مصرف خودکار در کشور ۵۰۰ میلیون عدد در ساله، که مردم ما تنها ۲۰ درصدشو از خودکار ایرانی که هم کیفیتش بهتره و هم قیمت اش پایین تره استفاده میکنن و میخرن.
دوست عزیز اگر فکر میکنی خودکار ایرانی اطلاعاتت رو لو نمیده از خودکار ایرانی استفاده کن!
#حمایت_از_کالای_ایرانی
🌵 #کاکتوس
یه عده هم هستن الان بهشون بگی برا بچه ات دفتر ایرانی بخر میگن نه دفتر ایرانی از اطلاعات بچه های ما اسکن میگیره در اختیار سپاه میذاره
#حمایت_از_کالای_ایرانی
🌵 #کاکتوس
⭕️#خودکار_بیک دیگه #ایرانی نیست
🔸 تا اوایل سال 93 ما تولید کننده خودکار #بیک در ایران بودیم. مواد اولیه و قطعات آن از #فرانسه می آمد و ما فقط #مونتاژ می کردیم. یعنی حتی مواد اولیه پتروشیمی برای تولید بدنه کریستالی آن هم از خارج می آمد.
🔸 ما با آنها مذاکره!!! کردیم و گفتیم تکنولوژی تولید را به ما بدید تا خودمان در ایران با برند شما (بیک) تولید کنیم. اما آنها قبول نکردند.
🔸 البته این عادت فرانسوی هاست که حتی در خودرو هم همین کار را با ما کردند اما چون شرکتهای خودروسازی دولتی هستند دوباره با آنها قرارداد می بندند!!!
🔸 لذا ما تولید خودکار بیک را متوقف کردیم و خودمان شروع کردیم با برند #کیان ، خودکار ایرانی را طراحی و تولید کردیم.
🔸 وقتی ماشین آلات تولید خودکار را خریداری و نصب کردیم اشکالات و ایراداتی داشت که مهندسین شرکت با هوش و غیرت خود آنرا اصلاح و راه اندازی کردند.
📚 به نقل از جناب محمدجعفر خرم دل مدیر تولید شرکت صفا، تولیدکننده خودکار کیان
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#حاکا_به_زودی_می_آید...
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تذکر مقام معظم رهبری به وزیر کار:
«من اگر جای شما بودم (سر قضیه واردات) در هیئت دولت یقهام رو پاره میکردم!»
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#حاکا_به_زودی_می_آید...
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
دلالان زعفران را کیلویی ۶۰۰ هزار تومان زیر قیمت واقعی میخریدند
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی:
🔹برخی دلالان زعفران را تا کیلویی ۶۰۰ هزار تومان زیر قیمت واقعی از کشاورزان میخریدند که وزارتخانه وارد عمل شد و طبق اجازهای که قانون داده، خرید توافقی حمایتی را آغاز کرد.
🔹اشتغالزایی در زعفران بالا است و سالانه ۱۱۰ هزار هکتار زیر کشت زعفران میرود که هر سال رقمی به ۳ تا ۴ هزار هکتار به آن اضافه میشود و متوسط برداشت بین ۴ تا ۴۱ کیلوگرم در هکتار است.
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#حاکا_به_زودی_می_آید...
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
هدایت شده از پاییز
رئیس جمهور محبوب ملت ایران
جناب آقای دکتر روحانی
با سلام و احترام؛
مصاحبه تلویزیونی دوشنبه شب، نیمه مرداد سال 1397 شما را دیدیم و شنیدیم.
ضمن تشکر فراوان، به رسم تایید و پشتیبانی از پیشنهاد خوبتان چند خطی مینویسیم...
شنیدیم و دیدیم که فرمودید «اگر دمکراسی را در همه زمینهها تعمیق ببخشیم، این را در 22 بهمن به صراحت گفتم که اگر روزی واقعاً در مسألهای اختلاف نظر داریم و برای ما مهم است چرا پای صندوق آراء نیاییم؟ چرا از اصل 59 استفاده نکنیم با همان قانون و مقررات که در قانون اساسی می گوید. ممکن است دولت لایحه بدهد ، مجلس باید رأی بدهد با همان شرایطی که در قانون اساسی آمده است و رهبری باید فرمان دهد. این مسایل مهم می تواند در سیاست داخلی یا خارجی و یا اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی باشد. البته در مسأله عادی مجلس تصمیم میگیرد ولی در مسایل بسیار مهم و خیلی مهم اصل 59 برای ما پیشبینی کرده است این برای تثبیت نظام است یعنی اصل 59 قانون اساسی ، نظام را تثبیت میکند.»
آقای روحانی؛ استفاده از اصول قانون اساسی، و رجوع به قانون در موانع و مشکلات بسیار با اهمیت و مهم است. اتفاقا ما ملت ایران نیز با این پیشنهاد موافقیم.
اصل ۵۹ قانون اساسی میگوید: «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»
1⃣ملت ایران هر 4 سال یکبار پای صندوق های رأی نمایندگان خود را انتخاب کرده و به مجلس میفرستد تا مجبور نباشد هر بار برای تصمیم گیری هر موضوعی پای صندوق رأی بیاید.
2⃣ این قوه مقننه است که برابر با قانون طرح کننده و تصمیم گیرنده موضوع بسیار مهم کشور است که خود نتوانسته از پس تصمیم گیری آن در مجلس بر بیاید، است.
3⃣شما فرمودید: «به همه نمایندگان مجلس احترام می گذارم، حق آنها را سوال میدانم و میتوانند سوال کنند وهیچ اشکالی ندارد. منتها همه ما هم زمان را مراعات کنیم، همه جا لازم نیست از حق قانونی استفاده کنیم، گاهی میتوانیم از راههای نزدیکتر، سادهترو سهلتر به اهدافمان برسیم.»
حق قانونی نمایندگان در سوال از رئیس جمهور پیرامون «موضوع ناتوانی دولت در کنترل قاچاق، استمرار تحریمهای بانکی با وجود گذشت دو سال از اجرای برجام، رکود شدید اقتصادی در دو دوره دولت با وجود وعدههای فراوان برای عبور از رکود، انجام ندادن اقدام شایسته در مورد کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی»، نادیده گرفته میشود و با گفتگوی دوستانه قابل حل است.
اما سؤال اینجاست که موضوع مهم و اساسی که اجرای اصل 59 قانون اساسی را میطلبد و رئیس جمهور محبوبمان بارها پیشنهاد همه پرسی را به روش های مختلف مطرح کردهاند، چیست؟
چه موضوع مهمی است که نمایندگان مردم از حل آن درمانده اند و نیاز به اعمال نظر همه مردم دارد؟
آیا دغدغه و مشکل مردم ما چیزی غیر از معیشت است؟ آیا امروز مردم ما مطالبه ای جز رفع بیکاری، بهبود معیشت، کاهش نرخ تورم، بهبود فضای کسب و کار، رفاه نسبی، کاهش نرخ ارز، بازگشت ارزش پول ملی، از مسئولین دارند؟
رئیس جمهور منتخب ما؛ آیا شما نبودید که 4 سال دولت یازدهم را، وعده دادید که برجام همه تحریم ها را لغو میکند، و به همین استناد 4سال عمر ملت را صرف ثمر رساندن آن کردید؟
رئیس جمهور محترم ما؛ برجام امضا شد و به ثمره آن رئیس جمهور محبوب دوازدهم شدید، اما نه تنها تحریم ها لغو نشد، تحریم های جدیدتر تصویب شد، و بر رکود، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی، واردات غیر ضرور و قاچاق، اضافه گشت.
حالا انصاف بدهید.
مسئله اساسی و مهم کشور که دو سوم آرای نمایندگان مجلس را طبق اصل 59 قانون اساسی، نیاز دارد کدام است؟
مذاکره با آمریکایی که خود میز مذاکره را ترک کرده؟
یا
باور مردم به دولت کنونی در حل مشکلات مالی، پولی و ارزی کشور؟
یا اصلا طرح این موضوع که
دولت ما وعده داده بود که با برجام میتواند معیشت مردم را تامین کند، حال که 2 سال از اجرای آن گذشت و اوضاع اقتصادی و معیشتی روز به روز بدتر شد ؛ با این وجود اصلی ترین مسئله برای حل مشکلات مردم، در درجه اول بقای این دولت است.
اگر در این شرایط سوال از رئیس جمهور نمیتوان کرد، میتوان اصل 59 را اجرا نمود و دولت مستقر را با توجه به عدم اجرای وعده ها پس از 6 سال، به رفراندوم گذاشت.
ما، ملت ایران هم با شما موافقیم آقای رئیس جمهور.
#اصل_59_قانون_اساسی_به_کمرش_بیل_نخورده...
🔍بینات؛ شبکه تحلیلی- سیاسی
🔎 @chekhabarazkoja
🔴ریشه مشکلات اقتصادی کشور از کجاست؟
1⃣مشکلات معیشتی، امروز چیزی است که آحاد مردم، همه آن را احساس میکنند؛ یک بخشی از مردم هم بشدّت و واقعاً زیر فشارند؛ گرانی هست؛ در مواد غذایی، گوشت، تخممرغ، مرغ، بقیهی چیزهای لازم در زندگی، اجاره بهای مسکن، در وسایل منزل، وسایل دیگر و امثال اینها... مشکلات اقتصادی کنونی کشور است.
✳️کارشناسان اقتصادی کشور و بسیاری از مسئولین، متّفقند بر اینکه عامل این حوادث، تحریمهای خارجی نیست، عامل این حوادث، درونی است، مشکلات داخلی است. بسیاری از مسئولین هم این را بر زبان آوردهاند، گفتهاند...
✳️نه اینکه تحریمها اثر ندارد؛ چرا، تحریمها هم اثر دارد؛ امّا عمدهی تأثیر، مربوط به عملکرد ماها است... بیشترِ مشکل، ناشی از مسائل درونی و داخلی خود ما است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴ریشه مشکلات اقتصادی کشور کجاست؟
2⃣در همین قضیهی ارز و سکّه و این حرفهایی که این دو سه ماهه پیش آمد، خب، مبالغ زیادی... بر اثر بعضی از بیتدبیریها و بیتوجّهیها، آمد دست افرادی که از آن سوءاستفاده کردند...
✳️خب اینها مشکلات مدیریتی است؛ این ربطی به تحریم ندارد. مسئولین محترم کشور، به این معنا اذعان دارند؛ قبول دارند که مشکلِ اینجوری هست؛ بنابراین بسیاری از مشکلات از این قبیل است. مشکلات، مربوط به نحوهی مدیریت ما و نحوهی سیاستگذاری اجرایی ما است...
✳️ارز را یا سکّه را وقتی که بهصورت غلط تقسیم میکنند، این دو طرف دارد: یکی آن که میآید این را میگیرد... یکی آن که این را میدهد. ما همهاش داریم دنبال آن کسی که «میگیرد» میگردیم... درحالیکه تقصیر عمده متوجّه آن کسی است که «داد»؛ او را باید دنبال کرد...
✳️لکن بالاخره یک تخلّفی انجام گرفته، یک خطای بزرگ انجام گرفته ... که ضررش به مردم برگشت. وقتی اینجور قیمت ارز ترقّی پیدا میکند -یعنی قیمت ریال میآید پایین- خب برای آن کارمندی که روزمُزد است یا حقوق اندکی دارد، دیگر چیزی باقی نمیماند.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴ریشه مشکلات اقتصادی کشور کجاست؟
3⃣نقدینگی عظیمی در کشور به وجود آمده که این هم ناشی از اشتباهات است؛ خود این یکی از سیاستهای اشتباه است که نتیجهاش این شده است که نقدینگی در کشور افزایش پیدا کند که مشکلات فراوانی را به وجود آورده...
✳️مؤکّداً سفارش میکنم که بنشینند فکر کنند، از آدمهای وارد و مطّلع و باهوش کمک بگیرند و راههایی پیدا کنند برای هدایت این نقدینگی عظیم بهسمت تولید؛ میشود، این کار شدنی است، این کار عملی است؛ وظیفهی مسئولین محترم دولتی و اقتصادی است و باید این کار را انجام بدهند.(۱۳۹۷/۰۵/۲۲)
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطور میشه ایرانی ها گل به خودی بزنن؟
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
صدای مملکت
@sedaye_mamlekat
🔔بانک مرکزی اعلام کرد
🔴آمادگی شعب ارزی بانکها برای خرید ارز مردم
به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک با اشاره به تمایل مردم به فروش ارزهای خود و امتناع دلالان ارز و برخی صرافی ها از خریدارز، طی اطلاعیهای از مردم خواست با مراجعه به شعب ارزی بانک های دارای مجوز عملیات ارزی، نسبت به فروش ارزهای خود به قیمت اعلامی اقدام کنند.
به گزارش فارس، مشاهدات خبرنگار ما از صرافی بانک ملی، نشان میدهد نرخ خرید یورو در این صرافی 11900 تومان، نرخ خرید دلار 10500 تومان و درهم 2810 تومان درج شده بود.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔔یک مسئول نظام بانکی به فارس خبر داد
🔴سقوط قیمت ارز با مداخله اندک بانک مرکزی
💢 سران قوا به بانک مرکزی دستور دادند
🔶به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در سه روز گذشته قیمت ارز روند نزولی به خود گرفت و اوج این کاهش قیمت، دیروز بود به طوری که فقط قیمت فروش ارز از حدود 17 هزار تومان ابتدای روز یکشنبه به حدود 14 هزار تومان در پایان روز رسید و همچنین قیمت خرید از دامنه 16 هزار تومان به حدود 12 هزار تومان رسید.
🔶علت افت قابل توجه بهای ارز دو روز گذشته در قالبی سوال از یکی از مسئولان ارشد اقتصادی دولت پرسیدیم که اینگونه پاسخ داد: در مصوبه جلسه سران قوا به بانک مرکزی اجازه داده شد برای مدیریت و کنترل نرخ ارز در بازار فعالانه وارد شود و با توجه به تقویت ذخایر بانک مرکزی این امکان فراهم بود.
🔶وی افزود: بانک مرکزی در روزهای اخیر وارد بازار شده و اقدام به فروش و خرید ارز کرده است هر چند حجم عرضه ارز توسط بانک مرکزی رقم زیادی نبوده است.
🔶به گفته وی ورود مردم به بازار و اقدام به فروش ارز تاثیر زیادی بر شدت گرفتن افت نرخ ارز داشت.
🔶این مسئول اقتصادی تصریح کرد: به تدریج و در صورت نیاز بانک مرکزی حضوری جدیتر داشته و حجم معاملات را افزایش خواهد داد و با ادامه این روند نرخ در بازار در سطح طبیعی خود که در تطابق با مولفههای تعیین کننده نرخ ارز است، قرار میگیرد.
🔶به گزارش فارس، بانک مرکزی در سالهای گذشته در صورت بروز مشکل در بازار ارز اقدام به عرضه ارز مداخلهای در سطح گسترده و غیر منطقی میکرد تا قیمت را به صورت غیر واقعی پایین نگه دارد. این سیاست نه تنها راهگشا نبود بلکه مشکلات متعددی را برای اقتصاد کشور به وجود میآورد و نرخ واقعی ارز را مخدوش کرد. اما بانک مرکزی بعد از تغییر مدیریت وسیاستهای ارزی از طرف دیگر بام افتاد و به طور کلی از بازار خارج شد و رویکرد منفعلانه در قبال بازار ارز اتخاذ کرد.
🔶در واقع نه سیاست عرضه صرف منطقی و موثر بود و نه سیاست خروج از بازار و عدم مداخله؛ به گفته کارشناسان بانک مرکزی در بازار ارز هم باید در مقام عرضه کننده و هم در مقام متقاضی ارز قرار گیرد تا جریان عرضه یک طرفه نباشد و در چنین فرایندی منابع بانک مرکزی از بین نرود. روش منطقی و درست، خرید و فروش ارز به صورت توامان است تا هم در بخش عرضه و هم در بخش تقاضا عرضه سیگنال قیمتی صحیح به بازار بدهد.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴قیمت خودروهای داخلی تا 12 و خارجی تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
💢رئیس اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشگاه خودروی تهران گفت: به دنبال کاهش قیمت دلار خودروهای داخلی از یک و نیم تا 12 میلیون تومان و خودروهای خارجی از 40 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴اقدامات بسیج سازندگی برای مقابله با جنگ اقتصادی
💢۱۵۰ هزار نفر در قالب گروههای جهادی سازماندهی شدند.
🎯رئیس سازمان بسیج سازندگی با تأکید بر اینکه علیرغم تمام برنامههای دشمنان اقدامات بزرگی در شهرها و روستاها انجام شده است، گفت: طی یک ماه گذشته اقدامات مناسبی برای آبرسانی و ساخت و تکمیل واحدهای کوچک انجام شد.
❇️نعمان غلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در تشریح برنامههای بسیج سازندگی که از ۹ شهریور ماه با نام رزمایش اقتدار عاشورایی بسیج آغاز شد، گفت: این رزمایش پاسخ قاطع به جنگ اقتصادی و روانی دشمن بود.
✳️برگزاری این رزمایش در کشور در طول ۳۵ روز در این حجم سابقه نداشته است، به طوری که همزمان با این رزمایش از 9 شهریور ماه آغاز شده ۷۰۱۴ گروه جهادی کار خدمترسانی را آغاز کردند.
❇️ این ۷۰۱۴ گروه جهادی با جمعیت ۱۵۰ هزار نفر مأموریت داشتند که کار خدمترسانی را با حضور در میان مردم و برای مقابله با جنگ اقتصادی آغاز کنند بنابراین در این رزمایش ۱۹۷۳ پروژه عمرانی در نقاط مختلف کشور و در ۲۲ عرصه شامل ساخت مسکن، مسجد، خانه بهداشت، آبرسانی روستایی و کار در حاشیه شهرها انجام شد.
✳️در این برنامه ۳۰ میلیارد تومان برای ۱۹۷۳ پروژه منابع مالی جمعآوری شد که ۶۰ درصد این منابع مالی به میزان ۱۸ میلیارد تومان را مردم به خیرین اختصاص داده بودند.
❇️در شرایطی که جنگ اقتصادی از سوی دشمنان برنامهریزی شده بود نیروهای جهادی با کمک مردم و خیرین این ۱۹۷۳ پروژه را اجرا کردند و این روحیه جهادی موجب خنثی کردن برنامههای دشمنان میشود.
✳️ از گروههای جهادی یک گروه پزشکی به تعداد ۸۶۳۳ نفر در قالب ۴۶۶ گروه پزشکی سازماندهی شدند و به جمعیتی بالغ بر ۱۶۷ هزار در سراسر کشور خدماترسانی پزشکی کردند.
❇️ در حوزه کارهای فرهنگی نیز اقدامات فرهنگی و ورزشی به میزان ۲۶ هزار برنامه اجرا شد.
✳️ از ۹ شهریور تا ۷ مهر ماه حدود ۱۱۸۷ واحد کوچک در قالب اقتصاد مقاومتی شامل زنبورداری و دام سبک در نقاط محروم راهاندازی شد.
❇️در حوزه بستههای معیشتی و نوشتافزار ۳۶۲ هزار بسته حمایتی در سراسر کشور توسط همین گروه جهادی توزیع شد.
✳️وی با اشاره به اینکه برای شکسته شدن این اقدامات دشمنان و جنگ اقتصادی شیفت ایثار در ۵۶۲ کارخانه با ۵۸۰۰ نفر کارگر بسیجی انجام شد، گفت: در این برنامه برای کمک به کاهش هزینهها و افزایش تولید این نیروها به صورت مجانی در این کارخانهها فعالیت کردند.
❇️در طرح اجرای میز خدمت نیز برخی از مسئولان و کارمندان با حضور در نقاط مختلف محروم با ۴۲ هزار و ۴۳۰ نفر از مردم به صورت مستقیم ملاقات و مشکلات آنها را بررسی کردند.
✳️طرح یک کاسب یک دانشآموز نیز برگزار شد به طوری که برای ۱۰۰ هزار دانشآموز نیازمند بستههای نوشتافزار و لباس به میزان ۵ میلیارد تومان توسط بسیج اصناف تأمین و توزیع شد.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴آشکار شدن مداخله یهودیان در نوسانات بازار ارز ایران
💢انتقال پول از ایران به ترکیه و سپس به آمریکا
❌درپی تحقیقات دستگاه قضایی و امنیتی ترکیه مشخص شد که عدهای در این کشور با جمعآوری نزدیک به نیم میلیارد دلار ارز از بازار ایران، آنها را به حساب یهودیان ایرانی ساکن در آمریکا منتقل کردهاند.
📛 در حالی که صبح امروز (سهشنبه) گزارشهایی از صدور حکم بازداشت برای تعداد زیادی از اخلالگر در بازار ارز ترکیه منتشر شده بود، اکنون گفته میشود که این افراد از حلقههای اصلی نوسانات بازار ارز ایران بودهاند.
⛔️دادستانی ترکیه امروز برای 417 نفر به اتهام پولشویی و انتقال 2.5 میلیارد لیر (419 میلیون دلار) به خارج از این کشور حکم بازداشت صادر کرده بود. بر اساس تحقیقات، این پولها به حسابهای چند ایرانی ساکن در آمریکا به صورت غیرقانونی منتقل شده بودند.
📛شبکه «هابرترک» ساعاتی پس از انتشار این خبر، اعلام کرد که این افراد با جمعآوری دلار از بازار ارز ایران و بردن آنها به ترکیه، نهایتا این نیم میلیارد دلار را به 28,088 حساب متعلق به یهودیان ایرانی در ایالات متحده انتقال دادهاند.
⛔️بر این اساس، انتقال غیرقانونی پول از ترکیه به آمریکا از طریق شعبههای بانکهای مختلف و دستگاههای خودپرداز از اول ژانویه سال 2017 شروع شده و در 13 آگوست 2018 به بیشترین میزان خود رسیده بود. مظنونان کار انتقال پول را با مبالغی حدود 5 هزار لیر انجام میدادند تا هیچ سوءظنی را ایجاد نکنند.
📛خبرگزاری «آناتولی» نیز گزارش داد که درپی عملیات گسترده تیمهای مسلح نیروهای امنیتی در 40 استان، تا کنون 280 نفر از مظنونین بازداشت شدهاند. البته پلیس، دادستانی و دستگاه قضایی ترکیه اجازه اظهار نظر درباره جزئیات این عملیات را ندارند.
⛔️برخی گزارشها هم حکایت از آن دارد که مقداری از این مبالغ برای گروههای تروریستی از جمله پ.ک.ک و سازمان گولن برای اجرا عملیاتهای خرابکارانه در ایران و ترکیه جمعآوری و منتقل شده بود. طی چند روز قبل نیز شاهد برخی تلاشها برای ایجاد ناآرامی و ناامنی در ایران و ترکیه بودیم.
📛طی چند ماه اخیر بازار ارز در ایران دچار نوسانات شدیدی شده به نحوی که از چند ماه پیش قیمت دلار در بازار آزاد از حدود 7 هزار تومان به بیش از 17 هزار تومان افزایش یافت. درپی این افزایش بیرویه قیمت دلار، قیمت فلزات گرانبها از جمله طلا نیز به شدت رشد کرد.
⛔️پیشتر نیز در روزهای ابتدایی بحران اقتصادی در بازار ارز ترکیه، دادستانی کل استانبول دستور داده بود که با اخلالگران بازار ارز و عاملان کاهش ارزش غیرعادی واحد پول ترکیه در برابر دلار، به شدت برخورد شود.
📛«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز با «خائن» توصیف کردن اخلالگران در بازار ارز، تاکید کرد: «کسانی که اخبار جعلی (درباره کاهش ارزش لیر در برابر دلار) منتشر میکنند یا در بازار ارز اخلال ایجاد میکنند، خائن هستند و جان سالم به در نخواهند برد».
⛔️طی یک ماه اخیر و درپی اعمال تحریم از سوی آمریکا علیه دو وزیر ترکیه، ارزش لیر در برابر دلار دستخوش کاهش نسبی شده است تا جایی که اردوغان از مردم ترکیه خواسته دلار، یورو و طلاهای خود را به لیر تبدیل کنند تا دست دولت برای مقابله با بحران بازتر باشد. هماکنون هر 6 لیر ترکیه معادل با یک دلار آمریکا است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴حمایت پتروشیمیها از صنایع آرد و نان ایران
💢موافقت دولت با عرضه مستقیم پتروشیمی به گونیبافان
🎯با موافقت دولت و حمایت شرکتهای تولیدی پتروشیمی، به منظور تامین امنیت تخصیص خوراک به صنایع بسته بندی آرد، محصولات پلیمری مورد نیاز به گونی بافان به صورت مستقیم عرضه میشود.
🔶همزمان با افزایش افسارگسیخته و 300 درصد تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری در بازار بورس، تامین مواد اولیه مورد نیاز برخی صنایع استراتژیک به ویژه صنایع آرد و نان با مشکلات جدی روبرو شده است.
🔶بر این اساس به دلیل ناتوانی فعالان صنایع بسته بندی آرد و به اصطلاح گونیبافان این نگرانی ایجاد شده بود که عدم تامین مواد اولیه این صنایع می تواند در بلند مدت بسته بندی و عرضه آرد در کشور را دچار اختلال کند.
🔶از این رو در نشست مشترکی با حضور معاونان وزیر صنعت معدن تجارت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، انجمن کارفرمائی صنعت پتروشیمی و بورس کالا برنامه ریزی جدیدی به منظور تامین خوراک و مواد اولیه صنایع گونی بافی در دستور کار قرار گرفت.
🔶در این راستا با حمایت شرکتهای پتروشیمی و در نهایت موافقت دولت مقرر شده است که مواد اولیه مورد نیاز صنایع گونی بافی برای بستهبندی آرد و صنایع قند و شکر به صورت مستقیم توسط شرکتهای پتروشیمی تامین شود، تا تقاضای بالا برای خرید محصولات پتروشیمی و بعضا فعالیت گسترده دلالان نتواند اختلالی در مسیر تامین نیازهای آرد و نان مردم ایجاد کند.
🔶در همین حال، با تائید دفتر صنایع غذائی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، میزان سهمیه مواد اولیه صنایع پائین دستی پتروشیمی عضو انجمنهای صنفی آرد، قند و شکر تعیین شده است و این دفتر با ارسال نامهای با الزام بر تسریع خواستار تامین نیاز کامل این واحدهای صنفی توسط شرکتهای پتروشیمی و با حمایت و موافقت دولت و وزارت صنعت شده است.
🔶همچنین در نامه دفتر صنایع غذائی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید شده که آن دسته از واحدهایی که از سهمیه مستقیم دریافت مواد اولیه برخوردار هستند، چنانچه اقدام به گران فروشی، کم فروشی، عرضه خارج از شبکه و یا صادرات محصولات کنند، سهمیه این واحد کسر و یا عرضه آن متوقف خواهد شد.
🔶در این بین «احمد مهدوی ابهر» دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی از عرضه مستقیم محصولات پلیمری به صنایع گونیبافی با موافقت دولت و در راستای حمایت از صنایع آرد و نان خبر داده و گفته است: این عرضه مستقیم صرفا با دستور و موافقت دولت بوده تا اختلالی در وضعیت عرضه نان و آرد کشور ایجاد نشود.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴 انتشار اوراق مشارکت ارزی و اجرای عملیات بازار باز
💢جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در ادامه بررسی اختیارات مورد نیاز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورد بازار ارز و پول، موارد جدیدی را تصویب کرد.
♻️به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاستجمهوری جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور سران قوا امروز برگزار و در ادامه بررسی اختیارات مورد نیاز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورد بازار ارز و پول تصویب شد.
♻️در این جلسه مصوب شد تا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز به انتشار اوراق مشارکت ارزی – ریالی باشد.
♻️بر اساس این مصوبه؛ بانک مرکزی موظف است تمهیدات و تسهیلات لازم را برای خرید و فروش فوری ارز حاصل از صادرات پتروشیمی و فولاد و دیگر محصولات صادراتی که توسط صادر کنندگان عرضه می شود، در بازار ثانویه ارز فراهم نماید.
♻️همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجاز به عملیات بازار باز می باشد و می تواند برای اعمال سیاست پولی، نسبت به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی منتشره توسط دولت اقدام نماید.
♻️همچنین شورای عالی هماهنگی اقتصادی؛ به منظور تشویق سرمایه گذاری و جذب منابع ارزی، اتباع دولتهای خارجی در صورتی که حداقل دویست و پنجاه هزار دلار جهت سرمایه گذاری در ایران، به کشور وارد کنند، مطابق ضوابطی که دولت اعلام می کند، می توانند از امتیاز مجوز اقامت پنج ساله برخوردار شوند.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
💸 #نقدینگی ❗️
💢 میزان نقدینگی کشور را ۱۶۵۰ هزار میلیارد تومان تا قبل از سال ۹۷‼️
🔆 کارشناسان اقتصادی، علت افزایش نقدینگی را مداخله دولت در ساز و کار اقتصادی دانسته و از برخورد منفعلانه در این حوزه، انتقاد کردند.
کامران ندری، کارشناس پولی و بانکی :
💶 تاکنون خلق پول در شبکه بانکی بسیار بالا بوده است؛ ضمن اینکه معضل رشد نقدینگی در گذشته و در دولتهای قبلی هم به وجود آمده که علت اصلی آن، مداخله دولت در سازوکارهای اقتصادی است.
💶وی، افزایش قیمتها و تورم را همیشگی دانست و با اشاره به افزایش بیشتر خوراکیها و مواد غذایی نسبت به سایر اقلام افزود: دخالت دولت سبب شده که عموم مردم تورم را در جامعه زیاد احساس نکنند.
💶ندری میزان نقدینگی کشور را ۱۶۵۰ هزار میلیارد تومان تا قبل از سال ۹۷ ذکر کرد و افزود: اگر کمک بانک مرکزی نباشد، بانکها بعنوان یک بنگاه اقتصادی نمی توانند به تعهداتشان عمل کنند.
یوسف کاووسی، کارشناس پولی و بانکی گفت:
💷در شهریور سال ۹۶ بانک مرکزی و مجموعه تیم اقتصادی درصدد پائین آوردن نرخ سود بانکی بودند و بانک مرکزی به این نتیجه رسید که بازوی تولید جامعه، توانایی پرداخت سود ۲۰ درصدی را ندارد.
💷کاووسی به مطالبات معوق بانکها از تولیدکنندگان اشاره کرد و درباره تدابیر دولت برای کنترل نقدینگی افزود: آخرین تدبیری که دولت و بانک مرکزی انجام داد فروش سکه و جمعآوری نقدینگی جامعه بود.
💰او به طلا بعنوان ذخایر بانک مرکزی از سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی شاید کار درستی در ارائه و فروش ذخایر طلای کشور نکرد، طلایی که در سالهای مقاومت و تحریم، جمعآوری شده بود.
💳کاووسی همچنین از پایدار نبودن سیاستهای اقتصادی و سپردهگذاری های کوتاهمدت انتقاد کرد و گفت: بانک مرکزی تا کنون، آماری اعلام نکرده است؛ ولی می توان گفت حدود ۵۰ درصد نقدینگی اخیر از سپردههای بانکی به بازار وارد شده است.
عزیزنژاد، کارشناس اقتصادی:
💴نوسانات اقتصادی بودجه کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و از طرف دیگر، شبکه بانکی بر اساس تعادل در ترازنامه خود بانک باید به سمت مدیریت ریسک نقدینگی حرکت کند.
💴کارشناس پولی و بانکی افزود: با توجه به اینکه بانکها توانایی نگهداری پول در زمانیکه صاحب سرمایه آن را مطالبه کند ندارند، بنابراین برای انجام تعهدات خود در پرداخت سودهای گذشته مجبورند سرمایه های جدیدی را با تعهد پرداخت سود بیشتر جذب کنند.
💴او تنها راه ممکن برای خروج این بنبست را خروج بانکها از بنگاه داری و اصلاح ساختار بانکی کشور و شورای پول دانست.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴 یک دو دو تا چهار تای ساده❗️
کشور در شرایط #جنگ_ترکیبی قرار دارد.
#دشمن اکنون بر #اقتصاد تمرکز کرده است.
1⃣ جامعه و ملت ما بدانند که در #جنگ_اقتصادی هستیم.
2⃣ قوای #مقننه، #مجریه و #قضائیه باید در رویکردها، جهتگیریها و اقداماتشان این #باور را داشته باشند که در جنگ اقتصادی قرار داریم.
3⃣ #دشمن بنا را بر #فشار گذاشته و ما باید ببینیم چطور میشود فشارها را خنثی کرد. به طور حتم راه خنثی کردن، #تغییر_نگاه_دشمن برای برداشتن فشارها نیست؛
4⃣ بلکه باید به #ظرفیت_های_داخلی_کشور توجه کنیم.
5⃣ وقتی کشوری مورد #هجوم قرار میگیرد، راه پیروزیاش این است که مردمش، خودشان را در #مقابله و #دفاع سهیم بدانند.
6⃣ آنچه در جنگ نظامی هشت ساله داشتیم، #دفاع_مردم_پایه بود،
7⃣ اما به هرحال در جامعه لایهها و اقشار مختلفی وجود دارد، #دولت به طور حتم باید به #اقشار_آسیب_پذیر توجه بیشتر داشته باشد،
8⃣ #تولید را بیشتر و #اقتصاد_مقاومتی را پیادهسازی کند که امروز ضرورتش بیشتر از گذشته است.
9⃣ #دشمن به دنبال این است که #مشکلات_قشر_آسیب_پذیر جامعه را بیشتر کند.
🔟 پس یکی از راههای کاهش آسیبها این است که نگذاریم #کارخانهها و #صنایعی که #کارگران فعال دارند دچار #رکود شوند؛
1⃣1⃣ لذا باید #واردات را کنترل کرد و مبارزه با #قاچاق و #مفاسد_اقتصادی را به طور جدی دنبال کرد؛ چرا که کشور ما برای برونرفت از این وضعیت #ظرفیت های بالایی دارد.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
صدای مملکت
💸 ارزش #دلار باید در #زندگی_اقتصادی شکسته شود. 🇮🇷 @sedaye_mamlekat
📯 از شتر تا دلار...!
« 🐫 به هارون الرشید خبر دادند صفوان، کاروان داری که قرار بود کاروان خلیفه را به حج ببرد، ناگهان همه شترانش را فروخته.
میگفتند به خاطر ناتوانی و پیری ست اما هارون حدس دیگری می زد.
💥 هارون خوب حدس زده بود! صفوان هرچند از نزدیکان دستگاه خلیفه به شمار می رفت و سوابق زیادی در دستگاه خلافت داشت اما او از یاران و شیعیان اهل بیت بود.
💰 پس از بستن قرارداد، صفوان روزی امام موسی بن جعفر علیه السلام را میبیند و امام میگویند:
+همه چیز تو خوب است جز یک چیز
این که شترانت را به این مرد کرایه داده ای
- یابن رسول الله من برای سفر حرامی کرایه ندادم هارون عازم حج است بعلاوه خودم همراه او نخواهم رفت بعضی از غلامان خود را همراه می فرستم
+ صفوان یک چیز از تو سوال می کنم
-بفرمایید یابن رسول الله
+ تو شتران خود را به او کرایه داده ای که آخر کار کرایه بگیری او شتران را خواهد برد و توهم مزد مقرر را از او طلب کار خواهی شد.
آیا آن وقت تو دوست نداری که هارون لااقل اینقدر زنده بماند که طلب تو را بدهد؟
- چرا فرزند رسول خدا
♨️ پس از آن امام فرمودند:
* هر کس به هر عنوان دوست داشته باشد ستمگران باقی بمانند جز آنها محسوب خواهد شد و معلوم است هر کس جز ستمگران محسوب گردد در آتش خواهد رفت* »
💵 امروز هم میشود مانند صفوان بود.
کسی که دلار میخرد، ته دلش میخواهد برای چند روز هم شده، عمر نظام سلطه باقی باشد و نابودی آن، سقوط دلار را به همراه نداشته باشد، و بنا بر فرمایش امام کاظم(ع) در ظلم آن ها شریک خواهد شد...
🛡 بیایید کم کم شروع کنیم
مثلا اگر نزدیکان یا خودتان راهی سفر اربعین هستید، به جای خرید دلار و کمک به نظام اقتصادی ستمگران ،مثلا از دینار استفاده کنیم....
📔 برگرفته از کتاب #داستان_راستان
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
1⃣ ژنرال پرآوازهی چین باستان، سان تسو، در کتاب خود به نام هنر جنگ، #پیروزی_بر_دشمن #بدون_جنگ را اوج مهارت فرمانده میداند.
◀️ او برترین راهکار را حمله به #راهبرد_دشمن ،
◀️ راهکار برتر بعدی را حمله به #متحدان_او ،
◀️ راهکار برتر بعدی را حمله به #سربازان_او
و در نهایت
◀️ بدترین کار را حمله به #شهرهای_او میداند.
🔷 اگر خوب دقت کنیم، درخواهیم یافت که اساساً دنیای بدون جنگ وجود ندارد و تنها میدان جنگ و جنگ افزار است که عوض شده است. اما هدف دشمن همان هدف جنگ نظامی یعنی تضعیف و فلج کردن، جهت سیطرهیابی به حریم طرف مقابل است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
2⃣ طبق دانش اقتصاد هدف اصلی نظام اقتصادی، #ایجاد_درآمد_و_اشتغال برای دستیابی به سطح مطلوبی از زندگی و #رفاه است.
🔷لذا یکی از اصلیترین راهبردها در جنگ اقتصادی، در تنگنا قراردادن #معیشت_مردم از طریق #تضعیف_تولید_داخلی و ایجاد محدودیت در درآمد کشور هدف است. اعمال همهی تحریمها و اختلالات اقتصادی نیز در همین چارچوب معنا مییابد.
🔷 در حقیقت کار اصلی دشمن این است که ضمن استفاده از ابزار رسانه و شناسایی تنگناها و نقاط ضعف اقتصادی و تمرکز بر آنها، با ایجاد مشکلات اقتصادی مانند تورم، رکود و بیکاری، سطح معیشت مردم را تحت تأثیر قرار داده و خود از دور، نظارهگر صفآرایی مردم مقابل یکدیگر و نظام باشد تا در یک جنگ علیالظاهر بدون خونریزی، به اهداف خود برسد.
🔷به گفتهی "جیمز ریکاردز"، استراتژیست اقتصادی آمریکا، به راهانداختن جنگ مالی و آشفته کردن بازار ارز، کاهش ارزش پول ملی، تحریمنفتی و بانکی و اتفاقاتی از این دست، همه در راستای تحقق همین هدف، یعنی ضربهزدن و بردن امر #تولید_ملی به گوشهی رینگ جنگ اقتصادی و فلج کردن آن است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
3⃣رهبر انقلاب هم در طی چند سال اخیر، بارها ضمن هشدار به وجود یک #جنگ_تمام_عیار_اقتصادی دشمن، بر مسألهی تقویت #تولید_ملی به عنوان راهکار اصلی عبور کشور از این شرایط تأکید کرده و همگان را به حمایت و تقویت آن فراخواندهاند.
✳️ ایشان در همین دیدار اخیر خود با خانوادههای معظم شهدا دراینباره فرمودند: «آنچه بنده نسبت به مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی مردم احساس میکنم که باید انجام بگیرد برای رفع مشکلات، تقویت تولید داخلی است، به مسئولین هم سفارش کردهام؛ باید به تولید داخلی اهتمام ورزیده بشود؛ مشکلات اقتصادی مردم انشاءالله کم خواهد شد، اگر چنانچه به این سمت و در این جهت حرکت جدّی و خوبی انجام بگیرد.» (۲۱/۹/۱۳۹۷)
🔷 اما به راستی علت تأکید چندبارهی ایشان بر این امر به عنوان راهحل چیست؟
شاید بتوان گفت تولید داخلی تنها هدفی است که در صورت تقویت آن، با یک تیر، چند نشان مورد اصابت قرار میگیرد:
◀️ از طرفی با تقویت آن، چه از حیث خرید و مصرف کالای ایرانی توسط دولت و مردم، و چه از طریق رفع موانع تولید توسط دولت، چرخ اقتصاد کشور به چرخش در آمده و ایجاد درآمد میکند.
◀️ از طرفی دیگر هم با تقویت آن معضل بیکاری، تا اندازهی بسیار زیادی حل شده و اشتغال پایدار در کشور بهوجود میآورد.
◀️ در نهایت نیز همهی اینها در کنار استقلال اقتصادی کشور، ایجاد کنندهی رفاه و بالا بردن سطح معیشت مردم است و به همین دلیل هم راه اصلی عبور از وضع فعلی، تقویت تولید داخلی است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
4⃣ پاتریک کلاسون، از دشمنان قسم خوردهی ملت ایران، یکی از اقتصاددانهای حلقهی بنیاد واشنگتن است که همکاری مستمری با کنگرهی آمریکا دارد.
🔷وی معترف است:" اگر ایران وارد تصمیمهای بزرگ شود به سادگی میتواند مردمش را به سمت رشد تولید هدایت کند. من تعجب میکنم از اقتصاد ایران و مسئولین ایران که با این همه ظرفیت، با راههای به این سادگی برای نجات اقتصاد خودشان این کار را نمیکنند. "
🔷 راهحل مشکلات اقتصادی ایران، آنچنانکه کلاسون گفت، راهحل پیچیدهای نیست. برای غلبه در جنگ اقتصادی، علاوه بر #اهتمام_به_کار_جهادی و به کار گرفتن #تمام_ظرفیتهای_نیمهفعال_و_غیرفعال ، کشور نیازمند پرکردن منافذ و خلأهایی است که امکان آسیبپذیری تولیدملی از آن ناحیه وجود دارد. کافی است تمام برنامهریزیهای کلان کشور مانند بودجهی سال ۹۸ متناسب با شرایط فعلی و با لحاظ این جهتگیری کلی تنظیم شود.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat