پایگاه تحلیلی صراط
#فقیه_فقه_سیاسی ⭕️یادنامه استاد#عمید_زنجانی #قسمت_اول ⭕️ استاد عباسعلی عمید زنجانی یکی از شاخص تر
⭕️ آیت الله عمیدزنجانی، واقعا #فقیه_فقه_سیاسی بود.
👤 آیت الله محسن اراکی در همایش بزرگداشت استاد:
🔹آیت الله عمید زنجانی واقعا فقیه فقه سیاسی و فقیهی زمان شناس بود و ابعاد شخصیتی ایشان اعم از ابعاد علمی و اخلاقی، بسیار پر دامنه و گوناگون است که شخصیت ارجمند و کم نظیر ایشان را تشکیل میدهد که شایسته تحقیق و پژوهش و درس آموزی است.
🔸وی با بیان اینکه سیاست میتواند یکی از حوزههای فقه باشد، گفت: فقه عین سیاست است و تمام فقه سیاست است و همان فرمایشی که امام ره دارند اسلام چیزی غیر از سیاست نیست، بهطوریکه تمام احکام اسلامی همه قوانین این سیاست است.
🔹ایشان بابیان اینکه در معنای سیاست به لحاظ لغوی و علمی بسیاری سیاست را به علم امر و نهی و فرمان تبیین میکنند و این در حالی است که سیاست چیزی جز فرمانروایی نیست. فرمانروایی که میخواهد فرمانروایی کند فرمان او سیاست است.
@serat_zanjan
#فقیه_فقه_سیاسی
⭕️ احترام به آیت الله عمید زنجانی احترام به ظرفیتها است.
👤آیت الله علیدوست:
🔹احترام به آیت الله عمید زنجانی احترام به دانش، فقه، اندیشه و ظرفیتها است، و حُسن چنین همایشهایی این است که ذهنها را آگاه میکند و از فراموشی ظرفیتهایی مثل ایشان جلوگیری میکند.
🔸اثرات وجود چنین همایشهایی این است که مقداری از تیزی و تندی فرسایش و فراموشی ظرفیتها را میکاهد و وقتی همایشی درباره چنین عالمی برگزار میشود حداقل برای مدتی ذهنها را تحریک می کند که به دنبال کردن و آشنایی به مسائل بپردازد و زمینه فراموشی وجود چنین ظرفیتهایی را از بین میبرد.
🔹ایشان در پایان به برخی ایرادات آثار آیت الله عمید زنجانی پرداخت و با ارائه پشنهاداتی به برگزار کنندگان این همایش، افزود: باید کارهای فقهی ایشان امتداد یافته و مسائل مربوط به فقه سیاسی تکمیل شده و بر برخی از آثار ایشان تعلیق زده شود.
@serat_zanjan
#فقیه_فقه_سیاسی
⭕️ آثار استاد عمید زنجانی در فقه سیاسی کمنظیر و بینظیر بود.
👤حجتالاسلام محمدجواد ارسطا:
🔹آثار و فعالیتهای علمی و پژوهشی این عالم علوم دینی در فقه سیاسی کمنظیر و بینظیر بود بهطوریکه با توجه به اینکه تحصیلات آکادمیک نداشت به حقوق عمومی ورود کند و چنین کتابهای ارزشمندی را تدوین کند.
🔸️وی بیان کرد: مرحوم آیتالله عمید زنجانی پشتکار بسیار زیادی داشت و یکی از ویژگیهای اخلاقی او این بود که شاگرد پرور بود. بعد از فارغالتحصیلی که خدمت ایشان بودم علاقهمند بود با شاگردانش مباحث علمی مطرح شود و در حال حاضر نیز ضرورت ادامه این راه پژوهشی و علمی ایشان ادامه یابد.
🔹این پژوهشگر حوزه دین و استاد دانشگاه تهران همچنین در سخنان خود به برخی از نوآوریهای آیتالله مرحوم عمید زنجانی و تبیین نسبت فتوا و قانون و همچنین رابطه فقه سیاسی و قانون پرداخت.
@serat_zanjan
#فقیه_فقه_سیاسی
⭕️تألیف بیش از 50 جلد کتاب توسط مرحوم آیتالله عمید زنجانی
👤حجتالاسلام ابراهیم موسوی زاده:
🔹این فقیه سیاسی بیش از 50 عنوان کتاب تألیف کرده که حدود 20 عنوان مربوط به فقه سیاسی است.
🔹عضو هیئتعلمی و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان کرد: همچنین از این عالم علوم دینی صدها مقاله و همایش به یادگار گذاشتهشده است که نشاندهنده تلاشها و جهادها او است.
@serat_zanjan
🎤#مصاحبه_تحلیلی(۳)
🔊نشر دیدگاه مخاطبان
👤 حجتالاسلام ابراهیم موسوی زاده:
🔰 آیتالله عمید زنجانی در نگارش تألیفهای علمی خود یک نوع نگاه عمیق به مباحث داشت. ایشان نگاهش به فقه سیاسی از بحث امامت آغاز میشد و بر این باور بود که برای تربیت فقه سیاسی نباید از اصول و مبانی غافل شویم.
✍ با توجه به مبنای امامت محور استاد عمید زنجانی، تمایز پروژه فکری ایشان را با برخی از #نواندیشان_سکولار_حوزوی چگونه تحلیل می کنید، لطفا نظر خود را بصورت کوتاه مطرح کنید⁉️
▪️تحلیل های برتر شما عزیزان در کانال صراط زنجان منتشر خواهد شد.
👤ادمین؛
🆔️ @Masir1400
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
⭕ فیرحی و تحمیل نظریه بر نَص
#ماجرای_فکر_فیرحی(۲)
✍دکترمحمدعلي ليالي/ استاديار پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي؛
[بخش1 از 3]
🔰 دکتر داوود فيرحي را ميتوان يکي از گفتمانسازها و يکي از شبکهسازهاي فکري جريان تجدّدخواه ايران دانست که اگرچه شايد روش او با امثال دکتر سروش متفاوت باشد، اما مقصد و نتيجه کار آنها يکي بوده است.
1️⃣ از مهمترين مباني فکـري فيرحـي، نسـبيت گرايـي معرفتـي اسـت کـه پلوراليسـم و تکثرگرايي از لوازم آن به شمار ميآيد.
🔸️ مبناي نسبيتگرايي، موجب شد تا فيرحي به رويکـرد «تحميل نظريه بر نص» که ملازمه دارد با تفسير به رأي متون ديني، کشيده شود.
🔹️️ ايشان با توجه به پذيرش اين رويکرد، و نيز تمايل به ليبراليسم و حاکميت دمکراسي غربي، نصـوص ديني را براي قرائت ليبرال از اسلام، تأويل ميکـرد و در همـين راسـتا، برخـي نصـوص را گزينش، و برخي ديگر را ناديده ميگرفت.
2️⃣ دکتر فيرحي از فقه سنتي در حوزه علميه برميخيزد و با تحول فکري و معرفتي تـا کانت پيش میرود و با توجه به تعلق خاطري که ايشان به ميشل فوکـو و گـادامر و برخـي ديگر از انديشمندان مغربزمین داشت، به فهم هرمونوتيک از فقه و برداشت پلوراليسـتي از فقه سياسي ميرسد.
🔸️ اين نکته جاي سؤال دارد که چرا بايد در آثار فيرحي، فقهي کـه از دل حوزه علميه برخاسته است، با خوانشي برخاسته از ملاکها و معيارهاي معرفتـي فيلسـوفان غربي ارائه شود.
🔰ادامه مطلب
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1354
پایگاه تحلیلی صراط
⭕ فیرحی و تحمیل نظریه بر نَص #ماجرای_فکر_فیرحی(۲) ✍دکترمحمدعلي ليالي/ استاديار پژوهشگاه فرهنگ و معا
🔻 فیرحی و تحمیل نظریه بر نَص
[بخش 2 از 3]
🔹️ فقه و شريعت بايد با معيارهايي که در درون خود دارند مـورد سـنجه قـرار گيرد، نه با معيارهاي برخاسته از مباني فکري غربي کـه بـا ديـن مـا در تضادند.
🔹️ فيرحـي ميخواهد فقه و گزارههاي فقهي را با گزارههاي ليبرالي و ليبرال دموکراسـي غربـي تطبيق داده و تفسير کند که نتيجه آن ليبراليزه کردن فقه اسلامي است.
🔸️وي در اين راستا از تنبيـهالامّه ميرزاي نائيني - با خوانش خاص و تحريف شـدهاي کـه از آن دارد- بهره مـيبـرد.
🔺️ بنابر اين تحليل، بايد به [سمت] تحول در فقه برويم به گونهای که بتواند از پس توجيه و تفسير تجدد برآيد و راه را براي آن بگشايد.
🔸️ دکتر فيرحي، بـا تفسـير حـداقلي از اسـلام، وقتـي در مـورد حکومت و حاکميت سخن ميراند، مبناي او #عرف، #عقلانیت، #مقبوليت و تجربه بشري است.
🔹️ بر اين اساس، از مشروعيت الهي حاکميت و حکومت حتي در حکومت نبوي و علوي، فاصله گرفته، و گرايش به مقبوليت و عرفگرايي در انديشه سياسي اسـلام پيـدا مـيکنـد. اينکـه مشروعيت برخاسته از نصوص ديني به مقبوليت برخاسته از تفکـر غربـي تنـزل داده شـود، حکايت از اين فاصلهگذاري دارد.
@serat_zanjan
🔻 فیرحی و تحمیل نظریه بر نَص
[بخش 3 از 3]
3️⃣ دکتر فيرحي با اهتمام به طرح مباحث مشروطه ايران، به دنبال توجيه، تأويل و تفسير غربي از پديده مشروطيت و مشروطهخواهی ايرانيـان اسـت.
🔹️ ايـن پـروژه بـا طرح انديشـه آخوند خراساني و ميرزاي نائيني و تفسير نادرست از انديشـه آنهـا، درتقابـل بـا انديشـههـاي مشروعهخواهاني مانند شيخ فضلالله نوري است. در همين راستا، يکي از محورهـاي فکـري دکتر فيرحي، پديدهي مقابله با استبداد و استبداد ديني است.
🔸️ از نظر فيرحي، جوامـع دينـي و اسلامي از جمله جامعه ايراني، جوامعي استبدادزده هستند و تفسير رايج ديني نيز به نوعي به اين استبداد کمک کرده است.
4️⃣ از جمله آرا و انديشههاي دکتر فيرحي که البته فرصت نکرد آن را تفصيل دهد، نفـي اسلاميسازي علوم انساني است.
🔹️ در پروژه دکتر فيرحـي، علـوم انسـاني مثـل سـاير علـوم، محصول عقل بشري و خرد و عقلانيت جمعي است و لذا پديده اسلاميسازي علوم انساني، پديده توجيه ناپذيری است.
🔸️ اين درحالي است که آميخته بودن علوم انساني موجـود بـا مبـاني اومانيستي غرب و تفاوتها و تضادهاي گزارههاي متعددي از اين علوم با دين اسلام بر اهل نظر پوشيده نيست.
_ _ _ _ _ _ _ _ _
🔰مطلب ذيل، برگرفته و اصلاح شده گفتاري است که در تاريخ ۱۳۹۹/۸/۲۸ با عنوان «فيرحي؛ از قـم تـا نيـاوران» در خبرگـزاري رسا انتشار یافت(https://rasanews.ir/fa/news/668557)
@serat_zanjan
هدایت شده از 🇮🇷|مِعْـراجــےهـٰـا|🇵🇸
27.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گزارش_تصویری
#کلیپ_تصویری
⚙کلیپسرودنمایش"جَهــــشتـولیــــد"⚙
🔩بایـدکـهازکـالایایـرانـیحمــایـتکرد...🔩
🎤کاریمتفاوتازگروهسرود:
#عاشقان_ولایت_زنجان
♦️اجــرا در سفـر استـانی
آیت الله رئیسـی به زنجان
#پیشنهاد_دانلود
#حتما_ببینید
⚡️✅رئیس جمهـور در جریان سفر به استان زنجان، با اشاره به سرودی که اجرا شد گفت:
سـرود زیبا و پر مضمـونی بود که جا دارد از رسـانه ملـی هم پخش شود، چون موضوع آن رونق تولید بود و امسال، سال توجه به تولید هست.
🆔 @merajiha_znj
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
20.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | ببینید؛ حجت الاسلام مهدیان در گفتگو با #صدای_حوزه:
حاضر به گفت و گو هستم ولی نه در جدال/ دود ناپختگی مذهبی ها در عدالتخواهی به چشم انقلاب می رود
متن کامل خبر:
v-o-h.ir/?p=31727
🆔 @sedayehowzeh