🚦شرکت ادوبی (Adobe)با همکاری محققان حوزهی هوش مصنوعی دانشگاه برکلی، موفق به ساخت ابزاری جدید برای کشف عکسهای دستکاری شده و قابلیت بازگشت عکس به حالت خام آن، شدند. این ویژگی که به ابزار Liquify اضافه میشود باعث کاهش خبرها و #شایعه های بیاساس وب خواهد شد.
#نگاه_انتقادی_به_رسانهها
📲 @savaderesanei
🚦هر صفحهای در #اینستاگرام باز کنید، چشمتان میافتد به ژستهایی تصنعی، قهوههایی تزیینشده، یا لابد غذاهایی رنگوارنگ. اما حالا دیگر دوران این عکسها به سر رسیده. اواسط سال ۲۰۱۸ بود که کارشناسانِ اینستاگرام فهمیدند ذائقۀ بصری کاربران دارد تغییر میکند و آن عکسهایی ویروسی میشوند که ناگهانیتر، صمیمیتر و شلختهتر باشند. حتی بررسیها نشان میدهند بعضی اینفلوئنسرهای باهوش عمداً جلوی پسزمینهای کثیف میایستند و با نوری نامناسب عکس میاندازند تا موقعیتشان طبیعیتر جلوه کند. گویا نمیشود با سلیقۀ یک سال پیش همچنان در اینستاگرام پیشرفت کرد!
▫️ترجمان علوم انسانی
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦تبلیغ دستیار اورژانسی فولکسن واگن با تمرکز بر تکنیک اقناعی #شوخی_و_طنز
📲 @savaderesanei
🚦اضافه بارِ اطلاعاتی
📍امروزه با حجم وسیعی از اطلاعات گوناگون در رسانهها مواجه هستیم که بدون دستهبندی خاصی و درهم به ذهن مخاطبان وارد میشود.
به ویژه از طریق شبکههای اجتماعی که سرشار است از محتواهای غیرضروری و سطحی که هیچ کمکی در تحلیل و درک درست مسائل به مخاطب نمیدهد.
📍تحلیل درست و جامع، مستلزم مطالعهی دقیق و عمیق، صرف زمان و دوری از سوگیریهای احتمالی است. اما کسانی که غرق در استفاده از شبکههای اجتماعی هستند و رژیم رسانهای درستی در انتخاب منابع مطالعاتی خود ندارند، به تدریج قدرت تفکر عمیق و انتقادی را از دست میدهند و تبدیل به مخاطبانی میشوند که به راحتی و با شواهد و استدلالهای سطحی چیزی را میپذیرند و فرآیند copy -paste هرگونه محتوایی را به طور مداوم در فضای مجازی تکرار میکنند.
#اضافه_بار_اطلاعاتی
📲 @savaderesanei
🚦کجاها سلفی بگیریم؟
🔸این روزها هر کجا که قدم بگذارید افرادی در حال گرفتن عکس سلفی از خودشان هستند. در خیابان، پارک، اتوبوس و تاکسی و حتی در صف خرید نان (!) میتوانید افرادی را در حال سلفی گرفتن ببینید.
🔹طبق تحقیق YouGov بیش از ۷۵٪ افراد عکس سلفی در هنگام بازدید از یک مکان توریستی را قابل پذیرش دانستهاند.
🔹عکس سلفی هنگام شرکت در مراسم ختم بیشترین نظر منفی را داشته و از نظر ۸۱٪ افراد کاملا یا تاحدی غیرقابلپذیرش توصیف شده است.
▫️پایشگر
📲 @savaderesanei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦قدرت جادویی نرم افزارها در خلق آنچه صاحبان رسانه ها می خواهند.
💻 #جادوی_افترافکت
این قسمت: قطار😬
#نگاه_انتقادی
#تولید_خلاقانه
🔸آگاهانه پای رسانه ها بنشینیم
📲 @savaderesanei
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚦تبلیغ برند جیپ (اسپانسر یوونتوس) با حضور رونالدو و استفاده از تکنیک اقناعی #ستاره_ها
🔸این برند ریشه دار، با نشان دادن سیر تحول قهرمانان جهان فوتبال، با استفاده از تکنیک #تداعی، خود را همپای ایشان به مخاطب ارائه می کند.
📲 @savaderesanei
🚦حرفهایی که نمیزنیم مهمترین حرف هایی است که میزنیم!
📍وقتی کسی با من حرف میزند بیش از آنکه به واژههایی که میگوید دقت کنم، حرفهایی که نمیزند را میشنوم! جان کلام آدمها در حرفهایی است که نمیزنند. پنهان میکنند، یا معنای اصلیشان در آنها نهفته است، یا در سوالهایی است که می پپرسند.
🔸با تمرین و تجربه و مطالعه اندک، متوجه مقدمه چینی آدمها میشوم. وقتی حرف میزنند، مثالی به میان میآورند، به در میگویند تا دیوار بشنود.
برخلاف تصورشان من متوجه میشوم که حرف اصلیشان چیزی نیست که میگویند بلکه آن چیزی است که نمیگویند و گمان میکنند من متوجه نمیشوم و البته خیلی اوقات کمکشان میکنم که حس کنند موفق شدهاند و من نفهمیدهام!
🔸این به معنای آگاهی تام من نیست. چون این راه پایانی ندارد و من در حال آموختنم. کتاب و جزوه خاصی هم ندارد. فقط باید دقت کرد. با صبوری گوش داد و آماده یاد گرفتن بود.
🔸وقتی در یک جمع قرار میگیرم سریع سعی میکنم به لحن افراد، واژههایی که به کار میبرند، تکیه کلامها، دامنه لغات و حتی زبان بدنشان را کشف کنم. رابطهای که با نفرات دیگر دارند. نحوه نشستنشان. نوع لباس پوشیدنشان، اینکه به حرف دیگران گوش میدهند یا فقط حرف میزنند. اینکه وقتی حرف میزنند دنبال تایید گرفتن یا انتقال مفهوم هستند یا برایشان صرفاً حرف زدن مهم است.
🔸خیلیها فکر میکنند شیک حرف زدن و جملهبندی بی پنهایت اهمیت دارد. البته که مهم است اما مطالعات نشان میدهد وقتی با کسی حرف میزنیم این نسبتها برای انتقال معنا و مقصودمان بیشترین نقش را دارند:
1️⃣ واژهها و کلمات تنها 7 درصد نقش دارند.
2️⃣ 38 درصد مربوط به لحن صدای ماست.
3️⃣ و 55 درصد دیگر مربوط به زبان بدن است. دست تکان دادن، نگاه دزدیدن، لبخندهای سرد و تصنعی یا گرم و پرشور و ...
🔸وقتی تلفنی با کسی حرف میزنید عملاً 55 درصد ارتباط را از دست میدهید اما هنوز لحن را دارید. به فراز و فرود کلام، به مکثها یا سریع جواب دادنها، به تمایل طرف برای ادامه دادن جملات یا اشتیاقش برای پایان دادن به صحبت دقت کنید...
📍همه اینها آموختنی است. هر لحظه سعی میکنم از هر کسی بیاموزم. هر کسی تکنیک خودش را دارد، لحن و سبک و شیوه خودش را برای انتقال مفاهیم دارد. از هر کسی می شود آموخت.
✍ #احسان_محمدی
📲 @savaderesanei
🚦مروری بر عوامل شیوع و پذیرش #شایعه در مردم!
🔹️دو شرط «اهميت» و «ابهام» یک موضوع، در تولید و انتقال شايعه، بسیار تأثيرگذار است!
🔹️با تحقیق بیگانهایم!
سیستم آموزشی ما مبتنی بر تحقیق نیست؛ لذا ما روش تحقیق و شناخت درست از غلط را یاد نگرفتهایم. ما عادت کردهایم که اطلاعات ورودی درست هستند. براحتی میپذیریم و براحتی انتقال میدهیم. در قریب به اتقاق شایعات به هیچ منبعی اشاره نشده، ولی آن را قبول میکنیم.
🔹️تنفر!
آدمی هنگامی كه از كسی متنفر است، تصورات خود را بهگونهای زشت درباره آن ترسیم میكند و بدون هیچ دلیلی هر خبر منفی را درباره او میپذیرد.
🔹️بیگانه با مطالعه هستیم!
براحتی میشود جملاتی را به یک کتاب یا نویسنده نسبت داد و ما می پذیریم.
🔹️اختلاط باورهای اعتقادی با خرافه!
🔹️عدم اطلاع رسانی صحیح و بموقع اخبار و رویدادها به مردم
🔹️منابع مورد اعتماد را نمی شناسیم و یا به آن دسترسی نداریم!
🔹️تعداد معدود رسانههای مستقل و مورد اعتماد!
🔹️تحلیل احساسی و متعصبانه و غیر منطقی مسائل ناشی از حب و بغض ما به موضوع شایعه!
شایعاتی که برایمان خوشایند است باور می کنیم و چیزهایی که دوست داریم واقعی باشند بدون تحقیق می پذیریم.
🔹️علاقه به داستان های محیرالعقول عامه پسند!
🔹️حس شیرین قرار گرفتن در مرکز توجه!
کسی که شایعه ای را بازنشر میکند به سرعت مورد توجه عوام قرار میگیرد.
🔹️اسطوره سازی!
دوست داریم یک انسان را بسیار خاص معرفی کنیم و در مقابل این ابرقهرمانان همیشه ضدقهرمان هایی می سازیم.
🔹️پذيرش شايعه برای توجيه خود!
هنگامی كه بدترين چيزها را درباره ديگران باور میكنيم، در واقع در حال تلاش برای توجيه خود هستيم. اما اگر خود را هم مسئول بدانيم، آن وقت كمتر مستعد پذيرش شايعه خواهيم بود.
🔹️کمبود سواد رسانه ای!
🔹️حس حقارت!
فرد می خواهد كمبود خود را از طريق تخريب ديگران جبران كند.
🔹️پرخاشگري و دشمنی!
بهتان، غيبت و شايعه میتواند به علت پرخاشگری و دشمنی با فرد يا جماعتی كه به هر علتی دوستشان نداريم، بيان شود.
🔹️عدم اطلاع از پیامد انتشار شایعه!
ما به پیامدهای احتمالی انتشار شایعات توجه نمیکنیم. فکر نمیکنیم اگر کسی شایعه را جدی تلقی کند چه اتفاقی خواهد افتاد. بسیاری از شایعات تبعات جدی جانی، مالی و روحی روانی دارند.
✍ گردآوری:
#دکترعلیرضاسفیدچیان(روانپزشک)
📲 @savaderesanei