#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓ سلام برای نهادینه کردن عبادات خاص مثل روزه، نماز شب و در نوجوانان و جوانان در مرحله رشد و تثبیت، چه راهکارهای وجود دارد؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
۱. طرح سؤال نسبت به جایگاه عبادات خاص و فلسفه و ارزش و آثار آن و نیز معرفی کتاب یا مجله و پیشنهاد تحقیق نسبت به سؤالات، برای متربیان حاضر در حلقه در این زمینه مفید می باشد.
٢. در صورت امکان، کتاب هایی از شهید مطهری، حجت الاسلام قرائتی و تهیه کرده و به افراد اهدا شود.
٣. سرگروه با دقت کتاب های مربوطه (متعلق به شهید مطهری، آیت الله جوادی آملی، حجت الاسلام قرائتی و...) را مطالعه کرده و آماده بحث در حلقه شود.
۴. بعد از مطالعه متربیان در حلقه به بحث گذاشته شود، ولی به وسیله سرگروه بحث هدایت شود.
۵. تقيد سرگروه به عبادات خاص، تأثیر فوق العاده ای دارد. (به ویژه، در اردوها)
۶. استخراج جلوه های عبادات خاص در زندگی پیامبر اکرم صلی الله عليه و آله و امامان معصوم علیهم السلام و ارائه آنها به افراد حلقه همراه با احساسات معنوی سرگروه | بسیار تأثیرگذار است.
۷. نقل داستان هایی از جلوه عبادات خاص و زندگی علمای وارسته دین.
۸. دعوت از افراد صاحب نفس برای حضور در حلقه.
۹. نقل اشعار زیبا درباره عبادات خاص.
۱۰. ارتباط خصوصی سرگروه با افراد حلقه که آمادگی بیشتری دارند.
۱۱. آماده سازی افراد مستعد جهت تأثیر گذاری بر افراد ضعیف تر.
۱۲. توجیه خانواده ها و آماده سازی آنها جهت تأثیر گذاری بیشتر بر فرزندان.
البته یک قاعده کلی در رابطه با نهادینه کردن موارد مذکور در فرض سؤال وجود دارد؛ بدین صورت که افراد را در فضای جدید و متنوع قرار دهید (اردو و...) و در آن فضای تبلیغاتی وسیعی را پیرامون مواردی مانند نماز شب و در قالب شعار اردو ایجاد کنید.
🔅موفق و موید باشید.
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
میلادی: Saturday - 01 August 2020
قمری: السبت، 11 ذو الحجة 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹نوشتن دعای صباح توسط امیر المومنین، 25ه-ق
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
▪️7 روز تا عید الله الاکبر، عید سعید غدیر خم
▪️19 روز تا آغاز ماه محرم الحرام
▪️28 روز تا عاشورای حسینی
▪️43 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
#قصه_خوانی
🍄🌳غاز طلایی🌳🍄
♤قسمت اول♤
قصه ای کودکانه درباره مهربانی کردن با افراد فقیر
روزگاری پدری بود که سه پسر داشت. کوچک ترین پسر او از همه مهربان تر و ساده تر بود. روزی بزرگ ترین پسر برای گرداوری هیزم به جنگل رفت. مادرش یک شیرینی خوشمزه و یک کوزه شربت به او داد تا گرسنه نماند. وقتی پسر بزرگ به جنگل رسید، پیرمرد خسته و گرسنه ای روبه رویش ظاهر شد و از او کمی شیرینی و شربت خواست.
پسر بزرگ که خیلی خودخواه بود، حاضر نشد پیرمرد را در غذایش شریک کند و بهانه آورد که سهم خودش کم می شود. بعد هم با بی ادبی پیرمرد را کنار زد تا به راهش ادامه دهد. کمی بعد برادر بزرگ درختی را که می خواست، پیدا کرد. اما وقتی سعی کرد با تبر درخت را قطع کند، اشتباهی دست خودش را زخمی کرد و مجبور شد برای بستن زخم، به سرعت به خانه برگردد.
روز بعد برادر وسطی برای شکستن هیزم به جنگل رفت. مادرش به او هم یک قطعه شیرینی و یک کوزه شربت داد. پیرمرد جلو او ظاهر شد و از او کمی شیرینی و شربت خواست. برادر وسطی هم مثل برادر بزرگ ترش گفت: «اگر از غذایم به تو بدهم، سهم خودم کمتر می شود.»
و این برادر هم بی توجه از کنار پیرمرد که لب جاده ایستاده بود، گذشت و دنبال کارش رفت. کمی بعد به جای قطع کردن درخت، تبر را روی پایش کوبید و ناچار شد به سرعت به خانه برگردد.
وقتی برادر وسطی هم با پای زخمی به خانه برگشت، برادر کوچک از پدرش خواست به او اجازه دهد تا برای قطع کردن درخت و گردآوری هیزم به جنگل برود. اما پدرش گفت: «هر برادر تو به دردسر دچار شده اند و من نمی توانم به تو اعتماد کنم.» پسر کوچک آنقدر اصرار کرد تا سرانجام پدرش برخلاف میلش خواهش او را قبول و اجازه داد تا به جنگل برود. مادر مانند دو پسر قبلی به او شیرینی و شربت داد.
وقتی پسر کوچک کمی در جنگل پیش رفت، پیرمرد سر راه او هم حاضر شد و به او گفت که کمی از شربت و شیرینی را به او بدهد. پسر کوچک با خوشرویی ظرف غذایش را باز کرد و از شربت و شیرینی خود به پیرمرد داد. بعد از غذا، پیرمرد به جوان گفت که می خواهد در برابر مهربانی اش به او هدیه ای بدهد. پیر مرد به او نشانه درختی را داد و گفت که هدیه او در زیر درخت است. پیرمرد پس از گفتن این حرف ها ناگهان ناپدید شد.
پسر کوچک فورا به سراغ درختی که پیرمرد نشان داده بود، رفت و دید که در میان ریشه هایش غازی با پرهای طلایی نشسته است. جوان غاز را برداشت و به راه افتاد. در راه به مهمانخانه ای رسید و شب را در آنجا گذراند.
صاحب مهمانخانه سه دختر داشت که با دیدن غاز سخت کنجکاو شدند و خواستند بدانند این دیگر چه جور پرنده ای است. آنها هرگز پرنده ای با پرهای طلایی ندیده بودند. خواهر بزرگ تر تصمیم گرفت همین که جوان از اتاق بیرون برود یکی از پرهای غاز را بکند. سرانجام جوان برای کاری از اتاق بیرون رفت. دختر بزرگ تر یکی از پرهای غاز را گرفت تا بکند، اما دستش به غاز چسبید و از آن جدا نشد.
کمی بعد، خواهر دومی هم به اتاق آمد، وقتی خواهرش را در آن حالت دید، جلو رفت تا به او کمک کند. اما همین که دستش به خواهرش خورد، دیگر نتوانست خود را کنار بکشد. در همین وقت، سومین و کوچک ترین خواهر هم به سراغ غاز آمد. خواهرهایش فریاد زنان از او خواستند که نزدیک نشود، اما او که دلیل فریادهای آنها را نمی فهمید جلو آمد و به غاز و خواهر دومی دست زد. او هم به خواهرهایش چسبید. خواهرها هرچه سعی کردند نتوانستند از یکدیگر و از غاز طلایی جدا شوند. برای همین تمام شب را به همان حال ماندند.
ادامه دارد...
دوستان خود را به گروه دعوت کنید.
@salehinlenjan
#موعظه
موعظه شدن و فراگیری و عبرت این است !
شرح حدیث از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله امام خامنه ای (مدظله العالی)
و من الفاظ رسول الله (ص) الموجَزه : اَلسَّعيدُ مَن وُعِظَ بِغَيرِهِ. (الشافی ، ص 824 )
همه زندگی سرشار از عبرت هاست. انسان اگر چشم عبرت باز کند و به دیگران نگاه کند، خیلی از حقائق عالم برای انسان روشن می شود. مراد از روشن شدن حقائق، فراگیری معلومات نیست که انسان چیزی را نمی داند و بعد آن را با تعلم بدست می آورد. این ، یک طور فهمیدن است.
🔍 از همین مهم تر این است که چیزهایی برای انسان روشن است، جلوی چشم انسان است، انسان تامل و ژرف اندیشی درباره اینها نمی کند و درس از اینها نمی گیرد. مثلا یکی از این عبارت ها، مردن است. همه آحاد انسان این مرحله را طی می کنند؛ یعنی از نشئه مادی و جسمانی عبور می کنند، و به یک عالمی که ما از کیفیّات آن خبری نداریم وارد می شوند، عالم دشواری است، عالم غربت است، عالم حساب است، عالم مشکلات گوناگون است.
🔍 این را همه فی الجمله می دانیم، هر کسی هم در مدت عمر خود، افراد زیادی را می بیند؛ از پیر و جوان ، مرد و زن، همه رفتند. این برای ما یک امر عادی می شود. تنبّه به این که مسـیری که هـمه دارند می رونـد، برای ما هم هـست، ما هـم باید از هـمین جا عبـور کنیم. کـجا وارد می شویم؟ چه دست آویزی برای حیات سـعادتمندانه در آنـجا داریم؟ چـکار می شود آنجا کرد؟ غربت نشئه آخرت را، نشئه برزخ را چطور باید برطرف کرد؟ این ها نکات مهمی است.
🔍اگر به این چیزها فکر کنیم ، ممکن است در رفتارما ، در مسیر زندگی ما ، در تصمیم گیری های کلان زندگی ما اثر بگذارد. غالبا توجه نداریم. موعظه شدن و فراگیری و عبرت این است .
[شرح حدیث در مقدمه درس خارج ، 15/ 10/ 1391]
#تربیت_کودک
🔴 بچّهدارها_حتماً_بخوانند
💠چگونه بچهای تربیت کنیم که مورد اعتماد دیگران باشد؟
💠مادران چطور میتوانند کمکم تبعیض را از جامعه حذف کنند؟
✅ حضرت امام(ره) میفرمایند: بچه بیشترین تأثیر را از مادر میگیرد. و هیچ کسی به اندازۀ مادر در تربیت بچه موثر نیست. تأثیر مادر از مدرسه و جامعه و صدا و سیما بیشتر است. بعد میفرمایند دلیل این تأثیر منحصر به فرد، محبت منحصر به فردی است که بچه به مادر دارد و این محبت را به هیچکس دیگری ندارد. لذا بچه ناخودآگاه تمام رفتارهای مادر را به دقت زیر نظر دارد و آنها را به عنوان یک الگو به خاطر میسپارد و تقلید میکند. لذا مادرانی که تربیت فرزندشان برایشان مهم است، باید به طور مضاعف در رفتارشان دقت کنند.
🔸مثلاً اگر مادری بخواهد بچهای تربیت کند که فردا یک آدم قابل اعتماد و اتکا باشد، یک مدیر موفق یا یک قاضی عادل باشد، اگر این مادر بین مهمان فقیر و پولدار فرق بگذارد، این بچه بیعدالتی و تبعیض را یاد میگیرد. مثلاً وقتی یک مهمان فقیر داشت، مامان توی آشپزخانه به بچه بگوید: «اینها هر دفعه مزاحم میشوند، همین که هست را ببر جلوشون بگذار»، اما وقتی مهمان ثروتمندی داشت، بگوید «پیش اینها آبرو داریم، آدمهای مهمی هستند، بیا یک چیز درست حسابی براشون ببریم» بچه اینها را یاد میگیرد، تبعیض و بیعدالتی را یاد میگیرد و بنا به فرمایش حضرت امام(ره): «انسان تا آخر! به همان تربیت بچگى و کوچکى که شده است تا آخر به همان تربیت باقى مىماند؛ مگر یک عوامل بسیار قوى باشد که او را برگرداند»
🔸لذا اغلب، ویژگیهای شخصیتی خوب و بد بچهها-در هر سنی! که باشند- بازتاب ویژگیهای مادرانشان است. اگر این فهم در جامعهای فراگیر شود، مادرها حداقل ۲دلیل، ۲انگیزه و ۲کمک اضافهتر برای دقت بیشتر در رفتارهایشان دارند که غیر مادرها ندارند. و حتی مادرانی که بچۀ زیر ۷سال و ۱۴سال ندارند، تقریباً از این ۲کمک برای رشد معنوی محرومند
@salehinlenjan
Part06_تنها میان داعش.mp3
11.69M
#کتاب_صوتی_ویژه_نوجوان
#تنها_میان_داعش_قسمت_ششم
اثر #فاطمه_ولی_نژاد
دوستان خود را به گروه دعوت کنید.
@salehinlenjan
#قصه_خوانی
قصه #عید_قربان
كی ها ما را خيلي زياد دوست دارند و ما هم زياد دوستشون داريم؟ خيلی برای ما زحمت می كشند؟
آفرين پدر و مادرمون
بچه ها بيايد براشون دعا كنيم: بلا ازشون دور دور دور باشه، زندگيشون جور جور باشه، ان شاء للّه، ان شاء للّه
بچه ها همه پدر مادرها بچه هاشون رو خيلی دوست دارند برای همينه كه هيچ وقت دلشون نمی خواهد برای ما اتفاقی بيفته. هميشه مواظبمون هستند. اگر كار بد كنيم ناراحت می شوند و غصه می خورند، اگر كار خوب بكنيم پدر و مادرها خيلی خوشحال می شوند.
امروز ميخواهم يك قصه از يك پدر و پسر براتون تعريف كنم.
يكی از پيامبرهای خدا به نام حضرت ابراهيم بود كه يك پسر داشت به نام اسماعيل. حضرت ابراهيم مثل همه پدرها بچه اش را خيلی دوست داشت، هر وقت فرصت پيدا می كرد باهاش بازی می كرد. اسماعيل هم پدرش را خيلی دوست داشت. او هم به پدرش گوش ميكرد، هم به پدرش احترام می گذاشت و به پدرش كمك ميكرد.
خداجون می خواست يك بار معلوم بشه كه حضرت ابراهيم چقدر به حرف های خدا گوش می كنه، برای همين يك كار خيلي سختی از حضرت ابراهيم خواست، خدا گفت نبايد ديگه پسرت را ببينی، بايد از پسرت جدا شوی. چند روز گذشت و حضرت ابراهيم خيلی ناراحت بود. پسرش اسماعيل به او گفت: پدر چرا اينقدر ناراحتی؟ پدرش برايش گفت كه خدا از او چی خواسته اما اسماعيل كه پدرش را خيلی دوست داشت و دلش می خواست پدرش به حرف های خدا گوش كنه، گفت: پدر جان ناراحت نباش، من حاضرم كاری را كه خدا گفته انجام بدهی. حضرت ابراهيم و اسماعيل يك روز به بالای كوهی رفتند تا فرمان خدا را انجام دهند. وقتی كه حضرت ابراهيم ميخواست از پسرش جدا بشه، خدا چند فرشته را فرستاد. فرشته ها گفتند: صبر كن، وايستا ، حالا معلوم شد كه خدا را خيلی دوست داری و به همه حرف هاش گوش ميكنی، تو بنده خوب خدا هستی. خدا هم تو را و هم پسرت را خيلی دوست دارد، سپس يك گوسفند به حضرت ابراهيم دادند و گفتند اين گوسفند جايزه توست. بچه ها، همه جايزه هاشون را دوست دارند، فرشته ها گفتند حالا اين جايزه ای كه گرفتی را به خاطر خدا به آدم های فقير بده.
حضرت ابراهيم و اسماعيل خيلی خوشحال شدند، كه به حرف خدا گوش كرده بودند. از آن زمان به بعد اسم اين روز را گذاشتند روز عيد قربان.
@salehinlenjan
📗#معرفی_کتاب📗
خاطرات مستر همفر عنوان کتابی است که به شرح خاطرات مِستِر همفر مامور دولت بریتانیا در کشورهای اسلامی در قرن ۱۸ میلادی پرداخته و به تشریح نقش او در شکلگیری دیدگاه وهابیت در کشورهای مسلمان میپردازد. او در این کتاب از مأموریتش به کشورهای مصر ، عراق ، ایران، حجاز و استانبول مرکز خلافت عثمانی می گوید و هدفش از این مأموریت را که جمع آوری اطلاعات کافی به منظور جستجوی راه های درهم شکستن مسلمانان و نفوذ استعماری در ممالک اسلامی است بیان کرده و از مسائلی که در این مأموریت برای او پیش می آید، یاد می کند.
مطالعه این کتاب جهت پی بردن به نقشه های روباه پیر انگلستان در پیدایش وهابیت و برای غلبه بر مسلمین و همچنین شناخت راه های نفوذ غرب به جهان اسلام و برای عبرت گرفتن و دشمن شناسی لازم است .
🛑🛑🛑🛑
دوستان خود را به گروه دعوت کنید
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@salehinlenjan
#احادیث_ناب
💢قال علي 🌹(علیه السلام): «خالِطُوا النَّاسَ مُخالَطَهً إن مُتُّم مَعَها بَكَوا عَليكُم و إن عِشتُم حَنُّوا إليكُم» (نهج البلاغه، حكمت10)💢
🌸 با مردم آنگونه معاشرت كنيد كه اگر مُرديد بر شما اشك بريزند و اگر زنده مانديد با اشتياق به سوي شما بيايند.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
#تعلیم_و_تربیت_ناحیه_لنجان
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@salehinlenjan
#موعظه
آرزوی دور و دراز یعنی این!
فی الکافی عن امیر المومنین(علیه السلام): الزُّهدُ فى الدنيا قَصرُ الأمَلِ، وشُكرُ كُلِّ نِعمَةٍ ، والوَرَعُ عن كُلِّ ما حَرَّمَ اللّه. (الشافی صفحه 536 )
زهدی که این همه درباره اش روایت وارد شده است، و به آن تحریص شده است، اولش این است که آرزوهای دور و دراز و افسانه وار را از ذهن خودت بیرون کنی. کوتاه کنی این آرزوها را. نه این که هیچ آرزو انسان نداشته باشد.
🔰 گاهی انسان در ذهن خود یک خواسته ای و یک آرزویی را آنچنان پرورش می دهد که در ذهن تحکیم می شود و تبدیل می شود به یک هدف و یک آرمان قطعی . و انسان برای رسیدن به آن، هر خلاف و هر کار زشتی را مرتکب می شود. چند سال قبل از این در آمریکا یک جاسوس عالی رتبه شوروی سابق را دستگیر کردند. سالها در دستگاهای بالای آمریکا مشغول بود و فرد عالی رتبه بود، امَا خیانت می کرد. برای دشمن آمریکا مشغول بود و فرد عالی رتبه ای بود، امَا خیانت می کرد.برای دشمن آمریکا که آن روز شوروی بود، جاسوسی می کرد. او را گرفتند.در بازجویی از او پرسیدند: تو که آمریکایی هستی.چه داعی داشتی که بر خلاف مصالح کشور و میهن خودت عمل کردی؟ گفت: من آرزوی یک خانه آنچنانی ، یک ویلا داشتم. مثلا یک خانه سیصد متری. یک پول فوق العاده لازم داشتم. این پول هم از این راه حاصل می شد. آرزوی دور و دراز یعنی این. آرزوی یک خانه آنچنانی در دل او تبدیل می شود به یک هدف. که باید انسان خودش را بکشد برای این که به این هدف برسد. و فرق نمی کند از چه راهی به هدف برسد:
🔰 از راه حرام باشد، حلال باشد یا خیانت باشد. این است که در روایت متعددی فرمودند: اخوَف ما اخافُ علی اُمتی طول امل است. که انسان همین طور آروزها را در ذهن خودش بپرواند. تبدیل بکند به یک نقطه ثابت در صفحه وجود خودش، که باید همه تلاشها را کرد برای این که به آن رسید. معلوم است در چنین حالتی، انسان حق را ناحق می کند،دروغ می گوید، خیانت می کند، گناه می کند برای این که به آن برسد. این شده هدف.
