آیتالله خسروشاهی.mp3
1.08M
#مردگی_معنوی
هَلَكَ خُزّانُ الأموالِ وهُم أحياءٌ (حکمت:۱۴۷ نهجالبلاغه)
🔺معارفی که در قرآن خیلی تاکید شده، عظمت پروردگار و ناچیزی سایر موجودات است به طوری که آنی بینیاز از علم و قدرت و حفظ خداوند نیست، طوری که اگر این مسئله مورد توجه قرار نگیرد باعث مردگی حیات معنوی انسان میشود.
🔹این نشان میدهد جهان در حال زندگی [ظاهری و مادی] است، اما مرده واقعی است. و این نشان میدهد که حیات واقعی انسانی و روح واقعی انسانی کمیاب است...
هر کسی که همّ و غمّش همین زندگی شد و در فکر گذشته و آینده خودش نبود [ندانست از کجا آمده و به کجا میرود]، این به منزله مردگی است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_6017315946962616804.mp3
1.18M
🔺 درسی مهم از امام صادق علیهالسلام در مورد چگونگی برخورد با مشکلات زندگی با استفاده از داستان «شکایت از روزگار» (داستان راستان ج۲ ص۶۰)
۸۵/۹/۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 نفرین امام صادق علیهالسلام بر مدعیان دروغین علم
🔹 اینکه حضرت صادق علیهالسلام برخی دانشمندان را نفرین کرده و فرموده: «فأعمی الله علی هذا خبره و قطع من آثار العلماء أثره» برای چیست؟
[ترجمه: خداوند بصیرت و بینایی او را کور فرماید و آثار او را از دفتر علما محو فرماید]
🔸 برای اینکه زیانشان خیلی زیاد است. مردم عوام و بازاری و اینها اگر هم بخواهند ضرر بزنند، ضررشان بیشتر به خودشان میخورد؛ اما کسی که دنبال تحصیل علم افتاده و لااُبالی هم هست، واویلا...
این یک سرمایهای برای جلب انظار پیدا میکند و سرمایهی ترقی ظاهری در قضاوت یا سایر مناصب اجتماعی پیدا میکند، آنوقت با همین حال بیپروایی و بیتقوایی در آن مقام و منصب وارد میشود، میرود و روی آن صندلی مینشیند.
لذا امامی که مایهی هدایت برای خلق است به اینجور افراد نفرین میکند.
🔹 ضررهای فعلی و نقدیِ چنین افرادی ممکن است جلب نظر نکند و خطر زیادی حس نشود ولی به مرور زمان خطراتش آشکار میشود.
مثلاً در روزی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله میخواستند رحلت کنند یک عمل بیتقوایی بیادبی صادر شد که آن شخص گفت -نعوذ بالله- اینکه پیامبر فرموده وسائل بیاورید تا من وصیتی بکنم بهخاطر غلبهی مرضش است!
آن شخص بیادبِ خود نساخته از یک وصیت کردن جلوگیری کرد، میلیاردها جمعیت بشریت تا زمان ظهور، همه در سیاهی و بدبختی رفتند؛ به خاطر یک عملِ انسانِ نادان...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 گرامی باد یاد و خاطره مرحوم استاد شهید مطهری و روز معلم
🔹 شهید #مطهری نقل میکند: من وقتی آمدم قم، آنقدر در حال #تفکر بودم که تاب هم حجره را نداشتم؛ آمدم زیر پله های فیضیه تا با خودم خلوت داشته باشم!
این معنای تهذیب و مجاهده برای کسب روحانیت است.
مرحوم امام در پیامی که پس از شهادت استاد شهید مطهری دادند فرمودند: «عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد»؛ یعنی هیچگاه مانند امثال بنده حیوانیت در او راه نداشت.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_5879649205605105739.mp3
1.11M
#خداشناسی
🎵 قطعه صوتی🔻
🔹روایتی نورانی از امام صادق علیهالسلام
🔸تمام علوم خلاصه میشود در این که انسان بشناسد رب خودش را
🔹معنای رب و مربوب و خالق و مخلوق باید عمیقا بررسی شود
🔸ملاک انسانیت انسان
🔹تفاوت علم اسلامی با علم غیر اسلامی
🔸بیحاصل بودن علوم بدون خداشناسی
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 هوای نفس!
🔹 ائمه اطهار (علیهمالسلام) با احادیث شریف، هشدار میدهند، که از حضرت #صادق (علیهالسلام) در کتاب کافی نقل شده که فرمودند: «إحذروا أهوائکم کما تحضرون أعدائکم»¹؛ یعنی حقشناسی و دینشناسی، قرآن و اسلامشناسی، حرف جدیدی برای بشریت آورده و آن این است که: ای بشریت! تو همیشه همراه خودت، در درون لباس وجود خودت، یک زهر کشنده و یک گرگ کشنده داری، یک دشمن داری. هیچوقت از آن غافل نشو!. این حرفها را تمدن و علم و دانشگاه نمیفهمد و نمیداند و اطلاعی ندارد.
دانشگاه از چه اطلاع دارد؟ دانشگاه از معدنها اطلاع دارد که زیر این کوههای کرمان و یزد طلا و آهن پیدا میشود. آهن چطور پیدا میشود؟ تمدن راهش را درست میکند و کارخانههای آن را درست میکند، با خرج زیاد، با جادهکشی و ریلکشی به آن معدن ما را وصل میکند که بتوانیم با آن امکانات، عدهای را زیرِ زمین بفرستیم تا خاکی که آهن دارد یا خاکی که طلا دارد را از پنجاه متر، صد متر، دویست متر، بالا بیاورند. گاهی هم در این راه جانشان را از دست بدهند. آنوقت این مصالح تبدیل شود، دستکاری شود، روی آنها عملیات فنی انجام شود تا از آن سنگها، آهن در بیاید، طلا در بیاید. دانشگاه برای این کارها درست شده. دانشگاه اینها را میفهمد؛ اما اینها وسیلهی زندگیست.
خود زندگی برای چیست؟ حالا ما این کارها را هم کردیم. آهن هم بهدست آوردیم و ساختمانها را همه آهنی کردیم، دانشگاههای مختلف ما در دنیا، جزء دانشگاههای درجهی اول هم حساب شد، جایزه هم به دانشجویان دختر و پسر ما هم دادند. خیلی خوب، این زندگی راه افتاده، این زندگی برای چیست؟ اگر مرگی نبود، آنگاه همیشه بودیم و میگفتیم زندگی هدف است. هدف این خلقت، زندگی روی این کره خاکیست. ولی آنموقع آنقدر جمعیت زیاد میشد که روی کرهی خاکی دیگر یک وجب جا باقی نمیماند.
مرگ نعمت خیلی بزرگی است که خداوند فرموده: «خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً»²؛ اول موت را فرموده، موت مقدم شده بر حیات، چون راهی است بسیار مفید و بانتیجه. فکر در مرگ اگر انسان بکند، میبیند که یکی از نعمتهای بزرگ خداوند است، چون اگر مرگ نبود، زندگی نبود. زندگی بهخاطر بودن مرگ اداره میشود. هیچوقت چنین فکری برای یک انسان جوان نمیآید. یک انسان جوان اصلاً فکر میکند زندگی یعنی جوانی و اینها؛ در صورتیکه نه، زندگی مخلوطی است از موت و حیات که هر کدام اگر نباشد، زندگی به هم میخورد. مگر وسعت این کرهی خاکی چقدر است؟ وسعت زمینهای قابل کشاورزی آن چقدر است؟ آبهای قابل استفادهی آن چقدر است؟ اینها همه در عرض صد هزار سال تمام میشود. آنوقت دیگر نه برای کسی جایی میماند، نه برای کسی راه معیشت و زندگیای میماند. همه به جان هم میافتند که همدیگر را بکشند که بلکه جا باز شود.
آخر این فکرها را ما نکردهایم؛ خیال میکنیم دنیایی بهتر از این دنیا میشود خلق کرد. و این خودش مال این است که انسان اطلاعاتی ندارد و فکرش کودکانه است. این را بعضی از اروپاییان گفتهاند و به این زندگی ایراد گرفتهاند، ولی کودکانه است. اگر انسان واقعبینانه فکر کند، مرگ بهترین نعمتهای خداست، در صورتیکه با همین مسئلهی تمایلات نفسانی باید حل شود و آدم برای فکر بعد از مرگ وقت بگذارد. و زندگیاش را یکپارچه در اختیار #هوای_نفس خودش و فرزند و همسر خودش قرار ندهد. آنوقت میفهمد که آن زندگیای که خداوند برای بشر بعد از این دنیا آفریده، چقدر قیمت دارد و برای او، در راه او، از خدا سرعت میخواهد که زودتر به آن زندگیای که تو برای من آفریدهای برسم.
۹۴٫۵٫۲۲=۲۷ شوال ۱۴۳۶
☑️ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) «(باب اتباع الهوى) ۱- محمد بن يحيى، عن أحمد بن محمد بن عيسى، عن ابن محبوب، عن أبي محمد الوابشي قال: سمعت أباعبد الله (عليهالسلام) يقول: احذروا أهواءكم كما تحذرون أعداءكم فليس شئ أعدى للرّجال من اتّباع أهوائهم وحصائد ألسنتهم»؛ [ الکافی ج۲ص۳۳۵]
۲) [ملک :۲]
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🤲 يا اَبا عَبْدِ اللهِ يا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّد، اَيُّهَا الصّادِقُ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ، يا حُجَّةَ اللهِ عَلی خَلْقِهِ، يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا، اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَي اللهِ، وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يا وَجيهاً عِنْدَ اللهِ، اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللهِ
🏴 شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
خداشناسی.@seyedololama.mp3
1.93M
🏴 با عرض تسلیت شهادت جانسوز حضرت امام جعفر صادق صلوات الله علیه، لحظاتی در محضر درس خداشناسی آن بزرگوار
🔺 بیان ریشه دروس و تمدنها و انقلاب فرهنگی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
744.7K
#حدیث_کمیل
🔺«مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارًا» (جمعه:۵)
🔹 راه جلب نصرت امام زمان علیهالسلام از طریق مداومت در محاسبه نفس
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama