه چه قدر فاصله افتاد؟ کمتر از سه ماه. باور این فاصله در ذهن ما نمی‌گنجد؛ ولی بعید نیست دیر شدن آمدنت برای این است که ما هنوز آمادۀ غدیر تو نشده‌ایم. شاید اگر همین حالا بیایی، سقیفه‌ای علیه تو بر پا شود. تو وقتی می‌آیی که در میان ما کسی یارای بر پا کردن سقیفه نداشته باشد. ما دوست داریم ریشه‌های سقیفه را در دلمان خشک کنیم تا زودتر بیایی؛ امّا مگر بی‌کمک تو می‌شود؟ شبت بخیر زنده کنندۀ غدیر! غدیر
هدایت شده از حقیقت ناب
الحمدلله رب العالمین اللهم صل علی محمد و آل محمد اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا سلامتی‌وتعجیل‌درأمرفرج‌مولانا حضرت‌بقية‌الله‌الاعظم‌ روحی‌وأرواح‌العالمین‌لتراب مقدمه الفداء صلوات
هم عهدی با تو یا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) 🌷 السَّلامُ عَلَیْکَ حینَ تَحْمَدُ و َتَسْتَغْفِرُ 🌷مولای من! ای امامی که پیوسته در حال حمد و ستایش پروردگارت هستی! 🌷اماما ! این حمد و ستایش توست که باران رحمت و نعمت الهی را بر بندگانش نازل می کند؛ و گرنه این بندگان خطاکار کجا و استحقاق نعمت و رحمت الهی کجا ! هر آن چه لطف و مرحمت الهی است به سبب وجود مقدس شماست یا صاحب الزمان. 🌷امام زمانم! تو برترین بنده ی خدا هستی، اماما تویی که خداوند را بندگی می کنی و پیوسته او را ثناگو و شکر گذاری! مولایم در این روز با تو عهد می بندم که شکرگزارِ پروردگارم باشم و از نافرمانیش روی گردان! 🙏 بارالها توفیم ده تا بتوانم بر عهد خویش با امام زمانم ثابت قدم بمانم و بنده ای قدردان و شکرگزار نعمت هایت باشم! به حق محمد و آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) 🙏 معبودا ! امام زمانم، بهترین بنده ی توست؛ اوست که تو را بندگی می کند و دائماً ثناخوان و شکرگزار توست. بارالها تو را سپاس بر چنین امام و پیشوایی که برایم برگزیدی!
🌸پاکیزه ترین هـوای دنیـا 🍃همـان لحظه ای ست 🌸 که دلهایمـان 🍃در هـوای مولایمان 🌸 امام زمانمان می تپد. 🍃لحظاتتون سـرشـار از 🌸آرامش و حـال دلتـون امام زمانی 🌷سلام بر یگانه حجت زمان 💐سلام بر منتظران و همراهان گرامی
حقیقت ناب
#چشمه_حکمت #آیات_نور #تفسیر_قرآن #استاد_شهید_مطهری #تفسیر_سوره_نازعات #سوره_نازعات #نازعات 🔅🔅🔅 💢 ن
#تفسیر_قرآن 🔅🔅🔅 💢 نگاشت 46: نکات تفسیری آیه 28 و29 سوره نازعات رَفَعَ‌ سَمْکَهَا فَسَوَّاهَا سقفش را برافراشت، پس آن را درست و نیکو قرار داد، ▫️«رَفَعَ»: بالا برد. گسترش داد. «سَمْکَ»: ارتفاع. بلندا. بعضی آن را سقف و آسمانه دانسته‌اند. ▫️«سَوّی»: ساخته و پرداخته کرد. یعنی هر یک را فواصل معیّن و اندازه و خاصّیّت ویژه بخشید و در مدارات خود جای داد و یکی را به دیگری مرتّبط ساخت ۱ - سقف افراشته و مرتفع آسمان ساخته خداوند و جلوه قدرت او است. (رفع سمکها) «سَمْک»; یعنى، سقف و نیز قامت هر چیز را «سَمْک» مى گویند (قاموس). جمله «رفع...» تفسیر جمله «بناها» در آیه قبل است; یعنى، ساختن آسمان به این گونه بوده است که خداوند، طاق آن را بالا برده و آن را همچون گنبدى برافراشته قرار داده است. ۲ - خداوند، آسمان را پدیده اى به دور از کاستى و ناهماهنگى و به گونه اى موزون و متعادل قرار داده است. (فسوّیها) «سوِىّ» به چیزى گفته مى شود که در مقدار و کیفیت آن، افراط و تفریط نشده باشد (مفردات راغب). بنابراین جمله «سوّاها»; یعنى، خداوند آسمان را به گونه اى قرار داد که در شکل و اجزاى آن، تعادل برقرار است. ۳ - هماهنگى اجزاى آسمان، با فاصله اى اندک پس از مرحله آفرینش و برافراشتن آسمان صورت پذیرفته است. (رفع سمکها فسوّیها) فاء در «فسوّاها»، براى تعقیب و حاکى از تأخّر بدون فاصله تسویه است. ۴ - برافراشتن آسمان و تعدیل آن، دلیل قدرت خداوند بر احیاى دوباره انسان ها است. (ءأنتم أشدّ ... رفع سمکها فسوّیها) 🔅🔅🔅 وَ أَغْطَشَ‌ لَيْلَهَا وَ أَخْرَجَ‌ ضُحَاهَا و شبش را تاریکو روزش را روشن ساخت، ▫️«أَغْطَشَ»: تاریک کرد. دیجور ساخت. ▫️«أَخْرَجَ»: پدیدار کرد. ظهور بخشید. مراد روشن کردن است. ▫️«ضُحی»: اوائل روز. تمام روز ۱ - تاریک ساختن شب در فضاى آسمان، کار خداوند و نشانه قدرت او است. (و أغطش لیلها) «أغطش»; یعنى، تاریک ساخت (مفردات راغب). ارجاع ضمیر «لیلها» به آسمان، به این جهت است که منشأ پیدایش شب، وضعیت اجرام آسمانى است. ۲ - پدیدار ساختن روز و روشنایى آن، وابسته به خداوند و جلوه قدرت او است. (و أخرج ضحیها) «ضحى» به معناى گسترش نور خورشید و پهناور شدن روز است (مفردات راغب) و نیز هنگامى را که اندکى از بالا آمدن روز گذشته باشد، «ضحى» مى نامند(قاموس). مراد از «ضحى» - به قرینه «لیل» - روز است و نام بردن این بخش روز به جهت فرح بخش تر بودن آن لحظات است، زیرا منظور برانگیختن اعجاب و شگفتى در انسان ها است. ۳ - توانمندى خداوند بر ایجاد شب و روز، نشانه قدرت او بر احیاى دوباره انسان است. (ءأنتم أشدّ ... و أغطش لیلها و أخرج ضحیها) ۴ - عملکرد عوامل طبیعى، عمل خداوند است. (و أغطش ... و أخرج) با آن که پیدایش شب و روز عوامل طبیعى خاص خود را دارد; ولى به خداوند نسبت داده شده تا بیانگر این نکته باشد که همه کارها، منتسب به او است. 🌴🌴🌴 💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق) 🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بسیار تاثیر گزار👌 🎙🌸 آيت الله حاج آقا تهرانی (ره) 👈🧕من اگر چادر سر کنم من را مسخره می کنند❗️ ⚛️ ✅ارسال به دیگران فراموش نشود🙏🌹 🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
بسم الله الرحمن الرحیم 🌺نگاه به همسر❤️ به قصد لذت، مستحب است. 🌾 💠بجز زن و شوهر ، نگاه کردن به هر فرد دیگری، برای لذّت بردن، حرام است، و فرقی بین همجنس و غیر همجنس، محارم و غیر محارم نیست.🌱 مرد و زنى كه با يكديگر محرمند، اگر قصد لذّت نداشته باشند و نترسند كه به حرام بيفتند، مى‏توانند غير از عورت به تمام بدن يكديگر نگاه كنند.🌿 👌👈طبق نظر آیات عظام مکارم و صافی : احتياط اين است كه به مابين ناف و زانوها را هم نگاه نكنند.🍂 🔹اگر قصد لذّت نداشته باشند و نترسند كه به حرام بيفتند، مى‏توانند غير از عورت به تمام بدن يكديگر نگاه كنند.🌱 🔸نگاه به بدن مرد نامحرم به آن مقدار كه معمولا آن را نمى‌پوشانند مانند سر، صورت، گردن و مقدارى از دستها اگر با شهوت و ترس از وقوع در گناه نباشد، اشكال ندارد. نگاه به قسمتهاي از بدن مرد نامحرم که عادتا پوشانده مي‌شود، جایز نیست.🌿 🤔❓ آيا بانوان مى توانند اندام مردانى را كه براي عزادارى (سينه زنى و زنجير زنى) لباس خود را در مى آورند نگاه كنند؟ ✅ نگاه کردن به عزادارى در صورتى كه مردان برهنه نباشند، اشكالى ندارد اما در صورتی که مردان برهنه باشند نگاه کردن جایز نیست.🍃 🤔❓آيا زنان مى‏توانند به حجم بدن مرد نامحرم (مانند پشت و سينه) از روى لباس نگاه كنند؟ ✅ اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به گناه باشد، اشكال ندارد.🌱 💠 نگاه مرد به بدن زن نامحرم چه با قصد لذت و چه بدون آن حرام است و نگاه كردن به صورت و دستها از مچ تا انگشتها اگر به قصد لذت باشد حرام است ولى اگر بدون قصد لذت باشد مانعى ندارد ولی بهتر است كه به صورت و دستها هم نگاه نكند.🌿 🌸دو نکته: 👌طبق نظر آیت الله صافی: بنابر احتیاط واجب به صورت و دست زن نامحرم، هم نگاه نکنند.🌱 👌نگاه به صورت و دستها در صورتی جایز است که دارای آرایش و زینت نباشند. (توضیحات در جدول بعدی) 🍂 🌾اندازه صورت از بالای پیشانی تا چانه و فاصله بین دو گونه است. 🌼 🤔❓ آيا گوشها جزء صورت می‌باشند و مي توان آنها را بيرون گذاشت؟ ✅ صورت شامل دو گوش نمی‌شود، و پوشاندن آنها واجب است. 🤔❓ آيا چانه جزء صورت به حساب می‌آید و پوشاندنش واجب است؟ ✅ پوشاندن چانه لازم نيست ولى زير چانه بايد پوشانده شود.🌸 👌👌طبق نظر آیت الله سیستانی: پوشاندن مقداری از زیر چانه زن که معمولاً روسری – گره زده نه باز– آن را نمی پوشاند، لازم نیست.🌺 🤔❓ پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم براي زن واجب است يا نه؟ ✅ همه مراجع: بله در مقابل نامحرم بايد مچ پا به پایین را هم بپوشاند. 🌱 👌👌طبق نظر آیات عظام تبریزی و مکارم : بنابراحتیاط واجب باید بپوشاند. 🍀 📚 توضيح المسائل مراجع، م 2433، 2437 و 2438؛ آقا رساله آموزشی ج 2 درس 76 و اجوبه س 438 و 439؛ نوری استفتائات ج 2 س 678 ؛ صافی 570 مسئله از س 454 تا 466؛ سیستانی سایت پرسش و پاسخ؛ دفتر مراجع. مجموعه آثار استاد شهید مطهری جلد 19 صفحه 402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 داغی کف سر ♻️ غذاهایی که تولید خلط صفرا می‌کنند، موجب افزایش حرارت در اندام فوقانی شده، در نتیجه کف سر داغ می‌شود. برای درمان، ابتدا باید از خوردن این نوع غذاها پرهیز کرد، و در مرحله بعد با خوردن شربت ترش قبل از غذا، صفرا را کاهش داد. ❗️ افراد گرم مزاج، علاوه بر موارد فوق، باید حجامت عام نیز انجام دهند.