✅زهد این است که انسان این آرزو و خواسته قلبی را به این شکل کنار بگذارد و دنبالش نباشد. اگر گیرش آمد ، بسار خوب، شکر خدا را بکند. اما این طور نباشد که یک آرزویی باشد که برای رسیدن به آن،هیچ مرزی و حدی را نشناسد.
✅ یکی دیگر از عوامل مشکله زهد عبارت است از شکر هر نعمتی . هر چه خدا به شما داده، این را شکر کنید. خود شکر نعمت، ناگریز توجّهِ بِه نعمت را همراه خود دارد. که انسان توجه کند این نعمتهای خدا را پیدا کند. و انَ تعدَوا نعمة الله لا تحصوها. وقتی انسان دچار کمبود نعمت می شود، می فهمد این نعمت چه قدر بزرگ بود. ما توجه نداریم به این نعمتها! وقتی انسان توجه کرد به این نعمتها، و معرفت پیدا کرد، قناعت پیدا می کند. سوم هم این است که از هر آنچه خدا برای تو ممنوع کرده، دامنت را برچینی. ورع، یعنی کناره گیری کردن، دامن برچیدن، دوری کردن. این می شود زهد.
[ شرح حدیث از امام خامنه ای در مقدمه درس خارج 13/08/87]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
#تعلیم_و_تربیت_ناحیه_لنجان
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@salehinlenjan
#کار_تشکیلاتی
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
❌خودخواهی آفت کار گروهی❌
🔸 من دوست دارم همه کاره 'من' باشم
🔸 اگه من نباشم کارها انجام نمیشه!!!
▪️ این جملات را اگر ناخودآگاه در ذهن خود شنیده باشیم باید بدانیم به مرتبه ای از #خود_خواهی و #غرور دچار هستیم چه مسئول تشکیلات باشیم چه جزء ای ترین فرد یک گروه
▪️ باید بدانیم اگر در کارمان غرور دخیل شود از کار گروهی دور خواهیم شد و این به منزله تزلزل در یک تشکیلات است ، زیرا انجام فعالیت های به صورت سیستماتیک ، منظم و گروهی از خصلت های بارز کار تشکیلاتی است.
لذا عقب نشینی از کار گروهی می تواند در فعالیت های آتی تشکیلات خلل ایجاد کند .
لازم به توضیح است این عقب نشینی از کارگروهی به صورت غیر ارادی و به واسطه خودخواهی و غرور در شخص ایجاد می شود.
▪️ خوشحالی و لذت نفس را می توان مسبب ایجاد این خودخواهی و غرور در شخص دانست و چه بسا دلیل تداوم غرور هم همین خوی لذت جویی در شخص باشد.
همین می خواهم ها ، دوست دارم ها و همین من گفتن ها و.... را می توان از علائم خودخواهی و غرور دانست ، غروری که شخص را تک رو و تشکیلات را آسیب پذیر می کند.
▪️تا زمانیکه متوجه نباشیم که #کار_فقط_برای_خدا ست دچار این #رذایل_اخلاقی خواهیم بود لیکن شخص مبتلا بایستی برای خود مشخص کند که در انجام کارها چه به سرانجام مثبت برسد یا نرسد ، خود او کاره ای نیست بلکه این #دست_قدرت_خدا ست که کارها را به سرانجام می رساند.
▪️ امام روح الله (ره):
مرض هاى روانى اگر درد داشت باز جاى شكر بود ، بالاخره انسان را به معالجه و درمان وا می داشت؛ ولى چه توان كرد كه اين امراض خطرناك درد ندارد.
مرض غرور و خودخواهى بي درد است. معاصى ديگر بدون ايجاد درد قلب و روح را فاسد می سازد.
اين مرضها نه تنها درد ندارد، بلكه ظاهر #لذت بخشى نيز دارد: مجالس و محافلى كه به غيبت می گذرد خيلى گرم و شيرين است! حب نفس و حب دنيا كه ريشه همه گناهان است لذتبخش می باشد!
(کتاب جهاد اکبر،صفحه ۵۲)
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌿آسیب_شناسی
#شنبه _های_تشکیلاتی
#تعلیم_و_تربیت_ناحیه_لنجان
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@salehinlenjan