7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیههای مهم و جامع حجتالاسلام والمسلمین استاد میرهاشم حسینی تولیت محترم حوزه علمیه آیت الله حق شناس (فیلسوف الدوله_امین الدوله)
@hhaghshenas
@salmanraoofi
🔅طريقه خواندن نماز آیات؛ مطابق با فتوای امام خامنهای
🔅امشب خواندن نماز آیات بر قمی ها واجب است.
🔅زلزله قم ۴ ریشتر گزارش شده است.
@salmanraoofi
🔅امام صادق علیه السلام اگر از خرابی زلزله ترسیدی آیه ی زیر را بخوان
🔆امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند:
«فَإِذَا خِفْتَ الْهَدْمَ عِنْدَ الزَّلْزَلَةِ فَاقْرَأْ عِنْدَ مَنَامِکَ- إِنَّ اللَّهَ یُمْسِکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیماً غَفُوراً»؛
[1]هرگاه از ویرانی هنگام زلزله در هراس بودی، در وقت خوابت این آیه را بخوان:«إِنَّ اللَّهَ یُمْسِکُ ... این تنها خداست که آسمان ها و زمین را از این که از جای خود منحرف شوند [و فرو ریزند]نگه می دارد؛ و اگر روزی از مسیر خود منحرف شوند، هیچ کس بعد از او نمی تواند نگاهشان دارد، مسلماً خدا همواره بردبار و آمرزنده است».
@salmanraoofi
حضرت مستطاب حجت الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی (مازال موفقاً)
سلامعلیکم
با توجه به رأی هیأت امنای محترم مدرسهی علمیهی آیت الله مجتهدی تهرانی (قدّه) و تنفیذ و موافقت اکید رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای (دام ظله الوارف)، جناب عالی را که صاحب خصائل راقی اخلاقی، مراتب عالی علمی، و تجارب و تواناییهای ارزندهی مدیریتی هستید، به عنوان مسؤول و متولی امور این مرکز علمی منصوب میکنم.
رجاء واثق دارم: در سایهی توکل به ساحت سبحانی و توسل به ذیل عنایات اهل بیت وحی (س)، خاصّه صاحب اصلی حوزههای علمیه (صانها الله عن الحدثان) حضرت بقیت الله (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء)، و تدبیر و تلاش توام با اخلاص خود، و مساعدت و معاضدت معاونان محترم، مدرسان و طلاب عزیز، مسیر مؤسس بزرگوار حضرت آیت الله مجتهدی (قدّس سرّه) را تداوم بخشیده، مساعی مخلصانهی مسؤول راحلش حضرت آیت الله حبیبی (طاب ثراه) را به ثمر نشانده، شؤون آن مرکز فاخر را ارتقا خواهید داد.
اهم اموری که توقع میرود، بطور ویژه و با اولویت آنها را پیگیری بفرمائید، عبارتند از:
۱ ارتقا هیأت امنای مدرسه و تقویت جایگاه آن بمثابه مرجع تصمیمگیریهای اساسی آن مرکز.
۲ ارتقا عوامل مدیریتی و علمی تربیتی مدرسه فراخور شأن ممتاز آن واحد.
۳ ارزیابی و وضعیتسنجی آموزشی، تهذیبی و پژوهشی کنونهی مدرسه، و اتخاذ تدابیر لازم برای رفع نواقص و ارتقا کیفی شؤون فوق، بر اساس شاخصهای ابلاغی مرکز مدیریت.
۴ تقویت جنبههای اخلاقی، تهذیبی و انقلابی طلاب با توجه به موقعیت برجستهی آن مدرسه.
فرصت را مغتنم شمرده، فروتنانه و ادبگذارانه به روح مطهر و منور دو شخصیت بزرگوار، آیتین مجتهدی و حبیبی (قدّس سرّهما) درود میفرستم، و متضرعانه از بارگاه بلند باری برای آنان غفران و علو درجات مسألت میدارم.
اللهمّ وفّقه و ایّای لما تحبّ و ترضی، و لاتجعلنا من الّذین یحسبون أنّهم یحسنون صنعاً، و اهدنا الی الصّواب و السّداد، فانّک خیر موفِّق و هاد.
