12.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بررسی شرایط عدالت آموزشی توسط پرویز امینی و منصور کبگانیان در برنامه "شیوه"؛
🔺آمار نگرانکننده از ورودیهای کنکور؛ ثروت علم می آورد!
سهم مدارس و دهکهای مختلف از رتبههای زیر ۳۰۰۰ کنکور:
▫️دهک اول، دوم و سوم (کمبرخوردار): ۲ درصد
▫️دهک ۸، ۹ و ۱۰ (برخوردارترین): ۸۰ درصد
▫️دهک اول (ضعیفترین): ۲ دهم درصد
▫️دهک دهم (ثروتمندترین) ۴۸ درصد
▫️مدارس دولتی: ۲.۳ درصد
▫️مدارس غیردولتی: ۸۰ درصد
در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی:
🔹دهک اول: ۱.۳ درصد
🔹دهک ۸ و ۹ و ۱۰: ۸۶ درصد
در برق شریف:
🔸دهک محروم، ۱ و ۲ و۳: صفر درصد
🔸دهک ۸، ۹ و ۱۰: ۸۷ درصد
🔸دهک دهم: ۶۰ درصد
در رشته روانشناسی
▪️دهک محروم: ۲.۹ درصد
▪️دهک مرفه: ۸۰.۴ درصد
منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
▫️آموزش و پرورش فقط برای ورود به دانشگاه نیست؛ همه جای دنیا آموزش و پرورش برای این است که فرد بعد از ۱۲ سال درس خواندن وارد زندگی شود در حالی که در ایران اینطور جا افتاده است که اگر دانشگاه نرفته باشی اساساً عددی نیستی و به حساب نمیآیی. این خطرناک است.
پرویز امینی، جامعهشناس و استاد دانشگاه:
▫️ پذیرفته شدگان کنکور در رشتههای فنی در دانشگاههایی مانند شریف بالای 50 درصد از دهک دهم هستند که پولدارترینهای جامعهان؛ ما نابرابری ساختاری را ایجاد کردیم که از دل سیستم پر نقص آموزش و پرورش بهوجود آمده است یعنی یک فقیر و فرزند کارگر در همان چرخه میماند و خود را تشدید میکند.
مطالعه متن مختصر برنامه:
🌐 v-o-h.ir/?p=43974
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
درنگی کوتاه بر ماهیت حوزه تراز انقلاب اسلامی؛
🔺 دانش هستهای دینی و علوم حوزوی سکولار!
1️⃣ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند: «العلم ودیعة الله فی ارضه و العلماء امناؤه علیه.» این حدیثی است که در دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با اهالی صنعت هستهای، بر دیوار حسینیه امام خمینی نقش بسته بود.
2️⃣ اگر دانش فهمِ «اقوال خدا» در «کتاب تشریع» دینی است، دانش کشفِ «افعال خدا» در «کتاب تکوین» هم دینی است؛ بهشرط آنکه در راستای حاکمیتِ «دین خدا» و گرهگشایی از «خلق خدا» به کار گرفته شود.
3️⃣ امروز، به برکتِ «انقلاب اسلامی»، شاهد آنیم که «دانش هستهای» هم به یک «علم دینی» تبدیل شده و دانشمندان هستهای، امین این ودیعه الهی در زمین هستند.
4️⃣ حال مبادا «حوزویان» با غفلت از «اسلامیسازی علوم انسانی» و «کاربردیسازی علوم اسلامی»، از «دانشگاهیان»، در مسیر ایجادِ «تمدن نوین اسلامی» عقب بیفتند.
5️⃣ امروز، علوم حوزوی چقدر «در خدمت زندگی مردم» هستند؟
امروز، علوم حوزوی چقدر در پیشبرد اهداف ملی، منطقهای و بین المللیِ «جمهوری اسلامی» نقش دارند؟
امروز، علوم حوزوی چقدر باعث آبرومندی و سربلندی ایران در جهان شدهاند؟
امروز، علوم حوزوی، در میانِ «مؤلفههای قدرت ایران»، از چه جایگاهی برخوردارند؟
امروز حوزویان چقدر در معرض هجمه و ترور دشمنان هستند و بالاخره اینکه امروز حوزویان چقدر در عملیاتیکردنِ «راهبردهای رهبری»، پیشرفت پروژههای پیشوای امت و شادی دل نائب امام زمان ارواحنا فداه نقش دارند؟
➖این سؤالات را جدی بگیریم! / سید محمد حسین دعایی
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
🔺حوزه علمیه و سه رویکرد ممکن برای دیدار با رهبرانقلاب
▫️بدون شک حوزه علمیه و روحانیت، نرم افزار نظام اسلامی بوده و از علل محدثه و مبقیه انقلاب نیز بشمار میرود. ۲۱ تیرماه، رویداد مهمی برای این نهاد مقدس و رکین محسوب میشود. دیدار طلاب و روحانیت با مقام معظم رهبری در این تاریخ مقرر شده که در نوع خودش یک ملاقات راهبردی می تواند تلقی شود. بطور معمول یک آنالیز فشرده از وضعیت شناسی حوزه و روحانیت، مسیری که طی شده، نقاط ضعف و قوت و استراتژی های ممکن و مرجح برای مطلوب ترین آینده این نهاد در این دیدار چندساعته مطرح خواهد شد.
🔹اما چه رویکردهایی برای رقم زدن یک دیدار ویژه و الهامبخش را می توان تصور کرد؟ چگونه می توان از مدل دیدارهای تشریفاتی و کلاسیک و کم اثر فاصله گرفت و راهبردیترین تاثیر برای تحول حوزه و بهرهبرداری جامعه را از این ملاقات خاص با رهبری و آقای خاص امت اسلامی برنامهریزی و برداشت نمود؟
1️⃣رویکرد توصیفی و مدل گزارشی: در این سبک، محوریت برنامه حول فعالیت هایی است که پیرامون حوزه در نسبت با روحانیت، جامعه، نظام و فضای بین الملل اتفاق افتاده است. مرور پیشرفت ها و ارائه بازخورد از مسیرهایی که طی شده و برنامهریزی هایی که در ستاد و صف حوزه به وقوع پیوسته یا درحال تحقق است. ایجاد امیدواری و اطمینان و دلگرمی و جلب توجه و پشتیبانی، از آثار چنین رویکردی در دیدار مذکور می تواند باشد.
2️⃣رویکرد تحلیلی و مدل گفتمانی: در این سبک نیز بیشتر گفتگوها به گونه ای تنظیم میشوند که شامل دغدغه های کلان حوزه در نسبت با جامعه و نظام باشد. رویکردی نظری و چه بسا انتقادی و جذاب که با انتخاب شخصیتهای فرهیخته حوزوی برای ارائه در محضر رهبرانقلاب(زید عزه) اتخاذ می شود. نتیجه چنین رویکردی نیز باعث اتصال نظری و گفتمانی حوزه به ارکان تصمیم سازی نظام میشود و بیشتر، خیر و برکت علمی خواهد داشت.
3️⃣ رویکرد تجویزی و مدل حکمرانی: این سبک برای بازنمایی نوین از حوزه های علمیه ضروری است. خارج شدن از لاک سازمانی و تحلیل های بیرونی و گفتمانی به فاز حکمرانی و ارائه پیشنهادهایی که بُعد گرهگشایی در سطوح مختلف اجتماعی داشته باشد، میتواند حوزه را به سمت تعامل نزدیکتر و موثرتر با نظام اسلامی رهنمون کند. چابک سازی حوزه در تعاملات راهبردی با سران نظام می تواند چهره جدی تری از حوزه های علمیه در سطح مسئولین سیاسی، نخبگان اجتماعی و افکارعمومی دست و پا کند.
🔸اینکه بر حوزه و در حوزه چه گذشته و دستاوردهایش چه بوده و چندهزار مبلغ اعزام کرده یا کرسی های درسیاش چقدر افزایش یافته، ایستگاه خوبی برای روایت و بازنمایی است ولی بوی انفعال و آرشیو میدهد. طرح این مسائل که جامعه و نظام چرا در فلان مساله به نقطه منفی یا مثبت انجامیده هم خوب است ولی مزیت رقابتی چه بسا محسوب نشود و نهایتا پایگاه فکری حوزوی را در ردیف بقیه نهادها بازتولید میکند. در واقع بایستی در چنین دیدارهای ویژهای، حوزه علمیه را بخشی از راه حل در مسالههای نظام روایت کرد نه صورت مساله.
🔸اگر قرار بر این باشد که از دیدارهای آرشیو چاقکن و رمانتیک به ملاقاتهای جدی در ساحت تصمیمگیریهای کلان برسیم، بایستی دست پُری در حد چانهزنیهای راهبردی داشته باشیم و هویت حوزه را در سطح یک بازیگر اصلی، قابل اتکا و افقگشا برای نظام، بازنمایی کنیم. رویکرد عبور از چیستیهای سازمانی و چراییهای اجتماعی به سمت چگونگیهای سیستمی میتواند منتخبین ارائه در محضر رهبرانقلاب را هم تدبیر کند. امید که در کاربست و بیعت عملیاتی با فرامین امام حاضر انقلاب، مصداق "السابقون السابقون اولئک المقربون" باشیم.
✍️ حجت الاسلام علیرضامحمدلو
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
📽 همهچیز درباره شخص هتاک سوئدی ▫️سلوان مومیکا، جوانی که اصالتاً عراقیست و با حمایت برخی نهایتهای
🔺بیانیه وزارت اطلاعات درباره عنصر هتاک به قرآن مجید
روابط عمومی وزارت اطلاعات:
▫️بر مبنای اطلاعات موثق به دست آمده، «سلوان مومیکا» فرد هتاک به ساحت قرآن کریم، متولد سال ۱۹۸۶ در عراق بوده و در سال ۲۰۱۹ به استخدام سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی درآمده است. او که در منطقهی محل اقامت پیشین خود در عراق به بدنامی اشتهار داشت، همان بدنامی و سوابق سوء خود را بهعنوان کارنامهی مطلوب صهیونیستها ارائه میکند و مورد قبول و استقبال آنها قرار میگیرد.
🔹نامبرده پس از آن، نقش عمدهای در جاسوسی از جریان مقاومت و پیشبرد پروژهی تجزیهی عراق ایفا مینماید. اقامت در سوئد را بهعنوان دستمزد خیانتهایش به ملّت عزیز عراق و امّت گرامی اسلام، از صهیونیستها مطالبه و دریافت میکند.
▫️پس از اقامت در سوئد، مزدوری خویش برای رژیم غاصب را در قالب مأموریتهای متناسب با شرایط و دسترسیهای جدیدش ادامه میدهد. از آن جمله است در هفتههای اخیر و بهدنبال برنامهریزی رژیم صهیونیستی برای سرکوب مقاومت مشروع مردمی در مناطق اشغالی ۱۹۶۷ و ساحل غربی رود اردن، همزمان این عنصر خیانتپیشه، پروژهای سیاه و ملحدانه را به اجرا میگذارد.
🔹برگزاری نمایش شوم هتک حرمت از مصحف شریف، دقیقاً با هدف ایجاد موج رسانهای غالب و به حاشیه راندن اخبار جنایات هولناک و گستردهی رژیم صهیونیستی در ساحل غربی بهویژه جنینِ مظلوم و سرافراز طراحی و اجرا شد. این رویّهی معمول صهیونیستهاست که همراه با هر پروژهی کشتار و ویرانسازی، پروژهی تبهکارانهی دیگری بهمنظور انحراف توجهات از آن عملیات شیطانی اجرا مینمایند.
▫️در آینده و در محدودهی ملاحظات اطلاعاتی و حفاظتی، اسنادی پیرامون این عنصر خبیث منتشر خواهد شد. آمران و عاملان این جنایت سازمانیافته نیز بنا بر سنت محتوم الهی، تاوان عمل خود را خواهند پرداخت.
🔹در جغرافیای سوئد نیز گرچه پیش از این شاهد حضور پر رنگ و فعالیتهای اطلاعاتی بدون محدودیت رژیم صهیونیستی بودهایم (همچون استخدام جاسوس محکوم به اعدام، احمدرضا جلالی در آن کشور و حمایتهای بعدی از او پس از بازداشت و محاکمهی وی)، با این حال انتظار میرود از این پس دولت سوئد در رویهی کنونی تجدید نظر نماید و اجازه ندهد که احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان جهان در آن جغرافیا جریحهدار گردد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺«مهدی خلجی؛ از طلبگی تا موسسه واشینگتون»؛ به روایت دوست سابقش، حجت الاسلام سید حسین مومنی!
✍️ عوامل متعددی می تواند عاقبت انسان را ختم به خیر یا ختم به شر کند اما در دو کلمه می توان گفت برای یک طلبه، «دانش بدون تقوا» و «تقوای بدون دانش» می تواند مانع عاقبت بخیری شود؛ همان عالم متهتک و جاهل متنسک که کمر معصوم علیه السلام را شکستند.(قَصَمَ ظَهري عالِمٌ مُتَهَتِّكٌ، و جاهِلٌ مُتَنَسِّكٌ)
فرازى از زيارت حضرت معصومه(عليها السلام):
🔹«اللّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ أَنْ تَخْتِمَ لي بِالسَّعادَةِ، فَلا تَسْلُبْ مِنّى ما أَنَا فيهِ». / حجت الاسلام احمد اولیایی
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
11.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتقادات قابل تأمل رحیم پور ازغدی با ادبیاتی بسیار تند و توهین آمیز در مورد عملکرد وزیر علوم؛
📽 اگر وزیر علوم را پیدا کنم ممکن است یک کتکی هم بزنم / کشور سالهاست دست آدم های این تیپی است!
🔹حکایت ذوق و شوق دانشگاه های ما برای ارسال مقاله به مجلات ISI
🔸مشکل اینها نادانی است نه سوء نیت؛ وزیر علوم می گوید کار ما تولید دانشمند است، هیچ کجای دنیا دانشگاه نمی گوید من می خواهم چند میلیون دانشمند تولید کنم!
▫️ خودمان کاری میکنیم که نخبگان مهاجرت کنند، بعد میرویم دنبالشان که برشان گردانیم، خب از همان اول که پشت در اتاقهایتان در وزارتخانه میآیند، نگذارید بروند!
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
🔺از استاد پارسانیا تا علامه جعفری؛ در جشنواره فارابی امسال چه کسانی جایزه گرفتند؟
▫️ در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی که با حضور اندیشمندان و نخبگان علوم انسانی و اسلامی در مرکز همایش های صدا و سیما برپا شد، جوایز برگزیدگان داخلی جشنواره توسط رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعطاء گردید.
🥇برخی از جوایز جالب توجه:
شخصیتهای #پیشتاز علوم انسانی و اسلامی:
▫️حجت الاسلام سیدیدالله یزدانپناه متخصص در فلسفه اسلامی و عرفان نظری
▫️دکتر احد فرامرز قراملکی متخصص در فلسفه و کلام اسلامی، اخلاق حرفهای و فلسفه اخلاق
▫️حجت الاسلام دکتر حمید پارسانیا متخصص در جامعهشناسی
شخصیتهای #پیشگام علوم انسانی و اسلامی:
▫️مرحوم علامه محمدتقی جعفری متخصص در فیلسوف، الهی دان، مفسر و فقیه
▫️مرحوم آیت الله سیدحسن سعادت مصطفوی متخصص در فلسفه و کلام اسلامی
▫️مرحوم حجت الاسلام علی رجبی دوانی متخصص در تاریخ اسلام
جایزه صلح و دوستی:
▫️مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری در حوزه تقریب مذاهب اسلامی
انجمن علمی برتر (حوزوی):
▫️ انجمن مطالعات سیاسی حوزه
شایسته تقدیر گروه فقه و اصول:
حمید واسطی برای طرح پژوهشی «اجتهاد تمدنی: چیستی، چرایی چگونگی»
گروه علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی:
▫️محمد توحیدی و سیدعباس موسویان برای کتاب «بورسبازی از نگاه شریعت»
گروه علوم تربیتی، روانشناسی، علوم رفتاری و تربیت بدنی:
▫️خسرو باقری برای کتاب «عاملیت انسان: رویکردی دینی و فلسفی»
مشاهده لیست کامل:
🌐 v-o-h.ir/?p=43983
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🆔 @sedayehowzeh
10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تبلیغات غیرمتعارفی که به راحتی در آپارات و روبیکا و ... منتشر می شوند؛
📽 ویدئویی تبلیغی از ساختمان بازسازی شده آبجوی آرگو در تهران!
✍️ بی شک برخورد با چنین مواردی نه سخت است نه هزینه ساز اما گویی بخشی از مسئولین فعلا به حالت خلسه و آرامش بعد( و نه قبل) از توفان رفته اند!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻رهبر انقلاب: نسبت به تبلیغ نگرانم/تبلیغ در نگاه حوزه علمیه باید در مرتبه اول باشد
رهبر انقلاب در دیدار امروز:
🔹با اطلاعاتی که به من میرسد از جهات مختلف، نسبت به تبلیغ نگرانم. این قدر ظرفیت تبلیغ در این کشور انبوه و متراکم و گسترده است که ما اگر چندین برابر آن مقداری که کار میکنیم هم کار کنیم، به نظرم این ظرفیت پر نمیشود.
🔸هم به تبلیغ احتیاج داریم، هم به موعظه احتیاج داریم، هم به تحقیق احتیاج داریم.
🔹امروز نگاه رائج در حوزههای علمیه این است که تبلیغ در مرتبه دوم قرار دارد، مرتبه اول چیزهای دیگر است مقامات علمی و امثال اینها؛ مرتبه دوم تبلیغ است و ما از این نگاه باید عبور کنیم؛ تبلیغ مرتبه اول است.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻رهبر انقلاب: امروز سطح فکر و آگاهی جوان و نوجوان ما افزایش پیدا کرده اما در تکثر رسانهای، صدای انتقال معارف نسلی و خانوادگی در انزوا قرار گرفته است
رهبر انقلاب در دیدار مبلغان و طلاب حوزههای علمیه:
▫️امروز سطح آگاهی عمومی جوان و غیرجوان با گذشته قابل مقایسه نیست. بنده همه عمرم تقریباً، عمر تبلیغیام شصت سال، بیشتر با جوانها گذشته. آن روز هم فکر بچهها خوب بود، جوانها خوشفکر بودند، اما با امروز قابل مقایسه نبود. سطح فکر بالا رفته.
🔹علاوه بر اینکه سطح فکر جوان ما، نوجوان ما، مخاطب ما بالا رفته یک آفتی هم وجود دارد و آن اینکه در این آشفته بازار صداهای مختلف فضای مجازی و تکثر رسانهای که وجود دارد این تکثر رسانهای در این صداهای گوناگون، یک صدا در انزوا قرار گرفته و آن صدای انتقال معارف نسلی و خانوادگی است. پدرها، مادرها خیلی چیزها را به بچههایشان یاد میدادند. در این غوغای تکثر رسانهای این صدا ضعیف شده.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔻مطالبه مهم رهبر انقلاب از مبلغین در دیدار امروز: پشت صحنه تبلیغات دشمن را بشناسید!
▫️تبلیغ صرفاً پاسخگویی به شبهه نیست، موضع دفاعی نیست. این کار، لازم است. اما فقط این نیست. طرف مقابل مبانی فکری دارد باید به او حمله کرد در تبلیغ موضع تهاجم لازم است.
🔹این لازمهاش شناخت صحنه است یعنی شما باید بدانید که وقتی با انبوه شبهه در ذهن جوانها مواجه میشوید با کی طرفید، ما با کی طرفیم حالا فرض کنید که یک شبههای را فلان سرمقاله نویس یا فلان ستون نویس فلان روزنامه یا فلان مثلاً توئیتزن توی فلان شبکهی فلان یک چیزی را مطرح کرده ما با کی طرفیم؟ این کیست؟ آیا این خودش است که این کار را دارد میکند؟ احتمال قوی هست که اینجور نباشد، احتمال قوی هست که این یک پشت صحنهای داشته باشد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مبلغان و طلاب حوزههای علمیه: اگر در حوزه از اهمیت تبلیغ غفلت شود دچار استحاله فرهنگی میشویم!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh