✅ آمریکا و چالشی بنام محور مقاومت
🔸درحالی که در یکی دو دهه گذشته آمریکا بر تحقق ایده نظم نوین جهانی تاکید میکرد و بشکلی اختصاصی از نظم نوین در خاورمیانه سخن میگفت حالا مدتهاست که نه تنها آن ایده و شعار بفراموشی سپرده شده است بلکه جای خود را به چالش با رقیبی جدید بنام محور مقاومت متشکل ازایران، لبنان، سوریه، یمن، عراق و فلسطین داده است.
💢 واقعیت آن است که شمار عددی ملتهای هوادار و علاقمند به محور مقاومت درجغرافیایی بسیار گسترده تر ازچند کشور مذکور حضور فعال دارند هرچند بشکل رسمی نامی از آنها بمیان نمیاید. اما در شرایط جدید و درماههای پیش رو آمریکا ناگزیر از اتخاذ سیاست هایی جدید درمواجهه با این جبهه متحد قوی و رو به افزایش است. آمریکای بایدن درحالی که علم مبارزه جدی با چین و روسیه را برافراشته است و در حالی که از هیچ گونه تشدید فشاری بر محور مقاومت کوتاه نمیآید اما بخوبی میداند که تشدید فشارها بسبک ترامپ راه حل ماجرا بویژه در برخورد با محور مقاومت نیست.
🔺 آمریکای بایدن در خصوص #ایران میراث دار مساله بغرنجی بنام پرونده هسته ای است که نه تنها در سایه فشارها در ایستگاه تسلیم متوقف نشد بلکه روز بروز جدی تر شد و اینک در قالبی قانونی بسیار فراتر ازاندیشه و گمان آمریکا واروپا در حال بالندگی است. برابری خواهی ایرانیان در مساله هسته ای حالا به مثالی جهانی برای دنیای خواهن استقلال تبدیل شده است.
🔺در #لبنان انواع و اقسام فشارهای سخت و نرم نه تنها به تسلیم حزب الله و تحویل سلاح ایشان نیانجامید بلکه به سمت و سویی رفته است که آرام و قرار را از اسرائیل ربوده است. و البته پروژه تعیین مرزهای جدید میان لبنان و اسرائیل به کابوسی برای اسرائیل والبته امریکا تبدیل شده است.
🔺در #سوریه 10 سال تحمیل بحران و ناامنی نه تنها منتج به نتیجه نشد بلکه در سایه سخت ترین شرایط ناشی ازتحمیل تحریمهای آمریکایی موسوم به سزارتا چند ماه معدود آینده انتخابات مردمی برای تعیین رئیس جمهور قانونی برگزار خواهد شد.
🔺در #عراق محور مقاومت و البته مردم عراق بشدت بر لزوم اخراج اشغالگران از این کشور پافشاری میکنند.
🔺در #یمن ، یمنیهای پیشتر تحت محاصره از زمین و دریا و هوا، عن قریب مارب را باز پس خواهند گرفت و آنگاه ائتلاف پشتگرم به آمریکاست که باید بر موجودیتی با "برند اسلام سیاسی" در کنار مرزهای سعودی و منطقه و البته مسلط بر مهمترین آبراه های بین المللی مهر تایید بزند و در مقابل آن کرنش کند.
🔺و بالاخره در #فلسطین مبارزان فلسطینی بعد از چندین سال محرومیت از حکمرانی در سرزمین مادریشان در ماه آینده اولین حضور سیاسی مجدد خود را در انتخابات ثبت خواهند کرد و جالب آنکه در خلال ادوار گذشته چه آنگاه که در حکومت دستی داشته اند و چه زمانی که دستشان از آن کوتاه بوده است تنها چیزی را که فراموش نکرده اند این شعاراست که راه حل مساله فلسطین جهاد است و بس
در چنین شرایطی بنظر میرسد تنها راهکار باقی مانده برای آمریکای بایدن اعتراف رسمی بربی تاثیری فشارها بر محور مقاومت از یکسو و مواجهه با این پدیده پرانگیزه و مصمم از موضعی برابر از دیگر سو باشد.
چرا امام خمینی (ره) مخالفِ افزودن لفظ دموکراتیک در عنوان نظام سیاسی کشور بود؟
🔴 پرسشوپاسخ تاریخی از رهبرِ معظم انقلاب:
🔻 اوّلِ انقلاب، کلمات دمکراسی و دمکراتیک و امثال آن، در زبان همه خیلی تکرار میشد. حاج احمد آقا پیغام آورد که امام میگویند این کلمات را نگویید.
🔻 قبل از آمدن امام گاهی گفته شده بود «جمهوری دمکراتیک اسلامی»؛ اما امام روی همان «جمهوری اسلامی» تأکید داشتند. شاید بعضیها تعجّب میکردند که کلمه دمکراتیک اینقدر حسّاسیت ندارد.
🔻 ولی این حسّاسیت، درست و بجا بود؛ به خاطر اینکه نفس کلمه بیگانه با خودش یک بار فرهنگی میآورد؛ نشاندهنده یک احساس است و آن احساس در انسان بتدریج تقویت میشود. ۱۳۷۸/۱۱/۰۴
🗓 روز #جمهوری_اسلامی
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پشت پرده اصرارهای روحانی برای تشکیل وزارت بازرگانی (بخوانید وزارت واردات!) چه بود؟
از زبان علی اکبر رائفیپور
1_928223734.pdf
3.6M
🚨 بوم مسائل انتخابات ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
آنالیز دقیق محتواهای منتشر شده در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی خارجی و همچنین رسانه های خاص
🚨 بوم مسائل ۱۰ فروردین
🔴راهحلی به جز همهپرسی نداریم
✅ پ ن: عموماً وقتی روند مذاکره با غرب دچار اختلال میشود، بحث همهپرسی را وسط میکشند!
❌💯الان هم به نظر تصویب لوایح FATF در مجمع دچار مشکل شده که باز راه حل شرایطِ فعلی را "همهپرسی" میدانند!
#همهپرسی
#غربگرایان
#آری_به_جمهوری_اسلامی
#قرارداد_25ساله_ایران_و_چین
#تولید_پشتیبانیها_مانعزداییها
⭕️ تحلیل دیتای کنش کاربران درباره سند همکاریهای جامع ایران و چین
🔹سند همکاریهای جامع ایرانتحلیل و چین هفتم فروردین ماه امضا شد تا شاید این موضوع، فرصت سوزیهای پیشین در حوزه روابط تجاری راهبردی را جبران کند. علیرغم اینکه سند همکاری بلندمدت یکی از شیوههای رایج در ارتباطات بینالمللی است، بسیاری از رسانههای فارسیزبان خارج کشور به آن تاخته و برخی نیز در داخل تلاش دارند از آن بهرهبرداری سیاسی و انتخاباتی کنند؛ این در حالی است که این قرارداد که طبق آن چین با طرح سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیاردی طی ۲۵ سال راهی ایران شده، روشی برای بی اثرسازی تحریمها و اساسا کاهش مشکل تحریم و وابستگی به دلار است.
📊 رصد دیتاک از این قرارداد مهم جمهوری اسلامی ایران در شبکههای اجتماعی حکایت از چند رویکرد در قبال این موضوع است. اولا کنشگرانی که علیه قرارداد فعالیت کردند و هشتگهایی همچون #ترکمنچای_چینی، #فروش_ایران_ممنوع، #ایران_فروشی_نیست، #نه_به_قرارداد_۲۵ساله و #فروش_ایران را مورد استفاده قرار دادند تا سعی کنند آن را فاقد ارزش استراتژیک نشان دهند، دوما فعالانی که از این قرارداد استفاده سیاسی و تبلیغات انتخاباتی کرده و بهجای اشاره به امضای سند بین ایران و چین و آورده آن برای کشور، بر روی اسامی دو کاندیدای احتمالی مانور دادند و سوما افرادی که که موضوع را باعث رونق اقتصادی در صورت اجرای صحیح میدانستند.
🔹کاربران توییتر که کنش جدی خود را یک روز قبل از امضای قرارداد آغاز کرده بودند، با ۱۳۰.۲ هزار توییت، ۱۰۵.۵ هزار ریتوییت، ۴۵۰ هزار لایک و البته ۵۳۸۸ پست در ساعت موضوع را با هشتگهای #قرارداد_۲۵_ساله، #نه_به_جمهوری_اسلامی، #نه_به_قرارداد_۲۵ساله، #قرارداد_۲۵_ساله_با_چین، #No2ChinaIRAccord، #فروش_ایران_ممنوع و #ترکمنچای_چینی، در ۴۸ ساعت اخیر دنبال کردهاند.
🔹اما در تلگرام موضوع بیشتر جنبه اطلاعرسانی داشته و بر این اساس کاربران با ۷.۱هزار پست و ۲۵.۶ میلیون بازدید نسبت به امضای سند همکاری کنشگری داشتهاند. پربازدیدترین پست تلگرام با موضوع اطلاعرسانی پیش از امضای قرارداد با بیش از ۲۱۰ هزار بازدید و مربوط به کانال خبر فوری بوده است.
🔹در بستر خبر نیز مجموعا ۲.۷ هزار خبر توسط ۲۱۵ منبع خبری منتشر شده است.
🔹در کنار موج فضای مجازی، رصد شبکههای ماهوارهای با هشتگ ثابت #نه_به_جمهوری_اسلامی و با رویکرد عصبانیت پیگیری شده است و اکثر کانالها و صفحات آنها با بهکارگیری هشتگ #ترکمانچای_جدید و #استعمار_چین سعی در بازنمایی معکوس این قرارداد نزد افکار عمومی دارند. البته این گروه با رفتاری متناقض، هم سند را مهم و استعماری میدانند و هم معتقدند این سند فاقد ارزش او خاصیت استراتژیک است.
🔹این در حالی است که امضای اسناد بلندمدت سابقه جهانی دارد، مثلا سال ۲۰۱۴ روسیه سند ۴۰۰ میلیاردی برای همکاری با چین امضا و یک سال پیش نیز فاز اول خط لوله گازپروم به چین را افتتاح کرد. یا در سال ۲۰۱۹ اسکون موبیل آمریکا قرارداد ۲۰ ساله فروش گاز LNG را با چین امضا کرد. بر این اساس به نظر میرسد این میزان عصبانیت و شتابزدگی، ریشه در موفقیت ایران دربرداشتن #گام_عملی برای #کم_اثرسازی_تحریمها و رسیدن به روشهای جایگزین داشته باشد.
✍🏻 معصومه نصیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استوری اینستاگرام سایت رهبر انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی