هدایت شده از ایستگاه_نماز
⁉️پیشنهاد مباهله
در اینجا سید با عاقب متوجه بیفایده بودن انواع شبهه افکنی های خود شدند; و برای آنکه پایان بحث با پیشنهاد آنان باشد آخرین راه حلی را که در نظر داشتن اعلام کردند; و به گمان اینکه حضرت آن را قبول نخواهد کرد گفتند :
فاصله ما و تو دربارهی عیسی( علیه السلام ) بیشتر میشود واین امری است که از تو نمی پذیریم. پس بیا مباهله نمایید تا آشکار شود کدام یک از ما به حق از سزاوارتر است و لعنت پروردگار را بر دروغ گویان قرار دهیم; زیرا این کار است که امت های گذشته انجام دادهاند و عبرت گرفتند و نشانه ای زود رس است.
1⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
بلافاصله پس از سخنان سید وعاقب پیامبر( صلی الله علیه وآله) با تلاوت آیه ۶۱ سوره آل عمران فرمود :َ
فمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
پس هر کس با تو درباره عیسی در مقام مجادله برآید بعد از آنکه به احوال او آگاهی یافتی، بگو: بیایید ما و شما فرزندان و زنان و کسانی را که به منزله خودمان هستند بخوانیم، سپس به مباهله برخیزیم (در حق یکدیگر نفرین کنیم) تا دروغگویان (و کافران) را به لعن و عذاب خدا گرفتار سازیم.
خداوند به من دستور داده خواسته شما را عملی نمایم و اگر شما بر سخن خود پایدار هستید و اسرار مینماید مباهله میکنم همچنین خدایی عزوجل به من خبر داده که پس از مباهله عذاب بر کسی باطل باشد نازل می شود😱 و به وسیله حق از باطل جدا میگردد☺️
2⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
اسقف اعظم و سید و عاقب که گمان نمی کردندحضرت در مقابل چنین پیشنهادی سریعا اعمال اعلام آمادگی کند: لحظاتی اجازه گرفتند و برای مشورت گرد هم آمدند و به یکدیگر گفتند: ((به خدا قسم راه حل نهایی را درباره حضرت عیسی (علیه السلام ) نمایان کرده است)) و سپس تصمیم گرفتند تا صبح روز بعد ;از حضرت مهلت بگیرند و در این فاصله افکار خود را در این باره جمع کنند و تصمیم درستی بگیرند
3⃣
🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌟🌟🌟لذا نزد حضرت بازگشتند و گفتند:ای ابوالقاسم; با ما به انصاف سخن گفتی. حضرت فرمود:(( خدا به من دستور داده با شما مباهله کنم))
آنان گفتند این نشانهای بین ما و تو باشد ما فردا با تو مباهله میکنیم.
حضرت فرمود:(( ان شاءالله)) و سپس در حالی که حرکت کرده بود برای اینکه بار دیگر ثبات خود در مباهله را نشان دهد فرمود: با من مباهله کنید. اگر راستگو باشم لعنت بر شما نازل میشود و اگر کاذب باشم بر من نازل میشود.
4⃣
☘🌿☘🌿☘🌿☘🌿☘
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅تصمیمگیری برای مباهله
مسیحیان پس از آنکه زمان مباهله را فردای آن روز تعیین کردند از نزد پیامبر برخاسته و به سوی محل اقامت خود بازگشتند که تا مسجد پیامبر فاصله زیادی نداشت.
در بین راه برای اینکه هر یک نجرانیان خود را از مباهله کنار بکشد سخنی میگفت.عده ای رو به یکدیگر کرده و برای متقاعد کردن بقیه; راهی را پیش روی آنان گذاشتند.
5⃣🌿☘🌿☘🌿☘🌿☘
هدایت شده از ایستگاه_نماز
آنان(نجرانیان) گفتند:
او مطلبی برای شما مطرح کرد که ختم کلام درباره نبوتش است.
نخست بنگرید به وسیله چه کسانی با شما مباهله می کند: آیا به وسیله تمام پیروانش; یا فقط کسانی که مقام و شخصیت اجتماعی دارند; و یا به وسیله کسانی که اهل خشوع و عبادت هستند .
اگر با زیادی جمعیت و قدرتمندان آنها نزد شما آمد; همانند پادشاهان برای فخر و مباهات آمده و پیروزی از آن او نخواهد بود و شما پیروز میشوید. اما اگر با افراد کمی که اهل خشوع هستند آمد بدانید که این روش انبیا و برگزیدگان و کسانی که آنها برای مباهله میآورند ;در آن صورت بپرهیزید از اینکه به مباهله با آنان اقدام نمایید.
6⃣☘🌿☘🌿☘🌿☘🌿
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸🌸از آنجا که تصمیم گیری به مرحله حساس خود نزدیک میشد;نجرانیان نزد یهود بنی قریظه و بنی نضیر و بنی قینقاع آمدند و با آنان نیز مشورت کردند.
یهودیان که به خوبی از حقانیت پیامبر آگاه بودند_ اگر چه به ظاهر اسلام را نمی پذیرفتند _چنین نظر دادند که با آن حضرت صلح نمایند و مباهله نکنند چرا که او همان پیامبری است که در تورات ذکر او را یافته اند.
7⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅سید و عاقب که از همه بیشتر به حقیقت واقف بودند و از مباهله وحشت داشتند😱 به همراهان خود گفتند :اگر با قوم خود به مباهله ما بیاید با او مباهله میکنیم زیرا این دلیل است که او پیامبر نیست.
اما اگر فقط با اهل بیتش به مباهله بیاید با او مباهله نمیکنیم چرا که او اهل بیتش را در معرض خطر قرار نمی دهد مگر آنکه از راستگو بودن خود مطمئن باشد
اسقف اعظم این سخن سید وعاقب را تایید کرد و گفت: فردا محمد را ببینید: اگر با اهل بیت و خانوادهاش آمد از مباهله پرهیز کنید; اما اگر با اصحابش آمد با او مباهله کند که در آن صورت بر پایه ای استوار نیست.
اینگونه بود که نجرانیان آن شب با نگرانی شدید از آنچه در انتظارشان بود به سر آوردند ;چرا که صبح فردا باید برای مباهله با عزیزترین خلق خدا اقدام میکردند.
8⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
حرکت اهل بیت علیهم السلام به سوی جایگاه مباهله
با ندای اذان صبح، مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله مملو از جمعیت گردید و نماز صبح به جماعت خوانده شد. پس از آن پیامبر صلی الله علیه و آله به اقتضای آیه ((أبْناءَنا وَ أبْناءَکمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکمْ وَ أنْفُسَنا وَ...))، باید پیامبر پسران و زنان و نفس خود را برای مباهله همراه خود کند. پیامبر صلی الله علیه و آله در حالی که دست علی بن ابیطالب علیه السلام را در دست داشت و حسین و حسن علیهما السلام از جلو و فاطمه علیها السلام پشت سر ایشان حرکت می کردند، به سوی جایگاه مباهله به راه افتادند.
پیامبر صلی الله علیه و آله در حال حرکت به دختر و داماد و نوه های خود فرمود: «هنگامی که من دعا کردم شما آمین بگویید».
زمانی که پیامبر صلی الله علیه و آله به جایگاه مباهله (که قبلاً آماده شده بود) رسید، نجرانیان هنوز نیامده بودند. به همین دلیل پیامبر صلی الله علیه و آله به دنبال سید و عاقب فرستاد و آنان را به محل مباهله فرا خواند.
9⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸🌸مسیحیان با نزدیک تر شدن به محل مباهله، پیامبر صلی الله علیه و آله را دیدند که همراه چهارنفر در زیر سایبان بین دو درخت 🌴🌴بودند، اسقف اعظم درباره همراهان حضرت سؤال کرد که آنان چه کسانی هستند.⁉️
در پاسخ به او گفته شد: «این پسر عموی پیامبر صلی الله علیه و آله، علی بن ابیطالب علیه السلام است که دامادش و پدر و دو پسرش و محبوب ترین خلق نزد او است. آن دو کودک، فرزندان دخترش از علی علیه السلام هستند که آنان نیز محبوب ترین خلق نزد پیامبر صلی الله علیه و آله می باشند و آن بانو دخترش فاطمه علیها السلام عزیزترین مردم و نزدیک ترین آن ها به قلبش است».
🔟
هدایت شده از ایستگاه_نماز
❇️اسقف اعظم نگاهی از روی یأس و ناامیدی 😞به سید و عاقب انداخت و برای اینکه آنان را از مباهله برحذر دارد گفت: «به او نگاه کنید که با تنها فرزند و خانواده اش برای مباهله آمده است و به حق بودن خود اطمینان دارد، به خدا قسم اگر از تمام شدن حجت خدا بر علیه خود می ترسید، آنان را با خود نمی آورد».«این ها صورت هایی است که اگر خدا را قسم دهند که کوه ها🏔 را از جا بکند، آن ها را از جا خواهد کند».
1⃣1⃣
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✳️نجرانیان با وحشت و اضطراب 😩😱😰نزد پیامبر صلی الله علیه و آله رفتند و پرسیدند: «ای ابا القاسم، به وسیله چه کسانی با ما مباهله می کنی؟».
حضرت پاسخ داد: «به وسیله بهترین مردم روی زمین و عزیزترین آن ها نزد خداوند "عزوجل"»⭐️🌹🌸⭐️. سپس پیامبر صلی الله علیه و آله به علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام اشاره کرد و فرمود: «به وسیله اینان».
1⃣2⃣🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌹🌹🌹پاسخ پیامبر صلی الله علیه و آله به سید و عاقب باعث شد تا آنان یقین کنند که با امرالهی روبه رو هستند، بنابراین رنگ از چهره شان پرید 😨و غرورشان شکست و متزلزل شدند. 😫
اسقف اعظم رو به عاقب و سید کرد و گفت: نگاه کنید و ببینید که او با نزدیک ترین و گرامی ترین فرزندان خود آمده است تا به وسیله آنان مباهله کند و با کمال اطمینان که بر حق است آمده⭐️ و به خدا سوگند که اگر بر برهان خود می ترسید، اینان را به همراه خود نمی آورد. پس مباهله نکنید که هلاک می شوید و به روی زمین هیچ نصرانی نخواهد ماند.
1⃣3⃣🍃💚🍃💚🍃💚🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅«منذر» هم در تأیید سخن اسقف گفت: «آیا می دانید که هیچ قومی با پیامبری مباهله نکردند، مگر آنکه هلاکت آن ها در یک چشم به هم زدن بود؟😱 آیا آفتاب را نمی بینید که رنگش تغییر یافته؟ 🌚و افق را نمی بینید که در ابرهای متراکم فرو می رود؟ به ستارگان نگاه کنید که می خواهند بر زمین طلوع کنند و درختان به سوی زمین مایل شده اند، پرندگان🦅پیش چشم شما با صورت به زمین افتاده اند و بال هایشان را بر زمین گسترانیده اند. این حوادث همگی نشانه های عذاب الهی اند».
1⃣4⃣🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
❇️❇️❇️سید و عاقب به منظره ای که پیش رویشان بود نگاهی انداختند و مناظری دیدند که قدم هایشان لرزید. 😱😩😫آنان متوجه شدند که هنوز مباهله انجام نشده، آثار غضب الهی ظاهر گشته و عذاب در حال نازل شدن است.
منذر ادامه داد: اگر شما تسلیم او شوید در دنیا و آخرت سالم می مانید، اما اگر غیر از این باشد هلاک خواهید شد.
1⃣5⃣🕊🍃🕊🍃🕊🍃🕊
هدایت شده از ایستگاه_نماز
ا🌸🌸🌸اعلام انصراف از مباهله از سوی نجرانیان
سخنان منذر تأثیر خود را نمود، سید و عاقب با دیدن آن منظره به دلسوزی او پی بردند و از سوی دیگر به خوبی می دانستند که اگر در اثر این مباهله اتفاق ناگواری برای اهل نجران رخ دهد و عذابی بر آنان نازل شود، آنان نیز تصمیم گیرندگان را نخواهند بخشید که چرا بدون توجه به صلاح مردم فکر مناسب نکردند.
با در نظر گرفتن همه این جوانب بود که تصمیم قاطع بر ترک مباهله گرفتند و برای گفت وگوی صلح آماده شدند. نصارای نجران به نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله بازگشتند و گفتند: ای ابا القاسم ما حاضر به مباهله نیستیم و تصمیم گرفتیم که همچنان به دین خود باقی باشیم و تو هم به دین خود باش و با هر شرطی که می خواهی با ما صلح کن.
1⃣6⃣🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🗞صلح نامه و پرداخت جزیه
بعد از اینکه نجرانیان انصراف از مباهله را اعلام کردند و پیشنهاد صلحنامه و پرداخت جزیه را مطرح کردند، پیامبر صلی الله علیه و آله پیشنهاد صلح آنان را پذیرفت و قرار شد صد تن از نجرانیان به عنوان نماینده آنان برای نوشتن صلح نامه نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بیایند.
1⃣7⃣🍃🔰🍃🌻🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌼🍃🌼🍃🌼
🗞🗞🗞مضمون صلح نامه ای که بر سر آنان بین نجرانیان و پیامبر صلی الله علیه و آله توافق شده بود، بدین شرح می باشد:
👇👇👇👇
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌸
این صلح نامه ای است از محمد پیامبر خدا برای اهل نجران و توابع و اطراف آن (هر زرد و سفید و سیاه و هر چه مازاد بر هزینه زندگی آنان است) مبنی بر اینکه از ایشان چیزی از طلا ⭐️و نقره و میوه🍇🍌🍓🍑 گرفته نشود به جز دو هزار حلّه اواقی که قیمت هر حلّه چهل درهم💰 باشد و کم و زیاد آن طبق همین قاعده محاسبه شود. هزار حلّه آن را در ماه رجب بپردازند و هزار حلّه دیگر را در ماه صفر پرداخت کنند و چهل دینار💰 برای فرستادگان من بپردازند و بر عهده ایشان است که اگر در ناحیه یمن توطئه ای بر ضد اسلام صورت گیرد، سی زره و سی اسب🐎🐎 و سی شتر🐪🐫 به صورت عاریه به مسلمانان بدهند.
پیامبر ضامن خواهد بود که بعد از دفع شر آن ها را بازگرداند و هرچه تلف شده و از بین رفته باشد قیمت آن را بپردازد. پس از این صلحنامه آن ها در پناه خداوند و رسول خدا هستند و این صلح مشروط به این است که پس از این ربا نخورند و اگر خوردند در امان خدا و رسول نیستند».
با نوشتن صلحنامه، پیامبر صلی الله علیه و آله جوانی به نام «عمروبن حزم انصاری» را به نمایندگی از طرف خود برای نجرانیان تعیین نمود، تا همراه آنان به نجران برود و در آنجا مقیم شود و امور نجرانیان را حل و فصل نماید.
1⃣8⃣🍃✅🍃🔰🍃✅🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای #مباهله مسیحیان نجران
🔰🍃🔰🍃✅✅🍃🔰🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅پس از امضای صلحنامه🗞، پیامبر صلی الله علیه و آله برای اینکه به نصاری نجران بفهماند اگر تصمیم به مباهله می گرفتند، دست به اقدام خطرناکی می زدند و با الطافی که پروردگار به ایشان نمود، مباهله را انجام ندادند به آنان فرمود:
«به خدا قسم اگر با شما مباهله می کردم بر روی زمین نصرانی باقی نمی ماند، مگر آنکه خدا او را هلاک می کرد. اگر با من مباهله می کردید، نسل هر نصرانی در دنیا قطع می شد. قسم به آنکه جانم در دست اوست، اگر مباهله می کردید عذاب بر شما فرود می آمد و به خوک و میمون🐒 مسخ می شدید و بیابان 🏜به شما یک پارچه آتش♨️ می شد و خداوند نجران و شما اهل نجران و حتی پرندگان🦅🦆 بر روی درختان🌲🌳🌲 آنجا را نابود می کرد و یک سال نمی گذشت مگر آنکه همه نصاری هلاک می شدند».
