17.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#همسران
#دکتر_هادی
🔻 -شکاف اعتقادی و رفتاری والدین و فرزندان
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
#تربیت
#نوجوان
🔹 در برابر شلختگی نوجوان خود چه باید بکنیم؟
بعضی از پدر و مادرها میگویند: ما در برابر نامرتب بودن اتاق و شلخته بودن فرزندمان بسیار حساسیم و موقعی هم که با او صحبت می کنیم، فرزندمان شدیداً از خود دفاع میکند حال با چنین کودکانی چه باید بکنیم؟
1. حد و مرز و قانون برای او تعیین کنید و در اجرای قانون جدی و قاطع باشید.
چون یک اتاق برای نوجوان دنیای خصوصی و شخصی اوست اگر واقعاً تحملش برای شما سخت است این حق و مسئولیت شماست که به فرزند خود علت مخالفت خود را با دلیل بیان کنید.
اما بیش از حد برای او قانون تعیین نکنید یعنی حاکم مطلق نباشید.
2 . پدر و مادر هیچگاه نباید به نوجوان خود بگویند که ما پدر و مادر تو هستیم و باید از ما اطاعت کنی چون این نوع گفتارها نوعی تحکم و دستور است و رابطه فرزند و والدین را از بین میبرد و یک نوع نزاع بین والدین و فرزند بهوجود می آورد اما باید به او هشدار داد.
3. هیچوقت به جای او اتاقش را مرتب نکنید خصوصاً زمانی که در منزل نیست؛ چون باعث از بین رفتن امنیت نوجوان شما میشود و وقتی نوجوان در اتاق یا دنیای شخصی خود احساس امنیت نکند به دنبال یافتن هویت وارد دنیای خارج میشود. در ضمن مرتب کردن و جمع کردن وسایل اتاقش وظیفه شما نیست و مسئولیت خود اوست.
4. قبل از وارد شدن به اتاقش حتماً در بزنید و منتظر پاسخ او باشید نوجوانان معمولاً دوست دارند تنها باشند، با کسی در ارتباط نباشند. آنها معمولاً موزیک گوش میکنند و در اتاقشان را می بندند.
وقتی که شما در نزنید نوجوان احساس میکند که مورد حمله و هجوم شما قرار گرفته و قرار بود که شما او را غافلگیر کنید به همین خاطر گارد بیشتری گرفته و بیشتر تلاش می کند با بی همریختگیهای بیشتر از خودش در برابر حملات غافلگیرانه شما محافظت کند.
5. روی این موضوع (شلختگیهای او) بیش از حد پافشاری نکنید، حساس نباشید، عصبانی نشوید چرا که در نگاه نوجوان، قدرت شما مخدوش میشود.
6 . با او بحث و مجادله نکنید؛ چراکه موضوع آنقدر اهمیت ندارد. گمان نکنید که چون نوجوان شما از شما سرپیچی می کند، پس حتماً شما را دوست ندارد.
او تنها میخواهد مقاومت شما را امتحان کند، پس کاری به کارش نداشته باشید.
🔸و نکته آخر اینکه هیچوقت او را تنبیه بدنی نکنید حتی برای هر موضوع مهمی که اتفاق افتاده است و یا حتی قانونی را زیر پا گذاشته است؛ زیرا تنبیه بدنی باعث میشود نوجوان احساس حقارت و آشفتگی کند و نهتنها ارتباط حال حاضر او با والدین از بین میرود بلکه در آینده نیز سست و ناپایدار خواهد شد.
در هر حال پدر و مادر باید آرام، صبور، با حوصله و با متانت باشند و در حالی که محبت و علاقه خود را نسبت به فرزند نوجوانشان ابراز میدارند در اختیار او باشند.
پدر و مادر باید بدانند که این تغییرات خلق و خوی و رفتاری کاملاً طبیعی است.
بنابراین پدر و مادر در حالی که به نوجوان خود استقلال و شخصیت میدهند نباید بدون چون و چرا تسلیم خواستههای او شوند بلکه باید رفتاری هوشمندانه و به آرامی با او برخورد کنند و قاطعیت در رفتارشان داشته باشند و او را از جهات مختلف راهنمایی کنند تا فرزند نوجوان آنها خود درک کند که والدینشان در جهت صلاح و حمایت او چنین رفتاری می کنند.
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
22.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#همسران
#دکتر_هادی
🔻 موضوع :-نحوه مواجه با اعتقادات متفاوت فرزندان
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
#ازدواج
#خواستگار
🌸 امام باقر (عليهالسلام) :
لَمّا سُئلَ عَنِ النِّكاحِ : مَن خَطَبَ إلَيكُم فَرَضِيتُم دِينَهُ و أمانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ إلاّ تَفعَلُوهُ تَكُنْ فِتنَةٌ فِي الأَرضِ و فَسادٌ كَبيرٌ
در پاسخ به سؤال از ازدواج فرمود : هرگاه كسى از دختر شما خواستگارى كرد و دين دارى و امانتدارى او را پسنديديد، به او همسر دهيد كه اگر چنين نكنيد فتنه و فساد بزرگى در روى زمين پديد آيد.
📚 ميزانالحكمه، ج۹، ص۱۳۴
✅مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
10.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دکتر_هادی
🔻 موضوع : -مدیریت دوست یابی فرزندان
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
💑 کنایه بعد از دعـوا ممـنوع
🔸وقتی درمورد مسئلهای با همسر خود دعوا یا بحث میکنید، پس از تمام شدن دعوا، به طور غیرمستقیم و با کنایه موضوع دعوا را یادآوری نکنید.
🔸به طور مثال، اگر سر هزینههای سفر با هم بحث کردهاید، لازم نیست وقتی فیلم یا عکس مسافرت دیگران را میبینید در مورد هزینههایی که کردهاند و مکانهایی که رفتهاند به همسر خود طعنه بزنید.
🔸بهتر است به جای گفتارهای فتنهانگیز، در فرصتی که هر دو آرام هستید در مورد این مشکل با هم حرف بزنید.
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان
| نکاتی برای عمل به تصمیمهایتان |
۱. آمادگی ذهنی برای تغییر
تغییر عادات ریشهدار کار سادهای نیست، بنابراین قبل از غوطهور شدن در اهداف جدید، مهم است یک قدم به عقب بردارید و برای تغییرات قریبالوقوع آماده شوید.
۲. هدفی که به شما انگیزه دهد
هر چقدر اشتیاق کمتر باشد شانس موفقیت نیز کمتر خواهد شد. بنابراین باید مطمئن شوید که هدف تعیین شده برای شما مهم است و دلیلی برای آن دارید.
۳. تبدیل اهداف بزرگ به اهداف کوچکتر
بسیاری از ما به طور ناخودآگاه هدف بزرگی را انتخاب میکنیم که رسیدن به آن آسان نیست. تقسیم یک هدف بزرگ به اهداف کوچک که دست یافتنیتر هستند مفید خواهد بود.
۴. اهداف خود را بنویسید
در حالی که داشتن اهداف عالی است، مستندسازی آنها به نوعی حیاتی است.
۵. تصمیمات خود را مرور کنید
بخش مهمی از تحقق هدف شما، مرور منظم آن است.
۶. اگر از مسیر خارج شدید، به راه خود باز گردید
همانطور که پیشتر گفتیم زمان میبرد تا تصمیم شما به واقعیت تبدیل شود، و میدانیم که تغییر دشوار است. در واقع، ما از قبل گفتیم که باید جایی برای اشتباهات و شکستها بگذاریم.
✅ مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی سماح گلستان