🍀#ویژگی یاران امام زمان عجل الله
✍ یارانِ دریادلِ حضرت، با مؤمنان متواضع و مهربانند ، چنان آرامند که گویی اصلاً خشم را نمیشناسند، اما رفتار آنها با دشمنان متفاوت است .
🔰 آنها در برابر دشمنان خشمگین و با قدرت ظاهر میشوند و صلابت (استواری) و قدرتشان را، در میدان جنگ و در رویارویی با دشمنان به رُخ میکشند .
👈 درست مانند یاران پیامبر ﷺ که قرآن اینگونه توصیفشان میکند : ﴿یاران و همراهانش بر کافران، بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر، بسیار مشفق و مهربانند .﴾
⬅️ آوازه و اُبُهت آنها، یک ماه جلوتر از خودشان به سپاه دشمن میرسد و بر دل دشمنان ترس و بر اندامشان لرزه میاندازد ، چنانکه بسیاری از فتوحات سپاه حضرت، بدون درگیری و جنگ اتفاق میافتد‼️
♻️ و اینها نشانهٔ تجلّی #اسماء_الهی در درون یاران حضرت میباشد .
@sadatmahdvi
دستورالعمل تفکر :
بسیاری از افراد برای شروع حرکت در مسیر تکامل و خودسازی خواستار دستورالعمل هستند
حضرت علامه حسن زاده روحی فداه در درس سیزدهم از کتاب شریف دروس معرفت نفس برنامه ایی عملی مطرح کرده اند که بسیار مفید است
ایشان میفرمایند:
" در تنهایی , به ویژه در پاره ایی از شب که حواس آرمیده و قال و قیل و سر و صدا خفته و نهفته است , در بود خود و دیگر هستی ها , بدو و ختم آنها , تدبیر و تعیش , آمد و شد , حرکت و جنب و جوش آنها,...مقداری به فکر بنشینید , که این نشستن سفرها می آورد و این فکر بهره ها می دهد "
این دستورالعمل تفکر بسیار نیکوست البته نباید برای دیگران ایجاد مزاحمت شود , باید در حقیقت خود تفکر کنیم که چگونه یک قطره آب بینا , شنوا , خوانا , و نویسا شده است؟ چگونه ناخن , انگشت , رگ , و استخوان شده است؟
بسیار عجیب و با ارزش هستیم به هیچ عنوان خود را بی ارزش ندانیم زیرا مادر دهر فرزندی همانند انسان نزاییده است.
حضرت علامه حسن زاده آملی روحی فداه در غزلی به نام "من کیستم؟ " و همینطور در " قصیده ی اطواریه " نحوه ی تفکر در حقیقت خود و سائر موجودات را آموزش میدهند.
منبع :
عصاره ی عالم / ص۸۴
استاد صمدی آملی
#تفکر
#خلوت
@sserfan
4_5810055350837056301.mp3
1.74M
✨«درد روحانی»
🎤در محضر
#علامه_مروجی_سبزواری(دامت برکاته)
🔽 برگرفته از
جلسات #شرح_مثنوی
🆔 @moravej_tohid
🌐 www.moravejtohid.com
•┈•✺🔹مروج توحید🔹✺•┈•
💠#ویژگی یاران امام زمان عجل الله
💠 یاران امام از برترین بندگان خدا هستند ، همان کسانی که قرآن کریم در وصفشان میفرماید : 👈﴿ ای اهل ایمان! هرکس از شما از دینش برگردد، خدا به زودی گروهی را میآورد، که آنان را دوست دارد و آنان هم خدا را دوست دارند . 👇
↩️ در برابر مؤمنان فروتنند و در برابر کافران سرسخت و قدرتمندند ، همواره در راه خدا جهاد میکنند و از سرزنش هیچ سرزنش کنندهای نمیترسند .﴾
🟢🟢 امام صادق علیه السلام، در تفسیر این آیه فرمودند : «تواضع و فروتنی ، اصل و اساس هر شرف و خیر و دارایی فراوان و مرتبهای بسیار بلند است ، این همان #ویژگی_شاخص یاران امام زمان است .»
🔶🔹یاران حضرت متواضع و فروتن هستند و بدون هیچ چشمداشتی، به دیگران نیکی کرده و سخاوتمندانه از خطای اطرافیان چشمپوشی میکنند ، هرجا قدم میگذارند ، قلوب دیگران را فتح و همه را عاشق و شیدای خود میکنند .
❇️ و این خصوصیات، از نشانههای تجلّی #اسماء_الهی در کالبد آنان است .
@sadatmahdvi
...وقتی نَفْس اهل توکل میشود یک وابستگی قوی به خدا پیدا می کند، یک اتصال شدید به خدا پیدا می کند، چنین نَفْسی هم عالَم آفرینش با او هماهنگ میشود و هم این نَفْس در عالَم تأثیر میگذارد، یعنی اگر بلایی نازل میشود این نَفْس اینقدر قدرت دارد که می تواند بلا را دفعش بکند. اینها دروغ نیست، اینها حقایقی است، اینها را در علم فلسفه، علم برهان ما اینها را با ادله و برهان اثبات میکنیم که نَفس انسان هر چه که اتصالش با خدا قوی تر باشد و شدیدتر باشد تأثیر گذاری این نَفْس در عالم آفرینش قوی تر است، یعنی ابری که میاید در آسمان، نَفْس این انسان این ابر را کنار می زند نمی گذارد در اینجا بارش کند و به اینجا صدمه بزند، ملخ میاید این ملخ را نمی گذارد دفعش میکند، قوت پیدا میکند این نَفْس.
این است که امام حسن عسگری فرمودند "من عطا الله...
هر کس خدا را اطاعت کند، اطاعت میشود...
هم طبیعت در مقابل او خاضع میشود، یعنی اگر این انسان اَمر کند...
برگرفته از جلسه ۲۵ #خلقت_آدم
#علامه_مروجی_سبزواری
@allamedahr
⚜ ذکر صالحین ⚜
✅کنترل ذهن
🔸با وسواس و حساسیت عمل کنید در انتخاب :
☘️كتابهايى كه ميخوانيد
🌼فيلمهايى كه ميبینید
☘️آدمهايى كه با آنها معاشرت میکنید
🌼موضوعاتی که به آن فکر میکنید
☘️شبکه های مجازی که عضو هستید
چون اینها غذای روح شما هستند.
ابتدا ذهنیت و سپس رفتار و سبک زندگی شما را شکل میدهند.
آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: بچّه یک لحظه هم به ذهنش خطور نمیکنه که مامان و بابا فردا غذاش رو ندن...ولی ما مدام این سوءظن(بد بینی) رو به خدا داریم....
چرا؟ چون هنوز شیطان پایگاه های خودش رو در قلب بچه درست نکرده ولی در قلب های ما ....
حضرت امام خمینی میفرمایند: «و تو که مجاهدی با شیطان و جنودش و میخواهی صفحه نفس را مملکت الهی و رحمانی کنی، باید مواظب کید(مَکر وحیله) آن لعین باشی و این اوهام برخلاف رضای حق تعالی را از خود دور نمایی،تا ان شاء الله دراین جنگ داخلی، این سنگر را که خیلی مهم است از دست شیطان و جنودش بگیری و این سنگر به منزلهی سرحد است.»
امام میفرماید وقتی تو سنگر خیالات خودت رو فتح کردی، تازه امیدوار باش به این که بتونی به سمت جلو حرکت کنی.
http://eitaa.com/joinchat/1384120320C0415c1301e
هدایت شده از متی ترانا و نراک
🌿🌺﷽🌿🌺
#آرامش_کامل
🦋خداوند می فرماید: «اگر ذهن خود را روی من متمرکز نگاه داری، من تو را در آرامش کامل نگاه خواهم داشت.» دقت کنید که این راه رسیدن به آرامش کامل است. چگونه؟
🌺🌿افکارتان را تنها روی خداوند متمرکز نگاه دارید.
✅به صداهایی که در ذهن تان در حال پخش هست توجه نکنید، افکاری مثل، ای کاش فرزندم سر به راه شود یا اگر از کارم اخراج شوم، چه بلایی بر سرم خواهد آمد؟ یا امکان ندارد که بتوانم از شر این بیماری خلاص شوم، نباید روزتان را با چنین افکاری سپری کنید.
هنگامی که روی چنین افکاری متمرکز می شوید، ممکن نیست که به آرامش برسید. تمرکز کردن بر روی مشکلات، آنها را بهتر نخواهد کرد، بلکه به عکس آنها را بدتر خواهد نمود. بایستی کانون تمرکز خودتان را تغییر دهید.
🦋در طول روز این گونه فکر کنید که:
«من در دستان قدرتمند خداوند هستم. تمام دنیا برای نیکی رساندن به من دست به دست هم داده اند. این مشکل خاص، برای من اتفاق نیفتاده است تا بماند، بلکه آمده است که بگذرد.
مشکلات و سختی ها هر چقدر هم که بزرگ باشند، با این حال پروردگارم، من را از تمامی آنها به سلامت گذر خواهد داد.»
این شیوه ی بهتر فکر کردن است.
May 11
تفکر و وحدتِ نفسانی در قوا :
با تفکر در نفس، می یابید که... هیچ یک از قُوا(بینایی،شنوایی،لامسه و...)از نفس،گسیخته(جدا) نیست. شما نمی توانید قوه ی شامّه را از نفس جدا کنید. اصلا قوه بودنِ قوه در گرو نفسانیتِ نفس است، یعنی چون نفس در این قوا هست و بر آن ها تسلط دارد، قوا، قوایند. از طرف دیگر نمی توانید بگویید که نفس یعنی قوه ی باصره...نمی توان گفت که نفس یعنی قوه ی لامسه، با این که نفس در قوه ی لامسه وجود دارد؛ چون آن که گرداننده ی قواست، نفس است و بدون آن هیچ کدام از قوا نمی توانند کاری انجام بدهند.
نفس، عینِ قواست، اما نه یک قوه ی خاص، چون نفس را وحدتی است که در تمام کثراتِ( تعددِ) قوا ظهور کرده است. در همه هست و با همه هست اما هیچ کدام نیست؛ "هُوَ مَعَکُم أیْنَ ما کُنْتُمْ".
این یک معیّتِ "قیّومیّه" است که قَوام و ایستادگیِ تمام قوا به نفس است. تا نفس هست، این ها هم هستند. اما اگر برای یک آن، نفس نباشد، هیچ کدام از قوا نخواهد بود.
شرح دروس معرفت نفس
استاد صمدی آملی
#تفکر
@sserfan
🔸🔸🔸#نگاه_عاقلانه به ظهور امام عصر عجل الله تعالیٰ فرجه الشریف؛
📚 برخى روایات از ائمه علیهم السلام ، عجله کردن در امر ظهور را نهى کرده و فرمودهاند که عجله در این امر، سبب هلاک شخص مىشود (مراد از هلاک، کفر و خروج از ایمان است).
⬅️ البته که این روایات، با اخبار متعدّدى که به طلب تعجیل در فرج و ظهور امام زمان عجل الله امر فرمودهاند ، منافاتى ندارد.
🔰چرا که یکی از دلایل عجلهاى که در اخبار و روایات ، آن را مذمّت و نکوهش کردهاند و موجب هلاک انسان مىشود :
🔹🔸عجلهاى است که سبب ناامیدى از فرج و ظهور آن حضرت شود 👇👇
👈 یعنى صبور نباشد و بگوید :《 اگر شدنى بود، تا حالا باید میشد 》و اصل ظهور حضرت را انکار کند.
⬅️⬅️ متأسفانه بعضی افراد، تلاش و کوشش مضاعف برای ظهور حضرت را رها کرده و میگویند؛ عجله انسان را هلاک میکند، و این جز سهل انگاری و بهانه تراشی در امر یاری حضرت، چیز دیگری نیست.
❌❌ عاقلانه بیندیشیم، خداوند متعال، نعمتی همچون امام زمان عجل الله را، که برای نجات انسانها فرستاده، از کسی دریغ نمیکند و علت غیبت ۱۲۰۰سالهٔ حضرت، فقط کمکاری، بیتفاوتی و آماده نبودن انسانها است‼️
@sadatmahdvi
✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨
#حدیث
🌺 امام على عليه السلام:
مَن ضَنَّ بعِرضِهِ فَلْيَدَعِ المِراءَ
💥 هر كه آبروى خود را مى خواهد، بايد مجادله را رها كند.
نهج البلاغه حکمت362
✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨
🍀#ویژگی یاران امام زمان عجل الله
✅ جاذبههای دنیایی دل آنان را نمیلرزاند ، زیرا نَفس خود را مهار زده و با مهار آن، خود را به سوى بندگى حق مىبرند .
🔷🔹اهل دنیا را مینگرند، که مرگِ بدنها را بزرگ میشمارند ، امّا در نظر آنها، مرگِ دلهای زندهها بزرگتر است ، چراکه میدانند؛ آسایش دنیا بیدوام ، سختیهایش بیپایان و بلاهایش دائمی است و دنیا بخشندهای بازپس گیرنده و پوشندهای برهنهکننده است .
🍀 امام صادق علیه السلام، در مورد سادهزیستی امام زمان عجل الله و یارانش فرمودند : «به خدا سوگند ، او جامهای درشت میپوشد و خوراک خشک و ناگوار میخورد .» 🔰🔰🔰
و امام زمان عجل الله، از یاران خود تعهد میگیرد، که همین راه و روش را عملی کنند و آنها نیز در این مسیر، بر عهد و پیمانی که با امام خود بستهاند ، پایبندند .
✅ و این بر اثر زُهد ، ورع و تهذیب در درون یاران حضرت میباشد .
@sadatmahdvi
🍀باورهای اشتباه شیعیان ، علت غیبت و غربت امام عصر عجل الله تعالیٰ فرجه الشریف
✍ بالاترین دلیل غربتِ امام زمان ، عدم درک غربتِ حضرت است، به نحوی که هنوز شیعیان باور ندارند، که امامشان ۱۲ قرن، در آوارگی و اضطرار و اندوه روزگار گذرانده است. 🔰🔰
👈 و به تعبیر کلام امام علی علیهالسلام ، ایشان (امام عصر عجل الله) آوارهٔ رانده شدهای است، که تک و تنها است .
⬅️ متأسفانه ، عدهای از مؤمنین، در این تصور اشتباه هستند که، امام در مکانی مناسب روزگار میگذراند و هیچ غم و اندوهی ندارد و گوئی اینان هیچ خبری از اضطرار حضرت ندارند . 👇👇
و مثل اینکه هرگز در دعای ندبه تفکر نکردهاند، که چرا امام صادق عليهالسلام ، حضرت مهدی عجل الله را مُضطرّ معرفی میفرمایند⁉️
↩️ و عدهای دیگر میگویند ؛ امر ظهور فقط با ارادهٔ خداوند رقم خواهد خورد و با این بهانه ، از زیر مسئولیت و عَهدی که بر عُهدهٔ ایشان است، شانه خالی میکنند .
💠 گویی این سنت الهی را فراموش کردهاند، که قرآن کریم میفرماید ؛
﴿خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نخواهد داد ، مگر آنکه آنان باطن خود را تغییر دهند .﴾
⬅️⬅️⬅️ و ما باید یقین حاصل کنیم، که بالاترین تغییر در عالم هستی، ظهور امام عصر عجل الله میباشد .
🔷🔹به راستی علت عدم درک غربت امام عصر عجل الله چیست و آیا این امر، ریشه در باورهای اشتباه شیعیان دارد ؟ یا بیتفاوتی نسبت به امام باعث بروز اینچنین موضوعی است⁉️
🍀 نبی مکرم اسلام ﷺ، در خصوص افرادی که نسبت به امام خود، بیتفاوتی و بیمعرفتی پیشه کردهاند میفرمایند؛
«کسی که بميرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مُرده است .»
✅ باور کنید منظور از #شناخت ، شناخت ظاهری نیست ، بلکه شناختی باطنی و همسنخ شدن با حضرت است
و کسی که اینگونه نباشد، با اعراب زمان جاهلیت محشور میشود .
@sadatmahdvi
بزرگترین قدم در سلوک، وفاکردن و تحمل جفای مردم است، باید دهان بسته باشد، زبان بسته باشد، هر کس هر جور جفایی کرد، انسان حرف نزند و ساکت باشد. برای خدا سکوت کند، نفس را خوب بتواند سرکوبش کند.
دقت کنید اساتيد سلوک می گویند، حتی در خيال خودتان، خودتان را بر دشمنتان غالب نکنيد، همین هم مضر است. آدم آنجا نمی تواند یا مناسب نیست چیزی بگوید، بعداً که به خلوت می آید، با خودش فکر می کند که اين جوری می کردم، آن جوری جواب می دادم، یعنی در خيال، خودش را پيروز می کند، به هیچ وجه این کار را نکند.
بگذارید نفس سرکوب شود. کاری کنيد که آن عقل زاییده شود که آن هم با همین هاست، با خلوت و مناجات و گريه است، با مخالفت با نفس است.
🌷علامه مروجی سبزواری
🌷منطق الطیر ۲۳
#عکس_نوشته
🌿 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3811
هدایت شده از تولدی دوباره
هو
حضرت عیسی مسیح علیه السلام فرمودند:
من بیماران را مداوا کردم و به اذن خداوند ، شفایشان دادم. کور مادرزاد را به اذن خدا بینا کردم. مُردگان را به اذن خدا زنده کردم. ولی وقتی میخواستم شخص «احمق» را معالجه کنم، نتوانستم او را اصلاح گردانم!
پرسیدند: احمق کیست؟
پاسخ دادند: خودرأیِ خودپسند ؛ کسی که همه فضایل را برای خود میداند و هیچ عیبی در خود نمیبیند. هر چه حق و حقوق است برای خودش میداند و برای دیگران نسبت به خود ، حقی قائل نیست. این همان «احمق» است که برای درمان او ، هیچ راهِ چاره ای وجود ندارد!
📖الاختصاص ، صفحه ۲۲۱
https://eitaa.com/allamedahr
🍀#ویژگی یاران امام زمان عجل الله
✅ جاذبههای دنیایی دل آنان را نمیلرزاند ، زیرا نَفس خود را مهار زده و با مهار آن، خود را به سوى بندگى حق مىبرند .
🔷🔹اهل دنیا را مینگرند، که مرگِ بدنها را بزرگ میشمارند ، امّا در نظر آنها، مرگِ دلهای زندهها بزرگتر است ، چراکه میدانند؛ آسایش دنیا بیدوام ، سختیهایش بیپایان و بلاهایش دائمی است و دنیا بخشندهای بازپس گیرنده و پوشندهای برهنهکننده است .
🍀 امام صادق علیه السلام، در مورد سادهزیستی امام زمان عجل الله و یارانش فرمودند : «به خدا سوگند ، او جامهای درشت میپوشد و خوراک خشک و ناگوار میخورد .» 🔰🔰🔰
و امام زمان عجل الله، از یاران خود تعهد میگیرد، که همین راه و روش را عملی کنند و آنها نیز در این مسیر، بر عهد و پیمانی که با امام خود بستهاند ، پایبندند .
✅ و این بر اثر زُهد ، ورع و تهذیب در درون یاران حضرت میباشد .
@sadatmahdvi
🍀باورهای اشتباه شیعیان ، علت غیبت و غربت امام عصر عجل الله تعالیٰ فرجه الشریف
✍ بالاترین دلیل غربتِ امام زمان ، عدم درک غربتِ حضرت است، به نحوی که هنوز شیعیان باور ندارند، که امامشان ۱۲ قرن، در آوارگی و اضطرار و اندوه روزگار گذرانده است. 🔰🔰
👈 و به تعبیر کلام امام علی علیهالسلام ، ایشان (امام عصر عجل الله) آوارهٔ رانده شدهای است، که تک و تنها است .
⬅️ متأسفانه ، عدهای از مؤمنین، در این تصور اشتباه هستند که، امام در مکانی مناسب روزگار میگذراند و هیچ غم و اندوهی ندارد و گوئی اینان هیچ خبری از اضطرار حضرت ندارند . 👇👇
و مثل اینکه هرگز در دعای ندبه تفکر نکردهاند، که چرا امام صادق عليهالسلام ، حضرت مهدی عجل الله را مُضطرّ معرفی میفرمایند⁉️
↩️ و عدهای دیگر میگویند ؛ امر ظهور فقط با ارادهٔ خداوند رقم خواهد خورد و با این بهانه ، از زیر مسئولیت و عَهدی که بر عُهدهٔ ایشان است، شانه خالی میکنند .
💠 گویی این سنت الهی را فراموش کردهاند، که قرآن کریم میفرماید ؛
﴿خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نخواهد داد ، مگر آنکه آنان باطن خود را تغییر دهند .﴾
⬅️⬅️⬅️ و ما باید یقین حاصل کنیم، که بالاترین تغییر در عالم هستی، ظهور امام عصر عجل الله میباشد .
🔷🔹به راستی علت عدم درک غربت امام عصر عجل الله چیست و آیا این امر، ریشه در باورهای اشتباه شیعیان دارد ؟ یا بیتفاوتی نسبت به امام باعث بروز اینچنین موضوعی است⁉️
🍀 نبی مکرم اسلام ﷺ، در خصوص افرادی که نسبت به امام خود، بیتفاوتی و بیمعرفتی پیشه کردهاند میفرمایند؛
«کسی که بميرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مُرده است .»
✅ باور کنید منظور از #شناخت ، شناخت ظاهری نیست ، بلکه شناختی باطنی و همسنخ شدن با حضرت است
و کسی که اینگونه نباشد، با اعراب زمان جاهلیت محشور میشود .
@sadatmahdvi
تفکر و عادت :
در تفکر درست، «عادت» جایگاهی ندارد و اندیشیدن بر اساس عادت، در واقع اندیشه نیست و نتیجه ی معقول نخواهد داشت. عادت از طریق تکرار و یکنواختی پدید می آید؛ در حالیکه اندیشه و تفکر با تکرار، سنخیت و مناسبت ندارد و همواره در تحوّل و نو به نو شدن است.
اندیشه از عالَم حضور سرچشمه می گیرد و در عالَم حضور، کمبود و نایابی نیست و به همین دلیل، تکرار در آن جایگاهی پیدا نمی کند. عادت از طریق تکرار پدید می آید و برای انسانِ اندیشمند و سالک، خطرناک بوده و موجب توقّف می گردد.
{کتاب «من» و جز «من» ص 189-190}
استاد ابراهیمی دینانی
#تفکر
تفکرّ و مراقبه :
مرحوم شهید(ره) که از علمای بزرگ و افتخار برای عالم تشیّع است، در یکی از کتابهای خود که هم فقهی و هم اخلاقی است، میفرماید: انسان در شبانهروز باید هفت یا هشت مرتبه به قانون مراقبه عمل کند. قانون مراقبه مراتبی دارد که مرحله مختصر و ابتدایی آن، تفکّر و اندیشیدن بر اعمال است. مثلاً صبح فکر کند که اگر امروز روز آخر عمر من و امشب شب اول قبر من باشد، آیا رستگار هستم یا خیر؟ سپس به دنبال تحصیل یا کارش برود. در بین روز، با خود بیندیشد که آیا خدای سبحان، از کار و عمل من راضی است یا نه؟ اگر راضی است خداوند متعال را شاکر باشد و اگر راضی نیست، همان موقع کار خود را تدارک و جبران کند و به همین صورت در طول روز، در هر فرصتی تفکّر داشته باشد و این مراقبه را تا هنگام خواب ادامه دهد. هنگام خوابیدن هم با خود بیندیشد که روز خود را چگونه گذرانده است؟ اگر خوب بوده و در مسیر رضای الهی گام برداشته، خداوند متعال را شاکر باشد. اگر خوب نبوده است، سریع جبران و تدارک نماید.
یادها وخاطره ها
#مراقبه
#تفکر
🔴جمله حکیمانه امام خمینی(ره)
ما راضی به جنگ نبوده و نیستیم لکن اگر کسی تعدی کند دهان او را خرد میکنیم
@sadatmahdvi