مسیحیان نجران صلحنامه🗞 پیامبر صلی الله علیه و آله را که به دست امیرمؤمنان نوشته شده بود، تحویل گرفتند و همراه عمروبن حزم، نماینده حضرت، به سمت شهر و دیار خود حرکت کردند.
1⃣9⃣💐💚💐💚💐💚💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸🌸پس از مدت کوتاهی از بازگشت نجرانیان به دیار خود، سید و عاقب نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بازگشتند و مسلمان شدند.
عاقب برای آن حضرت حلّه و عصا و کاسه و یک جفت کفش 👞👞هدیه آورد.پیامبر صلی الله علیه و آله آنان را در خانه ابوایوب انصاری جا داد و آنان در مدینه ماندگار شدند و به نجران باز نگشتند.
2⃣0⃣🌿☘🌿☘🌿☘🌿
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیام های مباهله
مباهله از حجت های زنده خداست که هیچ گاه کهنه نخواهد شد و بحث درباره آن همیشه تازگی خود را حفظ خواهد کرد و هر بار بُعد جدیدی از آن کشف خواهد شد.
از هر سو که به این واقعه بنگریم، پیامدهای خاص خود را داراست از جمله:
1️⃣ اثبات حقانیت رسول خدا؛ اگر پیامبر(ص) بر حقانیت خود اطمینان کامل نداشت، به هیچ وجه چنین اقدامی نمی کرد.
2️⃣ وعده عذاب دلیل حقانیت؛ پیامبر(ص) به آن ها خبر داد چنانچه با من مباهله کنید، عذاب الهی بر شما نازل خواهد شد و اگر به حقانیت خود ایمان کامل نداشت، چنین ادعایی نمی کرد و زمانی که پیامبر(ص) اعلام آمادگی خود را در جایگاه مباهله اعلام کرد، نشانه های عذاب نمایان گشت.
3️⃣اثبات پیغمبر موعود بودن پیامبر؛ حضرت محمد(ص) همان پیامبر موعود در کتب نصرانیان بود و اگر نجرانیان بر پیغمبر موعود بودن او یقین نداشتند، از مباهله انصراف نمی دادند.
4️⃣ اثبات فرزندی حسنین علیهما السلام: این قصه دلیل بر این است که حسنین علیهما السلام فرزندان حقیقی حضرت محمد(ص) بوده اند؛ زیرا آن ها مصداق «انبائنا» بودند و پیامبر(ص) غیر از این دو، پسر دیگری را داخل مباهله نکردند.
5️⃣ ثبوت فضیلت آل کساء((ع))؛ واقعه مباهله این مطلب را به اثبات رسانید که حضرت علی(ع) و فاطمه(س) و حسنین علیهما السلام بعد از رسول خدا(ص) نزد خدا، اشرف مخلوقات و نزد رسول خدا(ص) عزیزترین مردم بودند.
🍃💚🍃💚🍃💚🍃💚🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیامهای مباهله
6⃣ قبول جزیه پذیرفتن ذلّت؛ قبول جزیه، هم حقانیت رسول خدا(ص) را به اثبات رسانید و هم اهل بیت((ع)) او را به جهانیان معرفی کرد و هم یک شکست روحی جبران ناپذیری را بر نصرانیان متوجه ساخت که در تاریخ ثبت و به رسوایی آن ها منتهی شد.
7⃣ استمداد از غیب بعد از به کارگیری توانایی های عادی.
8⃣ اگر شما محکم بایستید، دشمن به دلیل باطل بودن عقب نشینی می کند.
9⃣قوام و اساس دین به خاطر همین چند نفر بزرگوار است، در غیر این صورت پیامبر(ص) می توانست شخصاً نفرین کند.
🔟 خداوند و پیامبر گرامی اش با این عمل به همه ما می فهماند که این افراد، یاران و نزدیکان رسول خدا(ص) در دعوت به حق و هدف او هستند و همراه او آماده استقبال از خطر بوده، ادامه دهنده حرکت او هستند.
🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا