صالحی - ارتباط کاربران
استغنای دین در هدایت مرحوم آقای حکیمی –بهحق- معتقد بود، اسلام در هدایت و تفهیم پیام خود، وابسته ب
بسم الله
🔸مطلب استاد حجتالاسلام احمد فربهی دقیقه👌
🔻 به تعبیری دیگر، نظیر همان نزاع این آقایان تفکیکی برعلیه روش تفسیری قرآن به قرآن علامه طباطبایی است.
استاد حجتالاسلام محمدحسن وکیلی در کتاب خوبش در جواب به اشکال تفکیکیها علیه روش تفسیری علامه پرداخته (کتاب روش تفسیر قرآن به قرآن از دیدگاه علامه طباطبایی)،
eitaa.com/salehi786/812
https://mhva.ir/product/روش-تفسیر-قرآن-به-قرآن/
و در مقاله خود با عنوان «علامه طباطبایی و تفسیر قرآن به قرآن»، در فصلنامه تخصصی مطالعات قرآن و حدیث «سفینه» شماره ۵۸
eitaa.com/salehi786/814
safinahmagazine.ir/article-1-128-fa.html
آقای وکیلی استشهاد میکنن به بیانات علامه، که قرآن (دین) در مقام تفهیم و دلالت بر معنی و مرادش مستقل است و نیاز به غیر ندارد، اما ما در مقام فهم نیاز به طریق فهم داریم، که از جمله آن روش تفسیری اهل بیت ع (روش قران به قرآن) در طریق فهم است، و نیز «دقت و تدبر عقلی» طریق فهم است، و... . و اساسا چون خود کتاب با تدبر فهمیدنیست، در مقام تحدّی برآمده و به چیزی تحدی نموده که خودش بذاته قدرت تفهیمش را دارد، و اگر خودش قابل فهم نبود اینگونه خطاب تحدی در قرآن معنا نداشت.
در مورد جزئیات احکام فقهی هم اساسا قرآن در مقام بیان آن نبوده و تخصصا از مراد آیات خارج است، نه اینکه این موارد تخصیص و استثنا شده باشد. و خود قرآن ضمن بیان کلیات احکام، تفاصیل جزئیات آنها را به تبیین از سوی پیامبر و اهل بیت ع ارجاع داده.
اما تفکیکیها میگن که قرآن بدون محتوای احادیث فهمیدنی نیست! (نیاز به شخص معصوم ع را خلط کردن با روایات ظنی منقول از معصومین، و دلالت قرآن را بدون روایات گنگ و مبهم میدانند).
"از این دیدگاه قران کتابی گنگ، مرده و بی اثر میباشد، که در عصر غیبت نسبت به همه و در عصر حضور نسبت به غائبان از امام معصوم ع هیچ دردی را از کسی دوا نمیکند، و بشر نمیتواند با مراجعه به آن، شفای خود را بیابد، زیرا عبارات و الفاظ قرآن تنها با معصومین ع سخن میگوید و ما را راهی برای درک آن نیست! و برای ما تنها فایده اش روخوانی آن برای بهره از نورانیتش است، و تعقل و تدبر در آیات قرآن و تلاش برای کشف دقایق و ظرایف آن امری لغو بیهوده است (ص۷۵).
آقای وکیلی ذیل عنوان «بهره ما از فهم قرآن» (ص٧۵ الی ۸٣) مینویسند:
قرآن کریم در دلالت بر معانی و مقاصد خود تامّ است، ولی این مسأله لزوماً بدان معنا نیست که ما نیز میتوانیم به تنهایی تمام مقاصد آن را ادراک کنیم و بفهمیم. برای فهم مقاصد قرآن به امور بسیاری احتیاج است که برخی از آنها در فهمیدن کامل هر متنی ضروری است و برخی از خصائص قرآن میباشد؛ اموری از قبیل: تسلّط بر ادبیات عرب (صرف و نحو، لغت و...) فرهنگ و تاریخ عرب، قواعد عمومی فهم متن، مهارت فهم متن و بررسی دقائق آن، شناخت زبان خاصّ قرآن، رشد عقلی و توان ادراک حقائق مجرّده و معارف عالیه. دو عامل آخر، از خصائص قرآن کریم است. مراد از شناخت زبان قرآن، آشنایی با اسلوب بیانی قرآن است که یکی از جنبههای آن، روش تفسیر قرآن به قرآن و استقلال قرآن در دلالت است که ما به برکت اهل بیت (علیهم السلام) با این زبان آشنا شدهایم.
خداوند متعال بر اساس حکمت خود در قرآن چنان سخن گفته که هر کس به فراخور استعداد و سطح فهم خود، از قرآن بهره ببرد. زبان قرآن از دید علاّمه طباطبائی به سبک «سخن در سخن» است که حقائق عالی آن در لابلای معارف سادهتر پنهان شده و هر کس در سطح خود، درجهای از آن را ادراک میکند؛ لذا هیچ کس از این مائده دست خالی بر نمیخیزد، بر خلاف کتب حکما و عرفا یا برخی کتب ادیان پیشین.
🔻برای مطالعه بیشتر، فایل کتاب و مقاله #استاد_وکیلی را در ادامه میفرستم 👇
روش تفسیر قرآن به قرآن - استاد وکیلی .pdf
2.37M
کتاب «روش تفسیر قرآن به قرآن»
#PDF
- استاد حجتالاسلام محمدحسن وکیلی
https://mhva.ir/product/روش-تفسیر-قرآن-به-قرآن/
علامه طباطبایی و روش تفسیر قرآن به قرآن - محمدحسن وکیلی .docx
476K
مقاله «علامه طباطبایی و روش تفسیر قرآن به قرآن» #Word
- حجتالاسلام محمدحسن وکیلی
http://safinahmagazine.ir/article-1-128-fa.html
علامه طباطبایی و روش تفسیر قرآن به قرآن - محمدحسن وکیلی .pdf
996.5K
مقاله «علامه طباطبایی و روش تفسیر قرآن به قرآن» #PDF
- حجتالاسلام محمدحسن وکیلی
http://safinahmagazine.ir/article-1-128-fa.html
بسم الله
*برای تقویت حافظه*
🔸[عارف بالله سید هاشم حداد] براى زيادى قواى حافظه فرمودند:
🔻با (گلاب و) زعفران در کف كاسه (یا بشقاب) بنويسند:
*«سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ»*
(سوره یس، آیه ۵٨)
و (در آن آب بریزند که نوشته در آن حل شود و) چند صبح ناشتا آب آن را بخورند.
🔸
🔻نیز فرمودند: «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» را هر روز با (گلاب و) زعفران در كاسهاى (یا کف بشقابی) بنويسيد و (بعد حل کردن آن در آب) به تمام اهل خانه بدون استثناء بدهيد بخورند.
(یکبار که انجام دهند، هر بار به همان آب قبلی، مقداری آب دیگر اضافه کنند همان خاصیت را خواهد داشت. ضمنا در نوشتن آن، باید حرف «س» را با دندانه هایش بنویسند، نه بصورت خط صاف. و نقطه های «قـ» و «ـیـ» را هم جدا جدا قرار دهند، نه بصورت یک خط برای دونقطه. فقط نوشتن حروف کافیه و نیاز به گذاشتن اعراب و حرکات نیست. برای قلم جهت نوشتن با گلاب و زعفران، میتوان از قلم خطاطی یا قلم موی نقاشی با سر ریز و تمیز، استفاده کرد. و بر روی کف خود ظرف بشقاب یا کاسه نوشت -نه کاغذ-، تا بعدش با ریختن آب در ظرف، نوشته های زعفرانی در آب حل شوند.)
🔸
🔻و هم ایشان در مورد همین آیه «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» و دستور نوشیدن آن میفرمودند:
"در قرآن يك آيه هست كه شانزده حرف است و در آن اسم اعظم است، و آن آيه دو حرفش منقوط به بالا (قولا / من) و دو حرفش منقوط به پايين (رب / رحیم) است، و هركس كه آن را بخواند، يا بنويسد با (گلاب و) زعفران و بخورد، خواص عجيبى دارد و اسرار بر او منكشف گردد. [در] سوره يس [که] قلب قرآن است."
🌐 (مطلع انوار، ج٢ ص١۵٧ و١۵٩، بند ٢ و١١ و١٢ از دستورات مرحوم سیدهاشم حدّاد به مرحوم علاّمه طهرانى، پس از مراجعت از حج بيت الله الحرام)
🔸
🔻همچنین آیتالله سیدعبدالکریم کشمیری (متوفای ١٣٧٨ ه.ش) میفرمایند: اسم اعظم از اسماءاللّه «يا حىّ يا قيّوم»، و از آیات قرآن «بسم اللّه الرّحمن الرّحيم» و «سلام قولاً من رّب رّحيم» و «چهار آيه آخر سوره حشر» است.
🌐 (روح و ریحان : شرح حال عالم ربانی و عارف صمدانی آیتالله سید عبدالکریم کشمیری، سید علی اکبر صداقت، صفحه ١۰٧ و ١٠٨)
🔸
🔰 نکات تکمیلی در مورد این آیه شریفه👇
🌐 eitaa.com/salehi786/816 ایتا
🌐 t.me/SalehiBooks/1491 تلگرام
#اذکار
🔸
@Salehi786
بسم الله
#حدیث
⚡️ *اسم «سلام»*
⚡️ *آیه «سلام قولا من رب رحیم»*
#علم_حروف
▫️١
🔸در ادامه دستورالعمل نوشیدن آیه «سلام قولا من رب رحیم»
🌐 eitaa.com/salehi786/815 ایتا
🌐 t.me/SalehiBooks/1490 تلگرام
🔰 *نکاتی در مورد آیه ۵۸ مبارکه یس* :
🔻قلب قرآن «سوره یاسین» است.
قلب سوره یس، آیه ۵۸ آن، «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيم» است.
قلب این آیه، اسم مبارکه «سلام» است.
قلب این اسم، در زُبُر آن، حرف «س» است، که اشاره به ذات انسان کامل نهایی (محمدیین علیهم السلام) است.
🔻هر حرفى كه در تلفظش، ابجد زُبُر آن (حرف اول) و ابجد بيّنه آن (حروف دوم به بعد) با هم مساوى باشند، آن حرف را «حرف كامل» نامند؛ حرف «س» كه از حروف نورانى است و زُبُر ملفوظى آنكه «س» است 60 است، و بيّنه آنكه «ين» است نیز 60 است، لذا «س» را حرف «انسان كامل» گفته اند («س» در آیه اول سوره «یس»).
(علامه حسنزاده آملی، کتاب «انسان و قرآن»، ص١٧٠)
🔻در ابتدای سوره یس، با خطاب «یا *سین*»، ذات پیامبر خاتم محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) مورد خطاب قرار گرفته است، لذا در روایات شریفه یکی از پنج نام پیامبر (ص) در قرآن، «یس» معرفی شده است.
🔻امين الاسلام طبرسى، در مجمع البيان، در تفسير يس (یا سین) نقل میکند:
⚡روى عن الكلبى انه قال هى بلغة طىّ «يا انسان». و قيل معناه «يا انسان» عن ابن عباس و اكثر المفسّرين.
⚡ روى محمد بن مسلم عن ابى جعفر (امام باقر عليه السلام) قال: ان لرسول اللّه اثنى عشر اسما خمسة فى القرآن محمد و احمد و عبد اللّه و *يس* و ن (نون).
⚡️«برای رسول الله (ص) 12 اسم است که از آنها پنج اسم در قرآن آمده:
محمد (الفتح29، احزاب40، آل عمران144، محمد2)،
احمد (الصف6، که نام مذکور در انجیل عیسی ع هم هست)،
عبدالله (الجن19)،
یس [یاسین] (یس1)،
ن [نون] (قلم1).
🔻حافظ رجب برسى، در کتاب مشارق الانوار (ص211) آورده است كه: قال امير المؤمنين (عليه السلام) : «انا باطنُ السّین و انا سِرُّ السّين»، من باطن «سین» هستم (باطن و جان پیامبر خاتم ص)، و من سرّ (پنهان) در «سین» هستم.
🔻ابجد «یاسین» = ابجد «سلام» = 131
🔻ابجد «السلام» = ابجد «آل یاسین» = ابجد «انسان» = 162
🔻هنگام لقاء خداوند رحمان در بهشت، «تحیت» برای ورود به لقاءالله اسم «سلام» است، یعنی با حقیقت مقام ولایت محمّدی تحت اسم «سلام»، باب ورود به لقاء الهی برای بهشتیان باز شده است:
⚡️ *«تحيَّتُهم يوم يَلقَونَهُ سلام»* (احزاب۴۴)
⚡️ *«تَحِيَّتُهُم فيها سَلامٌ»* (یونس١٠، ابراهیم٢٣)
🔻 ابجد «سلامٌ قَولاً من رَبّ رحيم» = ابجد «تحیت» = 818
🔻تاثیر باطن حرف «س» در «یاسین» و در اسم «سلام»، از حقیقت «مقام ولایت محمّدی» است، که اولین وصی، مولا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) تابلودار و پرچمدار ولایت پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) است (باطنُ السّین)، و آخرین وصی، مولا امام محمد مهدی (عجل الله فرجه الشریف) ظهور تامّ و نهایی این ولایت کبری در جهان هستی میشوند (ظهورُ السّین).
🔻ابجد «السین» = ابجد «محمد مهدی» = ابجد «قایم» (قائم) = 151
🔻شیوه ای از ختم سوره یس، که مرحوم امام خمینی (ره) انجام میدادند، در ابتدای آن آیه «يس و القرآن الحکيم» را یک نفس هفت مرتبه میخواندند، و وقتی به آیه «سَلامٌ قَولاً من رَبٍّ رحيم» میرسیدند آن را هفتاد مرتبه تلاوت مینمودند، و سپس سوره را به اتمام میرساندند. (البته برخی آیات دیگر، شامل آیات ٢٠ الی ٢۴ انتهای سوره حشر و آیه ٢و٣ سوره طلاق را هم به ترتیب خاصی بعد از سوره یس بصورت ذکر داشتند، و نیز دعای سیفی صغیر، که تفصیل آن در اینجا👇آمده است).
🌐 eitaa.com/salehi786/819 ایتا
🌐 t.me/SalehiBooks/1096 تلگرام
(کتاب «مفاتیح السماء، سیره حضرت امام خمینی، در دعا و ذکر و زیارت»، ص۶۴ الی ۶٧)
🔻در شیوه ای دیگر از ختم یس به نقل جناب سیدهاشم حدّاد (ره) و آیت الله سیدعبدالکریم کشمیری (ره)، اینطور است که آیه «يس و القرآن الحکيم» را ٣٣٣ بار بصورت ذکر بخوانند، سپس سوره را ادامه داده، و آیه «سَلامٌ قَولاً من رَبٍّ رحيم» را ١٠٠٠ بار بصورت ذکر بگویند، و سپس سوره را تمام نمایند.
(روح و ریحان، ص١۵٣)
🔻در هردوی این دو ختم، توجه خاصشان به باطن حرف «سین» (در یس) و اسم «سلام» در آیه ۵۸ سوره میباشد، که سرّ باطن ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است.
🔻همچنین علامه حسن زاده آملی (حفظه الله) میفرمایند:
⚡"در قرآن تدوینى، یس قلب قرآن است کما ورد فى الحدیث؛ و قلب یس «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِیمٍ» است، پس «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِیمٍ» وسط «یس» است، یعنى «قلب قلب قرآن» است، فتبصّر."
⚡"در یک جلسه براى قضاى جمیع حاجات ۴٣٢ مرتبه *«سَلامٌ قولاً مِن رَبِّ رَحیم بِحَقِّ سِرِّ امیرالمومنین ع»* بگوید مجرّب است.
(هزار و یک کلمه، کلمه٣۴٣، ج٣ ص۴٢٢ / رساله رموز کنوز ص۴۶؛ تعداد ذکر شده به ابجد «عالمُ السِّر = ۴٣٢» است)
👇👇👇
▫️٢
🔻از آیت الله سید عبدالکریم کشمیری از اسم اعظم پرسيده شد، فرمودند:
از اسماءالله «يا حىّ يا قيّوم»،
و از قرآن «بسم الله الرّحمن الرّحيم» و «سلامٌ قولاً من رّب رّحيم» و «چهار آيه آخر سوره حشر» (شامل اسم «سلام») است.
(روح و ریحان، ص١٠٧و١٠٨)
🔻این «سلام» در آیه «سلام قولا من رب رحيم» (مرتبه اعلای آن) از جانب خود خداى سبحان (بی واسطه به مؤمنان) میباشد، و این غیر از آن مرتبهی سلامى است که بواسطه ملائکه به بهشتیان مىگویند «والملائکة یَدخلون علیهم من کل باب سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبی الدار» (الرعد، ٢٣و٢۴).
(المیزان فی تفسیر القرآن، ج١٧ ص١٠٢)
🔻پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود آیا خبر دهم شما را به بهترین اخلاق اهل دنیا و آخرت؟ گفتند: بفرمایید یا رسول الله. فرمود: «إِفشَاءُ السَّلَام فی العَالَم» انتشار و نشر سلام در عالم هستی.
(بحارالانوار، ج۷۳ ص۱۲)
🔻یکی از نامهای بهشت در قرآن «دار السلام» است، که مؤمنان به درون خانهی «سلام» وارد میشوند، و متنعم از نور ولایت در باطن اسم «سلام» هستند، و در بهشت دائماً ذکر «سلام» را برای همدیگر دارند، همانطور که در دنیا هم در ابتدای ملاقات با هم با هدیه اسم «سلام» به همدیگر (سلامٌ علیکم)، نور ولایت الهی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را برای هم تمنا میکنند:
⚡«لَهُم دارُ السَّلامِ عِندَ رَبِّهِم وَهُوَ وَلِيُّهُم بِما كانوا يَعمَلون» (انعام، ١٢٧)
⚡«وَاللَّهُ يَدعو إِلىٰ دارِ السَّلامِ وَيَهدي مَن يَشاءُ إِلىٰ صِراطٍ مُستَقيمٍ» (یونس، ٢۵)
⚡ «لا يَسمَعونَ فيها لَغوًا وَلا تَأثيمًا، إِلّا قيلًا سَلامًا سَلامًا (الواقعه، ٢۵و٢۶)
⚡وَإِذا جاءَكَ الَّذينَ يُؤمِنونَ بِآياتِنا فَقُل سَلامٌ عَلَيكُم كَتَبَ رَبُّكُم عَلىٰ نَفسِهِ الرَّحمَةَ... (انعام، ۵۴)
🔻ادراک درجات «بهشت الهی» یا «دارُ السلام» همان دریافت مراتب نورانیت اسم «سلام» است، که در ادامه به حدیث شریفی در ارتباط با این معنا اشاره میشود.
👇👇👇
▫️٣
🔸 در تفسیر ذیل سوره قدر که حقیقت شب قدر را نیل به مراتب اسم *سلام* معرفی میفرماید:
💫« *لَيْلَةُ الْقَدْرِ* خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (٣) *تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها* بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ (٤) *سَلامٌ هِيَ* حَتّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ (۵)»
🔻 ذیل سوره در حدیث بیان آن میفرماید که ملائکه الهی برای رساندن *مراتب اسم سلام الهی* به جان مؤمنان نازل میشوند، که این *سیر در اسم سلام*، در پنج موعد برای رسیدن به لقاءالله است که خدای سبحان *حضرت سلام* است👇👇👇
🔸 أَنَّ جَبْرَئِيلَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَهْبِطُ فِي هَذِهِ اَللَّيْلَةِ إِلَى اَلْأَرْضِ فِي سَبْعِينَ أَلْفَ مَلَكٍ وَ مِيكَائِيلَ فِي سَبْعِينَ أَلْفَ مَلَكٍ وَ *يَأْتُونَ بِلِوَاءِ اَلْحَمْدِ* وَ لَهُ أَرْبَعُ زَوَايَا وَاحِدَةٌ بِالْمَشْرِقِ وَ وَاحِدَةٌ بِالْمَغْرِبِ وَ وَاحِدَةٌ تَحْتَ اَلْعَرْشِ وَ وَاحِدَةٌ تَحْتَ اَلْأَرْضِ اَلسَّابِعَةِ وَ عَلَى اَللِّوَاءِ مَكْتُوبٌ *أُمَّةٌ مُذْنِبَةٌ وَ رَبٌّ غَفُورٌ*،
💫وَ مَا مِنْ بَيْتٍ إِلاَّ وَ يَأْتِيهِ جَبْرَئِيلُ مَعَ اَلْمَلاَئِكَةِ وَ يُسَلِّمُونَ عَلَيْهِمْ وَ إِلاَّ *فَيُبْلِغُهُمُ اَلسَّلاَمَ فِي خَمْسَةِ مَوَاطِنَ* :
🌟١. اَلْأَوَّلُ يَوْمَ اَلْمَوْتِ فِي قَوْلِهِ تَعَالَى : «اَلَّذِينَ تَتَوَفّٰاهُمُ اَلْمَلاٰئِكَةُ طَيِّبِينَ يَقُولُونَ سَلاٰمٌ عَلَيْكُم» (النحل ٣٢)
🌟٢. وَ اَلثَّانِي فِي بَابِ اَلْجَنَّةِ «وَ قٰالَ لَهُمْ خَزَنَتُهٰا سَلاٰمٌ عَلَيْكُمْ » (الزمر ٧٣)
🌟٣. وَ اَلثَّالِثُ فِي اَلْجَنَّةِ فِي قَوْلِهِ «وَ اَلْمَلاٰئِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بٰابٍ سَلاٰمٌ عَلَيْكُمْ» (رعد ٢٣)
🌟۴. وَ اَلرَّابِعُ فِي اَلْغُرُفَاتِ «سَلاٰمٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» (یس ۵۸)
🌟۵. وَ اَلْخَامِسُ عِنْدَ اَللَّهِ تَعَالَى «تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلاٰمٌ» (احزاب ۴۴).
🔻روض الجنان و روح الجنان فی تفسیر القرآن - تفسیر ابوالفتوح رازی ج۵ ص۵۶٢ / مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل , جلد۷ , صفحه۴۵۹
🔸
🔴 *ترجمه حدیث* :
🔸همانا جبرئیل نازل می شود در شب قدر به سوی زمین به همراه هفتاد هزار ملک، همچنین میکائیل نازل میشود به همراه هفتاد هزار ملک، و با خود می آورند لواء حمد الهی (پرچم اختصاصی ولایت پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی -صلی الله علیه و آله- و حقیقت ملکوتی سوره اختصاصی ایشان در سوره حمد) را بسوی اهل زمین.
🔻و برای آن پرچم و لواء حمد، چهار گوشه است گوشهای از آن به سوی مشرق است، و گوشهای به سمت مغرب، و گوشهای تحت عرش الهی است، و گوشهای در زمین هفتم (یعنی تمام نظام عالم خلق تحت پوشش رحمت الهی در آن لواء حمد است) و بر آن لواء حمد مکتوب است: «امة مذنبه و رب غفور» امتی گناهکار و خدایی بخشایشگر.
🔻هیچ خانه ای نیست الا اینکه جبرئیل به همراه ملائکه بر اهل آن خانه نازل می شوند در شب قدر و سلام الهی را به آنها می رسانند.
همچنین هیچ خانه اهل ایمان در احیاء شب قدر نیست الا اینکه برای اهل آن خانه مراتب سلام الهی در پنج موطن به آنها ابلاغ خواهد شد و آن ها را سیر خواهد داد :
🌟 اول، در روز مرگ و انتقالشان به دارالسلام آخرت، که خداوند متعال میفرماید:
" آنهایی که ملائکه بصورتی طیب و پاک توفی شان میکنند به آن ارواح پاک می گویند *سلام الهی* بر شما." (النحل ٣٢)
🌟و دوم، در جلوی درب بهشت: "نگهبانان بهشت به آنها می گویند *سلام الهی* بر شما." (الزمر ٧٣)
🌟و سوم، در داخل بهشت است که خداوند در قرآن می فرماید: "و فرشتگان داخل می شوند بر آنها از هر درب بهشت، و به ایشان می گویند *سلام الهی* بر شما ". (الرعد ٢٣)
(چنانچه در آیات ٢۵و٢۶ سوره واقعه هم پیرامون بهشت السابقون السابقون میفرماید: لا يَسْمَعُونَ فِيها لَغْواً وَ لا تَأْثِيماً إِلاّ قِيلاً *سَلاماً سَلاماً*).
🌟چهارم در غرفه ها و منازل بهشتی که می فرماید: " *سلام* قولی است از رب رحیم (برای شما) " (یس ۵٨)
🌟و پنجم در هنگام لقاء خدای سبحان، میفرماید: " تحیت آنها در آن روزی که خدا را ملاقات میکنند *سلام الهی* است" (احزاب ۴۴).
🌐 hadith.inoor.ir/fa/hadith/205212/translate?
(پایان نکات)
🔸
@Salehi786
ختم توحیدی سوره یس و حشر از امام خمینی .pdf
8.65M
🔸 ختم توحیدی سوره یس و آیات پایانی سوره حشر و آیاتی از سوره طلاق، از ختوم مورد علاقه امام خمینی (قدّس سرّه)👆
🔻نقل از کتاب «مفاتیح السماء، سیره حضرت امام خمینی، در دعا و ذکر و زیارت»
💫انجام این ختم در یک یا چند اربعین، آثار توحیدی عالی دارد، و برای عموم سالکین خوب و مؤثر خواهد بود.
⚠️اصلاحیه (در ویرایش جدید کتاب) : ذکر «هو الله الذی لا اله الا هو» را هم باید 100 بار بگوید (نه ده بار)
#اذکار
🔸 @Salehy @Salehi786
بسم الله
#حدیث
🔸 *۶۶ جایگاه قدم ملائکه و اسماء و صفات و لغات زبان مربوط به هر کدام*
🔻 قَالَ امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) : کُنْتُ ذَاتَ لَیْلَةٍ تَحْتَ سَقِیفَةٍ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) وَ *إِنِّی لَأُحْصِی سِتّاً وَ سِتِّینَ وَطْأَةً مِنَ الْمَلَائِکَةِ* کُلُّ وَطْأَةٍ مِنَ الْمَلَائِکَةِ أَعْرِفُهُمْ بِلُغَاتِهِمْ وَ صِفَاتِهِمْ وَ أَسْمَائِهِمْ وَ وَطْئِهِمْ.
🔻 مولا علی (علیه السلام) فرمودند: روزی همراه رسول الله (صلی الله علیه و آله) در زیر یک سقف سایبان نشسته بودیم در حالی که من شصت و شش جای پای فرشتگان را میشمردم. همه جایگاه قدم فرشتگانی بودند که من با زبانشان و صفات و اسم و جایگاه قدمشان آنها را میشناسم.
🌐 [بحارالانوار ج۲۶ ص۸۶، و ج۴١ ص١٩٧]
https://hadith.inoor.ir/hadith/235104
🔸
@Salehi786
بسم الله
⚡ *مقام ولایت یا نبوت تعریف یا نبوت مقامی (انبائی/ برای عموم)*
⚡ *الحاق به مقام محمود معصومین (علیهم السلام)*
▫️١
✅ در زیارت عاشورا، در تمنای ملحق شدن خودمان به «مقام محمود معصومین ع (نزد خداوند)» میخوانیم: *«وَ أَسْأَلُهُ أَنْ يُبَلِّغَنِي الْمَقَامَ الْمَحْمُودَ لَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ»* ، «و از خدا ميخواهم كه مرا برساند به آن مقام محمود كه براي شما نزد خداست».
🔸 اگر رسیدن به *مقام محمود* (در مقام نورانیت انسان کامل اولیاء محمدیّین) محال بود، به ما خطاب نمیفرمودند *«تعالوا»* (بالا بیایید)
🔻 رسیدن با تبعیت محض و فنا در برابر حقیقت اطلاقی نور محمدیه است، که طبق قاعده قرآنی *«مَن تبعنی فإنه منّی»* هرکسی از من تبعیت کند پس او از من است (فإنه مِنّی) (ابراهیم٣۶)، به مانند اصحابی مثل سلمان که با اطاعت محض *«منّا اهل البیت»* شدند.
⚡چنانکه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در مورد او فرمودند: *سَلْمَانُ مِمَّنْ يُطِيعُ اَللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ أَمِيرَاَلْمُؤْمِنِينَ (صلوات الله علیه) فَيُطِيعُهُ كُلُّ شَيْءٍ وَ لاَ يَضُرُّهُ شَيْءٌ*
سلمان از کسانیست که اطاعت خدا و رسول خدا و امیرمؤمنین (ع) را میکند، پس همه اشیاء نیز از او اطاعت میکنند و هیچ چیزی به او ضرر نمیرساند (وبرای همین کرامات یافته).
(مستدرک الوسائل ج ۱۲، ص ۲۱۶)
⚡و امام باقر (علیه السلام) نقل میکنند که امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در مورد سلمان به ابوذر فرمودند: *«يَا بَا ذَر، إِنَّ سَلْمَانَ بَابُ اَللَّهِ فِي اَلْأَرْضِ مَنْ عَرَفَهُ كَانَ مُؤْمِناً وَ مَنْ أَنْكَرَهُ كَانَ كَافِراً وَ إِنَّ سَلْمَانَ مِنَّا أَهْلَ اَلْبَيْت»*، ای ابوذر! به درستی که سلمان باب خدا در زمین است. هر کس او را بشناسد مؤمن و هر کس او را انکار کند کافر است. به درستی که سلمان از ما اهل بیت است.
(بحار الأنوار، ج ۲۲، ص ۳۷۳)
🔸
🔻در ادامه نقلهایی از علامه حسن زاده آملی (حفطه الله) :
⚡استاد ما علامه طباطبایى فرمودند: *ما اگر قابل فهم حقایق قرآن، و ادراک مقامات انسانهاى کامل نمىبودیم به ما خطاب نمىفرمودند که «تعالوا»*
(هزار و یک کلمه، ج3، ص: 48)
⚡ *اى عزیز، اوحدى از اوتاد معارف، در هر عصرى به زیارت جمال دلاراى حقیقت قرآن توفیق تشرّف مىیابند، بشتاب تا در زمره آنان درآیى.*
*خداوند سبحان در چند جاى قرآن کریم آدمیان را به خطاب «تَعالَوْا» دعوت فرموده است*، عرب «تعال» را در جایى به کار مىبرد که آمر در اوج بوده باشد و مخاطب در حضیض، مثلا آمر در بالاى کوه است و مخاطب در دامنه آن و بدو مىگوید:
*«تعال» ؛ یعنى بالا بیا*. فتدبّر.
در بند یازدهم «دفتر دل» ثبت است که:
«تعالوا» را شنو از حق تعالى
ترا دعوت نموده سوى بالا
چه بودى مر تعالى را تو لایق
*تَعالَوْا* آمدت از قول صادق
چه مىخواهى در این لاى و لجنها
چرا دورى ز گلها و چمنها
(هزار و یک کلمه، ج5، ص: 303)
🔸
⚡ در ادبیات فصیح عرب، اگر کسى مثلا در دامنه کوه است و بخواهد دیگرى را امر کند که به قلّه کوه بالا برود به او مىگوید: «اطلع» ؛ یعنى بالا برو.
در شهر مدینه بودم. دیدم شاگرد شوفر در گرداگرد ماشین پىدرپى به مسافرین داد مىزد: اطلع. اطلع؛ یعنى بالا بروید، سوار شوید. و اگر آنکس در قلّه کوه است و دیگرى در دامنه کوه و بخواهد او را امر کند که به قلّه کوه بیا به او مىگوید: «تعال» ؛ یعنى بالا بیا، که مشتق از «علو» است، و آن را به حسب مذکّر و مؤنّث بودن مخاطب، و افراد و تثنیه و جمع آن صیغههاى گوناگون است.
⚡ *حق (سبحانه) به زبان سفیر کبیرش خاتم انبیاء و آل او به ما فرمود: بالا بیایید؛ اگر ما قابل و لایق نبودیم که نداى آنان را لبّیک بگوییم، حاشا که ما را به گزاف دعوت کنند، و حاشا که دهان عصمت به سخریّه باز شود.* و لکن این مطلب شریف نه بدان معنى است که کسى هوس کند مثلا به مقام ختمى نائل شود؛ زیرا که مقام ختمیت از اسماى مستأثره آن جناب است و به مثل از صفایاى ملوک است. باید به چنین اهل هوس گفت: لا تتعب نفسک؛ خویشتن را در این هوس رنج مده، و مقدّس عاقل باش، و ره چنان رو که رهروان رفتند. مقام ختمى خواستن تجاوز در دعا و طلب است و خداى سبحان فرمود: وَ لا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ (سوره بقره، آیه 191).
*مطلب عمده در این امر توجّه به (تفاوت میان) «نبوّت تشریعى» و «نبوّت انبائى» است که نخستین (نبوت تشریعی) به حضرت رسول اللّه ختم شده است، و دومى (نبوت انبائی یا مقامی) وقف عام است*، به تفصیلى که در کتاب انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه تقریر و تحریر کردهایم.
(هزار و یک کلمه، ج6، ص: 45)
🔸
👇👇👇
▫️٢
⚡اى عزیز بسیارى از احوال و اقوال حضرت رسول الله (صلّى الله علیه و على آله) منبعث از *«نبوّت انبائى»* است، نه نبوّت تشریعى، قوله سبحانه:
*«لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»* (احزاب٢٢)، فافهم و تدبّر. (که جنبه نبوت انبائی و مقامی ایشان برای رسیدن دیگر انسانها بعنوان اسوه و الگو قرار گرفته است).
⚡در این امر أهمّ- اعنى در تمایز «نبوّت تشریعى» از «نبوت انبائى»، به فرموده حضرت وصىّ امام امیرالمؤمنین على (علیه السلام) در آخر خطبه قاصعه نهج البلاغه توجّه بفرمائید:
*«أرى نور الوحى و الرسالة، و أشمّ ریح النبوة، و لقد سمعت رنّة الشیطان حین نزول الوحى علیه -صلّى اللّه علیه و آله- فقلتُ یا رسول اللّه ما هذه الرّنّة؟ فقال: هذا الشیطان قد أیس من عبادته، إنک تسمع ما أسمع و ترى ما أرى إلّا أنّک لست بنبیّ و لکنّک وزیر و إنّک لعلى خیر ...»*
غرض این که جناب رسول اللّه (صلّى اللّه علیه و آله) به حضرت وصی امام امیرالمؤمنین على (علیه السلام) فرمود: *«انک تسمع ما أسمع و ترى ما أرى إلّا أنک لست بنبیّ» پس انسانى که نبىّ تشریعى نیست مىتواند آنچه را که نبىّ تشریعى مىشنود بشنود، و آنچه را که مىبیند ببیند، پس از تو حرکت از خدا برکت*.
و بما فرمودهاند: *«تعالوا»* یعنى بسوى ما بالا بیایید، و اگر ما قابل براى چنان تعالى و ترقّی نبودیم ما را چنین دعوت نمىفرمودند، فافهم، *و اقرأ و ارق* (بخوان و بالا برو).
در باب اوّل کتاب ما به نام «انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه» به تفصیل در این موضوع خطیر و عظیم بحث نمودهایم، خواننده گرامى را بدان کتاب قیّم و قویم ارجاع مىدهیم.
(در ادامه خلاصه ای از آن باب اول مذکور را ارائه میکنیم) 👇
(هزار و یک کلمه، ج5، ص: 415 و 416)
🔸
✅ گزیدهای از باب اول کتاب «انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه» (ص۶۳_۶۶) :
⚡ *در اصطلاح اهل ولایت نبوت غیر تشریعى گاهى به «نبوت عامه» (انبائی)، و گاهى به «نبوت مقامى»، و گاهى به «نبوت تعریف» در مقابل نبوت تشریع، تعبیر مىگردد*.
در نبوت عامه، إنباء و اخبار معارف و حقایق الهیه است، یعنى ولىّ الهی در مقام فناى فى الله بر حقائق و معارف الهیه اطلاع مىیابد و چون از آن گلشن راز باز آمد، از آن حقائق إنباء یعنى اخبار مىکند و اطلاع مىدهد.
چون این معنى براى اولیاءالله است و اختصاص به نبى و رسول تشریعى ندارد در لسان اهل ولایت به نبوت عامه و دیگر اسماى یاد شده تعبیر مىگردد.
⚡ *نبوت مقامى را که در حقیقت نیل به ولایت است، از این اشارت دریاب که مظاهر اتم ولایت مطلقه و وسائط فیوضات الهیه انسانها را بسوى خود که در قله شامخ معرفت قرار گرفتهاند، دعوت کردهاند و «تعالوا، تعالوا» گفتهاند، یعنى بالا بیائید.*
⚡ خداوند سبحان در قصص قرآن در قصه موسى کلیم فرماید:
*«وَ لَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ اسْتَوى، آتَیْناهُ حُکْماً وَ عِلْماً وَ کَذلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِین»* (قصص 14).
از این کریمه و نظائر آن در قرآن، نبوت تشریعى از نبوت مقامى تمیز داده مىشود، چه مفاد *«و کذلک نجزى المحسنین»* در سیاق آیه این است که انسان واصل و نازل به منزل احسان به مشرب موسوى یعنى به *«نبوت مقامى»* در اصطلاح اهل توحید نائل مىگردد هرچند وى را منصب موسوى که فضل نبوت تشریعى است حاصل نمىشود، و آن بزرگى که گفته است:
*«از عبادت نى توان الله شد / مىتوان موسى کلیم الله شد»*
همین معنى را اراده کرده است. و *«منزل احسان»، «مقام مشاهده و کشف و عیان» است* و آن را مراتب است:
آغاز آن این که *«أنّ اللّه کتب الاحسان على کلّ شىء»*، و پس از آن این که *«الاحسان أن تعبد اللّه کأنّک تراه»* که تعلیم و خطاب به اهل حجاب است، و انجام آن به رفع «کأن» (در «کأنک تراه»)، یعنى (برسی به مقام أنّ و رویت تام، که) *«لم أعبد ربا لم أره»*، زیرا که *«والله فى قبلة المصلّى»*، خوشا آنان که دائم در نمازند.
🔸
@Salehy @Salehi786
مأموریتِ علمی و عملی حوزه، عبور از سکولاریسم پنهان، با اقامهی مصداقی دین .pdf
6.2M
🔸 *مأموریتِ علمی و عملیِ حوزه، عبور از سکولاریسمِ پنهان، با اقامهی مصداقیِ دین*
#PDF
- فاطمیه و عاشورا، قیام در برابر دینداریِ مفهومیِ سکولارها!
- حوزه متکفّل کدام علم و عمل؟!
- انقلابی بودن، در علم یا عمل؟
- انسانِ اسلامی، مقدّم بر علوم انسانیِ اسلامی
🔻مقاله بنده است در سال ۹۵ برای نشریه رسائل خبرگزاری حوزه، که در امتداد پرونده «عرفی شدن حوزه و روحانیت» در رابطهی آن با «سکولاریسم و مدرنیته»، در «شماره سوم رسائل ص١٩۵، بهمنماه ۹۵» چاپ شد.
🔸
@Salehy @Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
بسم الله ⚡️ *«اسم اعظم در حروف اسامی چهارده معصوم (علیهم السلام)»* 🔸 🔸 در نقلی که قبل از این از کتاب
بسم الله
🔸 *طی الأرض در طه*
(ادامه مطلب ذیل👇)
https://eitaa.com/salehi786/805
🔸
🔻 در یکی از قرائات نقل شده از آیه اول سوره طه در قرآن کریم دارد: *«طَأها»*
که طَأ فعل امر از وطئ هست
و ها به زمین برمیگردد
*(طأها) أمرا من وطئ، بمعنی: دس علیها، أی علی الأرض بقدمیک*
(طأ الأرض بقدمیک)
(الموسوعة القرآنیة المتخصصة، ص۴۰۴)
🔸
✅ قال الطبرسی رحمه الله روی عن الحسن أنه قرأ طه بفتح الطاء و سکون الهاء فإن صح ذلک عنه فأصله طأ فأبدل من الهمزة هاء أو معناه *طأ الأرض بقدمیک جمیعا*، فقد روی أن النبی (صلی الله علیه و آله) کان یرفع إحدی رجلیه فی الصلاة لیزید تعبه فأنزل الله «طه *(طأها)* ما أَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقی» فوضعها
[بحارالانوار ج۶٨ ص٢٧]
🔸
در مورد پاهای پیامبر در قرآن کریم :
✅ *رِجْلَهُ «طه ما أَنْزَلْنا» یَعْنِی طَأِ الْأَرْضَ بِقَدَمَیْکَ*
[بحارالانوار ج١۶ ص٣٣٩]
🔸
✅ الإمامُ علیٌّ علیه السلام :
*لَمّا نَزَلَ علَی النَّبیِّ صلی الله علیه و آله «یا أیُّهاالمُزَّمِّلُ، قُمِ اللَّیلَ إلّا قَلیلاً» (المزمل 1و2) ، قامَ اللَّیلَ کلَّهُ حتّی تَوَرَّمَت قَدَماهُ ، فجَعَلَ یَرفَعُ رِجلاً ویَضَعُ رِجلاً ، فهَبَطَ علَیهِ جِبریلُ فقالَ : «طه» یَعنی الأرضَ بِقدَمَیکَ یا محمّدُ «ما أنزَلْنا عَلَیْکَ القُرْآنَ لِتَشْقی» ، وأنزَلَ «فاقْرأوا ما تَیَسَّرَ مِنَ القُرْآنِ»*
(میزان الحکمه، ج۸ ص۵٨۵)
🔸
✅ مقاتل بن حیّان گفت، معنی طه آن است که: *طَاءِ الارض بقدمیک*، و گفت سبب آن بود که: رسول- علیه السّلام- در نماز یک پای بر گرفتی و بر یک پای باستادی تا رنج بیش بود و ثواب بیشتر باشد، خدای تعالی اینکه آیت فرستاد و گفت:
*هر دو پای بر زمین نه*.
جعفر بن محمّد الصّادق- علیهم السّلام- گفت: طه، طهارت اهل البیت رسول است. آنگه اینکه آیت برخواند: ... «إِنَّما یُرِیدُ اللّه ُ لِیُذهِب َ عَنکُم ُ الرِّجس َ أَهل َ البَیت ِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهِیراً» (احزاب، ٣٣).
(روض الجنان و روح الجنان فی تفسیر القرآن، ج١٣ ص١۶۵و١۶۶)
🔸
🔸علامه طباطبایی راجع به طىّ الأرض فرمودند:
«حقيقت آن پيچيدن زمين در زير گام راه رونده است.»
فرمودند: برادر مرحوم ما آقاى سيّد محمّد حسن قاضى، يكروز به وسيله شاگردى كه داشت و احضار ارواح مىنمود (نه با آئينه يا با ميز سه گوشه، بلكه دستى به چشم خود مىكشيد و فوراً احضار مىكرد) از روح مرحوم حاج ميرزا على آقاى قاضى - رضوان الله عليه - راجع به طىّ الارض سؤال كرده بود؛ مرحوم قاضى در جواب فرموده بودند: طىّ الأرض شش آيه از اوّل سورۀ طه (تا آخر «له الاسماء الحسنی») است:
🔻بسم الله الرحمن الرحیم طه ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقى (1)* إِلاّ تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشى تَنْزِيلاً مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَ السَّماواتِ الْعُلى (2)* اَلرَّحْمنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوى (3)* لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ ما بَيْنَهُما وَ ما تَحْتَ الثَّرى (4)* وَ إِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَ أَخْفى (5)* اَللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ لَهُ الْأَسْماءُ الْحُسْنى (6)*
من عرض كردم: مراد از اين آيات چيست؟ آيا مرحوم قاضى خواستهاند به طور رمز صحبت كنند و مثلاً بگويند طىّ الارض به اتّصاف به صفات الهيّه حاصل مىشود؟
علامه طباطبایی فرمودند: نه، برادر ما مردى باهوش و چيز فهم بود، و طورى مطلب را بيان مىكرد مثل آنكه دستورالعمل براى طىّ الارض را خودش از اين آيات فهميده است، و اين آيات بسيار عجيب است به خصوص آيه: اللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ لَهُ الْأَسْماءُ الْحُسْنى ؛ چون اين آيه تمام اسماء را در وجود مقدّس حضرت پروردگار جمع مىكند و مانند جامعيّت اين آيه در قرآن كريم نداريم.
(نقل علامه طهرانی از علامه طباطبایی، در کتاب «مطلع الانوار ج٢ ص٢۵٩ و ٢۶٠»)
🔸
@Salehy @Salehi786
سوالی پیرامون کلام امام(ره).pdf
160.4K
⛱ #کانال_کاربران ۵٢ 💬
🔻 #سوال pdf👆 پیرامون کلام امام خمینی (ره) که فرمودند:
«امروز ما مواجه با همه قدرتها هستیم و آنها در خارج و داخل دارند طرحریزى مىکنند؛ براى اینکه این انقلاب و این نهضت اسلامى و جمهورى اسلامى را شکست بدهند و نابود کنند. و این یک تکلیف الهى است براى همه که اهم تکلیفهایى است که خدا دارد؛ یعنى، حفظ جمهورى اسلامى از حفظ یک نفر -و لو امام عصر باشد- اهمیتش بیشتر است؛ براى اینکه امام عصر هم خودش را فدا مىکند براى اسلام. همه انبیا از صدر عالَم تا حالا که آمدند، براى کلمه حق و براى دین خدا مجاهده کردند و خودشان را فدا کردند.
پیامبر اکرم آن همه مشقات را کشید و اهل بیت معظم او آن همه زحمات را متکفل شدند و جانبازىها را کردند؛ همه براى حفظ اسلام است.»
{صحیفه امام، ج15، ص: 365}
🔻سوال❓«ناظر به فدا شدن امام زمان (عج) برای حفظ نهضت اسلامی وجمهوری اسلامی است که آیا چنین لیاقتی درجمهوری اسلامی وجود دارد یا خیر؟»
🔸پاسخ ۵٢ : *«فداشدن برای حقیقت توحید الهی و حفظ حقیقت اسلام است، با امتداد ولایت الهی معصوم (علیه السلام) در بسط ید نائبان ایشان»*👇
ایتاء
eitaa.com/salehi786/830
تلگرام
t.me/msalehi786/340
بسم الله
⛱ #کانال_کاربران ۵۲ 💬
پاسخ به👈 eitaa.com/salehi786/827
🔸
🔻 #سؤال: «ناظر به فدا شدن امام زمان (عج) برای حفظ نهضت اسلامی و جمهوری اسلامی است که آیا چنین لیاقتی در جمهوری اسلامی وجود دارد یا خیر؟»
🔸
🔸 #پاسخ:
سلام و رحمت خدا بر شما
دقت بفرمایید که اساساً:
🔻 *امام حسین (علیه السلام) فدای چه چیزی شدند؟*
⚡مردم کوفه برای «برپایی نظام اسلامی» از حضرتش دعوت کردند، و *امام حسین (علیه السلام) برای اقامه اسلام و برپایی نظام اسلامی قیام کردند و فدای آن شدند.*
⚡امام خمینی (ره) هم چیزی جز این نفرمودند که همه باید برای اقامه اسلام، که اقامه دین و توحید و عدالت فراگیر الهی در سراسر هستی است تلاش کنند، و جسم و مال و شئون دنیوی خود را فدای *حقیقت* کنند.
⚡ *امام زمان (علیه السلام) هم جسم خویش را فدای حقیقتِ ولایت توحیدی خویش میکنند.*
⚡جمهوری اسلامی هم صرفا یک حرکت اجتماعی متعیّن شده در نفوس جمع مؤمنین است که بدنبال اقامه حاکمیت توحیدی الهیای هستند که متعیّن در ظهور امام زمان خواهد بود. لذا جمهوری اسلامی مسیر تحقق ظهور است، و برای ظهور باید نفوس افراد آمادگی لازم را برای تولّی به ولایت و تلاش برای اقامه حاکمیت دینی در مدل تمرینی جمهوری اسلامی نشان دهند و آمادگی اجتماعی در همه منطقه مومنین و اتحاد محور مقاومت اسلامی شکل بگیرد تا بتوانند تابعیت از مقام ولایت بیابند.
⚡اساسا بسیاری از ظواهر موجود و تعینّات متغیر جمهوری اسلامی محل کلام امام خمینی نیست. بلکه *«اصل امتداد ولایت معصوم (علیه السلام) در بسط ید نائبان ایشان از فقها در به فعلیت رساندن نظام اسلامی»* است که محل کلام است.
⚡ *«حاکمیّت بسط ید فقیهانه توسط ولایت فقیه برای اقامه دین و برپایی نظام توحیدی»* ، که این مقدمهی تحقق فراگیر ظهور و تسلط ولایت حضرت حجت در سراسر زمین است.
⚡شما خیال نکنید که حضرت الان بیکار نشستند تا ما کاری بکنیم، بلکه همین انقلاب و حرکت شهدا و امام شهدا و مجاهدان نستوه انقلاب اسلامی همه به امدادهای غیبی و ظاهری، و امر باطنی و ظاهری حضرت حجت (عج) بوده که محقق شده تا رفته رفته آمادگی فراگیر در سراسر منطقه و جهان برای پذیرش حاکمیت توحید ایجاد شود.
⚡خاطرات امام و علما و شهدا و مجاهدان در تحقق انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و در میدانهای جهاد مدافعان حرم و... از امدادهای غیبی و ظاهری حضرت، و تشرفات بعض ایشان و توجه به امر حضرت در همین مسیر، همه مؤیدات دیگری در این زمینه اند.
⚡بسط ید نائبانِ فقیهِ مجری اوامر مقام ولایت، برای بسط حقیقت توحید در هستی است، که چه در زمان حضور، و چه در زمان غیبت (صغری و کبری)، و چه در زمان ظهور، توسط نائبانِ ولیّ فقیه عالم و عامل و تحت اوامر حضرات انجام میشده و میشود و خواهد شد.
🔻 *در زمان حضور* :
💫« انْظُرُوا إِلَى *مَنْ كَانَ مِنْكُمْ قَدْ رَوَى حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلَالِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْكَامَنَا فَارْضَوْا بِهِ حَكَماً فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً* فَإِذَا حَكَمَ بِحُكْمِنَا فَلَمْ يَقْبَلْهُ مِنْهُ فَإِنَّمَا بِحُكْمِ اللَّهِ قَدِ اسْتَخَفَّ وَ عَلَيْنَا رَدَّ وَ الرَّادُّ عَلَيْنَا الرَّادُّ عَلَى اللَّهِ وَ هُوَ عَلَى حَدِّ الشِّرْكِ بِالله»
🔻*در زمان غیبت* :
💫« *فَأَمَّا مَنْ كَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ* صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِينِهِ مُخَالِفاً عَلَى هَوَاهُ مُطِيعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ يُقَلِّدُوهُ وَ ذَلِكَ لَا يَكُونُ إِلَّا بَعْضَ فُقَهَاءِ الشِّيعَةِ لَا جَمِيعَهُمْ فَإِنَّهُ مَنْ رَكِبَ مِنَ الْقَبَائِحِ وَ الْفَوَاحِشِ مَرَاكِبَ فَسَقَةِ الْعَامَّةِ فَلَا تَقْبَلُوا مِنَّا عَنْهُ شَيْئاً وَ لَا كَرَامَةَ وَ إِنَّمَا كَثُرَ التَّخْلِيطُ فِيمَا يُحْتَمَلُ عَنَّا أَهْلَ الْبَيْت»
💫«وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ *فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا* فَإِنَّهُمْ حُجَّتِي عَلَيْكُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ»
🔻 *در زمان ظهور* :
💫«فَانتُحِيَت لَهُ أَصحَابُهُ اَلثَّلاَثُمِائَةِ وَ اَلثَّلاَثَةَ عَشَرَ ... *هُم أَصحَابُ اَلوَلاَيَةِ*»
💫«حَوْلَهُ أَصْحَابُهُ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ رَجُلًا عِدَّةَ أَهْلِ الْبَدْرِ وَ *هُمْ أَصْحَابُ الْأَلْوِيَةِ وَ هُمْ حُكَّامُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ عَلَى خَلْقِه*»
💫«قَالَ أَبُو بَصِيرٍ: قُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ، لَيْسَ عَلَى الْأَرْضِ يَوْمَئِذٍ مُؤْمِنٌ غَيْرُهُمْ؟
قَالَ: بَلَى، وَ لَكِنْ هَذِهِ [الْعِدَّةُ] الَّتِي يُخْرِجُ اللَّهُ فِيهَا الْقَائِمَ (علیه السلام)، *هُمُ النُّجَبَاءُ وَ الْقُضَاةُ وَ الْحُكَّامُ وَ الْفُقَهَاءُ فِي الدِّينِ*، يَمْسَحُ بُطُونَهُمْ وَ ظُهُورَهُم فَلَا يَشْتَبِهُ عَلَيهِم حُكمٌ».
