هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 در بیش از یکصد رشته! فارغالتحصیل سطح چهار داریم!
🔸 استاد حمید ملکی، قائم مقام مدیر حوزه علمیه در استان قم با بیان اینکه امروز فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در حوزه علمیه نهادینه و یا در آستانه نهادینه شدن است، اظهارداشت:
بدون تردید حوزه علمیه با تواناییهای بومی که دارد در جامعه علمی و عصر دانش و فناوری، عقب نخواهد ماند و همیشه پیشرو است، چرا که امروز ۴۰۰ رشته گرایش مقطع در طرح تحولی حوزه علمیه شکل گرفته است که بیش از یکصد رشته آن در حال حاضر دارای فارغ التحصیل در سطح چهار میباشد.
hawzahnews.com/xcYp6
📌 مناهج:
بایسته و شایسته است مجموعه اداری مرکز مدیریت استان قم لطف کنند و عناوین یکصد رشتهای که دارای فارغالتحصیل سطح چهار هست را منتشر کنند. اگر هم خبرنگار خبرگزاری در انعکاس اعداد و ارقام اشتباه کرده است، لازم است خبرگزاری در این زمینه اصلاحیهای منتشر کند؛ اگر هم خدای ناکرده مطالب خلاف واقع به قائم مقام استان قم گزارش دادهاند، لازم است اطلاعرسانی صحیحی منتشر شود؛ البته بعید است استاد ملکی از آنچه در قم میگذرد تا این حد بیخبر باشند و احتمال اشتباه خبرنگار بیشتر است.
بله آنچه مسلم است این است که درختواره رشتهها حدود چهارصد رشته را در بر میگیرد که نقدهای زیادی به این نوع دستهبندی دانشی وارد است و در جای خود قابل بررسی است؛ ولی اینکه گفته شود در یکصد رشته ما فارغ التحصیل سطح چهار داریم خبر عجیبی است!
#تحول_خبری
📲 نگرشها و دغدغههای حوزه و روحانیت👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 گلایه مرجعیت عراق از نبود رهبری چون آیت الله خامنهای!
حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد مروجی طبسی:
▫️ولایت فقیه شاخصی برای عدم انحراف جامعه است.
در سفرم به عراق، مرجعیت آنجا به خود من گفت:
🔹درد و مشکل ما در عراق این است که رهبر نداریم. خدا را شاکر باشید که رهبری مانند آقای خامنهای به شما دادهاست./ آنتی سکولار
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
تأملی در مرز فقه و هنر به بهانه نقدی بر نقد از کلیپ حسین طاهری؛ 🔺چرا این همه سخت گیری؟ #صدای_طلاب
#صدای_طلاب
در مورد مطلب تأملی در مرز فقه و هنر به بهانه نقدی بر نقد از کلیپ حسین طاهری؛ چند کلمه ای کوتاه:
▫️ در مورد این که تفاوت دین با آیین چیست و مردم غالبا به دنبال آیین هستند تا دین، سخن دراز است و نیاز به مجالی فراتر، اما کلام من در مورد مطالب جناب آقای موسوی، اینست که:
اولا درست است که در وادی عزاداری و سینه زنی چیزی واجب نمی شود و استحسان، گاهی می تواند راهگشا باشد اما با نگاهی عمیق تر باید دانست که در واقع بین «فقه» و «تمام شؤون زندگی بشری» مرزی وجود ندارد. یعنی فقه مانند رگ که در تمام اعضای دارای حیات بدن انسان، جریان دارد، در تمام لحظات و حرکات آدمی جایگاه دارد. لذا نمی شود حتی «فقه» و «فرهنگ» را از هم جدا نمود، چه رسد به جدایی «فقه» از «آیین مذهبی»!
▫️لذا نقد حقیر مرز بندی اخیر ایشان است که به نظر تالی فاسدهای فراوان دارد.
▫️ثانیا در بحث عزاداری، می دانیم که این جریان از جریانات حقیقی و ماندگار تاریخ است و خواهد بود. لذا نباید به صرف «خوش آمدن» و «استحسان» به آیینی، رنگ دینی و وجهه ی شرعی بخشید. زیرا رود پر حرکت قیام سیدالشهدا علیه السلام آیین هایی که ما می سازیم را با خود به عمق آینده می برد و چه بسا «خوش آمدن» هایی را بر آن بیفزاید. کما این که در بسیاری از سنت های به جا مانده می توان چنین رد پایی را مشاهده نمود، لذا به نظر می رسد، در آیین های مذهبی، حرکت کردن در لبه ی فقه و اجرای مو به موی احکام رسیده از مراجع عظام، اقرب الی الصلاح است./ سید محمد حسین موسوی
🔹بنده با نقد صدای حوزه موافقم چرا که معلوم نیست ادامه چنین مسیرهایی به کجا خواهد رسید؛ شاید حسین طاهری ها حواسشان باشد و این ماجرا را کش ندهند و مراقبت کنند اما مادحان جوانی که با علما و بزرگان ارتباط چندانی ندارند این مسیر را با قدرتی صدچندان ادامه می دهند که معلوم نیست چه بساطی جور خواهد شد!
🔸کاملا به لزوم تفاوت فقه و هنر واقفم و معتقدم نباید با نگاه فقهی همه پدیده ها را تماشا کرد و ارزیابی نمود اما مگر می توان واقع بین نبود؟ بله هنر وادی احساس است و ذائقه؛ اما این فقه است که نمی گذارد احساس فردی یک جامعه را به هر سو که می خواهد بکشاند؛ ورود فقه در دنیای هنر و فرهنگ نباید حداکثری باشد و در عوض حضور و اشراب غایات و ادبیات دینی در دنیای فرهنگ باید با همان شیوه های هنری، حداکثری شود؛ همین و بس!
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
یک احتمال معمولی با یک محتمل بسیار سنگین؛
🔺درباره عبارت مجعول "سیاست های کلی مقام معظم رهبری"
#صدای_طلاب
▫️از اولین روزهای تبلیغات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری یک عبارت توجهم را به خود جلب می کرد: "سیاست های کلی مقام معظم رهبری"
▫️با توجه با این که الفاظ و عبارت ها در ادبیات سیاسی بسیار دقیق هستند و بار معنایی خود را همواره بدون تساهل حمل می کنند؛ بیش از پیش به رفتار سیاسی و مواضع نامزد قائل این عبارت حساس شدم چرا که عبارت درست تر "سیاست های کلی نظام" است که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ می شود، قوای سه گانه هم باید طبق این سیاست ها اقدام و عمل کنند.
🔹باری استفاده مکرر نامزد مورد بحث از عبارت مجعول "سیاست های کلی مقام معظم رهبری" احتمالاتی را در نظر میساخت که باید مورد توجه قرار میگرفت، احتمال اول و بزرگ این بود که چون نامزد محترم برنامه ای برای دولت آینده خود ندارد، برای فرار از فشار افکار عمومی طالب برنامه، به این عبارت متوسل میشود، چرا که با این کار از یوغ انتقادات به صورت ماهرانه رها میشد.
🔹اما احتمال دوم و کوچک تر از احتمال اول این بود که یک جریان خاص با نظر به ضعف های فاحش نامزد مطلوبش در امور اجرایی دنبال زمینه سازی یک "فرا پروژه" ی مهم هستند و آن تخریب نهاد رهبری انقلاب یا به عبارت بهتر هجوم به آن هستند.
▫️با توجه به تعاملات و مواضع سیاسی جریان حامی منتخب مردم در چهاردهمین دوره ریاست جمهوری این احتمال تقویت میشود، هرچند به عنوان یک احتمال کوچک مطرح است اما به دلیل بزرگی محتمل باید مورد توجه نهادهای امنیتی و مردم انقلابی باشد.
▫️بدعت هایی نظیر معرفی کابینه با نظر رهبری معظم و مشورت های ادعایی با مقام معظم رهبری کد هایی هستند که نباید با تساهل از کنار آن گذشت؛ نمونه ی بسیار واضح این بدعت ها تشکیل کمیته صیانت از آرای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است که قبل از انتخابات از سوی اصلاح طلبان در موازات شورای نگهبان تشکیل شد و مقدمات آشوب های آن سال را فراهم و توجیه کرد؛ کابینه را رئیس جمهور معرفی میکند و مجلس هم رای اعتماد میدهد؛ تمام اقدامات در حاشیه این قانون بدعت است و خطرناک! / حجت الاسلام علی جعفرپور
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
🔺 آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم، امروز ۷ مرداد ۱۴۰۳ با تنفیذ و اعطای حکم رئیسجمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی
▫️مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغاز بهکار رسمی رئیس جمهور منتخب، یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی(ره) برگزار و حکم منتخب ملّت برای ریاست جمهوری بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، توسط ولیفقیه تنفیذ میشود.
🔹در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیسجمهور منتخب و ایراد سخن توسط آقای دکتر مسعود پزشکیان، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
▫️بیش از ۲۵۰۰ نفر از مقامات کشوری و لشکری، رؤسا و اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان اصناف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفرای کشورهای خارجی مقیم در تهران در این مراسم حضور خواهند داشت.
🔹مراسم #تنفیذ_چهاردهم از ساعت ۱۰ صبح یکشنبه ۷ مرداد بهصورت زنده و مستقیم از شبکههای رادیویی و تلویزیونی رسانه ملی و بینالمللی پخش خواهد شد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
mazaheri-abaabdellah.mp3
4.68M
▫️درس اخلاق با موضوع "قیام حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)"
🎙آیتالله مظاهری
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ورود روسای قوا و مقامات به محل برگزاری مراسم تنفیذ
🆔 @sedayehowzeh
📸 حسن روحانی، علی لاریجانی و سعید جلیلی در کنار یکدیگر در #مراسم_تنفیذ مسعود #پزشکیان
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 رهبر انقلاب، در مراسم #تنفیذ_چهاردهم: انگیزه مخالفت با برخی کشورهای اروپایی نداریم؛ آنها با ما خوب برخورد نکردند
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 رهبر انقلاب، در مراسم #تنفیذ_چهاردهم: یکی از اولویت ها ارتباط مستحکم با کشورهایی است که در شرایط دشوار به ما کمک کردند
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
🔺نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل در سخنرانی خود در کنگره آمریکا چه گفت؟! 🔺نتانیاهو: آیت الله خمینی وعد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 رهبر انقلاب، در مراسم #تنفیذ_چهاردهم: ننگ بزرگ کنگره آمریکا نشستن پای صحبت این جنایتکار بود!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 متن حکم تنفیذ ریاستجمهوری آقای پزشکیان از جانب رهبر انقلاب
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 مراسم #تنفیذ_چهاردهم با دعای رهبر معظم انقلاب برای توفیق رئیسجمهور جدید آقای دکتر پزشکیان به پایان رسید
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 وضعیت شاخص های مهم در هنگام تحویل دولت به پزشکیان و مقایسه سن معاونان اول در دولت های مختلف
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
mazaheri-ahlolbeit.mp3
4.7M
▫️درس اخلاق با موضوع "قرآن و اهل بیت شفای همه دردهای انسان هستند"
🎙آیتالله مظاهری
🆔 @sedayehowzeh
🔺طرح تضعیف حوزه از طریق جذب طلاب در ادارات در دوران رضا شاه!
#صدای_طلاب
▫️متاسفانه اکنون نیز مانند دوران ننگین رضا شاه، شاهدیم که طلاب را به بهانه های مختلف از جمله دخالت دین در جامعه و سیاست یا ارتقای معیشت (که البته فی نفسه امری درست است)، از وظیفه اصلی خود دور می کنند و استعداد ایشان را هرز می دهند...
🔹آیا وقت آن نرسیده تا مدیران حوزه های علمیه، در جهت اعتلای جایگاه حوزه ها، پاسخگوی اقدامات خویش باشند و در یک نشست رسانه ای آزاد و محترمانه، به نقدها و سوالات نخبگان، اساتید و طلاب دغدغه مند پاسخ گویند؟ آیا خطاب یکجانبه گرایانه سروران در این سالها، توانسته است مشکلات حوزه ها را حل نماید؟
رقیب حوزه ها!
🔸رشته های انسانی در دانشگاه ها، عمدتا بنیان های غیراسلامی و غربی دارند و فارغ التحصیلان این رشته ها، رقیب جدی حوزه ها بشمار می روند و به دلیل تبختری که پیدا می کنند، طبقه روحانیت را مانع اصلی روشنفکری می دانند و لذا دلسپرده استادان خویش اند که هیچ آشنایی عمیقی از فقه و اصول و کلام اسلامی ندارند. از طرف دیگر، به دلائل متعدد، طلاب تشویق می شوند تا قبل از رسیدن به پختگی لازم، به دانشگاه ها بروند و زیر دست این استادان، پایان نامه بنویسند تا بلکه مشکل معيشتي شان حل شود و جایگاه اجتماعی پیدا کنند! / میراث علمی سَلَف
➕ فرستادن خیل زیادی از طلاب به آموزش و پرورش، خسارتی جبران ناپذیر به حوزه بود!
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 چرا نامسأله ها جای مسأله های اصلی را گرفته اند؟!
#طلبه_خبرنگار
🔺رهبر معظم انقلاب در خرداد ۱۴۰۰: مسئله اصلی کشور، اقتصاد، بیکاری، معیشت و مافیای واردات است!
✍️ این بیانات رهبر انقلاب در فضای رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ از اهمیت قابل توجه و بسیار بالای مسئلهی «اقتصاد و معیشت» در نگاه ایشان حکایت میکند؛ اما چرا با وجود اینکه رهبری عزیز در سال ۱۴۰۰ و بعد از اتمام با صراحت از مهندسی سوالات مناظره های ریاست جمهوری انتقاد کردند در مناظره های امسال هم شاهد تکرار طرح فضای مجازی و سیاست خارجی یه عنوان مسائل محوری در دولت آینده بودیم؟!
▫️چرا هیچکدام از نامزدهای انقلابی هم در مناظرات تلویزیونی و ... معترض به این رویه نشدند؟!
🔹بر فرض که برنامه ریزی های آن انتخابات (۱۴۰۰) از قبل بوده و امکان ویرایش کنداکتور برنامه ها وجود نداشت، چرا دوباره این مسائل در انتخابات اخیر نیز مطرح شد و یکی از مسائلی که خیلی روی آن مانور داده شد، همین مسئله سیاست خارجی و #فضای_مجازی بود؟
🔸تا کی باید ببینیم که مطالبه های ایشان در رابطه با مسائل مختلف، از طرف نهادها و ارگان های تحت امر خود ایشان هم به درستی محقق نمیشود؟
▫️نکند این مسائل هم همانند "همسان سازی اجباری یا شانسی" توسط رسانه ها و بیگانگان در همه مسائل ما تاثیر گذاشته و به جای مطالبه درست و به حق، مسائل دیکته شده رسانه ها را بازگو میکنیم؟! / محمدعلی صفری انزابی
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowze
📸 تبریک ریاست جمهوری پزشکیان به آیت الله علم الهدی در روزنامه خراسان!
▫️روزنامه خراسان درصفحه اول خود طی انتشار یک متن تبلیغاتی، انتخاب پزشکیان بعنوان رئیس جمهور را به امام جمعه مشهد از سوی «حبیب رضا غفاریان شیرازی» تبریک گفت.
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
🔺دو نقد ساختاری به سازمان روحانیت
حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی، هیأت علمی موسسه امام خمینی و رئیس فعلی دانشگاه قم نوشت:
▫️به عنوان یک طلبه دغدغهمند، گمان میکنم دو اشتباه مهلک ساختاری در حوزه علمیه، موجب شده است که کارآمدی و کارویژه تبلیغی و تعلیمی این مرکز علمی و تبلیغی بینظیر آنگونه که شایسته است نمایان نشود:
1️⃣ تجمیع همه سرمایههای علمی و معنوی در قم
🔹تجمیع همه یا اغلب قریب به اتفاق عالمان و فقیهان و فیلسوفان و متکلمان و اخلاقیان برجسته در شهر مقدس قم و خالی شدن اغلب شهرها از عالمان و صاحبنظران برجسته دینی! این در حالی است که در دوران قبل از انقلاب، هرگز شاهد چنین تجمیع ناکارآمد و بیفایدهای از علما در یک شهر نبودیم!
🔹آیتالله العظمی بروجردی از شاگردان برجسته آخوند خراسانی و از بزرگترین فقیهان و حدیثشناسان دوران، بعد از اتمام تحصیلات در شهر بروجرد ساکن بود و چند سال پس از رحلت آیتالله العظمی عبدالکریم حائری یزدی، به دعوت بزرگان قم، و به هدف عهدهداری مدیریت علمی و اداری حوزه علمیه قم و مرجعیت دینی جامعه شیعیان، از بروجرد مهاجرت کرد و در قم ساکن شد.
🔹یعنی شخصیتی مثل آیتالله العظمی بروجردی که همگان به فضل و علم او اذعان داشتند و او را برترین دوران میدانستند، در بروجرد ساکن بود و نه در قم! اما اکنون وضعیت حضور عالمان برجستهای در این طراز در شهرستانها به چه صورتی است؟!
2️⃣ جداسازی فیزیکی زیست اجتماعی طلاب از عامه مردم
🔸اشتباه مهلک دوم که یکی از بزرگترین اشتباهات ساختاری در شهر قم به شمار میآید، «جداسازی زیست طلاب علوم دینی با مردم» بوده است. [ان شاءالله که هیچ تعمدی در این کار نبوده باشد، که البته جای تأمل و بررسی دارد] اما محصور و محبوس کردن محل زیست اغلب طلاب علوم دینی و خانوادهها و فرزندان آنان را در مکانهای اختصاصی و بریده از مردم عادی و حتی دور از مرکز شهر، [یعنی «شهرک مهدیه» (با حصارهای دیواری و نگهبانهای ورودی و کاملاً جدای از بقیه شهر!) و «هزارههای پردیسان» (به گونهای که حتی هیچ کس نمیتواند و نمیباید منزل خود را به غیر طلبه اجاره دهد!) و ...] یکی از اشتباهات مهلک ساختاری در تاریخ روحانیت میدانم!
به اعتقاد این بنده، یکی از مهمترین عوامل دینداری و زیست دینی مردم قم از عصر ائمه اطهار سلام علیهم تا دوران معاصر، این بود که زیست دینی طلاب علوم دینی و خانوادههای آنان در کوچه و بازار، در مرآی و منظر یکایک مردم بود.
🔸روابط خانوادگی صمیمی با هم داشتند. بیش از آنکه از گفتار و سخنان و موعظههای مستقیم طلاب، دین و دینداری را بیاموزند، از رفتار و #سبک_زندگی آنان، اخلاق اسلامی و سبک زندگی اسلامی را میآموختند. همسایهداری و خیرخواهی و اخلاق خانوادگی و اجتماعی طلاب را روزانه و به صورت مرتب میدیدند. اما الان حتی شهر قم نیز از مشاهده زیست عمومی طلاب علوم دینی بیبهره شده است! و نتیجه آن را به وضوح میتوان در تغییرات سبک زندگی مردم قم دید.
از همین صاحب قلم در صدای حوزه بخوانید:
➕حوزه علمیه؛ از درسهای ۳۰۰ نفره تا کرسیهای ۳ نفره: اضمحلال یا ارتقا؟!
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
ثبت نام آغاز شد...🔰🔰🔰
💠«فصل اول» - «گام نخستین»💠
📗خون دلی که لعل شد
📔کار باید تشکیلاتی باشد
📙خانواده
🔹ویژه طلاب، دانشجویان و فعالین عرصه ی تبلیغ و فرهنگ
💎مزایا:
▪️برگزاری جلسات آنلاین پرسش و پاسخ با اساتید دوره
▪️خرید کتاب با ۲۰ درصد تخفیف
▪️اعطای گواهینامه معتبر در پایان دوره
▪️اعطای هدایا به نفرات برتر
🗓ثبت نام از 7 تا 12 مرداد ماه
🔻از طریق:
📲 https://survey.porsline.ir/s/Vkf7xY2l
💫 سیر مطالعاتی صراط - خانه طلاب جوان:
🌐 @seir_serat