صدای مملکت
💸 ارزش #دلار باید در #زندگی_اقتصادی شکسته شود. 🇮🇷 @sedaye_mamlekat
📯 از شتر تا دلار...!
« 🐫 به هارون الرشید خبر دادند صفوان، کاروان داری که قرار بود کاروان خلیفه را به حج ببرد، ناگهان همه شترانش را فروخته.
میگفتند به خاطر ناتوانی و پیری ست اما هارون حدس دیگری می زد.
💥 هارون خوب حدس زده بود! صفوان هرچند از نزدیکان دستگاه خلیفه به شمار می رفت و سوابق زیادی در دستگاه خلافت داشت اما او از یاران و شیعیان اهل بیت بود.
💰 پس از بستن قرارداد، صفوان روزی امام موسی بن جعفر علیه السلام را میبیند و امام میگویند:
+همه چیز تو خوب است جز یک چیز
این که شترانت را به این مرد کرایه داده ای
- یابن رسول الله من برای سفر حرامی کرایه ندادم هارون عازم حج است بعلاوه خودم همراه او نخواهم رفت بعضی از غلامان خود را همراه می فرستم
+ صفوان یک چیز از تو سوال می کنم
-بفرمایید یابن رسول الله
+ تو شتران خود را به او کرایه داده ای که آخر کار کرایه بگیری او شتران را خواهد برد و توهم مزد مقرر را از او طلب کار خواهی شد.
آیا آن وقت تو دوست نداری که هارون لااقل اینقدر زنده بماند که طلب تو را بدهد؟
- چرا فرزند رسول خدا
♨️ پس از آن امام فرمودند:
* هر کس به هر عنوان دوست داشته باشد ستمگران باقی بمانند جز آنها محسوب خواهد شد و معلوم است هر کس جز ستمگران محسوب گردد در آتش خواهد رفت* »
💵 امروز هم میشود مانند صفوان بود.
کسی که دلار میخرد، ته دلش میخواهد برای چند روز هم شده، عمر نظام سلطه باقی باشد و نابودی آن، سقوط دلار را به همراه نداشته باشد، و بنا بر فرمایش امام کاظم(ع) در ظلم آن ها شریک خواهد شد...
🛡 بیایید کم کم شروع کنیم
مثلا اگر نزدیکان یا خودتان راهی سفر اربعین هستید، به جای خرید دلار و کمک به نظام اقتصادی ستمگران ،مثلا از دینار استفاده کنیم....
📔 برگرفته از کتاب #داستان_راستان
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
1⃣ ژنرال پرآوازهی چین باستان، سان تسو، در کتاب خود به نام هنر جنگ، #پیروزی_بر_دشمن #بدون_جنگ را اوج مهارت فرمانده میداند.
◀️ او برترین راهکار را حمله به #راهبرد_دشمن ،
◀️ راهکار برتر بعدی را حمله به #متحدان_او ،
◀️ راهکار برتر بعدی را حمله به #سربازان_او
و در نهایت
◀️ بدترین کار را حمله به #شهرهای_او میداند.
🔷 اگر خوب دقت کنیم، درخواهیم یافت که اساساً دنیای بدون جنگ وجود ندارد و تنها میدان جنگ و جنگ افزار است که عوض شده است. اما هدف دشمن همان هدف جنگ نظامی یعنی تضعیف و فلج کردن، جهت سیطرهیابی به حریم طرف مقابل است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
2⃣ طبق دانش اقتصاد هدف اصلی نظام اقتصادی، #ایجاد_درآمد_و_اشتغال برای دستیابی به سطح مطلوبی از زندگی و #رفاه است.
🔷لذا یکی از اصلیترین راهبردها در جنگ اقتصادی، در تنگنا قراردادن #معیشت_مردم از طریق #تضعیف_تولید_داخلی و ایجاد محدودیت در درآمد کشور هدف است. اعمال همهی تحریمها و اختلالات اقتصادی نیز در همین چارچوب معنا مییابد.
🔷 در حقیقت کار اصلی دشمن این است که ضمن استفاده از ابزار رسانه و شناسایی تنگناها و نقاط ضعف اقتصادی و تمرکز بر آنها، با ایجاد مشکلات اقتصادی مانند تورم، رکود و بیکاری، سطح معیشت مردم را تحت تأثیر قرار داده و خود از دور، نظارهگر صفآرایی مردم مقابل یکدیگر و نظام باشد تا در یک جنگ علیالظاهر بدون خونریزی، به اهداف خود برسد.
🔷به گفتهی "جیمز ریکاردز"، استراتژیست اقتصادی آمریکا، به راهانداختن جنگ مالی و آشفته کردن بازار ارز، کاهش ارزش پول ملی، تحریمنفتی و بانکی و اتفاقاتی از این دست، همه در راستای تحقق همین هدف، یعنی ضربهزدن و بردن امر #تولید_ملی به گوشهی رینگ جنگ اقتصادی و فلج کردن آن است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
3⃣رهبر انقلاب هم در طی چند سال اخیر، بارها ضمن هشدار به وجود یک #جنگ_تمام_عیار_اقتصادی دشمن، بر مسألهی تقویت #تولید_ملی به عنوان راهکار اصلی عبور کشور از این شرایط تأکید کرده و همگان را به حمایت و تقویت آن فراخواندهاند.
✳️ ایشان در همین دیدار اخیر خود با خانوادههای معظم شهدا دراینباره فرمودند: «آنچه بنده نسبت به مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی مردم احساس میکنم که باید انجام بگیرد برای رفع مشکلات، تقویت تولید داخلی است، به مسئولین هم سفارش کردهام؛ باید به تولید داخلی اهتمام ورزیده بشود؛ مشکلات اقتصادی مردم انشاءالله کم خواهد شد، اگر چنانچه به این سمت و در این جهت حرکت جدّی و خوبی انجام بگیرد.» (۲۱/۹/۱۳۹۷)
🔷 اما به راستی علت تأکید چندبارهی ایشان بر این امر به عنوان راهحل چیست؟
شاید بتوان گفت تولید داخلی تنها هدفی است که در صورت تقویت آن، با یک تیر، چند نشان مورد اصابت قرار میگیرد:
◀️ از طرفی با تقویت آن، چه از حیث خرید و مصرف کالای ایرانی توسط دولت و مردم، و چه از طریق رفع موانع تولید توسط دولت، چرخ اقتصاد کشور به چرخش در آمده و ایجاد درآمد میکند.
◀️ از طرفی دیگر هم با تقویت آن معضل بیکاری، تا اندازهی بسیار زیادی حل شده و اشتغال پایدار در کشور بهوجود میآورد.
◀️ در نهایت نیز همهی اینها در کنار استقلال اقتصادی کشور، ایجاد کنندهی رفاه و بالا بردن سطح معیشت مردم است و به همین دلیل هم راه اصلی عبور از وضع فعلی، تقویت تولید داخلی است.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔵 هدف گوشه رینگ #جنگ_اقتصادی
4⃣ پاتریک کلاسون، از دشمنان قسم خوردهی ملت ایران، یکی از اقتصاددانهای حلقهی بنیاد واشنگتن است که همکاری مستمری با کنگرهی آمریکا دارد.
🔷وی معترف است:" اگر ایران وارد تصمیمهای بزرگ شود به سادگی میتواند مردمش را به سمت رشد تولید هدایت کند. من تعجب میکنم از اقتصاد ایران و مسئولین ایران که با این همه ظرفیت، با راههای به این سادگی برای نجات اقتصاد خودشان این کار را نمیکنند. "
🔷 راهحل مشکلات اقتصادی ایران، آنچنانکه کلاسون گفت، راهحل پیچیدهای نیست. برای غلبه در جنگ اقتصادی، علاوه بر #اهتمام_به_کار_جهادی و به کار گرفتن #تمام_ظرفیتهای_نیمهفعال_و_غیرفعال ، کشور نیازمند پرکردن منافذ و خلأهایی است که امکان آسیبپذیری تولیدملی از آن ناحیه وجود دارد. کافی است تمام برنامهریزیهای کلان کشور مانند بودجهی سال ۹۸ متناسب با شرایط فعلی و با لحاظ این جهتگیری کلی تنظیم شود.
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
صدای مملکت
🍃🍂 #برگی_از_تاریخ:
#سالروز_ابلاغ_سیاست_های_اقتصاد_مقاومتی 🍂🍃
۱۳۹۲/۱۱/۲۹
🌱 #بازخوانی_متن_ابلاغیه
1⃣ بخش اول
🌸متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی تنظیم شده، به شرح زیر است:
🌻ابلاغ سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی»
بسماللّهالرحمنالرحیم
ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساختهای گسترده و مهمتر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است، پیروی کند نه تنها بر همه مشکلات اقتصادی فائق میآید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صفآرایی کرده، به شکست و عقبنشینی وا میدارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بیاطمینانیهای ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند بحرانهای مالی، اقتصادی، سیاسی و ... در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینههای مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی و سند چشمانداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درونزا و برونگرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگوئی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.
اکنون با مداقه لازم و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که در ادامه و تکمیل سیاستهای گذشته، خصوصاً سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با چنین نگاهی تدوین شده و راهبرد حرکت صحیح اقتصاد کشور به سوی این اهداف عالی است، ابلاغ میگردد.
لازم است قوای کشور بیدرنگ و با زمانبندی مشخص، اقدام به اجرای آن کنند و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه برای عرصههای مختلف، زمینه و فرصت مناسب برای نقشآفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی را در این جهاد مقدس فراهم آورند تا به فضل الهی حماسه اقتصادی ملت بزرگ ایران نیز همچون حماسه سیاسی در برابر چشم جهانیان رخ نماید. از خداوند متعال توفیق همگان را در این امر مهم خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۲
#ادامه_دارد
🔍برگرفته از
🔎 Khamenei.ir
#ابلاغیه
@sedaye_mamlekat
صدای مملکت
🍃🍂 #برگی_از_تاریخ: #سالروز_ابلاغ_سیاست_های_اقتصاد_مقاومتی 🍂🍃 ۱۳۹۲/۱۱/۲۹ 🌱 #بازخوانی_متن_ابلاغیه 1⃣
🍃🍂 #برگی_از_تاریخ:
#سالروز_ابلاغ_سیاست_های_اقتصاد_مقاومتی 🍂🍃
۱۳۹۲/۱۱/۲۹
🌱 #بازخوانی_متن_ابلاغیه
2⃣ بخش دوم
🌸بسماللهالرحمنالرحیم
سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا ابلاغ میگردد:
۱. تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط.
۲. پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه.
۳. محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابتپذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق کشور.
۴. استفاده از ظرفیت اجرای هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی.
۵. سهمبری عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، بویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه.
۶. افزایش تولید داخلی نهادهها و کالاهای اساسی (بویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص.
۷. تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید (مواد اولیه و کالا).
۸. مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید.
۹. اصلاح و تقویت همهجانبهی نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی.
۱۰. حمایت همهجانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق:
- تسهیل مقررات و گسترش مشوقهای لازم.
- گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساختهای مورد نیاز.
- تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات.
- برنامهریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکلدهی بازارهای جدید، و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه.
- استفاده از ساز و کار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز.
- ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف.
۱۱. توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژهی اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج.
۱۲. افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیبپذیری اقتصاد کشور از طریق:
- توسعهی پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان.
- استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی.
- استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی و منطقهای.
#ادامه_دارد
🔍برگرفته از
🔎 Khamenei.ir
#ابلاغیه
@sedaye_mamlekat
صدای مملکت
🍃🍂 #برگی_از_تاریخ: #سالروز_ابلاغ_سیاست_های_اقتصاد_مقاومتی 🍂🍃 ۱۳۹۲/۱۱/۲۹ 🌱 #بازخوانی_متن_ابلاغیه 2⃣
🍃🍂 #برگی_از_تاریخ:
#سالروز_ابلاغ_سیاست_های_اقتصاد_مقاومتی 🍂🍃
۱۳۹۲/۱۱/۲۹
🌱 #بازخوانی_متن_ابلاغیه
3⃣ بخش سوم
۱۳. مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق:
- انتخاب مشتریان راهبردی.
- ایجاد تنوع در روشهای فروش.
- مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش.
- افزایش صادرات گاز.
- افزایش صادرات برق.
- افزایش صادرات پتروشیمی.
- افزایش صادرات فرآوردههای نفتی.
۱۴. افزایش ذخایر راهبردی نفت وگاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیتهای تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک.
۱۵. افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع.
۱۶. صرفهجویی در هزینههای عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقیسازی اندازهی دولت و حذف دستگاههای موازی و غیرضرور و هزینههای زاید.
۱۷. اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی.
۱۸. افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت.
۱۹. شفافسازی اقتصاد و سالمسازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیتها و زمینههای فسادزا در حوزههای پولی، تجاری، ارزی و ... .
۲۰. تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه.
۲۱. تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی.
۲۲. دولت مکلف است برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هماهنگسازی و بسیج پویای همهی امکانات کشور، اقدامات زیررا معمول دارد:
- شناسایی و بکارگیری ظرفیتهای علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان آفندی و اقدامات مناسب.
- رصد برنامههای تحریم و افزایش هزینه برای دشمن.
- مدیریت مخاطرات اقتصادی از طریق تهیه طرحهای واکنش هوشمند، فعال، سریع و به هنگام در برابر مخاطرات و اختلالهای داخلی و خارجی.
۲۳. شفاف و روانسازی نظام توزیع و قیمتگذاری و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار.
۲۴. افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن.🌻
🔍برگرفته از
🔎 Khamenei.ir
#ابلاغیه
@sedaye_mamlekat
✅ ۱۴ راهکار عملی برای حل مشکل
✍1⃣ توصیههایی برای شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه
1⃣ جلسه هماهنگی رؤسای سه قوه، تداوم و اثرگذاری بهتر و بیشتر داشته باشد.
2⃣ در جلسه هماهنگی رؤسای سه قوه روی مسئله تولید داخلی تکیه کنید و بدانید راههای نجات تولید وجود دارد.
3⃣ در جلسه هماهنگی رؤسای سه قوه وظایف ذاتی قوای دیگر مورد غفلت قرار نگیرد.
#اقتصاد
#مطالبه_گری
🇮🇷 @sedaye_mamlekat
🔴 تکنوکرات ها و دشمنی با مدیریت جهادی 1⃣
💢اين روزها با توجه به وضعيت نابسامان بازارهاي اقتصادي مختلف از جمله بازار خودرو، اين سوال بارها در افکارعمومي مطرح گرديده است که چطور جمهوري اسلامي توانسته در عرصههاي مختلفي چون صنايع نظامي اعم از موشکي و ...، فناوري هستهاي، فناوري سلولهاي بنيادين، پزشکي و ... به رشد و توسعه قابل ملاحظهاي دست يابد، اما چنين پيشرفتي را در برخي صنايع ديگر از جمله صنعت توليد خودرو شاهد نيستيم!؟
💢چه تفاوتي در اين ميان وجود دارد که در يکي روز به روز آثار و برکات موفقيت آن قابل مشاهده است و در عرصه اي ديگر گويا در مسير انحطاط و زوال و فساد حرکت ميکنيم؟! اين ماجرا از آنجا که با زندگي روزمره ملت آميخته شده، مساله اي نيست که بتوان از کنار آن به سادگي رد شد و براي آن توضيحاتي ارائه نکرد.
💢 آنچه در مقايسه اين دو عرصه قابل ملاحظه است، وجود دو رويکرد و دو نگاه به مديريت و خدمت رساني به ملت است که آثار آن را در وضعيت دو صنعت مختلف ميتوان مشاهده نمود. در يکسو با الگوي مديريت جهادي و روحيه انقلابيگري با محوريت جوانان مومن انقلابي مواجهيم که اساس کار خود را در باور به خود و توانايي داخلي و ضرورت استقلال و خودکفايي و بکارگيري همه توان براي خدمت به مردم قرار داده است. در ديگر سو اما الگويي از مديريت قرار دارد که اساس کار خود را بر کسب منافع مادي و سود بيشتر، عدم خودباوري، نفي ضرورت استقلال و خودکفايي و تبعيت از الگوي توسعه وابسته قرار داده است.
#مدیریت_جهادی
#تحلیل_روز
🇮🇷 @sedaye_mamlekat