💢چرا جامعه واکنشی به ردّ صلاحیتها نداشت؟
«خبر آنلاین» از رسانههای نزدیک به جریان اعتدال در یادداشتی نوشت:
🔸ردّصلاحیتها چنانکه پیشبینی میشد در میان مردم هیچ واکنشی را برنینگیخت؛ یعنی از آن بیستوچهار میلیونی که به حسن روحانی رأی دادند، هیچکس ککش هم نگزید. چرا؟ آن بیستوچهار میلیون نه امروز که خیلی زودتر از این حرفها، یعنی درست چندماه پس از انتخاب روحانی در سال ۱۳۹۶ از او ناامید شدند و دریافتند از مردی که برگزیدهاند کار چندان خاصی برنمیآید.
🔹هرچند بسیاری از آنها اگر تاریخ به عقب برمیگشت، باز هم به روحانی رأی میدادند؛ چرا که فهمیده بودند سیاست عرصه تحقق آرزوها و آرمانهای بلند نیست؛ چرا که میدانستند امکان دیگری پیشرویشان ندارند، اما به هر حال توقعشان از نماینده منتخبشان بیشتر از این حرفها بود و حق هم با آنها بود. حسن روحانی به عهدش وفا نکرد، اما خطای بزرگترش این بود که از محدودیتها و معذوریتهایش با مردم سخن نگفت.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢دیگر از آن قدرت خبری نیست
🔹«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی نوشته است، آمریکا دیگر در رقابتهای راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.
🔸برنز در این یادداشت در نشریه «فارنافرز» نوشته است: «قدرت گرفتن چین و تقابلگرایی روسیه، چالشهای ژئوپلیتیکی دلهرهآوری را در دنیایی با رقابتهای راهبردی شدید که در آن ایالات متحده دیگر دارنده برتری بلامنازع نیست، پیش روی ما قرار میدهد.»
🔹ویلیام برنز در بخش دیگری از این یادداشت شرایط کنونی را یکی از «لحظات نادر» در تاریخ ایالات متحده دانسته که به اندازه دوران پایان جنگ سرد یا دوران بعد از 11 سپتامبر 2001 حائز اهمیت است.
🔸او نوشته است: «ما در دورانی با چالشهای تاریخی برای سیا و کل حرفه اطلاعات قرار داریم و تحولات ژئوپلیتیک و فناوری ما را در معرض بزرگترین آزمونهایی که تا به حال با آن مواجه بودهایم، قرار میدهد.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢انقلاب مردمی و جمهوریت انقلاب
🔹در تاریخ انقلابهای دنیا، رهبران پیروز انقلاب، حکومت مورد نظر خود را در کشور اعمال کردهاند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) بلافاصله بحث رفراندوم تعیین نوع حکومت را مطرح فرمودند: «سیدصادق طباطبایی» که از مجریان رفراندوم انتخاب نوع حکومت بوده، میگوید: «به امام خمینی(ره) عرض کردم: حالا که دنیا شما، رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است، چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را به عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید، هم مردم ما و هم دنیا آن را خواهند پذیرفت.
🔸ایشان در جواب گفتند شما الان نمیفهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوءاستفاده از احساسات مردم، نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند. نه، حتماً باید رأیگیری شود و دقیقاً تعداد مخالف و موافق معین شود.»
🔹واژه «جمهوری اسلامی» از سوی امام راحل برای نخستین بار در ۲۲ مهرماه ۱۳۵۷ زمانی که در فرانسه بودند، در مصاحبه با خبرنگار «فیگارو» مطرح شد. ایشان در پاسخ به این پرسش که «عمل شما دارای چه جهتی است و چه رژیمی را میخواهید جانشین رژیم شاه کنید؟» برای نخستین بار نوع حکومت اسلامی را جمهوری اسلامی معرفی کردند. (صحیفه نور، ج ۲، ص ۳۶).
🔸ایشان در جواب خبرنگار «تایمز لندن» هم گفتند: «ما جمهوری اسلامی را اعلام کردهایم و ملت با راهپیماییهای مکرر به آن رأی دادهاند، حکومتی متکی به آرای ملت و مبتنی بر قواعد و موازین اسلامی.»(همان، ج۴، ص۱۶۹) و در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه «گاردین» که از نوع حکومت میپرسد، میفرمایند: «ما خواهان استقرار یک جمهوری اسلامی هستیم و آن حکومتی است متکی به آرای عمومی.» (همان، ج۲، ص۲۶)
🔹همچنین ایشان در پاسخ به پرسش خبرنگار «لوموند» که پرسیده بود: «حضرت عالی میفرمایید که بایستی در ایران، جمهوری اسلامی استقرار پیدا کند، نظر شما بر پایه سوسیالیسم است؟ مشروطیت است؟ بر انتخاباتی استوار است؟ دموکراتیک است؟ چگونه است؟» فرمودند: «اما جمهوری به همان معنایی که همه جا جمهوری است، اینکه ما جمهوری اسلامی میگوییم، برای این است که هم شرایط منتخب و هم احکامی که در ایران جاری شده است، اینها بر اسلام متکی است، لکن انتخاب با ملت است. طرز جمهوری هم همان جمهوری است که همه جا هست.» (همان، ج۲، ص۳۵۱)
🔸شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بیانکننده اهداف مردم در مقابله با رژیم ستمشاهی و مقصد آنان از مبارزه بود که با طرح عنوان جمهوری اسلامی از سوی حضرت امام(ره) به شعار مردم تبدیل شد.
🔹امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی، به دور از قدرتطلبی و سهمخواهی و با صداقتی بینظیر بر شعارها و خواستههای اصیل انقلاب مؤمن بودهاند و تمامی مسئولان نظام، مستقیم یا غیرمستقیم با رجوع به آرا و مشارکت مردم انتخاب شدهاند.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
💢رئیس مرکز تجارت جهانی ایران: علت ناکامی دشمن در "جنگ اقتصادی" علیه ایران وجود "پدافند غیرعامل" است
🔹"پدافند غیرعامل" ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و در تمامی بخشهای کشور بویژه مقابله با "جنگ اقتصادی" غرب بر علیه کشورمان نقش مهم و انکار ناپذیری را برعهده دارد.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
Sedaye_enghelab....mp3
1.85M
📢#صدای_انقلاب شماره۹۶۰
💠انتظارات از مجلس آینده (قسمت سوم)
💠⭕️💢⭕️
موضوع فساد، ذهن مردم را درگیر کرده...
#انتخابات
#مشارکت
#رای
#مردم
#اقتصاد
#صدای_انقلاب
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلام والمسلمین نمازی
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلام والمسلمین نمازی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد مرحوم حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ عبدالنبی نمازی رحمةالله علیه را به خانواده گرامی و همهی بازماندگان و دوستان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. مجاهدت طولانی مدت این مرحوم در بخشهای مختلف قضائی و نظامی و امامت جمعه همراه با کار علمی در حوزههای علمیه نشانهی ارزشمند این روحانی بزرگوار است. رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۱ / بهمن ماه / ۱۴۰۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
💢صالحی: تکانههای ارزی ناشی از نوسانات سیاسی و نظامی منطقهای است
🔹کارشناس و تحلیلگر ارزی و اقتصادی: افزایش نرخ ارز در وضعیت کنونی ناشی از نوسانات سیاسی است اما اگر قرار بود دولت نیز به صورت تدریجی نرخ ارز را در طول دو سال و نیم گذشته افزایش دهد قطعا امروز نرخ ارز همین ارقامی بود که عنوان میشود افزایش داشته است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