تابناک بررسی کرد؛
نگرانی سهامداران از آینده بانک دی/ انحلال محتمل است؟
با توجه به افزایش رقم زیان دهی بانک دی در سالهای اخیر و با در نظر گرفتن سرمایه ثبتی ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی این بانک، عملا وضعیت دی در دایره بحران قرار گرفته و مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است.
مدتهاست خبری از برگزاری مجمع بانک دی نیست و سهامداران نسبت به آینده این بانک و احتمال انحلالش نگران هستند. این در شرایطی است که بانک با انبوهی از زیان و بدهی نیز دستوپنجه نرم میکند.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، آخرین صورتهای مالی منتشر شده از بانک دی در سامانه کدال، مربوط به دوره زمانی منتهی به پایان پاییز سال گذشته است. جاییکه رقم زیان انباشته این بانک بورسی تا قبل از زمستان ۱۴۰۲ به بیش از ۲۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده بود، رقمی که نسبت به پایان ۱۴۰۱، افزایش ۴۷ درصدی داشت. همچنین در دوره زمانی مذکور، رقم بدهی بانک دی به سایر بانکها و موسسات اعتباری به بیش از ۲۶ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان رسید.
زیان انباشته ای بیش از سرمایه ثبت شده
بنابراین، با توجه به افزایش رقم زیان دهی بانک دی در سالهای اخیر و با در نظر گرفتن سرمایه ثبتی ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی این بانک، عملا وضعیت بانک در دایره بحران قرار گرفته و مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است. (بر اساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت، اگر بر اثر زیانهای وارده، حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیئت مدیره مکلف است، بالافاصله مجمع عمومی فوق العاده تشکیل دهد و صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای قرار گیرد.)
پنج ماه از نامه مدیرعامل بانک دی گذشت
اما مدیرعامل وقت بانک دی در آخرین روزهای بهار امسال در نامهای به سازمان بورس اعلام کرد این بانک به دنبال افزایش سرمایه است تا از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شود و مجمع عمومی فوق العاده بانک دی را برگزار کند. با وجود اینکه در نامه مذکور بیان شده بود که اطلاعات در حال به روزرسانی نهایی است و به محض حصول نتیجه، اقدامات بعدی و اطلاع رسانی به سهامداران انجام خواهد شد، اما تا به امروز خبری نشده است و بانک دی همچنان در وضعیت مبهمی برای سهامدارانش قرار دارد.
کفایت سرمایه منفی در بانک دی
بانک دی از جمله بانکهای زیان ده نظام بانکی است که شاخص کفایت سرمایه آن در وضعت منفی به سر میبرد. بهگونهای که طبق آخرین اطلاعات رسمی منتشر شده در کدال، نسبت کفایت سرمایه بانک دی برابر با منفی ۵۳.۵ درصد و کمتر از حدنصاب بانک مرکزی (۸ درصد) است. رقمی که با توجه به قوانین بانکی، نشان میدهد این بانک در برابر ریسکها، توانایی مؤثری برای پوشش آنها ندارد.
به بیان دیگر، کارکرد اصلی کفایت سرمایه، حمایت بانک در برابر زیانهای غیرمنتظره و حمایت از سپردهگذاران و اعتباردهندگان است، شاخصی که در بانک دی، در وضعیت قرمز و بحرانی به سر میبرد و تداوم فعالیت این بانک در شبکه بانکی کشور را در هالهای از ابهام قرار داده است.
به داد سرمایه ایثارگران برسید
با یک بررسی کوتاه می توان به این نتیجه رسید که هیچگاه داراییهای ایثارگران در بنیاد به نفع آنان بکار گرفته نشده است . بخشهای اقتصادی بعد از سالها فعالیت و بهرمندی مدیران و اغیار از این سرمایه ها که متعلق به ایثارگران است ، اکنون شاهد واگذاری آنها به بنیاد مستضعفان هستیم .
" آش نخورده و دهن سوخته "
این تنها تعبیری است که می توان درباره سرمایه های ایثارگران در بنیاد بیان کرد . وضعیت بانک دی هم بهتر از این نیست . سالها از تاسیس این بانک می گذرد و ایثارگران شاهد سوختن سرمایه خود هستند . تا از این بدتر نشده باید با یک تصمیم عاجل مانع از بین رفتن کامل سرمایه ایثارگران شد .
کانال ایثارگران بدانند در پیام رسان های ایرانی با لینک های زیر در خدمت ایثارگران:
دوستان را به کانال دعوت کنید .
https://eitaa.com/setad1395 ایتا
https://ble.ir/yammoj بله
https://splus.ir/setad1395 سروش
هیات مدیره بانک دی، نه پاداش گرفتند، نه تسهیلات - ایرنا بازار
https://bazar.irna.ir/news/85667394/%D9%87%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D8%AF%DB%8C-%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B4-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D9%86%D9%87-%D8%AA%D8%B3%D9%87%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA
معسر
کلمه "معسر" به معنای کسی است که توانایی مالی برای تأمین نیازهای زندگی را ندارد .
اکنون حدود ۳۰ هزار ایثارگر معسر تحت پوشش بنیاد داریم که فاقد شغل و درآمد هستند و سالهاست در انتظار برقراری کمک معیشت بسر می برند. این افراد در تامین نیازهای زندگی خود با مشکل مواجهند ولی مسئولان همچنان با صبر و حوصله به دنبال تامین منابع مالی برای رفع نیازهای اولیه آنان هستند . شاید مسئولان فکر می کنند بعید است جانباز یا آزاده ای در تامین نیازهای اولیه خود مشکل داشته باشد ، برای همین امیدوارند برای سال ۱۴۰۴ بتوانند بودجه مورد نیاز را تامین کنند .
به همین سادگی هر سال وعده تامین منابع را در سال آینده می دهند .
البته باید از دولت تشکر کنیم که با ابطال مصوبه دوره شهید رئیسی حق ماموریت خارج کشور مدیران را از ریال مجددا" به دلار تبدیل کرد تا مدیران زحمتکش مشمول ضرر به واسطه کاهش ارزش ریال نشوند و در دوره ماموریت در هتلهای رویایی فکر و ذهنشان مشغول محاسبه این ضرر نشود و بتوانند به ماموریت مهم خود بپردازند .
آقای مسئول اندکی غیرت
❌ بازگشت اصحاب فتنه
روز ۱۹ تیر ۷۸ میثم سعیدی، مجید فراهانی و ابراهیم شیخ جلوی سر در دانشگاه تهران عربده میکشیدند که : « فرمانده کل قوا پاسخگو، پاسخگو»
و من که جلو رفتم و به تنهایی همراه با یک سرباز وظیفه شعار دادم: مرگ بر ضدولایت فقیه، از اوباش دفتر تحکیم تا حد مرگ سنگ و چوب خوردم طوری که تا سه روز کله ام باد داشت و سرگیجه داشتم.
حالا همین افراد با تایید نهادهای نظارتی، معاون دفتر رئیس جمهور و معاون وزیر صمت و رئیس شستا هستند و به ریش ما میخندند.
✍ نوداد
🔴 #بیداری_ملت 👇
الآن نهادهای نظارتی بی خاصیت که شده اند هیچ ،
بیشتر خودی ها را نشانه گرفته اند .
بسیجی ماندن متوقف به این است که دائم خودمان را مراقبت کنیم، مواظبت کنیم و از راه بیرون نرویم.
🔸 هفته بسیج بر بسیجیان مبارکباد
دلم برای رئیسی سوخت ، شب و روز دوید ، تلاش کرد زمین سوخته تحویل گرفت و آن را آماده کشت کرد و تحویل داد تا در آن علف هرز بکارند .
چرا برخی نمایندگی دولت را بر نمایندگی مردم ترجیح می دهند ؟
برخی افراد به اعتبار رای مردم به مجلس می روند تا ضامن حقوق آنان و منافع ملی باشند . با رای مردم انتخاب می شوند و اعتبار کسب می کنند ، اما مشخص نیست چرا حاضرند مردم را رها کرده و در صف دولتی ها قرار بگیرند ؟
آیا این بی احترامی به رای مردم نیست ؟
قطعا" در کشور قحط الرجال نیست و خوشبختانه همتراز و حتی بهتر از این افراد به وفور در بین جوانان تحصیل کرده وجود دارد که ضرورت این اقدام را زیر سوال می برد ، اما گویا پست های دولتی شیرین تر از نمایندگی مردم است . این اقدام ناپسند است که از اعتبار مردم برای اهداف دیگری استفاده کنیم . اگر قصد خدمت در راه خدا باشد چه خدمتی بهتر از نمایندگی خلق خدا برای احقاق حق آنان .
مگر آنکه مسئولیت را لقمه ای بدانیم برای بلعیدن ، آن وقت اقدام این افراد توجیه پیدا می کند ، اما توجیهی از باب پر کردن جیب.
⛔ متن سوگند نامه تابعیت ایرانی ها در ایالات متحده آمریکا به شرح زیر است :
◀️ “بدینوسیله سوگند می خورم کلا و تمامی وفاداری خود به هر پادشاه یا دولتمرد و دولت و حکومت و مملکتی که تاکنون شهروند آن بوده ام را طرد کرده و در برابر کلیه دشمنان داخلی و خارجی به دفاع و حمایت از قانون اساسی و قوانین ایالات متحده آمریکا پرداخته و به آن ایمان و وفاداری واقعی بورزم و هنگامی که قانوناً لازم باشد برای دفاع از ایالات متحده تفنگ به دست خواهم گرفت … من این تعهد را آزادانه و بدون هیچ گونه تحفظ یا نیت طفره روی می پذیرم. خداوندا به من کمک کن.”
⏪ در بطنِ متنِ این سوگند نامه ، اصلی اساسی و حساس به چشم می خورد و آن این است که فرد ، متعهد و ملزم می شود که منافع کشور صادر کننده تابعیت را بر منافع وطن خود مقدم دانسته و حتی برای حفظ آن ، با کشورش هم بجنگد و این مهم باعث شده تا دولتمردان آمریکایی بر آن باشند که با جذب حداکثری افراد و اعطای تابعیت به آنها ، ضمن نیل به اهدافشان ، دسترسی خود را به اسناد محرمانه و امنیتی تسهیل بخشند. (فردی که این سوگند را می خورد، ملزم به طرد تابعیت اولیه خویش است.
⏮ آیا کسانی که به دنبال حساسیت زدایی از افرادی که خود یا فرزندانشان تابعیت آمریکا را با وجود این سوگندنامه پذیرفته اند ، می توانند ادعا کنند که دل به خدمت ایران و ایرانی بسته اند . این افراد اگر خائن و جاسوس نباشند ، حداقل کسی هستند که در هنگام مخاصمه به آمریکا تعهد داده اند که در برابر ایران مسلحانه بایستند .
بی غیرت - بی شرف - جاسوس - خائن - وطن فروش
مقام معظم رهبری
🇮🇷 این کاری که رژیم صهیونی در غزه و لبنان کرده، پیروزی نیست،جنایتجنگی است. حالا حکم بازداشت آنها را صادر کردهاند؛ این کافی نیست!
🇮🇷 حکم اعدام نتانیاهو و سران جنایتکار این رژیم باید صادر شود.
🇮🇷 امروز جبهه مقاومت هر اندازه گسترش دارد فردا این گسترش چند برابر خواهد شد.
عارف: حتی یک مورد حذف اتوبوسی مدیران دولت قبل را نداشتهایم.
⏪ وزرا ، معاونین آنها ، معاونین رییسجمهور، استانداران و ...
با موچین یکی یکی حذف شدند و جایگزین آنها هم به الهام از شیوه کاشت مو تعیین شدند . البته این مدیران جایگاه مهم مدیریتی نداشتند .
اما مدیران عالیرتبه آبدارخانه ، آشپزخانه ، سرایداری ، رانندگان ، نگهبانی و .. همچنان با قوت و قدرت مشغول هستند و امور مربوط به حوزه آنها به هیچ وجه مختل نشده است . 😁😅🤣