سراج منیر
✳️ داستانهای پیامبران در قرآن ♦️داستان حضرت صالح علیه السلام نام حضرت صالح علیه السلام ۹ بار در قر
✳️ داستانهای پیامبران در قرآن
♦️داستان حضرت صالح علیه السلام
دعوت حضرت صالح و انکار ثمود مدتى ادامه یافت تا آن که قوم ثمود طغیان را به این حد رساندند که نقشه کشتن شتر را طرح کرده و شقىترین فرد خود را وادار کردند تا آن شتر را به قتل برساند و به حضرت صالح گفتند: حالا اگر از راستگویان هستى آن عذابى که ما را به آن تهدید مىکردى بیاور.
حضرت صالح در پاسخشان فرمود: تنها سه روز مهلت دارید که در خانههایتان از زندگى برخوردار باشید و این وعدهاى است که تکذیب پذیر نیست.
▪️بعد از این تهدید مردم شهر و قبائل آن نقشه از بین بردن حضرت صالح علیه السلام را طرح کردند و در بین خود سوگندها خوردند که ما شب هنگام، بر سر او و خانوادهاش مىتازیم و همه را به قتل مىرسانیم و آن گاه به صاحب خون او مىگوییم ما هیچ اطلاعى از ماجراى کشته شدن او و خانواده اش نداریم و ما به یقین راستگویانیم.
▪️این نقشه را طرح کردند و خداى تعالى نیز نقشهاى داشت که آنها از آن خبر نداشتند، چیزى نگذشت که رجفه (زلزله بسیار شدید) و صاعقهاى آمد و قوم ثمود در خانههایشان هلاک شدند. پس از آن حضرت صالح روى از آنان برتافت و به آن جسدهاى بى جان خطاب کرد که: اى قوم! چقدر به شما گفتم دست از این بتها بردارید و چند بار رسالت پروردگارم را به شما ابلاغ نموده، درباره شما خیرخواهى کردم و لیکن شما خیرخواهان خود را دوست نمىداشتید و خداى تعالى حضرت صالح و آنهایى که ایمان آورده و از عذاب خدا پروا داشتند را نجات داد. و بعد از آن که همه از بین رفتند منادى الهى ندا در داد:
«أَلَا إِنَّ ثَمُودَ کفَرُوا رَبَّهُمْ أَلَا بُعْدًا لِثَمُودَ» (هود/۶۸)
«آگاه باشید که قوم ثمود به پروردگارشان کفر ورزیدند و از رحمت خدا دور گشتند»
▪️مطالعه در سیره حیات و دعوت حضرت صالح علیه السلام نشان مىدهد که این پیامبر الهى در برابر برخوردهاى نامعقول و خشونت آمیز و معاندانه قوم خود همواره بزرگوارانه رفتار نموده، با اغماض و عفو از خطا و گناهشان درمىگذشت.
در ابتداى روند دعوت صالح با استدلالهاى روشن آنها را به توحید فراخواند. استدلالش را نپذیرفتند، بلکه در عوض، تهمتهاى ناروایى به او زدند و حتى در نهایت گستاخى از او درخواست نزول عذاب نمودند.
در تمام این مراحل آن چه از این پیامبر الهی مشاهده گردید، مواجهه کریمانه و نگاه مهربانانه و گذشت بزرگوارانه و خطاپوشى پدرانه بود. بنابراین به حق مىتوان او را اسوه قرآن در صبر و متانت در رفتار با مخالفان دانست.
💤 ادامه دارد ....
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓پرسش:
در بعضی از روایات به ما دستور دادهاند که هرگز از خدا طلب مرگ نکنید، بلکه همیشه از خداوند عمر طولانی ـ که در طاعت و بندگی خدا سپری شود ـ بخواهید. با این حال برخی از شهدا و علماء از خداوند طلب مرگ یا شهادت میکردهاند.
سوال اين است که آیا گناه است که انسان از خداوند برای خودش يا ديگران طلب شهادت کند؟
✅ پاسخ:
طلب مرگ دلایل گوناگونی دارد و اگر منشأ آن ایمان قوی و عشق بیاندازه به خداوند باشد (بهطوریکه عاشق تحمل دوری معشوق را ندارد و در آرزوی وصال او میسوزد)، ممدوح است، اما اگر دلیلش مشکلات زندگی و ضعف نفس باشد، قبیح و ناپسند است.
🔺امیرمؤمنان (ع) در خطبۀ معروف به «خطبۀ متقین» دربارۀ ویژگیهای اهل تقوا و ایمان میفرماید:
▪️لَوْ لَا الْآجَالُ الَّتِی کَتَبَ اللَّهُ لَهُمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ أَرْوَاحُهُمْ فِی أَجْسَادِهِمْ طَرْفَةَ عَیْنٍ شَوْقاً إِلَی الثَّوَابِ وَ خَوْفاً مِنَ الْعِقَاب
▫️اگر خداوند عمر معینی را برای اهل ایمان و تقوا معلوم نکرده بود، بهاندازۀ یک چشم بههمزدن هم روح در بدنشان نمیماند؛ بهدلیل اشتیاق به پاداش الهی و بیم از کیفر او
⬅️ مؤمن مشتاق دیدار پروردگار است و میداند با مرگ به پاداش الهی و نعمتهای بیپایان میرسد، اما در عین حال تسلیم خواست پروردگار است. نشانۀ اشتیاق داشتن به مرگ، ایمان و عمل صالح است.
💢 همچنين حضرت سجاد (ع) در دعای مشهور به مکارم الاخلاق در صحيفه سجاديه میفرمايد:
▪️وَ عَمِّرْنِی مَا کَانَ عُمُرِی بِذْلَةً فِی طَاعَتِکَ، فَإِذَا کَانَ عُمُرِی مَرْتَعاً لِلشَّیْطَانِ فَاقْبِضْنِی إِلَیْکَ قَبْلَ أَنْ یَسْبِقَ مَقْتُکَ إِلَیَّ، أَوْ یَسْتَحْکِمَ غَضَبُکَ عَلَیَّ
▫️خدایا، تا وقتی عمر من در راه اطاعت تو صرف میشود، عمرم را طولانی فرما، اما اگر عمرم چراگاه شیطان و محل برآوردن خواستههای او گردید، قبل از آنکه خشم تو مرا دربرگیرد و به غضب تو دچار شوم، جانم را بگیر
✅ بنابراين انسان از یک سو، باید تسلیم قضا و حکم الهی باشد و طوری زندگی کند که گویا هر آن جان میسپارد و از سوی دیگر، بهگونهای برای زندگی خود برنامهریزی کند که گویا قرار است سالها زنده بماند.
♨️ مهم نیست که مرگ کی فرامیرسد؛ مهم این است که انسان در مسیر بندگی خداوند پیرو احکام و دستورهای او باشد.
❎ اما گاهی درخواست مرگ به دلیل ضعف شخصیتی و شانه خالیکردن از زیر بار مسئولیت است، اين نوع از طلب مرگ، مذموم است.
بايد دانست که مشکلات پل پیروزی و نردبان ترقی انسانند و کمالات انسانی در رویارویی با مشکلات و غلبه بر آنها بهدست میآید. جوهرۀ انسان در میدان مبارزه با سختیها متبلور میشود و این از سنتهای الهی است. باید به جای طلب مرگ، از خداوند استقامت و صبر طلب کنیم و از او بخواهیم ما را در آزمایشهای سخت زندگی موفق و پیروز گرداند.
👌 و اما شهادتطلبی، یک آرمان بزرگ و در واقع، انتخاب نوع مرگ است. شهادتطلبی یعنی از مرگ پست به مرگ شریف تندادن. و از طرفی هم معلوم نیست درخواست شهادت، زمان مرگ را جلو اندازد؛ چون اجل در وقت خاص خود خواهد رسید.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔹 چنان زندگی کن که کسانی که
🔹 تو را میشناسند و خدا را نمیشناسند،
✅ به واسطه آشنایی با تو،
✅ با خدا آشنا شوند...!
👤 شهید دکتر مصطفی چمران
#انا_علی_العهد
#سید_حسن_نصرالله
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✳️مرگ مانند استحمام است
🔹امام هادی علیهالسلام بر بالين يكى از یاران خود رفت كه بيمار شده بود و از ترس مرگ، گريه و بیتابى میكرد. امام علیهالسلام به او فرمود:
اى بنده خدا! ترس تو از مرگ بدين سبب است كه آن را نمیشناسى.
🔸سپس از او سوالی کرد:
هرگاه بدنت را چرک و كثافت فرا گيرد، و از شدت کثیفی ناراحت باشی و همین آلودگی باعث شود که دچار بيماریهاى پوستى شوی، و بدانی که شستشو در حمام همه آنها را برطرف میكند، آيا چنین نیست که به حمام رفته و خود را از هرچه کثیفی و آلودگی است، پاک میکنی و نجات میدهی؟ و یا آن که به حمام نمیروی و اجازه میدهی آلودگیها بر بدنت باقی بماند؟
🔹 آن مرد پاسخ داد:
بله چنین است اى فرزند پيامبر خدا! دوست دارم خود را پاک گردانم .
🔸 امام هادی (ع) فرمود:
پس مرگ برای انسان مؤمن، نقش همان حمام را دارد و آن آخرين چيزى است كه باعث غربال شدن گناهانت و پاكيزه ساختن تو خواهد شد، پس آن هنگام که به مرگ رسيدى و از آن عبور كردى، بیتردید از هر غصه، اندوه و آزارى، رها و جدا شدهای و به همه خوشیها و شادكامیها رسيدهاى.
✅ پس از کلام گوهربار و تأثیرگذار امام (ع) آن مرد آرام گرفت و تسليم مرگ گرديد و شادمانى كرد و در پایان، چشم خود را بر دنيا بست و جان داد.
📔معانی الاخبار ص 290
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
👥 عوامل نفوذی یهود در صدر اسلام (60) ✳️ عصر عثمان؛ حکومت بنی امیه و آل یهود با مسلط شدن آل امیه، د
👥 عوامل نفوذی یهود در صدر اسلام (61)
✳️ عصر عثمان؛ حکومت بنی امیه و آل یهود
زمانی که مردم در شهرهای مهمی چون مدینه، مکه، کوفه، بصره و مصر، به مخالفت خلیفه برخاسته بودند، تنها جایی که به جریان سقیفه اعتراضی نداشت، شام بود.
♨️ اوضاع مدینه آشفته بود. ابوذر هم به جمع مخالفان پیوسته بود. معاویه به عثمان پیشنهاد قتل مخالفان خود، همچون علی (ع)، طلحه و زبیر را داد، (النصایح الکافیة ص 112-111 و الإمامه و السیاسة ج 1 ص 49) ولی عثمان نپذیرفت.
این پیشنهاد معاویه برای رسیدنِ سریعترِ خودش به خلافت بود؛ چون اگر علی (ع) زبیر و طلحه به حکم خلیفه کشته میشدند، عثمان هرگز نمیتوانست دوام بیاورد و کشته میشد، در نتیجه معاویه با حذف علی (ع)، زبیر و طلحه بهآسانی میتوانست خلافت را به چنگ آورد و اگر با این ترورها، تنها صدای مخالفان قطع میشد و عثمان به خلافت باقی میماند، باز معاویه به خواست خود میرسید.
♨️ شام منتهیالیه سیاست سقیفه و دژ محکمی برای حفظ آرمان آن بود. مادامی که شام پابرجا باشد، سیاست سقیفه و بنیامیه حاکم است. شام مغز و کانون فکر سقیفه در آن عصر بود و سیاستهای سقیفه در آن عصر، در شام و بهدست معاویه طراحی میشد و عثمان پیرو سیاست او بود. اهمیت شام زمانی آشکار میشود که بدانیم تا زمانی که شام پابرجا و پشتیبان معاویه بود، حکومت اموی تداوم داشت.
♨️ شامیان مطیع چشمبسته معاویه بودند و حقّی جز معاویه نمیشناختند و در برابر عملکرد وی کوچکترین اعتراضی نداشتند، که گویی به چشم عصمت به وی مینگریستند. ابن قتيبه دینوری از زبان حجاج بن خزیمه، شام را چنین توصیف میکند:
ای معاویه، همراه و در حمایت تو، مردم شاماند که اگر تو ساکت شوی آنها نیز سکوت میکنند و اگر تو سخنی گویی، در برابر تو ساکت هستند و زبان به اعتراض باز نمیکنند و اگر آنان را بر چیزی امر کنی، بدون سؤال و جواب فرمانبر تو هستند… . (الاخبار الطوال ص 155)
💤 ادامه دارد ....
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 کتمان و پنهان کردن
♻️ کتمان و پنهان کردن ، دارای احکامی است:
۱- کسی که با او مشورت میشود حق کتمان کردن ندارد.
بنابراین وقتی در مقام مشاوره در مورد شخصی تحقیق میشود چه برای ازدواج یا غیر آن از امور زندگی، شخصی که با او مشورت میشود نباید حقیقت را کتمان و پنهان کند و اگر کتمان کرد خیانت کرده است.
۲- کسی که شاهد ماجرایی بوده و الان مدعی از او دعوت میکند تا در دادگاه شهادت دهد، شاهد حق کتمان کردن ندارد و باید آنچه را دیده شهادت دهد.
➖مگر شهادت بر عقد در حال احرام که احتیاط در ترک آن است.
۳- وصی میت یا ورثه ، نباید وصیتنامه میت را مخفی کنند یا وصیتهای او را کتمان نمایند.
۴- چنانچه بدعتی پیدا شود بر علما واجب است بدعت بودن آن را اعلام نموده سکوت را بر خود روا ندارند.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