علیاکبر رشاد
رئیس شورای حوزههای علمیهی استان تهران
۲۵ اسفند ۱۳۹۸، مطابق ۲۰ رجب المرجب ۱۴۴۱
@hhaghshenas
باسمه تعالی
ما ننسخ من آیه او ننسها نات بخیر منها
بحمدلله حجت الاسلام والمسلمین استاد میرهاشم حسینی تولیت حوزه علمیه استاد مجتهدی رحمت الله علیه شدند
چه افتخاری بالاتر از اینکه رهبر معظم انقلاب حفظه الله، تاکید بر تفویض این سمت به ایشان کرده اند حقا این سمت برای معظم له شایسته و برازنده است گرچه این مسئولیت برای ایشان کوچک است و ایشان شایستگی و توانایی اداره حوزه های علمیه را دارند
ان شاءالله طلاب آن حوزه ی علمیه قدر این شخصیت متقی، فاضل، پرکار و برجسته را بدانند و از کوثر تقوا و علم ایشان بهره وافی ببرند
والسلام
سلمان رئوفی
۱۳۹۸/۱۲/۲۵
@salmanraoofi
🔆این فرد نمیتواند فقیه و مجتهد شود!
🔅رهبر معظم انقلاب:
🔅آن کسی که برود در گوشه خانه اش بماند،
👈نه بداند که دشمن اسلام چه کار میخواهد بکند،
👈نه بداند که امروز مسلمین نیازمند چه هستند،
👈نه بداند که امروز ذهنیت و واقعیت زندگی مسلمانان را چه چیزهایی تهدید می کند،
👈 نه بداند که جریان فساد و انحراف کدام است،
👈نه بداند که دشمن از چه راه هایی وارد می شود که جامعه اسلامی را از بین ببرد و نابود کند،
👈نه بداند که حیله های دشمن چیست و راه های مقابله با آن کدام است،
👈از وجود خطرات عظیم استکبار جهانی اطلاع ندارد،
👈نمیداند که صهیونیسم و ارتجاع و امپریالیسم و استکبار جهانی و مکتب های الحادی و التقاط چیست؛
👈 حالا می رود [کتاب] "جواهر" را باز میکند و چهار جلد کتاب حدیث را جلویش میگذارد، تا برای مکلفان و اداره زندگی آنها، حکمی استنباط کند. این فرد، نمیتواند تفقّه در دین پیدا کند.
۱۳۶۵/۰۲/۰۶
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 44
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⏪ نقل به معنی و اثر آن در فقه الحدیث :
پذیرفتن وقوع نقل به معنی - هر چند به طور محدود و حداقلی – لوازمی در فهم حدیث دارد
◀ 1- حجیت تعابیر و ساختار کلام در موارد زیادی غیر قابل اثبات میشود زیرا تعابیر و ساختار کلام بین آنکه از امام باشد یا تعبیر برگزیده راوی باشد مردد میشود درنتیجه بسیاری از برداشتها و اجتهادها – که ناشی از توجه به تفاوتهای تعبیری یا ساختارهای بیانی است و بعضا در احتیاطهای فقهی نمود می یابد – قابل نقد و تردید میشود .
◀ 2- تشخیص اضطراب در متن که از عوامل ارزیابی متن حدیث است نیازمند دقت بیشتری میگردد ؛ زیرا اضطراب در متن همواره به معنای عدم صدور روایت نخواهد بود و ممکن است ناشی از ضعف و ناتوانی ادبی راوی باشد .
⏪ توحید روایات و اثر آن در فقه الحدیث :
یکی از نکاتی که در ظهور گیری از روایات و فقه الحدیث به معنایی که گذشت موثر است توجه به احتمال یکی بودن روایات است در مکتب فقهی آیة الله بروجردی مسئله یکی دانستن روایات مختلف نمود ویژه ای دارد است این مسئله در فقه الحدیث به معنایی که گذشت جای بررسی و تحقیق بیشتری دارد و متاسفانه آنطور که باید مورد تحقیق قرار نگرفته است ایشان روایات را با توجه به قراینی به یک روایت برمی گرداندند یکی از محققین این قرائن را این گونه شمرده اند :
◀ 1- دقت در اسناد : ایشان با تکیه بر آگاهی های رجالی و دقتهایش در امر طبقات گاهی یکی بودن چند روایت را از راه یکی بودن مسمی به دو نام یا صاحب کنیه یا لقب متوجه می شدند .
◀ 2- اشتباه در راوی و مروی عنه ؛ گاه ریشه این پدیده را وقوع اشتباه در راوی و مروی عنه از اولی میداند ؛ مثلا در روایتی از محمد بن مسلم میگوید : این روایت محتمل است عین اولی باشد ، به اعتبار اینکه محمد بن مسلم این روایت را یک بار نقل کرده اما کسانی که این را از او نقل کرده اند اشتباه کرده یک بار از او به « عن رجل » و بار دیگر «عن جمیل» نام برده باشند .
