8.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انا لله و انا الیه راجعون
رحلت آیت الله هاشمی شاهرودی یکی از بهترین شاگردان و مقرران #شهید_صدر ره را تسلیت عرض میکنم
🎥زندگینامه آیت الله هاشمی شاهرودی
@salmanraoofi
هدایت شده از Aminikhaah
💠 آیت الله شاهرودی ره ، رساله و مقلد داشت؛ شهریه می داد؛ در فقه و اصول ، صاحب سبک بود. با این حال ، چونان یک سرباز ، مطیع و پا به کار رهبری و نظام بود.
حوزه انقلابی ، یعنی جایی برای ساخت کسانی مثل سید محمود شاهرودی.
غصه ما از فقدان او ، همسنگ شادمانی دشمنان است.
حشرش با اجداد طاهرینش...
✅ @Aminikhaah
هدایت شده از پندهای سعادت
🔰بیانات استاد شب زنده دار دام ظله بمناسبت ارتحال حضرت آیت الله سید محمود شاهرودی رضوان الله علیه در ابتدای درس خارج
📆تاریخ: 1397/10/04
🔸رحلت تاسف بار مجاهد عظیم الشان عالم بزرگوار حضرت آیت الله حاج سید محمود شاهرودی رضوان الله علیه را خدمت حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فدا و همهی شیعیان، موالیان، حوزویان، علما و رهبری معظم تسلیت عرض میکنیم.
🔸حقیقتا فقدان این بزرگوار ضایعهی بسیار دردناک و بزرگ است و مصداق حقیقی روایت مبارکه ایست که فرموده است « إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ الْفَقِيهُ ثلمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْء »[1] .
🔸این بزرگوار در حوزه علیمه از نظر علمی یک استوانه ی مهمی بودند، ایشان شخصی بودند که قبل از سی سالگی آن مطالب عمیق را از استاد دریافت کردند و به رشته ی تقریر درآوردند، خود این نشان می دهد که یک نبوغ بالایی در ایشان وجود داشته که در آن سنین این گونه بتواند این مطالب عمیق را دریافت کند.
🔸حقیقتا ایشان و آیت الله آقای حاج سید کاظم حائری دام ظله در مباحث اصولی نقطه ی عطفی هستند چون اینها واسطه فیض شدند و آن مطالبِ متفکر بزرگ مرحوم آیت الله شهید صدر رضوان الله علیه را دریافت کردند و منتشر کردند. افکار و مباحث مرحوم شهید صدر یک قوت ویژه ای به این اصول داد که واسطه در فیض و نشر آنها همین بزرگواران هستند.
🔸من خدمت خود ایشان هم یک وقت عرض کردم که ما مدیون شما هستیم، چون راه رسیدن به این افکار و مباحث همین طریق بود، البته آن موقعی که ما درس آیت الله حائری دام ظله شرکت می کردیم این مباحث هنوز نیامده بود فقط جلد اخیرش که تعادل و تراجیح بود آمده بود و یکی از امتیازات درس آقای حائری هم این بود که ایشان مطالب شهید صدر را نقل می فرمودند. این درس در بیرون بصورت خصوصی بود ایشان آن موقع صدر می فرمودند، ایشان در یک منزلی برای شاگردان مرحوم صدر درس خارج می گفتند و بنده هم شرکت می کردم و دوره ای آقای حائری قبل و دوره آقا سید محمود شاهرودی دوره بعد است.
🔸از این جهات علمی، مهمتر این است که ایشان با این کمال علمیتی که داشت و این علمیت کم نظیر بود خادم اسلام بود خادم اهداف و آرمان های الهی بود.
یک شخصیت با این اوصاف که مورد قبول بود و از استوانه های انقلاب هم بودند وجود ایشان در شورای نگهبان و در جاهای دیگر که احتیاج به علمیت و فقاهت است یک امری بود که باعث اطمینان مردم می شد.
🔸با این کمالات علمی که ایشان داشت من خودم در این جلساتی که روزهای چهارشنبه یا پنج شنبه در محضر رهبری داریم و گاها هم مباحث فقهی می شود و ایشان هم شرکت می فرمودند، از ایشان شنیدم که به رهبری می گفتند که من سرباز هستم در هر وظیفه و دستوری که شما داشته باشید، و این حرف برای خدمت به اسلام است که در خدمت رهبری می گفت من سرباز هستم در هر وظیفه ای که شما بر عهده من بگذارید.
