🔻روز شنبه در عراق عزای عمومی اعلام شد
🔹نخست وزیر عراق به مناسبت رحلت آیتالله سید محمد سعید حکیم، روز شنبه را در این کشور عزای عمومی اعلام کرد.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔰 مطلوبیتهای سیاست خارجی دولت سیزدهم .
♦️ نحوه مواجهه مطلوب با غرب
🔸 پ) روابط اقتصادی ایران با کشورهای غربی به گونهای است که در مواقع بحرانی و در هنگام وضع تحریمها، آسیبپذیری کشور از این روابط آشکار شده است. مباحث اقتصادی، منفکّ از حوزههای راهبردی و کلان، قابل تحلیل نیست و در این راستا نیاز به راهبردی که با تقویت نگاه به داخل، مسیر اخلال در اقتصاد کشور و وضعیت معیشتی مردم سد شود ضروری به نظر میرسد.
🔸 به طور طبیعی، سطحی از روابط اقتصادی با کشورهای اروپایی لازم و قابل قبول است اما وابستگی اقتصادی به این کشورها در بخشهای مختلف، منطقی به نظر نمیرسد. البته این راهبرد نافی تقویت جنبههای اقتصادی در سیاست خارجی نیست بلکه هدف مدیریت مولفههای اخلالگر در اقتصاد در موقعیتهای بحرانی است.
🔸 ت) غرب در مسیر مقابله با جمهوری اسلامی ایران از ابزار حقوق بشر برای اعمال فشار استفاده کرده است و نحوه مواجهه ایران با این مسئله نیز پیچیدگیهای خاص خود را دارد. برخی محورهای حقوق بشر مورد نظر غرب نیز با ارزشهای بومی و اسلامی ایران در تضاد است. با این وصف به نظر میرسد راهبرد مناسب تأکید بر تفاوتهای فرهنگی میان ایران و غرب و همزمان بهانهزدایی و پرهیز از اعطای فرصت به آنها جهت اعمال فشار باشد.
🔸 معیار قانون اساسی و سایر قوانین داخلی باید برای طرف مقابل تشریح و تبیین شود که این موضوع نیازمند دیپلماسی فعالانه است. در حوزه دیپلماسی همچنین میتوان به پاسخگو کردن کشورهای غربی در قبال موارد نقض حقوق بشر در آن کشورها اقدام کرد. بهانهزدایی در موضوع حقوق بشر نیز نیازمند رعایت دقیق قوانین داخلی و تفکیک نهادهای ناظر بر اجرای قوانین از نهادهای مجری و صادرکننده احکام قضایی است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🌏یادداشت کوتاه: جوانان سرمایه اجتماعی دولت سیزدهم!!
🗺 دولت سیزدهم باید به جوانان بها دهد، جوانان سرمایه اجتماعی این کشور هستند که تاکنون نادیده گرفته شده اند.
🗺 پایه هر حکومت مردم سالاری سرمایههای اجتماعی آن حکومت است. نظام مردم سالارانه با حمایت مردم و اندیشه نخبگان پیش میرود.
🗺 همان طور که جمهوری اسلامی ایران خود را نظامی مبتنی بر اندیشههای اسلامی و مردم سالارانه معرفی کرده است وظیفه دارد تا از همین مردم برای اداره کشور استفاده کند؛ این هم وظیفه ای دینی و هم وظیفه ای ملی است.
🗺 وقتی مردم در امور سیاسی کشور مشارکت می کنند ظرفیت اجتماعی حول قدرت حاکمه شکل میگیرد که گسستش امکان ناپذیر است.
🗺 هر زمانی که حکومت به مردم نیاز دارد آنها در صحنه هستند پس حکومت هم باید قدر این حضور را بداند و از انرژی، توانایی و سواد این بدنه اجتماعی استفاده کند.
🗺 خود مردم تمایل دارند تا در سیاست مشارکت کنند و قوا و نهادهای اجرایی از نظراتشان استفاده کنند.
🗺 جوانان خواهان حضور پررنگ تری در سیاست هستند. آنها انگیزه دارند و امیدوارانه می توانند رابط خوبی میان مردم و مسئولین باشند.
🗺 میانگین سنی دولت قبل آنقدر بالا بود که میل و انگیزه ای برای بهرمندی از ظرفیت جوانان که همان ظرفیت عظیم اجتماعی است نداشت. خروجی این تفکر زمانی دیده شد که در مواجهه با مشکلات جدی کشور راهکار و ابتکار عملی نداشت. این جوانان سرمایه های اجتماعی کشور هستند؛ این دولت باید به آنها بها دهد تا بتواند همانند جوانان دهه سی و چهل که بزرگترین مشکل کشور یعنی جنگ تحمیلی را حل کردند جوانان دهه های بعد بیانیه گام دوم رهبری معظم انقلاب را عملیاتی کنند.
🕪 سیدجعفرموسوی
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
📍صدور حکم جلب برای مهدی هاشمی درپی عدم مراجعه به زندان
🔻مرکز رسانه قوه قضائیه:
🔹هیچگونه مرخصی بیوجهی به مهدی هاشمی اعطا نشده است و محکوم علیه، طبق قانون برای مدت مشخصی به مرخصی اعزام شده بود، ولی مدتی است در غیبت به سر میبرد.
🔹وی پس از پایان زمان مرخصی، از مراجعت به زندان خودداری و غیبت کرده است؛ اخطار قانونی لازم به وی داده شده است و چون به زندان بازنگشته است بر همین اساس حکم جلب این محکوم صادر شده است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️واکنش ها نسبت به مداحی مداحان ایرانی در عراق
🔹محتوای عربی مداحان اهل بیت کریمی، مطیعی و بنی فاطمه در حسینیه ابوالخصیب بصره فراتر از مداحی عرفی بود. جهت گیری هوشمندانه، محتوای وحدتگرا و آمیخته با سیاست و مقاومت و در یک کلمه پرهیز از هیات سکولار ویژگی آن بود. تصویری از تشیعی که ذاتا سیاسی است، قابل تقدیر و تشکر است
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♨️امان از قبیلهگرایی اصلاحطلبان
📍معتقدند پایینی رفتار پوپولیسیتی داره و هنوز نیومده متهم میشه به اینکه مشکلات مملکت گردنشه.
📍ولی معتقدند بالایی بعد هشت سال خوش گذرونی مقصر نیست و تو نظام هیچ کاره بوده و تصمیمات جای دیگری گرفته میشده!
🆔:@sgm_Ghaemon
✅ عامل تورمزا، توقف تولید است نه تولید انبوه مسکن
🔹در ارزیابی علت تورم، هم باید شوک افزایش تقاضا را که منجر به تورم میشود در نظر گرفت و هم شوک کاهش عرضه را. و این عامل دوم برخلاف نوع قبلی، ویژگی دیگری دارد که آن هم توام بودن با رکود است، چون که اساسا این تورم با کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید بهدلیل افزایش نرخهایی چون نرخ ارز و... همراه است که در ادامه عرضه کل را کاهش میدهد و جنسی نه همراه با رونق بازار و افزایش تقاضا، بلکه با رکود دارد.
🔸 این دو طیف از تورم هر دو در هر اقتصادی محتمل و قابل وقوع هستند ولی از قضا به علت ضعفهای تولید در کشورهای درحال توسعه تورم نوع دوم در این کشورها محتملتر است.
🔹برخلاف این ادعا که مسکن مهر موجب افزایش نقدینگی و تورم شد، بررسیها میگوید نرخ رشد پایه پولی در سالهای ۸۹-۸۰ نزدیک به۲۴ درصد بوده، اما همین عدد برای بازه مسکن مهر به ۱۵.۵ درصد رسیده و کم شده، نه اینکه افزایش داشته باشد.
🔸در مقایسه نوع تورمهای سال ۹۱ و ۹۲ با تورم فعلی باید توجه داشت که این تورمها حاصل از شوکهایی برونزا و بهدلیل منقبض شدن داراییهای ارزی بانک مرکزی است و نمیتوان آن را با انقباض و مسیری که دولت حسن روحانی از سال ۹۲ پیش گرفت از بین برد، بلکه با این کار رکود هم به مشکلات اضافه میشود و برای مقابله با تورمهای از جنس افزایش هزینه باید مسیری دیگر در پیش گرفت، نه مسیر انقباض پول با بالا بردن بهره که بخش حقیقی اقتصاد را در مضیقه میگذارد.
