📌مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون بیش از ۱۲۰ هزار هنرجوی ما خارج از آموزش و پرورش آموزش مهارت میبینند گفت: بیشترین میزان برونسپاری مربوط به مراکز دولتی سازمان آموزش فنیوحرفهای است.
مصطفی آذرکیش با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر قوانین ما ناظر بر کاهش نرخ بیکاری در میان دانشآموختگان دانشگاهی است اظهار کرد: باید با کمک دستگاههای متولی مهارت، عزم ملی و تصویب و اجرای قوانین و مصوبات در مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران به اشتغال بیشتر فارغالتحصیلان هنرستانها کمک شود.
وی افزود: باید منابعی که استفاده میشود بهینهتر باشد. هنرجویان چه وارد دانشگاه بشوند، چه دوره سربازی و چه بازار کار باید توانایی امرار معاش حلال را داشته باشند که مستلزم ایجاد زیرساختهای قانونی و فنی و به عبارتی امکانات نرمافزاری و سخت افزاری است.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون بیش از ۱۲۰ هزار هنرجوی ما خارج از آموزش و پرورش آموزش مهارت میبینند گفت: بیشترین تعداد مربوط به مراکز دولتی سازمان آموزش فنیوحرفهای است و برونسپاری در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای و سایر مراکز که با ما همکاری دارند شامل شهرکهای صنعتی، موسسات تولیدی، خدماتی، مراکز آموزشی جهادکشاورزی و واحدهای آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.
وی ادامه داد: اهمیت همکاری ما با سایر دستگاهها و به ویژه وزارت رفاه و سازمان آموزش فنی و حرفهای از این حیث قابل توجه است.
@sarbaz_maher
📌احداث نخستین پارک مهارت آموزی در یزد
📣📣📣نخستین پارک مشاغل مهارت آموزی کودکان و نوجوانان کشور در یزد احداث خواهد شد.
✅مدیرکل سازمان فنی و حرفهای استان در جمع اصحاب رسانه استان افزود: بنا بر تفاهم نامهای که با شهرداری منعقد شده ، قرار است شهرداری فضا را آماده سازی کرده تا با مشارکت سازمان فنی و حرفه ای ، کودکان و نوجوانان ، در این پارک در ۷۵ رشته نوین استعداد سنجی شوند.
مصباح همچنین از اختصاص ۱۰میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد ۵۰۰ شغل پایدار در استان یزد خبر داد و اظهار داشت: بخشی از مراکز سازمان فنی و حرفهای تغییر کاربردی داده میشود و تبدیل به شتاب دهنده مهارتی میشود.
✅وی ادامه داد: در این شتاب دهنده بعد از اینکه کارآموزان دوره را به اتمام رساند، آموزش تولید را میبینند.
✅مدیرکل سازمان فنی و حرفهای استان همچنین از تدوین سند اشتغال و مهارت استان در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: رویکرد آموزشی این سازمان از رشتههای تقاضا محور به سمت عرضه محور سوق داده میشود.
✅مصباح همچنین خبر داد : نخستین مسابقات مهارت جهان اسلام در استان در سال آینده برگزار خواهد شد.
وی همچنین گفت : ۳۰ درصد جوانان کشور ما در گروه سنی ۱۵ الی ۲۴ سال دارای شغل ، تحصیل و مهارت نیستند و این آمار در استان یزد ۲۵/۱ درصد است
@sarbaz_maher
📣رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:
▶️مهارت آموزی برای دانش آموزان الزامی خواهد شد
✅رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در جلسه شورای مهارت استان کرمانشاه گفت: توجه به ارزش اجتماعی مهارت و توسعه آموزش های فنی و حرفه ای سبب جهش کرمانشاه در مسیر افزایش اشتغالزایی پایدار می شود.
✅هاشمی با اشاره به لزوم نهادینهکردن فرهنگ مهارتآموزی برای تربیت نسل آینده و حرکت به سوی توسعه اظهار داشت: مهارت از ارزش اجتماعی بالایی برخوردار است و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته شرط دارا بودن حداقل یک مهارت برای کلیه دانش آموزان مقاطع تحصیلی متوسطه اول و دوم الزامی می شود.
@sarbaz_maher
📣افتتاح مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه شهرکرد
▶️همزمان با دهه مبارک فجر، مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه شهرکرد افتتاح شد.
✅همزمان با دهه مبارک فجر، مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی با حضور جمعی از مسئولین استانی و دانشگاهی در دانشگاه شهرکرد افتتاح شد.
✅مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی، با هدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان و کمک به دانش آموختگان دانشگاهی بر پایه سه فرآیند اصلی، نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی و نهایتاً ارائه خدمات مهارت آموزی مورد نیاز بازار کار به دانشجویان و با تکیه بر ظرفیتهای بالقوه و بالفعل دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دفاتر مشاوره شغلی و کاریابیهای غیردولتی راه اندازی گردید.
✅در آیین افتتاح این مرکز تفاهم نامه همکاری و نحوه فعالیت مرکز مهارت آموزی و مهارت شغلی نیز بین دانشگاه شهرکرد و آموزش فنی و حرفهای استان امضا شد.
@sarbaz_maher
📌جزئیات مشوقهای مهارت آموزی و نحوه امتیازدهی و رتبه بندی
بخش اول: پیش از خدمت
هدف از خدمت وظیفه عمومی مردمی کردن امر دفاع، تامین کارکنان وظیفه موردنیاز نیروهای مسلح، کاهش هزینه های امنیتی دفاع و کادر سازی، توانمندسازی و مهارت آموزی است. تشکیل قرارگاه مهارتآموزی در راستای اجرایی کردن فرامین مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا دقیقاً برای تحقق توانمندسازی و مهارت آموزی کارکنان وظیفه و آمادگی برای ورود به بازار کار تشکیل شده است. موفقیت مهارت آموزی به همکاری متقابل دستگاه آموزش دهنده و فرد آموزش گیرنده بستگی دارد لذا برای اینکه جوانان برای فراگیری آموزش انگیزه و علاقه داشته باشند مشوقهایی در مرحله پیش از خدمت، حین خدمت و بعد از خدمت پیشبینی شده است که در این راستا تعداد ۳۴ مشوق پیش بینی، تصویب و ابلاغ شده است.
اولین مرحله قبل از خدمت می باشد که یازده مشوق پیش بینی شده است. برای حین خدمت ۱۶ مشوق و برای پس از خدمت ۷ مشوق در نظر گرفته شده است.
پایگاه خبری سرباز ماهر
📌جزئیات مشوقهای مهارت آموزی و نحوه امتیازدهی و رتبه بندی بخش اول: پیش از خدمت هدف از خدمت وظیفه عمو
بعضی از مشوق های مهم عبارتند از:
۱- انتخاب سازمان محل خدمت: اکثر جوانان علاقهمندند خودشان سازمان محل خدمت خود را انتخاب کنند یکی دوست دارد به نیروی هوایی برود یکی دوست دارد نیروی دریایی برود، سپاه، ارتش و ... میتواند یکی از اینها را با توجه به سلیقه شخصی انتخاب کند.
۲- انتخاب شهر محل خدمت:
دومین مشوقی که مورد استقبال است امکان انتخاب شهر محل خدمت می باشد که جوان انتخاب کند در کدام شهر خدمت سربازی را انجام دهد و چند کیلومتر از خانه و زندگی اش دور میشود.
۳- اولویت در انتخاب امریه:
اعطای اولویت دریافت امریه برای خدمت در دستگاه های غیرنظامی سومین مشوق در نظر گرفته شده می باشد. در حال حاضر چند اولویت برای این منظور وجود دارد مانند ایثارگران یا قرار داشتن تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی و ... که ما مهارت را هم جزء اولویتها قرار دادهایم.
۴- بخشش غیبت (توجیه غیبت):
بخشودگی غیبت اولیه کسانی که با تأخیر حداکثر سه ماه خود را معرفی میکنند یکی دیگر از مشوق های مهم پیش از خدمت است.
۵- تعجیل و تعویق در اعزام:
بعضا افراد برای اعزام اقدام کردهاند لیکن نزدیک زمان اعزام به دلیل مشکلاتی خواستار تعویق اعزام هستند که کسب امتیاز مهارت آموزی امکان را برای آنها فراهم میکند. یا اینکه فردی با توجه به فرجه قانونی تعیین شده علاقهمند است زودتر به خدمت اعزام شود که این امکان برای وی وجود خواهد داشت.
۶- به تعویق انداختن بلندمدت اعزام برای مهارت آموزی
مشوق ششم برای افرادی هست که دوره مهارت آموزی را شروع کرده یا میخواهند شروع نمایند لذا نیاز دارند اعزام شان به عنوان مثال ۶ ماه به تأخیر بیفتد تا کلاس هایشان تمام شده و در آزمون دورهی مورد نظر شرکت کنند و مدرک بگیرند لذا پیش بینی شده ۶ماه تا یک سال اعزامشان به تأخیر بیفتد.
۷- بکارگیری مهارت آموزان به عنوان مربی:
یکی دیگر از مزایای در نظر گرفته شده برای افرادی است که دارای مهارت بالایی میباشند. تعدادی از اینها جذب شده و در نیروهای مسلح به عنوان مربی مشغول به خدمت خواهند شد.
۸- پرداخت تمام یا بخشی از هزینه دوره های مهارت آموزی پیش از اعزام
@sarbaz_maher
بازدید از مرکز جامع مهارت آموزی سربازان و پایوران شهید دستواره
🔹در روز سه شنبه مورخ 15 بهمن ماه 1398 سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی به همراه سردار روشنی مسئول قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه در سپاه پاسداران و همچنین جناب آقای دکتر رضا گرزین مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران و مسئولین ذیربط از مرکز آموزشی مهارتی شهید دستواره بازدید به عمل آوردند.
◀️سردار فرحی در این باره فرمودند: معاونت آماد سپاه در غرب تهران مرکز جامع مهارت آموزی سربازان و پایوران را با امکانات و تجهیزات کامل برای 50 نوع مهارت و با امکانات اقامتی مناسب فراهم کرده که این امکان ظرفیت مهارت آموزی حداقل سالانه برای پنج هزار سرباز را در این ۵۰ حوزه مهارتی دارا می باشد.
سازمان فنی و حرفه ای تهران در این زمینه همکاری های بسیار خوبی انجام داد و در اعطای امکانات و مربیان آموزشی و همچنین تربیت مربیان پایور سپاه و نهایتاً واگذاری گواهینامه های مهارتی به سربازان اقدامات بسیار ارزنده را انجام داده است.
انشاءالله در سالهای آتی پیشبینی میشود حداقل ۵ هزار سرباز که در منطقه غرب تهران و در مراکز مختلف سپاه مشغول اند بتوانند از این ها بهره مند و آموزش های نظری و عملی مناسب را کسب کرده و گواهینامه تخصصی و معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کسب کنند.
قرارگاه مرکزی مهارت آموزی این ابتکار عمل و این دستاورد نوآورانه را به برادران سپاه پاسداران تبریک می گوید.
@sarbaz_maher
روز چهارشنبه 23 بهمن ماه قسمت 97ام برنامه از من بپرس با حضور مهندس محمدی رئیس کمیته مشاغل و مهارت های موجود و معاون توسعه ی شبکه همکاران در قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه به صورت زنده از شبکه آموزش ساعت 16 پخش می شود. موضوع این برنامه درباره ی مهارت آموزی سربازان ، از آموزش تا اشتغال است.
@sarbaz_maher
برگزاری دوازدهمین جشنواره جوان سرباز نیروهای مسلح استان خراسان شمالی
🔹دوازدهمین جشنواره جوان سرباز نیروهای مسلح استان خراسان شمالی با حضور مسئولین و فرمانده هان نظامی و انتظامی ، سربازان و خانواده های معظم شهدای سرباز استان خراسان شمالی در حسینیه امام خمینی(ره) آموزشگاه رزم مقدماتی شهید هاشمی نژاد نزسا شیروان برگزار شد.
◀️سرهنگ پاسدار سید محسن حسینی با گرامیداشت شهدای انقلاب اسلامی بویژه سرباز ملت سپهبد سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش به یادآوری ایام الله دهه فجر گفت: دهه فجر یادآور روزهای استقامت، مقاومت قیام و ایستادن در مقابل طاغوت بود. روزهای تداعی شهدای قبل و بعد از انقلاب که با جانفشانی آنان امروز شاهد آبادانی و پیشرفت در کشور هستیم.
در ادامه این برنامه دکتر خدادای ، کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی ، مهارت آموزی سربازان را ضروری دانست و گفت: مهارت آموزی نقش مهمی در کسب اشتغال و آینده جوانان دارد, و لذا با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری و اینکه برخی دولتمردان به جای آنکه نگاه به درون داشته باشند اما نگاهشان به غرب و آمریکاست، ما باید وظیفه خود را انجام دهیم که امروز تولیدات داخلی کشور توسط این جوانان انجام شود.
🔹خدادای محیط خدمت را محیط کارآمدتر شدن سربازان دانست و با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب یادآور شد: باید تلاش کرد تا دوران سربازی برای سربازان یک دوره دانشگاهی و آموزشی تبدیل شود تا آنها بتوانند آینده خود را ترسیم کنند.
@sarbaz_maher
تقویت مهارت آموزی در دوره متوسطه/ کیفیت آموزش فدای مهارت نخواهد شد
🔹کمرهای گفت: در رابطه با مهارت آموزی از سایر دستگاه ها کمک گرفته ایم و توسعه آن را به دقت دنبال می کنیم تا به کیفیت آموزش لطمه وارد نشود.
او ادامه داد: این طرح در راستای سیاست آموزشهای مهارتی کوتاه مدت دنبال میشود. در سال گذشته 20 درصد از مدارس با رویکرد مشارکتی تحت پوشش قرار گرفت. البته از مشارکت سایر دستگاهها در این طرح بهره گرفتهایم و توسعه آن را به دقت دنبال میکنیم تا به کیفیت آموزش لطمه وارد نشود.
◀️کمرهای با بیان اینکه استانهایی که ۲۰ درصد سهمشان را محقق کردند میتوانند تا ۳ الی ۴ درصد توسعه را اضافه کنند، توضیح داد: آموزشهای مهارتی در سه دسته دنبال میشود.
1️⃣دسته اول آموزشهای رسمی است که در قالب شاخه فنی و حرفهای و کاردانش دنبال میشود که هم اکنون بیش از ۳۴ درصد دانشآموزان در آن مشغول هستند و بیش از ۲۰۰ رشته در شاخه فنی و حرفهای و کاردانش داریم.
2️⃣دسته دوم آموزش مهارتی در ضمن کتابهای درسی مثل کار و فن آوری، فرهنگ و هنر و کتاب کارآفرینی است و رویکرد آنها آشنایی دانش آموزان با رشتههای مهارتی است.
3️⃣دسته سوم ؛ این گروه که در قالب ایران مهارت دنبال میشود، سعی میکند آموزشهای کتاب کار و فن آوری را تکمیل کند و در راستای کتابهای درسی ابعاد مهارتی را دنبال و نگرش دانش آموزان را نسبت به کار و کارآفرینی تقویت کند.
@sarbaz_maher
🔹دومین جلسه کمیته راهبردی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه در روز چهارشنبه مورخ 98/11/23 به ریاست فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی با موضوع اشتغال با حضور جانشین قرارگاه، مشاور عالی و مسئولین کمیته ها و دیگر صاحب نظران تشکیل گردید.
در این جلسه ابتدا اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال در محورهای زیرساخت ها، رصد شغلی، هدایت شغلی و حمایت و تسهیل گری با همکاری وزارتخانه های کار، جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی ریاست جمهوری و... بیان شد.
سپس بیان گردید محور مهارت ها باید اشتغال باشد. لذا بر این اساس تقسیم مشمولان و بکارگیری باید تا حد امکان بر مبنای اشتغال باشد. در خصوص رصد نیز باید از ظرفیت احتیاط استفاده شود.
در جمع بندی نیز اعلام گردید:
1️⃣ شعار سال 1399 با محوریت اشتغال است.
2️⃣مهارت ها باید با محور اشتغال باشند.
3️⃣در اشتغال دو سرفصل رصد و ایجاد اشتغال باید اعمال شود.
4️⃣باید به دنبال مهارت هایی باشیم که کشش بازار دارند و صرفا مهارت برای مهارت نباشند.
5️⃣در تقسیم بهینه و به کارگیری باید امکان مهارت و توسعه آن را مهیا کند.
@sarbaz_maher
سردار فرحی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی جلسه دفتر سازمان تبلیغات اسلامی
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی در جلسه با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اعلام نمودند: هر کاری برای موفق شدن نیاز به 5 مولفه همگرا دارد.
۱. اسناد بالا دستی : حضرت آقا که بیش از ۱۷۰ تدبیر در حوزه سربازی دارند ، علاوه بر آن تدابیر رهبری تدابیر حضرت امام (ره) و قوانین مجلس هم جمعآوری و تبدیل به یک پکیج شد.
۲. جامعه هدف : جامعه هدف سرباز است که ۵۰ درصد تحصیلات دانشگاهی دارند ، که نصفشان لیسانس به بالا هستند بالغ بر 3۰۰ هزار نفر هر سال ورودی خروجی داریم که به فرمایش حضرت آقایک ثروت عظیم است .
۳. سازمان های استفاده کننده از خدمت سرباز: نیروهای مسلح ما اساسا سرباز محور هستند. سرباز محوری یعنی ساز و برگ پیچیده نظامی که داریم و همچنین تکنولوژی پیشرفته شدن تجهیزات نیروهای مسلح ، هر سرباز و کاربر نیاز به مهارت دارد.
۴. جامعه : نگاه جامعه به سرباز باید مثبت باشد چون این ها مدافعان وطن هستند.
5.بیکاری : بزرگترین مشکل ، ابر چالشی به نام بیکاری است ، و ما ثروت عظیمی به نام سربازی داریم. با استفاده از این ثروت می خواهیم از این چالش عبور کنیم.