🔸این خیلی نکته ی مهمی است که خدای متعال ان شاءالله این مطلب، این فهم و این درک را در همه ی ما ایجاد بفرماید و داشته باشیم که مقصود ما تحصیل رضای خدای متعال و خدمت به دین، خدمت به اسلام، خدمت به اهل بیت علیهم السلام باشد و امور دیگر همه فانی شدنی است.
🔸مرحوم والد ما می فرمودند: مرحوم امام رضوان لله علیه بعد از فوت آیت الله بروجردی قدس سره در همین مسجد اعظم فرمودند این شخصیت با این عظمت، این مرجعیت گسترده که ایشان داشت الان کجا است؟ این برای همهی ما درس و منبه هست که بالاخره دیر یا زود تمام می شود.
هیچ توقعی نبود که الان آیت الله شاهرودی در این سن هفتاد سالگی فوت کند، در ایشان امید به این بود که سالیان طولانی در حوزه های علمیه نورافشانی بکنند، معتمد علمی و فتوایی حوزه ها باشند ولی آنچه که برای ایشان مانده است خدماتی است که برای خدا انجام داد، آن کارهایی است که برای خدای متعال انجام داد.
🔸این روحیه بسیار روحیه مهمی است، این روحیه در آیت الله شاهرودی رضوان لله علیه بود. این روحیه در خود رهبری معظم هم است، خود ایشان این مطلب را فرمودند که من خودم را آماده کرده بودم که امام به من بفرمایند دست زن و بچه ات را بگیر و برو در فلان روستای دور افتاده خدمت کن. من خودم را برای این کار آماده کرده بودم.
این روحیه خیلی روحیه ی مهمی است که غرض فقط خدمت به اسلام و خدمت به اهل بیت علیهم السلام باشد و اینها باقی می ماند، حال اگر در کنار این ها سلاح های علم و سایر اموری که برای نشر اسلام نیاز است باشد نور علی نور خواهد شد.
خدای متعال ایشان را با اولیاءاش محشور بفرماید و فقدان ایشان را به احسن وجه جبران بفرماید.
[1] . الکافی، ج8، ص 38
#بیانات
#خبر
🌐 @pand_saadat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت فقیه عالیقدر و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آیتالله #هاشمی_شاهرودی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام حضرت آیت الله خامنهای به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
◾با تأسف و اندوه خبر درگذشت فقیه عالیقدر و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیةالله آقای حاج سیدمحمود هاشمی شاهرودی رضوان الله علیه را دریافت کردم. این ضایعهی اسفبار که پس از حدود یک سال بیماری سخت و دردناک واقع شده است مایهی تالّم همهی کسانی است که به مقام علمی و خدمات با ارزش ایشان به نظام اسلامی و نیز به مجموعههای فقهی و اصولی و حقوقی حوزههای علمیه آشنا میباشند. ایشان #استادی_بزرگ در حوزه علمیه قم و کارگزاری #با_وفا در مهمترین تشکیلات نظام جمهوری اسلامی، عضو مؤثری در شورای نگهبان و رئیس موفقی در مجمع تشخیص مصلحت بودند و آثار و برکات علمی بسیاری از خود بر جای نهادند.
◾ ایشان همچنین برادر سه شهید و از یاران و شاگردان و همراهان شهید نامآور و بزرگوار سیدمحمدباقر صدر بود.
◾ اینجانب مصیبت درگذشت این عالم برجسته را به خاندان مکرم، همسر گرامی و فرزندان محترم و همه وابستگان و نیز به حوزهی علمیه قم و شاگردان و همکاران علمی و ارادتمندان ایشان تسلیت میگویم و رحمت و مغفرت الهی و علوّ درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
◾ سیّد علی خامنهای
۴ دی ۱۳۹۷
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از آیتالله ملک زاده
✅ #سخنرانی
🔶 #نشست_های_آزاد_فکری
⏪ موضوع: گستره نفوذ و اثرگذارى #ولایت_فقیه در عرصه بینالملل
🔶 سخنران: آیت الله ملکزاده
🕞 زمان: دوشنبه، ١٠ دیماه، ساعت ١۵:٣٠ الی ١٧
🏡 مکان: پردیسان، خیابان البرز، البرز1، پ6، ساختمان پردیس حکمت.
🔶 گفتمان ولایت:
▪️ نخستین تشکل مستقل ولایی طلاب خواهر
@goftemanevelayat
🔶 مباحث:
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
هدایت شده از موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی
#کارگاه_های_تخصصی_فلسفه_های_مضاف
🔵 بر اساس آثار #استاد_یزدان_پناه
۱. کارگاه فلسفه فلسفه اسلامی
پنجشنبه ها/ ۱۲ - ۱۰
۲. کارگاه فلسفه فرهنگ
سه شنبه ها/ ۲۰ - ۱۸
⏳ثبت نام: تا ۲۰ دی
🍃معاونت تعلیم و تربیت
موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی🍃
http://eitaa.com/joinchat/3629187084Cc175f1d128
هدایت شده از سلمان رئوفی
#عرفان_عملی
#معرفی_کتاب
#آیت_جاودان
#آیت_تحریری
معرفی کتاب رهنمای طریق ۱
گفتگوی پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR با استاد برجستهی حوزهی علمیه، آیت الله تحریری مد ظلّه درباره نظرات رهبر انقلاب حفظه الله دربارهی کتاب راهنمای طریق آیت الله جاودان دام ظلّه
اطلاع پیدا کردیم که شما در سال ۹۶ دیداری با رهبر انقلاب داشتهاید که ایشان در آن دیدار از کتاب «رهنمای طریق» نوشتهی آیتالله جاودان هم یاد کردهاند؛ لطفاً بفرمایید که نظر ایشان دربارهی این کتاب چه بود و چه گفتند.
آیت الله تحریری: بله، ما خدمت رهبر معظم انقلاب که رسیدیم، ایشان ابتدا دربارهی مسائل معنوی صحبت کردند و سپس فرمودند بنده با پدر شما و پدر آقای جاودان از قبل آشنایی نداشتم؛ منتها مقداری بررسی کردم و دیدم این دو بزرگوار از شخصیتهای اخلاقی و معنوی بودهاند.
سپس دربارهی مسائل مختلف فرمایشهایی داشتند و ما برخی مطالب را دربارهی مرحوم پدرمان و استادان ایشان و فعالیتهایشان عرض کردیم. رهبر انقلاب هم از اینکه مسائل معنوی و تربیتی بهنوعی در جامعه پخش میشود اظهار خوشحالی کردند و اینکه مسائل معنوی به هرگونه در جامعه پخش شود مورد تأیید است؛ از جمله حاج آقای جاودان را مطرح کردند که بحمدالله جوانان با ایشان مرتبط هستند. سپس از این کتاب ایشان تعریف کردند و فرمودند «بهعنوان مثال کتابی که سؤال و جواب دارد باید زیاد شود. من این کتاب را مطالعه کردم؛ کتاب خوبی است و باید امثال این کتاب در جامعه زیاد بشود.» مقداری به این صورت از این کتاب تعریف کردند و اجمالاً از بابت ارتباطی که حاج آقای جاودان با جوانان دارند و جوانان را جذب کردهاند، بسیار خوشحال بودند. نظر ایشان این بود که این مسئلهی معنویت باید در جامعه زیاد باشد و مخصوصاً در بین طلاب عزیز باید اینچنین باشد.
آیتالله جاودان از جمله استادان مباحث اعتقادی، تاریخی و اخلاقی در تهران هستند؛ سبک تربیتی ایشان که باعث شده بتوانند ارتباط خوبی با جوانان داشته باشند چگونه است؟
بنده حدود ۳۰ سال یا بیشتر است که با ایشان آشنایی دارم. آیتالله جاودان ارتباط تنگاتنگی با مرحوم آیتالله حقشناس داشتند و استفادههای معنوی از ایشان بردند. حاج آقای جاودان از یک بیت معنوی بودند و پدرشان هم شخصیتی معنوی بودند و ظاهراً ایشان در سن طفولیت، پدربزرگ خود یعنی مرحوم حاج آقا مرتضای زاهد را هم درک کردهاند که نفس بسیار پاک و بلند و مؤثری داشتهاند.
سبک تربیتی ایشان عمدتاً در مرحلهی اول، «موعظه» است؛ مانند مرحوم آیتالله حقشناس. موعظه برای همگان بسیار لازم است و چارچوب آن از بحثهای کلاسیک اخلاقی، خارج است. موعظه هم مسائل اخلاقی را دارد و هم یک تأثیرگذاری خطابیِ خاصی که عمدتاً از جان برمیخیزد و بر جان هم مینشیند.
ایشان یک ارتباط لطیف و خودمانی با جوانان دارند، درعینحال که از مقام علمی خاصی هم برخوردار هستند و در سطوح مختلف حوزهی علمیه تدریس کردند و تا جایی که در ذهن من است، تا شرح لمعه و کتابهای اعتقادی را در مدرسهی آیتالله مجتهدی تدریس کردهاند.
علاوه بر این، حاج آقای جاودان با مرحوم علامه عسکری مرتبط بودند و در مسائل تاریخی یک ورود خاصی دارند؛ لذا تحلیلهایی که از مسائل تاریخی دارند بهنوعی با رنگ مسائل اخلاقی و معنوی مخلوط است. از این رو ملاحظه میکنیم با این کسالتی هم که الان دارند، درعینحال بهخاطر آن دغدغهی خاصی که در مسائل معنوی دارند، رابطهشان را با جوانان قطع نکردند و جلسات ولاییشان همچنان تشکیل میشود. ایشان یک حالت ولایی خاص و ارتباط ولایی خاصی با اهلبیت (علیهمالسلام) دارند.
از دیگر ویژگیهای ایشان «تعادل» است که هم در زندگی معنوی خودشان و هم در سفارشاتشان، به این تعادل یعنی تعادل در مسائل معنوی اهمیت میدهند. ایشان میخواهند افراد بهصورت متعادل تربیت بشوند و افراط و تفریط در مسائل معنوی نداشته باشند. و همچنین افراد را به کسب معارف دینی سفارش می کنند.
@salmanraoofi
هدایت شده از سلمان رئوفی
#عرفان_عملی
#معرفی_کتاب
#ایت_الله_جاودان
#آیت_الله_تحریری
معرفی کتاب رهنمای طریق ۲
اینها چیزهایی است که بنده از روش ایشان و گاهی هم در گفتار ایشان به دست آوردم؛ لذا آن تأثیرگذاری خاص را در جامعه دارند.
با توجه به کثرت کتابهای اخلاقی و گوناگونی آنها، توصیهی شما به جوانان برای بهره بردن از این کتابها چیست؟
مطالعه یکی از زمینههای رشد فکری و روحی و انقلاب درونی است؛ به همین جهت از مسائل لازم برای همگان مخصوصاً جوانان است. در مطالعات دینی، اول باید در جهت تحکیم مسائل اعتقادی کوشید که این یک اصل در تربیت دینی است. بعد از آن باید در مسائل اخلاقی و معنوی تلاش کرد.
در مسائل اعتقادی هم باید درجهبندی را در نظر داشت، چون کتابهای اعتقادی در سطوح مختلف سبک و سنگین نوشته شدهاند. کتابهای سنگین و استدلالی برای هرکسی مفید نیست و گاهی ممکن است شبههانگیز باشد. لذا باید از عالمان وارد مشورت بگیریم که چه کتابهای اعتقادیای را مطالعه کنیم.
در مسائل اخلاقی و معنوی هم باید بهصورت رتبهبندی به کتابها توجه کرد. به نظر حقیر باید در مرحلهی اول به کتابهایی که مسائل عملی و واجبات و محرمات را به ما آموزش میدهند توجه کرد. کتابهای اخلاقی مطالب گوناگونی دارند، اما برخی از آنها جنبههای موعظهای بیشتری دارد، مثل فرمایشهای مرحوم آیتالله حقشناس که منتشر شده و در جنبههای موعظهای کتاب بسیار خوبی است. برخی کتابهای اخلاقی، جنبهی علمی دارند که در این مجموعه، قلمهای افراد متفاوت است و هر قلمی به درد هرکسی نمیخورد.
یک سطح دیگر از کتابهای اخلاقی، کتابهای عرفانی و تربیتی است که راهکارهای عملی را نشان میدهد. این کتابها هم خوب هستند منتها انسان باید با کارشناس مرتبط باشد و کارشناس، سطح علمی فرد را بشناسد و ببیند که آیا این کتاب برای این فرد مفید است یا مضر. ممکن است کتاب در سطح خود مفید، ولی برای این شخص مضر باشد و اگر او کتاب را مطالعه کند به ضررهای روحی و روانی مبتلا شود. برخی از این کتابها که متأسفانه در دسترس عموم قرار گرفته، در جلسات مهم خاص عالمان تدریس میشود و باید بهصورت مدیریتشده ارائه شوند.
یک قسم دیگر از کتابهای اخلاقی، شرح حال علما است؛ این کتابها هم خیلی خوب هستند منتها اینها هم باید دستهبندی بشوند. شرح حال هر عالمی به درد هرکسی نمیخورد. برخی افراد روح لطیفی دارند و وقتی این کتابها را میخوانند، بدون اینکه مشورت بگیرند، میخواهند همانند آن عالم رفتار کنند و یکباره به ریاضتها و به تبع آن به مشکلات جسمانی برمیخورند، حتی گاهی به مشکلات روحی و روانی دچار میشوند که قابل جبران هم نیست.
گاهی در برخی کتابها دستور ذکری داده شده است. این دستورها هم ولو اینکه بزرگان ما آنها را نوشته باشند، از جهتی خطرناک است؛ باید به این توجه کنیم که ما در حالی داریم این دستور ذکر را به شکل عمومی عرضه میکنیم که بزرگان این کار را نمیکردند. بزرگی نامهای به شخص خاصی که شاگردش بوده نوشته و دستور ذکری را به او داده است. ما نمیتوانیم چون انتشار این دستور، درآمد خوبی دارد، آن را منتشر و عرضه کنیم. لذا به توابع سوء این کار توجه نمیشود. بنده با این علم ناقص و تجربهی اندکم، این کار را مضر میدانم از جهتی؛ بلکه این کتابها باید بهصورت مدیریتشده در دسترس عموم قرار گیرند.
برای این کار لازم است تا هم خوبیهای این کتابها و هم آسیبها را شناسایی کرد تا کسانی که در مسیر معنویت حرکت میکنند، به ضدمعنویت برنخورند یا معنویت اشتباه به دست آنها نرسد؛ چراکه الان معنویت سکولار هم داریم. لذا عالمان وارسته مانند آیتالله جاودان بهنوعی سبک عمومی دارند؛ یعنی در معرض عموم قرار میگیرند تا افراد، مطالب خوب را از مطالبی که الان در سطح آنها نیست و سردرگمی برایشان ایجاد میکند، بشناسند. از این جهت کتاب «رهنمای طریق» کتابی نوشتهشده برای عموم مردم است و مطالب آن آسان بیان شده است. چه بسا رهبر انقلاب نیز چنین نظری دارند که این کتابها باید همهکسفهم باشد و مطالب لازم و زندگیساز در آن مطرح شود. گاهی مواقع مسائلی که خیلی مبتلابه نیست مطرح میشود درحالیکه مسائل اولیهی افراد مورد غفلت است و افراد در این زمینهها نادانی دارند.
@salmanraoofi
#طرح_تربیت_مبلغ_انقلابی_کارآمد
#موسسه_ایمان_ماندگار
(دوره استعداد یابی و ارتباط موثر)
🔆شماره ثبت نام: 09058289268
🔆شرایط ثبت نام:
اتمام سطح یک
قبولی در مصاحبه
🔆زمان ثبت نام: ۴ لغایت ۱۴ دی ماه
#موسسه_ایمان_ماندگار
زیر نظر استاد آیت الله محمدعلی جاودان
🔆دوره فوق توانایی استعداد یابی را در افراد دوره ایجاد می کند به گونه ای که در وهله اول شناخت دقیق نسبت به استعداد های خود، در مسیر طلبگی پیدا می کنند
و در مرحله بعدی توان ارتباط برقرار کردن و استعداد سنجی دیگران و گزینش و هدایت افراد در جهت استعدادها را حاصل می کند.
🔆همکاری با موسسه از شرایط شرکت در دوره است.
🔆دوره قم برگزار می شود
@salmanraoofi
هدایت شده از خبرگزاری فارس
«پورمختار» نماینده مجلس:
🔹دولت اخیرا دست سازمان تعزیرات را در امر نظارت بسته است.
🔹دولت اجازه نمیدهد مأموران این سازمان به ویژه در بحث مقابله با محتکران مواد اولیه و همچنین کالاهای تولیدی ورود کنند.
fna.ir/bqr1wv
@Farsna