🔹در وهله دوم میتوان با دانستن علت تورمهای سال ۹۲-۹۱ بهراحتی این را گفت که ساخت مسکن از قبیل ساخت مسکن مهر اگر مشکلاتی همچون مکانیابی درست، توجه به تکالیف آمایش سرزمین را درنظر بگیرد، باید با قدرت پیشگرفته شود و دولت بههیچوجه نباید از تورم خیالی در پیش بترسد، چون متاسفانه از ابتدای شروع دولت روحانی با ادعای خلاف واقع عباس آخوندی مبنی بر اینکه مسکن مهر دلیل تورم است، دولت مسکن را به حاشیه برد که نشان از عدم درک صحیح دولتهای یازدهم و دوازدهم و مسئولان ذیربط از آن مقوله دارد، گرچه تفکرات غالب در دولت دوازدهم خصوصا تفکرات خود آخوندی که علاقه وافری به بازار آزاد و نئولیبرالیسم هم دارند در تعطیل کردن وظایف دولت در بخش مسکن بیتاثیر نبود، کمااینکه خودش هم باافتخار اعلام میکرد کار دولت مسکنسازی نیست و او هم این کار را نکرد!
🔸ساخت مسکن مهر با تمامی معایبش توانست چهارمیلیون خانوار را صاحب خانه کند که شاید در بهترین حالت ممکن تا آخر عمر مستاجر باقی میماندند و برای حل مشکل مسکن که امروز ما داریم نیاز سریع به اقدام در راستای افزایش تولید مسکن و حل مشکلات طرف تقاضا داریم که بعضا مسکن را به کالای سرمایهای تبدیل کرده است.
🔹 از حیث تولید باید دانست امروز شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی در ایران تقریبا عددی نزدیک ۱.۰۹ است که با عدد مطلوب (۰.۹) فاصله دارد و نیاز به تولید مسکن بیشتر را نمایش میدهد، از طرف دیگر سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در نقاط شهری کشور از ۳۷ درصد هم رد شد که نشان از فشار بیسابقه بر معیشت مردم و همچنین کمبود مسکن و مشکلاتی در عرضه و تقاضای آن دارد.
🔸همه اینها لزوم ورود دولت به این بخش را جدیتر میکند، خصوصا که با هدایت اعتبار و نقدینگی به این بخش مانند دوره مسکن مهر دولت توان ایجاد یک رشد ناپایدار را هم دارد که گرچه قابلاتکا نخواهد بود اما میتواند برای برههای مفید باشد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🌎 نمایش اقتدار ایران با تحقیر آمریکا در مدیترانه
🔸خرید سوخت ایران توسط لبنان و حرکت کشتیهای ایرانی، نقشه شوم آمریکا و اسرائیل علیه مردم لبنان را نقش بر آب و عصبانیت واشنگتن و رژیم صهیونیستی را در پی داشت.
این روزها خبر خرید سوخت ایران توسط لبنان و حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران و پهلوگیری این کشتیها در لبنان در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است. بر همین اساس در هفتهها و روزهای اخیر سه کشتی ایرانی به مقصد لبنان حرکت کرده و سوخت صادراتی ایران به مقصد رسیده است. همزمان این احتمال مطرح است که کشتی چهارم به زودی از ایران به راه بیفتد. در روزهای گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی جبران باسیل وزیر امور خارجه سابق و رئیس بزرگترین فراکسیون مسیحی پارلمان لبنان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فروش محصولات نفتی خود به مشتریان جدید را مورد تأکید قرار داد و افزود: «اگر دولت و تجار لبنان باز هم سوخت نیاز داشته باشند، ایران آمادگی فروش و ارسال آن را داشته و تدبیری که دبیرکل پرافتخار حزبالله لبنان برای پایان دادن به این بحران دست ساخته صهیونیستها بر ضد مردم لبنان انجام داد، مؤید این واقعیت است که مسیر سرافرازی لبنان تنها از اتکا به خود و استفاده از سرمایهها و منابع خود میگذرد»....
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaem
✅چگونه طالبان پیروز شد؟!
🔻در هفته های اخیر، بساری از مقام های دولت آمریکا در مورد ناکارایی ارتش افغانستان صحبت میکنند و گویی پیروزی طالبان را صرفا به این ناکارایی نسبت میدهند. متن زیر خلاصه ای از مقاله ای است که هفته پیش در نیویورک تایمز، به قلم سپهبد سید سمیع سادات، از فرماندهان ارتش افغانستان، در مورد شرایط منتهی به سقوط کابل منتشر شد. این سپهبد، طبیعتاً در مقاله به دنبال دفاع از عملکرد خود و همقطارانش است. ولی بازخوانی روایت او، برای آشنایی با نگاه دیگری به معادله سقوط افغانستان –که در روایت های یکطرفه دولت آمریکا غایب است- مفید خواهد بود:
🔹 این واقعیت است که ارتش افغانستان دیگر روحیه جنگیدن نداشت، اما این امر از تنها گذاشتن ما توسط همکاران آمریکاییمان، نیز بی ادبی و بی اعتمادی شخص رئیس جمهوری آمریکا نسبت به نیروهای افغان که در هفته ها و ماه های اخیر دیده شد نشات گرفت... در ۱۶ آگوست آقای بایدن اعلام که نیروهای افغان بدون هیچگونه مقاومتی از هم پاشیده اند . حال آن که... ما ۶۶ هزار نیرو را از ۲۰ سال پیش تاکنون از دست داده ایم که معادل یک پنجم نیروهای رزمی ما می شد. اما چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟
🔹 اول اینکه، توافق صلح صورت گرفته بین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ با گروه طالبان زمینه را برای شکست ما فراهم کرد. تاریخ مصرف منافع آمریکا در منطقه رو به پایان بود . مورد دوم، ما امکان تامین تدارکات و الزامات تعمیر و نگه داری خود را از دست دادیم که نیاز اصلی ما برای عملیات های نظامی بود. مورد سوم، فساد گسترده دولتی در حکومت آقای غنی که باعث شد نیروهای نظامی فلج شوند.
🔹 قبل از توافق [طالبان و آمریکا] طالبان حتی یک پیروزی بزرگ هم علیه ارتش افغانستان کسب نکرده بود... اما بعد از توافق ما هر روز ده ها سربازان را از دست می دادیم... آقای بایدن در آوریل اعلام کرد طرح ترامپ را ادامه میدهد و برای عقب نشینی آمریکا برنامه زمانی تعیین کرد. از این جا بود که سقوط به سرازیری آغاز شد . آموزش های نیروهای افغان بر اساس مدل نظامی آمریکایی بود که به نیروهای شناسایی ویژه بسیار ماهر، بالگردها و حملات هوایی متکی بود. وقتی پشتیبانی هوایی از دست رفت و مهماتمان ته کشید، ما برتری مان در برابر طالبان را از دست دادیم .پیمانکاران جنگنده بمب افکن ها و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک و ترابری ما را در حین جنگ از لحاظ تعمیر و نگهداری پشتیبانی می کردند. اما در ماه جولای بیشینه 17 هزار پیمانکار از افغانستان خارج شدند... پیمانکاران نرم افزارهای مرتبط با مالکیت سلاح ها و سیستم های رزمی را هم با خود بردند. آن ها سیستم دفاع ضدموشکی بالگردهای ما را از آن ها جدا کردند. دسترسی به نرم افزارهایی که ما خودروها ، سلاح ها و پرسنل خود را از راه آن ها ردیابی می کردیم هم از دست رفت... دیگر امدادرسانی به پایگاه ها با بالگردها ممکن نبود و سربازان مستقر در آن ها تدارکات نمی گرفتند.
🔹 طالبان از آمریکا تضمین عقب نشینی در تاریخ معین را گرفته بود و با حس کردن عدم اراده آمریکا می دانست هیچ یک از اقداماتش با پاسخ مواجه نخواهد شد. این گونه بود که طالبان به اقداماتش شدت بخشید . من و سربازانم در ماه جولای و هفته اول ماه آگوست هر روز با 7 حمله با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده مواجه می شدیم.
🔹 با این حال من نمی توانم عامل سوم را نادیده بگیرم. آمریکایی ها در مورد فساد علنی که ارتش و دولت ما را آلوده کرده بود چندان نمی توانستند کاری بکنند. این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی-به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند. این انتصابات اثر مخربی بر ارتش ملی داشتند ، چون رهبران ما تجربه نظامی کافی برای القای حس اعتماد به نفس و اعتماد به سربازان را نداشتند. فساد باعث اخلال در توزیع جیره های غذایی و سوخت به واحدهای نظامی می شود و روحیه نیروهای ما را نابود کرد.
