✅ کمال عقل از ديدگاه امام حسين عليه السلام
🔷 زمانى نزد معاويه و با حضور امام حسين (ع) درباره «عقل» گفتگو شد. امام حسين (ع) فرمود:
➖ لَا يَكْمُلُ الْعَقْلُ إِلَّا بِاتِّبَاعِ الْحَق
➖عقل کامل نمىشود مگر با پيروى از حق
معاويه خنديد و گفت: «در سينههاى شما، فقط يک چيز وجود دارد».
کنايه از اين که شما همه چيز را فقط در حق و باطل مىبينيد و اصلا به منافع دنيوى توجهى نداريد.
♦️تحليلي تاريخى درباره اين حديث:
گفتنى است که زيرکى معاويه و مهارتش در نيرنگ، موجب شده بود تا برخى، او را فردى بسيار «عاقل» بپندارند. لذا امام حسين (ع) با تأکيد بر نقش حقمدارى در کمال عقل، به معاويه تعريض زد که حقگريزى او، نشان دهنده نقصان عقل است.
🗯 همچنين از دو تن از عالمان اهل سنت به نامهاى حسن بصرى و سفيان ثورى، سخنى شبيه روايت امام حسين (ع) نقل شده و حسن بصرى، رفتار معاويه را رفتارى شيطانى و فرعونى دانسته است، و نه عاقلانه.
📘نزهة الناظر ص 83-84
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
♦️راه آنجا آغاز مىشود كه تو به پايان مىرسى
✅ مادرم به من درسی داد که فراموشم نمیشود
📍محمد پسر اول من میخواست به دنیا بیاید و این تجربه اول ما بود. نصف شب بود که درد به سراغ مادرش آمد. با داروهایی که میشناختم و با گل گاوزبان و تخم شوید کارسازی نمودم ولی درد زایمان بود و شتاب میگرفت. به منزل پدر آمدم.
هنوز ساعاتی تا اذان صبح مانده بود. مادرم با چند نفر از بستگان به پذیرایی مادر محمد (همسرم) مشغول شدند و مرا از اتاق تبعید کرد.
📍من از دور فریادها و نالهها را میشنیدم و زمان بر من کند میگذشت، تجربه اول من بود، حدود طلوع آفتاب خانم تشیدی (دکتر) را آوردیم، با خیال راحتتری در انتظار تولد نشستیم، فریادها و نالهها زیادتر میشد اما از ولادت خبری نبود، مادرم را صدا زدم، من آشفته بودم ولی او سرخوش.
📍پرسیدم آیا مشکلی هست؟ جواب داد: کار زایمان طبیعی است. گفتم: پس چه وقت فارغ میشود؟ با این همه ناله کی کار تمام میشود؟ خندید و گفت:
👈 تا نای نالیدن دارد و توان فریاد کشیدن دارد، نمیزاید. آنجا که درد توانش را گرفت، آن وقت فارغ میشود ...
📍مدتی گذشت، از نای افتاده بود و فقط زنجموره بود، که صدای گریه محمد بلند شد.
و این حرف و این درس را فهمیدم که تا نای نالیدن داری و تا آنجا که توان داری ولادتی نیست، راه آنجا آغاز میشود که تو به پایان می رسی.
❇️ راستی که در هنگام توانایی دو پای شکر و صبر هست و در هنگام عجز و ناتوانی، بلوغ و عنایت حق هست و با این همه امکان چه جای ترس و یاس و سستی و حزن است؟
✨وَ لاَ تَهِنُوا وَ لاَ تَحْزَنُوا وَ أَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ (آلعمران/۱۳۹)
⬅️ مشکل ما در این جاست که نمیخواهیم از نعمتهای دنیا و امکانات آن، چیزی به دست بیاوریم و نمیخواهیم با این مرکبها به جایی برویم وگرنه به نعمتها دلبسته نمیشدیم و حساب میکردیم که با داشتن و یا از دست دادن، با کدامین زودتر میرسیم که برای حرکت ما دو پای شکر در هنگام دارایی و صبر در هنگام گرفتاری هست. پس دیگر چه رنجی داریم و چه مرگی داریم. آنجا که با شکر و صبر میتوان رفت، آنجا که اگر از پای افتادی و ناتوان شدی، تازه با عجز میتوان رفت، دیگر چه حرفی داریم و چه منطقی داریم؟
✅ آخر راه آنجا آغاز میشود که ما تمام میشویم.
✍️ مرحوم علی صفایی حائری (ع ص)
📙درسهایی از انقلاب، دفتر سوم « قیام » ص ۲۲۳
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 ما هم با امیرالمؤمنین (ع) شریک هستیم
🟢 وقتی که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام خوارج را در روز نهروان شکست داد، مردی به سوی ایشان آمد و گفت: ای امیرالمؤمنین، خوشا به حال ما که در این لحظه با شما حضور داشتیم و با شما این خوارج را کشتیم.
💢امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود: قسم به آن کسی که دانه را شکافت و جان را آفرید، در این لحظه افرادی حضور داشتند که خداوند هنوز پدران و اجدادشان را نیافریده است.
♨️ مرد گفت: چطور ممکن است کسانی که هنوز آفریده نشدهاند، در این لحظه حضور داشته باشند؟
💢امیرالمؤمنین علیهالسلام پاسخ داد: بله، افرادی در آخرالزمان خواهند بود که تسلیم امر ما هستند و در آنچه که ما در آن هستیم، شریک خواهند شد .
📔المحاسن ج 1 ص 262
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔰 اگر عیب کسی را فهمیدی پردهپوشی کن
✳️ غالب افراد داراى عيوب پنهانى هستند و گاه انسان از آنها آگاه مىشود، وظيفۀ هر كسی عيبپوشى و پردهدرى نكردن در مقابل عیوب دیگران است،
🔹چرا كه پردهدرىها از يک سو، احترام شخصيت افراد را در هم مىشكند
🔹و از سوى ديگر، آنها را در ارتكاب گناه جسور مىكند؛ زيرا در پرده بودن عيب همواره سبب احتياط افراد است، امّا اگر كار به رسوايى كشيد ديگر كسى ملاحظه نمىكند
🔹و از همۀ اينها گذشته پردهدرى باعث اشاعۀ فحشاء در جامعه و آلوده شدن ديگران به گناه مىگردد.
♨️ امام صادق علیهالسلام میفرماید:
كسى كه عيب مؤمنى را كه از آشكار شدنش بيمناک است بپوشاند، خداوند هفتاد عيب او را در دنيا و آخرت مىپوشاند.
📓کافی ج 2 ص 200
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🧨 سرکوب غرائز
برخی معتقدند که برای رسیدن به سعادت، باید غرائز را در خود سرکوب کرد؛ در حالی که اين غرائز را خداوند در انسان آفريده و لذا سركوب آن جايز نيست، بلكه بايد آن را كنترل و مهار كنيم.
🔸 وجود غرائز براى حفظ و بقا و تكامل نسل بشر ضرورت دارد. اگر شكم نباشد، انسان از گرسنگى مىميرد، اگر غضب نباشد، انسان از خود دفاع نمىكند و اگر شهوت نباشد، نسل بشر قطع مىگردد. ولى براى ارضاى غرائز بايد مسير صحيح طى شود.
🛢غرائز مثل كپسول گاز هستند كه اگر از طريق صحيح وارد اجاق گاز شود، نتيجهاش حرارت و پخت و پز است، ولى اگر بدون كنترل باشد، انفجار و خطر را در پى خواهد داشت.
💄خودآرايى براى زن يك غريزه است، اين غريزه اگر در خانه به كار گرفته شود، زندگى را شيرين و پر محبت خواهد كرد، امّا اگر اين خودآرايى در خيابان انجام گرفت، سبب متزلزل كردن خانوادههاى ديگر خواهد شد.
💅 مردى كه در خيابان صدها زن آرايش كرده مىبيند، وقتى به خانه برمىگردد نسبت به همسر خود علاقه چندانى نشان نمىدهد، زيرا جلوههاى خيابانى علاقه او را نسبت به همسرش متلاشى كرده است.
