فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻عظمت واقتدار بسیج
سخنرانی سرکار خانم احسانی در محضر رهبر انقلاب در جمع بسیجیان استان قم
حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
@jz_news
@salmanraoofi
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔔 برنامه دروس اخلاق حضرات آیات اعلام شد
hawzahnews.com/detail/News/469968
10.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
⭕️مشکل آقازادگی
1⃣ فساد سیاسی
حجت الاسلام محسن قنبریان
@m_ghanbarian
@salmanraoofi
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻گزارش میدانی خبرنگار «حوزه» از مشکلات اخیر مردم اهواز؛
✅ حضور روحانیت پایِکارِ مردم در آب گرفتگی معابر و منازل اهواز👇👇
hawzahnews.com/detail/News/470257
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻 روایت آیتالله اراکی از پشت پرده کنفرانس وحدت؛
☑️ از مصطفی کواکبیان تا سعید جلیلی
☑️ شخصیتی که در ترکیه به او پیغام دادند به ایران نرو!
☑️ برخی منتقدان، کنفرانس وحدت را ندیده یا منصف نیستند
آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشستی رسانهای گفت:
🔹 بسیاری از مهمانانی که قصد حضور در کنفرانس وحدت را داشتند با فشار سیاسی، تبلیغاتی، #تهدید و حتی #ترور مواجه شدند.
🔹 آمریکاییها تمام تلاش خود را به کار بستند تا جلوی سفر شخصیتهای جهان اسلام به ایران را بگیرند حتی یکی از شخصیتهای سرشناس که برای حضور در کنفرانس اعلام آمادگی کرده بود، قصد عزیمت به ایران کرد و قرار بود با دو پرواز از طریق ترکیه راهی ایران شود اما در ترکیه به او پیغام دادند که #به_ایران_نرو! و این شخصیت را تهدید کردند.
🔹 بعد از بحران #سوریه تلاشهای زیادی شد تا بین #فلسطینی ها و جبهه مقاومت انشقاق ایجاد کنند اما سخنرانی اسماعیل هنیه در افتتاحیه و حضور پررنگ فلسطینی ها در کنفرانس امسال نشان داد که جبهه مقاومت، متحد و اعضای آن در کنار هم قرار دارند.
🔹 آیا واقعا شخصیتهایی چون نوری المالکی که رای بالای انتخابات پارلمان عراق را داشت، حامد کرزی، رئیس اتحادیه علمای شام، رئیس دانشگاه زیتونه تونس، دهها شخصیت تراز سیاسی و مذهبی که یا مفتی مذهبی در کشورشان یا وزیر اوقاف و امور دینی و یا سابقه وزارت و نخست وزیری دارند جایگاه کمی دارند؟! به نظرم افرادی که چنین نقدهایی مطرح میکنند به کنفرانس وحدت نیامدهاند یا اهل انصاف نیستند.
آیتالله اراکی در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر حضور جناحهای مختلف سیاسی کشور در این کنفرانس از محسن هاشمی و مصطفی کواکبیان تا سعید جلیلی و دیگران گفت: ما وقتی دم از وحدت جهان اسلام میزنیم، #وحدت_ملی را نیز دنبال میکنیم و البته ما وحدت را از امام(ره) و رهبر معظم انقلاب آموخته ایم و ملت ایران، متحد است.
❇️ متن کامل: 👇 👇
http://hawzahnews.com/detail/News/470308
➕ @HawzahNews | خبرگزاریحوزه
دعای پدر برای پسر ان شاء الله که مستجاب شود
🔻🔻🔻🔻🔻
نورچشم عزیزم جناب ثقة الاسلام آقا سلمان سلام شب بخیر! سالگرد میلادتان مرا یاد نزول برکات الهی در زندگی پر فراز و نشیب مان انداخت و از خداوند حکیم و علیم نفوذ کلام، نفوذ قلم و شور و جذابیت وافر و منطق محکم در گفتار و منابر و نوشتار هایتان، حسن عاقبت، حسن سلوک و عمل خالصانه توأم با درک و معرفت عمیق و نیز شفاعت خاندان مکرم رسول الله ص را مسئلت می نمایم، امیدوارم در ورع و عمل ب دستورات الهی سرآمد خاص و عام شوین
@salmanraoofi
#عرفان
#سلوک
🔆ضرورتِ جمع بین ظاهر و باطن شریعت
#علّامه_طهرانی ره
🔆عدّه ای که به ظاهر پرداخته و از عبادیّات و اعمالِ حسنه، فقط به فعل قالبی اکتفا کنند و از مغز و جوهره به پوست قانع گردند، چقدر از کعبۀ مقصود دور و از جمال و لقای او مهجورند.
🔆و همچنین عدّه ای که به معنای فقط گرویده و از اِتیانِ اعمال حسنه و عبادات شرعیّه شانی خالی کنند، چقدر از متنِ واقع کناره بوده و از حقیقت به مجاز و از واقع به تخیّل و توهّم قناعت کرده اند.
📚 «رسالۀ لبّ اللباب در سیر و سلوک اولی الألباب» ص ۱۱
@salmanraoofi
#عرفان
#فلسفه
🔆اگر مطلب سنگینی در کلمات بزرگان یافتیم...
آیت الله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی رضوان الله علیه:
مؤمن اگر بنایش را به این بگذارد که هر مطلبی که در بادیِ (ابتدای) نظرش نفهمد نفی نماید، از ایمان خارج می شود.
بلکه به مقتضای دستورالعمل امام صادق صلوات الله و سلامه علیه بعد از تأمّل و تحقیق هم اگر نفهمد، (هرگاه) ردّ و انکار بنماید، و این ردّ را برای خودش مذهب اخذ کند و به این تدیّن نماید، از ایمان خارج می شود.
📚 «الله شناسی» ج ۲ ص ۵۳ از «رسالۀ لقاء الله»
@salmanraoofi
🔆انقلاب، رهبری و جوانان مؤمن، بزرگترین نعمت های خدا برای این کشور هستند
🔻 علامه #مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور ۱
🔹 مهمترین عاملی که می تواند از انحراف یک انقلاب، جلوگیری کند، وجود رهبری است که بتواند انقلاب را با همان اهداف و مقاصد مورد نظر بنیانگذار آن، پیش ببرد؛ عدم وجود چنین رهبری در برخی انقلاب های منطقه – که حرکت های خوبی در آن ها شروع شده بود – سبب انحراف آن ها شد.
🔸 ترس چنین مسأله ای از اوایل انقلاب در ایران هم وجود داشت؛ حقیقت این بود که امام (ره) سن شان بالا رفته بود و نمی توانستیم باور کنیم که بتوان کسی را به جای امام (ره)، پیدا کرد که این کشتی را به پیش ببرد.
🔹 اما گویی وقتی امام (ره) از دنیا رفت، روحش در قالب فرد دیگری ظهور کرد؛ گویا مقام معظم رهبری یک توان جدیدی پیدا کردند و یک جهش فوق العاده ای در ایشان به چشم می خورد. آمدن ایشان با این ویژگی ها، نگرانی بسیاری از دلسوزان را رفع کرد و برایشان ثابت شد که ایشان رهبری شایسته است.
🔸 نعمت وجود مقام معظم رهبری، یکی از بزرگترین نعمت های خدا بر ماست؛ بنده گمان نمی کنم بتوانم شکر چنین نعمت عظیمی را ادا کنم.
🔹 تحول ناشی از انقلاب در مردم و جوانان کشور نعمت دیگری است که خداوند بر مردم ما ارزانی داشته است ؛ قبل از انقلاب، شاید بهترین جوان ها کسانی بودند که نهایتا اهل نماز و روزه بوده و علاقمند به سیدالشهدا (ع) باشند؛ اما این که برای دین شان چه وظایف اجتماعی بر عهده دارند، اصلا مطرح نبود.
🔸 با وقوع انقلاب چنان تحول عظیمی در افراد پیدا شد که یک نوجوان 13 ساله به مقامی می رسد که امام (ره) با آن عظمت می فرمایند رهبر ما آن طفل 13 ساله ای است که نارنجک به خود می بندد و زیر تانک می رود. مگر یک پسر بچه 13 ساله چه انگیزه ای باید داشه باشد که چنین کند؟
🔹 یک نوجوان که در اول زندگی است و هزاران امید برای زندگی و آینده خود دارد، چرا چنین کاری انجام می دهد؟ آری؛ این ها شبیه افسانه است. البته شاید عده ای فکر می کردند که این واقعه یک استثناء و اتفاق است و چنین تحولی در بین جوانان، فراگیر نبوده است؛ اما به چشم خود نمونه های زیادی از این جوانان دیدیم. به راستی در کدام دوره از اسلام سابقه داشته است که بچه های ده – دوازده ساله عاشق شهادت باشند؟
🔸 خداوند متعال به ما نعمت می دهد تا در صدد شکرگزاری از وی برآییم و با همین شکرگزاری به کمال و رشد برسیم. وقتی به همین نعمت های مادی نظر می کنیم، می بینیم واقعا شکرگزاری همین ها هم بر ما گران است، چه رسد به شکر نعمت های معنوی و نعمت هایی مانند انقلاب، رهبری و این جوانان پاک که نعمت های مادی در مقابل آن ها، چیزی نیست.
🔆دیدار با نخبگان ۸ آذرماه ۹۷
@mesbahedustan
@salmanraoofi
🔆 حرکت در چارچوب ارزشی همراه با انعطاف در برابر سلایق مختلف، وظیفه نیروی مؤمن
🔻 علامه مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور ۲
🔹 حکمت خداوند اقتضا می کند که انسان ها شبیه به هم نباشند و اختلافات بین انسان ها همواره وجود داشته باشد؛ اما سئوال مهم و اساسی این است تا چه مقدار باید با وجود این اختلافات سازش داشته باشیم و صلح کنیم؟
🔸 اگر ما باور داریم که حق و باطلی وجود دارد باید ببینیم تا کجا با صلح و سازش از مرز حق خارج نمی شویم؛ این که این مرز چگونه تعیین می شود وظیفه ماست که برای آن فکر کنیم.
🔹 توصیه اول این است که با فکر و اندیشه صحیح، چارچوبی تهیه کرده و خط قرمزها را مشخص کنید که هم عقل و وجدان شما آن را بپذیرد و قانع شود و هم در پیشگاه الهی حجت داشته باشید.
🔸 اگر بخواهیم کسی را به رفتار یا راه خاصی دعوت کنیم، باید برای آن حجتی نزد خداوند داشته باشیم؛ البته در این چارچوب مشخص شده، باید بسیار انعطاف داشت و با اختلاف سلیقه ها کنار آمد؛ نمی توان توقع داشت همگان مثل من فکر کنند و هر آنچه من پذیرفتم، آن ها هم بپذیرند.
🔹تکرار چندباره داستان شیطان و سجده نکردن او بر حضرت آدم، به وضوح به ما می فهماند که اگر کسی بخواهد بندگی خدا کند، باید ببیند خدا چه راهی را برای او مشخص کرده است و نمی توان در عبادت سلیقه خود را ملاک قرار داد.
🔸 اگر بخواهیم ببینیم خدا از ما چه می خواهد باید به کتاب او و مفسران کتاب خدا که همان اهل بیت (ع) هستند، رجوع کنیم
🔹باید خودمان بندگی کرده و راه بندگی کردن را بیاموزیم و طبق سفارش قرآن به دیگران هم توصیه کنیم
🔸 خداوند وعده داده است هرکسی کار خیری انجام دهد، بر ارزش کارش بیفزاید؛ هر کس شکر نعمت های خداوند داشته باشد، خداوند بر نعمتش بیفزاید و هر کس برای خدا کار کرده و در صدد یاری خدا برآید، خداوند او را یاری کند؛ لذا بدانید اگر واقع قصد بندگی خدا داشته باشیم، خداوند هم ما را یاری خواهد کرد.
🔆دیدار با نخبگان ۸ آذر
@mesbahedustan
@salmanraoofi
هدایت شده از روزنه
درنگی در اظهارات جدید جناب آقای فاضل لنکرانی
محمدعلی افضلی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸جناب آقای محمد جواد فاضل لنکرانی که مدّتهاست دیدگاه خود را در خصوص نظامسازی اسلامی در علوم انسانی مطرح کرده، در دوسالگرد مرحوم آیتالله موسوی اردبیلی فرصت را مناسب دیده؛ بار دیگر به طرح دیدگاه خود در این زمینه پرداخته است. خلاصه کلام این مدرس حوزوی این بود که در اسلام چیزی به نام نظام اقتصاد و نظام سیاست و نظام قضائی و... وجود ندارد.
🔸ایشان در این زمینه گفتند:
« ما این مقدار که در فقه کار کردیم چیزی به نام نظام نداریم، نظام اقتصادی، نظام سیاسی، نظام قضایی، نباید این عنوان چشم و گوش ما را پر کند که بگوئیم اسلام نظام دارد، نه، اسلام در هر زمینهای احکام جزئی دارد، قواعد دارد، اما بگوئیم حالا نظام آقایانی که قائل هستند که ما نظام اقتصادی داریم، میگویم هر موضوعی در نظام اقتصادی با هم ارتباط تنگاتنگ دارد، در نظام اقتصادی موضوعات را منفرداً و مستقلاً نمیشود دید، در فقه فردی هر موضوع مستقلی را فقیه استنباط میکند ولی در اقتصاد باید همه موضوعات را با هم و در کنار هم، و چیزهای عجیبی آدم در این مقالات میبیند.»
🔸بحث تفصیلی و دقق پیرامون مطالب پیشگفته فضا و مجال خاص خود را میطلبد امّا از فرصتی که ایشان ایجاد کردند استفاده کرده؛ به نکاتی اشاره میشود:
1. فقه اسلام فقه بریده از حیات روز بشریت نیست بلکه فقه زندگی است و باید به گونهای باشه که بتواند به صورت جامع و کامل به مسائل زندگی پاسخ دهد.
همانطور که اصل زندگی مجموعهای از اجزاء به همپیوسته است و جدا از هم و متشتت نیست، فقهی که قرار است زندگی را اداره کند نمیتواند و نباید مجموعهای از مسائل بیربط باشد. و اگر فقهی، فقه متشتت بود به طور جامع و کامل نمیتواند پاسخگوی نیازهای بشریت باشد و خود؛ یا گرفتار کمبودها خواهد شد یا تناقضها.
۲. با اندکی مطالعه میبینیم که نظام حاکم بر علوم انسانی موجود، نظام اومانیستی و سکولاریستی است و روح و بستر اومانیسم و سکولاریسم در سرتاسر رشتههای علوم انسانی حاکم و حاضر است. پذیرش اینکه ما نظام علم اسلامی نداریم به این معناست که به مسائل روز با ابزار فقه و آیات و روایات در بسترهای اومانیستی و سکولاریستی پاسخ دهیم.
چیزی که امروز در دانشگاهها و سطح جامعه شاهد هستیم و اساتید و مسؤولینی را میبینیم که ظاهرالصلاحاند و در مراکز دانشگاهی مؤمنانه هم درسخواندهاند و از قضا اهل مراجعه استفتاءمحور از فقیه هم هستند، ولی نظم حاکم بر ذهنشان نظمی غیر اسلامی است و در جایجای تصمیمگیری و تصمیمسازیهایشان این نکته مشهود میشود.
۳. همانطور که « لا تری في خلق الرحمن من تفاوت » ثابت میکند که تکوین الهی نظام و انسجام مشخصی دارد و صدر و ذیلش بیربط نیست و یکدیگر را نقض نمیکند، تشریع الهی را نیز نمیتوان بیربط و پراکنده دانست. مگر اینکه اصل تشریع را امری الهی ندانیم و آن را عرفی ببینیم که در این صورت گرفتار فقه سکولار شدهایم.
۴. لازمه این سخن آن است که اسلام را یک مکتب منسجم و جامع که صدر و ذیلش به هم مرتبط باشد ندانیم و خداوند متعال را معاذ الله آنقدر غیرحکیم و بینظم و شلخته ببینیم که برای علوم حساسی که زندگی دنیا و آخرت به آن وابسته است، مجموعهای از مسائل بیربط و غیرنظاممند را به سمت بشر پرت کرده است و خود را از تبیین نظام مسائل رها دانسته است. « تعالی الله عما یصفون ».قطعاً چنین چیزی را به یک دانشمند معمولی نیز نمیتوان نسب داد چه برسد به خداوندی که سرچشمه حکمت و نظمبخشی است.
🔹سخن آخر آنکه در گذشته و حال؛ برخی به نفی «علوم انسانی اسلامی» و حتّی تمسخر آن پرداختند. حال باید به این طیف فکری نفی «نظام علم اسلامی» را هم اضافه نمود چراکه اولّی به #سکولاریسم_عریان منتهی میشود و دومی به #سکولاریسم_پنهان!
روزنه را به فرهیختگان فرهنگ و سیاست دعوت فرمایید👇
@rozaneebefarda