1⃣ خطـای انسجام؛
فرآیند باور کردن یک دروغ بزرگ از خطای انسجام شروع میشود. خطای انسجام چیست؟
خطای انسجام دو بخش دارد:
🔸بخش اول) در بخش اول کافیست رسانه، پازلهای یک دروغ بزرگ را به صورت قطرهچکانی به شما منتقل کند؛ به نحوی که شما این قطعاتِ ظاهراً نامرتبط را دارای انسجام ببینید. مثلا این چند خبر را ببینید: مسئولین به خانواده کشته شدهها سر نمیزنند/ متهمین با وثیقه یا بدون آن آزادند/ کانادا درخواست دادگاه بینالمللی کرده و ایران مخالف است/ ایران به دنبال فرار از پرداخت غرامت است/ سپاه باقی ماندههای هواپیمای اسقاطی را فوراً جمع کرده است....
این اخبار فارغ از درستی یا نادرستی بصورت جداگانه اهمیت ندارد. مهم نیست هرکدام را به تنهایی باور کنید یا نه. حتی اگر تکذیب شود هم اثرش را روی شما خواهد داشت.
به چه نحـو؟
این اخبار در کنار هم یک پازل را کامل میکند و آن ایجاد شک است. گویا خبری است در نهان که جمهوری اسلامی نمیخواهد آنرا بگوید!
این اخبار نه جداگانه و بلکه در کنار هم یک پیام منسجم میسازد و آن همان دروغ بزرگی است که ممکن است روز اول گفته نشود و دو سال بعد شکل بگیرد!
🔸بخش دوم) بخش دوم انسجام چیست؟ انسجام دروغ با شما.
رسانه رصد میکند تا ببیند سمت و سوی مخاطب و جامعه به چه نحوی است. به هر سمتی کشش بیشتر پیدا کند اخبار فیک خود را متناسب با همان زمینه اجتماعی میسازد. اینجاست که فرد احساس میکند بین آنچه اعتقاد دارد با اخبار منتشر شده انسجام وجود دارد. ولو خبر دروغ باشد. او از این انسجام درونی و بیرونی لذت می برد. بنابرین به باور خود یقین پیدا میکند. حال آنکه، هم زمینه درونی اولیه و هم اخبار تزریقی بیرونی، همه اش در یک سناریوی منسجم فرد را مسخ کرده است.
🔻ادامه... 👇👇
@seraj1397
.
2⃣ خطای تائید اجتماعی؛
بعد از خطای انسجام، نوبت به خطای تائید اجتماعی میرسد. خطای تائید اجتماعی چیست؟
شما در آن چیزی که نه زمان و نه انگیزه و نه مهارت لازم برای بررسیاش را داشته باشید تلاش میکنید به نظر دیگران توجه کنید. اینکه دیگران چه میگویند. تعداد نظرات همشکل و همراستا نیز هست.
شاید این ادعـا را تکذیب کنید، اما شما در برخی از موارد، واقعا از کامنتهای یکدست و یکشکلِ یک پست اینستاگرامی اثر میگیرد و این تاثیر کاملا ناخودآگاه است.
وقتی همه یک حرف میزنند، مخالفان نیز دچار مارپیچ سکوت میشوند و همین باعث میشود "توهـمِ باورِ اکثریت" ایجاد و مسلط شود. اینجاست که رسانهها تلاش میکنند نشان دهند خبـرِ دروغشان باور اکثریت است و شما اگر میخواهید مورد تائید اجتماعی قرار بگیرید و منزوی نشوید باید با اکثریت همراهی کنید.
حال آنکه نه تنها خبـر دروغ است، بلکه باور اکثریت به خبـر نیز، دروغ است و تنها توهمی از اکثریتنمایی است!
رسانه در این مدل اولا یک پیام را به شیوههای گوناگون از زبان دیگران تکرار و سپس تلاش میکند با اخبار جهتدار نظر مخاطبین را یکدست و هم راستا نشان دهد. "خطای تائید اجتماعی" عجیب مسخ کننده است!
🔻ادامه... 👇👇
@seraj1397
.
✅ امــا چــه بایــد کــرد؟
👈 یک جملــه: هـوشیــار باشیــم.
در رسانههای اجتماعی، ما تنها از رسانههای مرجع اثـر نمیگیریم. از یک کامنت و لایک و ریت هم اثر میگیریم.
از سویی دیگر اگر هوشیار بودیم، باید فعال باشیم. یک کامنت و لایک و ریت شما، روی باور دیگران اثـرگـذار است.
شاید تابحال توجه نکرده باشیم، اما یک وقتهایی سکوت هم در ترویجِ دروغ های بزرگ موثـر است؛ پدیده مارپیچ سکوت!
پس راوی حقیقت باشیم، که در یَوم تبلّی السّرائر برای یک لایکـی که زدیم و یا حتی نزدیم باید جوابگو باشیم.
✍ محسن مهدیان
@seraj1397
.
🗓 ۲۰ دی ۱۲۳۰ شمسی، سالروز شهادت امیرکبیر
💠رهبرانقلاب:
‼️شما جوانهای خوب و مؤمن و اندیشمند و باهوش، باید از کشورتان اینها را بدانید، دانشگاه تهران یعنی اوّلین دانشگاه کشور درسال۱۳۱۳ تشکیل شده. ۴۴ سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۷ که قبل از انقلاب باشد، تعداد دانشجویان کلّ کشور ۱۵۰ هزار نفر بوده. یک تعدادی هم به همین نسبت البتّه فارغالتّحصیل شدند، امّا بعد از آنکه کشور ۴۴ سال دانشگاه داشته، موجودی دانشگاه ۱۵۰ هزار نفر است!
امروز ۴۰ سال از انقلاب گذشته، موجودی دانشجوی ما بیش از چهار میلیون است؛ چند میلیون هم فارغالتّحصیل داریم؛ یعنی ببینید، دو جور حکومت و دو جور نظام، اینجاها است که نشان میدهد خودش را.
این گذشتهی تاریک و تلخِ ماجرای علم و داستان علم و نخبگان در کشور ما است. نخبهها تربیت نمیشدند؛ اگر یک آدمی هم مثل امیرکبیر پیدا میشد، آنجور پدرش را درمیآوردند. در دوران پهلویها وضع از این بدتر بود، منتها ظاهرسازی میکردند؛ عقب ماندگی علمی، عقب ماندگی فرهنگی، عقب ماندگی اخلاقی، عقب ماندگی سیاسی. ۹۷/۷/۲۵
@seraj1397
.
🗓 ۲۰دیماه ۱۳۵۳ شمسی، سالروز بازداشت استاد سیدعلیخامنهای بعلت شرح کتاب نهجالبلاغه، با موضوع منشور حکومت علوی در مسجد کرامت شهر مشهد؛
⚠️ تـوجــــــه؛
🏳 استادخامنهای با انتخاب بخشهایی از نهجالبلاغه که روش حکمرانی اسلامی را بیان میکند، غیر مستقیم به مخاطب خود نشان میداد که بیداد پهلوی چگونه احکام اسلامی را زیر پا میگذارد.
تأثیر بیانات ایشان آنچنان بود که رئیس ساواک مشهد پس از برگزاری جلسهی شرح نهجالبلاغه به تاریخ ۱۳۵۳/۱۰/۱۳ به نیروهای تحت امرش نوشت: «به فعّالیّت خامنهای باید خاتمه داد.» لذا ساعاتی قبل از تشکیل جلسهی دیگری از شرح نهجالبلاغه در ۲۰ دیماه ۱۳۵۳ دستگیر و به کمیتهی مشترک ضدّ خرابکاری تهران اعزام و از این تاریخ تا سال ۵۷ از همهی فعّالیّتهای تبلیغی و تدریسی منع میشوند.
@seraj1397
.
🗓 ۵ جمادیالثانی سال ۶۵۶ قمری، درگذشت اِبن أبیالحدید
💠رهبرانقلاب:
‼️درک مقامات معنوى امیرالمؤمنین -مقام معرفتِ توحیدى امیرالمؤمنین، مقام عبادت او، مقام تقرّب او به خدا، مقام اخلاص او- که اینها چیزهایى است که عمق آن و کُنـه آن واقعاً از دسترس ماها خارج است. بزرگان از علما، از شیعه و سنّى، حتّى غیر مسلمان، در مقابل این بخش از شخصیّت امیرالمؤمنین همه اظهار عجز کردهاند؛ بس بلند و والا و مشعشع، این بخش در چشم هر بینندهاى جلوه میکند؛ نمیتوانند، قادر نیستند ابعاد آن را درک بکنند. ۹۳/۲/۲۳
@seraj1397
.
🔴 الزامات حذف ارز جهانگیری!!!
🔻در این روزها صحبتهای زیادی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میشود، که موافقان و مخالفان زیادی دارد.
🔰 موافقـان معتقدند که:
1⃣ ارز ترجیحی قدرت رقابت را از تولیدکننده داخلی میگیرد.
2⃣ ارز ۴۲۰۰ تومانی تـورمزا بوده است.
3⃣ با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و فروانی کالا، قیمتها در بازار کاهش خواهد یافت.
4⃣ رشد پایه پولی و تورم فعلی مولود ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
5⃣ ارز ترجیحی مولد رانت پنهان و فساد اقتصادی است.
🔰 اما مخالفان معتقدند که:
1⃣ تغییر نرخ ارز، افزایش قیمت کالا و خدمات بخش دولتی و خصوصی را به دنبال دارد.
2⃣ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط تحریمی و تورّمی، فقیـر را فقیـرتر و ثروتمند را ثروتمندتر میکند.
3⃣ تورم ناشی از ارز ترجیحی بیش از انتظار دولت خواهد بود.
4⃣ تورم اقلام مشمول ارز ترجیحی از اسفند ۹۶ تا تیرماه ۱۴۰۰ کمتر از ۱۹۰ درصد و سایر کالاها بیش از ۴۳۳ درصد بوده است.
5⃣ از سویی مخالفان معتقدند شائبه تغییر نرخ ارز، موجب احتکار کالاهای اساسی قبل از حذف ارز ترجیحی خواهد شد.
✅ اما حال که تصمیم بر حذف این بلای باقیمانده از دولت قبل گرفته شده است باید الزاماتی رعایت شود:
1⃣ این کار در یک زمان مناسب و در فضای آرام بازار صورت گیرد نه در زمانی مانند آستانه شب عید.
2⃣ رسانه ملی و شبکههای اجتماعی جهت اقناع مردم به صورت ویژه به این موضع بپردازند.
3⃣ دولت محترم برای جلوگیری از فشار به مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه، باید بن حمایتی در نظر بگیرد و قبل از اقدام به حذف ارز ترجیحی، آن را در جامعه توزیع کند.
4⃣ دولت برای جلوگیری از احتکار و افزایش غیر متعارف قیمتها، باید تنظیم بازار و فروش برخط و هوشمند را به صورت عملی در دستور کار خود قرار دهد
📝 رضـا حمیـدی
@seraj1397
.
⁉️ چرا باید این روزها از آخوندی یاد کرد؟!
🔸ناتوانیِ امروز برخی مردم در تامین سرپناه و بروز پدیدههای بدمسکنی نظیر اتوبوسخوابی و حاشیهنشینی، نتیجه مستقیم عملکرد مسؤولان پُرادعا در برخی دولتهای قبل است که نه تنها پروژه مهمی نظیر مسکن مهر را مزخرف میدانستند، بلکه زمینه فاصله انقلاب از اهداف خود را هم فراهم کردند.
🔸یکی از این سیاستمداران که نقش پررنگی در نابسامانی امروز بازار مسکن دارد، "عباس آخوندی" است. وزیری که در دو مقطع بر کرسی بالاترین مقام اجرایی حوزه مسکن کشور تکیه زد و در هر دومرتبه با اتحاذ سیاستهایی زمینه ناتوانی مردم در تامین مسکن را مهیا کرد.
🔸بر همین اساس، عباس آخوندی پیش از به دست گرفتن اختیار وزارت راه و شهرسازی در دولت تدبیر و امید، بین سال ۷۲ تا ۷۶ وزیر مسکن و شهرسازی دولت رفسنجانی بود.
🔸در سال اول حضور آخوندی در وزارت مسکن و شهرسازی دولت سازندگی، متوسط قیمت یک مترمربع مسکن در تهران ۵۱ هزار و ۶٠٠ تومان بود، این در حالیست که در سال ۷۵ متوسط قیمت مسکن به ۱۶٠ هزار تومان رسید و در مجموع، طی چهار سال حضور آخوندی در دولت سازندگی، قیمت هر مترمربع مسکن بیش از ۲۴۶ درصد رشد کرد!
🔸یکی از بحث برانگیزترین اقدامات آخوندی در بازار مسکن، نحوه مواجه وی با مسئله جولان سوداگران در این بازار بود. در سالهای اخیر، سهم تقاضاهای سرمایهای و سوداگرانه در بازار مسکن به بیش از ۷٠ درصد رسیده است.
این یعنی از هر ۱٠ نفری که اقدام به خرید مسکن میکنند، ۷ نفر دلال و سوداگر هستند و برای افزایش سرمایه خود به بازار مسکن رجوع کردند.
🔸بخش قابل توجهی از خانوارهای فاقد مسکن که تا پیش از وزارت آخوندی به صاحبخانه شدن فکر میکردند، پس از اقدامات وی با رشد سرسامآور قیمت مواجه شدند و خانهدار شدن را به رویا سپردند.
🔸این مقام مسئول تاکنون در هیچ نهاد نظارتی مورد بازخواست قرار نگرفته و در حقیقت بانی وضع موجود بجای پاسخ به شرایط فعلی خود به منتقد شرایط تبدیل شده و در جایگاه تئوریسین نسبت به اعلام مواضع خود میپردازد.
✅ بر همین اساس به نظر میرسد، گام اول ساماندهی بازار مسکن، فارغ از مسئله سیاستگذاری، پیگیری عملکرد مسئولانی است که عامل شرایط کنونی هستند.
@seraj1397
.