◀ 3- وحدت مورد صدور ؛ گاه با توجه به وحدت مورد صدور توحید روایات را کشف می نمود و این مسئله را ناشی از نقلهای راویان مختلف می دانست . مثلا دو روایت مسند و یک روایت
◀ 4- وحدت راوی و اختلاف مضمون : در پاره ای دیگر از موارد این مسئله را ناشی از نقل مکرر یک روایت با مضامین مختلف میدانست مثلا روایتی را دو بار از سلیم بن قیس نقل کرده و در مورد دوم گفته است این روایت جدا از قبلی نیست ، بلکه یک روایت است که سلیم با مضامین مختلف دو بار از امام نقل کرده است
◀ 5- وحدت مضمون ؛ معیار دیگری که به یکسان انگاری روایات می انجامد وحدت مضمون است در موردی که حدیثی با نقلهای مسند متعدد و یک نقل مرسل از مفید روایت شده است میگوید ممکن است که مرسله مفید روایتی دیگر نباشد بلکه از همان روایت گرفته شده باشد و اینکه هر چهار تا به معاویة بن عمار میرسد نیز همین مطلب را به ذهن نزدیک میکند و این که اختلاف در مقام نقل به خاطر اختلاف راویانیست که از او نقل کرد ه اند . او ، دلیل این فکر را تشابه مضمون ذکر میکند .
◀ 6- استبعاد تکرار سوال ؛ معیار دیگری که افزون بر اتحاد سند و متن موجب تمایل به توحید روایات است ، توجه به این نکته عقلایی است که بعید است راویان جلیل القدری ، چون محمد بن مسلم حکم یک مسئله را دو بار بپرسند . در موردی آورده است که ظاهر این است که این روایت با قبلی یکی است ، چون سند یکی و متن به هم نزدیک است . جدا بعید است که ابن مسلم حکم یک مسئله را بیش از یک بار بپرسند آیه الله بروجردی این مطلب را بارها تکرار کرده است .
✳ حوزه سوم : مبانی قبول یا رد حدیث
یکی از مسائلی که باعث تفاوت در استنباط میشود و در برخورد با روایات بسیار مهم است نحوه قبول یا رد روایت است از دیر باز بعضی فقها اصرار بر قبول روایت بواسطه سند داشته اند و بعضی دیگر با قرائن دیگری در عین ضعف سند روایات را میپذیرند میتوان این دو رویکرد را دو مکتب در رد یا قبول روایات دانست و به دو مکتب وثوق صدوری و وثوق سندی نام گذاری کرد .
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 45
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
⏪ معتقدان به وثوق صدورى و وثوق سندى
از آثار و نوشتههاى بعضی فقها بویژه سید محمد عاملی در مدارک الاحکام ، شهيد ثانى در شرح روضه ، و آیة الله خوئی در شرح عروه چنين بر مىآيد كه اىشان، از پيروان مكتب وثوق سندى اند این گروه هيچ قرينه و نشانهاى را جز درستى سند، قبول نمی کنند و تنها راه دستيابى به اعتبار روايت را سند آن مىدانند و بر اين باورند كه از راه غير سند، نمىتوان به اعتبار روايت پى برد. البته تمامى افراد گروه بر يك روش راه نپيموده اند و اختلاف ديدگاههايى دارند، فقهای معروف اين گروه عبارتند از: شهيد ثانى، محقق اردبيلى، شيخ حسن عاملى، سيد محمد عاملى و از معاصران: محقق و مدرس شهیر آیه الله سید ابو القاسم خوئی ديدگاههاى رجالى ایشان بر پايه تعبد به خبر ثقه استوار گرديده و اينگونه نگرش اثر بسيارى در اختلاف نظر آنها با ديگران پديدآورده است.
⬅ بيشترين علماى بزرگ و فقيهان شيعه، پيرو مكتب وثوق صدورى بوده اند گروه معتقد به وثوق صدورى، تنها سند حدیث را ، راه دستيابى به درستى حديث نمىدانند، بلكه به راههاى ديگر نيز براى ثابت كردن درستى سند باور دارند و به قرينه ها و نشانه هاى همراه حديث اهميت مىدهند و توجه دارند .
⬅ قدماى اصحاب: شامل محدث كلينى و شيخ صدوق، تا محقق حلى وعالمان و فقيهان پس از محقق حلى ، همینطور اخباریان و فقهای آنها درقرنهاى 11 و 12 هجرى، از جمله محدث بحرانى و نوع اصوليان و بسیاری از فقها به این روش مشی کرده اند معروفترين فقهای اين گروه عبارتند از: علامه كركى، ملا محمد تقى مجلسى، علامه مجلسى، شيخ بهائى، وحيد بهبهانى، فقیه عارف علامه بحرالعلوم، محقق نراقى، ميرزاى قمى، شيخ اعظم انصارى، صاحب جواهر، صاحب رياض، حاج آقا رضا همدانى، آیه الله بروجردى، حضرت امام خمينى.
⬅ اين دو ديدگاه را مسلما میتوان دو مكتب در برخورد با حدیث بدانیم و مطمئنا بعضی اختلافات در استنباط فقيهان ريشه در همین نحوه برخورد با احادیث دارد همچنین اثر اين دو گرايش در استنباط ، کمتر از اثر علم اصول در گونا گونى نظرها نيست.
⏪ گروه وثوق صدورى بر اين باور است كه معيار و تراز عمل به حديث، اطمينان به صدور آن از معصوم است.
و صدور آن از معصوم، از دو راه ثابت مىشود:
◀ 1. از راه سند; يعنى سلسله سند آن بايد موثق باشد.
◀ 2 . از راه قرينه ها و نشانه ها.
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
#ضد_براندازی15
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
حدیث:
📚 27/ فی علل الشرایع باسناده عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سُلَيْمَانَ قَالَ : « قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع إِنَّ النَّاسَ يَرْوُونَ أَنَّ عَلِيّاً ع قَتَلَ أَهْلَ الْبَصْرَةِ وَ تَرَكَ أَمْوَالَهُمْ فَقَالَ إِنَّ دَارَ الشِّرْكِ يَحِلُّ مَا فِيهَا وَ إِنَّ دَارَ الْإِسْلَامِ لَا يَحِلُّ مَا فِيهَا فَقَالَ إِنَّ عَلِيّاً ع إِنَّمَا مَنَّ عَلَيْهِمْ كَمَا مَنَّ رَسُولُ اللَّهِ ص عَلَى أَهْلِ مَكَّةَ- وَ إِنَّمَا تَرَكَ عَلِيٌّ ع لِأَنَّهُ كَانَ يَعْلَمُ أَنَّهُ سَيَكُونُ لَهُ شِيعَةٌ وَ أَنَّ دَوْلَةَ الْبَاطِلِ سَتَظْهَرُ عَلَيْهِمْ فَأَرَادَ أَنْ يُقْتَدَى بِهِ فِي شِيعَتِهِ وَ قَدْ رَأَيْتُمْ آثَارَ ذَلِكَ هُوَ ذَا يُسَارُ فِي النَّاسِ بِسِيرَةِ عَلِيٍّ ع- وَ لَوْ قَتَلَ عَلِيٌّ ع أَهْلَ الْبَصْرَةِ جَمِيعاً وَ اتَّخَذَ أَمْوَالَهُمْ لَكَانَ ذَلِكَ لَهُ حَلَالًا لَكِنَّهُ مَنَّ عَلَيْهِمْ لِيُمَنَّ عَلَى شِيعَتِهِ مِنْ بَعْدِهِ.30 »
▫ در علل الشرایع با اسنادش از عبد اللَّه بن سليمان آمده که گفت : « به امام صادق گفتم ، مردم اين طور نقل مىكنند كه على «ع» اهل بصره را كشت ولى اموالشان را غارت نكرد بلكه به جاى خود گذارد (جهت آن چيست؟) حضرت فرمودند: آنچه در بلاد شرك باشد براى مسلمانان حلال است و مىتوانند به غارت ببرند ولى اموال بلاد اسلامى را نمىتوان غارت كرد، سپس فرمودند: على «ع» بر اهل بصره منّت گذاردند همان طورى كه رسول خدا «ص» بر اهل مكّه منّت نهادند و امير المؤمنين «ع» چون مىدانستند كه به زودى شيعيانش خواهند داشت که دولت باطل بر آنها غالب مىشود از اين جهت اموال اهل بصره را به حال خود گذارد و متعرّض آنها نشد پس خواست به آن حضرت در مورد شیعیانش اقتدا شود و اكنون شما آثار اين سيره حضرت را مشاهده مىكنيد و مىبينيد كه عين همان سيره نسبت به شيعيان عمل مىشود و اگر امير المؤمنين عليه السّلام تمام اهل بصره را مىكشت و اموالشان را اخذ مىكرد البته برايش مباح و حلال بود ولى بر آنها منّت نهاد و چنين نكرد تا بعد از آن حضرت بر شيعيانش نيز منّت گذارده شود .»
⏪ ادامه دارد....
📝 پانویس:
30.علل الشرائع ؛ ج1 ؛ ص154 و وسائل الشيعة ؛ ج15 ؛ ص79 .
@salmanraoofi