🚨 بهانه جدید باکو برای تأکید بر "دالان تورانی ناتو":
↩️ چون هر از گاهی روابط با ایران وخیم میشود، باید از مسیر ارمنستان استفاده کنیم!!!
🔻 باکو که در ناسپاسی به یهود طعنه میزند، با به فراموشی سپردن سه دهه استفاده رایگان و امن و "بدون مانع" از جاده مرزی شمالغرب ايران به سمت نخجوان و ترکیه، ادعا کرد دولت جمهوری آذربایجان علت بیاعتمادی به ایران، ناگزیر است از مسیر ارمنستان به نخجوان دسترسی داشته باشد!
🔸 آیدین میرزازاده، نماینده حزب حاکم "یاپ" در مجلس جمهوری آذربایجان، ضمن مقصر دانستن ایران در تيراندازي ارامنه به نخجوان در پاسخ به تیراندازی نظامیان باکو به مواضع ارامنه، به ینیمساوات گفت: "ایران معتقد است که باید در توافق جمهوری آذربایجان با ارمنستان مشارکت کند و هر چند این خواستهاش را واضح نمیگوید اما سعی میکند با شیوههای مختلف این خواستهاش را منتقل کند. در عین حال ایران میخواهد این کریدور از خاک خودش عبور کند، زیرا این کریدور یک پروژه اقتصادی منطقهای و بینالمللی است که سودهای کلانی به همراه خواهد داشت. نهتنها ارتباط این بخش از آذربایجان را به نخجوان وصل میکند، بلکه پروژه بزرگ سودآوری است که شرق و غرب را به هم متصل میکند و راه را کوتاه میکند. اما، قبل از هر چیز آذربایجان باید با ارمنستان پیمان صلح منعقد کند. ما نمیتوانیم فقط با این کشور (ایران) ارتباط برقرار کنیم. زیرا، هر از گاهی از طرف ایران تحریکاتی صورت میگیرد و روابط برای مدت طولانی وخیم میشود. بنابراین، ما در تلاش برای عادیسازی روابط با ارمنستان هستیم، دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد. از سوی دیگر، آذربایجان توافقنامهای برای ساخت جاده ترانزیتی از خاک ایران امضاء کرده است. آذربایجان میتواند هم از کریدور زنگزور و هم از کریدور ایران حداکثر استفاده را ببرد. با این حال، نیروهایی هستند که به طرق مختلف سعی در تصاحب همه منافع دارند یا سعی میکنند خود را بهعنوان یک قدرت سیاسی نشان دهند من فکر میکنم پایانی برای این وجود ندارد. جمهوری آذربایجان در قفقاز تعيين کننده است. آذربایجان تعیین میکند که کریدور از کجا عبور کند. این مسأله دیر یا زود حل خواهد شد.»
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 دولتهای بهاصطلاح ترک بر سر الفبای مشترک به توافق رسیدند
🔻 حروف الفبای آنها از ۳۴ حرف تشکیل شده است.
🔸 در حال حاضر جمهوری آذربایجان، ترکیه، ازبکستان و ترکمنستان از الفبای لاتین استفاده میکنند.
و شاید انتقال الفبا در قزاقستان در سال ۲۰۲۵ انجام شود.
🔺 گفتنی است که در تاریخ ۹ تا ۱۱ سپتامبر، سومین نشست کمیسیون مشترک الفبا در باکو برگزار شد.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 دیدار دوجانبه ولادیمیر پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان
🔻 ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و علیاکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، در حاشیه چهارمین نشست مقامهای عالی امنیتی بریکس، جداگانه دیدار و گفتوگو کردند.
🔹 در این دیدار که سرگئی شایگو دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز حضور داشت، ولادیمیر پوتین و دکتر احمدیان درباره طیف متنوعی از مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی رایزنی کردند.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 پیشبینی ژنرال ایرانی از زنگزور
🔺 اگر هشتاد سال پیش به نامه این نظامی و سیاستمدار ایرانی که از پاریس نوشت توجه میشد، امروز ایران در مساله زنگزور و اختلافات مرزی دست بالا را داشت!
🔸گاهی تاریخ تکرار میشود؛ امروز هم همانند آن دوران، وطن فروشان سنگ اجنبی به سینه میکوبند، اما خوشا که وطن دوستان، بیدار و هوشیارند.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 هدف تحریم کنندگان واژه "دالان تورانی ناتو" چیست؟
🔻 #دکتر_احمد_کاظمی در پستی در اینستاگرام نوشت؛ افرادی که با تاختن بر واژه "دالان تورانی ناتو" و وارونه نمایی آن، عامدانه و مصرانه از واژه جعلی "کریدور یا راهگذر زنگزور" استفاده میکنند، خواسته یا ناخواسته دو هدف عمده و مطلوب جبهه ضدایرانی پانترکیسم و باکو را تقویت میکنند:
🔹 اول، انحراف افکار عمومی و مسئولان ایران از ماهیت قومی کریدور جعلی زنگزور که مبتنی بر فتنه قومی پانتورانیسم انگلیسی میباشد و همچنین نقش انگلیس و ناتو در طراحی آن. در واقع هدفشان، قومیتزدایی از ماهیت این کریدور و صرفاً ترانزیتی القا کردن آن برای شکستن مقاومت ایران اسلامی در مقابل این فتنه ژئوپلیتیکی و قومی است. اینکه واژه توران در شاهنامه و منابع تاریخی و باستانی بهعنوان واژه ایرانی آمده است نفی کننده فتنه ۲۰۰ ساله "پانتورانیسم انگلیسی" نیست. روابط دو واژه توران و پانتورانیسم انگلیسی، دو سال پیش در مقاله "تورانیزه شدن پانآذریسم" برای علاقهمندان با استناد به همان منابع تاریخی تشریح شده است.
🔹 دوم، استفاده عامدانه از واژه جعلی کریدور زنگزور یعنی ترویج رویکرد باکو و مشخصاً شخص الهام علیاف در اطلاق زنگزور به سیونیک ارمنستان که در مسیر تقویت ادعای ارضی جمهوری آذربایجان بر جنوب ارمنستان میباشد. همانطور که برخی از کشورهای عربی با کاربرد و اطلاق واژه جعلی خلیج ع ر ب ی به خلیج فارس، مطامع ارضی و امنیتی و قومی دنبال میکنند، باکو نیز چنین هدفی دارد. طبیعی است که واژه زنگزور در طول تاریخ ایرانی قفقاز وجود داشته است، همانطور که واژه سیونیک و قبل از اطلاق واژه زنگزور، واژه سیسگان تاریخی و آران نیز وجود داشته است؛ اما در طول تاریخ واژه کریدور زنگزور نداشتهایم و این واژه جعلی است. اگر درفرض، قرار است کریدوری از استان سیونیک یا منطقه مگری عبور بکند به لحاظ قواعد حقوقی و بدیهیات روابط و اصول دیپلماتیک، نمیتوان آن را کریدور زنگزور نامید، همانطور که نمیتوان آذربایجان عزیز ایران را با واژه جعلی آذربایجان ج ن و ب ی اطلاق کرد همان واژهای که توسط ابداع کنندگان باکویی کریدور جعلی زنگزور اطلاق میشود.
🔸 اینکه استان سیونیک ارمنستان را سیونیک اطلاق کنیم نه زنگزور، یعنی احترام به حاکمیت ملی کشورها و مرزهای آنان که مورد تأکید منشور سازمانملل است. اهمیت این تعهد حقوقی از آن جهت است که فردا کشوری دیگری استان یا استانهای ما را با نام دلخواه و ادعایی خودش اطلاق نکند. برای مخالفان واژه دالان تورانی ناتو اگر پایبندی عملی به منافع ملی ایران یا حداقل اصول حقوق بینالملل مبنی بر احترام به مرزها و حاکمیت ملی کشورها دغدغه میباشد، آیا سؤال مطرح نیست که اگر واقعاً موضوع صرفاً ترانزیت است، چرا باکو حاضر نیست مثلاً از واژه مسیر سیونیک یا مگری استفاده کند؟ مشخص است که پشت این اطلاق، ادعای تاریخی و ارضی و قومی هست.
🔸 واژهها بارهای حقوقی دارند و رسانهها و دیپلماتها بهعنوان مروج الگوی ایرانی اسلامی، باید بیشتر از مردم عادی به آنها حساس باشند.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تأکید آقای پاکآیین، سفیر پیشین ايران در باکو و تأکید الهام علیاف بر استفاده از نام زنگزور برای جنوب ارمنستان، واقعاً قابلتأمل است.
🔗 مرجع
🔹 تا زمانی که این شخص در مراکز مهم تصمیمساز کشور حضور تعیینکننده دارد، نمیتوان به اصلاح سیاستگذاریهای قفقازی ایران امید چندانی داشت.
✍ رونوشت به مسئولین ذیربط در سطح اول کشور
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۴۸
↩️ شامل آیات ۹۰ تا ۱۰۴ سوره مبارکه #مؤمنون
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اِنَّ هذِهِ القُلوبَ لَتَصدَاُ کَما یَصدَاُ الحَدیدُ وَ اِنَّ جِلاءَها قِراءَةُ القُرآنِ»؛
براستی این قلبها زنگار میگیرد، همانطور که آهن زنگار میگیرد، جلای قلبها قرائت قرآن است.
📚 (ارشاد القلوب / ۷۸)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_مؤمنون
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 #فرزانگان_قفقاز - [۶۷ و ۶۸]
🔻 احمد لریکی (..... - ..... ق)
آخوند احمد لریکی از واعظان و روحانیون مبلغ در شهرستان لريك از توابع لنکران بود و به خدمات دینی مشغول بوده است.
🔻 احمد لنکرانی (۱۳۱۵ - ۱۳۵۵ ق)
آخوند شیخ احمد لنکرانی فرزند علی به سال ۱۳۱۵ ق (۱۸۹۸م) در روستای رُوُو از توابع لنکران دیده به جهان گشود. دروس مکتبخانهای و مقدمات و بخشی از علوم دینی را از علما و روحانیون منطقه فرا گرفت، سپس عازم حوزه مقدس نجف اشرف شد و مدت مدیدی در آن حوزه مقدس اقامت گزید و از استادان عظیمالشأن آن دیار بهره برد. از میزان تحصیلات و استادان وی اطلاع دقیقی در دست نیست. تنها مطلبی که از مصاحبه با فرزند ایشان آقای شیر علی دانسته شد اقامت طولانی وی در نجف اشرف است. آخوند ملا احمد پس از بازگشت به زادگاهش به وعظ، ارشاد، تبلیغ و ترویج معارف و احکام دینی و تدریس علوم اسلامی همت گمارد. به دلیل فعالیت گسترده، در سال ۱۳۵۵ق (۱۹۳۷م) توسط مأموران حکومت کمونیستی دستگیر و به نقطه نامعلومی تبعید شد و پس از اندک مدتی توسط دژخیمان مذکور به قتل رسید و تنها خبر شهادتش به خانوادهاش ابلاغ گردید. ایشان فرزندانی به نامهای میرزا آقا، قلم میرزا، شیر علی، نجیبه، وجیهه و مستانه داشته است.[۱]
📚 پ.ن.
۱. مصاحبه با آقا شیر علی فرزند معظم له.
📘 منبع: فرزانگان قفقاز، عادل مولایی، ص ۸۷ و ۸۸.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 پانترکیسم نوین یا پانترکیسم برندا شافری
✍️ #رضا_شیبانی
🔻 اگر میبینید عدهای اخیراً از عبارت کذایی #موزاییک_اقوام برای توصیف ایران زیاد استفاده میکنند، زیر سر این مقاله #برندا_شفر اسرائیلیست.
🔹 شفر گفتمانپرداز پانترکیسم در دهههای اخیر است و شبکهای از قلمهای نفوذی در ایران رمز واژههایی را که او میسازد در فضای کشور میپراکنند!! اذهان یک ملت را با کلمهها تجزیه میکنند!!
🔹 پانترکیسم نوین یا همان پانترکیسم برندا شافری، برای گریز از هزینه دادن از یک نظام واژگان استعاری بهره میبرد. بهجای قومگرا خود را هویتطلب مینامد. به تجزیهطلبی، فدرالیسمخواهی نام می هد. بهجای ایران، به ایرانشهر دشنام میگوید. بهجای زبان فارسی، به عبارت مبهم پانفارسیسم حمله میکند. جرئت نمیکند بگوید ایران ملتی یگانه نیست؛ میگوید ایران موزاییک اقوام است!
🔸 در این نفاق آغشته به استعاره، دقت کنید. اینها آموختهاند چگونه با این ادبیات، از ضربات قوه امنیتی کشور بگریزند و در سیستم نیز نفوذ کنند!!!
✍️ پ.ن:
نفوذیهای اتو کشیده با کت و شلوار دیپلماسی (یا همان لابیهای داخلی علیاف)
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تقویت دیپلماسی امنیتی، دستاورد مذاکرات احمدیان در روسیه
🔻 دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعد از دو سخنرانی در نشست اصلی مقامهای عالی امنیتی بریکس و اجلاس «بریکسپلاس» باهدف تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و نیز مذاکرات فشرده با مقامهای سیاسی و امنیتی کشورهای عضو بریکس، در حالی روسیه را به مقصد بلاروس ترک کرد، که دستاورد این سفر، تقویت دیپلماسی امنیتی ایران و تحکیم بنیانهای همکاری و همگرایی در مسیر مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا بود.
🔹 به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، علیاکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در چهارمین اجلاس مقامهای عالی امنیتی بریکس به سنپترزبورگ روسیه سفر کرده بود، بعد از دو سخنرانی در اجلاس بریکس و نشست اعضای بریکس با کشورهای جنوب، موسوم به «بریکسپلاس» و نیز دیدار و مذاکره با عالیترین مقامهای سیاسی و امنیتی بریکس، راهی بلاروس شد تا با رئیسجمهور، همتای بلاروسی و دیگر مقامهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی این کشور گفتوگو کند.
🔹 در سه روز حضور علیاکبر احمدیان و هیأت همراه وی در سنپترزبورگ، مذاکرات مهمی با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، وزیر امورخارجه چین، معاون نخستوزیر صربستان، مشاور امنیت ملی هند، وزیر مشاور ریاست جمهوری آفریقای جنوبی، دبیرکل شورای ملی دفاعی ونزوئلا و دستیار ویژه رئیسجمهور برزیل داشت.
🔹 معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز جداگانه با معاون دبیر شورای امنیت ملی ترکیه دیدار و رایزنی کرد.
🔸 در این بین مذاکره و رایرنی علیاکبر احمدیان با وانگیی، وزیر امورخارجه چین و پوتین، رئیسجمهور روسیه در روز پایانی سفر به سنپترزبورگ، مورد توجه محافل سیاسی و رسانههای جهان قرار گرفت.
🔹 ولادیمیر پوتین در دیدار با احمدیان با اشاره به اینکه خصلت روابط ایران و روسیه آن است که دو کشور متحد هستند، افزود: هماکنون مناسبات روسیه و ایران راهبردی است.
🔹 پوتین افزود: پشتوانه رهبران نویدبخش توسعه مناسبات خواهد بود.
🔸 در این ملاقات که در اقامتگاه تابستانی پوتین در سنپترزبورگ و با حضور دبیر شورای امنیت ملی روسیه انجام شد، طرفین درباره همه مسائل مرتبط با روابط دوجانبه گفتوگو و مسائل مرتبط را بررسی کردند.
🔹 احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در آغاز سخنان خود در این دیدار، سلام مقام معظم رهبری را به پوتین، رئیسجمهور روسیه ابلاغ کرد.
🔸 احمدیان در ادامه با اشاره به آغاز به کار دولت جدید در کشورمان تأکید کرد که رویکرد توسعه مناسبات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دولت آقای مسعود پزشکیان نیز ادامه خواهد داشت.
🔹 نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچنین آخرین روند توسعه مناسبات تهران - مسکو در ابعاد دوجانبه و همچنین همکاریهای دو کشور در مجامع بینالمللی را برشمرد.
🔸 رئیسجمهور روسیه نیز در این دیدار، روابط دوجانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی توصیف کرد.
🔹 وی گفت: باید توجه داشته باشیم که در سالهای اخیر روابط دوستانه روسیه و ایران پویایی بیشتری پیدا کرده است.
🔸 پوتین افزود: همه این پیشرفتها در مناسبات، عمدتاً با حمایت رهبر جمهوری اسلامی، آیتالله آقای سیدعلی خامنهای اتفاق میافتد. از شما میخواهم بهترین و صمیمانهترین آرزوهای مرا به ایشان برسانید.
🔹 رئیسجمهور روسیه با اشاره به برگزاری نشست آتی سران گروه بریکس طی روزهای اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ افزود: روسیه منتظر رئیسجمهور جدید ایران در نشست بریکس در کازان خواهد بود.
🔸 وی ادامهداد: در جریان نشست بریکس در کازان با رئیسجمهور ایران دیدار جداگانهای خواهم داشت.
🔹 رئیسجمهور روسیه با اشاره به روند تدوین موافقتنامه همکاریهای جامع بلندمدت دو کشور اظهار داشت: روسیه منتظر سفر جداگانه رئیسجمهور ایران برای امضای توافقنامه جدید مشارکت راهبردی است.
🔸 وی با بیان اینکه روسیه مصمم به همکاری با ایران در حوزههای مختلف است، یادآور شد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.
🔹 وی با ابراز خرسندی از اینکه همکاری با روسیه برای رئیسجمهور جدید ایران نیز یک اولویت است، توسعه کریدور شمال-جنوب را از پروژههای دارای اولویت دو کشور خواند.
📌 اظهارات:
۱- سرگئی شایگو، دبیرشورای امنیت ملی روسیه
۲- وانگیی، وزیر امورخارجه چین
۳- ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 یککلام؛ ختمکلام
↩️ قابل توجه امثال پاکآیین و سایر زنگزوریان (همان دالان تورانی ناتو)
🔺 از بازگشت #قرهباغ به آذربایجان خرسند هستیم. البته اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد؛ چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔺 جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز #ایران و #ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 درصورت موفقیت دولت #باکو وایجاد دالان تورانی! علاوه بر مسدود شدن راه زمینی ایران به اروپا! #ترکیه تبدیل به مسیر اصلی ترانزیت انرژی و کالا خواهد شد!
🔺 هدف اصلی غرب جلوگیری از تبدیل شدن #ایران به چهارراه استراتژیک جهان است!
🔗 عبدالغفور
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 کریدور زنگزور و تأثیر ژئوپلیتیکی آن/ مواجهه استراتژیک ایران در مقابل این تهدیدها
🔻 #خاویر_ویلار، پژوهشگر مطالعات اسلامی در اسپانیا درباره خطرات و راههای پیش روی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با دالان تورانی ناتو (موسوم به کریدور زنگزور) در یک مقاله مفصل نوشت:
🔸کارشناسان ایرانی، مانند #احسان_موحدیان، کارشناس امور قفقاز، در مورد خطراتی که این کریدور میتواند برای سیاست ایران داشته باشد، هشدار میدهد. از جمله تهدیدات اصلی، تغییر ژئوپلیتیک مرزی با احتمال بسته شدن مرز زمینی ایران و ارمنستان است که بهطور قابل توجهی پویایی منطقه را تغییر میدهد. علاوه بر این، همسویی احتمالی ارمنستان با بلوک غرب میتواند انزوای استراتژیک ایران در منطقه را تشدید کند.
🔹 نفوذ ترکیه در قفقاز و تهدید حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران به دلیل گسترش پانترکیسم و احیای مجدد جریان تجزیهطلبان اشاره کرد، همچنین نگرانی از حضور فزاینده بازیگران خارجی مانند ناتو، اسرائیل و روسیه در مرزهای شمالی ایران وجود دارد که تهدیدی مهم برای ثبات ژئوپلیتیکی این کشور تلقی میشود.
از نظر تاریخی، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قفقاز جنوبی بر حفظ توازن قوای منطقهای و تقویت صلح بین دو همسایه شمالی خود یعنی آذربایجان و ارمنستان متمرکز بوده است. احترام به مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی و حفظ ژئوپلیتیک منطقهای ثابت در سیاست خارجی ایران بوده است.
🔹 در ادامه ویلار مینویسد:
ایران در مواجهه با تهدید احتمالی ساخت کریدور تورانی ناتو چندین گزینه استراتژیک دارد:
الف) تقویت داخلی: ایران میتواند بر تقویت قدرت داخلی خود برای حفظ تعادل در منطقه قفقاز جنوبی تمرکز کند.
ب) اتحادهای منطقهای: احتمال دیگر، اتحاد با ارمنستان و احتمالاً روسیه برای مقابله با اتحاد آذربایجان، ترکیه و منافع غرب خواهد بود.
ج) رویارویی نظامی: گزینه کمتر احتمالی اتخاذ رویکرد رویارویی نظامی مستقیم است.
د) استراتژی ترکیبی: ایران همچنین میتواند ترکیبی از این استراتژیها را برای تغییر یا حفظ توازن منطقهای انتخاب کند.
🔹 در پایان ویلار نتیجهگیری میکند:
منافع امنیتی ایران در قفقاز جنوبی بر حفظ مرزهای ژئوپلیتیکی، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، وحدت ملی، صلح، انتقال انرژی و توسعه اقتصادی متمرکز است. این اهداف تحت یک رویکرد واقعبینانه با حفظ توازن قوا در منطقه تضمین میشوند. با این حال، ایجاد کریدور زنگزور که توسط اتحاد آذربایجان و ترکیه ترویج میشود، تهدیدی مستقیم برای این موازنه و در نتیجه منافع ایران است.
📌 تهدیدهای اصلی ایران در ارتباط با کریدور زنگزور عبارتاند از:
۱. تغییر ژئوپلیتیک مرزها:
محاصره احتمالی مرز زمینی بین ایران و ارمنستان، پیکربندی ژئوپلیتیکی را تغییر میدهد و ارتباط ایران با قفقاز را تحتتأثیر قرار میدهد و دسترسی مستقیم این کشور به یک متحد کلیدی در منطقه را محدود میکند.
۲. همسویی ارمنستان با غرب:
ساخت کریدور میتواند ارمنستان را به همسویی بیشتر با بلوک غرب سوق دهد و ایران را بیشتر منزوی کند و تنهایی استراتژیک آن را تشدید کند.
۳. کاهش مزیتهای ترانزیتی در کریدور شمال-جنوب:
اجرای کریدور زنگزور موقعیت ایران را در مسیرهای ترانزیتی بینالمللی تضعیف میکند و مزیت رقابتی آن را نسبت به کریدور میانی کوتاهتر و تحت حمایت غرب کاهش میدهد.
۴. افزایش نفوذ ترکیه:
تقویت ترکیه در منطقه از طریق کنترل کریدور زنگزور، قدرت منطقهای را به ضرر ایران نامتعادل میکند و هژمونی آنکارا در قفقاز را تحکیم میبخشد.
۵. خطر حاکمیت و تمامیت ارضی:
فشار برای پانترکیسم و احیای ناسیونالیسم آذری میتواند جنبشهای تجزیهطلبانه را در استانهای شمالغربی ایران تحریک کند و تهدیدی مستقیم برای وحدت ملی و ثبات داخلی باشد.
۶. تقویت حضور ناتو، اسرائیل و روسیه:
نفوذ روزافزون این قدرتها در مرزهای شمالی ایران، فشار ژئوپلیتیکی و نظامی بر تهران را افزایش میدهد و اتاق مانور استراتژیک آن را پیچیدهتر میکند.
🔺 در میان این تهدیدات، تغییر مرزهای ژئوپلیتیکی و از بین رفتن احتمالی ارتباط زمینی با ارمنستان، مبرمترین نگرانی برای ایران است. در پاسخ، تهران اقدامات تدافعی و دیپلماتیکی مانند برگزاری رزمایش نظامی در مناطق مرزی شمال غرب و فعال کردن کانالهای دیپلماتیک با ارمنستان و روسیه برای متقاعد کردن هر دو کشور به مخالفت با این پروژه اتخاذ کرده است.
دالان تورانی ناتو (موسوم به زنگزور) نهتنها بر پیکربندی مجدد مسیرهای ترانزیتی و تجاری دلالت دارد، بلکه نماد یک چالش استراتژیک جامع برای ایران است که این توسعه را تلاشی از سوی رقبای خود برای تغییر شکل ژئوپلیتیک منطقهای علیه خود میداند.
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 دعوت هاتیپ اوغلو به آذربایجان در امتداد سیاستهای ضدشیعی رژیم علیاف است
🔻 واضح است که طرح دیدگاههای متضاد ناشی از دیدگاههای فرقهگرایانه بهعنوان یک موضوع در حال حاضر فقط و فقط مضر است.
بهخصوص اینکه جهان اسلام در ۱۰ سال اخیر در پسزمینه کنار گذاشتن انتخابات فرقهای به موفقیتهای زیادی دست یافته است که نمونه بارز این اقدام است.
🔹 بیخود نیست که ایجاد داعش به دلیل ایجاد نیروی تخریبی توسط غرب بهعنوان ضد تبلیغ علیه تشیع تحت عنوان اهل سنت و تهدید ناشی از این ترکیب بود. در غیر این صورت داعش میتواند صهیونیستهایی را که حتی تنها یکبار هم که شده و اهل سنت وابسته به آنها را به قتل رساندهاند، هدف قرار دهد که مشخصاً این اتفاق نیفتاد، تنها هدف داعشسازان، تشیع بوده و است.
🔹 امروزه اخوت شیعه و سنی بیشتر شده (هرچند که این اقدام باعث نگرانی عدهای هم شده است) و روزبهروز گسترش و رشد یافته و میکند. تغییری که جهان در دهه آینده با تحسین تماشا خواهد کرد، بدون شک نتیجه عملی این اخوتها و قرابتها خواهد بود.
🔹 لذا، در روابط واقعی شیعه و سنی در آذربایجان، دوستیها صدساله است که نمونه بارز این واقعیت است که در جمهوری آذربایجان هیچگاه درگیریهای مذهبی بین شیعیان و اهل سنت وجود نداشته است.
البته وقتی میگوییم اهل تسنن نباید به اشتباه آن را با تفکر معاند تکفیریها بهعنوان یک جریان سیاسی اشتباه گرفت. اندیشه تکفیری (خوارجگونه) یک ویروس سرطانی شدید است که سعی در تزریق آن به اسلام دارد که هیچ مذهبی وجود آن را قبول ندارد.
🔹 از اینرو، شاید برخیها گمان کنند که سفر نیهات هاتیپ اوغلو (نهاد خطیب اوغلو)، واعظ و متکلم طرفدار دولت اردوغان به جمهوری آذربایجان را باید با توجه به فضای تقریب در روابط با اهل سنت، مثبت ارزیابی کرد. و همچنین افکار اخلاقی یک روحانی سرشناس، ارتباط نزدیک با مداحان در کاخ حیدر علیاف تنها میتواند تأثیر خوبی داشته باشد؛ ولی با این حال، جنبه تاریک ماجرا، رژیمی است که مذهب شیعه را در باکو بهشدت سرکوب میکند، و همین رژیم سرکوبگر به یکباره آغوش خود را به روی متکلم مشهور اهل سنت از ترکیه باز کرده تا به کشوری با اکثریت جمعیت شیعه سفر کند!!!
🔹 بدیهی است که دستگیریهای سرکوبگرانه مؤمنان شیعه که گفته میشود، بالغ بر ۵ هزار نفر است در دو سال اخیر حتی در اروپا و غرب نیز موجب اعتراضات قرار گرفته است.
برای کشوری که حدود ۷۰ روحانی بیگناه در آن زندانی شدهاند و برگزاری هرگونه مراسم مذهبی، جلسات و مناسبتها در آن ممنوع است، سفر هاتیپ اوغلو به اندازه کافی شائبه برانگیز است.
🔹 و بهتر است بگوییم سادهلوحانه است که در دعوت عالم بزرگ اهل سنت به آذربایجان و سخنرانی وی در جمع انبوه مردم پس از دستگیری، ممنوعیت و سرکوب دستهجمعی شیعیان به دنبال صداقت باشیم. حداقل به این دلیل که امروز به هیچ روحانی شیعی در آذربایجان که بتواند با مردم ارتباط بگیرد و حداقل مثل همین هاتیپ اوغلو تریبونی در اختیارش قرار بگیرد؛ مسلماً ما ندیدهایم که چنین فرصتی برای آنها فراهم شود، حال چگونه است که پس از دستگیریهای سرکوبگرانه شیعیان و روحانیون شیعه این فرصت در اختیار یک روحانی اهل سنت قرار میگیرد؟!
🔹 پر واضح است که پشت این موضوع پروژه و سناریوی مرموزی از سوی رژیم صهیونیستی علیاف در نظر گرفته شده و دستان پشت پردهای نهفته است که به دنبال انحراف اذهان عمومی از اصل سرکوبگری است.
رژیم علیاف پس از دستگیریها پیش از این با ایجاد زمینهای گسترده برای گسترش افکار مضر دینی در باکو، حق برخورداری از فضای رو باز و چشمپوشی از امتداد نماز جمعه به خیابانها، نظر اصلی خود را آشکار کرده است. پس از دعوت هاتیپ اوغلو به کاخ، ادامه این طرح و سیاست تبدیل کشور به تودهای سهلالسلطنه با اعتقاد مذهبی مختلط نشان میدهد که مسئولان هنوز نمیتوانند به نتیجه مطلوب برسند. اما شکی نیست که پروژههای متعدد و تلاشهای مخرب ادامه خواهد داشت. هاتیپ اوغلو را میتوان اولین قدم این پروژه در سمت و سوی نرم آن تلقی کرد.
🔺 لازم به ذکر است که پیشتر نیز رژیم حاکم بر جمهوری آذربایجان برای مهار و به انحراف کشاندن گرایش مردم این کشور به احیای تشیع، زمینه فعالیت و گسترش وهابیت و فرقههای مختلف انحرافی و ضاله از جمله بهائیت، شیعه انگلیسی و فرقههای مختلف میسیونری را در بطن جامعه فراهم کرده و در ساختار دینی کشور نیز برای اقلیت یهودی امتیاز و جایگاه ویژه قائل شده است.
🔗 مرجع:
بومی و اصلاح شده بیانیه جنبش اتحاد مسلمین آذربایجان با حاشیه
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 نصایح مشفقانه و "پاکآیینوار" ینیمساوات به مهدی سبحانی و ایران!!؛ اگر همسایه، همسایه (خوب) باشد، دختر کور هم شوهر میکند!!
🔻 ینیمساوات نوشت: بهتر است مهدی سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان بهجای مخالفت با "دالان زنگزور"، به مخالف با حضور هیأت ناظران ۲۰۹ نفره اروپا در ارمنستان بپردازد!!
🔹 رسانه باکو در تداوم مغالطهکاری همیشگی ضدایران، نوشت: فشارهای اتحادیه اروپا بر جمهوری آذربایجان، بیشتر بهخاطر جلوگیری باکو از استفاده شدن خاک جمهوری آذربایجان علیه ایران است و حضور ناظران اروپایی در ارمنستان که در اصل "شبکه جاسوسی غرب" را در منطقه علیه روسیه و جمهوری آذربایجان و ایران تشکیل دادهاند، بیشتر از اینکه تهدیدی برای جمهوری آذربايجان باشند، تهدید برای ایران هستند و در چارچوب "طرح کلان برای ایران" در ارمنستان مستقر شدهاند!!.... اگر ایران این را نمیداند، خیلی بد است و اگر میداند و قدرت تشخیص سفید از سیاه را ندارد، خیلی بدتر است!!!
🔸 ینیمساوات با متهم کردن ایران به فعالیت علیه روسیه و جمهوری آذربایجان بهخاطر طرح "دالان زنگزور"، مخالفت ایران با این طرح را بیهوده قلمداد کرد و نوشت: "نیکول پاشینیان نخستوزیر جمهوری ارمنستان با الکسی اورچوک معاون نخستوزیر روسیه دیدار کرد. بدون شک موضوع کریدور زنگزور هم در این دیدار مطرح شد. مخالفت ایران با فکر زنگزور بیهوده خواهد بود، ما به این اطمینان داریم!! ایران نمیتواند درب دالان ۴۳ کیلومتری را که مورد علاقه بسیاری از کشورها از اروپا تا آسیا است، برای همیشه بسته نگه دارد!"
🔹 ینیمساوات با تکرار چندین باره این ضربالمثل آذری که "اگر همسایه، همسایه باشد، دختر کور هم شوهر میکند"، به ذهن خوانندگانش اینطور القاء کرد که ایران همسایه خوبی برای جمهوری آذربايجان نیست!!
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تبلیغات رسانه باکو به تبعيت از رسانه آمریکا برای ايجاد اغتشاش در دومین سالمرگ مهسا امینی!!
🔻 با حریصتر شدن دشمنان ایران برای ایجاد اغتشاش در سالمرگ مهسا امینی با سوءاستفاده از فضای ناشی از نتایج انتخابات اخیر ریاستجمهوری ایران، رسانههای باکو نیز به تبعیت از اربابان آمریکایی خود، در تبلیغات برای ایجاد اغتشاش در ايران در سالمرگ مهسا امینی مشارکت نوکرمآبانه خود را شروع کردند!
🔸 ینیمساوات به نقل از رادیو آزادی آمریکا از تدارک امجد امینی، پدر مهسا امینی برای برگزاری مراسم دومین سالگرد مهسا یا ژینا امینی با ازدحام زیاد برخلاف سال قبل خبر داد!!
🔸 ینیمساوات نوشت: "سال گذشته، در آستانه سالگرد درگذشت امینی، فشارهای مسئولان بر اعضای خانواده کشتهشدگان تشدید شد، مردم دستگیر شدند، برای بازجویی احضار شدند و به آنها هشدار داده شد که مراسم بزرگداشتی برگزار نکنند!!"
🔸 ینیمساوات نوشت: "پدر مهسا امینی با انتشار صوت تأکید کرد امسال ما خانواده مهسا جینا امینی مانند همه خانوادههای داغدار ایران میخواهیم از حق خود برای بزرگداشت دخترمان با یک مراسم مذهبی سنتی در سالگرد درگذشت او استفاده کنیم!!"
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان از پست ۴۰۰ کیلو ولتی نوراوان بازدید کرد
🔻 سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با حضور در پست در حال ساخت ۴۰۰ کیلو ولتی نوراوان، از پیشرفت پروژه خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان که توسط شرکت ایرانی صانیر در حال اجرا است، بازدید به عمل آورد. در این بازدید، سفیر ضمن بررسی مراحل اجرایی و تکنیکی پروژه، از نزدیک در جریان روند پیشرفت کار قرار گرفت.
🔹 مهدی سبحانی پس از بازدید، جلسهای با حضور کارشناسان و متخصصین برگزار کرد که طی آن مسائل مرتبط با خط انتقال و چگونگی سرعت دادن به تکمیل پروژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔸 این پروژه بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای توسعه همکاریهای انرژی بین دو کشور، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 گزیدهای از خطبههای نماز جمعه امروز حاج ذوالفقار میکائیلزاده
▫️ پیشنهادات ناجوانمردانه و نمایش فعالیتهای پنهان عدهای (در آذربایجان) در نهایت باعث مظلومیت شیعیان در این سرزمین شد.
▫️ امروز روز شجاعت است، روز مقاومت است. تمام خطوط قرمز اسلام در آذربایجان پایمال شده است. آن پیشنهاد دهندگان بهاصطلاح عاقل و هوشیار، امروز کجا رفتهاند؟!
▫️ تشیعی که پدران و اجداد ما از آن محافظت میکردند، امروز توسط آن «مذهبهای» قلابی از بین رفت (مذهبینمایان بیبصیرت و بیدین)، بزرگان ما اکنون آنها را (بهخاطر خیانتهایشان) لعن میکنند. لااقل حالا اعتراف کنید و بگویید که ما اشتباه کردیم! بهخاطر همین اشتباهات شماها وهابیها در کشور ما پیشرفت و رشد کردند.
▫️ در دین ما تسلیم شدن معنا ندارد. اگر گروههای مقاومت در برابر دشمن تسلیم میشدند؛ دین اسلام از بین میرفت. ترسوها در آذربایجان تسلیم میشوند، بعد میگویند بیایید تقیه کنیم. وقتی تسلیم شدهای چه نیازی به تقیه است؟
▫️ دینی که این جماعت دارند، دین نیست، دکان است، ابزار منفعتطلبی است!!!
✍️ رونوشت به مسئولین خائن امور دینی در جمهوری آذربایجان
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 انجمن جوانان آناتولی رژیم اردوغان را تهدید کرد
🔻 صالح تورهان رئیس انجمن جوانان آناتولی (AGD) گفت:
«فردا در آدانا-جیهان با همه سازمانهایمان اعتراضی علیه نفتی که از خط جیهان به اسرائیل میرود برگزار میکنیم.
پس از اعتراضات، اگر قدمی برداشته نشود، اقدامات و برنامههای بسیار متفاوتی را مطرح خواهیم کرد.»
#اردوغان_و_نفاق_لایمکن_الفراق
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 باکو و ائتلاف برای ساخت «کریدور حایل» میان ایران و ارمنستان (قفقاز جنوبی)
✍️ #جلال_محمدی، نویسنده و کارشناس قفقاز
🔻 نکاتی در پیوند با «کریدور فرضی حایل میان ارمنستان و ایران»:
۱- جنگ ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) و یورش باکو، حرکت مشترک غرب، روسیه، ترکیه و رژیم صهیونیستی حول منافع مشترک در قفقاز جنوبی بود. بدون این هماهنگی، باکو از زمان امضای آتشبس میان حیدر علیاف و پتروسیان (۱۹۹۴)، وارد جنگ نشد.
باور سیاسی باکو، از زمان ایلچیبیگ تاکنون، تعریف جمهوری آذربایجان، ذیل «سیاست جهانی یا سیاست قدرتها»ست.
۲- در جنگ اول قراباغ، هیچ کشوری به اندازۀ ایران به باکو کمک نظامی، آموزشی، غذایی، سیاسی و بشردوستانه نکرد. باکو در حق هیچ کشوری مثل ایران ناسپاسی و قدرناشناسی نکرد. این هم تا حد زیادی ناشی از «سیاست قدرتها»ست نه ارادۀ باکو!
۳- در جنگ اول قراباغ، ایران هزینههای بسیاری را متحمل شد. یک قلم آن، سقوط هواپیمای C130 ایران (۲۶ اسفند۱۳۷۲) در عبور از فراز قراباغ با آتش ارامنه بود که ۲۲ شهید برجای گذاشت.
۴- از آغاز جنگ دوم قراباغ، سیاست ضدایرانی باکو آشکارتر شد. با مواضع ضدایرانی الهام علیاف در گفتگو با رسانهها، حضور وی در کنار پل خداآفرین، ترانهخوانی اردوغان در باکو، واکنشهای غیرمعقول مقامات باکو به حادثۀ سفارت در تهران، تداوم اظهارات مداخلهجویانه دربارۀ ایرانیان آذری و... زمینۀ طرح «کریدور زنگزور/ناتو» با تهدید ارمنستان شکست خورده و تلاش برای تحمیل آن به ایران در گردوغبار برخاسته از جنگ فراهم آمد.
بدون آزادی قراباغ، بسترسازی برای تغییر ژئوپلتیک منطقه ضدّ ایران ممکن نبود!
۵- کریدور ادعایی تبعات خطرناک ژئوپلتیک، سرزمینی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و... بر ایران دارد و بیشتر بر آذربایجان ایران و تبریز. مرز مشترک ایران با ارمنستان در آذربایجانشرقی است. باکو، سالهاست که مرز زمینی خود با ایران (آذربایجان ایران) را بسته و ارتباطات آذریهای دو سوی ارس را قطع کرده است!
عدم عبور خط لوله نفتی باکو- جیهان از ایران و ترجیح گرجستان و تفلیس بر آذربایجان ایران و تبریز در استفاده از منافع خط لوله، حاکی از سیاست خاص باکو دربارۀ ایران و آذربایجان بود.
۶- باکو (شناخته شده بهعنوان دولت در ۱۹۹۱)، کریدور ادعایی را زنگزور، جنوب ارمنستان را زنگزور غربی و از اراضی تاریخی خود میداند! رسانههای باکو مینویسند؛ «کریدور زنگزور به تمام علایق ملی، تاریخی و علایق آیندۀ ما پاسخگوست!.. اگر ارمنستان راضی باشد، کریدور آسانتر تحقق مییابد وگرنه، باکو قدرت اجرای آن را دارد... کریدور گامبه گام در حال اجراست»
در تمام نقشههای مندرج در رسانههای باکو، کریدور ادعایی، طول مرز ارمنستان با ایران را سد میکند!
۷- کریدور ادعایی، ذیل نقشۀ جهانی شبکۀ کریدورهای غرب تعریف شده و در درجۀ نخست ناظر بر منافع راهبردی، امنیتی و بلندمدت غرب است.
۸- رئیس دولت باکو گفته بود کریدور ادعایی موجب یکپارچگی جهان ترک خواهد شد! اگر ترکیب جمعیتی، مذهب، فرهنگ، سطح روابط و حتی زبان چندکشوری که وحدت بر محور تُرکیّت ناظر به آنهاست، شفاف شود، موهوم بودن جهان ترک روشن میشود. یکپارچگی جهان موهوم ترک، پوششی برای هویت غیربومی و چالشبرانگیز کریدور ادعایی است.
۹- روسیه بر سرِ اوستیا به گرجستان حمله کرد(۲۰۰۸) اما در فروپاشی قراباغ که خود یکی از عوامل اصلی شکلگیری آن بود همکاری کرد؟
۱۰ـ مواضع اخیر روسها دربارۀ کریدور ادعایی، «فروش حرف» برای تأمین منافع خود از باکو و آنکارا (همسویی) و ایروان (فشار) است. روسیه هرگز با کریدور ادعایی مخالفت نداشت.
۱۱- سال گذشته، یک دانشجوی دانشگاه تهران در مقالۀ «قصۀ زنگزور» نوشته بود: «تهران... خود به تنهایی باید منافع خود را پیش ببرد. اگر تهران خود با ابتکار خود کنشی نداشته باشد، دیگر بازیگران هیچکدام انگیزه یا توان دادن امتیاز به تهران را ندارد»
۱۲- ایران اگر در تغییرات سیاسی دولتهای پیرامونی رویکرد تأثیرگذاری نداشته باشد، بایستی تبعات مداخلات بیرحمانۀ بیگانگان در برخی کشورهای پیرامونی را با ذلت تحمل کند.
۱۳- در جنگ صدام با ایران(۱۳۶۷-۱۳۵۹)، روسیۀ بزرگ (اتحاد شوروی)، با وقوع جنگ نفتکشها، مثل آمریکا برای حمایت از صدام و اسکورت کشتیهای کویت و... وارد خلیج فارس شد.
۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ آیتالله خامنهای گفت: «شوروی نباید منافعش را به خطر بیندازد و در خلیج فارس حضور پیدا کند»
بعدازظهر آن روز، ایرانیها کشتی شوروی(ایوان کورتیف) را زدند. چند روز بعد کشتی مارشال چخوف هم با انفجار مین دچار شکاف شد! و بعد به قول فتحالله محمدی از فرماندهان وقت نیروی دریایی؛ شوروی از خلیج فارس رفت و پشت سرش را هم نگاه نکرد!
۱۴- داشتن قدرت کافی نیست. هنر تفهیم قدرت به دیگران را نیز باید داشت. بسیاری از مشکلات ما در قفقاز جنوبی ناشی از عدم تفهیم قدرت خودمان به دیگران است.
🆔☫ @sardabir313 ☫
#زندانیان_دیکتاتور_باکو
🔻 حاج طالع باقرزاده، رهبر جنبش اتحاد مسلمین آذربایجان:
«مبارزات ما بهخاطر زندگی نکبتبار و دور از شأن، انسانهای لایق و شایسته است.»
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۴۹
↩️ شامل آیات ۱۰۵ تا ۱۱۸ سوره مبارکه #مؤمنون
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«مَن کانَ القُرآنُ حَدیثَهُ وَ المَسجِدُ بَیتَهُ، بَنَی اللهُ لَهُ بَیتًا فِی الجَنَّةِ»؛
هرکه قرآن سخنش باشد و مسجد خانهاش، خداوند برای او خانهای در بهشت بنا کند.
📚 (امالی صدوق /۴۰۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_مؤمنون
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