13.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 زنگ کاشت بلوط
🔺 آموزش کاشت بلوط با حضور مظفر افشار پدر بلوط ایران و احیاگر طبیعت
#سایهسار
@sarzaminfarda
13.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با درخت سرخدار (فسیل ۱۹۰ میلیون ساله ایران).
🌿 سرخدار؛ سردار جنگلهای هیرکانی در ایران
سُرخدار نام گونهای درخت سوزنیبرگ است.
سرخدار درختی است سوزنی برگ، سایه پسند و دارای پوست فلسدار. چوب درون آن به رنگ قرمز شاه بلوطی و برگهای آن دائمی و همیشه سبز است که در قسمت پایینی درخشان و براق است و نیاز به خاک مرطوب دارد. بلندی درخت به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن به ۳ متر میرسد. رشد آن بسیار کند و رویش ارتفاعی آن سالانه ۱۰ سانتیمتر است.
مطالعات فسیلشناسی، دیرینگی درختان سرخدار را بیش از ۱۹۰ میلیون سال میدانند. گفته میشود انسانهای ماقبل تاریخ آن را میشناختند و از برگ آن نوعی ماده سمی تهیه و برای آلوده کردن نیزههایشان استفاده میکردند. واژه Toxin به معنی زهر به این موضوع برمیگردد.
در حال حاضر طی فرایندی مشکل و هزینه بر، آن را از درخت استخراج کرده و ماده ای به نام تاکسول را تولید می کنند که برای درمان سرطان سینه و پروستات بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
چوب این درخت بسیار مقاوم است به نحوی که تا به حال مشاهده نشده موریانه ها از به آن حمله کرده باشند، علاوه بر آن رنگ و نقشی زیبا هم دارد که امروزه همین عوامل موجب نابودی جنگل های سرخدار هستند.
درختان سرخدار می توانند در شرایط نامطلوب، رشد خود را قرن ها متوقف کنند تا اینکه دوباره شرایط مهیا شود و سپس دوباره به زندگی باز می گردند و رشد خود را از سر می گیرند. در این سال ها حلقه و ضخامتی به تنه درخت اضافه نمی شود. بنابراین تعیین سن این درختان بیشتر از روی حدس و گمان است.
از روزگار قدیم در باور مردم، سرخدار با رستاخیز و تولد دوباره و زندگی ابدی و جاودانه مرتبط بودهاست؛ زیرا اگر شاخههای سرخدار بر زمین بیفتند میتوانند در زمین ریشه بدوانند و تبدیل به درختان تازهای شوند. همچنین سرخدار میتواند در درون تنهٔ خالی درختان قدیمی رشد کند.
در باور مسیحیان، درخت سرخدار معنایت نمادین بسیاری دارد. رسم مسیحیان این است که شاخههای آن را روی تابوت فرد درگذشته میگذارند و در کنار بسیاری از کلیساها درخت سرخدار میکارند.
این گونه را میتوان میراث زنده و شاهکار جنگلهای طبیعی شمال ایران دانست. از نظر تنوع زیستی و حفظ ذخائر ژنتیکی و بومشناسی یکی از گونههای منحصربهفرد و مهم منطقه هیرکانی و باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی است.
این گونه در جنگلهای شمال از بلندیهای افرا تخته علیآباد کتول– پونهآرام گرگان، دامنه جنگلهای قلعه میران رامیان،ه جنگلهای مینودشت و جنگل نهارخوران گرگان تا جنگلهای سوادکوه و در درهها و پرتگاههای گیلان، مازندران و گرگان همراه با سایر گونههای جنگلی یافت میشود.
نامهای محلی آن در مازندران و گرگان «سور، سوردار، سرخدار، سرخهدار و سخدار» است. در علیآباد کتول «سوختال» در رودسر و آستارا «سیردار» و در سیاهکل و دیلمان «نئوج یا نیوج» نامیده میشود.
ارتفاعات استان گلستان و سپس شرق و غرب استان مازندران و شرق گیلان در دیلمان مهمترین ذخیره گاههای این گونه در ایران به حساب میآیند.
@sarzaminfarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سایه مادر
پویش سراسری درختکاری
در تکریم مقام مادر
جمعه ۳۰ آذر ساعت ۱۰ صبح
آدرس:۴۴۰ شهرستانِ ایران
@sarzaminfarda
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در سایه مادر
بخشی از برنامه سایه سار و ارتباط تلفنی با مدیرکل محترم خوزستان جهت بررسی پویش درختکاری "در سایه مادر"
برای دیدن کل برنامه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
https://telewebion.com/live/tv1?e=0x1076a87f
8.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در سایه مادر
بخشی از برنامه سایه سار و ارتباط تلفنی با مدیرکل محترم هرمزگان جهت بررسی پویش درختکاری "در سایه مادر"
برای دیدن برنامه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
https://telewebion.com/live/tv1?e=0x1079982c
14.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در طول سال در چه زمانی میشود درخت کاشت؟
این باور اشتباه وجود دارد که صرفا در اسفند درخت میکارند، در کلیپی کوتاه پاسخ داده ام.
@sarzaminfarda
ضمن تشکر به خاطر رصد سازمان منابع طبیعی.
در سال گذشته بیش از ۳ هزار تفاهم نامه در جهت گسترش عرصه مشارکت مردمی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت منعقد گردید.
کل بودجه نقدی کمک شده توسط دولت به این طرح ۵ میلیارد تومان و همچنین ۵۰ میلیارد تومان اوراق بود. در حالیکه این طرح سالانه هزاران میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
ولذا چون مبنای این طرح بر اساس مشارکت مردمی بود، بهترین شیوه در جهت ایجاد یک فضای مشارکتی انعقاد تفاهم نامه در جهت تولید نهال، حفر چاله، کاشت نهال و نگهداری از درختان کاشته شده بود.
این تفاهم نامه ها که با بخش های مختلف از تعاونی ها، تشکل ها، دستگاههای اجرایی، نهادهای نظامی، آموزش و پرورش و ... منعقد گردید، در مجموع ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به اجرایی شدن طرح یک میلیارد درخت کمک کرد.
این در حالیست که کمک سازمان صدا و سیما در سال جاری و همچنین آموزش ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز توسط آموزش و پرورش در مبلغ فوق نیامده است.
@sarzaminfarda
در تفاهمنامههای طرح مردمی یک میلیارد درخت،حتی یک ریال هم به سازمان منابع طبیعی پرداخت نشد، بلکه به ارزش ۳۶۰۰میلیاردتومان در قالب تولید نهال، حفر چاله، کاشت و نگهداری درخت، به صورت داوطلبانه یا در قالب مسوولیت اجتماعی انجام گرفت.
مثال: نیروی دریایی ارتش، یک میلیون درخت حرا کاشت.
@sarzaminfarda
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در سایه مادر
بخشی از برنامه سایه سار و ارتباط تلفنی با *مدیرکل محترم خراسان رضوی* جهت بررسی پویش درختکاری "در سایه مادر"
برای دیدن برنامه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
https://telewebion.com/live/tv1?e=0x107e3ebf
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آب مورد نیاز درختان جنگلی و بومی چگونه تامین میشود؟
#یکمیلیارددرخت
@sarzaminfarda