هدایت شده از آرشیو سِرِّثاری
وحدت حوزه و دانشگاه - استاد فرحانی.mp3
12.94M
🔊 مصادیق وحدت حوزه و دانشگاه
🔻 روز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت دکتر مفتح | ۱۴۰۲/۹/۲۷
حکمت_در_اجتهاد_جواهری_۱_۱۴۰۱_۴_۱۳.m4a
31.47M
🔻جلسه اول:
جایگاه حکمت در اجتهاد جواهری
- موسسه فقهی امیرالمومنین؛
«فقه الخمینی»
⏰ زمان: ۱:۰۳:۰۲
📅 ۱۳ تیر ۱۴۰۱
🎙استاد احمد فرحانی
🆔 @serrethari_archive
حکمت_در_اجتهاد_جواهری_۲_۱۴۰۱_۴_۱۳.m4a
23.66M
🔻جلسه دوم:
جایگاه حکمت در اجتهاد جواهری
- موسسه فقهی امیرالمومنین؛
«فقه الخمینی»
⏰ زمان: ۴۷:۲۷
📅 ۱۳ تیر ۱۴۰۱
🎙استاد احمد فرحانی
🆔 @serrethari_archive
حکمت_در_اجتهاد_جواهری_۳_۱۴۰۱_۴_۱۳.m4a
26.47M
🔻جلسه سوم:
جایگاه حکمت در اجتهاد جواهری
- موسسه فقهی امیرالمومنین؛
«فقه الخمینی»
⏰ زمان: ۵۳:۰۸
📅 ۱۳ تیر ۱۴۰۱
🎙استاد احمد فرحانی
🆔 @serrethari_archive
مکتب بودن حاج قاسم - serrethari .mp3
10.53M
🔻تبیین:
مکتب بودن حاج قاسم
- چرا مقام معظم رهبری فرمودند که حاج قاسم رو جناحی، چپی و راستی تعریف نکنید؟
- چرا یه عدهای به حاج قاسم میگفتن سردار اصلاحات؟ یه عدهای میگفتن روی اسلام و شیعه متعصب نبوده؟
⏰ زمان: ۱۸:۴۶
📅 ۱۳ دی ۱۴۰۳ | سالگرد حاج قاسم
🎙استاد احمد فرحانی
🆔 @serrethari_archive
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و احترام
عرض ادب و خدا قوت خدمت شما و استاد فرحانی عزیز
ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت اعیاد شعبانیه و دهه نور؛
به محضر مبارک یوسف زهرا، بقیه الله الاعظم روحی و ارواحنا له الفدا، سلام عرض میکنم و از خدای منان صبر جمیل برای رسیدن به دولت کریمه ایشان و چشیدن طعم زندگی در بهشت تمدن ایشان را برای یکایک مسلمین جهان آرزومندم.
قبل از ورود به بحث و طرح سوال از محضر حجت الاسلام والمسلمین ، استاد فرحانی عزیز برای خودم و باقی مخاطبان دعا میکنم تا اهل استکبار و طغیان در برابر کلمه توحید نباشیم اگر نه از هیچ علمی جز تکذیب رزق ما نمیشود.
با توجه به مخاطبین این برنامه که کلیهی طلاب و دانشجویان و فرهنگیان و نخبگان هستند مایلم تا با هم به نحو احسن، گشت و گذاری حول محور سوالاتی که بسیار مرتبط به این ایام فرخنده هستند داشته باشیم.
دوست دارم با خوانشی retroactive(یا همان معطوف به گذشته) بفرمایید که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی پیوستار کدام جریان در تاریخ است و شروع آن از کجاست؟
آیا عنوان انقلاب سیاسی برای این انقلاب عنوانی تقلیل گرایانه نیست؟ به نظر شما ما صرفا به دنبال زندگی شیرین دنیوی بودیم یا فراتر از مکاتب قراردادی بشری که پایگاه تکوینی ندارد، علاوه بر کامیابیهای مادی توامان یک عاقبت نیکوی اخروی را بر اساس تشریع الهی دنبال میکردیم؟
برای فهم بهتر این مسأله، تفاوت تشریع اعتباری بشر که پایگاه تکوینی ندارد لذا گاهی فاسد در میآید را با تشریع الهی که تکیه گاهش همان تکوین است توضیح بدهید.
هدف از سنت بعثت انبیا چه بود و پس از ختم نبوت، اهداف این سنت الهی چطور ادامه پیدا کرد و سیره متشرعه در عصر غیبت صغری و در عصر کنونی که عصر غیبت کبرای امام معصوم است چطور امتداد یافت؟
اگر ممکن است با عنایت به چهار سفری که ملاصدرا در اسفار اربعه ذکر کرده، حرکت بزرگ امام خمینی را که هدایت به امر الهی و رهبری انقلاب مردم در ایران بود را کمی بیشتر برای علاقه مندان به حکمت متعالیه موشکافی کنید.
اگر ملاصدرا فلسفه خود را در چارچوب کتاب اسفار و دیگر آثار فلسفیاش ارائه نداده بود میشد امکانی برای ظهور و بروز انقلاب اسلامی تصور کرد؟ یا اندیشه امام تکیه گاهی محکم تر از اندیشههای ملاصدرا هم داشت؟
چگونه میتوان جامعه را به برپایی همهی مصالح فردی و اجتماعی رهبری کرد؟ ملزومات چنین رهبریای چیست؟ اگر ممکن است از ارتباط این مسأله و مسائل طرح شده در کتاب مصباح الهدایه امام رحمت الله برای ما بیشتر توضیح دهید.
در بررسی احوالات عرفانی امام یقین ایشان حین هدایت امت بسیار توجه بنده را به خود جلب کرد.
اگر ممکن است در خصوص یقین در عرفان اسلامی و مراتب آن (علم الیقین و عین الیقین که در سوره تکاثر ذکر شده و حق الیقین که در سوره واقعه و الحاقه ذکر شده) به خصوص آنچه در حرکات و سکنات امام برای ما مشخص است توضیح دهید که این یقین چطور و از کجا برای امام حاصل شده بود؟
در پاسخ به عدهای که عرفان را نزد خود توأم با عزلت دیدهاند و عرفان اجتماعی امام چه میفرمایید؟ آیا در سیره عرفانی حضرت رسول و ائمه معصومین هم ما شاهد عرفان اجتماعی هستیم؟
با توجه به آیه ۱۰ سوره فتح که میفرماید
إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَن نَّكَثَ فَإِنَّمَا يَنكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا ١٠
و جمله امام که فرمود ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است اگر مقدور است توضیحات شما را بشنویم
در مورد ارتباط آیات ۳۸-۳۹ سوره کهف
لَّٰكِنَّا هُوَ اللَّهُ رَبِّي وَلَا أُشْرِكُ بِرَبِّي أَحَدًا ٣٨
وَلَوْلَا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ إِن تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنكَ مَالًا وَوَلَدًا ٣٩
با جمله خرمشهر را خدا آزاد کرد از امام خمینی توضیحات شما را میشنویم
ناظر به آیهی ۶۳ و ۶۴ سوره بقره عرض میکنم که
وَإِذۡ أَخَذۡنَا مِيثَٰقَكُمۡ وَرَفَعۡنَا فَوۡقَكُمُ ٱلطُّورَ خُذُواْ مَآ ءَاتَيۡنَٰكُم بِقُوَّةࣲ وَٱذۡكُرُواْ مَا فِيهِ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ ۶۳
ثُمَّ تَوَلَّيۡتُم مِّنۢ بَعۡدِ ذَٰلِكَۖ فَلَوۡلَا فَضۡلُ ٱللَّهِ عَلَيۡكُمۡ وَرَحۡمَتُهُۥ لَكُنتُم مِّنَ ٱلۡخَٰسِرِينَ ۶۴
روح الله موسوی ما ملت مسلمانش را از دست فرعون زمان نجات داد بعد به میعادگاه طور رفت و آن مصوبات فکری الهی آن الواح و صحیفهها را آورد و تصویب هم شد در مملکت
آیا واقعا خذوا ما اتیناکم بقوه صورت پذیرفت یا ما هم به سرنوشت خاسران بنی اسراییل دچار شدیم؟
علت چه بود؟
اگر سخن پایانی و فصل الخطابی هست بفرمایید
پیوست_معرفتی_انقلاب_اسلامی_امام_خمینی_و_۲۲_بهمن_۱۴۰۳_۱۱_۱۸.m4a
26.57M
🔻تبیین:
پیوست معرفی انقلاب اسلامی
- موضوع کلی سوالات:
نقش عرفان در اندیشههای سیاسی و الهی امام خمینی ره
⏰ زمان: ۵۱:۲۷
📅 ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ | دهه فجر
🎙استاد احمد فرحانی
🆔 @serrethari_archive