May 11
امام خامنه ای:
《صالحین افزایش معلومات نیست تغییررفتاراست
●محتواي حلقات صالحين رااينجاجستجوكنيد؛
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
🎬 تأثیر اعمال دیداری در تربیت فرزند :
🖌 از آنجایی که در مقابل کارهای گفتاری و شنیداری، کرداری و رفتاری است؛ ما به اعمال و اقدامات بصری (دیداری) می پردازیم.
🖌 راجع به اقدامات دیداری، در روایات اشاره شده به اینکه وقتی کودک، شش سالش تمام شد و میخواهد وارد هفت سال بشود، اینجا مقتضی آموختن را دارد. قبل از هفت سالگی بحث گفتار بود، اینجا بحث اعمال است.
🖌 در یک روایتی پیغمبر اکرم فرمودند: «عَلِّموا أَولادَکُم أَلصَّلاةِ إِذا بَلَغوا سَبعاً»
📚 کنزالعمّال ، ج ۱۶ ، ص ۴۴۱
🔖 فرزندتان را آنگاه که به هفت سالگی وارد میشوند نماز بیاموزید.
🖌 شش سال او که تمام می شود و وارد هفت سال می شود، جنبه دیداری و رفتاری دارد. به پدر و مادر می گوید: بایست و نماز را بخوان و به او این عمل را بیاموز! بحث آموزش رفتاری است نه گفتاری.
👌 می فرماید بعد از آموزش عملی رهایش نکن، بیا سراغ آموزش گفتاری. ایستادی نماز خواندی، به او بگو: بابا جان! مرا نگاه کن! به این میگویند نماز. بابا جان نماز میخوانم، نگاه کن!
کم کم این عمل تو را یاد میگیرد. در این سنین سریع یاد میگیرد و گیرنده اش بسیار قوی، سریع و عمیق است و فوراً به حافظه میبرد. حافظه هم اتاق بایگانی است. آن را در اتاق بایگانیاش نگاه می دارد. قشنگ عکسبرداری می کند، فیلم می گیرد.
🖌 تأکید و تکرار با روشهای صحیح در تربیت مۆثر است.
👈 این عمل را که آموزش دادی، باز هم رهایش نکن، دوباره بیا سراغ اقدامات گفتاری.
🖌 یک روایت از علی (علیه السلام) است که فرمود: « أَدِّب صِغارَ أَهلِ بَیتِکَ بلِسانِکَ عَلَی الصَّلاةِ وَ الطَّهُورِ» کودکانِ خانواده ات را با زبانت به نماز و وضو تربیت کن.
📚 مجموعه ورام ، ج ۲ ، ص ۱۵۵
👈 اگر می خواهی در بُعد معنوی او این روح را بسازی، بدان که با《 تکرار 》 ملکه میشود.
👌 تربیت خیلی ظرافت دارد. مواظب باش یک وقت روشی غیر الهی و غیر انسانی به کار نگیری. ـ نعوذ بالله ـ با خشونت رفتار نکنی! وگرنه بَری میشود از هر چه دین است. اگر به این نحو باشد، کشف از جهالت تو است.
🌹 #تربیت_دینی_فرزند
📚 #ادب_الهی ، تربیت فرزند ، ص ۴۷ و ۴۸
♦️ مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی ( رحمت الله علیه )
May 11
1_2395270.pdf
748.1K
✅بسته محتوایی قطره ای از معارف
ویژه گروه ارکان صالحین
۱ اردیبهشت الی ۸ اردیبهشت
موضوع : چگونه نیازسنجی تربیتی کنیم؟
.............
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
چرا باید تربیت کنیم؟!
تربیت ما بیش از این نبوده است که به بزرگترها احترام بگذاریم، کلمات زشت نگوییم، پیش دیگران پای خود را دراز نکنیم، حرفشنو باشیم، صبحها به همه سلام کنیم، دست و روی خود را با صابون بشوییم، لباس تمیز بپوشیم، دست در بینی نبریم و… اما سادهترین و ضروریترین مسائل زندگی را به ما یاد ندادند.
کجا به ما آموختند که چگونه نفس بکشیم، چگونه اضطراب را از خود دور کنیم، موفقیت چیست، ازدواج برای حل چه مشکلی است، در مواجهه با مخالف چگونه رفتار کنیم…؟ در کودکی به ما آموختند که چموش نباشیم، اما پرسشگری و آزاداندیشی و شیوههای نقد را به ما نیاموختند. داگلاس سیسیل نورث، اقتصاددان آمریکایی و برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۳میگوید: «اگر میخواهید بدانید کشوری توسعه مییابد یا نه، سراغ صنایع و کارخانههای آن کشور نروید. اینها را بهراحتی میتوان خرید یا دزدید یا کپی کرد. میتوان نفت فروخت و همۀ اینها را وارد کرد. برای اینکه بتوانید آیندۀ کشوری را پیشبینی کنید، بروید در دبستانها؛ ببینید آنجا چگونه بچهها را آموزش میدهند. مهم نیست چه چیزی آموزش میدهند؛ ببینید چگونه آموزش میدهند. اگر کودکانشان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظمپذیر، خطرپذیر، اهل گفتگو و تعامل و برخوردار از روحیۀ مشارکت جمعی و همکاری گروهی تربیت میکنند، مطمئن باشید که آن کشور در چند قدمی توسعۀ پایدار و گسترده است.»
از «نفس کشیدن» تا «سفر کردن» تا «مهرورزی» به آموزش نیاز دارد. بخشی از سلامت روحی و جسمی ما در گرو «تنفس صحیح» است. آیا باید در جوانی یا میانسالی یا حتی پیری، گذرمان به یوگا بیفتد تا بفهمیم تنفس انواعی دارد و شکل صحیح آن چگونه است و چقدر مهم است؟! به ما حتی نگاه کردن را نیاموختند. هیچ چیز به اندازۀ «نگاه» نیاز به آموزش و تربیت ندارد. کسی که بلد است چطور ببیند، در دنیایی دیگر زندگی میکند؛ دنیایی که بویی از آن به مشام بینندگان ناشی نرسیده است.
هزار کیلومتر، از شهری به شهری دیگر میرویم و وقتی به خانه برمیگردیم، چند خط نمیتوانیم دربارۀ آنچه دیدهایم بنویسیم. چرا؟ چون در واقع «ندیدهایم». همه چیز از جلو چشم ما گذشته است؛ مانند نسیمی که بر آهن وزیده است. اگر حرف مولوی درست باشد که «فرع دید آمد عمل بیهیچ شکر پس نباشد مردم الا مردمک»، باید بپذیریم که آدمیت ما به اندازۀ مهارت ما در «نگاه» است.
جان راسکین، آموزگار بزرگ نگاه، در قرن نوزدهم میگفت: «اگر دست من بود، درس طراحی را در همۀ مدارس جهان اجباری میکردم تا بچهها قبل از اینکه به نگاههای سرسری عادت کنند، درست نگاه کردن به اشیا را بیاموزند.» میگفت: «کسی که به کلاسهای طراحی میرود تا مجبور شود به طبیعت و پیرامون خود، بهتر و دقیقتر نگاه کند، هنرمندتر است از کسی که به طبیعت میرود تا در طراحی پیشرفت کند.»(آلن دو باتن، هنر سیر و سفر، ص۲۶۹) اگر در خانه یا مدرسه، یاد گرفته بودیم که چطور نگاه کنیم، چطور بشنویم و چطور بیندیشیم، انسانی دیگر بودیم. انسانی که نمیتواند از چشم و گوش و زبان خود درست استفاده کند، پا از غار بدویت بیرون نگذاشته است؛ اگرچه نقاشیهای غارنشینان نشان میدهد که آنان با «نگاه» بیگانه نبودند.
من پدرانی را میشناسم که در آتش محبت فرزندانشان میسوزند و برای رفاه و آسایش آنان سر از پا نمیشناسند، اما تا دهۀ هفتاد یا هشتاد عمرشان ندانستند که فرزندانشان بیش از خانه و ماشین، به آغوش گرم او نیاز دارند و او باید آنان را لمس میکرد و میبوسید و دست محبت بر سر و روی آنان میکشید. بسیارند پدرانی که نمیدانند اگر همۀ دنیا را برای دخترشان فراهم کنند، به اندازۀ یکبار در آغوش گرفتن او و بوسیدن روی او، به او آرامش و اعتماد به نفس نمیدهد.
در جامعهای که از در و دیوار آن، سخن از حق و باطل میبارد، کسی به ما یاد نداد که چگونه از حق خود دفاع کنیم یا چگونه حق را مراعات کنیم و مسئلۀ «حق و باطل» را به حقوق افراد گره نزنیم. عجایب را در آسمانها میجوییم، ولی یکبار به شاخۀ درختی که جلو خانۀ ما مظلومانه قد کشیده است، خیره نشدهایم. نگاه کردن، شنیدن، گفتن، نفس کشیدن، راه رفتن، خوابیدن، سفر کردن، بازی، تفریح، مهرورزی، عاشقی، و اعتراض، بیشتر از املا و انشا نیاز به مربی و آموزش دارد.
#تربیتی
#تربیت
کانال رسمی صالحین
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
#سخن_نگاشت پای درس ابراهیم ۱
دعای پدر و مادرها خیلی برای بچه ها تاثیرداره. باید تلاش کنیم تا والدین برای فرزندانشون دعا کنند
..............
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
#سخن_نگاشت رصد و نظارت
یکی از مهمترین وظایف سرگروه رصد و نظارت بر متربی است . به خصوص نظارت در مواقع حساس ...
.............
✅کانال صالحین:
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
✳️سخن نگاشت رصد و نظارت
👓یکی از مهمترین وظایف سرگروه رصد و نظارت متربی به صورت نامحسوس و به خصوص در مواقع حساس است. طور مثال به لحاظ اخلاقی باید مربی گفتار و کردار نوجوان را زیر نظر بگیرد تا اگر به دروغ و الفاظ رکیک و رفتار ناپسند مبتلا شد هر چه زودتر علاجش کند.
در این مرحله باید مخصوصاً مراقب مسیر مدرسه کودک و نوجوان باشیم که خدای ناکرده مشکلی پیش نیامده و به مفسده ای دچار نشود.
#سخن_نگاشت تقویت قوه خیال کودک
مطالعه داستان و شعر ، قوه خیال کودک را تقویت می کند
.............
✅کانال صالحین
1_3241346.pdf
768.8K
✅بسته محتوایی قطره ای از معارف
ویژه گروه جوان برادر
۸ اردیبهشت الی ۱۴ اردیبهشت
موضوع : ویژگی جوان مهدوی
.............
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
هدایت شده از فاضلی(کانال شخصی)
لباسهای خیس بہ تنمون سنگینے مےڪرد ...😞
ستون گردان پایین ارتفاع زیر پای عراقےها بود . همهمہ ے بسیجےها میان رعد و برق و شر شر باران🌧 گم شده بود ...
حالا گونےهایـے رو ڪہ عراقےها پلہ وار زیر ڪوه چیده بودند از گل و لاے لیز شده بود و اسباب دردسر ...😣 بچہ ها از ڪت و ڪول هم بالا مےرفتند ڪہ از شر باران خلاص بشند و خودشان را بہ داخل غار بزرگ زیر قلہ برسونند .
انگار یہ گونے ،جنسش با بقیہ فرق داشت . لیز و سُر نبود ...
بسیجےها پا روش ڪہ مےگذاشتند ، مے پریدند اون ور آب و بعد داخل غار . اما گونے هر از گاهی تڪون میخورد !!😳
شاید اون شب هیچ بسیجےاے نفهمید ڪہ علے آقا ، فرمانده شون پلہ شده بود براے بقیہ ... 😔یڪے دو نفر هم ڪہ متوجه شدیم ، دم غار ، اشڪهامون با بارون قاطے شده بود .😭💚
#کجایند_مردان_بی_ادعا
#شهید_علی_چیت_سازیان🌸
http://eitaa.com/joinchat/578748425Cf5e2c1a119
🌷☘🌷☘🌷☘🌷
🌹سلام بر مهدی عج🌹
🌸میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی عج بر مسلمانان جهان مبارک باد🌸
🌷☘🌷
امام خامنه ای:
《صالحین افزایش معلومات نیست تغییررفتاراست
http://eitaa.com/joinchat/2402484226
🔸آن احساس مسئولیتی که من میگویم، در مقابل حالت «وِلش» قرار دارد. بعضی از جوانان هستند که اگر گفته شود این کار را بکن میگوید وِلش! مثلاً امتحانات درسی یا قضیهی دیگری در پیش است، میگوید ولش...! این وِلش بدترین بلا برای جوانان است. احساس مسئولیت، یعنی رها کردن این حالتِ وِلش.
💬 #رهبر_انقلاب - ۱۳۷۷/۱۱/۱۳
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df
#سخن_نگاشت تادیب نفس در مربی
تادیب نفس برای همه واجب اما برای مربیان اوجب واجبات است.
.............
✅کانال صالحین
http://eitaa.com/joinchat/2402484226Cf2b2a359df