❤️ #پیامبر_اکرم صلّی اللّه علیه و آله فرمودند:
🍀 یا فاطِمَةُ! کُلُّ عَیْنٍ باکِیَهٌ یَوْمَ الْقیامَةِ اِلاّ عَیْنٌ بَکَتْ عَلی مُصابِ الْحُسَینِ فَاِنِّها ضاحِکَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ بِنَعیمِ الْجَنّةِ
🍃 فاطمه جان! روز قیامت هر چشمی گریان است؛ مگر چشمی که در مصیبت و عزای حسین گریسته باشد که آن چشم در قیامت خندان است و به نعمت های بهشتی مژده داده می شود.
📖 بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۹۳
حکمت های حسینی - شایسته شأن مؤمن نیست که ...
امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
لایَنبَغی لِنفسٍ مُؤمِنَةٍ تَری مَن یَعصِی اللهَ فَلا تُنکِرَ؛
شایسته شأن مؤمن نیست که ببیند کسی خدا را معصیت می کند، ولی به او اعتراض نکند.
کنزالعمّال، ج ۳، ص ۸۵
شرح حدیث:
امر به معروف و نهی از منکر، نشانه ی حیات و رشد و بالندگی جامعه است.
آن که به خدا و دین او و حقّانیت دستورات اسلام باور دارد، نمی تواند در مقابل هنجار شکنیهای خلافکاران و گستاخی اهل معصیت، بی تفاوت بماند و از خود واکنش نشان ندهد.
جامعه ی بدون امر به معروف و نهی از منکر، مرده و خمود و بی حسّ است.
نهی از منکر، مثل بازداشتن کسی است که می خواهد کشتی را سوراخ کند، یا فضا را آلوده سازد، یا آب زلال یک شهر را مسموم سازد.
نهی از منکر نسبت به عمل معصیت کاران، مثل سم پاشیِ محیطهای آلوده و آفت زدایی از عفونتهاست. وقتی باتلاقی حشره خیز باشد، باید آن را خشکانید، تا مالاریای گناه و فساد، دیگران را بیمار نسازد. باید زباله های ناقل میکروب هوس را دفن کرد، تا میدان و مجالی برای رویش گل ایمان و تقوا باشد.
تذکّر زبانی، یک مرحله از نهی از منکر است.
اقدام عملی و بازداشتنِ خلافکاران از فساد و گناه، مرحله ای دیگر.
ایمان و اسلام، بر دوش مسلمان وظیفه ی سنگین نهی از منکر را گذاشته است، تا هم از حالت بی تفاوتی در مقابل بدیها و جرایم درآید، هم با اقدام خود در حد امکان از زشتیها و گناهان باز دارد.
برخورد با خلافکاران و اهل معصیت، زمینه ی رشد معنویات را فراهم می سازد.
منبع: حکمت های حسینی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام حسین علیه السلام)، جواد محدثی
🍃راه کاروان عشق
از میان تاریخ می گذرد
وهر کس در هر زمره که می خواهدما را بشناسد
داستان کربلا را بخواند ،
اگرچه خواندن داستان را سودی نیست
اگر دل کربلایی نباشد .
#شهید_سیدمرتضی_آوینی
🚩 عاشورا، مباهلهای دیگر
🟢 سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین، پیغمبر دست عزیزان خود را بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است. نشان دهندهی این است که بیان حقیقت چقدر مهم است.
همین قضیه در محرم اتفاق افتاده است به شکل عملی؛ یعنی امام حسین (ع) هم برای بیان حقیقت، عزیزترین عزیزان خود را میآورد وسط میدان؛ با آنکه میدانست حادثه چه جور تمام خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴صل الله علیک یا رقیه، بنت الحسین
🔹مثلا تو رو تا رو تاب میدم
🔹مثلا به تو آب میدم
🔹مثلا تو صدام کردی
🔹من با خنده جواب میدم
#التماسدعا فراوان
✅ماتمِ همیشگیِ اهل بیت علیهم السلام در مصیبت سیدالشهداء علیه السلام
✍️زراره گوید: امام صادق علیه السلام فرمود:
ای زراره، ما بعد از حسین -علیه السلام- پیوسته در اشک و اندوهیم، و جدّ من [حضرت سجاد علیه السلام] چنین بود که هرگاه حسین (ع) را یاد میکرد میگریست تا آنجا که محاسنش غرق در اشک میشد و هر کس ایشان را میدید دلش بر او میسوخت و از گریهی وی به گریه میافتاد.
📚كامل الزيارات، ص۸۱
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۴۵،ص۲۰۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صوت شهدا و ارزش گوش دادن صدای شهدا
#حدیث
امام حسين عليه السلام :
💠إنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنيا ، وَالدّينُ لَعقٌ عَلى ألسِنَتِهِم حديث يَحوطونَهُ
ما دَرَّت مَعايِشُهُم ، فَإِذا مُحِّصوا بِالبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ .
⭕️مردم ، بنده دنيايند و به ظاهر ، دم از دين مى زنند و تا زمانى كه زندگى شان تأمين شود ، از آن دفاع مى كنند؛ امّا چون در بوته آزمايش قرار گيرند ، ديندارانْ اندک اند.
📚تحف العقول، صفحه ۲۴۵
🏴
✳ از کسانی نباشیم که گریه میکنند و حسین را میکشند!
🔻 من از خودم و شما سؤال میکنم: ما از روز #عاشورا چه بهرهای بردهایم؟ چه سودی بهدست آوردهایم؟ چه استفادهای در عرصهی عمومی و چه استفادهای در زمینهی فردی بردهایم؟ اگر استفاده نبرده باشیم و تنها #گریه کرده باشیم، من بهشما خبر میدهم که این کار سودی ندارد. گریه کردن کار خوب و درستی است ولی مقدمه است.
🔸 ما از کدام دسته هستیم؟ از کسانی که گریه میکنند و #حسین علیه السلام را میکشند؟ روشن است که امام حسین(ع) الآن نیست تا کسی او را بکشد، ولی چیزی گرانبهاتر و مهمتر از خود امام حسین(ع) در دستان ماست؛ #کرامت امت حسین، #مقدسات حسین.
‼ اگر ما گریه کنیم، ولی در عین حال برای تضعیف #اهداف امام حسین(ع) تلاش کنیم؛ اگر گریه کنیم و در صف #باطل باشیم؛ اگر گریه کنیم، ولی #گواهی_دروغ بدهیم؛ اگر گریه کنیم، ولی به #دشمنان کمک کنیم و به #اختلاف و #تفرقه در جامعهی خود دامن بزنیم؛ اگر گریه کنیم، ولی #گناهانمان بیشتر شود، در این صورت ما گریه میکنیم، ولی در عین حال حسین را نیز میکشیم؛ زیرا تلاش میکنیم #هدف حسین را از بین ببریم که گرانبهاتر از خود اوست. انشاءالله که ما از این دسته نیستیم.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 برگرفته از کتاب #سفر_شهادت
📖 صفحات ۱۳۱ و ۱۳۲
🏴
حضرت ابوالفضل (ع) الگوی واقعی در اطاعت پذیری از امام زمان خود بود. حضرت قمر بنیهاشم (ع) در جهتگیری معنوی و الهی حرکت امام حسین (ع) گام برداشتند. حضرت عباس (ع) که باور و اعتقادش، تمام تلاشها و موضعگیریهای او را در مسیر ولایت قرار داده است، بهترین اسوه ولایت پذیری است؛ چون خط سیاسی او پیوسته بر اطاعت از امام و مخالفت رفتاری و گفتاری با دشمنان امام استوار بود. او، این ویژگی را تا لحظه شهادت زنده نگه داشت که بهترین گواه بر این سخن، تقاضای دشمن برای جدا شدن او از صف هواداران ولایت و رد کردن آن از سوی حضرت ابوالفضل (ع) بود.
هر نهضتی بر مبنای دو رکن اساسی رهبر و یاران قرار دارد، در آموزههای دینی از این دو به «امام» و «امت» تعبیر میشود. در حقیقت امام و امت دو بال برای رسیدن به پیروزی است که در صورت شکسته شدن یکی از آنها، نهضت پیروز نمیشود، در قیام عاشورا مردم در ابتدا با رهبر خویش همراه شدند؛ اما به مرور برخی از قافله جدا شدند و عده کمی تا آخرین لحظه با امام و ولی خود همراه و همدل باقی ماندند.
🌱امام صادق عليه السلام:
🌹كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ نافِذَ البَصيرَةِ ، صَلبَ الإِيمانِ، جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِ اللّهِ عليه السلام، وأَبلى بَلاءً حَسَنا، ومَضى شَهيدا
🌹عمويمان عبّاس عليه السلام، بصيرتى عميق و ايمانى استوار داشت و در كنار اباعبداللّه الحسين عليه السلام جهاد كرد و مردانه جنگيد و شهيد شد
📚عمدة الطالب صفحه 356
#تاسوعا
#محرم
📿¦⇇اَللّٰھُمَعَجِّللِوَلٻِڪَالفَرج
زیاد به حال کوفیان افسوس نخور
حال غریبی است… امشب برای کدامتان گریه کنم؟ برای مظلومیت حسین یا تنهایی تو؟ یا شاید برای خودم که نبودم تا یاریاش کنم یا نیستم که یاریات کنم؟
وقتی هقهق گریههایت را نمیشنوم، غم دلت را نمیدانم، ندای «هَلْ مِنْ ناصِرَت» بلند است و من کاری نمیکنم، پس نیستم. چه فرقی است بین من و کوفیان؟ آنها #امام_حسین را نشناختند و من تو را.
🔹 تلنگر
برای رسیدن به
#عاشورا باید از #تاسوعا گذشت..
تاسوعا یعنی ...
مادیت دنیا را کم دیدن ،
یعنی دست رد به امان نامه زدن ،
یعنی غیرت داشتن ،
تاسوعا یعنی ولایت پذیری ..
یعنی بر لب آب تشنه شهید شدن ..
تاسوعا یعنی #ابوالفضل العباس (ع)
و آنان که عاشورایی شهید شدن و تاسوعایی زیستن ..
در زندگیتان تاسوعای زیادی سراغتان می آید ، زنهار که غفلت نکنی ،
وگرنه در عاشورای
زندگیات نخواهی دانست چه باید
کرد ...
#شهید_مصطفی_ردانیپور
سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان صلوات
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَے مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
🏴
جلوههای ولایتمداری در قیام عاشورا آنجا خود را نشان میدهد که اصحاب امام حسین (ع) امامی را برگزیده بودند که حراست از دین خدا، قرآن کریم و اجرای آن را بر عهده داشت به همین دلیل تا پای جان از امام حسین (ع) حمایت میکنند و شهید میشوند.
آجَرَکَ اللّهُ یاٰ بقیةالله الأعظم عَجّل اللّه تَعالیٰ فَرَجَهُ الشریف 🏴
🏴 فرارسیدن روز غم و مصیبت اهل بیت علیهم السلام روز شهادت #سیدالشهداء علیه السلام و یاران باوفای ایشان به محضر مقدس صاحب اصلی عزای روز عاشورا و منتقم خون های کربلا حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف ،شیعیان و محبین و ارادتمندان به امام حسین علیه السلام تسلیت عرض میکنیم.
اللَّهُمَّ أَعْلِ الْحَقَّ وَ اسْتَنْقِذِ الْخَلْقَ وَ امْنُنْ عَلَيْنَا بِالنَّجَاةِ وَ اهْدِنَا لِلْإِيمَانِ
وَ عَجِّلْ فَرَجَنَا بِالْقَائِمِ علیه السلام وَ اجْعَلْهُ لَنَا رِدْءاً وَ اجْعَلْنَا لَهُ رِفْدا.
📚 اقبال الاعمال، ج3، ص68.
#عاشورا
🏴
امام موسی صدر در سالروز عاشورای حسینی بیان کرد:
سوگواری امام حسین، افراد خوار و ذلیل پرورش نمیدهد، گریهکننده پرورش نمیدهد.
عزای امام حسین انسانهایی حسینی پرورش میدهد،
انسانهایی که سکوت کردن در برابر ستمگر را رد میکنند.
عاشورا نشانگر این حقیقت است که حسین و یاران آزاده اش در گذر زمان در برابر استبدادی ددمنش و خونخوار و در برابر سپاهی دژخیم در بیابانی خشک و سوزان رو به رو شدند، تا به انسان های سرکش و زیاده خواه بفهمانند که ظلم و استبداد، مقام و موقعیت و شرف و بلندمرتبگی نمی آورد.