🗓سالروز رحلت امام خمینی
🏳و آغاز زعامت امام خامنهای
💠رهبرانقلاب
‼️بنده در طی مبارزات، خوابهای عجیبی دیدم که یکیشان درسال ۱۳۴۶ است. در آن زمان، وضع سیاسی مشهد در نهایت شدت برای مبارزان بود و جز چند تن، بقیه عرصه را رها کردند. در آن شرایط، خواب دیدم که امام خمینی وفات کرده و پیکرشان در یکی از خانههای نزدیک خانه پدرم درمشهد بر زمین است. دردی جانکاه قلبم را میفشرد؛ تابوت را روی دوش گرفتیم؛ در بین انبوه تشییعکنندگان، بسیاری از علما بودند اما چیزی که بر درد من میافزود، این بود که برخی از علما بدون هیچ اندوهی با هم صحبت میکردند و میخندیدند. پیکر امام به آخر شهر رسید؛ بیشتر افراد بازگشتند و فقط ۲۰نفر ماندند. پیکر امام را به بیرون از شهر برده و به تپهای رسیدند؛ اما بیشتر تشییعکنندگان، در پایین تپه ماندند. جنازه را با ۵نفر بالای تپه برده و روی تپه قرار دادیم. من پایین پای امام رفتم تا با او وداع کنم؛ اما ناگهان امام، انگشت سبابهٔ دست راستشان را به سمت بالا حرکت داد و با چشمان بسته شروع کرد به نشستن، تا اینکه انگشت اشارهاش را بر پیشانیم قرار داد و دو بار گفت: "تو یوسف میشوی!" کتاب «خون دلی که لعل شد»/ص۲۶۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز رحلت امام خمینی
💠رهبرانقلاب
‼️ما یک زندگینامه جامع از امام نیاز داریم! ۷۲/۹/۱۵
‼️حقیقتا جای یک کار هنری خوب درباره امام خالی است، من میترسم که جوانان ما امام را نشناسند! ۷۶/۳/۱۲
‼️معتقدم که ما در استفاده از ظرفیت عظیم انقلاب اسلامی و شخصیت جذاب رهبر آن، امام خمینی تنبلی کردیم! ۷۸/۵/۲۵
‼️از نیازهای فرهنگی جوانان ما استحکام مبانی اسلامی و شناخت تاریخ کشور خصوصا شناخت امام خمینی است! ۷۸/۳/۵
‼️انصافا ما در تبیین شخصیتهایمان تنبلیم مثلا درباره امام که شخصیت درجه یک است و دوست و دشمن در عظمت او تردید ندارد، ما واقعا چند جلد کتاب نوشتهایم!؟ این را مقایسه کنید با تعداد کتابهایی که درباره لینکلن در آمریکا نوشته شده، من گزارشی خواندم که اگر کتبی که درباره لینکلن نوشته شده را روی هم بچینند یک ستون ۱۰متری درست میشود! ۹۶/۳/۲۰
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🔆طلبه ای که انقلاب و امام خمینی ره را نشناسد
🔆نمی تواند در عصر و مصر امام خمینی ره موثر باشد
🔆بیش از ۲۰ سال است که درباره امام خمینی ره مطالعه، فکر و تحقیق می کنم و هنوز هم تشنه تفکر و تعمق درباره این مرد الهی و این رجل وارث پیامبران هستم
🔆اگر می خواهید موثر باشید
باید تفکر امام، راه و روش امام و خود او را خوب بشناسید
🔆چند کتاب در این باره معرفی می کنم
👈گرچه به جد معتقدم اگر می خواهید خوب این مرد بزرگ را بشناسید
👈بخش عمده ای مرهون خواندن فلسفه و خصوصا عرفان است
🔆این کتاب از جدیدترین کتبی است که درباره تفکر امام خمینی ره خوب تنظیم شده است
@salmanraoofi
#معرفی_کتاب
🔆معارف انقلاب
🔆مروری بر دیدگاه های رهبر معظّم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی
درباره کتاب
🔆حضرت آيت اللّه خامنهاي كه خود در تمام مراحل تكوين، رشد و پيروزي انقلاب اسلامي حضور فعّال، مستمر و مؤثّر داشته اند به دليل اهميّت آشنايي نسلهاي مختلف، خصوصاً نسل جوان با علل، عوامل، مراحل، ويژگيها و آثار انقلاب اسلامي همواره در فرصتهاي گوناگون به تبيين انقلاب اسلامي پرداخته اند.
🔆آنچه در اين كتاب گردآوري شده، گزيده اي از ديدگاههاي معظّمٌ له در موضوع انقلاب اسلامي است كه در طول بيش از ۲۰ سال گذشته در ديدارها، سخنراني ها و خطبه هاي نماز جمعه بيان شده است.
🔆موضوعات مهم
🔆ویژگیهای اصلی انقلاب و جمهوری اسلامی
🔆ویژگیهای شخصیّت و سیره امام (ره)
🔆جهان شمولی پیام الهی انقلاب
🔆دستاوردهای داخلی و بین المللی نهضت عاشورا؛ روح انقلاب
🔆دشمنی عمیق استکبار و لزوم بصیرت نسبت به آن
🔆عوامل حدوث و بقای انقلاب
🔆آفات انقلاب
🔆بیداری اسلامی
🔆هراس مستکبران از اسلام ناب محمّدی
@salmanraoofi
سلمان رئوفی
#معرفی_کتاب #سیاسی 🔆چاپ موسسه نشر عروج 🔆بسیار کتاب خوبیست @salmanraoofi
#معرفی_کتاب
#سیاسی
باسمه تعالی
🔆محور اصلی و اساسی تحقیق حاضر، تبیین همه جانبه برخورد امام خمینی (س) با برخی از مسائل جامعه در سالهای ۱۳۵۷ ـ ۱۳۶۸ در ابعاد مختلف سیاسی ـ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی و ... می باشد.
🔆به عبارت دیگر، در این مجموعه کوشش خواهد شد تا برخی از مسائل و موضوعات حیاتی و اساسی نظام جمهوری اسلامی طی سالهای مذکور، شمارش شده و سپس به تجربه و تحلیل چگونگی برخورد رهبری انقلاب اسلامی با آنها پرداخته شود.
🔆پس از ذکر مقدمه و سخن ناشر ده بخش جداگانه و نتیجه گیری و فهارس آمده است:
✳️بخش اول: امام و دولت موقت
✳️بخش دوم: امام و مسأله اشغال لانه جاسوسی
✳️بخش سوم: امام و مسأله بنی صدر
✳️بخش چهارم: امام و انقلاب فرهنگی
✳️بخش پنجم: امام و مسأله حزب جمهوری اسلامی
✳️بخش ششم: جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه ۵۹۸
✳️بخش هفتم: امام و مسـأله دولت مهندس موسوی
✳️بخش هشتم: امام و مسأله انشعاب در روحانیت
✳️بخش نهم: امام و مسأله ارتداد سلمان رشدی
✳️بخش دهم: نامه امام به گورباچف.
🔆نتیجه گیری:
✳️فصل اول: چکیده اصول حاکم بر سیره امام خمینی
✳️فصل دوم: تجربه و تحلیل آماری اصول حاکم بر سیره عملی امام خمینی
🔻🔻🔻🔻🔻
پ ن: کتاب در بخش دولت مهندس موسوی واقعا ضعیف کار شده بهتر است در این باره کتاب رازهای دهه شصت از انتشارات کیهان نوشته جناب صفار هرندی مطالعه شود
@salmanraoofi
هدایت شده از Aminikhaah
💠 «امام خمینی» از منظر «عارف بی بدیل مرحوم آیت الله العظمی بهجت ره»
🔷 حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری در کتاب زمزم عرفان می نویسد:
🔶 آیت الله بهجت ، در یکی از دیدارهایم با ایشان ، به رویائی ازخود درباره پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی اشاره کردند.
ایشان فرمودند: "قبل از پیروزی انقلاب خواب دیدم که شاه به سید جوانی خیلی احترام می کرد . در عالم رویا فهمیدم که پس از شاه ، او خواهد بود. پس از پیروزی انقلاب ، دیدم که همانطور شد ؛ ولی قیافه آقای خمینی با آن جوان تطبیق نمی کرد ؛ اما وقتی عکس جوانی ایشان را آورند دیدم عینا همان است .
در عالم رویا آن جوان چیزی گفت که از آنچه می گویم ، معلوم میشود . پس از انقلاب آقای خمینی گفت : «هر کس در برابر انقلاب بایستد ،هلاک میشود » ؛ و بدین سان ، آنچه در خواب دیده بودم ، تعبیر شد. "
🔶 آیت الله بهجت به این جانب (ری شهری) فرمودند :
اسراری از آقای خمینی می دانم که تاکنون به کسی نگفته ام و پس از این هم نخواهم گفت!
پیش از فوت حضرت امام چندین بار اقدام کردم که ملاقاتی میان آقا و امام صورت گیرد . یکبار خیلی اصرار کردم و گفتم : ایشان دوستتان بوده! خوب است همدیگر را ببینید.
ایشان فرمود :
" تو چه می دانی که همین دیشب با هم چه گفتگوئی داشتیم !"
گفتم این را ایشان هم می دانند ؟ فرمود :
" بله ایشان هم می دانند! "
🔶 امام خمینی دو روز قبل از وفات ( پنجشنبه 11/ 3/ 1368 ) در حالیکه در بستر بیماری بود در عالم مکاشفه با آیت الله بهجت ، با لبخند،خداحافظی کرد . آیت الله بهجت در این باره فرمودند :
" هنگامی که آقای خمینی در بیمارستان بود ، چند روز قبل از وفاتش ، پنجشنبه بعد از نماز صبح ، در حالیکه خواب نبودم ، دیدم ایشان زیبا ،خوشرو ، و با لبخند ، از جلوی من گذشت . چهره اش از عکس او زیباتر بود . بعد از چند روز که خبر وفات ایشان منتشر شد، متوجه شدم که ایشان آمده از من خداحافظی کند. خوشحال بود برای آنکه کارش تا آخر درست بوده و از آنچه انجام داده پشیمان نیست ؛بلکه کارش ناجح بوده است ."
✅ @Aminikhaah
#حوزه_رشته_سیاست
#حجتالاسلام_نعیمیان
#امام_خمینی
🔅🔅🔅
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان اظهار کرد:
مرحوم آیتالله خویی با ادله اجتهادی به سبب نگاه خاصی که به رجال داشت، موضوع ولایت فقیه را نمیپذیرفت، ولی با ادله فقاهتی قائل به تصدی فقیه بود. به همین دلیل میگفت فقیه باید عهده دار جامعه اسلامی باشد، غیر فقیه نمیتواند چنین تکلیفی داشته باشد و تصرفات غیر فقیه جایز و نافذ نیست.
📝 دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح، درباره زمان مطرح شدن موضوع ولایت مطلقه فقیه بیان داشت: بحث ولایت مطلقه فقیه از اموریست که در زمان عدم حضور پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) به فقیه واگذار شده است.
@salmanraoofi
ادامه گفتگو را در زیر دنبال کنید👇👇
#حوزه_رشته_سیاست
#حجتالاسلام_نعیمیان
#امام_خمینی
🔅🔅🔅
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان یادآور شد:دایره ولایت فقیه منوط به جعل امام معصوم(ع) است و این دایره براساس نیازها، اقتضائات و مصلحت جامعه در نظر گرفته میشود، از اینرو ولایتی که برای فقیه در نظر گرفته میشود همان ولایتیست که برای پیامبر(ص) و امام(ع) عنوان میشود. یعنی ضرورت رفع نیازهای جامعه اسلامی این اقتضاء را دارد که ولایت گستردهای مانند ولایت معصوم(ع) برای فقیه جعل شود.
🔹 استاد حوزه با بیان اینکه طرح بحث ولایت مطلقه فقیه به امام راحل باز نمیگردد، اظهار داشت: بحث ولایت فقیه پس از شیخ مفید یعنی زمان نخستین مکتوبات فقهی که به ما رسیده، به دو صورت مطرح شده است. برخی از فقها اختیارات فقیه را متناسب با نیاز هر باب در هر کدام از ابواب فقه مطرح کردهاند. چنانکه گاه فراتر از نیاز خاص یک باب فقهی نیز تعابیر عام و مطلق درباره ولایت فقیه مورد اشاره قرار گرفته است.
🔹 وی عنوان کرد: همچنین گستردگی ولایت فقیه در سخنان فقهای پس از شیخ مفید لزوماً در قالب بحث نظری مبسوط محدود نمیشود، بلکه در خلال فرمایشات این بزرگواران در اشارات فتوایی نیز با عبارات متعددی، گستردگی ولایت فقیه مطرح شده است.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان یادآور شد: مرحوم نراقی نخستین کسی است که بحث ولایت فقیه را به تناسب نیاز زمان به صورت مبسوط مطرح میکند و میگوید «فقها، فضلا و طلاب وقتی قوه اجتهاد را در خود احساس میکنند، احکام دین را استنباط کرده و به امور ولایی میپردازند، ولی نیاز است این بحث به صورت جدی و استدلالی مطرح شود.»
🔹 وی تأکید کرد: البته نباید انتظار داشت ولایت فقیه از همان نخست به صورت گسترده مطرح شده باشد، بلکه مانند سایر ابواب فقه آرام آرام توسعه بحثی پیدا کرده است.
🔹 این محقق و مدرس فقه سیاسی در جمع بندی این بخش از سخنان خود گفت: بحث ولایت مطلقه فقیه را به دو صورت میتوان در سخنان فقهای گذشته سراغ گرفت؛ نخست، تصریحات فتوایی بر عمومیت و اطلاق ولایت فقیه که پس از شیخ مفید مطرح شده است. دوم، کنار هم قرار دادن مطالب جزئی که درباره ولایت فقیه در ابواب مختلف فقه توسط فقها مطرح شده است. موضوع ولایت فقیه در تمامی ابواب فقه بیان شده و تمسک شده است. اگر این مطالب را کنار هم قرار دهیم ولایت مطلقه فقیه اثبات میشود. این امر را می توان در کتاب فقیهان امامی و عرصههای ولایت فقیه دید.
🔹 این استاد حوزه در پاسخ به این پرسش که «آیا امام راحل بحث ولایت فقیه را نخستین بار در نجف ارائه دادند؟» اذعان داشت: عموم افراد گمان میکنند امام راحل برای نخستین بار ولایت فقیه را در نجف مطرح کردند، در حالی که اینگونه نیست. ایشان نخستین بار در رساله کشف اسرار موضوع ولایت فقیه را مطرح کردهاند.
🔹 وی افزود: مرحوم آیتالله بروجردی در سال ۱۳۲۷ در باب نماز جمعه به اثبات ولایت مطلقه فقیه پرداختهاند و امام سه سال پس از ایشان یعنی سال ۱۳۳۰ در اصول فقه در رساله اجتهاد و تقلید و نیز در درس خارج اصول فقه ولایت فقیه را مطرح و اثبات کردهاند. آیتالله سبحانی که تقریرات درس اصول امام(ره) را تهیه کردهاند، در پاسخ به سوال اینجانب نقل کردند ایشان آن را در بحث اجتهاد و تقلید در سال ۱۳۳۰ درس دادند. این محتوا در کتاب تهذیب الاصول ایشان و نیز در تقریر مرحوم شیخ حسین تقوی اشتهاردی چاپ شده است.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان خاطرنشان کرد: آیتالله جوادی آملی نیز تقریرات درس اصول امام(ره) را از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۷ در کتابی به نام تحریر الاصول تهیه کردهاند که موضوع ولایت فقیه در باب اجتهاد و تقلید مطرح شده است که ظاهراً مربوط به سال ۱۳۳۷ش است. از سوی دیگر امام راحل خود درسهایشان را مینوشتهاند که ولایت فقیهشان در رساله اجتهاد و تقلید که در سال ۱۳۳۰ نگاشته شده، بیان شده است.
@salmanraoofi
ادامه گفتگو را در زیر دنبال کنید👇👇
#حوزه_رشته_سیاست
#حجتالاسلام_نعیمیان
#امام_خمینی
🔅🔅🔅
🔹 وی یادآور شد: همچنین آیتالله سید ابراهیم میرباقری از اساتید حوزه تهران نقل میکرد «در مقطع کوتاهی در بحث تابستانی – گویا سال ۴۳ – موضوع ولایت فقیه توسط امام راحل برای جمع محدودی از طلاب مطرح شد.» پس درس اصول امام(ره) غیر از آیتالله سبحانی توسط شیخ حسین تقوی اشتهاردی نیز تقریر نویسی شده و در آنجا نیز موضوع ولایت فقیه عنوان شده است و دو تقدیر از مقطع اول و بعد توسط آیتالله جوادی داریم.
🔹 استاد حوزه اذعان داشت: در ضمن سه سال پس از درس ولایت فقیه امام راحل، مرحوم آیتالله گلپایگانی در سال ۱۳۳۳ درس ولایت فقیه خود را ارائه میدهند و تقریرات آن توسط آیتالله صابری همدانی منتشر شده است. بحث دیگر اینکه تقریرات درس آیتالله بروجردی درباره ولایت فقیه توسط آیتالله میرزاعلی صافی گلپایگانی، آیتالله منتظری و آیتالله نوری همدانی(هنوز منتشر نشده) نیز تهیه شده است.
🔹 وی اظهار کرد: تمام این دروس ولایت فقیه را امام راحل پیش از درسهای نجف مطرح کردهاند. در نجف نیز از اول بهمن سال ۱۳۴۷ موضوع ولایت فقیه را مطرح میکنند که مورد استقبال شهید صدر قرار میگیرد. در نجف تقریرات درس ایشان توسط آیتالله معرفت، به عربی ترجمه میشود. مدتی بعد متن فارسی دوباره توسط آقای جلال الدین فارسی ویرایش شده و منتشر میشود.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان در جمع بندی این بخش از سخنان خود نیز اظهار کرد: اولاً، بحث ولایت فقیه مختص امام نیست بلکه پیش از ایشان افراد فراوانی نیز این موضوع را مطرح کردهاند. ثانیاً، امام راحل پیش از نجف چند بار موضوع ولایت فقیه را مطرح کرده و چند بار تدریس کردهاند که شامل سالهای ۱۳۳۰، ۱۳۳۷ ،۱۳۴۳ و… میشود.
🔹 وی همچنین اضافه کرد: در فتنه ۸۸ پسر آقای شریعتمداری ادعا کرد پدرش اعتقادی به ولایت فقیه نداشت. آقای سید هادی خسروشاهی براساس اسناد ساواک گفت: آقای شریعتمداری در مهر سال ۱۳۴۷ یعنی پیش از امام راحل موضوع ولایت فقیه را بررسی کرده که توسط آقای ابوالحسن حقانی منتشر شده است. اما امام خمینی بحث ولایت فقیه را در نجف در بهمن سال ۴۷ ارائه کردند. این نشان میدهد که این مقوله در ذات فقاهت شیعی است.
🔹 عضو گروه فقه سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در ادامه گفتوگو، دیدگاه آیتالله خویی درباره ولایت فقیه را اینگونه تشریح کرد: آقای خویی نافی ولایت فقیه نبود.
🔹 وی افزود: در فقه و اصول وقتی علما برای موضوعی از ادله اجتهادی دلیل کافی پیدا نمیکنند به اصول عملیه و ادله فقاهتی مراجعه میکنند. مرحوم آیتالله خویی نیز بر خلاف اکثر علما به رجال نگاه تعبدی داشته، حتی به جابریت رای مشهور نیز اعتقادی نداشته و این نگاه خاص اقتضاء میکرده که بسیاری از روایات را کنار بگذارد.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان اظهار کرد: مرحوم آیتالله خویی با ادله اجتهادی به سبب نگاه خاصی که به رجال داشت، موضوع ولایت فقیه را نمیپذیرفت، ولی با ادله فقاهتی قائل به تصدی فقیه بود. به همین دلیل میگفت فقیه باید عهده دار جامعه اسلامی باشد، غیر فقیه نمیتواند چنین تکلیفی داشته باشد و تصرفات غیر فقیه جایز و نافذ نیست.
🔹 وی تأکید کرد: از کسانی که به ولایت فقیه حمله میکنند باید پرسید جایگزین آنها برای ولایت فقیه چیست؟ غیر از دموکراسی است؟ به نگاه آیتالله خویی و دیگر علما اگر فقیه در جایگاه متصدی نباشد قدر متیقن فرد دیگری نمیتواند بر این جایگاه قرار گیرد. نگاه آیتالله خویی این نیست که ولایت فقیه را کنار بگذاریم. ایشان اصل کار برای غیر فقیه را جایز نمیدانند.
🔹 این استاد اضافه کرد: البته لزوماً در شاگردان آیتالله خویی چنین نگاهی وجود ندارد. برای نمونه آیتالله معرفت شاگرد ایشان بوده، سپس شاگرد امام(ره) میشود و بحث ولایت فقیه را به زبان عربی منتشر میکند. آیتالله سید محمدمهدی خلخالی نیز شاگرد آیتالله خویی بوده ولی ولایت فقیه را در کتاب قوی حاکمیت در اسلام، در همان آغاز انقلاب بسط داده است.
@salmanraoofi
ادامه گفتگو را در زیر دنبال کنید👇👇
#حوزه_رشته_سیاست
#حجتالاسلام_نعیمیان
#امام_خمینی
🔅🔅🔅
🔹 وی افزود: آیتالله میرزا جواد تبریزی نیز از باب حسبه تصدی مقام ولایت را به فقیه میدهد، غیر فقیه را جایز نمیداند. تضعیف ولایت فقیه را حرام دانسته و از منظر او غیر فقیه مشروعیت تصدی ندارد. بزرگان دیگر مانند شهید صدر، آقاضیاء، آخوند خراسانی، آیتالله سبزواری و… نیز موضوع ولایت فقیه را مورد تأکید قرار دادهاند.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان یادآور شد: آخوند خراسانی برخی ادله را نقد میکند، ولی میگوید براساس همین ادله فقیه قدر متیقن است. به طور کلی برخی شاید مشربشان این باشد که بگویند از باب حسبه ولایت به فقیه میرسد، ولی این به معنای نپذیرفتن ولایت فقیه نیست. بلکه تأکید میکنند کار باید به دست فقیه باشد وگرنه دیگران حق تصرف ندارند.
🔹 وی درباره این که آیا دیدگاه امام درباره ولایت فقیه پیش از نجف با پس از نجف متفاوت شد؟ خاطرنشان کرد: امامدر همه این مقاطع و نیز در نجف ولایت عام و مطلق فقیه را ثابت کردهاند و به تناسب هر زمان ولایت خود را به کار گرفتهاند.
✳ حجتالاسلام والمسلمین نعیمیان پاسخ پرسش «چرا امام شرط اجتهاد را برای ولیّ فقیه کافی دانست در حالی که پیشتر اعلمیت را نیز شرط می دانست؟» را این گونه ارائه داد: حضرت امام(ره) تأکید داشتند تصدی زعامت جامعه نیازمند خصوصیات و شرایط مختلفی در فقیه است. لذا با تأکید بر چنین جامعیتی صرف مرجعیت را کافی نمیدانستند. چنانکه اعلمیت را لازم ندانستند تا جامعه به بن بست نرسد.
@salmanraoofi
🔆کانال اندیشکده فقه حکومتی
🔆متعلق به برادر بزرگوار
جناب حجت الاسلام و المسلمین استاد نعیمیان است
تمرکز ایشان مدتهاست بر این بحث بوده
در این زمینه کانال قابل استفاده ای دارند
@andishkade_f_h
اندیشکده فقه حکومتی