هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
✨قیمت خانه ای در بهشت
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺 از امام صادق علیه السلام گویا سوال کردند آقا مزه آب چیه؟ فرمودند مزه حیات را می دهد. مزه زندگی را می دهد. چقدر تشنه از آب خوشش می آید و لذت می برد و آب را دوست دارد؛ پیامبر می فرمایند من نماز را اینجوری دوست دارم البته با این اضافه که: وَ إِنَّ الْجَائِعَ إِذَا أَکَلَ شَبِعَ وَ إِنَ الظَّمْآنَ إِذَا شَرِبَ رَوِیَ، وَ أَنَا لَا أَشْبَعُ مِنَ الصَّلَاةِ، فرد گرسنه وقتی غذا بخورد سیر می شود. دیگر میل ندارد به غذا. یک بشقاب عذا می خورد، بشقاب دوم را بیاوریم می گوید میل ندارم. فرد تشنه اگر آب بخورد، تشنگی اش برطرف می شود، سیراب می شود اما من از نماز سیر نمی شوم. خوش به حال رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم
🌸شبیه این حالت را ما در پیروان صادق پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم شنیدیم و برایمان نقل کرده اند. از جمله این افراد، مرحوم آیت الله سید علی قاضی طباطبایی رحمه الله علیه است که از ایشان نقل کرده اند خیلی از نماز خوششان می آید و خیلی از نماز لذت می برند. یا از آیت الله بهجت رحمه الله علیه نقل کرده اند شیخ انصاری تشنه اش بود. صدا زدند تشنه ام است آب بیاورید. دیدند آبی که در خانه است گرم است، لازم دیدند بروند آب خنکی تهیه کنند. آن موقع که یخچال نبود و لازم بود بروند از سرداب آب بیاورند. تا بروند از سرداب آب بیاورند مدتی طول می کشد. شیخ به نظرش رسید حالا تا آب را بیاورند، دو رکعت نماز بخواند. وارد نماز شد، چنان مشغول شد که آب را آوردند کنارشان گذاشتند، ایشان انگار نه انگار که اصلا تشنه شان است. می گویند آنقدر آب آنجا ماند که دوباره گرم شد. اینجور لذت بردن از نماز. این اولین جمله ای که در رابطه با نماز در این وصیت نامه بود.
🍀جمله دوم یَا اباذر! أَیُّمَا رَجُلٍ تَطَوَّعَ فِی یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ، اثْنَتَیْ عَشْرَةَ رَکْعَةً سِوَی الْمَکْتُوبَةِ، کَانَ لَهُ حَقّاً وَاجِباً بَیْتٌ فِی الْجَنَّةِ،. آن جمله قبلی، مطلق بود. یعنی هم شامل نماز واجب می شد هم نماز مستحبی. اما این جمله مربوط به نماز مستحبی است. حضرت صلی الله علیه و اله و سلم دارد راهنمایی می کند که انسان در شبانه روز، غیر از نماز واجب، دوازده رکعت نماز مستحب هم بخواند. اینجا فقط همین دوازده رکعت نماز مستحب ذکر شده و دیگر عنوان خاصی برای آن ذکر نشده است. فقها و محدثین، بر اساس این روایت، این دوازده رکعت را به عنوان یک دوازده رکعت مستحب در شبانه روز نقل کرده اند و اینطور فتوا داده اند که یکی از نمازهای مستحبی در شبانه روز این است که انسان دوازده رکعت نماز بخواند و مستندش هم این روایت است.
🍃این هم مربوط به نماز مستحبی بود که اگر کسی تَطَوَّعَ تتطوع یعنی دیگر از باب واجب و مکتوبه به جا نمی آورد بلکه از باب آن رغبت و علاقه ای که از نماز در خود مشاهده می کند، از باب استحباب، در شبانه روز دوازده رکعت نماز بخواند که غیر از آن نماز واجب هست. به عنوان یک حق واجب، خداوند برای او قرار داده است. کَانَ لَهُ حَقّاً وَاجِباً بَیْتٌ فِی الْجَنَّةِ،(خانه ای در بهشت حق واجب اوست)البته این جمله را اگر بخواهیم بدون تقدیم و تاخیر در نظر بگیریم می شود کَانَ بیت فی الجنه، لَهُ حَقّاً وَاجِباً بیتٌ، اسم کان باشد. این هم جمله دوم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_پانزدهم در تاریخ دوشنبه 1400/09/29
#قسمت_صد_و_شصت_و_هفت
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #نماز #ارتباط_با_نماز #اقامه_نماز #ثواب
#از_خدا_چه_بخواهيم؟
✨إِلٰهِى بِذَيْلِ كَرَمِكَ أَعْلَقْتُ يَدِى، وَ لِنَيْلِ عَطاياكَ بَسَطْتُ أَمَلِى، فَأَخْلِصْنِى بِخالِصَةِ تَوْحِيدِكَ، وَاجْعَلْنِى مِنْ صَفْوَةِ عَبِيدِكَ،
🍀معبودم دستم را به دامن کرمت آویختم و برای رسیدن به عطایت سفره آرزویم را گستردم، مرا به خلوص توحیدت خالص کن و از بندگان برگزیدهات قرار ده،
#مفاتیج_الجنان
مناجات #خمس_عشر، راجين
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#دعا #مناجات #محبت_الهی #اخلاص
🌹فرازی از زیارتنامه حضرت معصومه(سلام الله عليها)
✨السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ فاطِمَةَ وَخَدِيجَةَ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ وَلِيِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا أُخْتَ وَلِيِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا عَمَّةَ وَلِيِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ
🌺سلام بر تو ای دختر رسول خدا، سلام بر تو ای دختر فاطمه و خدیجه، سلام بر تو ای دختر امیرمؤمنان، سلام بر تو ای دختر حسن و حسین، سلام بر تو ای دختر ولی خدا، سلام بر تو ای خواهر ولی خدا، سلام بر تو ای عمّه ولی خدا، سلام و رحمت و برکات خدا بر تو ای دختر موسی بن جعفر
📚مفاتیح الجنان ( شیخ عباس قمی)
🌺 ۲۳ ربیع الاول ، سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به شهر مقدس قم مبارک باد.
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#مناسبتي #حضرت_معصومه عليهاالسلام #قم
#از_خدا_چه_بخواهيم؟
✨✨اللَّهُمَّ يَسِّرْ عَلَى الْكِرَامِ الكاتبِينَ مَؤُونَتَنَا ، وَ امْلَأْ لَنَا مِنْ حَسَنَاتِنَا صَحَائِفَنَا ، وَ لَا تُخْزِنَا عِنْدَهُمْ بِسُوءِ أَعْمَالِنَا .
خدایا! سختی و دشواری ما را به برکت تقوا و اعمال شایسته، بر کرام کاتبین که فرشتگان نویسندۀ اعمالاند، آسان ساز و صفحات پروندۀ ما را از خوبیها انباشته و تکمیل کن و ما را نزد فرشتگان نویسندۀ اعمال، به کردارهای زشتمان رسوا مساز.
#صحیفه_سجادیه
#دعاي_ششم دعا برای صبح و شب
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#دعا #مناجات
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
🌟مادامی که در نماز هستیم...
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺 جمله سوم یَا اباذر! مَا دُمْتَ فِی الصَّلَاةِ دوباره می خوانم یَا اباذر! مَا دُمْتَ فِی الصَّلَاةِ فَإِنَّکَ تَقْرَعُ بَابَ الْمَلِکِ الْجَبَّارِ، وَ مَنْ یُکْثِرْ قَرْعَ بَابِ الْمَلِکِ یُفْتَحْ لَهُ رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و اله می فرمایند ای ابوذر، مادامی که در نماز هستید، داری باب و در خانه خدا را می زنی. (و هر کس باب سلطانی را بکوبد سرانجام به رویش باز گردد.)
🔹حالا اینجا از خداوند متعال با این اسامی یاد کرده است الْمَلِکِ الْجَبَّارِ پادشاه مسلط یا پادشاه جبران کننده. در لغت، جبار از جبر است. برای جبر هم دو معنا ذکر شده است. یکی برطرف کردن آن نقص و عیب. جبران کردن. جبر به معنای جبران. معنای دیگر، به معنای قهر و غلبه و تسلط. بعضی از علماء، جمع بین این دو معنا کرده اند. گفته اند جبار یعنی کسی که با تسلط و قدرت و قهر، جبران می کند. و فرموده اند اصلا در جبران، یک نحوه تسلط و قهر و غلبه هست.
🍀 شما نگاه کنید الان این معنا را ما بخواهیم تصور کنیم، پای یک فردی شکسته شده است. این برای اینکه جبران بشود و خوب بشود، این را می بندند با فشار به گونه ای که بر خلاف میل، باید در یک حالت خاصی، تحت یک فشار مناسب که خون هم بند نیاید قرار داشته باشد تا به تدریج خوب شود. پس فرمودند جایی که جبران هست، تسلط و قهر و غلبه هم هست. یک نحوه قدرتی هم آنجا دیده می شود.
🌸همه این جملات را ببینید چه حسی در انسان ایجاد می کند. البته هم نگاه انسان را نسبت به نماز درست می کند و هم حس علاقه مندی را در او برانگیختگه می کند. پس ببینید این جملات، در حقیقت هم فکر ما را نسبت به نماز درست می کند و هم ما را علاقه مند نسب به نماز می کند. خروجی اش اینکه ان شاالله انسان به نمازهایش بهتر و بیشتر توجه داشته باشد.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_پانزدهم در تاریخ دوشنبه 1400/09/29
#قسمت_صد_و_شصت_و_هشت
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #نماز #ارتباط_با_نماز #اقامه_نماز #ثواب
#از_خدا_چه_بخواهيم؟
🍀وَ أَجْزِلْ لَنَا فِيهِ مِنَ الْحَسَنَاتِ ، وَ أَخْلِنَا فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ ، وَ امْلَأْ لَنَا مَا بَيْنَ طَرَفَيْهِ حَمْداً وَ شُكْراً وَ أَجْراً وَ ذُخْراً وَ فَضْلًا وَ إِحْسَاناً.
و در آن بهرۀ ما را از خوبیها پر و پرپیمانه کن و از زشتیها تهی کن؛ و از ابتدا تا پایانش را، برای ما از سپاس و شکر و پاداش و اندوختۀ آخرتی و فضل و احسان، پُر فرما.
#صحیفه_سجادیه
#دعاي_ششم دعا برای صبح و شب
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#دعا #مناجات
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
💎اگر بدانی...
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺جمله بعدی یَا اباذر! مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یَقُومُ مُصَلِّیاً، إِلَّا تَنَاثَرَ عَلَیْهِ الْبِرُّ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ الْعَرْشِ. الله اکبر. هیچ مومنی نیست که برمی خیزد در حالی که می خواهد نماز بخواند، الا اینکه تناثر، ریزش می کند، فرو می ریزد بر او، نیکی. خوبی. مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ الْعَرْشِ این فاصله(بین او تا عرش) اصلا پر از نیکی و خیر می شود.
🍀و وُکِّلَ بِهِ مَلَکٌ یُنَادِی یَا ابْنَ آدَمَ، لَوْ تَعْلَمُ مَا لَکَ فِی الصَّلَاةِ وَ مَنْ تُنَاجِی مَا انْفَتَلْتَ ای فرزند آدم. خداوند یک ملکی را گماشته، قرار داده است که صدا بزند؛ ندا بدهد؛ بگوید ای فرزند آدم، اگر بدانی چه بهره ای، چه ثوابی، چه خیراتی و چه آثاری در نماز برای تو قرار داده شده و بدانی با چه کسی داری مناجات می کنی، اصلا نمازت را به پایان نمی رسانی و دست از نماز برنمی داری. ما انفتلت. اصلا از نماز جدا نمی شوی. از نماز فاصله نمی گیری.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_پانزدهم در تاریخ دوشنبه 1400/09/29
#قسمت_صد_و_شصت_و_نه
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #نماز #ارتباط_با_نماز #اقامه_نماز #ثواب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙#آیت_الله_ناصری رحمه الله
در را بزن، آخرش کسی در را باز می کند
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#توسل #امید
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
🌟پیش قراول بهشتیان
#استاد_عربیان حفظه الله:
💠 عرض کردیم که در وصیت حضرت رسول صلی الله علیه و آله به جناب ابوذر، در رابطه با نماز، در ضمن سیزده جمله و دقیق تر بگویم، سیزده بند و قسمت، صحبت شده است و از جمله مفاهیمی است که در این وصیت نامه پر تکرار است و این بیانگر اهمیت نماز در زندگی و دینداری است. امیدواریم که خداوند ما را از جمله کسانی قرار بدهد که بهره خودمان را از نماز، به عنوان یکی از مهم ترین وظایف دینی، به خوبی برداریم و از این عبادت، خوب استفاده کنیم.
🌺 جلسه گذشته، چند جمله از فرمایشات حضرت در رابطه با نماز را خواندیم و رسیدیم به این جمله که یَا اباذر! طُوبَی لِأَصْحَابِ الْأَلْوِیَةِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ یَحْمِلُونَهَا فَیَسْبِقُونَ النَّاسَ إِلَی الْجَنَّةِ طوبی را ما ترجمه می کنیم به خوشا. خوشا به حال صاحبان پرچم ها. علم ها. الویه، جمع لواء است. البته توجه داشته باشیم طوبی شجره ای است در بهشت. و تجسم ایمان است. ایمان بخواهد به یک شکلی خودش را نشان بدهد، به شکل درخت نشان می دهد. و درخت طوبی، درخت ایمان است. و طوبی هم چنانکه عرض شد در بهشت قرار دارد.
🍀 یا اباذر! طُوبَی لِأَصْحَابِ الْأَلْوِیَةِ صاحب پرچم ها و علم ها. پرچم و علم، نماد یک عقیده، یک مرام، و یک فرهنگ است. حضرت با این تعبیر در حقیقت، تجلیل می فرمایند از پرچمداران روز قیامت که این پرچم ها را برمی دارند و جلوتر از مردم وارد بهشت می شوند. پیشتاز اند. پیش قراول بهشتیان هستند. خیلی مقام و مرتبه ای است. حالا این ها کیا هستند که فردای قیامت به یک چنین جایگاهی دست پیدا می کنند که پرچم را جلوی مردم حمل می کنند و زودتر از مردم وارد بهشت می شوند؟
🌸ألَا وَ هُمُ السَّابِقُونَ إِلَی الْمَسَاجِدِ بِالْأَسْحَارِ وَ غَیْرِ الْأَسْحَارِ، کسانی هستند که زودتر از دیگران، جلوتر از دیگران به مساجد می روند. چه در سحر ها چه در غیرسحر ها. مسجدی ها. مسجدی ها یک چنین جایگاهی را در قیامت پیدا می کنند. در این دنیا هم بدون تعارف، پیشتازان متدینین اند. این هایی که پیوسته، اینکه می فرمایند أَلَا وَ هُمُ السَّابِقُونَ إِلَی الْمَسَاجِدِ بِالْأَسْحَارِ وَ غَیْرِ الْأَسْحَارِ، دیگر در وجودشان نهادینه شده. ملکه شده برای آن ها. انس دارند با مسجد و پیوسته در مسجد حضور پیدا می کنند و عبادت می کنند. مخصوصا نماز می خوانند.
🍃 این باید برای ما الهام بخش باشد. ما خودمان را نگاه کنیم وضعیت مان به چه صورت است. اینکه انسان دوست داشته باشد برود در مکان هایی که برای این امر در نظر گرفته شده، برای عبادت، برای نماز حضور پیدا کند و نمازش را در مسجد بخواند. حجت می شوند برای دیگران در قیامت. مخصوصا کسانی که در سحرها به مسجد می روند. این ها واقعا برای بی نمازها حجت هستند.
🔻بی نماز، حرفی برای گفتن ندارد. اگر بخواهد بهانه ای بیاورد این جور افراد را می آورند و می گویند سحرها می رفتند مسجد. رفتن به مساجد را واجب نکردیم، شما چرا در خانه ات حداقل بلند نشدی که نماز را بخواین قضا نشود. ترک نشود. حجت هستند این ها.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_شانزدهم در تاریخ شنبه 1400/10/04
#قسمت_صد_و_هفتاد
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #نماز #ارتباط_با_نماز #اقامه_نماز #ثواب
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
عظم البلاء یعنی (fanaus.ir).mp3
13.6M
#خلوت_شبانه
🎙 #نواهنگ «عظم البلا یعنی..»
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_زمان عليه السلام #مهدويت #دعاي_فرج
#از_خدا_چه_بخواهيم؟
اللَّهُمَّ…
رَضِّنِي مِنَ الْعَيْشِ بِمَا قَسَمْتَ لِي
يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
خدایا…
مرا از زندگى به آنچه كه نصيبم فرمودى خشنود بدار،
اى مهربان ترين مهربانان
📚فرازی از دعای ابوحمزه ثمالي
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#دعا #مناجات #اخلاقی