.
🗓 سالروز انعقاد قرارداد۱۹۱۹ توسط نخستوزیر قاجار، «میرزا حسن وثوقالدوله»
💠رهبرانقلاب:
‼️غربیها در هر جائی که توانستند، بنیانهای فرهنگی و اعتقادی کشورها و ملتها را از بین بردند. در مثل کشور ما که استعمارِ مستقیم وجود نداشت و به برکت مجاهدت یک عده از بزرگان، انگلیسها نتوانستند به طور مستقیم وارد شوند، افرادی را عامل خودشان کردند. اگر قرارداد ۱۲۹۹، یعنی ۱۹۱۹ میلادی که معروف به قرارداد وثوق الدوله است در ایران با مقاومت امثال مرحوم مدرس و بعضی از آزادی خواهانِ دیگر مواجه نمیشد و این قرارداد عملیاتی میشد، استعمار ایران مثل هند حتمی بود مردانی نگذاشتند این اتفاق بیفتد! ۹۱/۷/۲۳ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالروز هلاکت عضو جبههملی، آخرین نخستوزیر عصر پهلوی، جنایتکارخبیث، «شاپور بختیار»
💠امام خمینی:
‼️زیادند اشخاصی که از ملت و از ملیت دم میزنند، لکن وقتی که به قدرت میرسند برخلاف ملت و ملیت عمل میکنند.
این بختیار بود که از جبهۀ «ملّی» بود، دیدید که با ملت ما چه کرد، و چنانچه قدرتهای شما جلوی او را نگرفته بود، چه میکرد! ۵۹/۱۱/۱۹
💠رهبرانقلاب:
‼️روزی که محمدرضا از ایران فرار کرد، در واقع رژیم پادشاهی از بین رفته بود لذا مجسمهای از بختیار بیچاره بدبخت بدنام که بدنامتر هم شد، درست کردند تا چند روزی رژیم را نگه دارند. تا اینکه امام آمد و با یک اشاره دستشان، همه چیز روی هم ریخت! ۷۳/۱۱/۱۴ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالروز شهادت سردار بصیر، فرمانده تیپ سیدالشهداء(ع) «شهید علیرضا موحد دانش»
💠رهبرانقلاب:
‼️من به این توصیه امام که فرمودند این وصیتنامه شهدا را بخوانید، خیلی عمل کردهام. هرچه از وصیتنامه شهدا بدستم رسیده را خواندهام؛ در این وصیتنامهها چیزهای عجیبی است. ماها واقعاً از این وصیتنامهها درس میگیریم.
با خواندن این وصیتنامهها معلوم میشود که درس و علم و علم الهی، بیش از آنچه که به ظواهر و قالبهای رسمی وابسته باشد، به حکمت معنوی که ناشی از نورانیت الهی است، وابسته است اما هر کلمهاش برای من و امثال من، یک درس و یک راهگشاست و من خودم خیلی استفاده کردهام. ۷۰/۶/۲۷
💠وصیت شهید موحددانش:
‼️شهید عزادار نمیخواهد، رهرو میخواهد همانطور که من رهرو خون برادرم بودم شما هم با قلم و زبانتان پشتیبان انقلاب و امام عزیز باشید؛ آنان که پیرو خط سرخ امامخمینی نیستند و به ولایت او اعتقاد ندارند بر من نگِریند و بر جنازه من حاضر نشوند در زنده بودنمان که نتوانستیم در آنها اثری بگذاریم شاید در مرگمان فرجی باشد و بر وجدان بی انصافشان اثر گذارد! ۶۱/۱۱/۱۷
🏴مزار؛ بهشتزهرا، ق۲۴، ر۷۳ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 روز بسیج جامعه زنان کشور، بمناسبت شهادت بانوی دلاور، الگوی زنان، «شهیده مریم فرهانیان»
💠رهبرانقلاب:
‼️زنان شهید، در تغییر مسیر تاریخ اسلام و کشور، نقشی شایسته ایفاء کردند و سربلند به محضر خدای متعال رفتند؛ لشکری از فرشتگان که از جان مقدس خویش در راه اسلام مایه گذاردند، تماشاچی نبودند و قدم در میدان عمل نهادند و در نقش معماران ایران جدید ظاهر شدند. اینان زنان بزرگی بودند که تعریف جدیدی از «زن» به شرق و غرب ارائه کردند.
شیر زنان انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند که الگوی سوم، «زن نه شرقی، نه غربی» است.
زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که میتوان زن بود، عفیف بود، محجبه و شریف بود و درعین حال، در متن و مرکز بود. میتوان سنگر خانواده را پاکیزه نگاهداشت و در عرصهی سیاسی و اجتماعی نیز سنگرسازیهای جدید کرد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد.
زنانی که اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح جهاد و شهادت و مقاومت درآمیختند و مردانهترین میدانها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خود فتح کردند. ۹۱/۱۲/۱۵ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالروز صدور فرمان مشروطه
💠رهبرانقلاب:
‼️مشروطیت یکی از ماجراهای تلخ تاریخ اخیر ماست! ۸۳/۱۲/۲۴
‼️من از اینکه میبینم جوانان ما از قضایای مشروطه بیاطلاعند رنجم میبرم! ۸۰/۸/۲۰
‼️نسل ما باید از تاریخ کشورش اطّلاع داشته باشد؛ بخصوص از زمان مشروطیت به این طرف را بداند! ۷۹/۱۲/۲۲
‼️بعد از ورود اسلام به ایران، حادثه مشروطیت، یک حادثهی استثنایی است، ما انقلاب اسلامی را که یک حادثهی عظیم تاریخیِ شکنندهی خیلی از بنیانهای غلطِ کهنِ باقیمانده بود، دیدیم اما به اهمیت حادثه مشروطیت توجه نکردیم. یقیناً اگر آن حادثه نبود این انقلاب بهوجود نمیآمد؛ بنابراین حادثه مشروطیت خیلی مهم است. ۸۳/۵/۱۱ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالروز رحلت بانوی فاضلهٔ انقلابی، مادرِ مقاممعظمرهبری، «خانم خدیجه میردامادی»
💠رهبرانقلاب:
‼️از جمله شخصیتهایی که عمیقاً روی من اثر گذاشته، مادرم است. مادرم با دیوان حافظ مأنوس بود، با حدیث نیز آشنا بود. حدیثی را نقل میکرد و پدر بر ایشان اعتراض میکرد که به این حدیث تاکنون برنخورده است، امّا ایشان منبع حدیث را برای پدر ذکر میکرد. همچون پدرم، مناعت طبع داشت. از نداری خود هرگز با کسی سخنی نمیگفت. همیشه رنج خود را به شیوههای گوناگون پوشیده نگه میداشت.
نکات اوّلیّهی قرائت قرآن و قواعد زبان عربی را از مادر آموختم؛ کمااینکه روح دلیری و نستوهی را نیز او در من دمید.
مادرم به خاطر بازداشتهای پیاپیِ من و حملات ساواک به منزل، رنج بسیار کشید؛ امّا در برابر دژخیمان مهاجم، با پایداری و صلابت میایستاد؛ جوابشان را میداد و با آنها مجادله میکرد. او حتّی مشوّق من در ادامهی این راه پر دردسر نیز بود.
کتاب خون دلی که لعل شد، ص٨ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالروز مهم قتل عثمان و آغاز حکومت پرعبرتِ امیرمومنان
💠رهبرانقلاب:
‼️ماجرای قتل عثمان از آن ماجراهای بسیار مهم تاریخ اسلام است و اینکه کی موجب قتل عثمان شد، این را انسان توی نهجالبلاغه و و تاریخ اسلامی که نگاه کند کاملاً برایش روشن میشود، گرچه درمیان قاتلان عثمان آدمهای خوب هم بودند اما شاید تعجب کنید که محرک این قاتلان همان کسانی بودند که بعد در مقابل امیرمومنان ایستادند! ۶۵/۳/۹
‼️حکومت امیرالمومنین یک حکومت انقلابی بود چراکه بنیانهای حکومت قبلی خود یعنی حکومت عثمان را تغییر داد لذا با روی کار آمدن حکومت انقلابی علوی مخالفان و ضدانقلابی حضرت هم از ایشان صدمه میخوردند این مخالفان مختلف بودند، از قدرتمندان بودند، از مقدس مآبان مثل ربیع بن خثیم و عبدالله بن عمر بودند که در حکومت عثمان خیلی ارزش داشتند اما در حکومت علی ارزشی نداشتند. ۵۱/۱۱/۲۲ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
.
🗓 سالــروز ولايــت و حكـومــت اميــرالمؤمنيــن علــــــی(ع)
💠رهبرانقلاب:
‼️پیامبر در غدیر قاعدهٔ امامت را به مسلمین آموخت لذا تا آخر دنیا هرجا مسلمین همّت کنند و هدایت شوند قاعدهاش احیای امامت است، لذا امت اسلام باید امامت را احیا کنند.
البته هرگز هیچکس به آن مصادیقی که پیغمبر معیّن کردند نمیرسد؛ بزرگترین شخصیتهای علمی و معنوی و عرفانی و بزرگان سلوکی و معرفتی ما نسبت به امیرالمؤمنین، مثل آن پرتو ضعیفی در ته چاهی هستند دربرابر خورشید؛ مثلاً یک شخصی مثل امام بزرگوار ما را که خب یک شخصیت انصافاً کامل، بزرگ، باعظمت، جامع الاطراف و از همه جهت یک شخصیّت برجسته و ممتاز بود، اگر بخواهیم با امیرالمؤمنین قیاس کنیم، قیاسش همین پرتو نور ته چاه است که از نور خورشید دیده میشود، فاصلهها امام ما با امیرالمومنین اینجوری است. ۹۵/۶/۳۰ @Jahade_tabeini
@seraj1397
.
🔴 تحلیلی بر انفجار _ فاجعهٔ بیـروت
🔸انفجار بیروت را از دو منظر میتوان تحلیل کرد. از منظـر عامل/عوامل و از منظـر نتایـج.
بررسی از منظر عوامل نیازمند اطلاعات است و گمانهزنیها شاید دقت لازم را نداشته باشد، اما تمام تحلیلها مبتنی بر دو احتمال کلی است:
▪️الف– "انفجار"، اتفاقی و ناشی از خطای انسانی، بیتوجهی و غیرعمدی بوده است.
▪️ب– "انفجار"، اقدامی طراحیشده و کاملاً تروریستی بوده است.
🔸در هر صورت، نکته مهم اما این است که از منظر تبعات و آثار بعدی آن مطلقاً تفاوتی نمیکند که عامل یا علت انفجار چه کشور یا گروه و فردی بوده است بلکه در هر دو حالت، از منظر آثار و نتایج حاصله یکسان است که به نکاتی اشاره میشود:
1⃣- بندر بیروت، بندری عادی نبود و شریان حیاتی اقتصاد، واردات و همچنین انبار لبنان بهحساب میآمد. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد ذخایر گندم و غلات از بین رفته است و ۳۰۰ هزار نفر نیز آواره شدهاند. لذا نتیجه #کوتاهمدت این انفجار تلاشی است برای تیرخلاص بر دولت حسان دیاب است که مورد حمایت حزبالله و جریان همسو و البته احیای مجدد جریان ۱۴ مارس (سعودی _ آمریکایی) است.
از این روست که بلافاصله پس از انفجار، سعد الحریری _ که یکی از متهمان اصلی است و ذخیرهسازی نتیرات در دوره مسئولیت او انجام شده _ اعلام کرد که دولت باید استفعاء کند.
2⃣- واقعیت این است که بدلیل حجم بسیار بالای خسارت، فارغ از کمکهای پراکنده کشورهای مختلف، دولت لبنان برای نجات از این باتلاق و بحران فوقالعاده بزرگ باید با کشورهای اصلی کمککننده، موثر و ذینفوذ در فضای لبنان یعنی آمریکا، فرانسه، سعودی وارد معامله شود تا بتواند کمکهای اقتصادی انبوه آنها را دریافت کند.
برآورد میشود حدود ۱۵ میلیارد دلار خسارت وارد شده است. کشورهای مزبور برای جبران این خسارت؛ امتیازات بزرگ سیاسی _ امنیتی میخواهند که به زعم آنها تعیین تکلیف برخی مسائل "حــزبالله" در رأس بلکه امتیاز اصلی و نتیجه #میانمدت این بازی است.
3⃣- با توجه به این دو مقدمه، از منظر نتایج، بیشترین منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی حاصله از فاجعه بیروت، در سبد رژیم صهیونیستی، سعودی و آمریکا قرار میگیرد. از این روست که حتی بدون وجود اطلاعات دقیق، میتوان گفت در هر حالتی محور عبری _ سعودی _ آمریکایی یا عامل فاجعه هستند یا بهرهبردار اصلی فاجعه و یا هر دو.
4⃣- (خیلیمهم) در این نوبت برخلاف دفعات قبل که سلاح حـزبالله را عامل ناامنی و بحران برای مردم لبنان معرفی میکردند، بسیار خبیثانه، سلاح و توان حـزبالله را #مانع_جذب کمکها و حل مشکلات معرفی میکنند! بهعبارت سادهتر حـزبالله را عامل انفجار معرفی نکردند بلکه #مانع_کمک معرفی میکنند! یعنی دقیقا حرکت روی خط نیازمندی، احساسات و تحریک مردمِ فاجعهزدهٔ لبنان. از این روست که بازی کاملا خطرناکی در پیش است!
@seraj1397
.
🔴 چالـش جدید در بیـروت‼️
🔸لبنان، کشوری متّکی به واردات است و تقریباً بسیاری از مواد اولیه، محصولات غذایی، صنعتی و کالاهای لوکس را وارد میکند. انفجار دیروز در بندر بیروت و آسیب به زیرساختهای آن، روند واردات را با اخلال روبرو کرده و احتمالاً قیمت کالا و خدمات را بیش از آنچه اکنون هست، افزایش خواهد داد. مسئلهای که میتواند این کشور را تا آستانه انفجار اجتماعی پیش ببرد!
🔸بیروت هماکنون به شهری تبدیل شده که بیش از نیمی از روز بــرق ندارد، در آستانه مشکل کمآبــی قرار دارد، بنـزین برای تردد خودروها نایاب است، بانـکها اجازه برداشت بسیار محدود سپردههای دلاری را به مردم میدهند، امکان خرید مواد غذایی برای بخش مهمی از مردم فراهم نیست، بیماری کرونـا همچنان مهار نشده و حالا این انفجار را شاید بتوان «تیر خلاص» به جامعه لبنان دانست!
🔸جامعه لبنان اما در کنار همه این دشواریها، یک نقطه اتکا دارد که میتواند مانع از فروپاشی اجتماعی آن شود؛ لبنانیها اساساً چندان مشکلات را جـدی نمیگیرند و شادزیستن را از یاد نمیبرند. به هرحال، بیروت که مردمانش روزی حتی مقایسه خود و شهرشان را با برخی پایتختهای عربی برنمیتافتند، امروز با چالشهای اساسی و مهمی روبرو شدهاند.
@seraj1397
.