♦️بیاعتمادی یمنیها به تلاشهای صلح آمریکا (بخش نخست)
#گزارش_کوتاه
🔹 تارنمای «المانیتور» در گزارشی به وضعیت چشمانداز صلح در یمن با تأکید بر استقرار دولت بایدن در آمریکا و ادعای او مبنی بر تلاش برای ایجاد آتشبس و صلح در این کشور پرداخته است.
🔸 المانیتور معتقد است که یمنیها به دلیل اینکه آمریکا را شریک عربستان در جنگ میدانند به طرحهای صلح آنها اعتماد ندارند و از سویی انصارالله را متهم میکند که به دلایل فرقهای و ایدئولوژیک و نزدیکی به ایران به دنبال صلح نیست. در ادامه چند محور این گزارش به صورت اجمالی میآید.
🔸 اگرچه نزدیک به چهار ماه از انتصاب تیم لندرکینگ نماینده آمریکا در یمن میگذرد، اما چرخه خشونت در این کشور کاهش نیافته و یمنیها بیمناکاند که دیپلماسی برای کمک به کاهش خصومتها بینتیجه باشد.
🔸 برخی از یمنیها گمان میکنند که تلاشهای دیپلماتیک به رهبری آمریکا با توجه به ایدئولوژی انصارالله نتیجهای نخواهد داشت. آنها شکست در مذاکرات اخیر در مسقط را دلیل این ایده خود میدانند و معتقدند چشماندازی بهتر از مسقط در انتظار برنامههای صلح آتی لندرکینگ نخواهد بود.
🔸در این راستا «خلیل العمری» مفسر سیاسی و سردبیر یمنیتبار وبسایت آمریکایی «رأی الیمن» به المانیتور گفته آمریکا توانایی فشار بر دولت منصور هادی جهت پذیرش طرحهای خود را دارد ولی تاکنون ابزاری برای تحمیل خواستههای خود بر انصارالله در جهت پذیرش پیشنهادات صلح نداشته است. تأیید این ادعا نیز طرد فرستاده آمریکا از صنعا و عدم دیدار نماینده انصارالله با نماینده آمریکا در مسقط و همچنین ادامه عملیات علیه مأرب است.
🔸 العمری معتقد است گرچه آغاز درگیری در یمن در سال 2014 ناشی از رقابتهای حزبی و جناحی بود ولی پس از آن تبدیل به یک درگیری با انگیزه ایدئولوژیک شد. در کنار این حوثیها در واقع بخشی از پروژه منطقهای ایران هستند و مهمتر آنکه آنها بر مبنای اعتقاداتشان حکومت را یک امر الهی برای خود می دانند.
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ چالشهای اعضای اوپک در دوران کرونا
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی در یادداشتی به ارزیابی وضعیت کشورهای عضو اوپک متأثر از تحولات قیمت نفت در دوران شیوع کرونا پرداخته است. کاهش تقاضای انرژی بهویژه ناشی از دورکاری بسیاری از پرسنل شرکتها و مؤسسات، تأثیر منفی بالایی بر قیمت نفت داشت.
🔸 اکنون حدود یک سال پس از شیوع کرونا، پایبندی اعضا به کاهش تولید سبب تعادل در قیمت نفت شده است. کشورهای صادرکننده نفت با پیشبینی رشد چشمگیر در سفرهای هوایی و جادهای، نسبت به چشمانداز بازار مثبت در نیمه دوم سال 2021 و بعد از آن، اطمینان بیشتری دارند.
🔸 آغاز موج واکسیناسیون در بسیاری از کشورها نیز تأثیر خوبی بر کاهش شیوع بیماری و آغاز روال امور در این کشورها داشته است. ولی امکان کاهش قیمت از جمله با جهش در شیوع کرونا در کشورهای مختلف و همچنین احیای برجام که میتواند به سرعت چند صد هزار بشکه در روز به بازار بازگرداند، وجود دارد.
🔸 علاوه بر این، تبعات اقتصادی کرونا از جمله افزایش بیسابقه بودجههای درمانی و بیمه اجتماعی و کاهش چشمگیر درآمدهای گردشگری همچنان ادامه دارند. کاهش تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها، آنها را به سوی بدهیهای سنگین از صندوق بینالمللی پول یا کشورهای قدرتمند جهانی، سوق داده است.
✅ با وجود افزایش تدریجی قیمت نفت، ایران به دلیل تحریم نفتی آمریکا همچنان از امکان فروش گسترده برخوردار نیست. در عین حال که دریافت ارز حاصل از آن نیز به دلیل تحریم بانکی دشوار است. تحریم، همعرض کرونا، تبعات جدیتری برای سهم ایران از بازار نفت به همراه داشته است.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 هرگز فراموش نمیکنیم کسانی را که حماسه ملت ایران در #دوم_خرداد 76را"نه به جمهوری اسلامی"تفسیر کردند و برای عملیاتی کردن این"نه"از درون نظام مبارزه با آن را در3بستر رسانه،تقنین و جریان دانشجویی آغاز کردند. این جماعت با همین #نظارت_استصوابی مجلس و دولت را در اختیار گرفتند اما دیگر با همین قانون نمی توانند
عبدالله گنجی
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️بیاعتمادی یمنیها به تلاشهای صلح آمریکا (بخش دوم)
#گزارش_کوتاه
🔸العمری معتقد است مذاکره با انصارالله و دستیابی به راهحل صلح امری دشوار است، زیرا آنها آمریکا را شریک اصلی عربستان در جنگ یمن میدانند. بر این اساس، آنها احتمالاً هیچ پیشنهاد صلحی از سوی آمریکا را جدی نمیگیرند. انصارالله معتقد است اگر آمریکا کمکهای نظامی خود را به عربستان متوقف کند، جنگ در یمن پایان مییابد.
🔸مقامات ارشد انصارالله در ارتباط با برداشت خود از پیشنهادات صلح از سوی آمریکا مواضع ثابتی دارند. هم محمد علی الحوثی، رئیس شورای انقلابی یمن و هم محمد عبدالسلام که مذاکرهکننده ارشد انصارالله است در اظهارات خود بر موضعشان مبنی غیرواقعی و یکطرفه بودن طرحهای صلح آمریکا تأکید کردهاند.
🔸العمری در پایان معتقد است که امید به موفقیت در مذاکرات صلح با انصارالله، آیندهای نامشخص دارد، زیرا چند سال تلاش در جهت مذاکره حتی به آتشبسی چند روزه منجر نشده چه رسد به اینکه بتواند صلحی دائمی برقرار نماید.
🔸وی در پایان گفته: «حوثیها به دموکراسی، انتقال مسالمتآمیز قدرت و گفتگو اعتقادی ندارند. آمریکاییها نیاز به مرور مجدد ایدئولوژی حوثیها دارند! مانند کاری که پیشتر درباره گروههای شبهنظامی دیگر مانند طالبان، داعش و یا بوکرحرام کردند».
✅ در ارزیابی گزارش المانیتور اینکه جریانات نخبگانی عربی و غربی پس از شش سال که معادله میدان به ضرر آنها تغییر کرده، به یاد صلح و ضرورت آن و مسائلی مانند جان مردم بیگناه و قحطی و آوارگان افتادهاند و در گذشته که ائتلاف سعودی به کمک آمریکا مردم بیگناه را در مراسم عروسی و اتوبوس مدرسه و... به خاکوخون میکشید، چنین دغدغههایی نداشتند.
🔁 بخش اول گزارش (https://t.me/Tabyincenter/22729)
🆔:@sgm_Ghaemon
📊 دروغهای بزرگ، همراه با اشک تمساح؛ وقتی دروغ، جای انصاف را میگیرد
🔹 ۱ خرداد ۱۴۰۰ | از جمله دروغهای بزرگی که توسط دولتیها بارها مطرح شده، مساله درآمدهای نفتی دولت گذشته است؛ میگویند دولت گذشته، کشور را با نفت ۱۴۷ دلاری چرخاند و دولت روحانی، با نفت ۲۵ دلاری! دولت قبل با درآمدهای هزار میلیارد دلاری در بهشت سیر میکرد و دولت بنفش، به قدری بی پول است که برای واریز یارانهها عزا میگیرد! از این قبیل دروغها بارها از زبان پاستورنشینان بویژه اسحاق جهانگیری شنیده شده است بدون آنکه حقیقت و واقعیت عنوان شود
👈 برای روشن شدن ماجرا، باید گفت طبق گزارش بانک مرکزی، مجموع درآمدهای نفتی دولت گذشته حدود ۶۷۰ میلیارد دلار بوده است که از این میزان، ۱۴.۵ درصد سهم شرکت ملی نفت بود و ۳۵ درصد هم به صندوق توسعه ملی واریز شد؛ این نسبت نشان میدهد سهم دولت از این مبلغ، کمتر از ۳۵۰ میلیارد دلار بوده است؛ ضمن آنکه بیش از ۳۰ میلیارد دلار از این منابع، در دو سال پایانی دولت گذشته با اعمال تحریمها بلاک شد که پس از برجام، این پول به حساب بانک مرکزی دولت روحانی نشست؛
👈 نکته جالب آنجاست که دولت روحانی، معادل ریالی پول بلوکه شده را تماما پیش خور کرد تا وقتی منابع ارزی آزاد شود، دیگر ریالی دست دولت را نگیرد
👈 از سوی دیگر، میانگین قیمت نفت در همان هشت سال دولت احمدینژاد، حدود ۷۰ دلار بوده و تنها یک روز قیمت جهانی نفت به ۱۴۷ دلار رسیده بود؛ دقت کنید، فقط یک روز؛ اما همین این ۲۴ ساعت رویایی به هشت سال تسری داده می شود!
به همه طرحهای دولت گذشته نقد وارد میشود؛ نقد که نه، بلکه تخریب؛ ولی هیچگاه به این موضوع اشاره نمیشود که دولت نخبگان طی سالهای اخیر، با تقلید کامل از برخی اقدامات دولت گذشته نشان داده فقط در فرم تخریبچی بوده اما در محتوا، همانی هستند که احمدینژاد بود؛
👈 نمونه بارز این کپیبرداری را میتوان در احیای کارت سوخت، تزریق منابع صندوق توسعه به صنعت نفت، پیش فروش نفت و ... به راحتی مشاهده کرد؛ چگونه کلید دولت، کپی شده است؟
👈 اینکه معاون اول، و برخی چهرههای دولتی به دوربین زل زده، و با بغضی مصنوعی و اشکی از جنس تمساح برای مردم مظلوم نمایی میکنند، مفری نخواهد بود برای فراموشی روزهایی که مدام گفته میشد، مردم ایران یادتان است؟ مردم ایران یادشان است بویژه کسانی را که با وقاحت، خود را ناجی کشور می دانستند و البته میدانند!
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ منطقه در یک نگاه |1 خرداد 1400
1️⃣ سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب امروز توسط وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و سوریه به صورت ویدئو کنفرانس رسما افتتاح شد.
2️⃣ یک روزنامه اقتصادی اسرائیلی خسارت مستقیم رژیم صهیونیستی در 12 روز جنگ اخیر را، حدود 92 میلیون دلار برآورد کرد که در مقایسه با حدود 61 میلیون دلار جنگ 51 روزه در سال 2014 بیشتر است.
3️⃣ فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن با مشاور دیپلماتیک رئیس امارات درباره اوضاع یمن و پایان دادن به جنگ در این کشور گفتوگو کرد.
4️⃣ یک منبع خبری نزدیک به حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد که نیروهای پیشمرگه پس از توافق با دولت فدرال عراق به استان کرکوک باز می گردند.
5️⃣پارلمان لبنان نامه رئیس جمهوری این کشور درباره تاخیر در تشکیل دولت را بررسی کرد.
6️⃣ امارات متحده عربی و مصر یک رزمایش نظامی مشترک را در امارات آغاز کردند.
7️⃣ برخی از منابع خبری از حمله هوایی به یک هدف در مرز عراق و سوریه خبر دادند.
#منطقه_در_یک_نگاه
🆔:@sgm_Ghaemon
🖋من دولت نیستم!
وطن امروز در گزارشی نوشت:
🔹«به قصد افقگشایی آمدهام»؛ این عبارتی بود که یکی از متقاضیان حضور در انتخابات ریاستجمهوری در یکی از توئیتهای انتخاباتیاش استفاده کرد. البته اشتباه نکنید، کاندیدای مذکور هیچکدام از چهرههای منتقد دولت نیست، حتی از کاندیداهایی که صرفا همسویی سیاسی با دولت دارند هم نیست، این عبارتی بود که معاون اول رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم در انتهای توئیت تندش به کار برد.
🔹جهانگیری با حمله به صداوسیما و متهم کردن این نهاد به تحریف و تخریب دولت، نوشت: «دفاع از عملکرد دولت را رئیسجمهور و وزرا انجام میدهند. من میخواهم از عواملی بگویم که مسبب بحرانهای امروز ایران هستند و از برنامههایی که برای مقابله با آنها دارم. به قصد افقگشایی آمدهام».
🔹وعده «افقگشایی» از سوی جهانگیری چیز عجیبی نیست، او بهتر از دیگران از موقعیت دولت در افکار عمومی آگاهی دارد و میداند هر قدر جامعه او را در نسبت با دولت ببیند اقبال کمتری برای طرح کردن خود دارد، از همین رو چندان عجیب نیست که با برونسپاری وظیفه دفاع از عملکرد دولت به رئیسجمهور و وزرای کابینه، از قرار گرفتن در معرض قضاوت جامعه شانه خالی کند.
🔹 با این حال جهانگیری هر قدر هم که برای ایجاد فاصله فرضی میان خود و وضعیت موجود تلاش کند باز هم بیش از هر چیز در حافظه جمعی مردم با مناظرات انتخاباتی سال 96 بازنمایی میشود. از همین رو شاید بازپخش نطق او در دومین مناظره انتخاباتی 4 سال پیش بزرگترین ضربهای باشد که میتوان به وی وارد کرد.
🔸عبارت مشهور «مردم ایران یادتان هست؟» تبدیل به بخشی از برند سیاسی او شده است که حتی با وعده «افقگشایی» و نادیده گرفتن نقش کلیدی او در دولت روحانی قابل رتوش نیست.
🔹 جهانگیری در بخشی از آن مناظره گفته بود: مردم عزیز! یادتان میآید وضع اقتصادی ما چه بود؟ دارو پیدا نمیشد؟ بیماران خاص و سرطانی چه عذابی میکشیدند از بیدارویی؟ کره، شیر و شیرخشک پیدا نمیشد؟ سیلوهای گندم خالی بود؟ یادتان میآید؟ مردم عزیز! یادتان میآید مردم شبها در صف بانکها میخوابیدند که صبح بتوانند چند سکه خرید کنند؟ تهدیدهای بزرگ علیه کشور بود.
🔹قیاس همین عبارات او در سال 96 با وضعیتی که مردم در سالهای اخیر تجربه کردهاند بخوبی بر این واقعیت گواه میدهد که تجربه مجدد روزهایی که جهانگیری مردم را از تکرارش میترساند تبدیل به آرزوی بخش زیادی از طبقات محروم و متوسط جامعه شده است.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴ادامه حملات به کاروان های نظامی آمریکا در عراق
🔹سه کاروان لجستیک دیگر آمریکا در ديوانيه، حله و سماوه عراق هدف قرار گرفتند.
🔹گزارشی از شمار تلفات و خسارات وارده منتشر نشده است.
🔹بامداد امروز نیز یک بمب کنار جادهای در مسیر یک کاروان تدارکاتی نیروهای اشغالگر آمریکایی در نزدیکی میدان نفتی «الصبه» در استان ناصریه و استان ذی قار منفجر شد.
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴 چکمه ای بر بیخ گلویی
🔹پس از برجام آقای آخوندی (وزیر راه) به دنبال ظرفیتهای خارج کشور برای تأمین ناوگان ریلی بود؛ در حالی که در کشور هشت کارخانه واگنسازی داخلی با ظرفیت قوی وجود داشت و همگی تشنه تقاضا بودند، اما در پی بیتوجهی وزیر راه و شهرسازی، همه این واگنسازها دچار رکود و تعدیل نیروی کار شده بودند.
🔹عباس آخوندی به دنبال توافق با ایتالیاییها برای ساخت واگن، ساخت خطوط ریلی داخل کشور و تأمین مالی این امر بود و در اینباره تفاهماتی نیز امضا کرد اما هیچگاه به نتیجه نرسید. این نشان از وابستگی کامل وی به خارجیها داشت به طوری که حتی در حوزههایی نظیر تعمیر و نگهداری، مدیریت بخش ریلی شهری و حتی صدور گواهینامهها هم باید به خارجیها وابسته میشدیم.
🔹پس از فروردین ۱۳۹۵ بود که در جریان سفر ماتئو رنتزی، نخست وزیر وقت ایتالیا به تهران، چندین تفاهمنامه در زمینههای مختلف امضا شد تا سنگینی چکمه ی ایتالیا بر بیخ گلوی تولیدکنندگان داخلی حس شود.
🔹اما با خروج آمریکا از برجام تمام رشته های آقای آخوندی و همکارانش پنبه شد و ایتالیا به تعهداتش عمل نکرد و به ناچار کار تامین صنعت ریلی کشور به واگن سازی ها و شرکت های داخلی سپرده شد که آنها نیز به نحو احسن از عهده ی آن برآمدند و تا الان تمام نیاز کشور را در زمینه ی لوکوموتیو، واگن، ریل و غیره برآورده کرده اند و نشان دادند که اگر نگاه مسئولین به داخل مرزها باشد حتما به درونزایی میرسیم ولی افسوس ...
🆔:@sgm_Ghaemon
⭕️ژنرال صهیونیستی: بر خلاف ادعای ما حماس پیروز شد
«اسحاق بریک» افسر ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی:
🔹فاجعهای که در جنگ بعدی رخ خواهد داد صدها برابر بدتر از فاجعه سقوط پل در مرون خواهد بود.
🔹جنگ اکتبر ۱۹۷۳ در برابر جنگی که در آینده رخ خواهد داد یک داستان کوچک خواهد بود و جبهه داخلی اسرائیل به صحنه اصلی جنگ تبدیل میشود.
🔹میلیونها شهرکنشین برای مدت طولانی زیر باران موشک از جمله موشکهای دقیق و هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری قرار میگیرند.
🔹برخلاف سخنانی که سخنگوی ارتش درباره ضربهزدن به حماس می گفت اما این حماس بود که یک پیروزی بزرگ به دست آورده و به سمت ما موشک شلیک کرد.
🆔:@sgm_Ghaemon
⁉️مقاومت چگونه در جنگ۱۲ روزه پیروز شد؟
🔹نبرد ۱۲روزه مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی در حالی به آتشبسی یکطرفه و شکننده منجر شد که بررسی ابعاد گوناگون آن نشان از پیروزی بلامنازع مقاومت و تغییر موازنه قدرت در منطقه دارد.
🔻رژیم صهیونیستی دستِکم به چهار دلیل، با گذشت یک هفته از شروع درگیریها به اشکال مختلف سعی کرد موضوع آتشبس را عملیاتی کند:
🔸کاهش شدید توان رزمی و میدانی صهیونیستها خصوصا در حوزه پدافندی در برابر توانمندی موشکهای مقاومت.
🔸آسیب شدید توان زیرساختی و صنعتی رژیم در کنترل و تامین نیازهای شهری.
🔸آسیبپذیریهای غیرقابل روانی و بالا رفتن آمار «مجروحین روانی» نسبت به مجروحین جنگی.
🔸آثار مخرب در حوزه اقتصادی بهویژه بخشهای متکی بر پروتکلهای ترانزیتی.
🔻بدیهی است که اصرار تلآویو بر اعلام آتشبس، بیتردید نتیجه قدرت مقاومت در این ۴ حوزه بود:
🔸«قدرت رزم در میدان»
🔸«قدرت مدیریت روانی در حوزه پدافند غیرعامل»
🔸«قدرت به اثبات رساندن اراده تسلط بر رژیم صهیونیستی»
🔸«قدرت غیرقابل پیشبینی بودن در حوزههای اطلاعاتی، تکنیکی، تاکتیکی و آفندی»
🔻نتایج سوء نظامی و غیرنظامی این دور از درگیریها برای رژیم صهیونیستی نشان از عمق تاثیرپذیری آنها و ضعف نهادینه شده در ساختارهای حکومت جعلی آنها دارد:
🔸کوچ بیش از ۲ میلیون شهرکنشین در جنوب اراضی اشغالی به زندگی پناهگاهی و خروج از شهرکها.
🔸شلیک بیش از ۴۰۰۰ موشک و راکت مقاومت در سطوح مختلف که مجموعا بیش از ۸۵ درصد از آنها به هدف اصابت کرد.
🔸آسیب جدی به بیش از ۴۰ درصد از تاسیسات صنعتی و زیرساختهای اجتماعی و روانی رژیم.
🔹ناقص ماندن پروژه آشکارسازی روابط اعرابِ سازشکار با اسرائیل شکست دیگر صهیونیستها از این نبرد است که که هم از جهت «بیتعهدی در قبال مفاد توافق» و هم از جهت «ناکارآمدی در حمایت از این کشورها» حائز اهمیت است.
🔹جنگ ۱۲روزه نشان داد که تفکر و برنامهریزی سردار شهید سلیمانی نامید تا چه حد توانست در همگرایی و وحدت همه جریانهای مقاومت مثمر ثمر بوده و آنها را به این باور برساند که در مقابل این جنایتکاران خونخوار راهی جز وحدت، ایستادگی و افزایش توان نظامی نیست.
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ادعای رویترز درباره تغییر تاکتیک ایران در عراق
#گزارش_کوتاه
🔹 خبرگزاری «رویترز» در گزارشی مدعی شده ایران و مشخصاً نیروی قدس سپاه پاسداران طی ماههای اخیر، اقدام به دستچین کردن نیروهای کیفی و وفادار به خود از بین گروههای مقاومت شیعی در عراق و از طریق آنها به صورت مخفیانه گروههایی کوچک ولی کاملاً حرفهای و آموزشدیده ایجاد کرده که قادرند عملیاتهای دقیق و پیچیده انجام دهند و از طرفی ضمن وفاداری کامل به ایران و نیروی قدس به سبب کوچکی و چابکی نظارت و کنترل آنها بسیار آسانتر و دقیقتر انجام میشود.
🔸 این گزارش میافزاید این تاکتیک جدید در واقع پاسخ ایران به شهادت سردارسلیمانی است که پس از او جانشینش (سردار قاآنی) آشنایی چندانی با سیاست داخلی در عراق نداشت و هرگز نتوانسته همان نفوذ سردار سلیمانی را بر شبه نظامیان شیعه اعمال کند.
🔸 گزارش رویترز توسط یک مقام امنیتی درجه دوم و سه فرمانده بزرگتر در عراق، مقامهای برخی گروههای فعال شبه نظامی طرفدار ایرانی، یک مقام دولتی در عراق، یک دیپلمات غربی و یک منبع نظامی غربی تأیید شده است.
🔸 مقامات امنیتی عراق گفتهاند، دستکم ۲۵۰ نیرو در سال ۲۰۲۰ به لبنان سفر کرده و در آنجا از طریق مستشاران ایرانی و حزبالله برای کار با پهپادها، شلیک موشک، بمبگذاری، تبلیغات، عملیات رسانهای و کار در شبکههای اجتماعی آموزش دیدهاند.
🔸 پس از ترور سردارسلیمانی، ایران به برخی از گروههای شبه نظامی که قبلاً علنی با آنها در ارتباط بود، مشکوک شده و کمتر از آنها حمایت میکند. به گفته فرمانده یکی از این گروهها «ایرانیها معتقد بودند که نشت اطلاعات از سوی برخی از این گروهها به ترور سردار سلیمانی کمک کرده است».
🔸 تغییر تاکتیک ایران از شکل حمایت فراگیر به سمت حمایت از گروههای کوچکتر با کنترل دقیقتر، نشاندهنده راهبرد پیشین ایران است. در اوج اشغال عراق بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ تهران سلولهای کوچکی را ایجاد کرد و از آنها در عملیاتهای خود به ویژه بمبگذاریهای هوشمند علیه زرهیهای آمریکایی استفاده کرد.
🆔:@sgm_Ghaemon