🔹 در آخرین روزهای جنگ... جنگنده های آمریکایی بالای سر ما تنها به گشت زنی اکتفا می کردند. حس ترک شدن و مورد خیانت قرار گرفتن ما از سوی خلبانان آمریکایی هم که دستور داشتند فقط به رخدادهای روی زمین بنگرند و اجازه کمک نداشتند هم حس می شد. سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگنده ها را بالای سرشان می شدند و می پرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند.....
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔸 نکات اصلی مصاحبه تلویزیونی رئیسی
🔹 ۱- ابایی از گفت و گو نداریم: موضوع گفت و گو دنبال می شود، اما نه مذاکره برای مذاکره؛ باید نتیجه داشته باشد و تحریم ها رفع شوند.
🔹 ۲- کنایه به روحانی:تصمیمی نمیگیرم که مردم صبح بیدار شوند و تازه متوجه آن بشوند.
🔹 ۳- غیابی برای بازار تصمیم نمیگیریم: به بازار رجوع میکنیم و مشورت میگیریم. معاون اول مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.
🔹 ۴- دفاع از ساخت سالی یک میلیون مسکن:جایی خود دولت میسازد جایی تسهیلات میدهد. انبوه سازان باید وارد شوند و بسازند. تردید نکنید باید بشود
🔹 ۵- همه چیز در گرو واکسیناسیون: کرونا از اولویت های دولت بوده ۴۰میلیون دوز واکسن به زودی وارد میشود و واکسیناسیون با شتاب بیشتری صورت میگیرد.
🔹۶- مبارزه با فساد؛ بعنوان يک کار ويژه در دولت با تهيه منشوري با شناسايي مراکز و بسترهاي فساد زا دنبال مي شود.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaem
اصلاح طلبان و توهین به فهم و شعور ملت
🔹«محمدرضا خباز» استاندار سابق سمنان در دولت روحانی که در دوره مدیریت خود بجای رسیدگی به مشکلات مردم، اقداماتی عجیب از قبیل «مراسم رونمایی از پلاک خانه پدری روحانی» با حضور معاون رئیس جمهور را انجام می داد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«سفرهای استانی مثل تیغ دولبه میماند که اگر آن عملیات انجام بگیرد اثر این رفت و آمد و مردمی بودن مثبتتر است ولی اگر آن قولهایی که دادند عمل نکنند این رفت و آمدها اثر منفیتری خواهد گذاشت. به این معنی که رفتن و سر زدن فی نفسه خوب است».
🔹خباز در ادامه گفت:«فی نفسه مردمی بودن را میستایم ولی مردمی بودنی که گرهگشا باشد نه فقط بخواهیم با سخن گفتن و گفتار درمانی رضایت مردم را جلب کنیم».
📌نکته و نظر:
🔹جریان اصلاح طلب در هفته های اخیر بر مسئله سفرهای استانی رئیس جمهور و دولتمردان تمرکز کرده است. این طیف با حمله به این اقدام پسندیده، سفرهای استانی را مصداق پوپولیسم و حرکات نمایشی معرفی می کند.
🔸از دیدگاه جریان اصلاح طلب، رئیس جمهور نباید از ساختمان ریاست جمهوری خارج شده و به میان مردم بیاید.وی باید با پرهیز از ترک کردن اتاق خود به سامان دادن امور کشور مشغول بوده و حتی به وزرای خود نیز وقت ملاقات ندهد.
🔸از نگاه بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب، یک دولتمرد باید در هیات مدیره دهها شرکت خصوصی حضور داشته باشد و در ویلای هزار و چندصد متری ساکن باشد و سرمایه چند صد میلیاردی داشته باشد.
🔸یک دولتمرد واقعی باید میکروفون خبرنگار خانم را پرت کند، به نساختن مسکن برای مردم افتخار کند، با کفش وارد چادر زلزله زدگان شود، با توهین و تحقیر به طرف مقابل بگوید «خودت بمال»، به کشاورز زحمت کش با توهین بگوید «سبوس بخور»، مسافر فرودگاه را با تکبر، تحقیر کند و...
🔴 بهتر است فعالین اصلاح طلب از توهین به فهم و شعور مردم دست برداشته و درباره مواردی از جمله «گفتاردرمانی»، نحوه صحیح ارتباط با مردم و دولت داری سخن نگویند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaem
🌐 یادداشت تحلیلی| در باب توصیههای راهبردی رهبر انقلاب به دولتمردان/ عقلانیت پیششرط انقلابیگری
🗺 موضوع: ((عقلانیت)) پیش شرط ((انقلابی گری)).
🌏 رهبری همواره از تمامی دولتها حمایت کردهاند و این حمایتها به معنای دخالت در امور دولتها نیست. به این دولت نیز توصیههایی داشتند. مثلا وقتی در مورد مهار یک بیماری اقتصادی به نام «خلق پول» اشاره داشتند، به نظر کارشناسان ارجاع دادند و نظر خودشان را اعلام نکردند.
🌏 رهبرمعظم انقلاب چند بار در سخنان خود به موضوع عقلانیت انقلابی و لزوم بهرهگیری از نظرات بدنه کارشناسی خارج از دولت، فارغ از جناحبندیهای سیاسی اشاره کردند. علت این است که دولت سیزدهم، دولتی انقلابی و دارای وزرای جوان است. از این رو دولت ممکن است برای ترمیم خرابیها عجله کند که این تعجیل نباید موجب اتخاذ تصمیمات شتابزده و غیرکارشناسی شود.
🌏 وجه دیگر تاکید رهبری بر عقلانیت، استفاده مداوم از نظرات کارشناسانه، عالمانه و بهروز در سیاستگذاریها و اجراست. تاکنون آیتالله رئیسی عاقلانه تصمیم گرفته و کارشناسترین افراد را در کابینه به خدمت گرفته است. فراموش نکنیم دولت گذشته که مدعی بود ژنرالها را به میدان میآورد، کابینهای بسیار سیاسی و امنیتی فرسوده تشکیل داد.
🌏 آیتالله رئیسی با تکیه بر اصول و مؤلفههای مردمیبودن، توانست ضمن جذب سرمایه اجتماعی بخشی از اعتماد از دست رفته را به دولت برگرداند؛ اما این مردمی بودن باید تا روزهای پایانی دولت ادامه داشته باشد.
🌏 رهبر انقلاب در سخنان خود بر برخی وجوه مردمی بودن دولت اشاره فرمودند،که یکی از آنان سخن گفتن با مردم است. دولت باید در مورد مسائل مهم و چالشی مدام با مردم سخن بگوید. تنگناها و مشکلات را بگوید و از آنها چارهجویی واقعی کند. دولت سیزدهم همانطور که برای تشکیل کابینه از مردم نظرخواهی کرد، برای حل مسائل مهمی همچون آب نیز میتواند از مردم و نخبگان نظرخواهی کند و با آنان سخن بگوید. عدم گفتگو با مردم اعتماد و سرمایه اجتماعی را نابود میکند؛ کما اینکه حوادث آبان سال 98 نیز ناشی از پنهانکاری و حرف نزدن دولتمردان با مردم بود.
🌏 گفتگو با مردم موجب میشود تا انتظارات واقعی شکل بگیرد و دولتمردان نیز به آداب گفتگو و عذرخواهی از مردم ملتزم باشند. اگر دولت قبل به موضوع عذرخواهی توجه داشت وحلالیت خواهیها به پایان دوره محول نمیشد، این حجم از نارضایتی شکل نمیگرفت و سرمایه اجتماعی دولت وضعیت بهتری داشت.
🌏 آنچه رهبر معظم انقلاب بیان داشتند، فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر بود، گفت: مردم، شهروند هستند؛ یعنی هم مسئول هستند و هم باید به آنان خدمت کرد. دولت مردمی هم باید به وجه خدمتگذاری توجه داشته باشد و هم مردم را در سیاستگذاری و اجرا، مشارکت جدی و واقعی دهد.
🌏 دولت قبل نگاه ابزاری به مردم داشت. در برخی موضوعات همچون ماجرای بنزین، مردم را رقیب خود میدانست که منافع دولت را به خطر میاندازند. در موضوعات سیاسی نیز مردم را ابزاری برای مقابله با رقیب و جناح مقابل میدانست. هر زمان میخواست جناح رقیب را تحت فشار قرار دهد، مردم را علیه آنها تحریک میکرد. مردم متوجه این نگاه ابزاری دولت بودند و از آن آزردهخاطر شدند. از این رو دولت جدید با مردمی که اعتمادشان آسیب دیده، روبرو است.
🌏 دولت سیزدهم باید به معنای واقعی مردمی باشد تا اعتماد آسیبدیده مردم ترمیم شود. از این رو نباید وعدههای غیرقابل تحقق به مردم داده شود. وعدهها باید قابل تحقق و شدنی باشد. وعدههای کوچک، کوتاهمدت ولی قابل تحقق به تدریج میتواند مردم را نسبت به دولت دلگرم کند. ضمن اینکه برای وعدهها روزشمار مشخص شود.
دولت سیزدهم باید با سرعت بخشیدن به آهنگ خدمتگزاری در جهت ترمیم شکاف اجتماعی ایجاد شده از دولت قبل همت کند تا بتواند مشارکت عمومی را در جهت یاری رساندن به حاکمیت ودر راس آن دولت مردمی جلب کند.
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
📍 در ارائه یک تحلیل دقیق از تحولات کنونی افغانستان و طالبان این چند گزاره را مورد توجه قرار دهید:
1️⃣ چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم، در حال حاضر طالبان یک واقعیت انکارناپذیر در افغانستان و قدرت مطلق در این کشور است؛ کشوری که ۹۰۰ کیلومتر خط مرزی با ایران دارد.
2️⃣ امروز هرکشوری که بخواهد در مساله افغانستان ورود پیدا کند ناگزیر از تعامل و تماس با طالبان است، چون غیر از طالبان موجودیت سیاسی دیگری در این کشور وجود ندارد. فعلاً حرف اول و آخر را طالبان میزند.
3️⃣ از نظر فقهی، فکری و اعتقادی طالبان امروز همان طالبان سالهای ۱۳۷۰ است، اما از نظر رفتاری و سیاسی تغییرات قابل توجهی کرده است.
4️⃣ به زبان بسیار ساده طالبانی که ۲۰ سال پیش بد و خشن بود، امروز خوب نشده است بلکه هوشمند و اهل تدبیر و مذاکره شده است. نمایندگان عالی طالبان امروز در تراز دیپلماتهای بینالمللی به فنون چانهزنی و مذاکره و گفتگو مسلط شده و به درک واقعی از منافع ملی و قدرت رسیدهاند که برای تحقق آن حتی حاضرند به مبانی فکری و اعتقادیشان هم پشت کنند.
5️⃣ کادر رهبری و فرماندهان عالی و مراکز تصمیمگیر و تصمیمساز برخلاف ردههای میانی طالبان که جوانتر هستند و وابستگی شدیدی به رفتارهای افراطی دارند، به خوبی میدانند منافع ملی، ترتیبات منطقهای، مفاهیم جدید امنیت ملی، موضوعات پیچیده بینالمللی هرگز اجازه تشکیل دولتی که پایه و مبنای آن فقه طالبانی همانند آنچه در کتابهایشان آمده را نمیدهد.
6️⃣ سیاست فعلی جمهوری اسلامی در قبال افغانستان و طالبان تا وقتی که دولت تشکیل نشده، سکوت و مداراست، له یا علیه آن نیست. ایران دولتی که طالبان بدون مشارکت سایر گروهها و جریانهای داخلی تشکیل دهد را به رسمیت نخواهد شناخت.
7️⃣ افغانستان فعلاً در یک وضعیت گذار قرار گرفته است و هر یک از بازیگران خارجی از روسیه و چین گرفته تا ترکیه و عربستان به شدت دنبال تعریف منافع ملی برای خود در این کشور هستند. جمهوری اسلامی در عین موضع سکوت و مدارا در قبال تحولات این کشور، باید نقش پویاتر، موثرتر و فعالتری در مواجهه با آنچه که در این کشور میگذرد، ایفا کند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
انستان سال گذشته در گفتوگویی با تسنیم، درباره موضع برخی در وزارت امور خارجه چنین میگوید: «تحلیل ما این بود که آمریکاییها بهدنبال این هستند که ما را با طالبان درگیر کنند؛ در آن مقطع دریافت بنده این بود که ایران متقاعد شده که نباید درگیر شود اما طیفی بودند که این درگیری را بهانگیزههای مختلف میخواستند. در آن مقطع حضرت آقا بهعنوان فرماندهکل قوا به این نظر رسیدند که درگیری بهصلاح نیست و در نهایت ایشان بودند که جلوی درگیری را گرفتند».
4 ـ طالبان گروه جهادی است؛ همکاری کنید!
اصلاحطلبان اگرچه در اوایل دولت خاتمی درخواست داشتند که ایران از مرز شرقی وارد خاک افغانستان شود و این جنگ با درایت رهبر انقلاب به وقوع نپیوست اما دقیقاً در سال 80 و بعد از حمله ائتلاف غربی بهرهبری آمریکا، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از احزاب اصلی این جریان بهرهبری بهزاد نبوی، خواستار همکاری با طالبان و اعمال نفوذ بر ائتلاف شمال (دولت قانونی افغانستان بهریاست برهانالدین ربانی) بودند.
باید توجه داشت که این بیانیه دقیقاً در مقطعی بود که اصلاحطلبان با عبور از شعارهای جناح چپ دهه شصت و اوایل دهه هفتاد دچار دگردیسی شده بودند و سیاست تنشزدایی را در روابط خارجی شعار میدادند و مشخص میشود خطاهای راهبردی آنها صرفاً شامل آن دوران نمیشود.
سازمان مجاهدین انقلاب وزارت امور خارجه دولت خاتمی را مورد مؤاخذه قرار میدهد که چرا از ائتلاف شمال حمایت و علیه طالبان موضعگیری میکنند و بیطرفی را نقض میکنند!
در بخشی از این بیانیه طولانی آمده است: «باید پرسید تصریحات علنی مقامات بلندپایه و رسمی کشور علیه طالبان، تلاش دیپلماتیک و مشارکت برای تشکیل دولتی جدید در افغانستان، اظهارات وزیر امور خارجه مبنی بر عدم موافقت جمهوری اسلامی ایران با حضور طالبان در دولت آینده افغانستان، حمایت از جبهه ائتلاف شمال علیه طالبان با کدامیک از اصول بیطرفی حتی از نوع فعال آن انطباق دارد؟
...حمایت از جبهه ائتلاف شمال که با پشتیبانی زمینی و هوایی نیروهای آمریکایی و انگلیسی در یک جنگ داخلی علیه طالبان میجنگد و جبهه اسلامی و جمهوری اسلامی ایران را در افکار عمومی مسلمانان جهان کاملاً مخدوش خواهد ساخت و اعتبار و وجاهتی که انقلاب اسلامی طی 22 سال گذشته برای ایران بهعنوان کشوری که منادی وحدت و حل مناقشات داخلی کشورها در چارچوب منافع ملی بدون دخالت قدرتهای خارجی بوده است، کاملاً از بین خواهد برد.(!)
...جمهوری اسلامی میباید تشکیل دولت ملی افغانستان با مشارکت کلیه گروههای جهادی افغانستان از جمله طالبان را محور تلاشهای دیپلماتیک خود قرار دهد... ایران باید از نفوذ خود بر جبهه ائتلاف شمال استفاده کرده و رسماً از این جبهه بخواهد ضمن محکوم کردن جنگ و تجاوز خارجی، آمادگی خود را برای مذاکره بهمنظور تشکیل یک دولت ملی و فراگیر در افغانستان اعلام کند. ایران همچنین میتواند از شرایط موجود، طی تماس با طالبان، از این گروه بخواهد ضمن پذیرش گفتوگو با جبهه ائتلاف شمال برای تشکیل دولت ملی، آمادگی خود را برای همکاری جهت مبارزه و شناسایی تروریسم اعلام کند.»
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که برخی اعضای ارشد آن مانند محسن آرمین و بهزاد نبوی نمایندگان وقت مجلس بودند، در بیانیهای 5 روز قبل از سقوط کامل دولت طالبان در سال 80، خواستار همکاری جمهوری اسلامی با این گروه شدند!
بهزاد نبوی که آن زمان ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس را عهدهدار بود در بیانیه حزب متبوعش طالبان را گروهی جهادی خوانده خواستار همکاری با طالبان شد، 5 روز بعد از انتشار این بیانیه، با سقوط کابل، سلطه این گروه بر افغانستان پایان یافت و بحثهای مربوط به افغانستانِ بعد از طالبان و ترکیب دولت آینده این کشور آغاز شده بود!
5 ـ با داعش مذاکره کنید!
خطای اصلاحطلبان در تحلیل شرایط منطقه و استراتژی جمهوری اسلامی در سیاست خارجه به سالهای دور مرتبط نمیشود بلکه آنها در سالهای اخیر نیز تئوریهایی داشتند که اگر مبنای تصمیمگیری قرار میگرفت، ممکن بود منافع ملی را به پرتگاه ببرد، برای مثال، همانطور که در سال 80 آنها خواستار همکاری با طالبان شدند، در ماجرای جنگ سوریه نیز سعی در مهار گروه تروریستی داعش از طریق مذاکره داشتند! در حقیقت آنجا که نیاز به جنگ بود، دم از صلح میزدند و آنجا که باید راهحل گفتوگو و عدم تنش مبنا باشد، کشور را بهسمت جنگ سوق میدادند،
برای مثال مصطفی تاجزاده از چهرههای رادیکال جریان اصلاحات آبان 95 در گفتوگو با مجله روبهرو خواستار مذاکره با داعش شده مدعی بود نمیتوان بهطریق نظامی بر داعش غلبه کرد بلکه باید اسد با آنها به مذاکره بنشیند: "مثل برجام رفتار کنیم، با قدرتها بنشینیم و به توافق برسیم که این داستان، فاتح نظامی ندارد. اسد نمیتواند مخالفان مسلح خود را نابود کند. آنها نیز نمیتوانند اسد را بهزیر
ا در دست ایران و انقلاب ایران باشد. حوادث و بحران اخیر یادآور رویارویی و صفآرایی خالدبن ولید در برابر ابرقدرتهای صدر اسلام است. او که عمری در صف کفر، شمشیر بهروی پیامبر(ص) و مسلمانان کشید، ولی در نهایت فاتح بزرگی برای مسلمانان گشت. امروز دنیای کفر در مقابل ملت مسلمان عراق و فلسطین بهعنوان خاکریز اول قرار گرفته است و بهیقین خاکریز بعدی، انقلاب و ملت مسلمان ایران است...".
شورایعالی امنیت ملی 29 دی ماه 69 در حضور رهبر معظم انقلاب تشکیل جلسه داد. در این جلسه که با حضور ریاست شورایعالی امنیت ملی و سایر اعضای این شورا و مشاورین و فرماندهان عالی نظامی برگزار شد، بررسی جامعی از اوضاع متشنج منطقه بهعمل آمد و سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بیطرفی در درگیری مورد تأیید قرار گرفت.
مرحوم شیخ صادق خلخالی از بنیانگذاران جناح چپ (اصلاحات) در کشور در مجلس سوم خواستار کمک ایران به صدام در جریان جنگ اول خلیج فارس شد
آیتالله خامنهای چند روز بعد نیز در سخنانی با انتقاد از مواضع عدهای که میگویند "باید بهکمک صدام رفت"، فرمودند "ما هرگز بهنفع چپ، با راست دشمنی پیدا نمیکردیم؛ بهنفع راست هم با چپ دشمنی پیدا نمیکردیم. دو اردوگاه و دو جناحاند که بهخاطر اهداف غلط و غیرالهی و نامقدس ــ از نظر ما و از نظر همهٔ انسانهای واقعبین ــ با هم میجنگند. جمهوری اسلامی، هر دو جناح را رد میکند؛ چون در هر دو طرف، انگیزهها مادی است و به همین دلیل هم با یکدیگر تعارض پیدا کردهاند، آنها بهدلیل مادی بودن، با هم تعارض پیدا کردهاند، اینطور نیست که یکی الهی و یکی هم مادی است، جنگ اسلام و کفر نیست، این، موضع ملت ایران ماست".
با توجه به اینکه تنها 2 سال از پایان جنگ میگذشت و اسرای زیادی در دست رژیم بعث بودند و طعم تلخ تجاوز صدام به خاک ایران همچنان حس میشد این مواضع جناح چپ موجب تنفر و انزجار مردم از آنها شد و نتیجه مواضع غلط، افراطی و دور از تعقل طیف خالدبن ولید در دفاع از صدام حسین موجب شد در انتخابات مجلس چهارم با شکست سنگینی روبهرو شوند.
3 ـ از جنگ با طالبان تا جنگ برای طالبان!
سال 98 مناظره مکتوبی میان عباس سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و محسن امینزاده معاون وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات منتشر شد. این مناظره مکتوب بازخوانی یکی از کمتر گفتهشدههای دهه هفتاد و ماجرای درخواست بخشی از اصلاحطلبان برای حمله به افغانستان در زمان تصرف این کشور از سوی این گروه و عقبنشینی نیروهای ائتلاف شمال بهرهبری احمد شاه مسعود بود که متن این مناظرههای مکتوب را میتوانید اینجا بخوانید.
ماجرا از این قرار بود که در جریان مسلط شدن طالبان بر افغانستان عواملی به کنسولگری ایران در مزارشریف وارد شدند و دیپلماتهای ایرانی را به شهادت رساندند. جناح دوم خرداد در شورایعالی امنیت ملی کشور جنگ با طالبان را بهتصویب رساند.
آن زمان نیز بهرغم اصرار اعضای شورایعالی امنیت ملی که اکثراً کارگزاران دولت هستند، تدبیر رهبری مانع از ورود ایران به باتلاق جنگ افغانستان شد. سید حسین موسویان رئیس وقت کمیته سیاست خارجی شورایعالی امنیت ملی در گفتوگویی با روزنامه همشهری بهتاریخ 2 شهریور سال 98، چنین میگوید: «آن زمان بحثهای خیلی فشردهای در دبیرخانه شورای امنیت داشتیم. عجیب این بود که اکثر دستگاهها نظرشان این بود که ارتش ما باید برای انتقام از طالبان وارد خاک افغانستان شده و طالبان را تعقیب کند... موضوع به شورایعالی امنیت ملی رفت.
در آنجا هم اکثریت رأی به حمله نظامی دادند... معمولاً دأب (روش) آقا حداقل بر اساس تجربه 8سالهای که خودم از نزدیک داشتم این نبود که مصوبات شورایعالی امنیت ملی را وتو کند، خیلی وقتها هم نظر موافق نداشتند اما اگر نظر اکثریت بود اجازه میدادند نظر اکثریت اجرا شود، ضمن اینکه ملاحظه خود را هم مینوشتند، این یکی از موارد نادری بود که با حمله نظامی به افغانستان برای جنگ با طالبان مخالفت و مصوبه را وتو کردند».
علی ربیعی مسئول اجرایی وقت دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی نیز در گفتوگویی با برنامه «دستخط»، به علاقه برخی اعضای شورایعالی امنیت ملی به جنگ اشاره میکند و میگوید "یک دیدگاه این بود که باید به افغانستان کمک کنیم و به نیروهای احمد شاه مسعود یا جاهای دیگر کمک کنیم که اینها بتوانند بازپسگیری کنند و لازمه این بود که بخشهای حمایتی در داخل خاک هم صورت گیرد ولی من یاد دارم که وقتی جمعبندیها رفت تصمیم بسیار هوشمندانهای بود که ابلاغ شد ما وارد این باتلاق نخواهیم شد. بله، من ساعت 1 یا 2 نصفشب بود، جمعبندی را امضا کردم و فرستادم و صبح زود سر کار آمدم، نماز خواندم و به سر کار رفتم. 7 صبح نامه روی میز من بود، ظاهراً (ساعت) 5 نوشته شده بود که «ما وارد این دام نمیشویم»".
ابوالفضل ظهرهوند سفیر اسبق ایران در افغ
بکشند، پس باید مذاکره کنند که چگونه میتوانند به توافقی برسند که حداقل خواستهای همه را پوشش دهد... داعش یک فکر و گرایش است و حالاحالاها خواهد بود...".
آبان سال 96 حکومت داعش از طریق نظامی به پایان رسید و حکومت بشار اسد نیز در سوریه تثبیت شد و کشورهای عربی مجبور شدند سفارتخانههای خود را در سوریه بازگشایی کنند؛ اما برجام که تاجزاده میخواست مبنای حل معادلات سوریه قرار بگیرد، اردیبهشت 96 با خروج آمریکا و در ماههای پس از آن با تندادن اروپا به تحریمهای آمریکا علیه ایران عملاً سالبه بهانتفاع موضوع شد!
این ایدهها البته از زبان غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران هم مطرح شده بود و خواستار توقف حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه و حلوفصل گسترش تکفیریها از طریق دیپلماسی شده بود! او در سخنرانی در اصفهان در جریان انتخابات ریاستجمهوری گفته بود «آقاجان، ما هم دلمان میخواهد در سوریه و لبنان و یمن و همه اینجا صلح برقرار شود، دفاع از مظلوم شود، شیعیان آنجا تقویت بشوند ولی، آیا این کار فقط با پول دادن و اسلحه خریدن و کشتن و زدن اینها حاصل میشود؟ این دولت با غیرت دینی میگوید که "بذارید ما از توان دیپلماسی برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم". توان دیپلماسی بزرگان دیپلماسی که شش تا ابرقدرت را جلوی خودش بنشاند و بزرگترین مسئله تحریم که شورای امنیت بوده را حل بکنه میتواند با توان دیپلماسی بیاید این مسائل را حل کند. مگر ما این جوانهای عزیز را از سر راه آوردیم همینطوری بفرستیم تا شهید شوند. ما دلمان میسوزه که جوانهایمان چرا باید شهید بشوند. چرا مردم باید کشته بشوند».
همچنان که اشاره شد فضاسازیهای این روزهای بعضی اصلاحطلبان بهاعتبار تناقضها و تصمیمات بسیار غیراصولی و عجیب آنها در گذشته محلی از اعراب ندارد و تجربه نشان داده است نباید با طناب این گروه کشور را به قعر چاه فرستاد، بلکه بهترین راه همانا عقلانیت انقلابی است که میتواند کشتی انقلاب را از امواج متلاطم به ساحل امن برساند ..((ان تنصرالله ینصرکم ویثبت اقدامکم))
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🌏 ماجرای افغانستان فضاسازیرادیکالهای اصلاحطلب/ این ۵ برهه تاریخی و تجویزهای فانتزی اصلاحطلبان رابخوانید
🌏برخی اصلاحطلبان در روزهای گذشته خواستار ورود ایران به صحنه افغانستان و جنگ با طالبان شدند. تجربه نشان داده که تحلیلهای اصلاحطلبان درباره صحنه بینالملل چنان خطا بوده که اگر مبنای تصمیمگیری سران نظام قرار میگرفت، معلوم نبود چه بر سر کشور میآمد.
در روزهای گذشته و بعد از سلطه طالبان بر کشور افغانستان و فرار رئیس جمهور این کشور، برخی چهرههای اصلاحطلب در فضای مجازی خواستار ورود ایران به صحنه افغانستان و جنگ با طالبان شدند؛ دستاویز آنها برای این کار حضور مخالفان طالبان در استان پنجشیر و تشکیل مقاومت دوم بود؛ حال آنکه تجربه نشان داده است که سیاست ایران در مسائل اینچنینی اتخاذ معقولترین تصمیم با رعایت واقعیات میدان، حمایت از مردم آن اکشور از جمله افغانستان و حفظ منافع ملی است.
صرفنظر از اینکه "جمهوری اسلامی با توجه به همسایگی با افغانستان باید چه اقدامی انجام دهد و آیا تصمیمات اتخاذشده تاکنون قابل دفاع است یا خیر؟" که به آن بیشتر خواهیم پرداخت، امّا در این مطلب به موضوع مشورتها و یا مواضع معمول اصلاحطلبان طی سالها و دهههای گذشته خواهیم پرداخت، اینکه؛ آیا اساساً این گروه مبنا و عقلانیتی در توصیههای سیاست خارجی خود، بهویژه آنجا که مسائلی مشابه امروز افغانستان مطرح است، دارند و یا همیشه از یک تناقض و بیمبنایی رنج بردهاند؟ تجربه سیاستورزی اصلاحطلبان نشان میدهد که آنها همواره تلاش داشتند با تصمیمات نظام در عرصه بینالملل مخالفت کنند، مخالفتهایی که اگر در مقاطعی مورد توجه مسئولان نظام قرار میگرفت مشخص نبود که چه بر سر منافع ملی و تمامیت ارضی میآمد.
برای مثال دهه هفتاد را میتوان اوج خطاهای محاسباتی اصلاحطلبان در مقوله جنگ و صلح و بهخطر افتادن امنیت کشور دانست، از درخواست همکاری با صدام در حمله به کویت تا درخواست جنگ با طالبان در زمان تصرف این کشور بهدست این گروه و تا درخواست همکاری با طالبان در زمان حمله آمریکا به این کشور در سال 2001 از جمله مواردی است که نادرستی تحلیلهای اصلاحطلبان در بزنگاهها را مشخص میکند.
اما شاید اولین نمونه از این دست اظهارنظرات که خلاف منافع ملی و واقعیات صحنه کشور و بینالملل بود، به دهه شصت و تلاش نهضت آزادی ـ همموضع امروز دیگر اصلاحطلبان ـ برای پایان دادن به جنگ برگردد، همان زمانها مهندس بازرگان رئیس دولت موقت در نامهای سال 62 به امام خمینی مینویسد "نظر ما تغییر کلی سیاست جنگی و برنامه، از نفی به اثبات و از تخریب و تجاوز به امنیت و دفاع است و استقبال از صلح شرافتمندانه و از سازندگی و استقلال و آزادی."
این نامه در حالی نوشته میشد که ایران بعد از فتح خرمشهر مصمم به ادامه عملیاتها و آزادکردن سایر مناطق بود اما نهضت آزادی با بیانیه دادن و نامهنگاریهای بهظاهر دلسوزانه و بدون توجه به خانوادههایی که جوانانشان را برای دفاع از مرزها میفرستادند، خواستار پایان جنگ بودند. این نامهنگاریها و بیانیهدادنها تا اردیبهشت 67 ادامه پیدا کرد. در یکی از این بیانیهها نهضت آزادی، ایثار شهدای جنگ تحمیلی را «عملیات فداکارانهای بهسود اسرائیل و ابرقدرتها» میخواند!
2 ـ درخواست همکاری با صدام!
اصلاحطلبان امروز که مولودِ جریان چپ در دهه شصت بهرهبری مجمع روحانیون مبارز هستند، با شعار مبارزه با اسلام آمریکایی و ادعای شاگردی حضرت امام توانستند اکثریت مجلس سوم را از آن خود کنند، بااینحال در نیمه دوم این مجلس در سال 69 و زمانی که صدام حسین بعد از ناکامی در جنگ با ایران، عزم تصرف کویت را کرد، ندای حمایت از صدام را سر دادند.
با تصرف خاک کویت توسط صدام، ایالات متحده بههمراه ائتلافی از کشورهای عربی و غربی به عراق حمله کرد که به جنگ اول خلیج فارس معروف شد؛ همین زمان بود که ناگهان گروهی در مجلس سوم خواستار حمایت از صدام شدند. مرحوم شیخ صادق خلخالی از طرفداران کمک به صدام در جنگ اول خلیج فارس، معتقد بود "جنگ ما با عراق یک مسئله است و اینجا سرنوشت اسلام مطرح است"!!
وی با بیان اینکه "این جنگ یک جنگ صلیبی علیه مسلمانها است" با خطاب قرار دادن رهبر انقلاب میگوید "ای آیتالله، رهبر عالیقدر زمان، آقای خامنهای، «سلّمکم الله تعالی»، دستور بفرمایید، همانطور که گفتید جهاد است، کشته شدن در راه اسلام است... ما باید در اینجا آمریکا و بوش و فهد و دولتهای انگلی مانند حسنی مبارک و اوزال را در سنگرها بهنابودی بکشانیم، غرق خون کنیم تا اینها بدانند حریم اسلام حریم بزرگی است...".
اما آتشینترین نطق آن زمان متعلق به مرحوم سید علیاکبر محتشمیپور بود که صدام را به «خالدبن ولید» جنگهای صدر اسلام تشبیه کرد "مسلمانان جهان با پذیرش رهبری اسلامی ایران توقع دارند پرچمداری جهاد و مبارزه با آمریک
🔴️ این داستان ؛ محفل فساد
🔹 مصطفی تاجزاده حامی تمام قد دولت روحانی پس از استعفاء صادق لاریجانی از عضویت در شورای نگهبان طی نامه ای به رهبری خواهان تغییر در ساختار شورای نگهبان و جلوگیری از دخالت نهاد های امنیتی در احراز هویت رجال سیاسی در انتخابات ها شده است.
🔹 حمایت اصلاحات و عوامل آن ها از برادران لاریجانی در این مقطع ، کاملا نشان دهنده این است که جایگاه این گروه تا چه اندازه در بین مردم تنزل پیدا کرده است که برای ضربه زدن به رقبای سیاسی خود به هر ریسمانی چنگ خواهند زد.
🔹 جناب آقای لاریجانی ، سوال ساده است ، چگونه پس از سال ها حضور در شورای نگهبان و بررسی صلاحیت هزاران کاندید انتخابات ، دقیقا زمانی احساس بی عدالتی کردید که اخوی خودتان مورد تایید قرار نگرفت ؟
🔹حضرت آیت الله لاریجانی، چگونه می شود در سال هایی که با نفوذ در دستگاه های اجرایی و به واسطه جایگاهتان در قوه قضائیه قدرت را بی چون و چرا در مجلس به اخوی خود واگذار می کردید ، از بی عدالتی دم نمیزدید ؟
🔹آری ، باید کنار بروید ، ملت ایران سال ها است یک نه بزرگ به اداره فامیلی و خانوادگی کشور گفته اند.
🔹اما سر سخن ما با امثال تاج زاده است ، افرادی که دم از ملت و کشور می زنند و در واقع بزرگترین خائنین به این ملت و کشور هستند.
🔹جناب آقای تاجزاده ، چگونه دست به قلم می شوید و با وقاحت در امور کشوری دخالت میکنید ؟ آخرین باری که امثال شما دست به قلم شدند ، ذلتی به این ملت تحمیل شد که در چند قرن اخیر بی سابقه بوده است .
🔹دلار نجومی ، مسکن نجومی ، قیمت های نجومی ، پرویی نجومی. . .
🔹آقای تاجزاده ، شما همان هایی بوده اید که غرور این ملت چند هزار ساله را لگدمال کردید ، شما همان هایی هستید که نطنز را منفجر کردید ، حاج قاسم را به شهادت رساندید ، دکتر فخری زاده را گلوله باران کردید ، سفره ملت را خالی و جان ملت را گرفتید ، شاید شما عامل این اقدامات نبودید اما مسبب این اقدامات بوده اید.
🔹شما مسبب سر افکندی ملتی بوده اید که سال ها بر این کره خاکی سروری می کرد ، همان هایی بوده اید که کشور را تا لبه پرتگاه کشانده اید ، حال با چه رویی خود را دارای شرایط برای اظهارنظر در مورد امور ملت می دانید ؟
#قائمون
♦️اینکه وزیر دفاع انگلستان به صراحت در مصاحبه میگوید «آمریکا دیگر ابرقدرت نیست» ، نشان میدهد که دوران گذار در نظم جهانی عیان شده و هیچکس جز غربگراهای متوهم نمیتواند آن را انکار کند
🔹باید از این فرصت طلایی برای شکست تحریمها و افزایش نفوذ ایران بهره برد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه #دکتر_سیدرضا_صدرالحسینی با شبکه خبر با موضوع((تحولات اخیر در قالب تظاهرات در کابل ))
🔰https://eitaa.com/roshana_zanjan
🔰https://rubika.ir/roshana_zanjan
♦️یادداشت|بسمالله، بفرمائید ثبتنام کنید!
🔹حسین شریعتمداری: آمریکا تروریستهای داعش را ساخت و صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان را به حمایت تسلیحاتی این گروه وحشی فراخواند. آن زمان سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است. ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔹اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است را برباد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان (به نفع آمریکا) وارد جنگ نمیشویم؟!
🔹حالا یک پیشنهاد منطقی و همهپسند در میان است و آن اینکه یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🌏 یک خبر_یک تحلیل:
🌏 خبر:آیت الله رئیسی: برخورد غیرسازنده آژانس انرژی اتمی مخل مسیر مذاکره خواهدبود.
رئیس جمهور در گفتوگوی تلفنی با رئیس شورای اروپا گفت: اگر چه در آمریکا دولت ترامپ رفته و دولت بایدن بر سر کار آمده، اما در عمل تغییری در سیاستهای آمریکا درباره ایران رخ نداده و همان رویکرد و اقدامات یعنی تحریم و فشار علیه ایران باقی مانده است.
🌏 تحلیل:
🌐 جمهوری اسلامی ایران همواره اهل تعامل و گفتگو بوده وتمایل دارد مناسبات با اتحادیه و کشورهای اروپاییها را در عرصههای مورد علاقه دو طرف توسعه دهد.
استمرار و پایداری روابط دو جانبه با اتحادیه اروپا و هرکدام از کشورهای عضو، در گرو رعایت اصل احترام متقابل، تمرکز روی مشترکات و جلوگیری از تاثیرگذاری عوامل برونزا بر این روابط است، این موضوع نیازمند اراده عملی طرف اروپایی و وابسته نکردن آن به اراده قدرتهای یکجانبهگرا مثل آمریکاست .
🌐 تلاش اروپا برای استقلال استراتژیک در رابطه این اتحادیه با آمریکا بیشتر شبیه یک طنز سیاسیست تا واقعی.چرا که تجربه حد اقل دو دهه گفتگو با اتحادیه اروپا نشان داده است اروپائیان اراده مستقلی در برابر آمریکای زیاده خواه ندارند خود شان نیز نیک میدانند که ایران هرگز ناقض برجام نبوده و نیست. این آمریکاییها بودند که از برجام خارج شده و آن را نقض کردند. با این وجود انتظار این بود که اروپاییها در مقابل انجام کامل به تعهدات برجامی توسط ایران آنها نیز به تعهداتشان در برجام عمل میکردند، اما اروپاییها هم به آنچه در برجام متعهد بودند، آنچنان که باید پایبند نماندند.
🌐 همکاریهای جدی جمهوری اسلامی ایران با آژانس نمونه بارزی از اراده ایران برای شفافیت در فعالیتهای هستهای اش بوده است. طبیعی است در صورت برخورد غیرسازنده در آژانس بین المللی انرژی اتمی، انتظار اینکه ایران واکنش سازنده داشته باشد، منطقی نیست. اقدامات غیرسازنده طبیعتا مخل مسیر مذاکره نیز هست نکته مهم در این باره این است که اگر چه در آمریکا دولت ترامپ رفته و دولت بایدن بر سر کار آمده، اما در عمل تغییری در سیاستهای آمریکا درباره ایران رخ نداده و همان رویکرد و اقدامات یعنی تحریم و فشار علیه ایران باقی مانده است.حتی اروپائی ها نیز نتوانستند حسن نیت خود را در برجام نشان دهند.
🌐 علاقه جدی اتحادیه اروپا برای تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران زمانی به درد میخورد که تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه برداشته شوند .اگر اروپائی ها صادق الوعده هستند به جای فشار بر ایران در جهت ادامه مذاکرات اول بروند به تعهدات برجامی خود عمل کنند سپس از احیای مذاکره حرف بزنند آنها باید در عمل ثابت کنند که در ایجاد ارنباط با ایران مستقل هستند نه در حرف. و این یکی از دلایلی است که مفهوم استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا را اثبات میکند .
🌏 اتحادیه اروپا باید مستقل از آمریکا منافع خودش را پیش ببرد. اگر تمایل دارند شریک صادق ایران باشند؟!
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
☘
✅ #بسته_خبری
1⃣ از سوی فرمانده معظم کل قوا؛ احمد وحیدی وزیر کشور به عنوان جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور نیروی انتظامی منصوب شد.
2⃣ رئیسجمهور در تماس با شورای اروپا: تقویت روابط ایران و اروپا نیازمند وابسته نکردن آن به اراده قدرتهای یکجانبه گرا است./ تجربه حضور ۲۰ ساله آمریکاییها نشان داد راه حل مسائل #افغانستان، رویکرد نظامی نیست.
3⃣ دستور فوری فرمانده سپاه به همه فرماندهان کشور: در عرصه تحقق اهداف مقدس طرح شهید سلیمانی برای واکسیناسیون به صحنه بیایید و همه استعداد موجود را با ظرفیت کامل در نظر بگیرید.
#ثامن
#روشنگری
#واکسن
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
🔴 حجت الاسلام ذوالنوری:
اصلاحطلبان اگر دغدغه دارند، برای کار جهادی به افغانستان بروند و نشان دهند یک خاصیتی داشته اند
⏪عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: خب اگر کسانی خودشان دغدغه دارند که در مسأله افغانستان ورود کنند و حضور فیزیکی داشته باشند خب بسمالله بروند، مجاهدان ما برای دفاع از اسلام و منافع کشور و ملت در عراق و سوریه حضور پیدا کردند وبا داعش مبارزه کردند خب آقایان اصلاحطلب هم که دغدغه افغانستان دارند برای اقدامات جهادی به افغانستان بروند. آقایان اصلاحطلب مخالف حضور در سوریه و عراق بودند به آنجا نرفتند حال تأکید میکنم که جمهوری اسلامی باید در مسأله افغانستان ورود پیدا کند و مداخله کند خب بسمالله شما اصلاحطلبان به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی در افغانستان حاضر شوید و نشان دهید که شما هم به یک دردی خوردهاید و نشان دهید که کاری از دستتان برآمده و مردم بگویند حداقل اینها هم به یک دردی خوردند و یک خاصیتی داشتند فقط حرف نزدند. فقط شعار ندادند. بسمالله بیایید بروید و هزینهاش را هم بدهید.
🔻ذوالنوری خاطرنشان کرد: اگر کسی به آقایان اصلاحطلب گفت ممکن نیست و از رفتنشان به افغانستان جلوگیری کرد بنده به عنوان نماینده مجلس قول میدهم که دستگاههای ذیربط را متقاعد کنم که زمینه را برای رفتن آقایان اصلاحطلب به افغانستان باز کنند و مانعی برای رفتنشان وجود نداشته باشد.
🔻وی افزود: مگر شهید چمران و امام موسیصدر و دیگران که در زمان حمله شوروی در افغانستان جنگیدند و یا برای اقدامات جهادی در فلسطین حاضر شدند و جنگیدند مگر رژیم سابق مسیر رفتن آنها را هموار کرد که رفتند، خیر احساس تکلیف کردند، احساس مسؤولیت کردند و رفتند این آقایان اصلاحطلب هم که امروز علم به دوش گرفتند و میگویند جمهوری اسلامی ایران در افغانستان حاضر نمیشود معنایش این است که یک تکلیفی وجود دارد اگر حکومت، نظام و دیگران همراهی نکردند تکلیف از شما آقایان اصلاحطلب که ساقط نیست بر اساس تکلیفی که احساس میکنید به افغانستان بروید و ایفای نقش کنید اگر گفتند که نمیشود به من بگویند من زمینه رفتنشان را فراهم میکنم که کسی مانع رفتنشان نشود تا راه باز شود و آقایان اصلاحطلب بروند و به رسالتی که دارند عمل کنند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 ماموریتی برای تجزیه کشورهای اسلامی
#دکتر_برنارد, تیوریسین تجزیه کشورهای اسلامی حمله به افعانستان عراق سوریه و جنگ یمن و تیوریسین جنگ تمدنهای هانتینگتون و جنگ تمدن لیبرال و تمدن اسلامی است.
*آمریکا، از این که خون شیعه و سنی ریخته شود و افغانستان کشوری مثل سوریه شود بیشترین سود را خواهد برد؛ این در حالی است که گروهی در داخل و خارج از ایران خواستار پیوستن دلاوران تیپ فاطمیون افغانستان، به احمد مسعود جهت مبارزه با طالبان شده بودند و اکنون مشخص است که او در دام سرویسهای اطلاعاتی انگلستان و رژیم صهیونیستی قرار دارد و تجزیه افغانستان در دستور کار میباشد، به این دلیل ایران درقضیه افغانستان شرکت نکرد و درتله صهیونیست هانیفتاد#احمد_مسعود جاپای پدرنگذاشته جوانی کرده و فریب انگلیسی ها و صهیونیست ها را خورده است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
📍واکنش دکتر روازاده درباره فراخوان ضدواکسیناسیون
🔸دکتر حسین روازاده، در پیامی نسبت به فراخوان تجمع برای اعتراض به واکسیناسیون واکنش نشادن داد. وی ضمن تکذیب دعوت برای حضور در تجمع، نوشت:
🔹 متاسفانه پیام کذبی در شبکه های اجتماعی در حال انتشار است که فعالین و طرفداران طب ایرانی - اسلامی در روز یکشنبه در اعتراض به محدودیت سفر به اربعین در کشور عراق و واکسیناسیون قصد تجمع در تهران را دارند و از اساتید طب سنتی بعنوان سخنرانان آن یاد شده است.
🔹ضمن تکذیب موافقت ما با این تجمع، اعلام می داریم که این حرکت از نظر ما یک حرکت نابخردانه است و تا آنجا که پیگیری نموده ایم تمامی اساتید و اطبا طب ایرانی و اسلامی از آن اظهار بی اطلاعی کرده اند و تایید نمی کنند.
🔹لازم به ذکر است که بنای ما همکاری با دولت انقلابی و اسلامی آیت الله رئیسی است و در راستای هم افزایی امور جهت احیای طب ایرانی و اسلامی و خدمات رسانی بیشتر به جامعه دست دوستی خود را به دولت و مسئولین انقلابی دراز می کنیم و با هرگونه مانع تراشی علیه ایشان برخورد قاطع خواهیم کرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🌏یک خبر یک تحلیل
🌐 خبر: عباس عبدی: "سیاست خارجی" جای شهادت طلبی نیست/ راهی جز مذاکره با طالبان نداریم.
🌐 تحلیل : هرواکنشی به واقعه پنجشیر، مطالعه دقیق می خواهد.
🌏 این روزها که طالبان و افغانستان و دره پنجشیر، تیتر اول رسانه های دنیاست، دیدگاهها و تحلیلهای متفاوت و متضادی مطرح می شود. برخی حتی تا دخالت نظامی ایران در پنجشیر پیش رفته اند و بعضی از تعامل کامل با طالبان سخن رانده اند.
🌏 عباس عبدی از جمله اصلاح طلبانی است که سیاست را روی زمین و نه در آسمان پی می گیرد. اینکه آیا او از ابتدا رئالیست بوده و به تدریج فاصله اش با ایده آلیسم زیاد شده از نوشته هایش در آغاز دهه 70 تا کنون قابل تشخیص است. دانشجوی پیروخط امام که در آبان 1358 با تصرف لانه جاسوسی نامدار شد، همچنان در فضای سیاسی کشور، نوشته هایش خوانده می شود.صراحت، پرهیز از رودربایستی، و به گمانم انصاف از ویژگیهایی است که در او می توان یافت. عبدی از چهره های سیاسی است که حتی اگر کاملا با خودش و جبهه اش در دو اردوگاه مخالف باشی، می توانی با او وارد گفت وگو شوی . تعصبی در برابر مخالف ندارد و در برابر تندی طرف مقابل، ابرو در هم نمی کشد. بخشی از این ویژگی را می خواهم به میانسال شدنش نسبت بدهم اما یادم می آید که در هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب، بعضی همسن و سال های او کم حوصله و کم تحملند.
🌏عباس عبدی این روزها بر خلاف بدنه بیمار اصلاحات واقعیات میدانی افغانستان را با عینک حقیقی بر اساس منافع ملی می نگرد ومعتقد است : هرواکنشی به واقعه پنجشیر ، مطالعه دقیق میخواهد. سیاست فعلی جمهوری اسلام همراه با حفظ منافع ملی در کنار مذاکره با واقعیت انکار ناپذیری همچون طالبان بایددر راس برنامه های سیاست خارجی باشد.درحالیکه از ابتدای سقوط دولت فاسد وغربگرای اشرف غنی در افغانستان اکثریت درون جبهه اصلاحات با سرزنش مسئولان نظام نسبت به عدم کمک نظامی و دخالت در افغانستان وکمک به مقاومت پنجشیر به طرز چشمگیری در رسانه های خود سعی در وادار کردن مسئولین عالیرتبه نظام به حضور در افغانستان وکمک به مقاومت پنجشیر داشتند، خوشبختانه سیاست اصولی ومنطقی جمهوری اسلامی ایران پس از فرو نشستن گرد وغبار روزهای اول سقوط کابل بدست طالبان حد اقل آدمهای نسبتا منطقی جبهه اصلاحات با اظهارات افرادی همچون عباس عبدی مهر تاییدی مجدد بر این منطق عقلایی جمهوری اسلامی در مواجهه با بحران افغانستان وسایر معضلات منطقه ای است .
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon