💥امنیت آوری انتخابات چگونه؟
✍️عبدالله گنجی
💥اینکه گفته میشود مشارکت بالاتر موجب امنیت کشور میشود شاید مخالفانی نداشته باشد، اما بیشتر جنبه انتزاعی آن به ذهن متبادر میشود. اینکه رهبری میفرمایند: کسانی که بنده یا جمهوری اسلامی را قبول ندارند برای کشورشان مشارکت کنند یعنی چه؟
جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی، بازی نظام سلطه در قاعده سلطهگر – سلطهپذیر یا جهان آزاد و قرنطینه را به هم زد. چنین امری در شأن ملت کهن ایران بود، اما پرهزینه هم بود.
در این میدان مبارزه بین عوامل قدرت عرفی و ظاهری ایران و امریکا فاصله زیادی است. اگر وسعت، ثروت و جمعیت را مهمترین عوامل قدرت یا ابرقدرتی یک کشور بدانیم طبیعی است که فاصله ایران و امریکا چند برابر است.
👇 اما مقاومت ۴۲ ساله ایرانیان از دو عامل قدرت نامتقارن سرچشمه میگیرد؛
#اول تجربه تاریخی ملت و
#دوم ایمانی که این ملت بر آن استوارند.
دشمن و رقیب امروز ما – غرب به ماهو غرب- جایگاه مردمی این نظام را از صندوق رأی میفهمد.
راهپیمایی روز قدس، یا ۲۲ بهمن و... را امری تبلیغی، هیجانی و تودهای ارزیابی میکند که در رسانه بزرگنمایی یا کوچکنمایی میشود.
اما رأی اینگونه نیست، جنبه کمی، کیفی و جهتگیری تک تک آرا روشن میشود و میزان مشارکت – که به معنی رفراندوم به جمهوری اسلامی است- جایگاه دشمن را تنظیم میکند.
این باور سادهاندیشانه یا به خاطر کماطلاعی است که هنگام مشارکت پایین (مانند انتخابات ۱۳۹۸) به مثالآوری از کشورهای اروپایی پناه ببریم.
🔻در غرب اندیشمندانشان این هنر را داشتهاند که برای مردم انگارهای بسازند که لیبرال دموکراسی یا سوسیال دموکراسی پایان تاریخ است و مردم هیچ راهی برای رسیدن به نظام سیاسی دیگری سراغ ندارند و نمیبینند؛ بنابراین مشارکت پایین در غرب را مرتبط با ضعف برنامه، قبول نداشتن کاندیدا، نامقبول بودن حزب، بیربط دانستن سیاستها و... میدانند، اما درشرق و خصوصاً در ایران چنین تحلیل نمیکنند.
در غرب به خاطر اینکه پذیرفتهاند لیبرال دموکراسی پایان تاریخ است، چیزی به نام انقلاب، براندازی و اپوزیسیون بیمعناست و کاهش مشارکت را در پارادایم فاصله مردم و حاکمیت تحلیل نمیکنند، اما در شرق و ایران اینگونه نیست.
✔️بنابراین، مشارکت حداکثری خصوصاً بعد از سه سال فشار حداکثری امریکاییها به مثابه میوهچینی ایرانیان یا دشمنان تلقی میشود. دشمن میخواهد تأثیر فشار خود را ببیند و جمهوری اسلامی میخواهد تأثیر فشار دشمن به ناکامی منجر شود.
👇مثالی از امنیت آوری انتخابات بسیار مهم است و عینیت مشارکت و امنیت را رقم میزند.
انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۷۲ در اوج نارضایتی اقتصادی و تورم ۵/۴۹ درصدی برگزار شد، ایرانیان حدود ۵/۱۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند و این مشارکت بهرغم حضور احمد توکلی به عنوان مخالف سرسخت هاشمی بود.
رئیسجمهور نیز ۵/۱۰ میلیون رأی آورد که از ۱۴ سال قبل بنیصدر کمتر بود.
رأی رئیسجمهور در سال ۷۲ پایینترین حد نصاب انتخاب یک رئیسجمهور در ایران پس از انقلاب است.
چهار سال بعد در خرداد ۷۶ که اولین انتخابات رقابتی جدی در کشور بود (و این روند تاکنون ادامه داشته است) ۲۸ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند و رئیسجمهور منتخب نیز حدود ۲۰ میلیون از رأی را به خود اختصاص داد. بعد از انتخابات هم خاتمی و هم مقاممعظم رهبری تأکید کردند که این مشارکت بالا و این حماسه بزرگ یک تهدید بزرگ نظامی را از کشور دور کرد. تأکید مشترک رئیسجمهور وقت و رهبری بر این موضوع قطعاً صحت آن را قطعی مینماید.
اما این موضوع نشان میدهد که دشمن براساس میزان مشارکت ۱۳۷۲ جلو آمده بوده است و با انتخابات چهار سال بعد مجدداً خود را با جایگاه مردمی نظام جمهوری اسلامی تنظیم کرده است.
🔻در همه انتخاباتهای ۲۴ سال گذشته مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری نمره قابل قبولی داشته و رقابت واقعی وجود داشته است.
🔴 امسال به جهت تثبیت ویروس کرونا و فشار اقتصادی سه ساله، پیشبینی میشود این مهم تقلیل یابد، به همین دلیل مردم و حاکمیت نمیتوانند طبق روال عادی با مسئله برخورد کنند.
اگر مشارکت بالاتر و حداکثری امنیتآور است- که هست- باید زمینههای حضور حداکثری فراهم شود، البته ملت میداند که مشارکت بالا خط پایان محاصره سه ساله ملت ایران است و تو دهنی را انشاءلله خواهد زد. اما وجود
⚡️ رقابت جدی،
⚡️مناظره حقیقی،
⚡️برنامه باور پذیر
⚡️کنترل حداکثری کرونا
چهار عنصری هستند که میتوانند بخشی از مشارکت را اصلاح و نسبت به ۱۳۹۸ جبران کنند.
👇امنیتآوری انتخابات روی دیگری نیز در داخل دارد.
برخی انتخابات را نه پروسهای برای چرخش نخبگان که بستری برای مبارزه با نظام جمهوری اسلامی میدانند.
بستری را میبینند که به
روشهای مختلف میشود در آن چالش و هزینه تولید و اصل انتخابات را به سخره گرفت.
🆔:@sgm_Ghaemon
#محرمانه
⭕️ چرا این همه چهره سیاسی برای ریاست جمهوری ثبت نام کردند؟
@secret_file
🔻حدود ۴۵ چهره مطرح برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند. تعداد دیگری هم بعد از حضور نامزد مطلوبشان قید ثبت نام را زدند و آمار ثبت نامی ها را از این بالاتر نبردند. اما درباره این تعداد چهره سیاسی که برای ریاست قوه مجریه اعلام آمادگی کرده اند چند نکته قبل ذکر است:
1️⃣ شاید این تعداد ثبت نامی در یک نگاه برای نظام سیاسی ایران حسن تلقی شود؛ چرا که مثل ایالات متحده آمریکا یا برخی از کشورهای اروپایی نامزدها به دو نفر محدود نشده و بسیاری از چهره های سیاسی به راحتی قصد ریاست جمهوری می کنند. حتی شاید یکی از دلایل مهیج بودن انتخابات ریاست جمهوری در ایران همین موضوع باشد که نه تنها نتیجه مشخص نیست بلکه تا سی چهل روز روز قبل حتی کاندیداهای اصلی هم مشخص نیست.
2️⃣ جنس ریاست جمهوری روحانی در هشت سال گذشته به گونه ای بوده است که هرکسی با هر سابقه ای در ذهن خود محاسبه می کند که قطعا سطح مدیریت او از رئیس جمهور کنونی نه تنها کمتر یا هم سطح نیست بلکه بالاتر است و به احتمال زیاد و البته متاسفانه این محاسبه به واقعیت نزدیک است.
3️⃣ نگاه مثبت دیگر به تعداد ثبت نامی ها آن است که به چه تعداد نیروی آماده به کار در قد و قواره ریاست جمهوری در کشور وجود دارد که شاید این هم قابل افتخار باشد.
4️⃣ اما با احترام به همه نامزدها، «عدم فهم سنگینی کار» شاید اصلی ترین دلیل این تعداد ثبت نامی ها باشد. رهبرانقلاب در هفته های گذشته از کسانی که قصد کاندیداتوری کرده بودند خواستند تا سنگینی کار را متوجه باشند. ایشان گفتند: «انتظار داریم سنگینی کار را متوجه شوید و بدانید چه مسئولیت سنگینی را می خواهید بر دوش بگیرید. اگر دیدید که می توانید این مسئولیت را بعهده بگیرید، آنگاه وارد کارزار انتخاباتی شوید. مشکلات اصلی کشور را بدانید و برای آنها برنامه و راهحلِ ولو اجمالی داشته باشید. اقتصاد کشور و مسائل مهم آن مانند رشد تولید ملی، رشد سرمایه گذاری، تقویت پول ملی و مسئله تورم، موضوع امنیت کشور، آسیبهای اجتماعی، نحوه مواجهه با سیاست های پیچیده دنیا و مسئله بسیار مهم فرهنگ را بشناسید.» بدون تعارف تعداد قابل توجهی از چهره های ثبت نامی این شرایط را ندارند و زحمت کنار گذاشتن آنها به دوش شورای نگهبان افتاد.
5️⃣ دلیل دیگر که می توان برای تعداد بالای ثبت نام چهره ها عنوان کرد مواردی است که متاسفانه از صداقت به دور است. تلاش برای سهم گیری در دولت آتی، رزرو مسئولیت های خارج از دولت، جلوگیری از فراموشی و تلاش برای احیای چهره سیاسی را می توان از ببن رفتارهای کاندیداهای ثبت نام کرده تشخیص داد و البته که این موضوع ناقض بند ۳ همین مطلب است.
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قائمون
📍نماینده اصلاحطلب و سابق مجلس: اگر به عقب برگردم به روحانی رأی نمیدهم، در ستاد او هم بودم ولی اشتباه کردم
🔹وکیلی نماینده سابق مجلس و مدیر مسئول روزنامه ابتکار: عضو ستاد روحانی بودم ولی الان منتقد دولت کنونی هستم، آدم یک روزی متوجه میشود اشتباه کرده و نتایج با آرمانهایش همخوانی ندارد.
او گفت که اگر به عقب برگردم، با این شیوه مدیریتی که دیدهایم حتما به آقای روحانی رأی نخواهم داد.
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسی که پذیرش عدالت برایش سنگین است نمی تواند در رکاب امام زمان (عج) باشد
پست اینستاگرامی حجت الاسلام جعفری استادیار شبکه تربیتی صالحین ناحیه زنجان در جواب معترضان به شورای نگهبان.
🔍#مشارکت_حداکثری
#دولت_جوان_انقلابی
#انتخاب_اصلح
#انتخابات
#شورای_نگهبان
•┈┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈┈•
✅ با ما همراه باشید..
کانال فعالان تربیتی، فرهنگی استان زنجان
🆔 @salehinzn
🆔:@sgm_Ghaemon
8.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قائمون
🎥 حمله مهمان بی بی سی به سیاه نمایی های این تلویزیون سلطنتی علیه ایران؛ کاسبانی مثل بی بی سی دستور سیاه نمایی علیه ایران را دارند!
💢 علی ورامینی پژوهشگر ارتباطات در گفتگو با بی بی سی:
🔺 "یک دسته کاسبان مجازی از بازیگران و سلبریتی ها هستند که هیچ ایدئولوژی خاص سیاسی و فرهنگی ندارند؛ گروهی دیگر، فعالان سیاسی اپوزیسیون هستند؛ به عنوان مثال بی بی سی با یک خبر بد در رابطه با ایران شروع می کند اما در نهایت با موضوعی جذاب در رابطه با دنیا که ربطی به ایران هم ندارد، برنامه را به پایان می رساند.
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قائمون
📍رییسی: اخبار جلسات کاری من پخش نشود
🔹رییس دستگاه قضا از رسانه ملی خواست که با توجه به اعلام داوطلبی در انتخابات ریاستجمهوری، اخبار جلسات کاری که با حضور وی تشکیل میشود، پخش نشود تا در استفاده داوطلبان از رسانه ملی تبعیضی رخ ندهد.
🔸بر اساس مقررات، پوشش کاری روسای سه قوه حتی در زمان نامزدی در انتخابات منعی ندارد اما رییس قوه قضاییه از استفاده این پوشش معمول، خودداری کرده است.
🆔:@sgm_Ghaemon
#پخش_سخنرانی_زنده
🔺موضوع:
اهمیت و ضرورت جلب مشارکت گسترده و آگاهانه در انتخابات ۱۴۰۰
🎙 سخنران :
🔹دکتر عباس بابایی
🔻پژوهشگر و مدرس دانشگاه
⏰ چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ساعت ۱۶
♨️شرکت از طریق لینک روبیکا روشنا استان زنجان 👇👇👇👇
https://rubika.ir/roshana_zanjan
مدیریت روشنگری و عملیات روانی معاونت فرهنگی سپاه استان زنجان
🔅🔅🔅🌓🌓🌓🌓
🆔 eitaa.com/roshana_zanjan
🆔:@sgm_Ghaemon
📌سناریو های پایان مهلت سه ماهه ایران
🔹 در آستانه پایان مهلت سه ماهه ایران(سوم خرداد) مبنی بر توقف همکاریهای فراپادمانی با آژانس در صورت تداوم تحریمها، این پرسش باقی است که با توجه به اینکه مذاکرات هنوز پابرجاست و گشایشی در وضعیت تحریمها رخ نداده، ایران چه اقدامی انجام خواهد داد؟
🔸 گزینه بازگشت به تعهدات فراپادمانی برجام، طبعاً منتفی است. زیرا نهتنها تحریمی لغو یا حتی تعلیق نشده، بلکه آمریکا از اعلام رسمی بازگشت به برجام نیز خودداری کرده و همچنان خارج از دایره اعضای توافق هستهای قرار میگیرد. به همین دلیل صرفاً با واسطه دولتهای اروپایی، گفتگوها صورت میپذیرد.
🔸 گزینه دیگر، لغو توافق و توقف ضبط تصاویر تأسیسات هستهای است. این گزینه هم مبنای حقوقی مستند به قانون مجلس شورای اسلامی دارد و هم در راستای گامهای کاهش تعهدات و مبتنی بر عدم تلاش طرف مقابل به تعامل با ایران، تفسیر میشود.
🔸 گزینه سوم، تداوم وضعیت موجود است. ولی ادامه این همکاری، منوط به نظر مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی امنیت ملی است. در واقع تیم مذاکرهکننده در صورت پیشنهاد این گزینه، میبایست بتواند نهاد ذیربط را نسبت به تأثیر مثبت این همکاری بر روند مذاکرات و رفع تحریمها، اقناع نماید.
🔸 این نکته مهم مد نظر قرار بگیرد که هر گونه تداوم این همکاری، میبایست اولاً زمانمند باشد و تاریخ معینی برای پایان آن تعیین شود. ثانیاً تکرارناپذیر باشد و اعتبار تهدید زایل نشود. ثالثاً منوط به تعهدات مشخص و معینی از سوی طرف مقابل باشد، بهگونهای که حتی با جزییات کمّی و عددی، مطالبات ایران از رفع تحریمها برای طرف مقابل ترسیم شود.
🔸 گزینه توقف کامل همکاریهای فراپادمانی نیز، در مشورت با نهادهای بالادستی و مرجع میتواند مد نظر قرار بگیرد. در عین حال که برخی مصالح مانند واکنشهای دیگر اعضای برجام و فعالسازی مکانیسم ماشه، پیشرفتهای احتمالی در روند مذاکرات و تأثیر آن بر فضای افکار عمومی داخلی و خارجی، میبایست ملاحظه شود.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴عطوان: اسرائیلیها چمدانهای خود را بستهاند تا بهمحض بازشدن فرودگاهها بروند/ هرروز جنگ با غافلگیری جدید از سوی مقاومت فلسطین همراه است
سردبیر روزنامه رای الیوم در واکنش به اتفاقات جدید در فلسطین نوشت:
🔹این تحلیلگر ادامه داد: سههزار موشک تاکنون به اهداف و شهرهای بزرگ اسرائیل شلیک شده است که با موشکهایی که در جنگ قبلی بهکار گرفته شد، از حیث کلاهک جنگی و دقت، کاملاً متفاوت است.
🔹انتفاضه موشکی قدس برای کشورهای سازشکار و امضاکننده توافقات «آبراهام» دهها میلیارد دلار صرفهجویی بهدنبال داشت زیرا آنها در آستانه خرید دهها سامانه گنبد آهنین و موشکهای آن پس از شکست سامانه آمریکایی پاتریوت در برابر موشکهای انصارالله یمن بودند
🔹ارتش اسرائیل در هفت روز اول جنگ دستاوردی نداشته است بهجز کشتن افراد بیگناه و ویرانی برجهای مسکونی از جمله «برج الجلاء» مقر استقرار خبرنگاران و یا ترور دو فرمانده حماس و جهاد اسلامی
🔸 اگر موشک «عیاش250» که فرودگاه «رامون» در «النقب» را لحظاتی پس از بازگشایی آن بست یکی از غافلگیریهای هفته اول جنگ بود، زیردریایی و غواصان فلسطینی میتواند که غافلگیری هفته دوم جنگ باشد و شاید حمله به سکوی استخراج گاز در ساحل «اسدود» در دریای مدیترانه گواه مهمی در این زمینه است.
🔹اوضاع در فلسطین اشغالی کاملاً فلج شده است و این ضربه مهلک به اقتصاد اسرائیل که از تبعات ناشی از کرونا هنوز بهبود نیافته است، محسوب میشود
🔹در انتفاضه مسلحانه دوم در سال 2001 حدود «نود» شرکت از اسرائیل به لندن و نیویورک رفتند و صنعت گردشگری اسرائیل بهشکل کامل فروپاشید و تیمهای ورزشی با بازی در تلآویو بهعلت عدم امنیت مخالفت کردند و این سناریو در مرحله پس از آتشبس، اگر آتشبسی برقرار شود، تکرار خواهد شد. هزاران نفر چمدانهای خود را بستهاند که بهمحض باز شدن فرودگاهها اسرائیل را ترک کنند.
🔹آتشبسی برقرار نخواهد شد مگر با شروط مقاومت و در زمانی که خودش تشخیص دهد و هرآنچه از زبان آمریکاییها بیان میشود مبنی بر مخالفت سران اسرائیل با تلاشهای آتشبس دروغ است، آنها شدیداً بهدنبال آتشبس هستند
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 جهانگیری مهر ۹۷:من تا الان اجازه برکناری منشی خود را پیدا نکردم چه برسد به وکیل و وزیر!
🔹۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰: آنچه به عنوان معاون اول اختیارش را نداشتم، اجرایی خواهم کرد.
🔹او در ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ مصوبه افزایش کمک هزینه مسکن کارگران را برای اجرا ابلاغ کرد
اختیار نداشتن یا فریب؟
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴روحانی/ خاتمی/ لاریجانی؛ میراث اقتصادی یک ائتلاف
🔹هیجان رقابت نامزد ها، یک ماه مانده تا انتخابات به تدریج بالا می گیرد. فارغ از تنوع نامزدها، جهت گیری دولت سیزدهم، یک موضوع کلیدی در ارزیابی نامزدهاست. این که ادامه همین دولت فعلی هستند، یا اراده تغییر ریل دولت را دارند.
♦️یک موضوع راهبردی دیگر، شفاف سازی و جمع بندی کارنامه هشت ساله دولت آقای روحانی است. این که در مرداد ماه، مثلا کدام وضعیت اقتصادی را تحویل دولت جدید می دهند؟
🔹آیا شرایط را تثبیت و زیر ساخت ها را توسعه داده و یک "فرصت فراهم" را تحویل می دهند؛ یا دولت آینده، با انواعی از گرفتاری ها دست به گریبان خواهد بود؟
♦️پاسخ، از دو جهت مهم است: نخست این که اگر اقتصاد دچار پسرفت شده، نمایندگان و متهمان آن، در انتخابات طلبکاری نکنند؛ ثانیا در صورت شکست قریب الوقوع، بلافاصله طلبکار نشوند که چرا دولت جدید ظرف دو سه ماه، اقتصاد را رونق نمی دهد؟(!)
🔹برای این که مردم گرفتار کلی گویی طرفین نشوند، باید شاخص های اقتصادی قابل اندازه گیری را فهرست کرد و پرسید: دولت روحانی هر کدام از این شاخص ها را در چه شرایطی تحویل گرفت و چه میراثی بر جای گذاشت؟از جمله شاخص های مهم، که دولت در نوع آنها پسرفت شدید داشته، عبارتند از:
🔻سهولت یا سختی کسب و کار
🔻رشد (رونق) یا رکود اقتصادی. نرخ رشد تولید ناخالص ملی
🔻میزان سرمایه گذاری مولد داخلی و جذب سرماگذاری خارجی
🔻تراز مثبت یا منفی تجاری
🔻کاهش یا افزایش حیف و میل منابع عمومی و فساد اقتصادی
🔻نرخ سالانه و نقطه به نقطه تورم
🔻نرخ بیکاری و میزان ایجاد اشتغال خالص
🔻حجم نقدینگی سرگردان
🔻میزان رشد یا رکود تولید در بخش مسکن و سایر پیشران ها
🔻ضریب جینی (شکاف طبقاتی)
🔻ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم
🔻نوسانات درآمد سرانه و خط فقر
🔻تعهدات انباشته و بدهی های دولت
🔻وضعیت بورس
🔻کسری بودجه یا تناسب دخل و خرج دولت
🔹دولت ائتلافی روحانی، در نوع این شاخص ها عقبگرد شدید و بعضا رکورد گونه داشته. از جمله؛ شش رتبه عقبگرد در رتبه بندی جهانی، تحویل دولت در مرداد با پیش بینی تورم 45 درصدی (پیش بینی دستگاه های دولتی)، ایجاد هفتصد هزار شغل کمتر نسبت به دولت نهم و دهم، دست کم بیست درصد کوچک شدن اقتصاد، رساندن نقدینگی از 470 هزار میلیارد به 3700 هزار میلیارد تومان؛
♦️همچنین افزایش تقریبا یک درصدی ضریب جینی (از زیر چهار درصد به بالای چهار درصد)، حداقل هفت برابر شدن قیمت ارز خارجی و کاهش متقابل ارزش پول ملی، کاهش یک میلیون تومانی درآمد سرانه، رکود مفرط بخش مسکن و تورم 680 درصدی آن، تشدید کسری بودجه، بالا رفتن محسوس خط فقر، التهابات کم سابقه بورس، و برجا گذاشتن بدهی های سنگین و بعضا با سررسید چند ماهه، که تا 250 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
🔹این کارنامه ای نیست که امثال سید محمد خاتمی به عنوان دعوت کننده به تکرار دولت و همچنین نامزد های دولتی (جهانگیری، لاریجانی، شریعتمداری، آخوندی، همتی، محسن هاشمی، پزشکیان، تاج زاده، مهر علیزاده، و...) بتوانند بدان افتخار، یا آن را لاپوشانی کنند. این طیف به جای فرار به جلو، باید پاسخگوی تخریب گسترده اقتصاد کشور بر خلاف وعده های عوام فریبانه باشند.
✍️ محمد ایمانی
🆔:@sgm_Ghaemon