ارسال شده از سروش+:
⭕ #اصول_کار_تشکیلاتی
🔴موانع حضور جوانان در مسجد
1ـ بحران هویت دینی،
2ـ تهاجم فرهنگی،
3 ـ روحیات و خواستههای جوان و مسجد ،
4 ـ ناهنجاریها ،
5 ـ دین گریزی
✅راههای جذب جوانان
1- امام جماعت،
2- خانواده و دوستان،
3ـ امکانات و فعالیتهای مسجد (امکانات، فعالیتها، سفرهای زیارتی و سیاحتی برگزاری مسابقهها)،
4ـ بها دادن به جوانان (عضویت در هیئت امنا، نظرخواهی، واگذار کردن فعالیتهای مسجد به جوانان)،
5ـتبلیغات دینی،
6ـحضور شخصیتهای موجه و محبوب جوانان در مسجد،
7ـنظافت و تزیین مسجد،
8ـ برخوردها،
9ـ بیان مباحث مورد نیاز جوانان در مسجد،
10ـ تشویق
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
✅مهمترین علل غیبت اعضاء در مرحله ای جذب :
1- ناآشنایی و کمرویی
2- عدم جذابیت برنامه های مسجد نسبت به برنامه های بیرون آن.
3- ناراحت شدن از برخورد مسئول یا یکی از اعضاء
4- عدم پیگیری مناسب و خبر رسانی اعضاء توسط مربی
5- منع خانواده و اطرافیان
6- دوستان غیر مسجدی که دارای اخلاق نامناسب می باشند .
7- ضعف درسی
8- عدم اقناع و تبیین مناسب مباحث جذبی
9- احساس تحقیر و افسردگی
حضور و غیاب در جلسات و برنامه های حلقه علاوه بر القای ارزشمند بودن حضور اعضاء در جلسات و برنامه ها میتواند به بررسی علل عدم حضور به سرگروه کمک کند.
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ #نکته_صالحینی
بزرگترین هدیه ای که یک مربی یا سرگروه می تواند به متربی بدهد "وقت" و "توجه" به اوست.
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ #اصول_کار_تربیتی
🔵به تجربه ثابت شده كه سرگروه بى توجه از سوى متربی خود جدى گرفته نمى شوند.
🔵دخالت در كارهاى متربی بايد بطور راهنمايى و ارشاد باشد، نه به صورت امر و نهى.
🔵سرگروه بايد بدانند كه متربی همواره نظاره گر اعمال و رفتار آنان هستند و شايسته نيست كه از اين مساءله غافل بمانند.
🔵 يك متربی خجول، لجوج و گوشه گير كه در خانه اى خشن و محدود كننده و سخت گير و سرزنش كننده پرورش يابد، ممكن است با رويارويى با یک مربی و سرگروه فهميده و محيط گرم حلقه به صورتى سرزنده و خوشحال و خلاق در آيد. بنابراين، تغيير محيط، در وضعيت روحى و روانى متربی تاءثير مهمى دارد؛ برعكس، تجارب نامطلوب محيط مدرسه و يا كوچه و خيابان و همسايگان نيز ممكن است این آثار مثبت را تضعيف نمايد.
🔵خلاصه، برخورد با موقعيتهاى تازه، بخصوص در روابط اجتماعى، در صورت جذاب و مثبت بودن، به تجديد سازمان شخصيت متربیدمى انجامد.
💟 كودكانى كه با محروميتها و ناكاميهاى زندگى، همچون محروميتهاى خانوادگى و ناملايمات و سخت گيرى هاى محيط آموزشى و محدوديتهاى فضاى بازى و عدم وجود وسايل و امكانات تفريحى و سرگرمى و... رو به رو مى شوند، در اكثر اوقات، واكنشهاى پرخاشگرانه و انزواطلبانه اى از خود، نشان خواهند داد پس لازم است مربی و سرگروه از این احوالات متربی باخبر باشد.
🔵 تشويقى، موجب رشد متعادل روحى و روانى گرديده و همواره روحيه اى شاد و عزمى استوار و رفتارى اجتماعى و مورد پسند در متربی به وجود مى آورد.
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا امروز سهشنبه ۱۱ تیر طی حکمی سردار سرتیپ « #غلامرضا_سلیمانی » را به سمت رئیس سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.
سردار سلیمانی متولد شهر فارسان در استان چهارمحال و بختیاری است.
در سال ۱۳۸۵ با تأسیس سپاههای استانی در ۳۱ استان کشور، پس از ادغام لشکر ۸ زرهی نجف اشرف و سپاه منطقه اصفهان با یکدیگر، سپاه صاحبالزمان (عج) استانی اصفهان تشکیل شد و با حکم فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار غلامرضا سلیمانی به عنوان فرمانده این سپاه منصوب شد.
وی همچنین سابقه فرماندهی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان و سپاه ثارالله استان کرمان را در کارنامه خود دارد.
سردار غلامرضا سلیمانی سابقه فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین (ع) و فعالیت به عنوان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منطقه اصفهان را در کارنامه خود دارد.
سردار سلیمانی که دانشآموخته دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، سال گذشته از سوی فرمانده معظم کل قوا به درجه سرتیپی ارتقاء یافت.
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ #علت_دین_گریزی_جوانان
🔴چرا برخی جوانان دین گریز هستند؟
قبل از بیان جواب، توجه به این نکته لازم است که دین گریزی عده ای از جوانان نباید ما را نسبت به قشر جوان بدبین کند و این حقیقت که نسل جوان امروز ما در طول تاریخ، بی نظیر است را از نظر بیندازد. در حال حاضر، جوانان ما از درک بسیار بالایی در امور دینی برخوردار هستند و گرایش بسیار زیادی به معنویت دارند و شاهد بر این مدعا آمار روزافزون ورود به حوزه های علمیه، استقبال روبه رشد از مراسم اعتکاف و... است. در سخنان مقام معظم رهبری حفظه الله هم ما شاهد هستیم که نسل جوان را امید و آینده ی این مملکت می دانند و همین جوانان را عامل شکست فتنه های دشمنان اسلام بیان می کنند.
دین گریزی، در طول تاریخ همواره جزو دغدغه های بزرگان دین بوده و این مسأله به جوانان اختصاص ندارد؛ بلکه به همه اقشار و سنین مربوط می شود وعلل زیادی می تواند داشته باشد. در ایجا به تعدادی از این عوامل اشاره می شود:
1. گاهی دین گریزی معلول جهل به دین است، اگر انسان، دین حقیقی را که اسلام الهی است از طریق قرآن و اهل بیت علیهم السلام بشناسد و خود هم خواهان خوشبختی دنیا و آخرت خود باشد، از دین گریزی دست برمی دارد.
2. گاهی دین گریزی معلول عملکرد خشن خانواده های دیندار در دینداری است؛ خانواده هایی که بددین و دیندار بدی هستند سبب دین گریزی نسل خود می باشند.
3. گاهی سبب دین گریزی، عملکرد زشت بعضی مدّعیان تولی و حکومت است که نام اسلام را یدک می کشند؛ افراد ضعیف الإراده و ناآگاه وقتی عملکرد زشت آنها را می بینند، دین گریز می شوند. وچه نیکوست اگر دین گریزان و به ویژه جوانان دین گریز، به جای این که معیار عدم پذیرش دین را خانواده خشونت گرا، یا مدّعیان دینداری و حکومت دینی قرار دهند، کتاب خدا، قرآن مجید و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام و روش دینداران واقعی و معتدل و مستقیم را معیار و میزان برای پذیرفتن دین قرار دهند و از دین گریزی که سبب خرابی دنیا و آخرت است بگریزند.
4. روشهای نادرست در آموزش دینی در دوران کودکی و نوجوانی؛ ضعف و سستی بنیانهای دینی در برخی از خانوادهها که منجر به عدم تربیت و پروش صحیح جوانان شده است. غفلت والدین از تربیت دینی فرزندان و عدم توجه آنها به مسائل معنوی و صرف تمام سعی خود در برطرف کردن نیازهای مادی باعث می شود که فرزندان، بدون داشتن اعتقادات صحیح و محکم رشد کرده و وارد اجتماع شوند و به همین خاطر در مقابل مفاسد و انحرافات موجود در جامعه هیچگونه مصونیتی نداشته باشند و با فراهم شدن زمینه گناه در آن وارد شوند.
5. تبلیغات سوء دشمنان و ایجاد و القای شبهه درباره دین که گاهی پاسخ آن را ندیده اند و در ذهن برخی جای گرفته است؛ این امر گاهی در غالب تهاجم فرهنگی و تولیدات فرهنگی و فیلم و ماهواره و ... بوده و گاهی نیز از طریق القای شبهاتی که به نظر آنها دین درباره آنها پاسخی ندارد.
6. عملکرد منفی و نامطلوب بعضی از دستگاههای فرهنگی در سالهای اخیر و میدان دادن به افراد و عناصر غیرمعتقد به نظام اسلامی، و ترویج فرهنگ غربی از سوی آنان
7. کمکاری نیروها و دستگاههای انقلابی در تولید برنامههای سالم و جذاب و مفیدی که بتواند اوقات فراغت جوانان را پر کند و آنان را از توجّه به برنامههای ضد اخلاقی و فاسد فرهنگ بیگانه باز دارد؛
8. کم کاری در انتقال ارزشها توسط دستگاههای فرهنگی، از نسل های اوّل به دوم و سوم؛ هرچند این انتقال تا حدّی توسط خود نسل اول و دوم و سوم محقق شده و تصمیم گیری های صحیح در بزنگاه ها از نتایج این انتقال ارزش هاست، لکن ظرفیت کار بیش از اینهاست. البته نسل جدید از جهت شعور و شعار بسیار فراتر و عمیق تر از نسل اوّل در صحنه بوده و شاهد آن رشد در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی و علمی و سیاسی و... می باشد و همیشه عدّه ای در این صحنه ها به نقطه مطلوب نمی رسند که کار جدی تری را می طلبد.
#اصول_کار_تربیتی
#دین_گریزی_جوانان
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
به مناسبت #روز_دختر
حرف آقا 👇👇
💟 توصيه من به #خواهران و #دختران عزيزم...
📝 رهبر انقلاب: توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند. شما هستید که فرزندان صالح میپرورید و همسران خود را برای ورود به میدانهای مثبت، تشجیع میکنید. بسیاری از زنان، شوهرانِ خودشان را بهشتی میکنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات میدهند. کار و تلاش زن و آگاهی و موضعگیری او، چنین ارزشی دارد. ۷۵/۶/۲۸
🌹 #روز_دختر
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ "دوازده ویژگی سخن خوب از دیدگاه قرآن کریم "
1-آگاهانه باشد ( لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ)
2- نرم باشد (قَوْلاً لَّيِّناً) ، زبانمان تیغ نداشته باشد.
3- حرفی که میزنیم خودمان هم عمل کنیم (لِمَ تَقُولُونَ مِالا تَفْعَلُونَ)
4- منصفانه باشد ( وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا)
5- حرفمان مستند باشد (قَوْلًا سَدِيدًا) منطقی حرف بزنیم.
6- ساده حرف بزنیم (قَوْلاً مَّیْسُورًا) پیچیده حرف زدن هنر نیست.روان حرف بزنیم.
7- کلام رسا باشد (قَوْلاً بَلِیغًا)
8- زیبا باشد (قولوللناس حسنا)
9- بهترین کلمات را انتخاب کنیم (یَقُولُ الَّتی هِیَ اَحْسَن)
10- حرف هامان روح معرفت و جوانمردی داشته باشد (و قولوا لهم قولا معروفا)
11- همدیگر را با القاب خوب صدا بزنیم (قولاً كريماً)
12-کمک کنیم تا در جامعه حرفهای پاک باب شود (هدو الی الطیب من القول)
#مهارتهای_سرگروه
#مهارت_سخنوری
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ نکات تربیتی:
🔻 بهترين راه براى شكوفايى استعداد و خلاقيت نوجوانان اين است كه مربيان دقت و مراقبت كنند كه متربی در انجام چه كارهايى رغبت و تمايل بيشترى نشان مى دهد و توانايى و كار آنان در چه زمينه اى بازده بيشترى دارد؛ از اين طريق مى توان بهترين راهنمايى ها را ارائه داد.
💟 راه ديگر شكوفاكردن استعدادهاى نوجوانان، توجه مربيان به سرگرمي هاى آنانست، زيرا نوجوانان بطور ناخودآگاه و خارج از هرگونه اضطرابى، هنگام بازى و فعاليتهاى مورد علاقه خود، استعدادهاى نهفته خويش را آشكار مى كنند.
💟 در انجام فعاليتها و سرگرمى هاى مختلف نوجوانان بايد توجه داشت كه بعضى از آنان به مطالعه رو مى آورند، عده اى تمايل به ساختن وسايل فنى دارند، گروهى به خطاطى و نقاشى علاقه مندند و عده اى به خواندن قرآن با صوتى مليح، رغبت نشان مى دهند؛ در اين ميان مربی ها مى توانند در جهت دهى و تشويق آنها نقش عمده و سازنده و تعيين كننده اى را ايفا كنند. البته نبايد به طور سطحى برخورد كنند، يا قضاوت عجولانه نمايند، بلكه با كمك مشاور و والدین و پى گيريهاى مستمر در دوره راهنمايى مى توانند به اين مساءله پى ببرند.
#نکات_تربیتی
#اصول_کار_تربیتی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕روش های جذب به حلقه های صالحین
🔻جهت جذب نونهالان و نوجوانان به حلقههای صالحین راههای مختلفی وجود دارد از جمله:
1ـ برگزاری اردوهای علمی، تفریحی و زیارتی.
2ـ برگزاری مسابقات مختلف و اهداء جوایز.
3ـ استفاده از اساتید پرجاذبه و هنرمند و جوان برای تدریس موضوعات دینی و قرآنی و هنری.
4ـ پرهیز از مسؤولیت دادن به افراد تند و بداخلاق و کمحوصله.
5ـ از افراد پرانگیزه، صبور و با سلیقه برای مسؤولیت کانون یا همکاری با کانون دعوت به عمل آورید.
6ـ مدارا نمودن و عدم سختگیری نسبت به مراجعان و خودداری از انحصار شدید این قبیل کانونها و... .
7ـ قبل از تعطیلات تابستان برنامههای تابستان را تهیه و تنظیم نمایید و مقدمات فعالیتهای تابستانی خود را فراهم آورید.
8ـ سعی کنید از برنامههای مراکزی که در این امر موفق هستند آگاه شوید و در تنوع و نیز، چگونگی اجرای برنامههای خود از آنها کمک بگیرید.
از مساعدتها و راهنماییهای امام جماعت مسجد استفاده و از طریق امام جماعت با افراد خیرخواه و نیکوکار ارتباط برقرار نمایید.
#مهارتهای_سرگروه
#روشهای_جذب
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi
ارسال شده از سروش+:
⭕ سوال:
در شب اردوی تفریحی به علت مشکلات مالی، اردو منتفی شد. چگونه این اتفاق را به اعضای مجموعه اطلاع دهیم؟
🔻 #مشکلات_حلقه_ها
در چنین اتفاقاتی آنچه که مهم است، آن است که مدیران مجموعه باید به گونهای برنامهها و مراسمات را اجرا کنند، که اعضای مجموعه، خود را ملزم به اجرا و برگزاری آنها بدانند، و با ورود به فعالیتها، نسبت به نواقص و مشکلات مجموعه مسئولانه برخورد کنند. به یقین اگر اعضای حلقه در برگزاری برنامهها تلاش کرده، و دلسوزی و پیگیری شما را در اجرای برنامههای اردو ببینند، هرگز در چنین مشکلاتی شما را مقصر نمیدانند.
پس لازم است که در برگزاری اردوها و مراسمات، از اعضای مجموعه کمک گرفته، و جلساتی را برای گزارش دادن از تلاشهای مسئولین مجموعه در اجرای برنامهها، برگزار کنید. قطعاً اگر در اجرای برنامهها تقسیم کارکرده بودید، و افراد را مسؤول اجرای بخشهای مختلف اردو میکردید، خود را مسؤول و میزبان میدانستند، و مانند یک مهمان به شما انتقاد نمیکردند.
اما در چنین اتفاقاتی میتوانید بوسیله سرگروهها، مشکلات اردو را برای اعضای مجموعه مطرح کرده، و برنامه جایگزینی برای اردو معرفی کنید. هنر سرگروه در بیان مشکل و بعد از آن جذاب نشان دادن برنامه جایگزین ، مهم است. مثلاً با هیجان و شور بفرمایید که در زمانی که مسئولین به مشکل برخورد کردند، تصمیم گرفتند که برنامههای تفریحی اردو را در زمان و مکان بهتری برگزار کنند. اگر قرار بود در اردو فوتبال بازی کنیم، انشاء الله زمین چمن و فضای مناسبی برای این برنامه تهیه میبینیم و . . . البته توجه داشته باشید که متربیان منتظر عمل کردن قولهای شما هستند پس لازم است که برنامه جایگزین را بر طبق توانایی مالی مجموعه برنامهریزی کنید.
و این نکته مهم است که حتماً برنامه جایگزین ولو رفتن به پارک شهر و جمعی غذا خوردن فراموش نشود. البته پیشنهاد میکنیم ، سعی کنید قولهای معین با ساعت و تاریخ خاص ندهید. مثلاً بگویید در طی هفته آینده یک روز به گردش میرویم. در دلایل منتفی شدن اردو، دخالت عوامل معنوی را بیان کنید. اگر اردوی زیارتی بود، مطمئناً ثواب زیارت نصیب اعضای مجموعه شده است، و البته باید کمی هم به دنبال عوامل بی توفیقی گشت. و اگر اردوی تفریحی است ،که یقیناً خیری در نرفتن آن بوده است.
در حدیث قدسی است که خداوند میفرماید: بندة مؤمنم را در هیچ موقعیتی قرار نمیدهم ،و برای او هیچ حادثهای پیش نمیآورم، مگر اینکه خیری در آن موقعیت برای او مقدر کردهام.
(کلینی، کافی،ج 2،ص61)
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين خراسان رضوي
🆔 @Salehin_razavi