🔰حرف روز
🔴 فرصتهای سفر رئیسی به قطر
فردا رئیسجمهور به دعوت امیر قطر برای شرکت در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز به دوحه سفر خواهد کرد. مجمع کشورهای صادرکننده گاز شامل ۱۱ کشور عضو و ۷ کشور ناظر است که مجموعاً ۴۴ درصد از تولید گاز، ۶۷ درصد از ذخایر گازی، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز مایع (الانجی) جهان را در اختیار دارند.
1️⃣ سفر رئیسجمهور کشورمان بعد از گذشت 10 سال به قطر، اگرچه به دعوت امیر قطر بوده ولی در ادامه رویکرد دولت سیزدهم در فعالسازی ظرفیتهای منطقهای است که درگذشته مغفول مانده بود و در صورت احیای دوباره میتواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع نماید.
2️⃣ ارزش مبادلات تجاری ایران با قطر بسیار پایین و در رتبه چهاردهم است. این در حالی است که ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی و مصالح ساختمانی برای افزایش همکاری وجود دارد ولی بااینوجود دوحه غالباً نیازهای خود را از مسیری دورتر و سختتر به نام ترکیه فراهم میکند. سفر آیتالله رئیسی به قطر شاید بتواند همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را تسهیل کند.
3️⃣ در خصوص رسالت مجمع و ظرفیتهای ایران، حجم ذخایر گاز کشورمان قدرت چانهزنی بیشتری نسبت به اکثر اعضا به آن داده و موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی ایران نیز بهگونهای است که قدرت مانور بالایی برای کشور فراهم میکند تا بتواند سرمایه گذاریهای بیشتری را در این بخش جذب کند. بااینوجود شبکه مصرف بزرگ به همراه الگوی قیمتی و مصرفی نامناسب، ایران را بهعنوان صادرکننده مطمئنی قرار نداده است، بهگونهای که تراز تجاری ما در گاز صفر است. درواقع سرمایهگذاری لازم برای جذب بازارهای منطقهای صورت نگرفته است، چه برسد به بازارهای بینالمللی؛ لذا حل مشکلات داخلی به همراه حضور در این مجمع میتواند زمینه و بستر مناسبی را برای جذب سرمایهگذاری بیشتر در زمینههای مختلف استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی، احداث خطوط لوله بینمرزی و تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه فراهم کند.
4️⃣ از میان اعضای سازمان همکاریهای خلیجفارس، سه کشور قطر، کویت و عمان نسبت به سایر اعضا سیاستهایی نزدیک به ایران دارند. مخصوصاً قطر که به خاطر مساعدتهای ترانزیتی و اقتصادی ایران در جریان تحریم ۲۰۱۷، سیاست حسن همجواری بیشتری با ایران دارد و البته در سالهای اخیر سفر مقامات قطری و نقشآفرینی آنها در میانجیگری در مذاکرات هستهای نیز حائز اهمیت بوده است. از این منظر، یارگیری تهران از سازمان همکاریهای خلیجفارس که دنبالهرو سیاستهای واشنگتن است، در ایجاد امنیت و آرامش در منطقه حائز اهمیت است.
✍ #علی_محمدی
🔰گزارش روز
👑نگاهی بدون روتوش به دوره پهلوی
«عطاءالله مهاجرانی» وزیر دوران اصلاحات ديروز در روزنامه اعتماد نوشت: «در یکی از اتاقهای کلابهاوس، طعم سخن برخی گویندگان، از ملی بودن و مستقل بودن محمدرضا شاه حکایت میکرد. گفتم: «شاه نه ملی بود و نه مستقل!» این سخن، به گوش برخی دوستان اندکی ناهموار آمده بود و توصیه به انصاف کردند. میخواهم بگویم که سخنم سخنی سنجیده، مدلل و مستند است. میتوان برای اثبات این ادعا، دلایل متعددی برشمرد. تنها به یک مورد اشاره میکنم. وقتی خاطرات مأموریت ژنرال رابرت هایزر را میخوانیم غیر از حس سرافکندگی و حسرت و تأسف به حال کشور و ارتش و فرماندهان خفیف شده نیروهای مسلح و شخص شاه، احساس دیگری پیدا نمیکنیم. بیدلیل نبود که به روایت هایزر، روزنامه پراودا چاپ مسکو، ژنرال هایزر را، فرماندار نظامی ایران یا نایبالسلطنه تفسیر کرده بود. البته او نایبالسلطنهای بود که برای سرنوشت سلطان تصمیم میگرفت. کسانی که محمدرضا شاه را ملی و مستقل میدانند، کتاب هایزر را دوباره بخوانند تا ببینند مؤسسات بسیار پرهزینهای مثل نیروهای سهگانه و ستاد مشترک چه حالوروزی داشتهاند و درجه توانایی آنها در چه حدی بوده است. بارها ژنرال هایزر از ارتش شاه بهعنوان ببر کاغذی یاد میکند».
⚜گزارههای خبري:
1️⃣دکتر موسی حقانی، استاد دانشگاه و معاون پژوهشی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در گفتگو با پایگاه تحليلي بصیرت مطرح میکند: «رژیم پهلوی با پذیرفتن کاپیتولاسیون، استقلال قضایی و سیاسی کشور را نابود كرد و ازلحاظ فرهنگی کشور را در دام فرهنگ مبتذل آمریکایی انداخت؛ لذا ظرفیت نیروهای جوانی که در کشور وجود داشت و باید برای توسعه کشور به کار گرفته میشد درگیر مفاسد و فضای مسمومی كرد».
2️⃣ صباح زنگنه، کارشناس مسائل سیاسی و سفیر پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی، درباره تبیین وضعیت واقعی کشور در دوران حکومت پهلوی، میگوید: «در انتخابات مجلس زمان محمدرضا شاه پهلوي، آمریکا بهوسیله سیا بر انتخابات نظارت میکرد و با هماهنگی ساواک و وزارت کشور تصمیم میگرفتند چه کسانی از چه شهرهایی به مجلس راه پیدا کنند تا در مجلس مشکلاتی بر سر راه سیاستهای آمریکا در ایران ایجاد نشود».
3️⃣ سید روحالله امینآبادی پژوهشگر تاریخ انقلاب نیز گفته است: «هوا گوئوفنگ، نخستوزیر وقت چین آخرین مقام خارجی بود که ۹ شهریور ۱۳۵۷ به ایران آمد، شاه که از غرب ناامید شده بود، نگاه و مسیر خود را به شرق تغییر داد اما این اقدام نیز افاقهای نکرد». وی با بیان اینکه در دوره «هویدا»، با شوروی قرارداد احداث ذوبآهن در ایران منعقد شد، آورده است: «اما چرخش شاه به شرق واقعی نبود، او متحد استراتژیک آمریکا محسوب میشد و آمریکاییها این تغییر جهتها را ناز کردن میدانستند. از این منظر، نه شرق بهبود روابط را جدی میگرفت و نه غرب در تصمیماتش تغییری ایجاد میکرد».
🔸️نكته پاياني: آنچه امروز در جعل تاریخ شاهد هستیم، تلاش برای تبرئه نتایج دوران سلطه انگلیس و آمریکا بر فرايند تصميم سازي و سیاستگذاری در روابط خارجي و مسائل داخلي ایران دوران پهلویهاست. رهبر معظم انقلاب در مراسم بیست و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) با اشاره به همين موضوع، فرمودند: «بعد از انقلاب، یکی از دیپلماتهای برجسته آمریکا این را گفت و نوشت؛ ما بودیم که به شاه میگفتیم شما به فلان چیز احتیاج دارید، به فلان چیز احتیاج ندارید! آنها بودند که میگفتند این رابطه را باید برقرار کنید، این رابطه را باید قطع کنید؛ نفت را این مقدار تولید کنید، این مقدار بفروشید؛ به کی بفروشید و به کی نفروشید!». بر اساس اسناد موثق تاریخی، رژیم شاه اساساً موجودیت استقلال، منافع ملی و هویت ملی در عرصه سیاست خارجی را به دست غرب سپرده بود. در یکی از گفتوگوهای شاه با عَلَم بیان شده است که نامهای از نیکسون آمده که این کار را بکنیم، شاه تعجب میکند، علم میگوید: «شیشه عمر ما دست آنهاست چرا چانه میزنید؟
شاه خطاب به علم میگوید: برو هرچه میگویند، عمل کن!».
✍ #حسین_عباسیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبت های امروز وزیر اطلاعات دولت روحانی در لامرد فارس است ببینید و به عمق فاجعه پی ببرید که هشت سال به گفته خودش اطلاعات رو تخمی مدیریت کرده است
⭐️ توانا بود هر که دانا بود
🔺 رهبر انقلاب: «توانا بود هر که دانا بود»؛ دانش برای یک کشور اقتدار میآورد. ما در بخشهای مختلف علمی پیشرفتهایی کردیم که در اوّل انقلاب تصوّرش را هم نمیکردیم.... در قضیّهی انرژی هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکیهای پیچیده، عملهای جرّاحی بسیار دشوار، ناباروری، سلّولهای بنیادی و ... جوانهای ما همّت کردند، پیشرفت کردند. ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ورود سردار حاج اسماعیل قاآنی به کربلا خدایش این ابهت نیست کشوری که جنگو بهت تحمیل کرد با تحریک آمریکا امروز برا سردارت سر از پا نشناسند الله اکبر اینهمه جلال 🌸🍃**ماشاالله**
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 مقام معظم رهبری (مدظله العالی) :
🔸نگذاریم جمعیّت کاهش پیدا کند، نگذاریم جمعیّت جوان کاهش پیدا کند، موالید را افزایش بدهیم.
دوم :ایجاد ثروت پایدار برای کشور؛ این دو کار باید انجام بگیرد.
🔸اینکه بنده نسبت به موالید و مسئلهی فرزندآوری و مانند اینها ، این همه اصرار میکنم، معنایش این است؛ یعنی اگر چنانچه به این مسئله بیتوجّهی بشود- که متأسفانه در بُرههی طولانیای بیتوجّهی شده- اگر این بیتوجّهی ادامه پیدا کند و همه به فکر فرزندآوری نیفتند و این حرکت عظیمی که در کشور لازم است انجام بگیرد، انجام نگیرد، بیست سال آینده -که مثل برق خواهد آمد؛ بیست سال زمان زیادی نیست- وارد یک مسیری خواهیم شد که دیگر کار برایمان بسیار مشکل خواهد شد.
۱۳۹۸/۰۸/۲۸
#جمعیت
#افزایش_موالید
#فرزندآوری
#بحران_جمعیت
#راه_پیشرفت_انقلاب_سلامت
#جامعه_سالم_جامعه_پیشرفته
✍️با توجه به تخریب رهبر انقلاب و دولت سید ابراهیم رئیسی در روزهای اخیر توسط رسانههای ضدانقلاب و جریان اصلاحطلب، کانال رسمی «فصل بیداری» جهت روشنگری و پاسخ به شبهات سیاسی تاسیس شد.
جهت عضویت کلیک کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/1635647570C3725f53a3d
🔺دقیقا همان جماعتی که با ربط دادن همه مشکلات به برجام و شرطی کردنِ اقتصاد، آن را به کشور قالب کردند، امروز نیز از تاثیر توافق احتمالی بر بازارهای مالی تیتر میزنند، آنهم درحالیکه به اذعان جناب باقری (بعنوان رییس تیم مذاکره کننده کشورمان)، باوجود نزدیک شدن به زمان توافق، تا وقتی درباره همه چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده؛ باید توجه داشت که درصورت انتشار هرگونه خبر منفی از مذاکرات، (اینگونه تیتر زدن ها و ذوق زدگی ها) میتواند باعث واکنش منفی بازار و بالطبع تحت فشار قرار گرفتن تیم مذاکره کننده کشورمان شود!
#تدبیرم_آرزوست
🔴نتیجه بردن نان حلال بر سر سفره
🔹خانم جمیله رجایی، فرزند بزرگ شهید رجاییه که در حال حاضر معلم یکی از مدارس جنوب شهره و میگه من خودم رو دختر یک دستفروش میدونم نه یک رئیس جمهور؛ ما طوری تربیت شدیم که پست و مقام نخوایم؛ قابل توجه آقازادههای امروزی.
☑️ @enghlaabi | انقلابی
✅سخنرانیهای رهبر انقلاب در رابطه با فضیلت ماه رجب
✍️رهبر انقلاب: بیشتر از همیشه و هر روز باید خدا را شاکر باشیم که ماه رجب امسال را زندگی میکنیم. این یعنی خداوند به ما فرصتی بینظیر را عطا کرده که باید قدردان این فرصت و نعمت باشیم؛ این ایامی که در روایات ما به عنوان ایام برجسته معرفی شدهاند، اینها همه فرصتند؛ هر فرصتی هم نعمت است و هر نعمتی هم نیازمند شکر و سپاس است. شکر و سپاس نعمت هم این است که انسان نعمت را بشناسد، بر طبق اقتضای این نعمت رفتار کند، از آن بهره ببرد، نعمت را از خدا بداند و آن را در راه خدا به کار ببرد؛ ماه رجب از این نعمتها است.
غفلت نکنیم؛ از لحظه لحظه این بهار ماه رجب که نصیبمان شده است غفلت نکنیم. مخصوصا در این دو هفته تعطیلات نوروزی که ممکن است سرگرم شدن به مهمانی و دید و بازدیدها ما را از توجه به فرصتهای معنوی این ماه غافل کند. بنابراین ذکرهای معروف این ماه را حتی در مهمانی و روزهای شلوغ مدام با خودتان تکرار کنید. از خواندن دعاهای وارده برای ماه رجب غافل نشوید که زمان زیادی از شما نمیگیرد؛ وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین! غفلت بزرگترین آسیب است؛ غفلت از مسیر، غفلت از هدف، غفلت از توان، غفلت از فرصت، غفلت از دشمن، غفلت از وظیفهرای که امروز بر دوش من و شما است؛ غفلت. بزرگترین دشمن ما غفلت است. اولین دشمنی که ما را در مقابل دشمنان دیگرمان به خاک مینشاند، نتیجه این غفلت دور شدن است؛ دور شدن از خدا، دور شدن از هدف، دور شدن از کامیابی.
ذخیرهسازی معنوی؛ ماه رجب، ماه نماز است. در این ماه نماز زیاد بخوانیم. یکی دیگر از این فرصتهای عجیب و غریب، فرصت اعتکاف است. امسال به دلیل اینکه ایامالبیض در تعطیلات نوروز قرار گرفته است، امکان برنامهریزی برای معتکف شدن، راحتتر است. این فرصت عظیم و انسانساز را از دست ندهیم. همچنین ماه رجب فرصت خوبی برای گرفتن چلههای مختلف از زیارت عاشورا و حدیث کساء و غیره برای رسیدن به حاجتهای معنوی و مادی است.