🔸
والسلام.
موفق باشید به توفیق الهی
🔸
⛱ @Salehi786
﷽
🔴 *برخی از وصایای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به جناب ابوذر (رحمة الله علیه)*
🌐 http://noo.rs/vaZNE
🔸 *قال رسول الله (صلی الله علیه و آله)* :
⚡... *يَا أَبَا ذَرٍّ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَقُومُ مُصَلِّياً إِلاَّ تَنَاثَرَ عَلَيْهِ اَلْبِرُّ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلْعَرْشِ وَ وُكِّلَ بِهِ مَلَكٌ يُنَادِي يَا اِبْنَ آدَمَ لَوْ تَعْلَمُ مَا لَكَ فِي اَلصَّلاَةِ وَ مَنْ تُنَاجِي مَا اِنْفَتَلْتَ*
⚡... *يَا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَلْأَرْضَ لَتَبْكِي عَلَى اَلْمُؤْمِنِ إِذَا مَاتَ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً*
⚡... *يَا أَبَا ذَرٍّ اَلدُّنْيَا سِجْنُ اَلْمُؤْمِنِ وَ جَنَّةُ اَلْكَافِرِ وَ مَا أَصْبَحَ فِيهَا مُؤْمِنٌ إِلاَّ حَزِيناً فَكَيْفَ لاَ يَحْزَنُ اَلْمُؤْمِنُ وَ قَدْ أَوْعَدَهُ اَللَّهُ جَلَّ ثَنَاؤُهُ أَنَّهُ وَارِدُ جَهَنَّمَ وَ لَمْ يُعِدْهُ أَنَّهُ صَادِرٌ عَنْهَا وَ لَيَلْقَيَنَّ أَمْرَاضاً وَ مُصِيبَاتٍ وَ أُمُوراً تَغِيظُهُ وَ لَيُظْلَمَنَّ فَلاَ يُنْتَصَرُ يَبْتَغِي ثَوَاباً مِنَ اَللَّهِ تَعَالَى فَمَا يَزَالُ فِيهَا حَزِيناً حَتَّى يُفَارِقَهَا فَإِذَا فَارَقَهَا أَفْضَى إِلَى اَلرَّاحَةِ وَ اَلْكَرَامَةِ*
⚡... *قُلْتُ يَا رَسُولَ اَلله أَيُّ اَلْمُؤْمِنِينَ أَكْيَسُ؟ قَالَ: أَكْثَرُهُمْ لِلْمَوْتِ ذِكْراً وَ أَحْسَنُهُمْ لَهُ اِسْتِعْدَاداً، - يَا أَبَا ذَرٍّ إِذَا دَخَلَ اَلنُّورُ اَلْقَلْبَ اِنْفَسَحَ اَلْقَلْبُ وَ اِسْتَوْسَعَ. قُلْتُ فَمَا عَلاَمَةُ ذَلِكَ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا رَسُولَ اَلله؟ قَالَ: اَلْإِنَابَةُ إِلَى دَارِ اَلْخُلُودِ وَ اَلتَّجَافِي عَنْ دَارِ اَلْغُرُورِ وَ اَلاِسْتِعْدَادُ لِلْمَوْتِ قَبْلَ نُزُولِهِ *
⚡... *يَا أَبَا ذَرٍّ اَلْمَجَالِسُ بِالْأَمَانَةِ وَ إِفْشَاءُ سِرِّ أَخِيكَ خِيَانَةٌ فَاجْتَنِبْ ذَلِكَ وَ اِجْتَنِبْ مَجْلِسَ اَلْعَشِيرَةِ، - يَا أَبَا ذَرٍّ تُعْرَضُ أَعْمَالُ أَهْلِ اَلدُّنْيَا عَلَى اَلله مِنَ اَلْجُمُعَةِ إِلَى اَلْجُمُعَةِ فِي يَوْمَيْنِ اَلْإِثْنَيْنِ وَ اَلْخَمِيسِ فَيَغْفِرُ لِكُلِّ عَبْدٍ مُؤْمِنٍ إِلاَّ عَبْداً كَانَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ أَخِيهِ شَحْنَاءُ فَقَالَ اُتْرُكُوا عَمَلَ هَذَيْنِ حَتَّى يَصْطَلِحَا، يَا أَبَا ذَرٍّ إِيَّاكَ وَ هِجْرَانَ أَخِيكَ فَإِنَّ اَلْعَمَلَ لاَ يُتَقَبَّلُ مِنَ اَلْهِجْرَانِ، - يَا أَبَا ذَرٍّ أَنْهَاكَ عَنِ اَلْهِجْرَانِ وَ إِنْ كُنْتَ لاَ بُدَّ فَاعِلاً فَلاَ تَهْجُرْهُ فَوْقَ ثَلاَثَةِ أَيَّامٍ كَمَلاً فَمَنْ مَاتَ فِيهَا مُهَاجِراً لِأَخِيهِ كَانَتِ اَلنَّارُ أَوْلَى بِهِ*
⚡... *يَا أَبَا ذَرٍّ اَلْجَلِيسُ اَلصَّالِحُ خَيْرٌ مِنَ اَلْوَحْدَةِ وَ اَلْوَحْدَةُ خَيْرٌ مِنْ جَلِيسِ اَلسَّوْءِ وَ إِمْلاَءُ اَلْخَيْرِ خَيْرٌ مِنَ اَلسُّكُوتِ وَ اَلسُّكُوتُ خَيْرٌ مِنْ إِمْلاَءِ اَلشَّرِّ، - يَا أَبَا ذَرٍّ لاَ تُصَاحِبْ إِلاَّ مُؤْمِناً وَ لاَ يَأْكُلْ طَعَامَكَ إِلاَّ تَقِيٌّ وَ لاَ تَأْكُلْ طَعَامَ اَلْفَاسِقِينَ، - يَا أَبَا ذَرٍّ أَطْعِمْ طَعَامَكَ مَنْ تُحِبُّهُ فِي اَللَّهِ وَ كُلْ طَعَامَ مَنْ يُحِبُّكَ فِي اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ*
https://hadith.inoor.ir/hadith/361052
🔸
@Salehi786
⛱ #کانال_کاربران ۵٣ 💬
🔻 #سوال: «آیا خوندن اشعار مولوی که سنّی بوده و از معاویه و ابوبکر و عمر لعنة الله علیهم تمجید کرده گناه و ایراد داره؟»
🔸پاسخ متنی ۵٣:
👌«لزوم اخذ حکمت، ولو از اهل نفاق» 👇
🌐 eitaa.com/salehi786/834 ایتا
🌐 t.me/msalehi786/342 تلگرام
صالحی - ارتباط کاربران
⛱ #کانال_کاربران ۵٣ 💬 🔻 #سوال: «آیا خوندن اشعار مولوی که سنّی بوده و از معاویه و ابوبکر و عمر لعنة ا
بسم الله
«لزوم اخذ حکمت، ولو از اهل نفاق»
🔸
🔻 #سؤال: «آیا خوندن اشعار مولوی که سنّی بوده و از معاویه و ابوبکر و عمر لعنة الله علیهم تمجید کرده گناه و ایراد داره؟»
eitaa.com/salehi786/833
🔸
🔸سلام
🔻آیا خواندن اشعار الفیه ابن مالک سنی که برای یادگیری ادبیات عرب جزو دروس رسمی حوزه های شیعه هست اشکال داره؟
🔸دقت بفرمایید که اساساً:
🔻در کتبی مثل فصوص الحکم جناب ابن عربی و اشعار مثنوی و دیوان شمس جناب مولوی، حتی اگر شیعه شدنشان را نپذیریم و وجود برخی عبارات در آثارشان را بخاطر تقیه و حفظ جانشان ندانیم (که برای اینها هم دلیل هست)، به فرض سنی بودنشان، بازهم استفاده از معرفت و حکمت ها و مَثَل های خوب معارفی و نکات دقیق علمیشان امری صواب و صحیح است، چنانکه امروزه در مجامع علمی داخلی و بینالمللی، کتب ایشان بعنوان زبده ترین متون علمی و رسمی دروس فلسفه و عرفان و ادبیات در حوزه علمیه و دانشگاهها محسوب میشود
مثل بسیاری از کتب مختلف رسمی که در ادبیات عرب تدریس میشوند، و استفاده از نکات دقیق علمی آنها امری عالمانه و عالیست. کتبی مانند:
کتاب مغنی اللبیب (اثر ابن هشام ادیب مصری قرن8، سنی حنبلی)
و یا کتاب الفیه (اثر ابن مالک طائی، ادیب مصری قرن7، سنی شافعی) که از قدیم طلبه ها آن را حفظ میکردند
و کتاب «البهجة المرضیة» شرح الفیه ابن مالک، اثر سیوطی (ادیب مصری قرن10، سنی شافعی) که کتاب رسمی علم نحو ادبیات عرب در دانشگاهها و حوزه علمیه است
🔸
🔸 اساساً طبق توصیه اولیاء معصوممان (علیهم السلام) باید سعی کنیم که در نگاهمان به *هر مطلبی از هر کسی* (چه شیعه چه سنی، چه مسلمان چه مسیحی، چه مؤمن چه منافق) *توجه به جامع نکات مثبت و منفی کلامشان باشد* تا حکمت (نکات مثبت) را جذب کنیم، در عین اینکه آن را از بخشهای ناقص یا خطایش (نکات منفی) جدا میکنیم.
🔸
🔻اینکه معصومین (علیهم السلام) مؤکداً میفرمایند همانا حکمت گمشده مؤمن است ولذا آن را از هر جایی و هر کسی میجوید، و باید حکمت را بگیرد ولو از اهل شر و اهل نفاق! یعنی جنبه منفی نفاق و شرارت آنها را جدا کرده، و با تلاش علمی، سعی کند جنبه مثبت در حکمت و معرفت آنها را اخذ کند
🔻و اتفاقا همین حکمت اهل البیت (علیهم السلام) به ما یاد داده که کلام حکیمانه و عقل پسند را از دهان هرکسی در هر جای عالم باشد اخذ کنیم، چرا که تمام آنها از افاضات معنوی و باطنی ایشان است که روزی مردمان شده است.
و برای همین است که «حکمت بنفسه نـور است و گمشدهی مؤمن»، چون در هرجایی باشد صادر از مصادر نور الهی در حقیقت نوریه محمدیه (صلی الله علیه و آله) است
👌ولذا باید به نـور کلام و محتوای حکیمانه گفتهها دقت کرد، نه به متکلم و گوینده آنها (به «ما قال» نظر کرد، نه به «من قال»!)
🔸بعنوان نمونه ۷ روایت👇
🔸
✅ امیرالمؤمنین(علیه السلام)
🔻 خُذِ الحِكمَةَ مِمَّن أَتَاكَ بِهَا، وَ اُنظُر إِلَى «مَا قَالَ»، و لا تَنظُر إِلَى «مَن قَالَ»!
غرر الحکم، ج ۱، ص ۳۶۱
hadith.inoor.ir/hadith/455197
🔸
⚡قرنَتِ الهیبة بالخیبة و الحیاء بالحرمان
🔻 *وَ الحِكمَةُ ضالَّةُ المُؤمِنِ فَليَطلُبهَا وَ لَو فِي أَيدِي أَهلِ الشَّرّ*
تحف العقول، ج ۱، ص ۲۰۱
hadith.inoor.ir/hadith/303720
🔸
⚡اَلهَيبَةُ خَيبَةٌ، و الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السّحاب،
🔻 *و الحِكمَةُ ضالَّةُ المُؤمِنِ فَخُذِ الحِكمَةَ وَ لَو مِن أَهلِ النّفاق*
خصائص الأئمة(ع)، ج ۱، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/315171
🔸
✅ امام صادق(علیه السلام)
🔻 *إنّ الحِكمَةَ لَتَكُونُ في قَلبِ المُنَافِقِ فَتَجَلجَلُ في صَدرِهِ حَتَّى يُخرِجَهَا فَيُوعِيَهَا المُؤمِن*
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221766
🔸
✅ امام باقر(علیه السلام)
🔻 *أما إِنَّهُ لَيسَ عِندَ أَحَدٍ مِنَ النَّاسِ حَقٌّ و لا صَوَابٌ إِلا شَيءٌ أَخَذُوهُ مِنَّا أهلَ البیت*
🔻 *و لا أَحَدٌ مِنَ النَّاسِ يَقضِي بِحَقٍّ و عَدلٍ و صَوَابٍ إلا مفتاحُ ذلک القَضَاءِ و بابُهُ و أَوَّلُهُ و سَبَبُهُ عليُّ بنُ أبی طالب (علیه السلام)*
فاذا اشتبهت عليهم الامور كان الخطأ من قبلهم اذا اخطئوا،
و الصواب من قبل علي بن ابي طالب (علیه السلام)
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221769
🔸
✅ امام باقر (علیه السلام):
🔻 *إنَّهُ لَيسَ أَحَدٌ عِندَهُ عِلمُ شَيءٍ إلا خَرَجَ مِن عِندِ أمِيرِالمُؤمِنِين (علیه السلام)*
⚡فليذهبِ النّاسُ حيث شاءوا فَوَ اللهِ لَيَأتِيَنَّ الأمرُ هَاهُنَا (و أشارَ بِيَدِهِ إلى صَدرِه)
بحار الأنوار، ج ۲، ص۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221772
🔸
🔸پس هر علم و حکمتی را از هر جایی بیاموز
«علم معرفت نفس و معرفت رب، ولو از چین!»
✅ مولا علی (علیه السلام)
⚡ اُطلُبُوا العِلمَ و لَو بِالصِّينِ و هُوَ عِلمُ مَعرِفَةِ النَّفسِ و فِيهِ مَعرِفَةُ الرَّبِّ عزّ و جلّ
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۳۲
hadith.inoor.ir/fa/hadith/221526
🔸
⛱ @Salehi786
جایگاه معرفت نفس در سلوک عرفانی در آثار علامه حسن زاده آملی - پایان نامه ارشدمحمد اسد نژاد -استاد راهنما دکتر رحمان بوالحسنی.pdf
3.22M
🔸جایگاه معرفت نفس در سلوک عرفانی در آثار علامه حسن زاده آملی
#PDF
- حجتالاسلام محمد اسد نژاد
- پایان نامه کارشناسی ارشد 1398
- استاد راهنما دکتر رحمان بوالحسنی
- استاد مشاور دکتر وحید آریانفر
- دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده عرفان
religionsmag.ir/fa/cont/8938
دریافت شده از سامانه گنج
https://ganj.irandoc.ac.ir/
🔸
@Salehi786
سلوک عملی از منظر مکتب نجف با تأکید بر آثار مرحوم آیه الله سعادت پرور - محمد نیکوصحبت ارشد -راهنما خانم حرمی مشاور بوالحسنی .pdf
2.27M
🔸سلوک عملی از منظر مکتب نجف با تأکید بر آثار مرحوم آیت الله سعادت پرور
#PDF
- محمد نیکوصحبت
- پایان نامه کارشناسی ارشد 1397
- استاد راهنما دکتر فاطمه سادات موسوی حرمی
- استاد مشاور دکتر رحمان بوالحسنی
- دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده عرفان
religionsmag.ir/fa/cont/8629
دریافت شده از سامانه گنج
https://ganj.irandoc.ac.ir/
🔸
@Salehi786
رابطـه عبودیت و ربوبیت، با تکیه بر آثار حضرت امام خمینی(ره)، علامه حسنزاده و آیتالله جوادی آملی - سید محسن موسوی ارشد 94 .pdf
4.31M
🔸رابطـه عبودیت و ربوبیت، با تکیه بر آثار حضرت امام خمینی(ره)، علامه حسنزاده و آیتالله جوادی آملی
#PDF
- سید محسن موسوی
- پایان نامه کارشناسی ارشد 1394
- استاد راهنما دکتر عسکر دیرباز
- دانشگاه قم، دانشکده الهیات و معارف اسلامی
دریافت شده از سامانه گنج
https://ganj.irandoc.ac.ir/
🔸
@Salehi786
اهداف و مراحل تربیت عرفانی از دیدگاه آیت الله سعادت پرور - مقاله مصطفی همدانی .pdf
542.9K
🔸 مقاله « اهداف و مراحل تربیت عرفانی از دیدگاه آیت الله سعادتپرور (ره) »
#PDF
- مصطفی همدانی
- نشریه: دوفصلنامه علمی پژوهشی تربیت اسلامی، سال یازدهم، پاییز و زمستان 1395، شماره 23
http://islamicedu.rihu.ac.ir/article_1143.html
🔸
@Salehi786
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸نکته ای معرفت نفسی:
👌 *اون بخشی از تو که متوجه عصبانیتته عصبانی نیست،...*
🌐 www.instagram.com/tv/CVfFkr0FlRO
🔸
✅ البته مطلب فراتر از اینه، اون حقیقت فراتر از آگاهیست، که در ادامه عرض میکنم.
[تصریح به اینکه آن حقیقت هیچ تغییری ندارد، و نه بدنیا آمده و نه از دنیا میرود، اینها قرینه است برای اینکه حقیقت مورد توجهشان ساحتی بالاتر از نفس انسان است، چرا که نفس جسمانیة الحدوث است، و تغییر از قوه به فعلیت دارد، ولی آن حقیقتی که به آن توجه دارند هیچ تغییری ندارد و منزه از هر حالت نفس است].
🔻توضیح بیشتر در ادامه👇
eitaa.com/salehi786/840 ایتا
t.me/SalehiBooks/1516 تلگرام
صالحی - ارتباط کاربران
🔸نکته ای معرفت نفسی: 👌 *اون بخشی از تو که متوجه عصبانیتته عصبانی نیست،...* 🌐 www.instagram.com/tv/CV
بسم الله
🔸 نکته ای پیرامون این👇کلیپ آقای دکتر حسین عرب زاده، که در نظرات ذیل پستشان هم ارسال شد.
🌐 eitaa.com/salehi786/839
🌐 www.instagram.com/tv/CVfFkr0FlRO/
🔸 بسم الله. سلام و نور رحمت و حکمت خدا به وجودتان🌷
روش بیان مطلبتون خیلی خوب بود، اما مطلب بالاتر از اینه!
🔸
🔻آن حقیقت در درونمان، فراتر از آگاهی هست، او حقیقتی محیط به آگاهی ها، و درک کنندهی آگاهیهاست.
او آن درک کننده ایست، که قاهر و محیط و شاهد و حاکم و حاضر بر تمام درک ها و درک شونده هاست.
هرچه که درک کنی، او درک کنندهی محیط بر آن درک است، و تو راهی به احاطه بر درک کننده ات نداری...
🔻«یکی جانیست در عالم که ننگش آید از صورت». او منزّه از هر حد و صورت در درکهاست، ولذا فوق هر ادراک ماست. چون هرچیزی که تحتِ ادراک ما قرار میگیرد حد و صورت دارد، چه حد و صورت حسی (در صورت اجسام بیرونی)، و چه حد و صورت خیالی (در صورتهای اشیاء ذهنی)، و چه حد و صورت عقلی (در صورت مفهومی معانی عقلی).
🔻و او آن درک کنندهی هر حدّ و صورت و منزّه از آنهاست. او حاکم بر هر واقعیتِ تحت ادراک ماست، حادّ (یعنی حد زننده) بر هر حدّ است، و مُصَوِّر (یعنی صورت دهنده) بر هر صورت است، و مُدرِک (یعنی درک کننده) بر هر درک است. ولذا او خودش تحت هیچ حدّ و صورت و درکی نیست.
🔻او منزّه از هر وصف و درک است، که همه با «ادراکِ عجز از معرفتش» (و نه عجز از ادراک) در حیرتِ عشق اویند، و مبهوتِ وجود اویند.
همه عقول و اوهام و افهام و احلام و فکرها و هر فرض ذهنی ما، همه در حیرت و عجز و هَیَمان و تَیَهان از وصف و معرفت توصیفی او هستند، فلذا تمام صفات در برابر او منفی و مندَکّ و فانی و گم گشته اند.
او منزّه از هر وصف و هر حدّ ادراکی است، و حتی منزّه از همین وصف «نفی صفات» و از همین «درک ما از این کلمات»!
🔸
🔻برخی روایاتش هم اینجا👇 اشارتی شده بود
🌐 t.me/SalehiBooks/1177 تلگرام
🌐 eitaa.com/salehy/1238 ایتا
توجیه عقلانی استناد گناه به معصومان علیهم السلام در نصوص دینی(قرآن و حدیث) -رساله دکتری 1394 -کاوس روحی -راهنما دکترخسروپناه.pdf
14.39M
🔸 *توجیه عقلانی استناد گناه به معصومان علیهم السلام در نصوص دینی (قرآن و احادیث)*
#PDF
(تحقیقی فاخر در انواع پاسخ به شبهات بر عصمت پیامبران و امامان معصوم -علیهم السلام- در داستانهای مذکور در قرآن و احادیث، و اعتبارسنجی پاسخها)
- رساله دکتری تخصصی 1394
- حجتالاسلام دکتر کاوس (محمد) روحی برندق
(همان استاد محمد روحی از شاگردان مرحوم آیتالله بهجت و مرحوم آیتالله سعادتپرور)
modares.ac.ir/pro/academic_staff/kroohi
مقالات ایشان (۶۹ مقاله)
ensani.ir/fa/article/author/152944
- استاد راهنما: حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه
- اساتید مشاور:
حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی
حجت الاسلام دکتر علی اکبر بابایی
- دانشگاه معارف اسلامی، گروه مدرسی معارف اسلامی، گرایش مبانی نظری اسلام
education.maaref.ac.ir/جلسه-دفاع-رساله-جناب-آقای-کاوس-روحی-بر-2/
دریافت شده از سامانه گنج
https://ganj.irandoc.ac.ir/
🔸
t.me/SalehiBooks/1518
@Salehi786
نگرش سیستمی به عرفان اجتماعی اسلام با تأکید بر اندیشه عرفانی امام خمینی (ره)- دکتری 1397 - م عبداللهی - راهنما استاد رمضانی.pdf
5M
🔸 *«نگرش سیستمی به عرفان اجتماعی اسلام با تأکید بر اندیشه عرفانی امام خمینی (رحمة الله علیه)»*
#PDF
- دکتر محمد اسماعیل عبداللهی
- رساله دکتری 1397
- استاد راهنما: آیت الله حسن رمضانی
- استاد مشاور: حجتالاسلام دکتر احمد عابدی
- دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده عرفان
https://urd.ac.ir/fa/cont/8621
دریافت شده از سامانه گنج
https://ganj.irandoc.ac.ir/#/articles/dcea0ff4746cc2db807d7adaffdde1e0
🔸
@Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
بسم الله 🔸 *استفاده امام صادق (علیه السلام) از قدرت سلطهی عزیمت مولا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
بسم الله
#حدیث
🔸 *پیدا شدن راه برای گمشده در راهها، با کمک یک جن مؤمن بنام «صـالـح»*
🔸
جامع الأحادیث
https://hadith.inoor.ir/hadith/267996
شناسه حدیث : ۲۶۷۹۹۶
نشانی : بحار الأنوار، ج ۷۳، ص ۲۴۳
🔻وَ قَالَ [امیرالمؤمنین] عَلَيْهِ السَّلاَمُ [ فِي اَلْخِصَالِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فِي حَدِيثِ اَلْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ] :
🔸مَنْ ضَلَّ مِنْكُمْ فِي سَفَرٍ أَوْ خَافَ عَلَى نَفْسِهِ، فَلْيُنَادِ *يَا صَـالِـحُ أَغِثْنِي*
فَإِنَّ فِي إِخْوَانِكُمْ مِنَ اَلْجِنِّ جِنِّيّاً يُسَمَّى صَالِحاً، يَسِيحُ فِي اَلْبِلاَدِ لِمَكَانِكُمْ مُحْتَسِباً نَفْسَهُ لَكُمْ فَإِذَا سَمِعَ اَلصَّوْتَ أَجَابَ وَ أَرْشَدَ اَلضَّالَّ مِنْكُمْ وَ حَبَسَ عَلَيْهِ دَابَّتَهُ .
🔸
🔻از مولا امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) [در الخصال ج ۲، ص ۶۱۰ در ضمن حدیث اَلْأَرْبَعِمِائَة بند ١١٧ ] نقل شده که فرمود:
🔸چون يكى از شما در سفر گم شود يا بر خود ترسد با صدایی بلند نـدا کند:
*يَا صَـالِـحُ أَغِثْنِي*
*اى صـالـح بدادم برس*
كه در برادران جن شما مؤمنی بنام صالح است كه در سرزمینها میگردد، و خود را براى خدمت گزاری شما وقف كرده، و چون صدای شما را بشنود پاسخ دهد و گمشده شما را راهنمایی نمايد و مرکب فرد گمشده را هم که فرار کرده باشد را برايش نگاه میدارد.
🔻متن کامل حدیث اَلْأَرْبَعِمِائَة👇
https://hadith.inoor.ir/hadith/316561
🔸
✅ این برادر جن مؤمن ما بنام *«صـالـح»* ، همان جناب *«صـالـح بن علی»* هست که سابقاً در حدیث دیگری از امام صادق (علیه السلام) هم ذکر کردیم که حضرت برای پیدا کردن یکی از مؤمنان گمشده در جملاتی که به راوی یاد دادند به او یاد دادند که صالح را مورد خطاب قرار دهد و با یادآوری عزیمت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) پیدا کردن آن مؤمن گمشده را بخواهد👇و آن مؤمن هم پیدا شد.
🌐 noo.rs/Rl6BD متن حدیث
🌐 eitaa.com/salehi786/784 ایتا
🌐 t.me/SalehiBooks/1461 تلگرام
🔸
@Salehi786
بسم الله
*«در یک جمع عمومی، بجای دعای صرفا شخصی، دعایی برای خود و عموم اهل ایمان باهم بکنید»*
🔸
🔸 مرحوم آیت الله علامه حسن زاده آملی (رضوان الله تعالی علیه) می نویسند:
🔻وقتی نوشتن رساله ی امامت را به اتمام رساندم، آن را به حضور شریف استاد علامه طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان (رضوان الله تعالی علیه)، ارائه دادم و اظهار داشتم گاه گاهی که از درس و بحث خسته شدید به عنوان یک جلسه ی استراحت و به تعبیر عامه ی مردم «زنگ تفریح» این رساله ی ما را هم ملاحظه بفرمایید، ایشان لطف فرمودند و رساله را از اول تا آخر، کلمه به کلمه خواندند.
تا آن که پس از مدتی فرمودند :
«از بطن تا خط آن را نگاه کردم و رساله (برای تحویل دادن) حاضر است!»
«مدت دو ماه به درازا کشید تا ایشان رساله را مطالعه و بررسی کردند، وقتی به حضورشان رسیدم تا آن را تحویل بگیرم، به من اعتراض کردند که در فلان جای رساله دعای شخصی در حق خودتان کرده اید، زیرا من در در یک جاى آن رساله دعاى شخصى درباره خودم کرده بودم که: "بار خدایا مرا به فهم خطاب محمدی (صلی الله علیه و آله) اعتلا ده"، و این دعا را پس از بیان حدیثی و شرح آن آوردم.»
🔻علت انتقاد علامه طباطبایی (ره) این بود که چرا در کنار سفره ی الهی، دیگران را شرکت نداده ام و افزودند:
" *آقا تا من خودم را شناختم دعاى شخصى در حق خودم نکردم، بلکه دعایم عام است.* "
و البته در اصول کافی از ائمه اطهار (علیهم السلام) نقل شده که دعای شخصی نکنید و بندگان خدا را هم در کنار سفره ی الهی شرکت دهید.
این تأدیب اخلاقی بسیار در من اثر گذاشت.»
https://www.hawzahnews.com/news/944412
🔸
🔻 و فى باب العموم فى الدعاء من فصل الخطاب :
قال ابو عبد الله الصادق (علیه السلام) :
قال رسول الله (صلى الله علیه و آله و سلم) :
⚡ *«إِذَا دَعَا أَحَدُكُمْ فَلْيَعُمَّ فَإِنَّهُ أَوْجَبُ لِلدُّعَاءِ»*
⚡هرگاه يكى از شماها دعا كند پس عموميت دهد و همه را دعا كند، زيرا كه آن به اجابت نزديكتر است.
(الکافي ج ۲، ص ۴۸۷)
hadith.inoor.ir/hadith/107049
🔻 و قال رسول الله (صلى الله علیه و آله) :
⚡ *«مَنْ صَلَّى بِقَوْمٍ فَاخْتَصَّ نَفْسَهُ بِالدُّعَاءِ دُونَهُمْ فَقَدْ خَانَهُمْ »*
⚡هر كس امامت جمعى كند و خويشتن را به دعا مختصّ سازد و دعا [صرفا] براى خود كند و براى مأمومين نكند، در حق آنان خيانت ورزيده است.
[ اين خبر دلالت دارد بر اينكه امام جماعت بايد ادعيّه را بصيغه جمع بخواند و در یک جمع عمومی به انفراد برای خودش تنها دعا نكند.]
(من لا يحضره الفقيه ج ۱، ص ۴۰۰)
hadith.inoor.ir/hadith/99102
🔸
- کتاب هزار و یک نکته، نکته ۷۷۷، ص ۶۲۱ - ۶۲۲.
- همچنین؛ کتاب آیینهی عرفان، ص ۵۶- ۵۷.
🔸
@Salehi786
Screenshot_۲۰۲۱۱۱۱۴-۰۱۵۷۱۱_Instagram .jpg
913.7K
جامع الأحادیث
https://hadith.inoor.ir/hadith/381309
شناسه حدیث : ۳۸۱۳۰۹
نشانی : مهج الدعوات و منهج العبادات (سید بن طاووس)، ج ۱، ص ۱۹
رُوِيَ عَنْ رَسُولِ اَللَّهِ (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) أَنَّهُ قَالَ:
*مَنْ لَحِقَتْهُ شِدَّةٌ أَوْ نَكْبَةٌ أَوْ ضَيْقٌ فَقَالَ ثَلاَثِينَ أَلْفَ مَرَّةٍ (30.000) : «أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ»، إِلاَّ وَ قَدْ فَرَّجَ اَللَّهُ عَنْهُ.*
- قَالَ رَاوِي اَلْحَدِيثِ وَ هَذَا خَبَرٌ صَحِيحٌ وَ قَدْ جُرِّبَ .
noo.rs/T5aqX
🔸
✅ طی 10 روز، روزی 3 هزار مرتبه (در طی روز) استغفار کند (بگوید «أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ»)، ان شاء الله حاجت روا شود.
📌علی القاعده هم وقتی دستور عام به استغفار داده میشود طبق سه آیه قرآن که فرموده *«استَغفِروا رَبَّكُم ثُمَّ توبوا إِلَيه»* (سوره هود، آیات ٣ و ۵٢ و ٩٠)، بنا به دستور «استغفروا ربکم» (که تمسک به «ربوبیت الهی» در استغفار است)، در متن ذکر استغفار هم بصورت «أَسْتَغْفِرُ اَللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» دقیقتر و کاملتر است، که روایات زیادی هم مطابق همین متن (با «ربی») ذکر استغفار نقل شده است.
البته اگر کسی فرصت ندارد کامل بگوید، صرف «استغفر الله» گفتن هم اشکال ندارد، که روایت هم مطابقش هست👇
eitaa.com/salehi786/258