❌ به علاوه اين جلوهها در دل افرادى كه ازدواج نكردهاند طوفانى برپا مىكند كه يا او را مثل شمع آب مىكند و مىسوزاند و يا او را به فكر تجاوز و سوء قصد مىاندازد و آثار سوئى همچون فرار از خانه، تهديد، خودكشى، امراض مقاربتى و روانى و بچههاى سر راهى را به دنبال دارد.!!
📒تمثیلات (حجة الاسلام قرائتی) ص ٣٨
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
👥 عوامل نفوذی یهود در صدر اسلام (59) ✳️ عصر عثمان؛ حکومت بنی امیه و آل یهود ♦️استحاله فرهنگی در عص
👥 عوامل نفوذی یهود در صدر اسلام (60)
✳️ عصر عثمان؛ حکومت بنی امیه و آل یهود
با مسلط شدن آل امیه، دشمنان دیرین اسلام، هجمه برای از بین بردن اسلام بهصورت گستردهای صورت گرفته بود. دین اسلام بازیچه فرزندان طُلَقاء شده بود و به هر نحو که میخواستند با آن بازی میکردند و شهدای بدر و احد و… را به تمسخر میگرفتند؛ بهگونهای که ابوسفیان پای بر قبر حمزه سیدالشهدا میکوفت و میگفت:
ای ابوعماره، مسئلهای که ما دیروز بر سر آن با هم جنگ داشتیم (دین اسلام) امروز بهدست کودکان ما افتاده و با آن بازی میکنند. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحديد ج 16 ص 136)
♨️ بنیامیه پیروزی خود را جشن گرفته بودند و با نام اسلام بر مال و ناموس مردم مسلط شده بودند. دین را چنان تغییر داده بودند که عایشه در اختلافات پس از مرگ عثمان اعتراف کرد: او کتاب خدا را آتش زد و سنت پیامبر را ترک گفت. (الجمل ص 161)
آتش زدن کتاب خدا، کنایه از این بود که آنان چنان رفتار کرده بودند که احکام قرآن کاملاً تعطیل شده بود و گویی اثری از قرآن نیست.
♨️در این اوضاع، علی (ع) که حافظ دین نبوی است، پس از غصب خلافت، سازمان سرّی شیعی تشکیل داد و به تربیت نیرو پرداخت. بنابراین کسانی چون سلمان و مالک اشتر و عمار، در عصر خلفا با فراست و هوشیاری تمام در بدنه حکومت نفوذ کرده بودند و طبق دستور حضرت عمل میکردند و چنان هوشیارانه و زیرکانه عمل میکردند که ابوبکر و عمر متوجه ارتباط آنان با علی (ع) نمیشدند.
ارتباط این افراد با حضرت، بسیار پیچیده و مخفی بود و در موقعیتهای مناسب، در ترویج آیین اهل بیت تلاش میکردند. بنابراین مدتی که عمار در کوفه بود، با اینکه کوفه درآمد بسیاری داشت، چیزی برای علی (ع) نمیفرستاد. حضرت نیز مراقب بودند. آنها هرچه ایشان را رصد میکردند، میدیدند که یا مشغول به کارهای زندگی خویش است و یا به عبادت میپردازد.
👆 در زمان عثمان این سازمان نیز فعالیت خود را علنی کرد و با علنیشدن دشمنی عثمان و بنیامیه، آنان با سخنرانیها و اعتراضات خود، چهره واقعی بنیامیه را برملا ساختند، اما هنوز ارتباطشان با علی (ع) مخفیانه بود.
♨️ افشاگری سازمان شیعه در مدینه و مصر و کوفه و یمن به زمینهای برای بیاعتبار شدن جریان سقیفه انجامید و عثمان در این برهه، راهی برای بازگشت نداشت.
در اثر آگاهی مردم از رفتارهای عثمان، دامنه اعتراضات بهتدریج گسترده شد و مردم بلاد مختلف، پرچم مخالفت با عثمان را بهدست گرفتند. مردم از عثمان خواستار اصلاح رفتار و عملکرد او بودند. آنان دریافته بودند که عثمان بنیامیه را بر مردم سوار کرده و صلحا و اصحاب را برکنار و فرزندان طلقا را جایگزین ساخته است.
♨️ از سوی دیگر، عثمان از عمّال بنیامیه حمایت میکرد و حتی حاضر به شنیدن اعتراض درباره آنان نبود و در برابر فساد آنان، از آنها حمایت میکرد. بذل و بخششهای بیحساب عثمان از بیتالمال مسلمین به بنیامیه نیز نارضایتی صحابه را برانگیخته بود و کار به جایی رسید که زید بن ارقم، کلیددار بیتالمال، به عملکرد خلیفه اعتراض کرد و کلیدهای بیتالمال را بازپس داد. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحديد ج 1 ص 199)
⬅️ مرحوم علامه امینی آمار بخششهای عثمان را چنین آورده است:
مروان: 500000 دینار؛ ابی السرح: 100000 دینار؛ طلحه: 200000 دینار، عبدالرحمن بن عوف: 256000 دینار؛ یعلی بن امیه: 500000 دینار؛ زید بن ثابت: 100000 دینار؛ خود خلیفه: 350000 دینار؛ علاوه بر این مبلغ 126770000 درهم به آل حکم و حارث و سعد و ولید و مروان … بذل و بخشش نمود. (الغدیر ج 8 ص 286)
🔺امیرمؤمنان (ع) در توصیف غارت بیتالمال بهدست خلیفه و یارانش میفرماید:
او و بنیامیه چون شتر که علفهای با طراوت بهاری را با ولع میخورد، مال خدا را با دهان پُر میخوردند. (نهج البلاغه، خطبه 3)
💤 ادامه دارد ....
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 استفاده از تسهیلات بانکی در غیر مورد قرار داد
⁉️ پرسش:
آیا استفاده از وام کالا در رهن خانه یا تهیه مسکن جایز است؟
✅ پاسخ:
🔹 به طور کلی در تسهیلات بانکی ـ #غیر از وام قرض الحسنه ـ پول در #ملکیت بانک است و #مشتری از طرف بانک #وکیل است آن را در محل معین شده در قرارداد مصرف کند، بنابراین، صرف آن در محل دیگر، تصرف غاصبانه و شرعا غیر مجاز و موجب ضمان است.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✳️ نقش حکميت در خانواده (1)
📖 وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَكَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَكَماً مِنْ أَهْلِها إِنْ يُريدا إِصْلاحاً يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُما إِنَّ اللَّهَ كانَ عَليماً خَبيراً
سوره نساء آيه 35
📖 و اگر از شکاف بین آن دو بیم داشتید پس حَکَمی از وابستگان مرد و حَکَمی از وابستگان زن را برانگیزید، که اگر آن دو بخواهند اصلاح کنند خداوند بین آن دو وفاقی ایجاد میکند؛ همانا خداوند همواره دانا و باخبر بوده است.
📌ماده «شقق» در اصل دلالت دارد بر شکافی در چیزی و بتدریج برای خود شکاف هم به کار رفته است (معجم مقاييس اللغة، ج۳، ص۱۷۰) در واقع به مطلق شکافتن گفته میشود، خواه بر اثر این شکاف جدایی و تفرقه بین اجزاء حاصل شود یا نشود (التحقيق فى كلمات القرآن الكريم، ج۶، ص۱۱۳) و «شَقّ» که مصدر ثلاثی مجرد است: «ثُمَّ شَقَقْنَا الْأَرْضَ شَقًّا» (عبس/۲۶) گاه به خود شکافی که در چیزی افتاده نیز گفته میشود (مفردات ألفاظ القرآن، ص۴۵۹).
👈 به همین مناسبت، «شِقّ» و «شِقّة» به «نیمی از چیزی» (معجم مقاييس اللغة، ج۳، ص۱۷۱؛ مفردات ألفاظ القرآن، ص۴۵۹) یا به عبارت دیگر، به جزء جدا شدهای از چیزی (مجمع البيان، ج۳، ص۷۰) اطلاق میگردد؛ و البته «شِقّ» به معنای «مشقت» هم به کار میرود: «لَمْ تَكُونُوا بالِغِيهِ إِلَّا بِشِقِّ الْأَنْفُسِ» (نحل/۷)، گویی بر اثر آن انسان دو نیم میشود (معجم مقاييس اللغة، ج۳، ص۱۷۱) و شکستگی و انکساری که در نفس یا بدن حاصل میشود (مفردات الفاظ القرآن، ص۴۵۹). و از آن نهتنها افعل تفضیل ساخته شده: «وَ لَعَذابُ الْآخِرَةِ أَشَقُّ» (رعد/۳۴) بلکه به همین مناسبت فعل «شَقَ یَشُقُّ» به معنای مشقتی را بر کسی تحمیل کردن به کار رفته است: «وَ ما أُريدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ» (قصص/۲۷)
📌«شُقَّة» بر وزن «فُعلَة» (همانند لقمه) به معنای آن چیزی است که بر اثر شَقّ و شکاف حاصل میشود و منجر به مشقت میگردد (التحقيق فى كلمات القرآن الكريم، ج۶، ص۱۱۴) و ظاهرا به همین مناسبت بوده که به مسیر دور که در یک زمین ناهموار و سنگلاخ باشد (معجم مقاييس اللغة، ج۳، ص۱۷۰) و ناحیهای که رسیدن به آن با مشقت همراه باشد گفته میشود: «لَوْ كانَ عَرَضاً قَريباً وَ سَفَراً قاصِداً لاَتَّبَعُوكَ وَ لكِنْ بَعُدَتْ عَلَيْهِمُ الشُّقَّةُ» (توبه/۴۲) (مفردات ألفاظ القرآن، ص۴۵۹).
📌«شقاق» به معنای مخالفت (مفردات الفاظ القرآن، ص۴۵۹) و اختلاف و دشمنی است؛ گویی دو چیز «متشاق»، دو چیزیاند که هریک در شقی قرار گرفته غیر از شق و نیمهای که دیگری در آن واقع شده (مجمع البيان، ج۳، ص۷۰) و یا اینکه بین آن دو شکافی ایجاد شده است (مفردات ألفاظ القرآن، ص۴۶۰): «وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّما هُمْ في شِقاقٍ» (بقره/۱۳۷) ، «إِنَّ الَّذينَ اخْتَلَفُوا فِي الْكِتابِ لَفي شِقاقٍ بَعيدٍ» (بقره/۱۷۶) ، «إِنَّ الظَّالِمينَ لَفي شِقاقٍ بَعيدٍ» (حج/۵۳) ، «بَلِ الَّذينَ كَفَرُوا في عِزَّةٍ وَ شِقاقٍ» (ص/۲) ، «مَنْ أَضَلُّ مِمَّنْ هُوَ في شِقاقٍ بَعيدٍ» (فصلت/۵۲) «وَ يا قَوْمِ لا يَجْرِمَنَّكُمْ شِقاقي أَنْ يُصيبَكُمْ مِثْل …» (هود/۸۹)
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 معاشرت با دینداران
🟢 طبیعت انسان طوری است که گاهی تحمل همنوع و همدین خود را از دست میدهد؛ زیرا برخی از صفات رذیله و کینههایی که در بین آنان وجود داشته است را شیطان به رخ آنان میکشد و همین باعث دوری و جدایی میشود؛ بر همین اساس اسلام بر معاشرت با اهل دین تأکید کرده است.
👆چه خوش فرمود رسول خدا (ص) که:
▪️مجَالَسَةُ أَهْلِ اَلدِّينِ شَرَفُ اَلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ
▫️شرافتِ دنیا و آخرت در معاشرت و همنشینی با اهل دین است
📕امالی (صدوق) ص ۶۰
#انا_علی_العهد
#سید_حسن_نصرالله
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